Menu
 

Topic:

brief van God

Ano  schreef op: 06-03-2014 20:57:20
mooie brief van God.

http://www.eo.nl/beam/geloven/item/een-brief-van-god/


Mijn kind. Wees je ervan bewust dat je bepaalde keuzes en veranderingen moet maken in je leven. Dat is nodig, om dichter mij bij te komen. Dan kan ik je zegenen met vrede, geluk en blijdschap. Sorry, misschien is het iets teveel gevraagd, maar ik hoop toch dat je het wilt doen. Ik heb je natuurlijk al de Tien Geboden gegeven, maar ik denk dat je deze richtlijnen ook nodig hebt.’’







1.    STOP MET ZORGEN MAKEN

Het leven kan je veel tegenslag en zorgen geven. Vergeet niet dat ik er ben om die zorgen om mij te nemen. Je mag het loslaten.
2.    ZET HET OP JE LIJSTJE

Je kan niet alles in één keer doen. Ze het op een lijstje. Op MIJN lijstje. Laat mij degene zijn die de to-do-list afwerkt. Ik kan het allemaal waarmaken.
3.    VERTROUW MIJ

Als je al je lasten aan mij hebt gegeven, probeer dan niet om ze weer terug te krijgen. Heb vertrouwen en geloof in mij. Problemen met je studie? Zet ze op mijn lijst. Problemen met geld? Zet ze op mijn lijst. Problemen met je verdriet? Zet ze op mijn lijst. Ik wil je helpen!
4.    LAAT HET MET RUST

Je moet niet op een dag denken: ‘Goh, ik voel me best sterk. Ik kan het wel alleen aan.’ Waarom denk je op zo’n moment dat je je sterker voelt? Omdat ik je last heb weggenomen en je energie heb gegeven! Laat het los, en laat mij mijn werk doen.
5.    PRAAT TEGEN ME

Ik wil dat je veel gaat vergeten. Althans, de dingen die je gek maken. Er is één ding wat ik niet wil dat je vergeet: bidden. Ik hou van je en ik wil graag je stem horen. Ik wil dat je me betrekt bij je leven en wat er allemaal gebeurd. Ik wil dat je me vertelt over je familie en vrienden. Ik wil je beste vriend zijn.
6.    GELOOF

Ik zie meer dan jij. Ik zie alles wat er in de wereld gebeurd. Heb dan ook vertrouwen en geloof in mij, ik weet wat ik doe! 
7.    DEEL

Als kind leerde je al van je ouders dat je moet delen. Vergeet dat niet! Deel met iedereen die arm is, of het minder goed heeft dan jij. Denk niet alleen aan geld, maar deel ook je geluk en humor met anderen. En soms moet je ook een traan delen met iemand anders. 
8.    WEES GEDULDIG

Verwacht niet dat alles in één keer gebeurd. Nogmaals, vertrouw op me.
9.    WEES AARDIG

Wees aardig en lief tegen iedereen die je tegenkomt. Probeer net zoveel van hen te houden als hoeveel ik van jou hou. Er zullen altijd mensen zijn met wie je niet zo goed kunt opschieten. Toch vraag ik je ook aardig te zijn tegen hen. 
10.     HOU VAN JEZELF

Ik heb je gemaakt vanuit liefde. Ik ben de God van de liefde. Hou van mij, hou van je buren, van je vrienden. Maar hou ook van jezelf! Het doet mij pijn als ik zie dat je zo boos kunt zijn op jezelf. Je bent heel waardevol voor mij. Vergeet dat niet.

Veel liefs,

God






 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Volgende
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 10-03-2014 13:24:14

Quote Smvn&d:
Ik denk dat god ooit verzonnen is om mensen op een bepaalde manier te laten leven. voordat er wetten en alles waren.
om de mensheid in de hand te houden, en om druk te leggen. dat denk ik.
als het je lukt heel veel mensen bang te maken en op een bepaalde manier te laten leven dan heb je veel macht. en je ziet tegenwoordig dat dat veel minder word. maar het is ook niet meer nodig tegenwoordig.

waarom heeft god anders te kracht niet om iedereen te laten geloven? en ja nu krijgen we het vrije wil blabla, maar dat slaat nergens op, want hij hoeft mensen niet te dwingen, hij zou mensen echter wel kunnen laten zien dat hij echt bestaat, en daarna alsnog de keuze geven.



God laat zien dat Hij bestaat, mensen vinden alleen van niet. Als jij altijd hebt gelerd dat het onzin is, zou je het dan geloven?

Daarbij is dat houden aan wetten en regels iets wat mensen zichzelf aandoen, als je de bijbel zelf gaat lezen zie je juist dat het anders zit dan hoe beweerd wordt al langere tijd. Al denk ik inderdaad net als jij dat dat wel werk van mensen is (het bang maken)m aar het is niet bijbels onderbouwd.
 
Quote
RE: brief van God
Debbel79  schreef op: 10-03-2014 13:25:53

Quote Boterbloem:

[...]

Nee joh, helemaal niet krom, vind het een ontzettend mooie vraag!

Ik kijk uit naar het eeuwige leven, op een gezonde manier voor mijn gevoel. Een beetje het idee als dat je zomervakantie hebt (probeer het even te vergelijken). Voor je op vakantie gaat ga je eerst alle andere dingen nog doen, en dan komt het moment van uitrusten.


Zo zie ik die tijd op aarde ook. Na mijn bekering heb ik bijvoorbeeld contact gekregen met een gebroken gezin.Kanker in de familie, vrouw met een laag zelfbeeld, dochter wilde totaal niets meer van eht geloof weten (was net als mij opgevoed met je moet dit en je moet dat). Wij hebben nachten buiten gelopen en gezeten (moeder en dochter en ik) en ik heb met ze mogen praten over van alles. Zekregen ook met anderen contact (dus het zijn niet alleen gesprekken metm ij geweest ;-)) met als resultaat dat de man het leven weer ziet zitten, de vrouw al veel zekerder is, en de dochter net terug is van een evangelisatiereis.
Mensen die ook zelf de zekerheid ervaren van het eeuwige leven (ik kan daarin niets voor anderen zeggen wie wel en niet gaat, zelfs niet voor mijn ouders of man, dat is niet aan mij. Ik kan enkel voor mijzelf spreken).

Dat maakt voor mij het leven hier waard. Je leeft volgens de overtuiging waarvan jij denkt dat die juist is. Je zult mij niet horen zeggen dat jou overtuiging, of die van Suus of Jen9 of Blauwtje of weet ik veel wie belachelijk is of fout of dom of wat dan ook. Ik ben er van overtuigd dat iedereen op zoek is naar de waarheid, en ik geloof dat wat ik geloof waar is. Daarom leef ik zo, in volle overtuiging. En daar hoort hier op aarde soms ook lijden bij, maar weet je? Wat is een beetje lijden op een heerlijke eeuwigheid?


Mijn zoon heeft net zijn kies getrokken vanmorgen bij de tandarts. Hij had al wekenlang pijn en eindelijk wilde hij. Ik vertelde hem: beter nu even 2 minuutjes wat pijn (bij het prikken en het enge idee van trekken) dan nog jarenlang kiespijn tot de kies eruit valt...

Ik kies bewust voor dit leven op aarde. Sommige mensen vinden mij zweverig, tegelijkertijd heb ik met dezem ensen de mooiste gesprekken. Ik sta met beide benen op de grond, heb dezelfde ellende als jou en alle anderen (nou ja, dezelfde, ieder zijn eigen he, maar het is niet zo omdat ik geloof dat niets mij meer overkomt), maar als ik iemand tot geloof zie komen die ineens zo'n rust krijgt dan weet ik precies wat hier zo mooi is.

Alleen horen daar soms voor de buitenwereld rare keuzes bij. Mensen in huis nemen terwijl je geen cent te makken hebt (wetende dat God zal geven wat ik nodig heb), niet kiezen voor een leuke baan met meer geld omdat mijn ...... (kom niet op het woord) verlegd kunnen worden, dat ik me meer richt op geld als op God en vertrouwen in Hem. Dat kan betekenen dat ik bepaalde muziek niet luisteren en daardoor nietb ij de tijd ben volgens anderen, maar ik vind geen meerwaarde in die negatieve teksten zitten enzovoort enzovoort...

ik ben liever met nog 10 extra in de hemel dan dat ik er alleen aankom zeg maar. Als Gods plan voor mijn leven was dat ik gered zou worden en naar deh emel zou gaan zou Hij mij na mijn dood wel dood neer laten vallen, want dan was het doel bereikt. Maar Hij wil zichtbaar worden hier op aarde, en dat kan enkel als mensen die Hem leren kennen van zich laten horen. Dat zij er zijn voor de andere mensen.

Mooi iets is bijvoorbeeld dat God wil dat je omkijkt naar wezen, weduwen en vreemdelingen. Om hier gehoor aan te geven zijn we binnen de gemeente waar ik zit actief met voedsel schenken aan mensen die het nodig hebben. Ikzelf organiseer vanuit een stichting concerten om geld binnen te halen voor de vreemdelingen (bijvoorbeeld actief bezig met de asielzoekers hier uit de omgeving) en met kerst en andere gezellige dagen zorgen we dat zij ook kunnen genieten in plaats van alleen ik met mijn gezin...

Mijn moeder verklaard mij zelfs voor gek ;-) die vind het een vreemd idee. Maar ik geloof dat God wil dat we altijd kijken naar andere mensen die het minder hebben op welk vlak dan ook. En dan niet in de zin van: ik ga ze allemaal over God vertellen, nee gewoon er zijn voor anderen, eten geven, kleren geven, een gezellige middag met leuke gesprekken.


Veel van wat ik en anderen om mij heen doen heeft weinig met praten tem aken, maar gewoon met doen. Handen uit de mouwen. Dat is God zijn Koninkrijk die hier zichtbaar wordt op aarde (zoals in de bijbel staat). Dat is niet allemaal mensen die je constant willen overtuigen dat God bestaat, dat is liefde hebben voor de naaste, omzien naar de ander, ook als het jezelf soms even niet zo goed uitkomt (ook niet geheel ten koste van jezelf hoor, maar ik bedoel met kerst wat ondernemen met asielzoekers terwijl je eigenlijk geen zin hebt bijvoorbeeld.).

Heb ik een beetje je vraag beantwoord?




ja ik begrijp wat je duidelijk probeert te maken, allen denk ik dan weer als jij zegt "hij wilt zichtbaar worden op aarde"  doe dan niet zo moeilijk, zo vaag em mysterieus en laat jezelf dan gewoon zien en horen. 
Hij kan de meest onmogelijke dingen, praat met miljoenen tegelijk, kan mensen genezen, kan overal en nergens zijn, dan moet het toch piece of cake zijn om ECHT zichtbaar te worden als ie dat zo graag wilt. 
Dan is er geen twijfel meer, geen gezeik, alleen nog maar vrede. 
B
in 1 klap van alle ellende af, want niemand twijfelt meer, iedereen kan dan in volle overtuiging geloven en van hem houden, en als dat gebeurt wordt het leven zo mooi volgens de gelovigen. 

Nou.. God... Wat let je... Show yourself en we all live happely ever after.. voor en na de dood...

maar dat zal wel weer een te makkelijk "debbel" gedachtengang zijn waar vast weer een bijbels antwoord op is hihi...
 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 10-03-2014 13:26:36

Quote Smvn&d:
Dus je MOET geloven voordat de bijbel je antwoorden kan geven...
En waarom is dat, omdat het een geloof is, en als je niet geloofd, dan trap je er niet in. Je moet geloven om het te snappen. Want het is niet logisch allemaal. alleen wanneer je zegt, oke het klopt van geen kant, maar toch geloof ik dat het zo is, alleen dan zul je je antwoorden krijgen.

 


Hoe vaak heb jij de bijbel al in zijn geheel gelezen ;-) Alleen hier zie ik al beweringen waarom mensen niet geloven die niet slaan op de bijbel, maar waarvan mensen wel vinden dat het God is of dat het zo in de bijbel zou staan.
Daarom zouden mensen minder moeten geloven wat andere mensen zeggen en zelf de bijbel moeten lezen. Zelf God zoeken in opalats van anderen te laten zoeken en opleggen, dan zie je dat er veel meer logisch is als dat we dachten.

Zoals ik wel vaker lees; geloof is een stellig weten. Het is voor mij geen gissen, ik weet het. Dat is dan misschien wel weer krom om te horen ;-) Vaak wordt dat als argument gebruikt, dat het neit voor niets een geloof heet. Maar geloof als in het geloof in God is een andere soort geloof als ik denk het wel of misschien wel.

Het voorbeeld van de I-pad en de Aai-pet. Klinkt hetzelfde maar 2 verschillende dingen.
 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 10-03-2014 13:29:30

Quote Smvn&d:
haha sorry ik weet het anders niet te omschrijven, ik weet niet welke woorden daar voor gebruikt worden. dat hoor je toch weleens dat iemand beweerd een dingens van jezus te zijn, maar weet niet hoe dat heet.

en dat blabla is ook echt niet bedoeld als dat het blabla is, maar bedoel 'en de rest' 



En al zou je het wel als blablabla bedoelen, dat geeft dan toch nog niet? Net als wat debbel zegt over een goeie grap, ik vind die eerlijkheid mooier als dat je zou doen alsof je het deels met mij eens bent.

het is zo belangrijk in een gesprek te weten waar iemand staat. Daarom heb ik totaal geen moeite met bijvoorbeeld dat blablabla omdat ik weet dat je gewoon respect hebt voor mij als persoon. Daarom kan ik het grap verhaal van Debbel prima hebben omdat ik haar eerlijkheid zo ontzettend kan waarderen en ze het totaal niet doet om mij belachelijk te maken.

Dat soort idngen uitspreken hoe het in je opkomt is juist mooi, ik hou er van.


 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 10-03-2014 13:33:18

Quote mama van drie:
Heb ik ook even een vraag, diegene die niet geloven, die niet behouden zijn, die hebben/krijgen dus niet het eeuwige leven samen met God, dat klopt he, maar wat krijgen die dan?

En is dat dan niet vreselijk moeilijk om te beseffen dat de mensen die je dierbaar zijn dat eeuwige leven niet gaan krijgen?



Zware vraag. Niet iedereen zal het eeuwige leven hebben, dat is gewoon hoe het in de bijbel staat. Wie wel en wie niet kan ik niet over oordelen. Waar ze naar toe gaan weet ik persoonlijk nog niet en wel om het volgende:

Ik ben opgevoed met een soort angst geloof: als je het fout doet heb je kans dat je naar de hel gaat en daar zul je eeuwig branden en altijd pijn hebben enzovoort enzovoort.Als je niet gelooft weet je zeker dat je voor altijd zult branden...


Het onderwerp van de hel/ de niet hemel heb ik nog niet bestudeerd. 

Maar het idee dat er mogelijk mensen niet behouden worden die ik liefheb, zelfs die ik niet persoonlijk lief heb vind ik inderdaad moeilijk... Ben ook een mens met gevoel...

Net als dat ik gewoon kan huilen om mijn oma die zo gelovig is maar die overlijd. Dan kan ik wel denken: ze is bij God, maar dat neemt niet weg dat ik haar hier mis.

 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 10-03-2014 13:35:44
visite dus ik moet eerst stoppen, mooie vragen!
 
Quote
RE: brief van God
Debbel79  schreef op: 10-03-2014 13:48:42
Aargh.. Ging er net voor zitten met een kop thee bloem!!
 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 10-03-2014 15:42:25

Quote Debbel79:
Maar stel nou hè, stel nou dat de niet gelovigen gelijk hebben... En god zit enkel en alleen tussen de oren. Dan val je toch mooi in een diep zwart gat als je dood gaat. Heb je je hele leven in de kerk gebeden, je leven geleefd naar iets waarvan je denkt en verwacht dat dat je toekomst zou zijn. Is het allemaal 1 grote luchtbel. Maar ja. Je komt daar toch niet achter wánt dood is dood. Niemand is nog terug gekomen. En degene die de bekende tunnel van licht hebben gezien, tja... Dat is ook weer medisch onderlegd. Door zuurstofgebrek ga je een soort vannkortdluiting krijgen en dan ervaar je dat als dat licht. Andersom daarintegen.... Als het wel waar blikt te zijn dan komen de niet gelovigen er WEL achter na de dood! Wordt nog spannend haha!


Ik snap je idee, heel lang heb ik zelfs geloofd (haha sloeg nergens op maar goed) op een manier van: ik kan maar beter in God geloven. is er niets dan is het maar zo, maar is het wel zo dan ben ik in ieder geval goed af. Dath eeft natuurlijk niets met geloven te maken maar kiezen uit angst maar dat komt door de opvoeding die ik heb gehad.

het klinkt je misschien heel gek in de oren, maar ik weet het zeker. Net zo zeker als dat de wind bestaat maar dat ik de wind niet zie maar alleen de gevolgen van wat de wind doet zeg maar.
Ik twijfel niet of Jezus er straks zal staan.

Ik ga ook niet uit van bijna dood ervaringen, daar heb ik ook heel mooie medische verklaringen van gelezen. Dat is een heel logische verklaring toen ik het las dus ik vraag me ook af of ze echt dood zijn geweest en naar de hemel of dat het te maken had met zuurstoftekort en je geest die grapjes maakt met je.

Maar punt is inderdaad wel: is er niets, dan is er niets inderdaad. Bestaat God wel, dan zullen we het wel zien. Om daar in mee te gaan dan klopt dat idee zeker.

Aaarrrrgghhh weet je wat het lastige is? Ik weet het zeker. Geen twijfel mogelijk. Tegelijkertijd merk ik elke keer dat wanneer ik het schrijf dat ik denk: ik hoor jullie vragen al van hoe je het toch zeker kan weten... Ik heb nu hele gesprekken in mijn hoofd en loop op alle vragen vooruit hihi.
 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 10-03-2014 15:46:06

Quote Smvn&d:
Maar goed als het de schuld van de duivel is dat ik niet daarin geloof, omdat hij me bij god weg wil houden, dan kan ik daar dus niks aan doen, en dan hoef ik ook niet bang te zijn dat ik niet in de hemel kom toch? want ja tis niet mijn schuld, dat doet die stomme duivel. De pestlijer.



hihi leuke oude gedachtengang, zo werd mij dat vroeger ook verteld. Maar ieder mens heeft een vrije keuze hoor ;-) Gelukkig maar. Ieder mens is vrij om naar God op zoek te gaan, ieder mens is ook vrij dat niet te doen.
De duivel is nog steeds niet sterker als dat God is, wel een behoorlijk misselijk iemand die graag halve waarheden verteld, maar hij kan jou de vrije keus nog steeds niet ontnemen God te onderzoeke.

Tegelijkertijd is het lastige punt (vind ik) dan wel weer dat ik christelijk ben opgevoed, ondanks dat ik niet overal achter sta wat mijn ouders mij hebben geleerd en die kerk mij heeft geleerd heb ik wel een bepaalde basis gekregen. Iemand die zonder geloof opgroeid of hoort dat het onzin is of een sprookje zal minder snel op ontdekking uitgaan omdat je is geleerd dat het toch onzin is... Tegelijkertijd heb ik ook daarin mensen op een meer bijzondere manier zien veranderen.


 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 10-03-2014 15:52:17

Quote Debbel79:
[...]

ja ik begrijp wat je duidelijk probeert te maken, allen denk ik dan weer als jij zegt "hij wilt zichtbaar worden op aarde"  doe dan niet zo moeilijk, zo vaag em mysterieus en laat jezelf dan gewoon zien en horen. 
Hij kan de meest onmogelijke dingen, praat met miljoenen tegelijk, kan mensen genezen, kan overal en nergens zijn, dan moet het toch piece of cake zijn om ECHT zichtbaar te worden als ie dat zo graag wilt. 
Dan is er geen twijfel meer, geen gezeik, alleen nog maar vrede. 
B
in 1 klap van alle ellende af, want niemand twijfelt meer, iedereen kan dan in volle overtuiging geloven en van hem houden, en als dat gebeurt wordt het leven zo mooi volgens de gelovigen. 

Nou.. God... Wat let je... Show yourself en we all live happely ever after.. voor en na de dood...

maar dat zal wel weer een te makkelijk "debbel" gedachtengang zijn waar vast weer een bijbels antwoord op is hihi...



Mooi punt.

God heeft zichzelf zichtbaar gemaakt, in Christus. En heeeeeeeeeeeeeeeeel veel mensen geloofden Hem toen ook niet.
Moeilijke is alleen dat God de Vader geen mens is, God is heilig. Niemand kan God zien zonder dood te gaan. Dat kunnen wij nu niet aan. En op het moment dat ik het schrijf kan ik jullie gezichten bijna zien *proest*
Ooooooooh hoe leg je dit nu weer uit hahaha. Vind het wel een super gave vraag.

Heilig kan ik met niets vergelijken... Dat God heilig is is aan iemand die niet gelooft denk ik ontzettend moeilijk uit te leggen, want we kunnen door blijven beredeneren dat Hij zichzelf maar wat minder heilig moet maken zodat Hij zichzelf wel kan laten zien bijvoorbeeld.

Maar Jezus was zichtbaar en het was voor velen niet genoeg. Vooral de mensen die heel sterk de wet hielden geloofden het gewoon niet. En als ik rondkijk denk ik vaak: God is er zo overduidelijk! In alles, maar een ander bekijkt het anders en dan is je idee weer anders.

Het I-pad en Aai-pet idee weer... 

Net als de wind, iemand kan zeggen: het is de wind, maar dan kan ik zeggen: nee hoor, dat was iets heeeeeeeeeeel anders, als het de wind was had ik de wind wel gezien!

Wij kunnen God niet zien omdat Hij heilig is... Een bijbels antwoord zoals je al verwachtte en ik kan er niet meer of minder van maken 
 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 10-03-2014 15:52:45
God de Vader bedoel ik dan he. Oooooooooooooooooooh nu komen de vragen over de drie eenheid hihi
 
Quote
RE: brief van God
Ivy  schreef op: 10-03-2014 15:55:12

Quote Boterbloem:
God de Vader bedoel ik dan he. Oooooooooooooooooooh nu komen de vragen over de drie eenheid hihi



  Sterkte!  Ik had de discussie laatst met een moslima die voorheen christen was.  Heel boeiend gesprek gehad

 
Quote
RE: brief van God
Ivy  schreef op: 10-03-2014 15:56:40
Oh, Boterbloem, ik weet trouwens zeker dat jij het allemaal veel beter kunt uitleggen dan ik   Ik kwam niet verder dan een waslijst bijbelteksten en het idee van een ei (3 in 1)
 
Quote
RE: brief van God
Katrientje  schreef op: 10-03-2014 17:13:49

Mij is de drie eenheid op verschillende manieren uitgelegt als een driehoek met drie punten die elk naar iets anders wijzen (een eigen taak) maar toch 1 vorm. Vader, Zoon en Heilige Geest en toch één God.


Of pak de Nederlandse vlag, 3 kleuren 1 vlag, Vader, Zoon en Heilige Geest juist die drie maken één God.

 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 10-03-2014 17:31:47

Zit net te kijken, volgensmij heb ik alle vragen beantwoord. Zo niet, stel hem nog een keer opnieuw graag, dan beantwoord ik hem nog.

De drie eenheid probeer ik deels ook wel uit te leggen, tegelijkertijd zijn er gewoon onderwerpen die moeilijk echt te pakken zijn... Dat is neit alleen binnen het geloof zo maar binnen meedere onderwerpen.


En sommige dingen kan ik ook echt niet uitleggen hoor haha. Dan struikel ik over mijn eigen woorden.

 
Quote
RE: brief van God
Debbel79  schreef op: 10-03-2014 17:42:04
Geweldig om te lezen dat ieder zo zijn eigen waarheid heeft.
En weet je wat het belangrijkst is... Leef naar je eigen waarheid. Geniet van je eigen waarheid. Alleen op die manier zul je zaligmakend leven.
Sla je eigen weg in, droom je eigen dromen, geloof je eigen geloof, of je nu gelovig bent of niet. Geloof en vertrouw op je eigen waarheid, en respecteer en bewonder juist de waarheid van een ander.

Bedankt bloem en ook katrientje voor een kijkje in jullie waarheid.mooi om te lezen.
 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 10-03-2014 18:29:35
Ben overigens nu zelf benieuwd naar ieder van jullie: hoe is voor jullie het leven na de dood? En is er een verschil tussen de mensen die bijvoorbeeld goed hebben geleefd of niet of die een bepaalde religie hebben aangehangen of niet enzovoort
 
Quote
RE: brief van God
Alice  schreef op: 10-03-2014 18:37:47
Voor mij.. 

Ik geloof niet in iets na de dood. Als je dood bent, ben je dood, klaar. Geen hiernamaals, geen hel of hemel, geen reincarnatie.. gewoon einde verhaal. 
Dus iedereen gelijk.. of je nu een misbaksel bent geweest of niet, of je een God aanbeden hebt of niet. 

Waarom ik dan mn best doe om goed te leven.. ik leef nu, ik hou ervan om mensen gelukkig te maken, ik wil voor mezelf een schoon geweten
 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 10-03-2014 18:39:48
En is dat bij jou net als bij mij een stellige overtuiging of is het er een met dat je soms even nadenkt van: wat als er dan toch??? (God, allah, dat kastensysteem enzovoort)
 
Quote
RE: brief van God
Alice  schreef op: 10-03-2014 18:51:40
Stellig

Ik twijfel eigenlijk nooit. Vind het op zich wel interessant hoe een ander daar tegen aan kijkt, maar het zal me nooit overtuigen. 
 
Quote
RE: brief van God
Debbel79  schreef op: 10-03-2014 19:36:12
Hoe het leven na de dood is? Geen idee. IK geloof niet stellig dat alles dan weg is in 1 klap. Dat heb ik wel altijd gelooft totdat mijn jongste dochter op 3 jarige leeftijd mijn overleden vader begon te zien. Ze had hem nooit gekend, was ook niet bang of zo.
Ze zag hem gewoon als "meneer die in de kamer staat"
Heel verbaasd als ik vroeg " waarom loop je een rondje?" Dan keek ze me heel stom aan en antwoorde dan dat ze anders tegen die meneer aanliep. Dat zie je toch mama!
Ze vond het heel normaal. Later noemde ze hem bij naam: opa Ben.
Dan zei ze letterlijk als ze bijvoorbeeld op de wc zat met de deur wijd open : mama doe de deur ff dicht, anders kan opa Ben er niet langs, die staat achter de deur. Ik deed dat dan braaf en dan was het goed.
Ook snachts werd ze wel eens wakker. Beetje geïrriteerd: mam, opa Ben zit daar aan mijn tafeltje, en hij wilt met mij spelen maar ik ben zo moe. Ik zei toen dat ze maar moest vragen of hij weg wilde gaan omdat ze graag wilde slapen. Dat heeft ze toen hardop gedaan en sindsdien heb ik haar nooit meer erover gehoord. Ik merk nu niet meer dat ze hem ziet.
Wel weet fiene precies als er iets is.

Laatst had ik mijn knie gestoten maar niks van gezegd. Komt ze ineens naar me toe" mam, je hebt pijn in je knie hè, gaat het een beetje?" Ze raakt mijn knie aan met haar handje en weg was de pijn en madam huppelde weer vrolijk weg.

Sindsdien sta ik er iets anders in en ben ik er niet meer zo zeker van dat je morsdood bent als je dood gaat.

Maar wat er is? Geen idee. Ik geloof niet in een hemel of hel of zo.
 
Quote
RE: brief van God
Minou  schreef op: 10-03-2014 19:53:55

Quote Boterbloem:
Ben overigens nu zelf benieuwd naar ieder van jullie: hoe is voor jullie het leven na de dood? En is er een verschil tussen de mensen die bijvoorbeeld goed hebben geleefd of niet of die een bepaalde religie hebben aangehangen of niet enzovoort



ik geloof heilig in eerdere en latere levens, het volbrengen van iets. Ik geloof in reincarnatie.

niet van dood = klaar

neeik denk dat de dood een soort van pauze is en in die pauze gaat je ziel verder en ja, ik denk dan weer incarneert. Kan nu zijn of honderden jaren verder..


maar dat is mijn gevoel.


 
Quote
RE: brief van God
Minou  schreef op: 10-03-2014 19:55:10
Ook heloof ik dat Jezus in de mens zit, de puurheid, reinheid, blanco , smetteloze ziel.

helaas dat dat vaak naar de achtergrond verplaats. En eigen ego overheerst.




 
Quote
RE: brief van God
Minou  schreef op: 10-03-2014 19:56:15
Debbel
 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 10-03-2014 21:50:19
Alice, bijzonder. We hebben een compleet verschillende overtuiging maar de uitwerking is deels hetzelfde. Ik vind dit dus echt leuk, om het nu van anderen te lezen, ontzettend interessant ook. Overtuigingen met en zonder twijfels, maar ze komen overal ergens vandaan. Maar in mijn stelligheid weet ik dat mijn overtuiging blijft. Het mooie aan dit soort topics is alleen dat je stelligheid niet er een wordt met een beperkt zicht, maar dat je anderen kunt leren begrijpen. 

Debbel, maakt dat je niet stiknieuwsgierig? Ik heb hier wel eens vaker van gehoord bij kinderen, sowieso geloof ik dat kinderen heel erg open staan voor alles, meer dan wij volwassenen. Dat wat jou dochter zegt en doet, daar wordt ik dan dus heel nieuwsgierig naar. Hoe kan het? Hoe ziet ze het enzovoort. Maar kinderen en gevoeligheid, mijn dochter heeft dat ook sterk (maar dan dus op geloofsvlak, gewoon zeggen dat God het gaat doen, even bidden en poef, ze krijgt antwoord in zichtbare vorm, om jaloers op te zijn).
Vind je het jammer dat haar opa er nu niet meer is? Of geeft het rust? 

Oooh minou er gaat me ineens iets dagen! Las ik laatst van jou niet een opmerking bij een kind van: een oud zieltje? Toen had ik je willen vragen wat je bedoelde, maar bedoel je dan dat dat volgens jou een reincarnatie is van een eerder iemand? Als in hindoeisme?


 
Quote
RE: brief van God
Minou  schreef op: 10-03-2014 21:57:49
idd een ziel die al meerdere levens heeft meegemaakt. Die geestelijk verder is, maar ja in een kinderlijfje.





 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 10-03-2014 21:59:15
En hoe moet ik me dat dan voorstellen? Dan houd de ziel de kennis? Dus het kind is ook heel slim? Of begint een ziel dan overnieuw bijvoorbeeld...
Geen idee wat ik mij er bij voor moet stellen.
Heeft een kind het ook door als het een oude ziel heeft? Of jij, bij jezelf misschien wel?
 
Quote
RE: brief van God
Myself  schreef op: 11-03-2014 14:10:02
Ik herken me wel in jouw verhaal Debbel, ben opgevoed met het geloof een geesten moest je van je af houden, dat was de duivel.
En nu denk ik daar dus anders over.
Ken inmiddels meerdere om mij heen die overleden waar kunnen nemen, voel zelf soms ook een aanwezigheid in huis, maar niet heel sterk.
En weet soms dingen van te voren, onverklaarbaar.
Kan soms echt lichamelijk klachten hebben zonder reden, totdat er iets gebeurt wat indruk maakt, dan is die pijn ineens weg en valt alles op zijn plek voor mij.
Ik voel dingen, maar kan dan zelf niet verklaren wat er is, laat ik het zo omschrijven.
Heel wazig, ook voor mijzelf, maar het is er wel degelijk.

 
Quote
RE: brief van God
Myself  schreef op: 11-03-2014 14:12:04
Oh ja, wat ik vergeet, mijn oudste heeft ook een tijdje mijn vader 'gevoelt' en zei dat dan ook.
De jongste verteld dit niet, maar kan uit het niet soms ineens heel verdrietig zijn om opa die zij nooit gekend heeft.
Ook reageert zij erg op mij, als ik iets is waarover ik in gedachten zit, soms gewoon tijdens het autorijden ligt ineens haar hand op mijn arm of schouder, ze komt knuffelen op het moment dat ik het zo goed kan gebruiken, zonder dat ik maar een woord gezegt heb over iets.
Dus voor mij is er ook meer tussen hemel en aarde.
 
Quote
RE: brief van God
Jen9  schreef op: 11-03-2014 19:20:21
Ik geloof in dood is dood.. weet t eigenlijk zeker zoals jij, Boterbloem, zekr weet dat er meer is.

Deze gedachte geeft me trouwens ook rust.. ik heb er niks van gemerkt toen ik er niet was, dan merk ik er ook niks van als ik er niet meer ben....
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Volgende


Reageren op brief van God
Naam
Bericht