Menu
 

Topic:

Mazelen teistert biblebelt

Ikke  schreef op: 12-06-2013 07:25:49

Mazelen teistert biblebelt





BILTHOVEN - 

De biblebelt is getroffen door een uitbraak van mazelen. Sinds eind mei zijn er uitbraken rondom reformatorische scholen in het Land van Heusden en Altena, de Bommelerwaard en de Alblasserwaard. Daarnaast zijn er ook enkele patiënten gemeld in Zeeland, het Groene Hart en de Utrechtse Heuvelrug.






 




 

 










Nederlandse gemeenten waar de SGP veel stemmers heeft. Deze liggen hoofdzakelijk in de BiblebeltFoto: Wikipedia

Foto: ANP










Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag. In de streng gelovige bilblebelt, het gebied tussen de Veluwe en Zeeland, weigeren veel ouders hun kinderen te laten inenten tegen ziektes. Daarom is het aannemelijk dat de zeer besmettelijke ziekte zich de komende tijd verder verspreid in de regio.


Er zijn op dit moment dertig gevallen van mazelen gemeld, maar waarschijnlijk zijn het er veel meer. In 1999 en 2000 was de laatste mazelenepidemie in Nederland. Ook toen voltrok die zich met name in de biblebelt.


Normaal gesproken krijgen kinderen in Nederland op de leeftijd van 14 maanden en 9 jaar een vaccinatie tegen mazelen aangeboden. In de biblebelt laten veel streng-gereformeerden hun kinderen om religieuze reden niet vaccineren.


De meest voorkomende ziekteverschijnselen bij mazelen zijn hoge koorts, verkoudheid, vlekken en rode ogen. Soms treedt oorontsteking of longontsteking op als complicatie. Mazelen kan ook tot hersenontsteking of sterfte leiden, maar dit komt in ontwikkelde landen weinig voor.


 

 



 




 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | Volgende
RE: Mazelen teistert biblebelt
Spatje  schreef op: 12-06-2013 12:51:42
nee klopt als een bus son, koemelk is ook niet goed
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
M&j  schreef op: 12-06-2013 12:52:24

Mazelen toch gevaarlijker dan gedacht







1
 


Mazelen blijken toch gevaarlijker te zijn als eerder werd aangenomen


Het blijkt namelijk dat het virus het geheugen van het afweersysteem gedeeltelijk aantasten. Mensen die een mazelenbesmetting hebben opgelopen zijn hierdoor vatbaarder voor infecties door andere ziekteverwekkers. Dit is de conclusie van een uitgebreid onderzoek naar mazelen van het Erasmus MC waarop Rory de Vries promoveert.


Kenmerken van de mazelen zijn hoge koorts, rode vlekjes en een verzwakking van het algehele afweersysteem van de patiënt  Ruim honderdduizend mensen, waaronder een groot gedeelte kinderen, sterven jaarlijks nog aan de mazelen of aan gevolgen hiervan. Ondanks de beschikbaarheid van een vaccin zijn dit cijfers waar absoluut rekening mee gehouden dient te worden. Feitelijk is men dankzij een vaccin niet meer vatbaar voor een besmetting met mazelen en het is dan ook schrikbarend om te zien dat een dergelijk groot aantal mensen jaarlijks komt de overlijden omdat het mazelen virus het afweersysteem aantast. Deze doden zijn dus onnodig gezien het bestaan van een vaccin hiervoor.


Geheugen “gewist”


Normaal bouwen mensen afweer op tegen een virus nadat ze ermee besmet zijn. Cellen die bij de afweer tegen dit virus betrokken zijn geweest blijven in het bloed aanwezig en kunnen het virus herkennen zodra het nog een keer het lichaam wil binnendringen. Het lichaam weet dan al hoe het het virus moet uitschakelen.


“Mazelen zorgt er echter voor dat deze immunologische geheugen-cellen na infectie grotendeels verdwijnen, waardoor het immunologisch geheugen voor een deel is ‘gewist’. Dit leidt tot een verhoogde vatbaarheid voor opportunistische infecties met andere ziekteverwekkers, net als bij de ziekte aids”, zegt De Vries.


Mazelen
vaccinatie


Mazelen in Nederland


Sterfgevallen door een mazelen infectie zijn in Nederland uiterst zeldzaam. Dit komt omdat hier een goed vaccinatieprogramma beschikbaar is. Toch komt er eens in de 5 tot 7 jaar een epidemie voor. Deze epidemie is dan vooral een lokale geïsoleerde uitbraak die uitbreekt onder niet gevaccineerde mensen. Denk hierbij aan immigranten die uit een land komen waar geen vaccinatie mogelijk is en mensen die uit geloofsovertuiging geen vaccinaties toestaan. Ook zijn er nog steeds mensen die niet bekend zijn met de oplossing voor deze ziekte waardoor deze groep niet gevaccineerd is. Er lopen wel verschillende programma’s om ook onder deze groepen het vaccinatie gehalte te verhogen.


Binnen Europa blijkt wel dat de ziekte langzaam bezig is terrein terug te winnen in verband met de afnemende vaccinatiegraad. De ziekte is ten slotte bijna verbannen uit het westelijk gedeelte van Europa waardoor deze aan actualiteit verliest. Hierdoor waren er alleen in Europa al ruim 30.000 mazelen besmettingen bekend in 2011. Niet mis voor een ziekte die bijna uitgeroeid was.


Bron: http://www.mazelen.net/


 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Son  schreef op: 12-06-2013 12:53:26

Quote spatje:
nee klopt als een bus son, koemelk is ook niet goed



tis ook niet te zuipen
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Alice  schreef op: 12-06-2013 12:58:45

Quote son:
Zullen er ook al mensen zijn die hun kinderen bij voorbaat geen melk geven ?
De kans op koemelkallergie is tegenwoordig ook zo groot natuurlijk...
Beter maar niet geven...



Hier wordt nauwelijks koemelk gegeven. 
Niet uit angst voor allergie, maar gewoon omdat het niet gezond blijkt te zijn. Terwijl het door de overheid (uit economische overwegingen) wel gepropageerd wordt als gezond. 

Vaccinaties is ook heel wat geld mee gemoeid.. 

Kyla wat is jouw bron?
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
M&j  schreef op: 12-06-2013 13:03:26

Quote son:
Zullen er ook al mensen zijn die hun kinderen bij voorbaat geen melk geven ?
De kans op koemelkallergie is tegenwoordig ook zo groot natuurlijk...
Beter maar niet geven...



Mijn dochter heeft koemelkallergie gehad maar vind melk heerlijk. Allebei trouwens. Ze houden niet zo van vlees en zo hebben ze toch een goede bron van eiwitten.
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Spatje  schreef op: 12-06-2013 13:07:09
maaaaaaaaaaaaaar ik moet eerlijk zijn, ondanks dat we niet enten twijfel ik soms wel eens, ondanks onze weloverwogen beslissing en research

zo en nu ga ik eten en een lekker glas sojamelk drinken
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Son  schreef op: 12-06-2013 13:09:59
GATVER !
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Bettie  schreef op: 12-06-2013 13:13:29
Eerlijk gezegd word ik altijd erg  van dit soort nieuwsberichten. Zoals de verslaggever vanmorgen op Radio 1 echt denigrerend 'die bevindelijk gereformeerden' uitsprak....auwwww dat doet zeer.

Feit is dat er ongetwijfeld nog steeds kerkelijke mensen zijn die 'klakkeloos' niet inenten omdat ze dat thuis zo gewoon zijn. Maar....is er dan ook geen andere kant...mensen die klakkeloos wel inenten omdat dat zo hoort?!

Daarbij is in mijn omgeving 'als zogeheten bevindelijk gereformeerde ' er steeds meer bezinning op wel/niet inenten. Wat het juiste is? Geen idee. Naar mijn idee behoort elke ouder een zorgvuldige afweging te maken tussen wel/niet inenten. Daar ook de pro en contra van te beseffen. En dat dan de z.g. bevindelijk gereformeerden de Bijbel er als extra naslagwerk én het bidden tot God voor gebruiken...daar is naar mijn idee niets mis mee.

En dan krijg je simpelweg het feit dat de ene ouder wel inent en de ander niet terwijl ze beiden hun besluit baseren op de Bijbel c.q. wat God 'gesproken' heeft. Net zoals niet bevindelijk gereformeerden ook een keuze maken uit wel/niet inenten en daar niet de Bijbel en God bij betrekken maar andere naslagwerken en veelal ook gevoel en ervaringen van andere ouders. Alle besluiten hieromtrent moeten naar mijn idee gerespecteerd worden. En naar mijn volgend idee hoeft bij een uitbraak van wele epidemie dan ook niet steeds de biblebelt gehaald te worden mét alle negatieve gedachtenstromingen die daaruit voortvloeien. Het stemt mij verdrietig als ik op het www zo ontzettend veel aanvallen/veroordelingen en verwensingen (zelfs vervloekingen) lees over/voor de bevindelijk gereformeerden. We zijn toch met elkaar niet beter of slechter dan elk ander?!

En nee....ik ben niet ingeënt en ja...ik heb mijn kinderen wel laten inenten. Voor ons was dit geen logische keuze maar een weloverwogen en goed onderzochte beslissing waarbij ik mijn ouders die 37 jaar geleden een andere keuze hebben gemaakt absoluut niet veroordeel.


 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Spatje  schreef op: 12-06-2013 13:19:12

Quote son:
GATVER !

 

bettie mooie gesproken, ik was vanmorgen op nu.nl de reacties aan het lezen en schrok ook van de reacties van mensen die niet-enters veroordelen, mennnn wat een vreselijke uitspraken bij sommigen
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Alice  schreef op: 12-06-2013 13:22:18
Reactes op nu.nl zijn vaak om te huilen.
Bende 16 jarigen
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Corine86  schreef op: 12-06-2013 13:36:38
Nou hier wel ingeënt mast ook de mazelen gehad, dus deze bevindelijk gereformeerde heeft ondanks de inentingen meegewerkt aam de verspreiding van het virus.
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Jen9  schreef op: 12-06-2013 13:36:56
Ik vind t een heel moeilijke kwestie. ik vind namelijk dat mensen die hun kinderen niet laten inenten ook risico's zijn voor anderen. Mijn zoon is ondanks de enting doodziek geweest door kinkhoest, zonder inenting was hij er niet meer geweest.

Maar.. als alle mensen hun kinderen hadden laten enten was t denk ik niet zover gekomen.
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Debby1977  schreef op: 12-06-2013 13:46:28
Ik heb zelf de mazelen als kind gehad. Ik weet trouwens niet of die enting er toen al was? Ik ben wel ingeent maar mazelen weet ik niet. Eens ff zoeken.
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Debby1977  schreef op: 12-06-2013 13:47:36
Ik zie dat die er sinds 1987 is dus die heb ik niet gehad. Gien, jij kunt die tegen mazelen dan toch ook niet gehad hebben? Jij bent ouder dan mij
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Alice  schreef op: 12-06-2013 13:48:36
dan ik..
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Boterbloem  schreef op: 12-06-2013 13:49:15
Haha het dan/als ik/mij heb ik nog nooit begrepen. 
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Spatje  schreef op: 12-06-2013 13:49:33
alles na 1974 heeft hem wel gehad, ik twijfelde ook aan het verhaal van mijn moeder, dus net even opgezocht, zal eens ff kijken waar dat stond, moment
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Spatje  schreef op: 12-06-2013 13:51:12

Voor wie wordt de BMR vaccinatie aanbevolen?




1 Iedereen die naar een land gaat waar de BMR inenting aanbevolen wordt en die vóór 1975 geboren is. Je hoeft de BMR inenting niet als je weet dat je ooit de ziekte mazelen, de BMR prik of een aparte mazelen vaccinatie hebt gehad.
Mensen geboren tussen 1965 en 1975 komen vaak in aanmerking voor de BMR prik. Als je na 1974 geboren bent heb je bijna altijd de BMR vaccinatie via het rijksvaccinatieprogramma gehad en hoef je de BMR inenting niet. Als je voor 1965 geboren bent heb je meestal de ziekte mazelen gehad en hoef je de BMR vaccinatie in dat geval ook niet

 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Alice  schreef op: 12-06-2013 13:52:04
Het is altijd "dan ik"... je moet er het werkwoord achter zetten, dan hoor je het wel
"je bent ouder dan ik ben" ipv "je bent ouder dan mij ben" 

"als" wordt alleen gebruikt bij een vergelijking.. "even groot als.. " Maar ook dan is het "ik" en niet "mij" 
Je zegt immers, je bent even groot als ik ben.. en niet even groot als mij ben

Tot zover deze ongevraagde les nederlands
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Jen9  schreef op: 12-06-2013 13:52:12
Ik ben van 73 en heb m ook gehad!
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Debby1977  schreef op: 12-06-2013 13:52:22

Quote Alice:
dan ik..



Bite me


en het erge is dat ik eerst dan ik heb geschreven en het weer weghaalde omdat ik dacht dat het niet goed was

Ben best goed in grammatica maar als ik,dan ik,als mij dan mij pfffffffffffff
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Boterbloem  schreef op: 12-06-2013 13:55:36

Quote Alice:
Het is altijd "dan ik"... je moet er het werkwoord achter zetten, dan hoor je het wel
"je bent ouder dan ik ben" ipv "je bent ouder dan mij ben" 

"als" wordt alleen gebruikt bij een vergelijking.. "even groot als.. " Maar ook dan is het "ik" en niet "mij" 
Je zegt immers, je bent even groot als ik ben.. en niet even groot als mij ben

Tot zover deze ongevraagde les nederlands



Nou ik ben wel blij met die ongevraagde les, wat een simpele uitleg.

Maar wanneer gebruik je dan mij? Nooit bij dan en als?


Dus meer van: deze appel is van mij

 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Spatje  schreef op: 12-06-2013 13:55:49
ach deb, lekker belangrijk

ik zie net dat ergens anders staat dat de bof er in 1987 bij is gekomen, terwijl op meerdere sites toch echt staat dat die in de jaren 70 er al bij is gekomen, in ieder geval heb ik de bof en mazelen gehad, volgens ma net als de waterpokken een week ellende en daarna klaar

mijn dames hebben btw ook nog geen waterpokken gehad ( moet wel zo naar de dokter,mijn jongste zit nl onder de rode vlekken, keelpijn en koorts)
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Jen9  schreef op: 12-06-2013 13:57:24
En als je uit de omgeving Rotterdam komt Boterbloem.. ;-)
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Boterbloem  schreef op: 12-06-2013 13:58:55

Quote jen9:
En als je uit de omgeving Rotterdam komt Boterbloem.. ;-)


haha
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Dicha  schreef op: 12-06-2013 13:59:36

BMR staat voor bof, mazelen en rodehond
In Nederland worden kinderen sinds 1987 ingeënt met dit vaccin op de leeftijd van 14 maanden en 9 jaar.

 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Spatje  schreef op: 12-06-2013 14:01:08
nou dicha toch bestond die ook al in 1975, heb net ma nog eens gebeld en ze zweert erbij dat ik ben ingeent, mijn broertje uit 1977 ook
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Alice  schreef op: 12-06-2013 14:02:12

Quote Boterbloem:

[...]

Nou ik ben wel blij met die ongevraagde les, wat een simpele uitleg.

Maar wanneer gebruik je dan mij? Nooit bij dan en als?


Dus meer van: deze appel is van mij




idd, nooit bij dan en als
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Debby1977  schreef op: 12-06-2013 14:02:12
Toch blijkt uit het stukje van Spatje dat het eerder was Dicha, dat stukje wat jij hebt had ik ook gevonden op Wikipedia. Nu is Wikipedia natuurlijk niet echt heel betrouwbaar.
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Deborah Mv ...  schreef op: 12-06-2013 14:04:34
Van mij mogen zij het vaccineren verplichten. Anders geen toegang tot onderwijs, opvang en dergelijke.
Dat je het zelf niet wilt oke. Maar anderen in gevaar brengen...
Tuurlijk is er een risico. Maar de overheid betaald nooit voor de lol voor iets. Het risico die je loopt om niet te vaccineren is groter.
Spatje dat jou kinderen niks krijgen. Is omdat de meeste zijn gevaccineerd in Nederland.
Misschieen eens een kijkje nemen in Afrika
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | Volgende


Reageren op Mazelen teistert biblebelt
Naam
Bericht