Menu
 

Topic:

Mazelen teistert biblebelt

Ikke  schreef op: 12-06-2013 07:25:49

Mazelen teistert biblebelt





BILTHOVEN - 

De biblebelt is getroffen door een uitbraak van mazelen. Sinds eind mei zijn er uitbraken rondom reformatorische scholen in het Land van Heusden en Altena, de Bommelerwaard en de Alblasserwaard. Daarnaast zijn er ook enkele patiënten gemeld in Zeeland, het Groene Hart en de Utrechtse Heuvelrug.






 




 

 










Nederlandse gemeenten waar de SGP veel stemmers heeft. Deze liggen hoofdzakelijk in de BiblebeltFoto: Wikipedia

Foto: ANP










Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag. In de streng gelovige bilblebelt, het gebied tussen de Veluwe en Zeeland, weigeren veel ouders hun kinderen te laten inenten tegen ziektes. Daarom is het aannemelijk dat de zeer besmettelijke ziekte zich de komende tijd verder verspreid in de regio.


Er zijn op dit moment dertig gevallen van mazelen gemeld, maar waarschijnlijk zijn het er veel meer. In 1999 en 2000 was de laatste mazelenepidemie in Nederland. Ook toen voltrok die zich met name in de biblebelt.


Normaal gesproken krijgen kinderen in Nederland op de leeftijd van 14 maanden en 9 jaar een vaccinatie tegen mazelen aangeboden. In de biblebelt laten veel streng-gereformeerden hun kinderen om religieuze reden niet vaccineren.


De meest voorkomende ziekteverschijnselen bij mazelen zijn hoge koorts, verkoudheid, vlekken en rode ogen. Soms treedt oorontsteking of longontsteking op als complicatie. Mazelen kan ook tot hersenontsteking of sterfte leiden, maar dit komt in ontwikkelde landen weinig voor.


 

 



 




 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | Volgende
RE: Mazelen teistert biblebelt
Bepje  schreef op: 12-06-2013 10:44:09
Ik vind dat iedereen zelf moet weten of zij hun kinderen laten inenten of niet. Dat zijn persoonlijke keuzes al of niet gebaseerd op religie.
Wij hebben er wel voor gekozen het te doen omdat dankzij die inentingen vele ziekten nog maar weinig voorkomen en buiten dat onze kinderen zelf niet of minder ziek kunnen worden zij ook anderen niet kunnen besmetten.
Uiteraard weten we niet of er gevolgen zullen zijn op lange termijn maar dat weet je van heel veel zaken niet, zoals hier boven al staat : wat zal bijv. het effect zijn van al die ingrediënten zijn in het voedsel, dat is ook iets van de laatste tijd en we weten dat ook nog niet.
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Mitch  schreef op: 12-06-2013 10:45:33
Hoop dat het snel voorbij is in ieder geval!
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Anoniema  schreef op: 12-06-2013 10:54:06
Wij werden als kind ook ge-ent en hebben daar niets aan overgehouden ( nog niet iig ) Ik denk dat er weinig mis is hoor, maar goed.

De kans dat er iets mis gaat is er altijd wel. Er is hier een moeder op school wiens kind na een enting gehandicapt is geraakt, al jaren zijn ze aan het vechten om hun gelijk te krijgen,maar vergeet het maar hoor.........

Ik ken het kind en de moeder erg goed maar toch weerhoud het me er niet van mijn kinderen te enten.

Ik ben VOOR inenten ,maar wel bewust en niet volgens de termijnen van bijvoorbeeld het cb.
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Boterbloem  schreef op: 12-06-2013 10:54:47
Even iets anders:

gister had ik het er nog met mijn vriendin over.

Iets van een jaar geleden was er een vrouw op tv die vanaf dat ze zelf mocht beslissen enkel gezond leefde, sportte, lette op echt werkelijk alles. Onbespoten groente en fruit, zelf brood maken enzovoort.

Rond haar 40e heeft ze 3 soorten kanker gehad. Heb je zo erg opgelet en dan gebeurt je dit. Nu weet ik dat 1 daarvan borstkanker was, erfelijk bepaald, dus het gaat er niet om dat het door het eten kwam, maar we kunnen ons heel druk maken over wat we eten, wat we enten wat we doen, maar uiteindelijk zegt het soms erg weinig op de langere termijn.

Vind het wel moeilijke keuzes, van die keuzes waarvan ik liever had dat een ander ze maakte ;-)
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Son  schreef op: 12-06-2013 10:57:34

Zo hoor je ook vaak het voorbeeld dat verstokte rokers pas in de 90 overlijden en gezonde sportende mensen met 65 jaar een hartinfarct krijgen of nog erger longkanker..
Het lot bepaalt denk ik dan wel eens. Al ben ik wel blij dat ik niet meer rook hoor hahaha

 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Minou  schreef op: 12-06-2013 10:58:38

Het zit al IN ons..we moeten alleen bewust omgaan met de tempel dat lichaam heet.

 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Angelique  schreef op: 12-06-2013 10:59:14
ja wel enten niet enten das ene persoonlijke keus
ik heb wel geent
ik vraag alleen af in hoeverre die eerste vaccinatie genoeg beschermt ?
ik zit dus volgens de kaart midde in die strook
vind dat gewoon niet zon fijn idee
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Minou  schreef op: 12-06-2013 11:00:14
oom van man..altijd gezond eten sporten, niet roken en kreeg long en darmkanker..niet erfelijk, maar gevalletje pech denk ik..ff cru gezegd dan.

In ons lichaam zitten geoeg mutanten en ja..we zijn mensen van de dag
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Alice  schreef op: 12-06-2013 11:10:24
Uiteindelijk moet iedereen leven met zijn eigen keuzes. En als je keuzes maakt met je kop en je hart, dan zit het wel goed. Daar hoeft niemand over te oordelen. 

 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Anne Mv 3  schreef op: 12-06-2013 11:16:50
Een paar keer is gezegd: wij zijn ook ingeënt en hebben daar toch ook niets aan overgehouden.
Dat is erg kort door de bocht. Is er verandering in DNA na inenten? En als een ouder die ingeënt is zijn kind weer laat inenten, verandert er dan nog meer? Dat weten we echt niet!
De overheid is er niet happig op om complicaties van inenten naar buiten te brengen, omdat het zelden voorkomt. Maar is dat zo?
Duidelijk is wél het onderwerp complicaties in de openbaarheid zou komen dat er minder ouders in gaan enten en dát wil de overheid voorkomen.
Oké, dit klinkt wat bizar voor sommigen.. complottheorie... maar toch...

Ik ben niet ingeënt, onze kinderen zijn wél ingeënt - en ik twijfel nog steeds of ik daar goed aan gedaan heb...

Als je in de biblebelt woont en je wilt je kind niet inenten dan gaat de CB-arts goed met je in gesprek. Ze zitten er boven op!
Juist om het aantal gevaccineerden in die gebieden omhoog te krijgen!
Dus dat mensen daar 'klakkeloos' niet inenten gaat eigenlijk niet op want ze moeten hun mening duidelijk onderbouwen.
Doen ze dat niet, dan kunnen ze er op rekenen dat het onderwerp steeds weer opnieuw aangekaart wordt door de CB-arts.

Inenten is maar relatief, dat zag je bijvoorbeeld een paar jaar terug met de mexicaanse griep, met de vogelgriep -> wereldwijde paniek!
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Suus  schreef op: 12-06-2013 11:18:29
Veel dingen overkomen ons... tis nou eenmaal de natuur Ik probeer wel op te letten dat ik goed voor mijn lichaam zorg, risico beperken waar kan vind ik belangrijk...al accepteer ik sommig risico ook. Dat is voor iedereen anders.

Iedereen moet zelf beslissen wat hij of zij doet.... vind het als wel-enter wel jammer dat er een kans gemist wordt een ziekte uit te roeien om dat anderen niet mee doen. maar ik ga daar niemand persoonlijk op aankijken.
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Jo  schreef op: 12-06-2013 11:20:20

Toevallig zag ik gisteren een docu over het enten van de Mexicaanse griep.
Heel erg interessant moet ik zeggen hoe de media mensen "bang" maakt.

 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Alice  schreef op: 12-06-2013 11:21:15
Ze zitten er bovenop, maar net zo makkelijk om niet meer naar het CB te gaan. Niks is verplicht. 
Veel mensen gaan enkel voor de entingen nog naar het CB. Als je die niet laat zetten, waarom zou je nog gaan. Meten en wegen kun je zelf wel. Af en toe 's naar de kinderarts, moet ook lukken. 

Ik denk dat meer transparantie van de overheid over het enten wel zou helpen. Ik zou dan met een geruster hart niet meer enten of juist wel enten. Nu is het zo vaag, je weet eigenlijk niet waar je goed aan doet. 
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Mafkees  schreef op: 12-06-2013 11:23:10

Quote Jo:

Toevallig zag ik gisteren een docu over het enten van de Mexicaanse griep.
Heel erg interessant moet ik zeggen hoe de media mensen "bang" maakt.




mensen dénken dat ze bang gemaakt worden. we enten wel massaal tegen bof, rode hond, kinkhoest en tyfus,  malaria of weet ik veel wat
dat volgen we op, want dat "hoort" zo.
Mexicaanse is nieuw...en ineens heeft iedereen wél een mening. maar die andere prikken gaan we al lekker doen met een baby van een paar weken oud!

ik zit in de twijfelzone...ik weet het gewoon niet goed. wat ik er allemaal van vind en wat het beste is.
dat weet helaas niemand.
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Ikke  schreef op: 12-06-2013 11:24:02
Ik heb al mijn kinderen de reguliere prikken laten krijgen als baby en kind zijnde, zonder erover na te denken eigenlijk. Tot de mexicaanse griep kwam en 2 van mijn kinderen opgeroepen werden. Toen ging ik in ene wel twijfelen of het allemaal wel zo goed was en heb na overleg met de kinderarts ze niet laten enten. Volgend jaar is mijn dochter aan de beurt voor de bmh prikken en ook daarvan weet ik niet of we het gaan doen, uiteraard mag zij zelf het laatste woord hebben daar is ze verstandig genoeg voor. Ook daarin ga ik me weer voor laten lichten door de kinderarts en prof waar ze onder behandeling staat.

Qua ziektes e.d en met name kanker heb ik ook zoiets van tuurlijk probeer je zo gezond mogelijk te leven maar sommige mensen hebben gewoon meer aanleg om het te krijgen dan anderen, het zit gewoon in je genen. Bij ons helaas ook heel veel dus ga mezelf niet gek maken en probeer nog te genieten van het leven.
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Anoniema  schreef op: 12-06-2013 11:25:04

Quote Anne Mv 3:
Een paar keer is gezegd: wij zijn ook ingeënt en hebben daar toch ook niets aan overgehouden.
Dat is erg kort door de bocht. 




Hoezo kort door de bocht? Ik heb gezegd dat we er NOG NIETS aan hebben overgehouden, omdat ik het niet weet.

Maar tot nu toe is er nog niets tot uiting gekomen na 30 jaar
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Jo  schreef op: 12-06-2013 11:25:31
Ik zou zeggen Mafkees, kijken, is echt heel interessant
En ik had bang ook express tussen haakjes gezet
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Minou  schreef op: 12-06-2013 11:42:05
Maarrrrr heden ten dage zijn die ziektes wel minder denk ik, juist door enten.

Denk aan polio oa difterie etc.







 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Alice  schreef op: 12-06-2013 11:44:21
Ja.. hopelijk kunnen we ze uitroeien, is het enten niet meer nodig  

Is Polio in Nederland verplicht trouwens? Of een eventueel andere vaccinatie?
Hier in Belgie, is inenting tegen Polio verplicht bij de wet. Je moet een attest bij de gemeente inleveren dat je die vaccinatie hebt laten geven. Niet inentenn tegen polio is strafbaar
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Minou  schreef op: 12-06-2013 11:47:55
Geen idee?

Volgens mij hier niet ( hier is het een combi DKTP(olio) en HIB toentertijd.
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Femke  schreef op: 12-06-2013 11:59:43
Ik vind de keuze nog altijd moeilijk, heb wel alles gedaan, volgens de richtlijnen. Als mijn kinderen daar iets aan over zouden houden kan ik mezelf beter in de spiegel kijken , dan dat ik ze niet laten inenten en ze liggen ziek te zijn wat ik had kunnen voorkomen, niets breekt mijn hart harder als je kind ziek te zien zijn....maar wetende of dat komt doordat ik zelf iets geweigerd heb of door iets wat in de wereld breed geadviseerd wordt maakt de keuze toch dat ik ze wel laat inenten...
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Spatje  schreef op: 12-06-2013 12:01:28
nee polio is hier niet verplicht, wij als niet enters zijn er wel over aan het nadenken om polio te laten prikken

polio is nl een ziekte die er is en je op zeer korte tijd doodziek maakt, met alle gevolgen vandien

wij hebbben voordat we besloten om niet te enten ons goed geiinformeerd, met verschillende disciplines gesproken zo ook een kinderarts, maar ook alternatieve genezers en hebben besloten na het overwegen van de voor- en nadelen om niet te enten bij de jongste, op tetanus na en nu dus mss polio

wij hebben bij de oudste idd klakkeloos geent, omdat iedereen dat deed en omdat het cb het blijkbaar heel normaal vindt om het te doen zonder ouders voor een keus te zetten, nadat we op neurologie zaten na een bijwerking van een prik zijn we gaan zoeken naar info

over een maand zitten we een week in de bible belt, tenminste neem aan dat Beekbergen, Apeldoorn, Epe daar ook bij hoort, en dan zien we wel, toevallig belde mijn moeder net, die had het ook gezien en die vertelde me dat ik de bof en de mazelen heb gehad ondanks de inentingen

verder ga ik hier niet mee discussieren, want het is toch altijd een welles nietes verhaal, net zoals mensen niet begrijpen dat wij niet enten begrijpen wij mensen niet die zomaar enten zonder enige info op te vragen, maar we respecteren ieders keus en ieder zal zijn kind opvoeden zo goed als hij zelf denkt te doen, voor de een is dat goed, voor de ander fout, 1 ding is zeker, we houden allemaal zielsveel van onze kroost of je nu wel of niet ent  

 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
M&j  schreef op: 12-06-2013 12:06:19
Ik zelf heb de mazelen gehad, in die tijd was die enting er nog niet, ik had boven de 42 graden koorts. Jaren daarna had ik nog nachtmerries van de ijldromen die ik had. Ik herinner mij nu nog het gezicht van mijn moeder en de huisarts die naast mijn bed waakten, afgewisseld door beelden van slangen en schaduwen die naar mij toe kropen. Dit zou ik mijn kinderen of ons gezin nooit aandoen. Allebei mijn kinderen zijn dus volledig geënt volgens het RVP.

Ik woon tegen de alblasserwaard aan en ondanks dat mijn jongste al 1 keer geënt is tegen mazelen maakt dit mij toch zenuwachtig, die enting is toch alweer even geleden.
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Spatje  schreef op: 12-06-2013 12:14:07
@ M&J als ze 1x zijn ingeent met bmr hebben de kinderen een bescherming van 95%, de 2e inenting bij 9 jaar levert een bescherming van 100% op
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Dicha  schreef op: 12-06-2013 12:14:30
Ik heb hier de gevolgen meegemaakt van het niet enten van rode hond.. niet omdat ik mijn dochter niet wilde laten enten maar omdat die er toen simpelweg nog niet was. 
Het virus van de rode hond is naar binnen geslagen...heeft alle bloedplaatjes afgebroken.. gevolg inwendige bloedingen en 3 weken op de IC gelegen....levensbedreigend dus in haar geval..

Ik kan jullie garanderen dat het een verschrikking was...dus ja ik ben voor enten...
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Boterbloem  schreef op: 12-06-2013 12:16:32

Ja maar het moeilijke is dat een moeder waarvan he tkind gehandicapt is geraakt door een enting, of erdoor is overleden dus weer zegt: mijn ervaring zegt: niet laten enten. Liever je kind levend bij je en een keer erg ziek, dan dood door een prik...


 


Daarom kun je best weinig met ervaringen, enkel jijzelf kunt er wat mee. Je kunt je handelen erop aanpassen. Maar heb je een ervaring de andere kant op zal je mening mogelijk anders zijn.

 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
M&j  schreef op: 12-06-2013 12:26:16
Het verschil is dat er maar zelden ernstige bijwerkingen van een enting zijn, mazelen verloopt altijd ernstig en kan zelfs na jaren nog dodelijk zijn. 
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
M&j  schreef op: 12-06-2013 12:39:27

Quote spatje:
@ M&J als ze 1x zijn ingeent met bmr hebben de kinderen een bescherming van 95%, de 2e inenting bij 9 jaar levert een bescherming van 100% op




Weet ik maar het maakt mij toch zenuwachtig.
 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Kyla  schreef op: 12-06-2013 12:45:46
De bescherming na eerste vaccinatie is 85%, na de tweede 97% overigens. Mijn zusje heeft als kleuter mazelen gehad, gelukkig met een mild. verloop, dankzij de enting.

2 op de 1000 kinderen met mazelen overlijden hieraan. Er is een kans van 1 op 1000 op hersenvliesontsteking en er is een kans dat het virus in de hersenen blijft sluimeren, dan lijk je jarenlang gezond, maar dan komen er gedragsstoorniseen en vervolgens wordt je een kasplantje en sterf je na maanden tot jaren.

risico's van de vaccinatie:



  • 1 op de 10 tot 20 kinderen wordt na de eerste BMR-prik hangerig, krijgt koorts en/of huiduitslag. Dat duurt meestal 1 of 2 dagen.

  • Sommige kinderen krijgen hoge koorts en heftige huiduitslag.

  • Bij heel hoge koorts kunnen sommige kinderen koortsstuipen krijgen. Dat gebeurt bij 1 op de 5000 tot 10.000 kinderen.

  • Heel zelden komt een tekort aan bloedplaatjes voor. Dat is bij 1 op de 25.000 kinderen en gaat vanzelf weer over.

  • Zeer zelden krijgen kinderen gewrichtsklachten. Ook die gaan vanzelf weer over. Bij volwassen komt dit vaker voor.

  • Na de tweede BMR-prik zijn er bijna nooit klachten. Oudere kinderen kunnen wel, zoals bij elke injectie, flauwvallen.



Hierom heb ik gekozen voor wel vaccineren. Ik kan me goed voorstellen dat als er in mijn omgeving een kind ernstig ziek was geworden of overleden door de vaccinatie ik een andere keus had gemaakt. Ik kan me ook voorstellen dat anderen een andere keus maken. Ik denk wel dat sommige ziektes uit te roeien kunnen zijn als er meer gevaccineerd zou worden. Gelukkig is de vaccinatiegraad hoog genoeg om grootschalige epidemieen te voorkomen.

Een heleboel dingen weet je pas achteraf, maar achteraf kun je een koe in de kont kijken

 
Quote
RE: Mazelen teistert biblebelt
Son  schreef op: 12-06-2013 12:48:04
Zullen er ook al mensen zijn die hun kinderen bij voorbaat geen melk geven ?
De kans op koemelkallergie is tegenwoordig ook zo groot natuurlijk...
Beter maar niet geven...

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | Volgende


Reageren op Mazelen teistert biblebelt
Naam
Bericht