Menu
 

Topic:

Veel afvallen

Tantehan  schreef op: 06-01-2014 13:44:50
Hallo, ik ben vandaag maar weer eens begonnen met lijnen. Er moet ongeveer 45 kilo  af.
Het plan is om gezonder te eten en meer te bewegen. Vandaag heb ik 2 boterhammen op met suikervrije jam, een kleine fruitsalade tussendoor en net 2 koolhydraatarme boterhammen met filet en ham. en een beker melk.
Wie heeft er zin om mee te schrijven.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | Volgende
RE: Veel afvallen
Monica Mv 2  schreef op: 06-01-2014 21:21:38
Ik wil ook graag meeschrijven

Zag het andere topic ook maar die dames hebben al mijn droomgewicht en hoeveel niet zoveel af te vallen dus ik vond mij er niet tussen passen

Hier moet er minsten 15 en ik hoop 20 kilo vanaf. Maar door de stress ben ik al blij met iedere kilo die ik verlies
 
Quote
RE: Veel afvallen
Boterbloem  schreef op: 06-01-2014 21:42:15
Goeie dag gehad vandaag!

O: pap
T: appel
L:1 plakje krentenbrood en 2 boterhammen met beleg
T: banaan
D: spagetthi bolognese met heeeeeeeeeeeeeeeeel veel sla
T: yoghurt met een drupje vla

Verder veel water en thee gedronken (daar moet ik het meest aan wennen)

Oh en ik heb 4 anta flu's gehad. Zijn 16 kcal per stuk, dus dat valt mee.
 
Quote
RE: Veel afvallen
Lot  schreef op: 06-01-2014 21:44:25
Ik wil niet echt meeschrijven maar zit even met de keus tussen een zakje chips en op de IPad wat doen dus dan toch maar meeschrijven ;-).
ben vorig jaar zo'n 11 kilo afgevallen met weight watchers maar daarvan zit minstens 3 kilo er weer aan... Ik weet het niet precies want de weegschaal is stuk. Donderdag weer bij de bijeenkomst wegen.
streven is nu om voor de zomer er zo'n 15 kilo af te hebben. Volgens mij zit ik dan nog niet helemaal op een gezond BMI maar wel een eind in de goede richting.
 
Quote
RE: Veel afvallen
Sannie  schreef op: 06-01-2014 21:57:18
Hier ging het mis vanavobd .moet ongesteld worden en heb er zo last van (denk de overgang) maar ik moest cholade hebben .zo fout .maar had er zooo zin in .hopelijk gaat het morgen beter
 
Quote
RE: Veel afvallen
Mamami  schreef op: 06-01-2014 23:31:40
Ik schrijf ook mee in het andere topic maar ik moet ook erg veel kwijt ! Weeg nu 109 kilo (ben 1.72) en wil echt onder de 80 kilo uitkomen. Mijn ideale BMI is 69 kilo maar dat is gewoon niet realistisch (zo veel woog ik toen ik 14 was hahaha)

Ik volg het Grip op Koolhydraten dieet en ben vandaag een beetje begonnen (heb halve dag in ziekenhuis gezeten en even snel tussendoor een broodje daar gehaald). Vanaf morgen 3x per week naar de sportschool en het dieet goed volgen.

Ontbijt: 2 koolhydraatarme crackers met huttenkase
Tussendoor: ei (na het sporten)
Lunch: salade met advocado en gerookte kip
Tussendoor: rauwkost
Diner: zuurkoolstamppot uit de oven en appeltjes (dit is het koolhydratenuurtje)
Tussendoor: handje gemengde noten

En verder minstens 2 liter water !

Recept zuurkoolstamppot:

spekblokjes
aardappels
zuurkool (je mag zelf kiezen welke)
nootmuskaat
melk
stroop
uien
geraspte kaas

Kook de zuurkool, giet af en laat goed uitlekken
Bak de spekjes en kook de aardappels
Stamp de zuurkool, aardappels en de spekjes met een scheutje warme melk, klontje boter en een beetje nootmuskaat.
Doe dit in een ovenschaal

Fruit de ui en roer er een beetje stroop doorheen. Verdeel het mengsel over de ovenschaal.
Strooi er geraspte kaas overheen (en desgewenst een plak ontbijtspek).
20 minuten in de oven op 180-200 graden

Ik doe hier altijd nog een rookworst bij

Appel:
Neem een grote zoetige appel. Wassen en schillen (klokhuis verwijderen). In een kleine ovenschaal wat (room)boter doen en strooi over de bodem wat kristalsuiker. Hierop gaan de appels. Een mengsel maken van kaneel, kleine beetje citroensap en kristalsuiker en dit over de appels verdelen. 30 minuten in de oven op 180-200 graden

 
Quote
RE: Veel afvallen
Boterbloem  schreef op: 07-01-2014 11:09:52
Klinkt lekker mamami!

Lot, mooi doel! Het leukste aan beginnen met afvallen na feestdagen is dat er vaak zoveel ineens afgaat. Je hebt toch meer gegeten als normaal meestal en minder goed gedronken (drink normaal voornamelijk thee en water, en nu toe af en toe een wijntje of ander zoetig drinken).

Sannie, herkenbaar! Ben vamorgen ongesteld geworden. Heb nu ook echt hoofdpijn. Ik weet dat het over is als ik snoep en chocola ga eten, mijn lichaam gilt echt om suiker, maar ik moet echt doorzetten nu. Over 3 weken heb ik examens, over 3 dikke boeken die ik van voor naar achter moet kennen. Dus hele dagen studeren. Slechte timing eigenlijk om nu te beginnen, maar als ik nu doorzet heb ik er volgende week al plezier van omdat ik meer energie krijg. 

Ik snap zelf serieus niet waarom ik zo makkelijk naar slecht eten verlang... Als ik nu mijn appel eet dan vind ik dat eigenlijk lekkerder als menig koekje (oke, het is wel duurder dus dat heeft er deels mee te maken maar niet volledig) en achteraf voel ik mij veel beter. Waarom dan toch? Ik snap er niets van...

Tot nu toe gaat het best goed. Ontbeten met 2 plakjes rozijnenbrood met halvarine, net een appel en een wiener melange op. Vanavond eet de rest nog spagetthi, heb voor mijzelf erwtensoep gehaald en doe er een boterham komkommersalade bij.

Tussen de middag 3 boterhammen met beleg, en vanmiddag tussendoor nog wat fruit, bij erge trek nog een rijstwafel met leverpastei.
 
Quote
RE: Veel afvallen
Martinerombouts  schreef op: 07-01-2014 12:16:04
De dag goed begonnen,2 crackers op beker optimel en flesje water,10 km gefietst en ga zo 3 boterhammen eten met beleg en nog een beker optimel.De kast is nog steeds zo goed als leeg qua lekkere dingen dus heerlijk geen verleiding!
 
Quote
RE: Veel afvallen
Marjolein77  schreef op: 07-01-2014 13:14:02
Hey meiden, ik wil ook proberen mee te schrijven. Weet van mezelf dat ik me er toe moet zetten dus ik hoop het echt goed vol te houden. Ik moet ongeveer 20 - 25 kilo afvallen. Vanmorgen als ontbijt havermout, tussendoor een banaan en 1 snack a jack caramel en net als lunch 1 boterham met ham en 2 crackers met light jam. avond eten zal iets van stamppot worden denk ik, voor mij dan zonder vlees of een klein stukje. Ik lijn trouwens met weight watchers dus moet punten tellen
 
Quote
RE: Veel afvallen
Angelique  schreef op: 07-01-2014 13:31:40
die zuurkool klinkt lekker toevallig eten we dat vanvon heb alles in huis dus ga hem is zo proberen te maken hier zijn geen zuurkool eters in huis dus meot vaak van alles uit de kast halen om ze te laten eten maar wie weet werkt dit wel
sowieso slechte eters ook mijn man moet bijna niets soms zakt de meot me daardoor ook in de schoenen hoor elke dag weer iets anders verzinnen maar ja ze eten bijna niets
is vaak wortel bloemkool spercie bonen snijbonen pasta wereldmaaltijd bami nasi
zurkool af en toe spruitjes als ze in de aanbieding zijn zullen ze wel moeten maar ook dan roerbakken met spek en ui
boerenkool gaat redelijk alleen die pakken van maggie geen vers
van de zomer fruit en sla
bloemkool is erg duur nu dus haal ik t neit word de keus weer beperkter
heb wel koolraap nu maar dat hoef ik neit 2x per maand te doen want dat word oorlog
en zo blijven we klungelen en weinig gevarieerd eten
heb al keer gezegt ik stop gewoon met koken is zooo ondankbaar ga ik zelf lekker witlof brocolie en prei eten zoeken ze het maar uit
ik ga trouwens proberen om 1 feb te starten
zit mometeel slecht in mijn vel ziek ongetsld en dan volgende week verjaardagen van ons
ga beetje op snoepen letten en dan 1 feb ook meer rekening met eten houden en kijken of ik wat energie heb om te gaan sporten
heb nu bronchitus dus binnn 2 sec gevloerd
word wel lekker gemotiveerd zo heb er zin  in ieder geval als ik lees hoe jullie bezig zijn enz
 
Quote
RE: Veel afvallen
Boterbloem  schreef op: 07-01-2014 13:40:32

Angelique, minder dat je nu niet goed in je vel zit... Dat is vaak ook niet HET moment om te beginnen idd, hopelijk volgende maand beter?
Hier echt hollandse eters en de standaard dingen als nasi, macaroni en lasagne. De groenten moeten ook niet al te gek worden. Maar genoeg variatie gelukkig. Maar soms ook gewoon een ovenschotel als variatie op iets wat we normaal los eten, voor je gevoel net even anders.


Goed bezig dames!

Hier zijn de 3 boterhammen met beleg vervangen door een bord pap. Had alleen maar zin in kaas en vette worst haha, en als het zo al begint weet ik dat een boterham met appelstroop niet gaat smaken en dat 1 met kaas niet voldoende is. Dus dan maar lekker simpel: pap. Direct minder kcal dus kan ik vanmiddag gewoon een rijstwafel eten.

Nou, nog ff aan de studie, over 1,5 uur komen de kids alweer thuis, wat gaat de tijd toch hard!

 
Quote
RE: Veel afvallen
Angelique  schreef op: 07-01-2014 13:46:57
nee heb er wel heel veel zin in de motivatie is er wel maar eerst ff opknappen
en idd overschotels enz doe ik ook en we zijn gek op soofpotten ook genoeg te varieren en eten we 2 dagen van dus word het ook niet te duur
maar sommige seizoenen is het lastiger nu ook wortels bijna 2 euro bleomkool bijna 3 dat vind ik echt te veel

enne pap kom je daar de dag mee door ? ik deed dat vroeger ook wel eens maar had ik snel weer trek nu kan ik geen zuivel eten dus gaat sowieso niet meer
 
Quote
RE: Veel afvallen
Moontje  schreef op: 07-01-2014 14:02:56
Hoi Meiden,

Heb al zolang nie tmeer op de weegschaal gestaan dat hij er stiekem mee gestopt is. Moet dus eerst een nieuwe weegschaal  halen voor ik mijn startgewicht weet.
Ben al wel begonnen met lijnen hoor.

Vanmorgen 2 boterhammen met kaas en als lunch een broodje kipfilet met chilisaus. Tussendoor nog 2 mandarijntjes gegeten.

Vanavond staat er kip met paprika, champignon en rijst op het menu.


Wel leuk om te lezen wat jullie zoal eten, zo doe je toch wat meer ideeen op, want het is elke dag weer een gedoe om wat te verzinnen!.
 
Quote
RE: Veel afvallen
Boterbloem  schreef op: 07-01-2014 14:30:40

Goed bezig moontje!

Angelique, ik red het een hele poos op pap,  misschien nog wel beter als op brood. Havermout eet ik ook graag. Heb nu wel echt trek (knorrende maag) als het bijna etenstijd is... Normaal nam ik altijd nog wat, nu toch even afwachten. Wel moeilijk ,want ze zeggen dat dat ook niet zo goed is, maar je eten is wel heerlij kals je echt trek hebt!

Maar ik heb voor mijn gevoel altijd honger... En dat is heel vervelend. Ik kan geen grote porties eten, maar wel de hele dag door zeg maar. 

Zijn de wortels daar zo duur????? Hier 50 cent voor een kilo, bloemkool in de winkel is 2 euro (vind ik nog te duur, maar ze zijn wel groot!) en bij de boer een euro.


Ik ga vanaf deze week ook weer naar de boer. Nadeel is dat het niet zo lang vers blijft als vanuit de winkel EN je hebt veel meer schoonmaakwerk, maar het is wel stukken goedkoper. 3 flinke broccoli's voor 2 euro, kilo witlof of 1,5 kilo stoofperen voor 1,00, wortelen 2 kilo een euro, alleen de aardappelen neem ik niet. Heel goedkoop maar erg gekneusd

 
Quote
RE: Veel afvallen
Gewoon Ik  schreef op: 07-01-2014 14:37:44
Ik vanmorgen 2 boterhammen met kipfilet
tussendoor een appel
Lunch 1 boterham met kipfilet en 1met rookvlees

Vanavond eet ik spinazie, piepers en een stukje vlees 

De eerste 1,5 liter water zit er in

en de tussendoortjes die ik nog mag meot ik nog bedenken wat ik ga pakken
 
Quote
RE: Veel afvallen
Angelique  schreef op: 07-01-2014 16:11:19
ook goed bezig gewoon ik

en idd boter min 1,50 voor bos wortels en van deweek heb ik ook die laten liggen was al helemaal prut
heb wel markt hier is donderdag maar moet wel ff voor fietsen dus met dit weer doe ik dat niet
ga altijd naar lidl of bas dan
snijbonen is altijd lild rond 1,50 bij as standaard rond de 2,50 dat vind ik te duur
en ja aangezien ze nniet moeten ben ik wel wat beperkt helaas
maak vaak ook soep met brood is ook 2 dagen dan
blijft lastig lastige eters
en ik zelf kan alleen wit brood eten dus moet wel ergens midde weg gaan zoeken maar goed gezond beleg gezond avond eten en geen snoep of snacks meer door de week en in weekend beperkt moet al heel eind komen dan

wel lekker dat bij jou zo geodkoop is
 
Quote
RE: Veel afvallen
Jacquelien  schreef op: 07-01-2014 16:16:31
Hier ontbeten met 2 beschuitjes met casselerrib Koffie met warme melk
tussendoor krentenbol
lunch: meergranen pistolet gezond
tussendoor appelkoek
diner geb. aardappelen , spinazie en kipfilet 
evt vanavond bak kwark of appel

verder nog zwarte koffie, veel thee en 1 liter water

mbt sporten vandaag rust dag. Sport 5x per week dan is rust ook hard nodig!

 
Quote
RE: Veel afvallen
Mamami  schreef op: 07-01-2014 16:37:20
Angelique ik herken j e verhaal over moeilijke eters, ik woon ook samen met drie van die moeilijke gevallen. Maar deze zuurkoolschotel lusten ze allemaal. Laat me even weten wat ze er van vonden. Later meer... nu rennen en vliegen voor trainingen !
 
Quote
RE: Veel afvallen
Boterbloem  schreef op: 07-01-2014 17:56:58
Aaah wat zonde dat je alleen wit kan hebben! Komt dat door de GBP? Vind wit heerlijk, maar echt voor af en toe. Wij zijn echte bruineters (dat blijft lekker zeg maar, wit zijn we op den duur op uitgegeten.)

Heb wel vaker het idee dat eten heir goedkoper is als in de grote steden. Zeker bij de boer, maar die halen het zo van het land natuurlijk, dat is ook veel goedkoper.

Hier ipv de erwtensoep toch spagetti gegeten. Er was nog precies een portie over en ik had nog sla, zo jammer o manders weg te gooien, moest beide vandaag op.
Vanmiddag nog rijstwafels gehad en als toetje magere yoghurt met een drup vla.

Zit goed gevuld nu, lekker!

Nu hopen dat ik het vanavond volhoudt, dan was het weer een goeie dag!
 
Quote
RE: Veel afvallen
Myself  schreef op: 07-01-2014 19:06:03
Hier ook wel herkenning over het eten.
Bij ons is het net als bij boterbloem veel hollandse pot met nas, bami, lasagne en dat soort gerechten.
Roerbakken ed zou ik zelf graag willen en veel rijstgerechten, maar krijg hevig protest.
Moet erbij zeggen dat man ook gauw maagklachten heeft, dus daar heb ik ook rekening mee te houden.

Ik let wel op dat ik gezonde keuzes maak met eten, maar het moet bij mij ook wel gewoon zijn, anders hou ik het niet lang vol.
Dus ik bedoel daarmee dat ik neit alleen maar het magerste van het magerste beleg ga eten enzo, gewoon normaal eten wat de pot schaft.
Heb er vandaag weer een flinke wandeling opzitten en zit nu met een volle buik van de bietjes en het rundvlees.

 
Quote
RE: Veel afvallen
Lind@  schreef op: 07-01-2014 20:24:39
wij hadden nasi vandaag moest de hele dag werken en manlief had gekookt
verder vanmorgen alleen koffie op en tussen de middag een stuk grillworst , bij de koffie vanmiddag had ik ook nog stukje grilworst
 
Quote
RE: Veel afvallen
Myself  schreef op: 08-01-2014 07:30:03
Maar dat is toch veel te weinig Lind@?
Doe je het altijd zo streng als je lijnt?
 
Quote
RE: Veel afvallen
Alice  schreef op: 08-01-2014 07:39:28

Koffie en grillworst.. dat is alles?
Meid.. je helpt je lichaam er volledig mee om zeep en je komt 3x zo hard bij als je weer normaal gaat eten. 
Je raakt op deze manier ondervoed. 
Ga alsjeblieft normaal en gezond eten. 
 
Quote
RE: Veel afvallen
Boterbloem  schreef op: 08-01-2014 09:49:47

Hier een goed ontbijt gehad, heb een ren en vlieg ochtend:
geroosterd plakje rozijnenbrood met halvarine
broodje met abrikozenjam
broodje met komkommersalade (heel lekker, en mager! Ik haal ongeveer 10 boterhammen uit 1 verpakking dus iets van 30 kcal per boterham.)

Tussendoor neem ik zo een appel. 


 


moet alleen even om het drinken denken, zo wat water, net koffie op.

 
Quote
RE: Veel afvallen
Angelique  schreef op: 08-01-2014 09:50:55
nou idd das niet geod hoor
je hebt basis ndoig als je je lijf uithongerd gaat die in spaarstand en zul je aankomen
geod ontbijt en lunch en diner en dan evt 2a3 gezonden tussendoortjes (das niet grilworst) das een "gezond"dieet


zuurkool komt vanvond had gister nie veel tijd mee rdud sdan vanmiddag klaar maken vanaaf ff de oven in

dat denk ik ook hoor bloem
als wij op vakntie zijn enz ga ik altijd zoeken naar boeren die verkopen
vaak aardbijen asperges mais enz langs de weg kopen scheelt een hoop
en idd wit alleen door de gbp
ik ben verzot op heel donkerbruin pitjes brood maar kan daar gewoon veel te wienig van op word n 1a2 happen al goed ziek maar dan heeft mijn lijf dus niet genoeg
wit kan ik 2 boterhammen van eten en dan heb ik meer verzadigt gevoel
misshcien dat ik van de week is een halve donerbruine mee neem is al weer bijna 2 jaar geleden dat ik t getest heb wie weet is het nu anders zou alles makkeliker maken
ben kwa brood eten gewoon een zeikerd iets te oudbakken of bepaalde soorten in de vriezer enz vind ik gewoon echt niet lekker

aantal meiden in de straat zijn ok aan lijnen en die praten over yoghurt enz ja dan word ik zuur kan geen zuivel hebben vroeger deed ik dat ook als tussendoor dus moet echt ff goed zoeken hoe en wat ik ga doen en van mezelf mag vroeger was t makkelijker
 
Quote
RE: Veel afvallen
Myself  schreef op: 08-01-2014 10:27:06
Ik moet eerlijk zeggen, ik neig ook naar te weinig eten, krijg dat ook wel te horen als ik denk dat ik voldoende eet, maar zo weining nu ook weer niet.

Als ontbijt neem ik meestal een stuk fruit, want iets anders krijg ik meestal niet weg.
Soms ook wel, net als vanmorgen heb ik een cracker op en fruit
Nu net ook fruit.
Lunch meestal 2 boterhammen, als ik nog niet genoeg heb daaraan soms een derde, een cracker of een plakje ontbijtkoek.
Tussendoor fruit of evergreen of dergelijke
's Avonds 1 bord warm eten, gewoon wat de pot schaft.
Tussendoor weer ontbijtkoek, evergreen of dergelijke

Verder drink ik veel thee en water, 's avonds soms een glas cola-light.
 
Quote
RE: Veel afvallen
Anna28  schreef op: 08-01-2014 10:43:14
allemaal goed bezig lees ik! 
Ik ben ook geneigd om te weinig te eten hoor... maar mijn dietiste vertelde me dat je lichaam eigenlijk een kacheltje is die de rommel aan het verbranden is. En een kacheltje heeft brandstof nodig om aan te blijven... en die brandstof is dus je eten. 
Vond dat heel duidelijk en het klopt echt. 

Hier gaat het goed, al had ik gisteren een lastig dagje hoor pff. Zit nu een weekje thuis met een dikke gekneusde knie, dus verveling dreigt toe te slaan. En dat is al snel snaaien bij mij.... maar tot nog toe niet gesnaaid! 

Vanmorgen op de weegschaal gestaan: 3.8 kilo afgevallen! Dus ben helemaal blij  
 
Quote
RE: Veel afvallen
Myself  schreef op: 08-01-2014 11:20:58
Goed zo Anna!
Een motivatie om juist niet te snaaien nu, wat ik wel herken, maar kom op meid, doorzetten nu, dat kan jij!
 
Quote
RE: Veel afvallen
Chantal79  schreef op: 08-01-2014 11:21:29
Brood heb je idd nodig voor je kacheltje! 
Ik ben ook weer begonnen. Na 15kg er af kwamen ze er "stiekum" weer bij....
Om op te starten nu een paar dagen shakes als ontbijt en lunch maar dan snel over op gewoon eten dus ook weer brood! Tussendoor veel thee, koffie, wortel en fruit!

 
Quote
RE: Veel afvallen
Chantal79  schreef op: 08-01-2014 11:22:29
En bv een krentenbol zitten wel weer veel calorien in! 
Vooral geen maaltijden overslaan, dan gaat je lichaam alles juist opslaan!
 
Quote
RE: Veel afvallen
Mamami  schreef op: 08-01-2014 13:40:52
Nou ik eet al vanaf maandag koolhydraatbeperkt (dus geen suikers), let op dat ik niet te veel ongezonde vetten eet, sport iedere dag en ben 1 kilo aangekomen hahahaha. Weet dat ik niet na 3 dagen al kan wegen, maar was ff nieuwsgierig

Wat heb ik gisteren op:
Ontbijt: 2 koolhydraatarme crackers met kaas
Tussendoor: stuk komkommer
Lunch: Groene salade (recept zal ik zo plaatsen)
Tussendoor: de rest van de salade (tussen de middag te weinig tijd om te eten, ging sporten)
Diner: zuurkoolstamppot
Tussendoor: maria bisquitje bij de koffie en twee blokjes kaas

Drinken: pot groene thee en 2 liter water

Vandaag:
Ontbijt: 1 cracker met kipfilet en een bakje Griekse yoghurt
Tussendoor: een peer
Lunch: 2 volkoren tarwebollen met een gekookt ei en op de ander kipfilet met rucola
Tussendoor: een sinaasappel
Diner: kipshoarma met paprika, uien en ijsbergsla en zelfgemaakte knoflooksaus op basis van yoghurt.


Recept groene salade;

Ingrediënten (2 personen)
150 gram kipfilet gerookt (lidl heeft deze bij de vleeswaren liggen)
150 gram groene sla
1 avocado
3 eetlepels walnoten
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamico azijn wit
2 theelepels mosterd grof
2 eetlepels honing (dit kan ook weggelaten worden als je helemaal geen koolhydraten wil)

Klop met een garde de olijfolie, Balsamico azijn, mosterd en 2 el honing tot een vinaigrette. Meng in een kom met de sla, voeg de avocado (in stukjes gesneden), kipfilet en walnoten toe en besprenkel met de dressing. Verdeel over 2 borden en op smaak met peper en zout.




 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | Volgende


Reageren op Veel afvallen
Naam
Bericht