Menu
 

Topic:

brief van God

Ano  schreef op: 06-03-2014 20:57:20
mooie brief van God.

http://www.eo.nl/beam/geloven/item/een-brief-van-god/


Mijn kind. Wees je ervan bewust dat je bepaalde keuzes en veranderingen moet maken in je leven. Dat is nodig, om dichter mij bij te komen. Dan kan ik je zegenen met vrede, geluk en blijdschap. Sorry, misschien is het iets teveel gevraagd, maar ik hoop toch dat je het wilt doen. Ik heb je natuurlijk al de Tien Geboden gegeven, maar ik denk dat je deze richtlijnen ook nodig hebt.’’







1.    STOP MET ZORGEN MAKEN

Het leven kan je veel tegenslag en zorgen geven. Vergeet niet dat ik er ben om die zorgen om mij te nemen. Je mag het loslaten.
2.    ZET HET OP JE LIJSTJE

Je kan niet alles in één keer doen. Ze het op een lijstje. Op MIJN lijstje. Laat mij degene zijn die de to-do-list afwerkt. Ik kan het allemaal waarmaken.
3.    VERTROUW MIJ

Als je al je lasten aan mij hebt gegeven, probeer dan niet om ze weer terug te krijgen. Heb vertrouwen en geloof in mij. Problemen met je studie? Zet ze op mijn lijst. Problemen met geld? Zet ze op mijn lijst. Problemen met je verdriet? Zet ze op mijn lijst. Ik wil je helpen!
4.    LAAT HET MET RUST

Je moet niet op een dag denken: ‘Goh, ik voel me best sterk. Ik kan het wel alleen aan.’ Waarom denk je op zo’n moment dat je je sterker voelt? Omdat ik je last heb weggenomen en je energie heb gegeven! Laat het los, en laat mij mijn werk doen.
5.    PRAAT TEGEN ME

Ik wil dat je veel gaat vergeten. Althans, de dingen die je gek maken. Er is één ding wat ik niet wil dat je vergeet: bidden. Ik hou van je en ik wil graag je stem horen. Ik wil dat je me betrekt bij je leven en wat er allemaal gebeurd. Ik wil dat je me vertelt over je familie en vrienden. Ik wil je beste vriend zijn.
6.    GELOOF

Ik zie meer dan jij. Ik zie alles wat er in de wereld gebeurd. Heb dan ook vertrouwen en geloof in mij, ik weet wat ik doe! 
7.    DEEL

Als kind leerde je al van je ouders dat je moet delen. Vergeet dat niet! Deel met iedereen die arm is, of het minder goed heeft dan jij. Denk niet alleen aan geld, maar deel ook je geluk en humor met anderen. En soms moet je ook een traan delen met iemand anders. 
8.    WEES GEDULDIG

Verwacht niet dat alles in één keer gebeurd. Nogmaals, vertrouw op me.
9.    WEES AARDIG

Wees aardig en lief tegen iedereen die je tegenkomt. Probeer net zoveel van hen te houden als hoeveel ik van jou hou. Er zullen altijd mensen zijn met wie je niet zo goed kunt opschieten. Toch vraag ik je ook aardig te zijn tegen hen. 
10.     HOU VAN JEZELF

Ik heb je gemaakt vanuit liefde. Ik ben de God van de liefde. Hou van mij, hou van je buren, van je vrienden. Maar hou ook van jezelf! Het doet mij pijn als ik zie dat je zo boos kunt zijn op jezelf. Je bent heel waardevol voor mij. Vergeet dat niet.

Veel liefs,

God






 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Volgende
RE: brief van God
Anmv3  schreef op: 07-03-2014 12:37:47
Dat is ook waar ik zoveel moeite mee heb Alice..ik ben vooral boos..
 
Quote
RE: brief van God
Jen9  schreef op: 07-03-2014 12:38:21
haha.. dus de god van jou, Katrientje is er 1 van eigen volk eerst,.. daar zou ik niet eens in willen geloven, jakkes.. dat is 1 van de eerste dingen die ik mijn kinderen meegeef.. ,iedereen is gelijkwaardig...

Kennelijk heeft "god" de macht dan niet om iedereen te laten geloven of er ook maar enigszins iets in te zien..

Ik denk dat heel veel zieke, of onrecht aangedane gelovigen zoch door zon uitspraal beledigd voelen.. en terecht...

Gelovig of niet, prima, maar je hebt een ander te respecteren. 
 
Quote
RE: brief van God
Angelique  schreef op: 07-03-2014 12:44:18
anmv3  
zon manier ben ik dus mijn geloof kwijt geraak door alle ellene die ons gezin overkwam
ben roomskatholiek opgevoed bewust christelijk odnerwijs gezocht na de basissschool lang gezocht maar een god is er gewoon niet voor mij
ik heb zoveel gebeden enz enz maar er kwam alleen maar meer shit op mijn berg en was zeker wel bereid hoor

@katrientje tja mijn eerste reactie is ook en waarom die ander dan wel en zo gruwlijk
dat klopt gewoon neit
maaaaar daarnaast zou het mijn verhaal kunnen zijn maar ik geloof in mijn zelf en mijn gidsen
zo heb ik een ongeluk gehad en de artesn zeiden tegen mijn moeder als zijn hier zonder schade vanaf komt is dat een wonder
ik had dood moeten zijn en dat leek er op dat moment op dat dat zou gebeuren
ik was behoorlijk wat uurtjes buiten westen
uiteindlijk had ik een herschenschudding 2 gebroken ribben en een zwaar gekneusde enkel ik werd na aantal uurtjes goed wakker en vloekte over hoofdpijn maar zong ik ben vandaag zo vrolijk omdat ik die dag goed neiuws gehad had
in jou visie zou je kunnen zeggen dat god mij geholpen heeft maaaaaar echter
ik heb mijn hulp kunnen bedanken mijn tante en mijn vader ze waren altijd bij me en toen ik alleen op zaal lag heb ik ze gezien
ze vertelde mij het is goed nu we hebben ons werk gedaan rust wij gaan verder
mijn overleden familie maar tevens mijn beschermers enz enz
jij zegt het is god ik zeg het is mijn gids maar verhaal is zelfde
daarom zeg ik geloof is zo persoons gebonden maar uiteinlijk komt t op t  zelfde neer
 
Quote
RE: brief van God
Debbel79  schreef op: 07-03-2014 12:47:29
@katrientje... Sorry hoor... Maar zoals jij omschrijft kan ik er niks neer van maken dan dat jij leeft in een sekte.
Bah.... Wordt wakker en vertrouw op je eigen goedheid en kunnen. Ipv alles afschuiven op een ander fictief figuur.
 
Quote
RE: brief van God
Jen9  schreef op: 07-03-2014 12:48:34
Ik geloof idd in zelfverantwoordelijkheid.. en soms heb je geluk, soms pech..
 
Quote
RE: brief van God
Debbel79  schreef op: 07-03-2014 13:00:38
Idd jen9, thats life. Deal with it.

Het is maar net hoe je je opstelt in het leven. Vertrouwen in jezelf maakt je sterker dan wat dan ook.
En als je je opstelt zoals katrientje die eigenlijk zegt dat je zonder geloof de zwakke schakel bent omdat je het dan zonder de hulp van een zogenaamde god zou moeten doen, dan kom je jezelf nog wel tegen.

Die wake-up call komt vanzelf.
 
Quote
RE: brief van God
Mikmvg  schreef op: 07-03-2014 13:04:27

Quote Katrientje:

[...]


 


God liet dat andere meisje niet pakken, mensen die niet op Hem vertrouwen laten zichzelf pakken, laten zichzelf beschadigen, maken zelf deze wereld stuk en brengen problemen. God dringt zich niet op. Hij wil alles regelen, Hij wil iedereen beschermen maar hee, willen mensen dat zelf wel eigenlijk? 


En daarbij ben ik ervan overtuigd dat Hij ons elke dag nog voor dingen beschermd al heb je Hem niet aangenomen.


Dat de zon op mag komen elke ochtend, is dat iets wat wij zelf kunnen?


Dat we wakker mogen worden elke keer, als dat iets wat je zelf kan?


Dat er vruchten, groente en ander eten groeit, is dat iets wat je zelf kan? We kunnen poten, en water geven en mesten maar iets laten groeien kunnen wij niet.


 


Inderdaad je bent stof, met een hart en hersenen en wie weet mag ook jij ooit meer zijn dan stof en goede mest. Zolang er leven is,  is er hoop!




Jeetje, ben jij echt?????

De dingen die jij beschrijft dat is de natuur en ja, daar geloof ik wel in, in de natuur. Maar zoals jij god beschrijft (zoals iemand hierboven ook al schreef; eigen volk eerst..) dan wil ik niet eens in die god geloven, dat is dan gewoon een dictator en dat zijn in mijn ogen allemaal kl*tzakken!
Volgens mij (maar ik kan me vergissen, ben niet gelovig opgevoed en ook nu geloof ik niet in een god) is de basis van het christendom: heb uw naaste lief, gelijk uzelf. En dat strookt totaal niet met wat jij zegt. 
 
Quote
RE: brief van God
Jolanda1974  schreef op: 07-03-2014 13:10:37
ALS er een god bestaat (ik schrijf het bewust niet met een hoofdletter want hij/zij bestaat niet voor mij) dan heeft hij/zij er ook voor gezorgd dat er mensen zijn die niet geloven en er ruimte is voor discussie tussen niet gelovigen en gelovigen. Het gaat mij meer om de manier waarop we met elkaar omgaan. Als je geloofd ben je niet per defintie beter dan een niet gelovige. Ik heb respect voor het feit dat iemand wel geloofd in god of religie maar heb dan ook respect voor mij de niet gelovige. En kom niet aan met de kolder van "eigen mensen eerst". Want zo is religie niet bedoeld.
 
Quote
RE: brief van God
Katrientje  schreef op: 07-03-2014 13:11:37

Quote Alice:
Als ik de verhalen mag geloven, is God liefde.. een vader die van zijn kinderen houdt. 
Nooit dat ik mijn kinderen pijn zou laten doen omdat ze niet naar mij luisteren of omdat ze niet op mij vertrouwen. Wat een belachelijke manier van liefde tonen is dat, zeg! 




Zoals ik eerder schreef is God vol liefde, Hij houd van de hele wereld! Maar de band die je hebt met je Vader, hoe diep de relatie is kan wel verschil maken. Het kan namelijk wel eenzijdige liefde van Zijn kant zijn maar dan ben je niets verder. Liefde werkt pas als het van 2 kanten komt. 


 


Hij is niet van eigen volk eerst, Hij doet van alles voor iedereen.  Maar wij zijn heel goed in alles beredeneren, alles is ondertussen te verklaren maar het begin punt blijft uitkomen bij Hem. Pas als je ogen open gaan, voor wie je zelf bent en wat wij verdienen, dan zie je pas echt hoe liefdevol Hij is! 

 
Quote
RE: brief van God
Senna  schreef op: 07-03-2014 13:15:16
Ik heb ook moeite met deze brief, als gelovige.
Te betuttelend. En zoals katrientje het zegt... Ik begrijp haar gedachtengang wel, maar de manier waarop het beschreven is, voelt voor mij niet goed.
God is voor mij liefde, ongelooflijk veel liefde. En vanuit die liefde laat Hij ons genieten van al het moois om ons heen.
Vanuit die liefde probeer ik te leven, het door te geven en er van te genieten.
Dat is soms ontzettend moeilijk, zeker in moeilijke periodes. Maar uiteindelijk gaat mijn weg elke keer weer naar Hem.

 
Quote
RE: brief van God
Alice  schreef op: 07-03-2014 13:35:23

Quote Katrientje:

[...]

Zoals ik eerder schreef is God vol liefde, Hij houd van de hele wereld! Maar de band die je hebt met je Vader, hoe diep de relatie is kan wel verschil maken. Het kan namelijk wel eenzijdige liefde van Zijn kant zijn maar dan ben je niets verder. Liefde werkt pas als het van 2 kanten komt. 


 


Hij is niet van eigen volk eerst, Hij doet van alles voor iedereen.  Maar wij zijn heel goed in alles beredeneren, alles is ondertussen te verklaren maar het begin punt blijft uitkomen bij Hem. Pas als je ogen open gaan, voor wie je zelf bent en wat wij verdienen, dan zie je pas echt hoe liefdevol Hij is! 




Aan liefde zit geen "als"... liefde is er. 
Nooit dat ik mijn kind in de steek zou laten of iets ergs zou laten overkomen als het zich van mij had gekeerd. 
Liefde werkt ook 1 kant op. Dat is namelijk pure, echte liefde.. 
Liefde is niet.. als jij dit en als jij dat.. liefde is. 



 
Quote
RE: brief van God
Suus  schreef op: 07-03-2014 13:57:48
Ik lees in die stukjes geen liefde maar onderdanigheid en afhankelijkheid.... Krijg er kriebels van.... Ik heb hersens gekregen en een ziel, als ik die gebruik kom ik een heel eind...met verantwoording voor mijn eigen handelen.
 
Quote
RE: brief van God
Debbel79  schreef op: 07-03-2014 13:59:01

Quote Alice:
[...]

Aan liefde zit geen "als"... liefde is er. 
Nooit dat ik mijn kind in de steek zou laten of iets ergs zou laten overkomen als het zich van mij had gekeerd. 
Liefde werkt ook 1 kant op. Dat is namelijk pure, echte liefde.. 
Liefde is niet.. als jij dit en als jij dat.. liefde is. 





Amen,...
 
Quote
RE: brief van God
Isabelle  schreef op: 07-03-2014 14:28:00
Ik geloof in god. Ik geloof in liefde.

Maar kan persoonlijk achter geen enkel geloof staan.
In mijn ogen is het altijd tegenstrijdig.

Zolang je een god aanbidt ben je veilig en wordt je beschermd.
Doe je dit niet.... dan sta je er alleen voor.

In mijn ogen werkt liefde niet op deze manier.

Ieder geloof komt uiteindelijk op hetzelfde neer.
En in mijn ogen komt daar vaak helaas ook angst bijkijken.

Ik kan niet geloven in de stelling;

Volg mij en je hebt een eeuwig leven.
Geloof niet en je staat in de kou.

Ik leef liever nu en deel mijn liefde in dit leven.
En geloof in de goedheid van de mens.




 
Quote
RE: brief van God
Blauwtje  schreef op: 07-03-2014 14:37:56
Zoals jij m omschrijft Katrientje vind ik god maar een naar en arrogant mannetje.
Zie daar helemaal niks liefdevols in

Als JIJ dit doet, doe IK dat.
Bah.

Het zou onvoorwaarlijk moeten zijn.


En voor An even een hele dikke
 
Quote
RE: brief van God
Blauwtje  schreef op: 07-03-2014 14:40:05
Ik sluit me verder helemaal bij Alice aan.
Liefde kan wel van 1 kant komen.
Liefde voor je kind.

Volgens god zijn we toch allemaal zijn kinderen?
 
Quote
RE: brief van God
Mikmvg  schreef op: 07-03-2014 14:41:20
Ik ben het helemaal met je eens Blauw!
 
Quote
RE: brief van God
Sandra  schreef op: 07-03-2014 15:07:21
Het is vreemd dat God zelf het niet erg vind om zichzelf te uiten in alle religies van de wereld,terwijl juist de mensen het zijn die vast houden aan het idee dat hun geloof de juiste is.Wat je ook zegt over God,het zal altijd wel iemand aanstoot geven ,ook als je zegt dat Gods liefde ook voor hen is.Voor mij is de vorm van God niet het belangrijkste.Voor mezelf weet ik in welke vormen God er voor mij is,dat kan zich uiten van ernorme blijheid en dankbaarheid,tot intense innerlijk rust bij nare gebeurtenissen..maar ook bij het zien van zonsondergang of een regenboog,of andere gebeurtenissen.God is puur iefde,en dat is moelijk te geloven voor mensen die dan zeggen ...ja maar al die narigheid dan...OOk God heeft een vijand,de duivel.die zielen probeert te stelen zodat mensen dit kunnen zeggen,als God zo machtig is he waarom is mijn kind dan ziek,.Maar de liefde  overwint uiteindelijk ook als dat betekend dat je als (niet)gelovige ziek word en dood gaat,dat is geen straf van God.

Het zijn de mensen over God zijn '' rug'' regels  maken,oorlog houden,andere mensen beschuldigen,enz.
Kijk naar jezelf,werk eerst aan jezelfben je zelf 100% clean,oordeel dan pas over een ander.Er is weinig liefde meer in deze wereld en zeker naastenliefde is er weinig.Al is het wel in tijden van nood dat mensen samenkomen.....laat elke dag zien tegenover de ander dat je elkaar respecteerd en van elkaar houdt als medemens.Dat kan al door kleine dingen,een glimlach,gedag zeggen of elkaar uit de brand helpen...En daarin zie ik ook een vorm van God.
 
Quote
RE: brief van God
Mafkees  schreef op: 07-03-2014 15:26:38
ik ook Sandra


het zou zooooo mooi alleen al zijn als mensen elkaar meer respecteren.
want ooh ooh, als het over liefde voor kinderen gaat staan we op onze achterste benen, en als het slecht met je gaat dan krijgt God ineens de schuld.

naastenliefde geloof ik ook in.
maar als we elkaar al belachelijk gaan maken of je nu wel of niet in iets gelooft......
dat is naastenliefde?


het kan nooit gewoon. met niemand. gewoon praten over het geloof.
je komt er namelijk niet uit.
ik geloof erin is het...niet " ik weet het zeker" want dan zouden we allemaal geloven.


ik lach niemand uit omdat hij/zij ongelovig is .
andersom gebeurd het wel.....naastenliefde?
 
Quote
RE: brief van God
Ivy  schreef op: 07-03-2014 15:42:23

Quote Katrientje:

[...]


 


God liet dat andere meisje niet pakken, mensen die niet op Hem vertrouwen laten zichzelf pakken, laten zichzelf beschadigen, maken zelf deze wereld stuk en brengen problemen. God dringt zich niet op. Hij wil alles regelen, Hij wil iedereen beschermen maar hee, willen mensen dat zelf wel eigenlijk? 


En daarbij ben ik ervan overtuigd dat Hij ons elke dag nog voor dingen beschermd al heb je Hem niet aangenomen.


Dat de zon op mag komen elke ochtend, is dat iets wat wij zelf kunnen?


Dat we wakker mogen worden elke keer, als dat iets wat je zelf kan?


Dat er vruchten, groente en ander eten groeit, is dat iets wat je zelf kan? We kunnen poten, en water geven en mesten maar iets laten groeien kunnen wij niet.


 


Inderdaad je bent stof, met een hart en hersenen en wie weet mag ook jij ooit meer zijn dan stof en goede mest. Zolang er leven is,  is er hoop!




Heel kort door de bocht...  Er zijn mensen die heel gelovig zijn, maar die hele nare dingen meemaken!  En dat wil echt niet zeggen dat ze niet geloven of niet vertrouwen op God.  Hoeveel mensen vertellen niet vol liefde voor God hun verhaal, maar hebben ondertussen wel een ellende van heb ik jou daar te verwerken.  Ooit Job gelezen?

Ik ben gelovig.  Ik geloof in God, in Jezus en dat Hij voor mijn zonden gestorven is.  Ik geloof ook dat God is zoals Hij in de Bijbel beschreven wordt.  Ik haal daar niet een zoetsappige, lieve man uit.  God is liefdevol, ja.  Maar ook rechtvaardig en soms gewoon echt hard!  Dat mag ik misschien niet zeggen, maar zo zie ik het wel.  Ik heb 1001 vragen die ik Hem wil stellen later.  Waarom...  De grootste waarom vraag is misschien nog wel waarom God de mens, Zijn kinderen, zo zwaar gestraft heeft met de dood destijds (Boterbloem?).


De gedachte dat wij mensen niet meer dan vlees, hersens en een hart zijn, vind ik te erg voor woorden.  Als dat zo is, zou ik er de zin niet meer van inzien om 's ochtends nog mijn bed uit te komen.  Dan zouden we hier dus alleen maar onze tijd uitzingen.  Te deprimerend voor mij



 

 
Quote
RE: brief van God
Katrientje  schreef op: 07-03-2014 15:51:59

Quote Alice:
[...]

Aan liefde zit geen "als"... liefde is er. 
Nooit dat ik mijn kind in de steek zou laten of iets ergs zou laten overkomen als het zich van mij had gekeerd. 
Liefde werkt ook 1 kant op. Dat is namelijk pure, echte liefde.. 
Liefde is niet.. als jij dit en als jij dat.. liefde is. 





Als je goed leest Alice schreef ik toch duidelijk dat God deze wereld en iedereen lief heeft! Alleen als die liefde van 2 kanten komt is die wel sterker, meer werkzaam, met meer kracht en heb  je er meer aan. Dat is toch volkomen normaal. Liefde van 1 kant werkt niet bedoelde ik, het heeft weinig nut. Er staat nergens dat er iets tegenover hoeft te staan, die liefde is er. Maar je mag jezelf wel afvragen wat doe ik ermee? En als je echt wilt dat de liefde van God doorwerkt in jou als persoon dan kan ik je enkel aanraden ga een relatie met God aan. Dan zal je nog meer en nog dieper Zijn liefde ervaren! Maar zelfs al heb je geen relatie met Hem kan je niet om Zijn liefde heen.


 


Maar nogmaals God zelf heeft gezegt dat Hij de wereld zo lief heeft dat Hij Zijn enig geboren Zoon naar deze aarde gezonden heeft om ons te redden!


Hij red! Hij geneest! Hij beschermd! Hij is lief zoooooo vol liefde dat een mens op aarde het nooit bevatten kan! Hij is vol geduld! Hij kent iedereen bij naam en Hij kent ieders gedachten! Niets is voor Hem verborgen. Niets wat er gebeurd vanuit Hem zal je neer halen of kapot maken, Hij bouwt op, Hij sterkt, en is positief.


Helaas geven wij zijn afvallige maar hoogmoedige helper zoveel macht dat er meer en meer ellende komt. Die afvallige heeft geen doel met de mensen die hij strikt in zijn verleiding, die is het enkel te doen om mensen bij God weg te houden en mee te nemen in de vernietiging die hem te wachten staat.


De duivel/lucifer weet zijn toekomst en hij wil zoveel mogelijk mensen meenemen in die vernietiging. 


 


Ik ben volledig mezelf en ik gebruik mijn hersenen en mijn ziel. Mijn ziel en intuitie is nog nooit op zo'n goede manier ingezet als het afgelopen jaar. Ik leef maar ik probeer mijn leven te leiden met God. Dus ik leef niet meer alleen en heel belangrijk ik leef niet meer voor mezelf. Eerste plaats leef ik om God de eer te geven die Hem toekomt. Maar zeker kan ik een heleboel nog zelf. Maar  niet van mezelf. Alles wat ik kan en waar ik goed in ben heb ik van Hem ontvangen als talent. En Hij zorgt juist dat ik in heel veel dingen goed ben, ik ben creatief, ik ben sociaal, ik ben slim, ik ben gezellig, ik ben sterk en veerkrachtig. Maar niet door mezelf, ik kon niets doen om dat te krijgen, ik heb het cadeau gekregen van Hem.


 


Ik mocht dat ontvangen, zelfs ik.... als dat geen liefde is! Hij heeft nog zoveel goeds en telkens mag ik nieuwe dingen tegen komen, mag ik een nieuw stukje van Hem leren kennen. Hij is niet te bevatten. 

 
Quote
RE: brief van God
Blauwtje  schreef op: 07-03-2014 15:52:40
Waarom zou geloof een rol moeten spelen bij het liefhebben van je naaste?
Waarom moet er verschil worden gemaakt in de mens? Het lijken wel 2 partijen tegenover elkaar, gelovigen en niet gelovigen.

We zijn allemaal mens.
We kunnen allemaal liefhebben, we weten allemaal wat waarden en normen zijn, wat goed en fout is.
En de een is niet meer of minder met of zonder haar geloof.
 
Quote
RE: brief van God
Mafkees  schreef op: 07-03-2014 15:56:27
dat is waar Blauwtje, maar als je gelooft wordt je uitgelachen, wordt je bestempeld als raar of weet ik wat.

ieder mag zeker doen waar hij/zij zich goed bij voelt. maar accepteer elkaar.
accepteer dat iemand vol voor zn geloof gaat, dat hij troost voelt in zijn geloof.

waarom moet dat belachelijk gemaakt worden?

vergelijk het met sprookjes, vergelijk het met andere ' onwaarheden' of twijfelgevallen.
denk aan Kerst, denk aan Sprookjes, denk aan de Efteling, denk aan de tandenfee.....
ook veel onzin natuurlijk. worden mensen daar zo op aangevallen?

dat vind ik altijd het jammere aan discussies over het geloof.
want naar mijn idee kun je hier gewoon niet over discussieren.

 
Quote
RE: brief van God
Katrientje  schreef op: 07-03-2014 16:01:33

Quote Ivy:
[...]

Heel kort door de bocht...  Er zijn mensen die heel gelovig zijn, maar die hele nare dingen meemaken!  En dat wil echt niet zeggen dat ze niet geloven of niet vertrouwen op God.  Hoeveel mensen vertellen niet vol liefde voor God hun verhaal, maar hebben ondertussen wel een ellende van heb ik jou daar te verwerken.  Ooit Job gelezen?

Ik ben gelovig.  Ik geloof in God, in Jezus en dat Hij voor mijn zonden gestorven is.  Ik geloof ook dat God is zoals Hij in de Bijbel beschreven wordt.  Ik haal daar niet een zoetsappige, lieve man uit.  God is liefdevol, ja.  Maar ook rechtvaardig en soms gewoon echt hard!  Dat mag ik misschien niet zeggen, maar zo zie ik het wel.  Ik heb 1001 vragen die ik Hem wil stellen later.  Waarom...  De grootste waarom vraag is misschien nog wel waarom God de mens, Zijn kinderen, zo zwaar gestraft heeft met de dood destijds (Boterbloem?).

De gedachte dat wij mensen niet meer dan vlees, hersens en een hart zijn, vind ik te erg voor woorden.  Als dat zo is, zou ik er de zin niet meer van inzien om 's ochtends nog mijn bed uit te komen.  Dan zouden we hier dus alleen maar onze tijd uitzingen.  Te deprimerend voor mij



 




Ivy ik heb zelf heel veel meegemaakt, ik ben alles verloren behalve mijn kinderen, ik heb de dood in de ogen gekeken, ik heb onwijs veel pijn en moeite doorstaan. Dat zelfs de voorganger van mijn (nieuwe) gemeente aangaf toen ik lid werd vorige week een vrouw van 27 maar een leven achter zich van een vrouw van 127, vele zullen nooit meemaken wat ik doorstaan heb, en dan de manier waarop dat vond hij nog het meest wonderlijk. Dat ik ben wie ik ben en hoe ik ermee omgegaan ben. Dat was en is menselijk niet mogelijk. Dus ja ik ken het verhaal Job en ik weet uit eigen leven hoe het is.


God is rechtvaardig maar toch met liefde, want er is altijd redding. De zwaarste dingen in mijn leven, de grootste vragen die ik had en die soms nog komen het antwoord is altijd. God doet dit niet om mij af te breken, Hij doet dit niet om mij pijn te doen maar om mij klein te houden voor Hem, want als ik een makkelijk leven had dan had ik Hem toch niet nodig, dan ben ik net als vele andere van mening dat ik het allemaal wel kan zonder Hem, ooit had ik alles wat aardse leven maar bedenken kan, en ik dacht zo ik heb het ik ben er, maar ik miste juist alles wat ik nodig had. En doordat ik zoveel had, had ik niet in de gaten, was ik er blind voor.


 


De tegenslag die mensen ervaren zijn soms verschrikkelijk, maar ik ben er van overtuigt dat het nooit gebeurd zonder dat het nut heeft. Er is altijd een reden, al zien wij mensen die niet altijd in het hier en nu. En ik hou mij staande met het besef dat ik nooit zo zal hoeven te lijden als Jezus deed, Hij droeg de last van de hele wereld.


 


En die laatste gedachte kwam van Jen9 niet van mij, ik ging daar enkel op in. Maar ik zie mezelf gelukkig meer als dat, en ik weet dat mijn toekomst niet enkel zal zijn als stof en mest, maar mijn toekomst is een eeuwigheid bij Hem in Zijn koninkrijk zonder pijn en ellende. 


 

 
Quote
RE: brief van God
Anmv3  schreef op: 07-03-2014 16:11:49
Maar welke reden heeft een ziek kind dan ?

In mijn gelovige omgeving hoor ik dit elke keer weer en het is echt zo'n
cliche opmerking. Maar als ik er verder op doorga met iemand kan niemand mij meer iets zinnigs vertellen.

Je zal die pijn maar voelen, elke dag weer. Echt, ik dacht in het begin dat mijn hart het zou begeven, dat ik een hartaanval
zou krijgen ofzo. Het doet zo'n pijn in je hart als je zo dichtbij de dood van je kind staat. Ik word er gewoon opstandig van en ik vind
dat ik dat volste recht heb !
 
Quote
RE: brief van God
Mie  schreef op: 07-03-2014 16:13:37

Quote MaFKeeS:

vergelijk het met sprookjes, vergelijk het met andere ' onwaarheden' of twijfelgevallen.
denk aan Kerst, denk aan Sprookjes, denk aan de Efteling, denk aan de tandenfee.....
ook veel onzin natuurlijk. worden mensen daar zo op aangevallen?




Sorry hoor, maar als een volwassene mij zegt dat hij/zij gelooft in de sprookjes en de tandenfee dan lach ik diegene echt wel uit hoor.
Als iemand gelovig is dan vind ik dat best en zal er zeker niet iemand om uitlachen. Ik vind het alleen zo onbeleeft als de gelovige mij maar dom en sneu vind omdat ik niet "gered zal worden door de here' en er diegene zijn visie/overtuiging niet opgedrongen wil krijgen.
Ik loop toch ook niet aan iedereen te verkondigen dat de dood me zo heerlijk lijkt omdat je dan nooooooooiiiiitt meer wat hoeft te doen en het  allemaal over is... want daar nemen vele gelovigen aanstoot aan.
 
Quote
RE: brief van God
Jen9  schreef op: 07-03-2014 16:14:49
Brrr.. wat een enge god Katrientje, t lijkt de duivel wel.. nee hoor, voel me gelukkiger als atheist pur sang....
 
Quote
RE: brief van God
Blauwtje  schreef op: 07-03-2014 16:15:47

Quote anmv3:
Maar welke reden heeft een ziek kind dan ?

In mijn gelovige omgeving hoor ik dit elke keer weer en het is echt zo'n
cliche opmerking. Maar als ik er verder op doorga met iemand kan niemand mij meer iets zinnigs vertellen.

Je zal die pijn maar voelen, elke dag weer. Echt, ik dacht in het begin dat mijn hart het zou begeven, dat ik een hartaanval
zou krijgen ofzo. Het doet zo'n pijn in je hart als je zo dichtbij de dood van je kind staat. Ik word er gewoon opstandig van en ik vind
dat ik dat volste recht heb !



Ik ben het zo met je eens!
Knuf lieffie
 
Quote
RE: brief van God
Annemv4  schreef op: 07-03-2014 16:17:07
Jammer dat er niet meer respect is voor elkaar...waarom moeten mensen die geloven in God gelijk uitgemaakt worden voor van alles en nog wat?
Ik had echt meer verwacht op dit forum!
 
Quote
RE: brief van God
Blauwtje  schreef op: 07-03-2014 16:19:01
Mafkees, er zijn genoeg niet gelovigen die gelovigen NIET uitlachen, waarschijnlijk de meerderheid maar het komt zo over alsof je alle niet gelovigen over 1 kam scheert.


katrien wees aub heel voorzichtig met die uitspraken over dat verschrikkelijke dingen nut zouden hebben, je kan hier veel mensen echt pijn mee doen..
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Volgende


Reageren op brief van God
Naam
Bericht