Menu
 

Topic:

Veel afvallen

Tantehan  schreef op: 06-01-2014 13:44:50
Hallo, ik ben vandaag maar weer eens begonnen met lijnen. Er moet ongeveer 45 kilo  af.
Het plan is om gezonder te eten en meer te bewegen. Vandaag heb ik 2 boterhammen op met suikervrije jam, een kleine fruitsalade tussendoor en net 2 koolhydraatarme boterhammen met filet en ham. en een beker melk.
Wie heeft er zin om mee te schrijven.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | Volgende
RE: Veel afvallen
Boterbloem  schreef op: 08-01-2014 14:14:08
bleeeeeeegh heel bericht getypt, is die weg *zucht* andere keer maar weer.

 
Quote
RE: Veel afvallen
Jacquelien  schreef op: 08-01-2014 14:20:11
Als je bang bent te weinig te eten houd dan via een site of app bij wat je eet. Soms kun je ook invoeren wat je verbruikt met sporten . Geeft mij veel inzicht!
 
Quote
RE: Veel afvallen
Indy2  schreef op: 08-01-2014 15:12:35
mamami ik denk dat je te weinig eet. Tenminste als ik zo kijk wat je eet, daar kan ik niet een dag mee door
 
Quote
RE: Veel afvallen
Mamami  schreef op: 08-01-2014 15:22:36

Quote indy2:
mamami ik denk dat je te weinig eet. Tenminste als ik zo kijk wat je eet, daar kan ik niet een dag mee door



te weinig ? Ik zit hartstikke vol en als ik alles invul bij het voedingscentrum zit ik tussen de 1500 en 1900 Kcal.
 
Quote
RE: Veel afvallen
Anna28  schreef op: 08-01-2014 15:34:10

Quote Mamami:
[...]

te weinig ? Ik zit hartstikke vol en als ik alles invul bij het voedingscentrum zit ik tussen de 1500 en 1900 Kcal.



volgens mij valt het inderdaad wel mee als ik je schema zo zie  
 
Quote
RE: Veel afvallen
Mamami  schreef op: 08-01-2014 15:57:32
Misschien dat Indy te weinig brood, aardappels en pasta terug vindt in mijn lijstjes. Maar die zitten boordevol suikers (koolhydraten) en probeer ik zo veel mogelijk te mijden. Ik eet 1x per dag koolhydraten (dus of brood of aardappels/pasta)
 
Quote
RE: Veel afvallen
Lind@  schreef op: 08-01-2014 15:57:36
ik kan prima leven op een dag alleen tussen de middag stuk grilworst is niet maar een plakje hoor, en das meestal alleen als ik de hele dag werk , plus dat ik gister niet erg lekker was en vreselijk druk dan moet ik geen eten .... ik drink ook nog wel water erbij hoor

vandaag heb ik op vanmorgen koffie  en een speltbeschuitje kaas
tussen de middag 2 spelt crackers met kleinlikje aardbeienjam en kipfilet tuinkruiden , en 2 speltcrackers met kaas en appelstroop
vanavond hebben we kliekjes (heb de vriezer opgeruimd dus heb surinaamse bami en chiliconcarne .....

hmmmm komkommersalade lijkt me ook wel lekker op brood zal ik volgende week  meenemen  heb vanmorgen al boodschapjes gehaald , vandaag niet wezen wandelen heb ziek kind en zieke man thuis en een halfziek kind en heb zelf ook vreselijk koud en gloeiende wangen dus ben ook niet fit dus hoop dat het mij wel overslaat ,
 
Quote
RE: Veel afvallen
Tantehan  schreef op: 08-01-2014 16:40:26
Zo jullie schrijven wel lekker.
Hier gaat het ook wel goed, heb wel moeite hoor vooral 's avonds om dan niet te gaan snaaien.
Vanmorgen 2 koolhydraatarme boterhammen met ham en filet, tussendoor 2 mandarijntjes, vanmiddag 2 volkoren boterhammen met ham en filet en een beker optimel, verder nog niets gehad. Straks spinazieovenschotel maken,.
En natuurlijk veel water drinken, volgens mijn weegschaal ben ik sinds maandag al 1.2 kilo kwijt.

 
Quote
RE: Veel afvallen
Boterbloem  schreef op: 08-01-2014 18:29:51

Goed tantehan! 1,2 kilo, heerlijk he? Die eerste dagen? Hier was de weegschaal ook lief.

Even kort wat ik vanmiddag wilde zeggen (exclusief reacties op anderen, anders moet ik alels weet teruglezen)

ik doe het volgens het principe van de weightwatchers van 10 jaar terug. Toen is dat heel goed gegaan. Calorieen deel ik door 60 en vet door 9 en dat samen is dan het aantal punten van mijn eten.
Ik eet tussen de 20 en punten per dag. Ik moet er ongeveer 25 hebben maar toen werd ook al aangegeven niet elke dag precies evenveel kcal te eten, het is beter wat te schommelen zo gaat je spijsvertering niet slapen oid. Je blijft het verrassen hihi.
Tevens kan er in mijn menu zo ineens een mars zitten, of zoals vanmiddag chocola. Het punt is dat je je brood en je warme maaltijd moet hebben en fruit en groente en voldoende moet drinken. Fruit en groente wordt niet geteld in de punten. En doe je dat, dan kun je er best wat lekkers naast hebben.

voor vandaag gaat het tot nu toe goed. Ben trots!!! Gister en vandaag zijn even rotdagen. Veel emotie. Vanmiddag pakte ik en koekje, ik wilde gaan vreten. I kging zitten achter de computer en dacht: NIET DOEN! Dus heb het koekje weggelegd. Maar ik had er zo'n behoefte aan iets te eten, dus heb een peer gepakt omdat ik die ochtend nog geen fruit had gehad.
Lang niet zo bevredigend als suikertroep hihi, maar nu een paar uur later wel! Ben er nu echt trots op. Want ik heb er nu geen behoefte meer  aan maar anders had ik wel met de extra kcal gezeten.

Mijn menu voor vandaag:
O: rozijnenbroodje met halvarine, boterham komkommersalade en boterham halvarine en abrikozenjam, koffie (tegen 9 uur pas ontbeten)
T: beker water
L: roggebrood met haring en uitjes, rijswafel met leverpastei, beker water
T: peer en 2 blokjes pure chocola, kop thee
D: halve karbonade, hutspot met spekjes en komkommer zoetzuur.


Vanavond nog een appel ofzo, anders zou ik vla of yoghurt doen maar even niet zoveel melkproducten nu. Want ik krijg ineens weer veel jeukbultjes ,heb ik sowieso af en toe. Maar het enige wat ik nu veranderd heb is minder suiker en vet eten, meer water drinken (vandaag mislukt, zo nog even wat extra) en pap en yoghurt, dus meer melkproducten...
Even afwachten en daarna weer proberen.

 
Quote
RE: Veel afvallen
Jacquelien  schreef op: 08-01-2014 18:42:03
Boterbloem hoeveel kc eet je dan omgerekend ongeveer per dag?
 
Quote
RE: Veel afvallen
Boterbloem  schreef op: 08-01-2014 18:49:41

dat is wat moeilijk te zeggen, omdat de punten om kcal en vet gaan. 
Maar weightwatchers is geen crashdieet, doe ik een goeie gok dan zit je met 25 punten op ongeveer 1500 kcal. Want fruit en groente reken je niet mee in de punten en aardappelen mocht je onbeperkt voor 2 punten terwijl je daar ook vaak wel wat overheen zit.
Je hebt wat meer ruimte, en vaak eet je automatisch minder vet als je gezonder gaat eten, dus het meeste gaat naar de calorieen.

En het advies toen was ook dat wanneer je veel had bewogen dat je er ook wat tegenover ging zetten om te eten (gezond als beste optie natuurlijk) om niet te weinig te eten.


EN misschien nog een goeie tip: als je heel graag een stroopkoek wilde bijvoorbeeld, kijken hoeveel punten die koste en kijken wat je ervoor moest bewegen. En dan kijken of je zo lang ging wandelen/ fietsen/ sporten om hem te eten of niet. Dus wat lekkers boven op je menu verdienen zeg maar.


Tevens was een andere tip van toen: als je toch gezondigd hebt en een zak chips met 2 chocoladerepen hebt weggevreten, ga dan niet ineens 's avonds niet eten, maar blijf gewoon eten wat je van plan was. Accepteer het en ga verder op de normale manier. En dat heeft mij wel erg geholpen, want ga je niet eten dan wordt het nog moeilijker. 

 
Quote
RE: Veel afvallen
Jacquelien  schreef op: 08-01-2014 18:54:04
Oké dat zijn inderdaad goede tips en dan eet je inderdaad genoeg!
 
Quote
RE: Veel afvallen
Kim Mv Sem  schreef op: 09-01-2014 09:54:06

Lijkt wel of er vanmorgen een knop bij mij is omgegaan, ik moet gewoon echt afvallen en toen ik gister op de weegschaal stond ben ik echt geschrokken.


S'morgens eet ik nooit, dan word ik echt kotsmisselijk, vanmorgen een 400 ml thee opgedronken en 2 mandarijnen gegeten, nu zo even naar de supermarkt om nog meer gezonde dingen te halen....

Afbakbroodjes mag je gewoon eten toch?


Misschien is het handig om te kijken in welke omgeving we wonen? Wie weet vinden we dan een sportmaatje of iemand om samen mee te koken? Of andere dingen mee te ondernemen? Hoeft natuurlijk niet maar het kan wel helpen misschien?

 
Quote
RE: Veel afvallen
Boterbloem  schreef op: 09-01-2014 09:54:15

Ik kan ook heel slecht tegen te weinig eten haha, ik kan niet crash dieten, scheelt weer


Vanmorgen een boterham met halvarine en abrikozenjam en een boterham met komkommersalade, kop wiener melange
Tussendoor een appel en een paar koppen thee (zet nu de pot neer, gok op 3/4)

Gister is het verder goed gegaan. Nog 2 koekjes gehad en verder niet. Qua kcal evenveel als dat ik anders yoghurt had gegeten.

 
Quote
RE: Veel afvallen
Boterbloem  schreef op: 09-01-2014 09:56:34
Afbakbroodjes mag je eten, wel is het het beste volkoren te eten. Maar in principe mag je alles eten met mate.
Zo maak ik wel eens broodjes gezond van een afbakbroodje (heel simpel: beetje slasaus, plakje kaas en ham, eitje en komkommer)

Kim, gaat het om alle eten waar je niet tegen kan in de ochtend? Fruit is idd ook al goed, je zou ook kunnen kijken of een paar happen muesli lukt, een bakje yoghurt, misschien zo'n drinkontbijt (fruitvariant waar wat granen oid door gemalen zit).

Als je er maar iets ingooit met kcal zodat je lichaam kan verbranden.
 
Quote
RE: Veel afvallen
Kim Mv Sem  schreef op: 09-01-2014 10:09:03

Ik kan pas wat later op de ochtend eten, niet als ik meteen mijn ogen open heb, en dan heb ik het over brood/knackerbrood dat soort dingen.


Heb de laatste tijd weleens vla gegeten en dat ging wel goed Dus yoghurt ofzo zal ook wel gaan maar dat voed gewoon niet bij mij (vla ook niet hoor) Probleem is dat ik weinig kan eten qua produkten omdat ik erg slechte tanden heb en elk moment bang ben dat ze afbreken en dat beperkt het leven ook wel....

 
Quote
RE: Veel afvallen
Mitch  schreef op: 09-01-2014 10:18:24
Mijn man heeft ook een heel slecht glazuur, de gaten vallen er bij hem ook in door ernaar te kijken.
Hij heeft het advies gekregen om zuren te vermijden, en maximaal 1 fruitmoment per dag omdat dat gewoon heftig is.
Als jij smorgens een fruitsmoothy maakt, dan heb je je fruit binnen, is het vloeibaar en je heb je bodem voor de dag.
Ik ben fel tegen zoetjes, maar hij gebruikt ze wel in de koffie, omdat suiker in de koffie voor hem gewoon ellende zijn, nu houd hij zijn suikermomenten redelijk beperkt.
Geloof dat hij alles bij elkaar maar 7 zuur aanvallen per dag mag hebben, dit is eten en drinken, en als jij direct met het eten al wat drinkt, dan heb je zo nog wat drink momenten over.
 
Quote
RE: Veel afvallen
Boterbloem  schreef op: 09-01-2014 15:24:46

Aaaah dat lijkt me een ramp als je tnden zo slecht zijn! Heb op zich sterke tanden maar mijn gebit klopt niet. Aan het oog niets aan te zien, maar onder het tandvlees is het een ramp. Heb regelmatig pijn, moet achter elkaar een WKB (nog maar een paar denk ik dan moet het stoppen;-). Ellende, die dingen.

Zijn 2 koppen thee geworden, en bij het brood (3 met halvarine, 1 jam 1 pindakaas en 1 leverpastei) weer geen drinken... pfff moet er even aan wennen. Dus nu maar een beker water drinken.

Ik neem zo een peer. Heb wat later gegeten dus nog geen trek! Het ritme komt erin, joehoe!!


Vanavond kip met rijst, twijfel tussen zoetzuur en tandoori. Ik wil het laatste, weet ik dat ik de rest met het eerste blij zal maken... Dus denk dat ik al weet waar ik voor zwicht haha.

 
Quote
RE: Veel afvallen
Minou  schreef op: 09-01-2014 16:49:00
Ben trots op jullie lieffies
 
Quote
RE: Veel afvallen
Kim Mv Sem  schreef op: 09-01-2014 18:15:52
Ik heb vanmiddag 2 sneetjes waldkorn gegeten, 1 met kipfilet en 1 met 30+kaas en komkommer, beviel goed!
Daarna nog een flink glas thee en net wat vla meegesnoept met mijn zoon omdat ik honger had, zo eens kijken wat ik ga eten....
 
Quote
RE: Veel afvallen
Myself  schreef op: 09-01-2014 18:39:49
Kon het niet net houden bij 1 bord macaroni, meestal wel, maar nu had ik nog zo'n zin dat ik nog een flinke schep erna heb genomen.

Verder lukt het hier goed eigenlijk, zelfs nu ik met de menstruatie zit.
 
Quote
RE: Veel afvallen
Mamami  schreef op: 09-01-2014 19:23:34
Hier vanavond een koolhydratenuurtje tijdens het avondeten. Dus hebben lekker een hollandse prak gegeten
Aardappels, krootjes (rode bieten) en een speklapje !

Vandaag lijstje:
Ontbijt: 2 atkins crackers met kaas en schaaltje Griekse yoghure
Tussendoor: niets
Lunch: bouillon en koolhydraatarme boterham met kipfilet en rucola
Tussendoor: 2 dropjes (wel suikervrij, maar toch)
Diner: aardappels, kroten, gebakken uitje en speklap

Zit nu op 1574 Kcal

Morgen voor de 4e keer sporten deze week, 45 minuten cardio en 15 minuten kracht.
 
Quote
RE: Veel afvallen
Boterbloem  schreef op: 10-01-2014 09:07:47

Haha Myself, ik heb 's avonds echt trek (dat je tegen een knorrende maag aanzit inmiddels, dus het is al verschoven) en schep vaak nog wel een half bord vol hoor ;-) Kun je mooi daarna op teren. Na het avondeten is het afwassen, opruimen, stofzuigen, kinderen onder de douche eventueel en op bed brengen en dan nog studeren, dus heb het ook wel nodig.

Mamami, hoe werkt dat principe van een koolhydratenuurtje? Welke gedachtengang zit erachter?

Kim, foei, wat vla meesnoepen, hoe durf je :-P

Dank je Minoutje! 

Ben maandag begonnen met afvallen, dinsdag ben ik ongesteld geworden (houd altijd veel vocht vast voor die tijd) en vanmorgen gewogen (vrijdag is mijn weegdag).
Ik ben 3,3 kilo afgevallen! Zo fijn! Merk voor nu vooral dat ik me weer lekker voel, al dat slechte eten uit mijn lijf. Heb echt genoten van de kerstdagen, maar je eet niet elke dag volkoren brood en gezonde avondmaaltijden, vaak net wat extra's. En dan nog een koekje hier of daar...
Zo'n week na de feestdagen is het leukst, die gaan erg hard ;-) Op naar volgende week.

Heb het ritme erin zitten van eten.


 


Gisteravond trouwens nog 2 bestognekoeken gehad (met zo'n witte streep in het midden) en laat op de avond kwam er een vriendin langs, had daarna zo'n trek! Mijn man zat een custardcakeje te eten en daar heb ik een hap van gehad.  En toen snel op bed ;-) Weg bij de verleiding. Oh ja en een glas drinken met mijn vriendin. Ik doe niet aan light, voel me er slecht door en het is slecht voor je lichaam, dus gewoon gezoet drinken.


O: 3 boterhammen halvarine, abrikozenjam, pindakaas, komkommersalade en een groot glas water
T: kop wienermelange en een appel
L: 2 boterhammen halvarine met jam en ham, beschuit met gestampte muisjes, een peer en 2 koppen thee
T: 2 koppen thee en (weinig trek wortel of komkommer, meer trek een rijstwafel met leverpastei)
D: aardappelen, spinazie en een tartaartje en wat jus
T: eierkoek en thee

 
Quote
RE: Veel afvallen
Moontje  schreef op: 10-01-2014 10:07:07
Zo. nieuwe weegschaal staat in de badkamer en na lang er omheen drentelen ben ik er toch maar op gaan staan.
Dat was we even schrikken, 95.5 kilo.. en dat bij mijn 1.62 lengte.. Mag dus zeker wel 25 a 30 kilo vanaf.

Vervelende is ook dat ik vorig jaar januarie 25 kilo was afgevallen, maar doordat mijn dochter in het WKZ kwam te liggen en ik daar niets te doen had, ben ik weer begonnen met lekkere tussendoortjes eten en die trent heb ik thuis toen ook weer doorgezet. Maargoed, de knop is nu weer om!.

Ik ontbijt met een kop specialK pure chocoalde met melk. en wat de rest van de dag zal brengen zien we  straks wel!.

Het hongergevoel in de avond ken ik heel goed, ook nog van de vorige keer afvallen. Ik lig tijdens het lijnen dan ook dik een uur eerder in bed dan normaal. Maar goed misschien moet dit het nieuwe normaal maar worden!.

Mijn weegdag gaat trouwens zaterdags worden, mijn man lijnt met mij mee en dan hebben we sman de tijd om te wegen en alles te noteren in ons online weegdagboek van valtaf.nl.

Succes allemaal vandaag!... Zoals ik gisteren tegen mijn zusje zei, "Lijnen is erg lastig, maar dat is dik zijn ook!!
 
Quote
RE: Veel afvallen
Myself  schreef op: 10-01-2014 11:15:57
Da's wel een ware uitspraak, die laatste zin.

Ik zie al mooie resultaten bij sommigen .

Hier lukte het lijnen al jaren niet meer, de wil was er maar het doorzettingsvermogen totaal niet.

Heb Vera van hier gecontact over Bachbloesem, ook voor andere dingen, maar dus ook gevraagd om iets tegen hongergevoel of iets voor doorzettingsvermogen.
Tot nu toe houd ik het best makkelijk vol en heb ik elke dag een stuk gewandeld, ik zie al verschil met alle andere pogingen de laatste jaren, krijg er goede hoop door.
 
Quote
RE: Veel afvallen
Mamami  schreef op: 10-01-2014 13:00:10
@boterbloem
Het principe achter het dieet is gebaseerd op dat bepaalde koolhydraten hevige schommelingen in de bloedsuikerspiegel teweegbrengen. Dit is met name het geval bij slechte koolhydraten/suikers zoals in koek, aardappels, witte rijst, wit brood, snoep. Hierdoor gaat het lijf veen insuline aanmaken om het om te kunnen zetten in brandstof. Deze brandstof is vaak helemaal niet nodig voor het lichaam dus wordt het meteen omgezet in vet.
Ook zorgen veel suikers voor hongergevoel naar meer, je raakt als het ware verslaafd aan de suikers en bent niet snel verzadigd.

Uiteraard zijn er ook goede koolhydraten in bepaalde groenten en fruit, maar ook deze zorgen voor aanmaak van insuline. Deze staan niet op de verboden lijst maar op de oranje lijst zodat je ze mag eten tijdens je koolhydratenuur. Je eet de hele dag maximaal 5g koolhydraten per maaltijd. 1 uur per dag mag je meer koolhydraten eten. Je kunt dus wel gewoon brood eten, maar wel in je koolhydratenuurtje.

Voor de rest haalt je lichaam de energie uit vetten en eiwitten. Je moet natuurlijk niet overdrijven met vetten en kiezen voor gezonde niet verzadigde vetten als vis, olijfolie, eieren, roomboter.
 
Quote
RE: Veel afvallen
Boterbloem  schreef op: 10-01-2014 13:08:12

Moontje, wat val je dan snel terug he? Dat vind ik ook het moeilijskte hoor, het volhouden uiteindelijk.

Myself, lekker he? Als je het te pakken hebt? Hier zit ik ook echt in het ritme.

Mamami aaaaah ik begrijp het. Herken dat van de suikers ook wel heel erg, alsof het nooit genoeg is ofzo. Tevens dat het lijkt of je snel weer honger krijgt. 


Maar vraag me af of ik het zou kunnen... Ben verzot op mijn broodjes en aardappeltjes

 
Quote
RE: Veel afvallen
Mamami  schreef op: 10-01-2014 13:34:54
@boterbloem
Ik was daar ook bang voor maar dat valt dus reuze mee ! Ik heb net bruin brood op met een bouillon en vanavond eet ik een gehaktschotel met bonen (uit de oven). Heb dus net mijn koolhydratenuurtje gehad
Er bestaat ook koolhydraatarm brood !
 
Ben er inmiddels wel achter dat een gekookt ei of een omelet met groenten veel lang verzadigen dan 2 of 3 bruine boterhammen. Ik sport nu vrij veel (4x per week minstens een uur) en heb gewoon behoefte aan goede voeding, ik ga het niet trekken op een of twee crackers tussen de middag

Morgen eten we ovenfriet, die van de C1000 zitten weinig koolhydraten in. Daarbij kipfilet en sla met een eiersalade.

Angelique hoe smaakte de zuurkoolovenschotel ?
 
Quote
RE: Veel afvallen
Boterbloem  schreef op: 11-01-2014 12:41:55

Ben helaas niet een hele eiereter. Omelet hou ik niet zo van met van alles erin, vind een gekookt ei bij spinazie of andijvie wel lekker of soms een broodje ei.
Maar als je er wel van houdt is het natuurlijk super!

Gister uiteindelijk visite gehad en lekkers op tafel en heb gewoon wat meegegeten. Met mate, maar zeker teveel ;-) Niet binnen mijn 1500 kcal hihi. Het was heerlijk!

Vanmorgen gewoon weer verder. Vanavond bak ik pannekoeken voor man en kinderen, voor mijzelf maak ik soep, ik twijfel tussen erwtensoep (vult lekker) of kippensoep (vult minder maar dan moet er brood bij).


Ik neig naar het eerste om even te balansen.


Heb laat ontbeten met 2 boterhammen met jam en halvarine, een kop wiener melange.
Zit nu aan een grote beker water en denk dat ik zo een appel neem.
Vanmiddag neem ik nog iets van 2 boterhammen of rijstwafels ofzo, heb nu nog geen trek.


Heb de smaak te pakken. Nu ik het vocht kwijt ben zitten kleren ook weer lekkerder (ik reageer erg op zout e.d.) Erg fijn!

Hoe gaat het met jullie? 

 
Quote
RE: Veel afvallen
Made  schreef op: 11-01-2014 12:59:33
Breek even in

kim mijn dochter en ik hebben ook moeite met ontbijt, altijd al gehad.
wij eten nu sochtends magere yoghurt met stukjes banaan ( soms rozijnen erbij) en dat gaat wonderbaarlijk goed vult ook lekker door de banaan
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | Volgende


Reageren op Veel afvallen
Naam
Bericht