Menu
 

Topic:

Mazelen teistert biblebelt

Ikke  schreef op: 12-06-2013 07:25:49

Mazelen teistert biblebelt





BILTHOVEN - 

De biblebelt is getroffen door een uitbraak van mazelen. Sinds eind mei zijn er uitbraken rondom reformatorische scholen in het Land van Heusden en Altena, de Bommelerwaard en de Alblasserwaard. Daarnaast zijn er ook enkele patiënten gemeld in Zeeland, het Groene Hart en de Utrechtse Heuvelrug.






 




 

 










Nederlandse gemeenten waar de SGP veel stemmers heeft. Deze liggen hoofdzakelijk in de BiblebeltFoto: Wikipedia

Foto: ANP










Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag. In de streng gelovige bilblebelt, het gebied tussen de Veluwe en Zeeland, weigeren veel ouders hun kinderen te laten inenten tegen ziektes. Daarom is het aannemelijk dat de zeer besmettelijke ziekte zich de komende tijd verder verspreid in de regio.


Er zijn op dit moment dertig gevallen van mazelen gemeld, maar waarschijnlijk zijn het er veel meer. In 1999 en 2000 was de laatste mazelenepidemie in Nederland. Ook toen voltrok die zich met name in de biblebelt.


Normaal gesproken krijgen kinderen in Nederland op de leeftijd van 14 maanden en 9 jaar een vaccinatie tegen mazelen aangeboden. In de biblebelt laten veel streng-gereformeerden hun kinderen om religieuze reden niet vaccineren.


De meest voorkomende ziekteverschijnselen bij mazelen zijn hoge koorts, verkoudheid, vlekken en rode ogen. Soms treedt oorontsteking of longontsteking op als complicatie. Mazelen kan ook tot hersenontsteking of sterfte leiden, maar dit komt in ontwikkelde landen weinig voor.


 

 



 




 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | Volgende
RE: Mazelen teistert biblebelt
Cir  schreef op: 13-06-2013 16:00:08
Artsen laten zich ook verleiden door medische bedrijven om bv hun protheses te gebruiken in ruil geld en leuke uitjes.
Die artsen kijken niet allemaal even goed naar de deugdelijkheid van de producten. Met als resultaat dat mensen rotzooi in hun lichaam hebben zitten en nog verder van huis zijn dan zonder die protheses.
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Jen9  schreef op: 13-06-2013 16:05:56
Klopt zeker, mijn man werkt in een ziekenhuis en doorziet dit ook (hij is niet van t medisch personeel).
Maar vergeleken met 30 jaar is bijvroobeeld kanker steeds beter te genenzen, of in ieder geval is t gelukt om er steeds meer een chronische ziekte van te maken (weet niet of je daar altijd zo blij mee moet zijn, wil alleen maar duiden dat er wel degelijk vooruitgang is geboekt) Wat mensen vaak ook niet weten is dat kanker niet 1 ziekte is, maar een verzamelnaam.. kankersoorten lijken vaak niet eens op elkaar, dat zijn tientallen zo niet honderden verschillende ziektes waar niet 1 medicijn voor kan woren uitgevonden.
Prijma dat er aan zorg verdiend wordt, zonder geld geen nieuwe mogelijkheden, helaas wordt er alleen vaak misbruik van gemaakt.
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
M&j  schreef op: 13-06-2013 17:14:00

Quote Boterbloem:

Wat mij vaak opvalt is dat beperking in de keuzevrijheid vaak samen gaat met geloofsovertuiging.

We moeten allemaal keuzevrijheid hebben maar een christelijke trouwambtenaar MOET homo's trouwen.
We moeten allemaal keuzevrijheid hebben maar een christelijke school mag niet beslissen wanneer je er wel en neit mag werken.
We moeten allemaal keuzevrijheid hebben maar je mag geen kruisje dragen bij bepaalde beroepen.
We moeten allemaal keuzevrijheid hebben maar als je vanuit geloofsovertuiging niet inent dat mishandel je en ze zouden het moeten verplichten
We moeten allemaal keuzevrijheid hebben maar misschien is het toch beter christelijk onderwijs te laten verdwijnen
We moeten allemaal keuzevrijheid hebben maar ik mag mijn kind wel zonder geloof opvoeden en een christen moet dat eigenlijk ook doen


Ik weet dat heel wat mensen nu op hun achterste benen zullen staan  maar het is wel een trant die ik zie. Je kunt het niet ontkennen, allemaal uitspraken die de laatste jaren steeds meer spelen, ook hier op ML. Mensen vinden dat ze voor vrijheid vechten maar leggen honderdduizenden mensen regels op waar ze niet naar willen leven. Beperken de vrijheid van deze mensen. Je kunt het eens zijn met wat ze geloven of niet, maar waarom je eigen mening opleggen onder de noemer: neutraal. Als die neutraal was zouden anderen er geen moeite mee hebben.


Er bestaat geen neutrale mening. Nooit. Nergens in. Overal zit een overtuiging achter.

We zijn allemaal voor keuzevrijheid, zolang het maar niet met het geloof te maken heeft want mensen vinden dat je dan geen vrijheid hebt. Terwijl ik juist de andere kant zie. Want een ander mag van mij naar een openbare school, zonder kruisje lopen, homo's trouwen, niet laten ineten en wel, zonder geloof opvoeden. Ik vind dat zij die vrijheid moeten hebben omdat ik simpelweg het recht niet heb de ander een beperking om te leggen. 





Het probleem is dat ieder in nederland zich aan de wet dient te houden, een niet christelijk trouwambtenaar mag ook niet kiezen wie hij trouwt. Een openbare school moet ook iedereen mag ook leraren weigeren op gronden uit de privesfeer.
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
M&j  schreef op: 13-06-2013 17:16:44

Quote Blauwtje:
Ik heb daar zeer mijn twijfels over. Heeft de overheid ECHT de neste bedoelingen met ons?
Nee, dat denk ik niet.

Alles draait om de economie, als de overheid de beste bedoelingen met ons voorhad op gebied van gezondheid, stort de economie in.

Maar worden wij bewust ziek gemaakt om de economie in stand te houden?

Ik denk wel dat wij bewust ziek gehouden worden als wij al ziek zijn, neem bijv kanker.
Hoe lang bestaat er al kanker? Hoeveel mensen gaan er dood aan kanker?
Waarom is er na zoveel jaren nog geen medicijn tegen kanker?
Ik denk dat dat er wel is. Maar dat dat om economische redenen niet wordt vrijgegeven.




De universiteit van southampton is hard bezig met het ontwikkelen van inentingen tegen kanker. Het gaat helaas nog even duren.
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Jo  schreef op: 13-06-2013 17:18:47
Nou je weet misschien wel hoe wij Nederlanders ruzieen over inentingen
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
M&j  schreef op: 13-06-2013 17:24:29

Quote Boterbloem:

[...]

tenzij je een lek hebt. En ik kan het niet ontkennen: ik heb geen zekerheid. Dat heb ik eerder ook aangegeven. Ik heb geen zekerheid dat dat de waarheid heeft. Tegelijkertijd weten we dat er altijd lekken kunnen zijn.

Maar wie zegt mij dat als ik stukken opvraag, dat ze daadwerkelijk alles hebben opgeschreven? Dat je alle informatie krijgt of dat ze ook dingen bespreken en niet opschrijven omdat de kans bestaat dat anderen het onder ogen krijgen?
Je kunt mij ook geen zekerheid geven dat dat absoluut niet gebeurd. Het gebeurd op heel veel vlakken, waarom zou de overheid elke punt en komma opschrijven?

Blauwtje wat je zegt over de economie is ook een punt: ik denk dat er ook veel gebeurd in het belang van de economie. Is dat een slechte keuze? Ik denk dat het de beste optie is, omdat wij mensen hebben gekozen op deze manier te werken. En stort de economie in dan heb je niets meer aan de keuze die beter was geweest voor de mensen.


We noemen ons als we werken enzo wel eens economisch onafhankelijk, maar we zijn in feite slaaf van het geld, slaaf van de economie. Valt dat weg dan heb je niets meer. We zijn niet zo vrij en onafhankelijk als we denken. Hoe minder je met geld te maken hebt, hoe economisch onafhankelijker je bent.




Iemand die lekt zorgt dat hij/zij de stukken heeft. Zoals bijv. wikileaks, en nu de NSA affaire of de bouwfraude.
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
M&j  schreef op: 13-06-2013 17:37:05

Quote Jo:
Nou je weet misschien wel hoe wij Nederlanders ruzieen over inentingen




Ja, zucht, nog een lange weg te gaan.
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Jen9  schreef op: 13-06-2013 18:30:09
Een inenting tegen kanker, tegen alle varianten, en dat zijn er enorm veel? Zouden mensen die ook niet gaan halen vraag ik me dan af...
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Jen9  schreef op: 13-06-2013 18:32:02
Met M&J eens, je moet je gewoon aan de wet houden, welk geloof of overtuiging je ook aanhoudt. Ik ga tijdens geschiedenislessen ook niet verkondigen dat ik wilders een eikel vind en dat ze op de sp moeten stemmen.. nee hoor, ik leg alles heel neutraal uit.. geef nooit mijn mening. Dat zie ik als t zelfde....
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Mafkees  schreef op: 13-06-2013 18:39:54
die ambtenaar mag dan wel niet kiezen wie hij trouwt, maar hij maakt wel de KEUZE om zelf dit werk te doen, niemand zal hem dwingen.
dus zal hij erachter staan in wat hij doet (ga ik dan effe vanuit)

zo zie ik het in het gehele leven. ik vod mijn kinderen op met het verhaal van Jezus. zij mogen zelf een keuze maken uiteindelijk.

een keuze maken op 8 weken-leeftijd, ging net nog even niet lukken, dus besluit ik dat er geen spuit in het lijfje komt.


een verschil maken trouwens in wel of niet zieke vind ik even niet aan de orde.
er is nl altijd een keuze. omdat ik niet zou willen dat mijn buurjongen eventueel ziek kan worden omdat mijn jongen geen prik krijgt, met alle gevolgen van dien......

rare wereld. van a tot z kies ik mijn eigen weg en daar geloof ik ook heilig in
ik hou me aan regels, maar die zijn er godzijdank niet overal een mens mag zelf ook zn hersenen gebruiken
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Boterbloem  schreef op: 13-06-2013 18:47:19

Die ambtenaar moet nu kiezen ermee te stoppen als hij er niet achterstaat omdat hij mensen niet mag weigeren. En dat vind ik raar.

Alleen is het een discussie die vrijwel neit te voeren is omdat voorstanders zoiets hebebn van: het is je keuze. 

Ik vind het raar als je als homo getrouwd wil worden door iemand die er niet achter kan staan.
Ik vind het raar als je perse op een christelijke school wilt lesgeven terwijl je weet wat de overtuiging is.


Tegelijkertijd is hte inderdaad wel de samenleving die veranderd. Er zal steeds meer geprobeert worden het christendom te laten verdwijnen. Onder de noemer neutraal.

Mensen die het neutraal vinden vergeten alleen dat voor christenen het christendom neutraal is en de rest afwijkend. Dat is gewoon niet zo, en ik moet het maar pikken dat het andere wel neutraal zou moeten zijn.


Dat blijf ik bijzonder vinden...

 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Boterbloem  schreef op: 13-06-2013 18:48:51
Een prik tegen kanker... stel je voor.

Ik zou er voor nu niet voor kiezen, maar ik kan me voorstellen dat wanneer mijn familie erfelijk sterk belast zouden zijn met kanker dat ik het zeer zeker zou overwegen...
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Mafkees  schreef op: 13-06-2013 18:50:52
maar je mag tegenwoordig ook blijkbaar WEL van de daken schreeuwen dat je anti-geloof bent en er niks over wil horen en het maar een stom iets vind, terwijl je er geen idee van hebt!!

vind ik dan weer bijzonder.
ik ben gelovig opgevoed. en dat waardeer ik. ik ben niet praktiserend, maar weet wel wat het leven met is, ook hoe zonder (bijna zonder dan ) en ik vind dat ik zo een juiste keuze kan maken.

ongelovig zijn , niet hebben meegekregen van thuis, je nooit in verdiept alleen het principe geloven vind je al stom....
dat vind ik dus weer erg bijzonder te noemen.


maar goed, over 10 jaar zijn we toch allemaal moslim
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Boterbloem  schreef op: 13-06-2013 18:54:41
Heb je het tegen mij dat ik dat stom vind?
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Mafkees  schreef op: 13-06-2013 18:56:39

Quote Boterbloem:
Heb je het tegen mij dat ik dat stom vind?



haha, nee skattie, dat zou pas bijzonder zijn....tegen de mama-life-voorgangster zeggen dat ze er geen reet van weet

nee, dit was algemeen
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Boterbloem  schreef op: 13-06-2013 18:58:55
Ik zat echt mijn spul terug te lezen dat ik dacht: kom ik zo over? Haha.
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Jen9  schreef op: 13-06-2013 19:38:15
Ik heb er heel veel idee van, mag zelfs bijbelse les geven, maar vind t ook een stom iets.. voor mezelf dan he? Hoe meer ik ervan af wist hoe verder weg ik kwam te staan.. ;-)

Maar goed, ik mag mijn overtuiging niet verkonigen in mijn openbare beroep.. en dat vind ik heel terecht!

Een homo-stel mag niet eens weten welke overtuiging een ambtenaar aanhangt vind ik, dus weten ze ook niet of diegene ze wel of niet zou willen trouwen....
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Jo  schreef op: 13-06-2013 19:53:01

Nou we gaan van de Gereformeerden, naar de BV en door naar het geloof, best leuk zo'n topic

 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Blauwtje  schreef op: 13-06-2013 21:22:50

Quote SmvN&D:
ja tuurlijk gaat het om geld.
Maar denk jij dat een arts jou beter gaat maken als ie er niks voor krijgt? tuurlijk niet, ALLES draaid om geld. Welkom in nederland.



En dat is dus wat ik ook bedoel; van het bewust zoveel procent laten zakken van kandidaten die rij-examen doen, tot het laten doodgaan van mensen aan kanker..

Ik vind het naief te denken dat de economie het het beste met ons als persoon voorheeft. We zijn maar een zandkorrel op deze aarde..niks meer en niks minder.
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Mafkees  schreef op: 13-06-2013 21:44:46

Quote Jo:

Nou we gaan van de Gereformeerden, naar de BV en door naar het geloof, best leuk zo'n topic



whahaha, inderdaad...net of ik een live gesprek heb met een vriendin hahaha, gaat van de hak op de tak!
wel geinig, en zo is alles ook met elkaar verbonden uiteindelijk!
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Jo  schreef op: 13-06-2013 21:48:13
En het cirkeltje is weer rond
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Mafkees  schreef op: 13-06-2013 21:55:19
ik las trouwens dat de mazelen zijn uitgebroken!

























 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Alice  schreef op: 13-06-2013 21:56:12
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Jen9  schreef op: 13-06-2013 21:58:17
Oh, de economie heeft niet t beste met ons voor, dat snap ik. Hoewel DE economie natuurlijk niet bestaat.
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Blauwtje  schreef op: 13-06-2013 22:02:38

Quote MaFKeeS:
ik las trouwens dat de mazelen zijn uitgebroken!



hahaha
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Jo  schreef op: 13-06-2013 22:06:11

Quote Blauwtje:
[...]

hahaha



Jeetje nee???
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Boterbloem  schreef op: 13-06-2013 23:10:08
De mazelen? Hoe kan dat nou?
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Nellemv2  schreef op: 13-06-2013 23:35:39
Echt waar?? Goh...waar?
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Bettie  schreef op: 13-06-2013 23:56:41
Onvoorstelbaar zeg; ik heb er niets over gelezen, terwijl ik meestal aardig op de hoogte ben van echt nieuws.








 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Boterbloem  schreef op: 14-06-2013 08:09:51
Ik weet niet wat het is... maar dit onderwerp doet mij ineens heel erg denken al al die dingen booooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooordevol suiker... Dat kan niet goed zijn!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | Volgende


Reageren op Mazelen teistert biblebelt
Naam
Bericht