Menu
 

Topic:

brief van God

Ano  schreef op: 06-03-2014 20:57:20
mooie brief van God.

http://www.eo.nl/beam/geloven/item/een-brief-van-god/


Mijn kind. Wees je ervan bewust dat je bepaalde keuzes en veranderingen moet maken in je leven. Dat is nodig, om dichter mij bij te komen. Dan kan ik je zegenen met vrede, geluk en blijdschap. Sorry, misschien is het iets teveel gevraagd, maar ik hoop toch dat je het wilt doen. Ik heb je natuurlijk al de Tien Geboden gegeven, maar ik denk dat je deze richtlijnen ook nodig hebt.’’







1.    STOP MET ZORGEN MAKEN

Het leven kan je veel tegenslag en zorgen geven. Vergeet niet dat ik er ben om die zorgen om mij te nemen. Je mag het loslaten.
2.    ZET HET OP JE LIJSTJE

Je kan niet alles in één keer doen. Ze het op een lijstje. Op MIJN lijstje. Laat mij degene zijn die de to-do-list afwerkt. Ik kan het allemaal waarmaken.
3.    VERTROUW MIJ

Als je al je lasten aan mij hebt gegeven, probeer dan niet om ze weer terug te krijgen. Heb vertrouwen en geloof in mij. Problemen met je studie? Zet ze op mijn lijst. Problemen met geld? Zet ze op mijn lijst. Problemen met je verdriet? Zet ze op mijn lijst. Ik wil je helpen!
4.    LAAT HET MET RUST

Je moet niet op een dag denken: ‘Goh, ik voel me best sterk. Ik kan het wel alleen aan.’ Waarom denk je op zo’n moment dat je je sterker voelt? Omdat ik je last heb weggenomen en je energie heb gegeven! Laat het los, en laat mij mijn werk doen.
5.    PRAAT TEGEN ME

Ik wil dat je veel gaat vergeten. Althans, de dingen die je gek maken. Er is één ding wat ik niet wil dat je vergeet: bidden. Ik hou van je en ik wil graag je stem horen. Ik wil dat je me betrekt bij je leven en wat er allemaal gebeurd. Ik wil dat je me vertelt over je familie en vrienden. Ik wil je beste vriend zijn.
6.    GELOOF

Ik zie meer dan jij. Ik zie alles wat er in de wereld gebeurd. Heb dan ook vertrouwen en geloof in mij, ik weet wat ik doe! 
7.    DEEL

Als kind leerde je al van je ouders dat je moet delen. Vergeet dat niet! Deel met iedereen die arm is, of het minder goed heeft dan jij. Denk niet alleen aan geld, maar deel ook je geluk en humor met anderen. En soms moet je ook een traan delen met iemand anders. 
8.    WEES GEDULDIG

Verwacht niet dat alles in één keer gebeurd. Nogmaals, vertrouw op me.
9.    WEES AARDIG

Wees aardig en lief tegen iedereen die je tegenkomt. Probeer net zoveel van hen te houden als hoeveel ik van jou hou. Er zullen altijd mensen zijn met wie je niet zo goed kunt opschieten. Toch vraag ik je ook aardig te zijn tegen hen. 
10.     HOU VAN JEZELF

Ik heb je gemaakt vanuit liefde. Ik ben de God van de liefde. Hou van mij, hou van je buren, van je vrienden. Maar hou ook van jezelf! Het doet mij pijn als ik zie dat je zo boos kunt zijn op jezelf. Je bent heel waardevol voor mij. Vergeet dat niet.

Veel liefs,

God






 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Volgende
RE: brief van God
Katrientje  schreef op: 06-03-2014 21:04:22
Zo mooi en waar! 
 
Quote
RE: brief van God
Mie  schreef op: 06-03-2014 21:05:48
Tsja..... als je er gelukkig van denkt te worden kun je hier vast wat mee.

Ik ga voor mijn eigen waarheid.
 
Quote
RE: brief van God
Liefje  schreef op: 06-03-2014 21:10:14

Quote mie:
Tsja..... als je er gelukkig van denkt te worden kun je hier vast wat mee.

Ik ga voor mijn eigen waarheid.


+1
 
Quote
RE: brief van God
Zijlijn  schreef op: 06-03-2014 21:13:18
fijn als je er in gelooft en er steun aan hebt




ik persoonlijk geloof niet in God als persoon...  en geloof zeker niet dat die ene alles goed maakt als je maar op hem vertrouwt..daar heb ik teveel voor gezien misschien...   maar voor mij is het dus niet waar

ik leef vooral volgens deze:


Desiderata


Max Ehrmann


Wees kalm temidden van het lawaai en de haast en bedenk, welke vrede er in stilte kan heersen. Sta op goede voet met alle mensen, zonder jezelf geweld aan te doen. Zeg je waarheid rustig en duidelijk, en luister naar anderen; ook zij vertellen hun verhaal. Mijd luidruchtige en agressieve mensen; zij belasten de geest.


Wanneer je jezelf met anderen vergelijkt, zou je ijdel en verbitterd kunnen worden, want er zullen altijd kleinere en grotere mensen zijn dan je zelf bent. Geniet zowel van wat je hebt bereikt als van je plannen. Blijf belangstelling hebben voor je eigen werk, hoe nederig dat ook moge zijn; het is een werkelijk bezit in het veranderlijke fortuin van de tijd. Betracht voorzichtigheid bij het zaken doen, want de wereld is vol bedrog. Maar laat dit je niet verblinden voor de bestaande deugd; veel mensen streven hoge idealen na, en overal is het leven vol heldendom.


Wees jezelf. Veins vooral geen genegenheid. Maar wees evenmin cynisch over de liefde, want bij alle dorheid en ontevredenheid is zij eeuwig als het gras. Volg de loop der jaren met gratie, verlang niet naar een tijd die achter je ligt. Kweek geestkracht aan om bij onverwachte tegenslag beschermd te zijn. Maar verdriet jezelf niet met spookbeelden. Vele angsten worden uit vermoeidheid of eenzaamheid geboren.


Leg jezelf een gezonde discipline op, maar wees daarbij lief voor jezelf. Je bent een kind van het heelal, niet minder dan de bomen en de sterren. Je hebt het recht hier te zijn, en ook al is het je al of niet duidelijk, toch ontvouwt het heelal zich zoals het zich ontvouwt, en zo is het goed. Heb daarom ook vrede met God, hoe je ook denkt dat Hij moge zijn en wat je werk en aspiraties ook mogen zijn; houd vrede met je ziel in de lawaaierige verwarring van het leven. Met al zijn klatergoud, somberheid en vervlogen dromen is dit toch nog steeds een prachtige wereld.

 
Quote
RE: brief van God
Sammie  schreef op: 06-03-2014 21:25:23
Dit is echt voor het eerst dat ik 'god' over een to-do-list hoor spreken. Dat is waarom ik er niet in geloof. De tekst is zo overduidelijk van een mens van deze tijd, in plaats van 'iets' van een hogere orde.

ik voel ook meer voor die tweede tekst, temeer omdat ik denk dat als er iets is als een god, het de liefde en goedheid is in alles wat leeft hier op aarde.
 
Quote
RE: brief van God
Alice  schreef op: 06-03-2014 21:34:32
Goed, vanaf nu zet ik het op zijn lijstje, was dat huishouden wel beu, fijn dat hij het even waarmaakt. Toppie!

Nee, serieus, ik geloof niet, maar heb op zich wel respect voor het geloof en gelovers.. maar dit klinkt voor mij echt heel onzinnig. Alsof het door en voor een kind geschreven is.

 
Quote
RE: brief van God
Minou  schreef op: 06-03-2014 21:38:24
Die desiderata heb ik hier ook hangen
 
Quote
RE: brief van God
Blauwtje  schreef op: 06-03-2014 21:46:42
Ik vind het mooi als mensen hier steun uit kunnen halen, dat voorpgesteld
Maar voor mezelf vind ik het 3x niks.
(ik ben ook niet gelovig, teminste niet in een god)

Nummer 2, ik kan het allemaal waarmaken, dat vind ik persoonlijk al niet geloofwaardig.
En problemen met geld? Zet het op zijn lijst, en dan??


Nummer 7 vind ik wel een hele mooie.

 
Quote
RE: brief van God
Suus  schreef op: 06-03-2014 21:51:09
Iemand heeft dit geschreven.... Uit naam van.... Dat vind ik gek.... Alsof diegene die geloven infantiel zijn... Zo lees ik het weg.

maar goed, ik heb een aversie tegen religie en afhankelijkheid.
 
Quote
RE: brief van God
Blauwtje  schreef op: 06-03-2014 21:53:27
Dussss...



 
Quote
RE: brief van God
Mafkees  schreef op: 06-03-2014 21:53:29
Heel mooi!
 
Quote
RE: brief van God
Jen9  schreef op: 06-03-2014 21:55:41
Alice, je hebt t voor me weggekaapt..
eigenlijk denk ik dat vrijwel iedereen zo'n brief kan maken...  Vind t een hoog deelberichtgehalte van facebook hebben...
 
Quote
RE: brief van God
Suus  schreef op: 06-03-2014 21:57:39
Alice, ik geef je meer kans met Mr Proper 
 
Quote
RE: brief van God
Debbel79  schreef op: 06-03-2014 22:29:48
Als je in jezelf gelooft heb je die hele Poe ha rondom een zogenaamde god helemaal niet nodig.

Geloof in jezelf, heb jezelf en je naasten lief. Dan kom je al een heel eind.

 
Quote
RE: brief van God
Eefje  schreef op: 06-03-2014 22:33:31

Quote Debbel79:
Als je in jezelf gelooft heb je die hele Poe ha rondom een zogenaamde god helemaal niet nodig. Geloof in jezelf, heb jezelf en je naasten lief. Dan kom je al een heel eind.

 

+1!
 
Quote
RE: brief van God
Mafkees  schreef op: 06-03-2014 22:38:38

Quote Debbel79:
Als je in jezelf gelooft heb je die hele Poe ha rondom een zogenaamde god helemaal niet nodig.

Geloof in jezelf, heb jezelf en je naasten lief. Dan kom je al een heel eind.



En juist OM in mezelf te geloven heb ik soms
De steun nodig van de 'poeha'
Ik noem em ook wel gewoon God
 
Quote
RE: brief van God
Son  schreef op: 06-03-2014 22:46:10
Ben blij dat hij met zn tijd mee gaat. Zou hij wifi hebben daarboven

Nee gekkigheid, maar iedereen moet voelen wat hij wil. Ik weet zeker dat deze brief niet van hem is...
 
Quote
RE: brief van God
Katrientje  schreef op: 07-03-2014 00:20:59
Lijst nummer 1 maar dan gevonden als echt Gods Woord:

Mattheus 6


25   Daarom zeg Ik u: Wees niet bezorgd over uw leven, over wat u eten en wat u drinken zult; ook niet over uw lichaam,namelijk waarmee u zich kleden zult. Is het leven niet meer dan het voedsel en het lichaam meer dan de kleding?

26   Kijk naar de vogels in de lucht: zij zaaien niet en maaien niet, en verzamelen niet in schuren; uw hemelse Vader voedt ze evenwel; gaat u ze niet ver te boven?

27 Wie toch van u kan met bezorgd te zijn één el aan zijn lengte toevoegen?

28 En wat bent u bezorgd over de kleding? Kijk naar de lelies in het veld, hoe ze groeien; ze werken niet en spinnen niet;

29 en Ik zeg u dat zelfs Salomo in al zijn heerlijkheid niet gekleed ging als één van deze.

30 Als God nu het gras op het veld, dat er vandaag is en morgen in de oven geworpen wordt, zo bekleedt, zal Hij u niet veel meer kleden, kleingelovigen?

31 Wees daarom niet bezorgd en zeg niet: Wat zullen wij eten? of: Wat zullen wij drinken? of: Waarmee zullen wij ons kleden?

32 Want al deze dingen zoeken de heidenen. Uw hemelse Vader weet immers dat u al deze dingen nodig hebt.

33   Maar zoek eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, en al deze dingen zullen u erbij gegeven worden.

34 Wees dan niet bezorgd over de dag van morgen, want de dag van morgen zal voor zichzelf zorgen; elke dag heeft genoeg aan zijn eigen kwaad.

Nummer 2 uit verschillende plaatsen in Gods Woord:

Genesis 18 

14   Zou er iets voor de HEERE te wonderlijk zijn? Op de vastgestelde tijd, over een jaar, zal Ik bij u terugkomen, en Sara zal een zoon hebben

Leviticus 26


dan zal Ik u op zijn tijd regen geven, zodat het land zijn opbrengst zal geven en de bomen van het veld hun vruchten zullen geven.

Deuteronomium
12 De HEERE zal voor u Zijn rijke schatkamer, de hemel, openen, door uw land regen te geven op zijn tijd en door al het werk van uw handen te zegenen. U zult aan vele volken  uitlenen, maar u zult zelf niet hoeven te lenen.

Nummer 3 uit Gods Woord:

 

Mattheus 11

28 Komt tot Mij, allen, die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven; 29 neemt mijn juk op u en leert van Mij, want Ik ben zachtmoedig en nederig van hart, en gij zult rust vinden voor uw zielen;

Spreuken 3


Vertrouw op de HEERE met heel je hart,

en steun op je eigen inzicht niet.

  Ken Hem in al je wegen,

dan zal Híj je paden rechtmaken.


Nummer 4 vanuit Gods Woord


2 Korinthe 3


5 Niet dat wij uit onszelf bekwaam zijn iets als óns werk in rekening te brengen, maar onze bekwaamheid is Gods werk

Prediker 7

13 Aanschouw het werk Gods, want wie kan recht maken wat Hij gebogen heeft? 

Nummer 5 vanuit Gods Woord

Mattheus 21

22 En al wat gij in het gebed gelovig vragen zult, zult gij ontvangen.

Fillipenzen 4












 
6 Weest in geen ding bezorgd, maar laten bij alles uw wensen door gebed en smeking met dankzegging bekend worden bij God. 






 



1 Timotheus 2

Ik vermaan u dan allereerst smekingen, gebeden, voorbeden en dankzeggingen te doen voor alle mensen, voor koningen en alle hooggeplaatsten, opdat wij een stil en rustig leven mogen leiden in alle godsvrucht en waardigheid. Dit is goed en aangenaam voor God, onze Heiland, die wil, dat alle mensen behouden worden en tot erkentenis der waarheid komen. Want er is één God en ook één middelaar tussen God en mensen, de mens Christus Jezus, die Zich gegeven heeft tot een losprijs voor allen; en daarvan wordt getuigd te juister tijd. 

6 vanuit Gods Woord

Job 42

2 Ik 
weet, dat Gij alles vermoogt, en dat geen uwer plannen wordt verijdeld.

1 Samuël 2


Spreekt toch niet steeds zo hoogmoedig,

geen verwaten taal kome uit uw mond.

De HERE immers is een alwetend God

en door Hem worden de daden getoetst.

Nummer 7 vanuit Gods Woord

Mattheus 25



33 en Hij zal de schapen zetten aan zijn rechterhand en de bokken aan zijn linkerhand. 34 Dan zal de Koning tot hen, die aan zijn rechterhand zijn, zeggen: Komt, gij gezegenden mijns Vaders, beërft het Koninkrijk, dat u bereid is van de grondlegging der wereld af. 35 Want Ik heb honger geleden en gij hebt Mij te eten gegeven. Ik heb dorst geleden en gij hebt Mij te drinken gegeven, Ik ben een vreemdeling geweest en gij hebt Mij gehuisvest, 36 naakt en gij hebt Mij gekleed, ziek en gij hebt Mij bezocht; Ik ben in de gevangenis geweest en gij zijt tot Mij gekomen. 37 Dan zullen de rechtvaardigen Hem antwoorden, zeggende: Here, wanneer hebben wij U hongerig gezien en hebben wij U gevoed, of dorstig en hebben wij U te drinken gegeven? 38 Wanneer hebben wij U als vreemdeling gezien en hebben U gehuisvest, of naakt, en hebben U gekleed? 39 Wanneer hebben wij U ziek of in de gevangenis gezien en zijn tot U gekomen? 40 En de Koning zal hun antwoorden en zeggen: Voorwaar, Ik zeg u, in zoverre gij dit aan één van deze mijn minste broeders hebt gedaan, hebt gij het Mij gedaan. 

 

Nummer 8 vanuit Gods Woord

Efeze 6

 

18 En bidt daarbij met aanhoudend bidden en smeken bij elke gelegenheid in de Geest, daartoe wakende met allevolharding en smeking voor alle heiligen;

Nummer 9 vanuit Gods Woord

Spreuken 12

15 Weest blijde met de blijden, weent met de wenenden.16 Weest onderling eensgezind, niet zinnende op hoge dingen, maar voegt u in het eenvoudige. Weest niet eigenwijs.17 Vergeldt niemand kwaad met kwaad; hebt het goede voor met alle mensen. 18 Houdt zo mogelijk, voor zover het van u afhangt, vrede met alle mensen. 19 Wreekt uzelf niet, geliefden, maar laat plaats voor de toorn, want er staat geschreven: Mij komt de wraak toe, Ik zal het vergelden, spreekt de Here. 20 Maar, indien uw vijand honger heeft, geef hem te eten; indien hij dorst heeft, geef hem te drinken, want zo zult gij vurige kolen op zijn hoofd hopen. 21 Laat u niet overwinnen door het kwade, maar overwin het kwade door het goede.

Romeinen 13

Zijt niemand iets schuldig, dan elkander lief te hebben; want die den ander liefheeft, die heeft de wet vervuld.

Want dit: Gij zult geen overspel doen, gij 


Johannes 3










   
 












16 Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in Hem gelooft, niet verloren ga, maar eeuwig leven hebbe.  
17 Want God heeft zijn Zoon niet in de wereld gezonden, opdat Hij de wereld veroordele, maar opdat de wereld door Hem behouden worde



De vruchten van het geloof (dus waar je een gelovige aan herkennen zal) zijn:



22 Maar de vrucht van de Geest is liefde, blijdschap, vrede, lankmoedigheid, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid, zelfbeheersing. 
 
Quote
RE: brief van God
Jen9  schreef op: 07-03-2014 07:18:51
Ik vind de bijbel mooi, heb zelfs hele stukken moeten bestuderen, maar hoe meer ik wist, hoe minder ik kon geloven.. heb er helemaal niks meer mee.. maar eerlijk is eerlijk, er staan goede verhalen in.
 
Quote
RE: brief van God
Blauwtje  schreef op: 07-03-2014 09:46:14
Ik ben gelovig opgevoed maar des te ouder ik werd, des te meer afkeer kreeg ik van alles.
Ook door gebeurtenissen in mijn leven.
Heb een afkeer tegen alle relegies trouwens.

Voor mij schuilt'' god'' (als je het beestje dan een naam wilt geven) in de goedheid van de mens.
 
Quote
RE: brief van God
Zijlijn  schreef op: 07-03-2014 09:57:03
Voor mij schuilt'' god'' (als je het beestje dan een naam wilt geven) in de goedheid van de mens.





ja, dat geloof ik ook.
Bovendien lijkt het me stug dat God taalfouten zou maken
het volgende stukje wat als 'echt'bestempeld wordt mag dan echt uit het nieuwe testament komen, maar ook dat is door mensen geschreven.

 
Quote
RE: brief van God
Angelique  schreef op: 07-03-2014 10:18:22
buiten t feit dat ik respect heb voor ieder geloof zijn dit soort teksten juist waarom ik niet in god geloof

geef je lasten aan mij en ik los t op waarom is er dan zoveel ellende op deze wereld ???? (das ff kort door de bocht gezegt )
ik geloof wel maar mijn eigen geloof en ook dan zullen mensen zeggen ja hoor heb je haar weer je ziet spoken

maar als ik dingen lees enz dan verschilt het neit veel ik neom het alleen geen god en zie veel dingen heel anders maar uiteindlijk is een geloof iets wat een mens hoop of vertrouwen geeft
of dat een god is et geloof in jezelf het geloof in alla of wat dan ook
uiteindlijk put iemand kracht uit geloof op welke manier je ook geloofd
dus ook als je zegt geloof niet allleen in mezelf dan put je kracht uit dat geloof en kan je daar mee verder

en wat er gezegt word ook het " echte" stukje is door mensen geschreven ...
de hele bijbel is door mensen geschreven het is net voor niets een geloof
men om schrijft en verteld al jaren de verhalen over god en jezus en maria enz enz de verhalen staan omschreven in boeken die door de jaren heen zovaak herschreven zijn maaar nergens is er dan ook maar enigsinds tastbaar bewijs dat alle bijbelse verhalen ook daadwerkerlijk gebeurd zijn

er is neimand die kan zeggen kijk hier bewijs zo is het en neit anders
zelfde geld voor onstaaan van de aarde en het uitsterven van de dinos enz
er zijn vele theorien maar wat er dan ook daadwerkelijk gebeurd is

het is zoiets als het doorvertel spelletje iemand is begonnen met het schrijven van iemand heeft het herschreven en daarna nog vele malen
waar is de oorsprong wat is het echte echtee verhaal zullen we het ooit weten ?

denk t niet dus denk dat iedereen gewoon dinegn op hun manier moeten interpreteren en als je je daarbij geod voelt is het geod toch ?
 
Quote
RE: brief van God
Jo  schreef op: 07-03-2014 10:25:54
De Bijbel is een interessant boek, niet alleen voor religieuzen maar ook voor wetenschappers.De Bijbel is een bundel teksten van uiteenlopende ouderdom en origine die pas in de late Oudheid in één boek zijn bijeengebracht. De afzonderlijke delen van de Bijbel, de ‘boeken’ dragen de namen van profeten en koningen, maar dat waren niet de auteurs. Wie waren dan wel de schrijvers en samenstellers? Volgens historicus Karel van der Toorn, auteur van het boek 'Wie schreef de Bijbel?', waren professionele schrijvers, werkzaam in ‘schrijverswerkplaatsen’, verantwoordelijk voor de inhoud en pas later kreeg de Bijbel de status van goddelijke openbaring. 

Karel van der Toorn (bron)
 
Quote
RE: brief van God
Katrientje  schreef op: 07-03-2014 11:13:41

Quote Angelique:
buiten t feit dat ik respect heb voor ieder geloof zijn dit soort teksten juist waarom ik niet in god geloof

geef je lasten aan mij en ik los t op waarom is er dan zoveel ellende op deze wereld ???? (das ff kort door de bocht gezegt )
ik geloof wel maar mijn eigen geloof en ook dan zullen mensen zeggen ja hoor heb je haar weer je ziet spoken

maar als ik dingen lees enz dan verschilt het neit veel ik neom het alleen geen god en zie veel dingen heel anders maar uiteindlijk is een geloof iets wat een mens hoop of vertrouwen geeft
of dat een god is et geloof in jezelf het geloof in alla of wat dan ook
uiteindlijk put iemand kracht uit geloof op welke manier je ook geloofd
dus ook als je zegt geloof niet allleen in mezelf dan put je kracht uit dat geloof en kan je daar mee verder

en wat er gezegt word ook het " echte" stukje is door mensen geschreven ...
de hele bijbel is door mensen geschreven het is net voor niets een geloof
men om schrijft en verteld al jaren de verhalen over god en jezus en maria enz enz de verhalen staan omschreven in boeken die door de jaren heen zovaak herschreven zijn maaar nergens is er dan ook maar enigsinds tastbaar bewijs dat alle bijbelse verhalen ook daadwerkerlijk gebeurd zijn

er is neimand die kan zeggen kijk hier bewijs zo is het en neit anders
zelfde geld voor onstaaan van de aarde en het uitsterven van de dinos enz
er zijn vele theorien maar wat er dan ook daadwerkelijk gebeurd is

het is zoiets als het doorvertel spelletje iemand is begonnen met het schrijven van iemand heeft het herschreven en daarna nog vele malen
waar is de oorsprong wat is het echte echtee verhaal zullen we het ooit weten ?

denk t niet dus denk dat iedereen gewoon dinegn op hun manier moeten interpreteren en als je je daarbij geod voelt is het geod toch ?



Je vraag waarom is er nog zoveel ellende in de wereld terwijl we alleen onze last bij God hoeven neer te leggen?


 


Lijkt mij duidelijk, omdat er nog steeds heel veel mensen zijn die dat niet doen, en zelfs al vertel je je zorgen tegen God en je blijft er zelf mee bezig kan je Gods werk belemmeren door het op je eigen manier te willen doen. Het vertrouwen dat God een doel met je heeft, je zorgen en problemen aanpakt en dat beter kan dan jij zelf omdat Hij het grote geheel overziet moet ervoor zorgen dat je de zorgen en problemen bij hem brengt en in vertrouwen neer legt dat Hij het beste weet hoe dit op te lossen.


 


Ik put niet alleen kracht uit mijn geloof, ik hoor Zijn stem, mijn problemen en zorgen worden opgelost, ik word beschermd, mijn gebeden worden verhoord, er komen mensen naar mij toe die dingen zeggen wat ik net in mij hoorde voorbeeld: ik zat op de fiets en vroeg mij af waarom ik in mijn aller eerste kerk de dingen ervaarde die ik heb ervaren en toen hoorde ik een stem terwijl er niemand was die zei: de farizeeën bestaan nog steeds. Ik kwam bij de school van de kinderen en toen kwam een moeder naar mij toe en die zei tegen mij: farizeeën bestaan nog steeds, ze zijn geweest en ze zullen blijven zijn zoals Salomo beschreef dat er niets nieuws onder de zon zal komen.


 


Of volgende voorbeeld: een collega van mij ging op de fiets naar een werkoverleg, ze moest door een donker park fietsen en daar stond een man die haar tegen hield. Ze werd heel bang en bad tot God. De man liet haar fiets los liep verschrikt en bang achteruit en zij kon verder fietsen. Uiteindelijk heeft die man een meisje na haar wel gepakt en daar vreselijke dingen mee gedaan en toen is zij naar het politie bureau gegaan met haar ervaring. Politie nam het serieus en had gevraagd aan deze man, waarom had je dat eerste meisje niet gepakt?


Antwoord van Hem, ik zag haar alleen aankomen fietsen en had haar fiets al beet en toen ik haar aan wilde raken stond er een fietser naast haar zo fel verlicht dat ik bang was. 


Ze was alleen, maar in geloof met Jezus ben je nooit alleen!


En dit zijn dingen die niet kunnen als je gelooft in jezelf! Of in Allah!


 


Of het genezen van mensen met ziektes door het gebed in Jezus naam de mooiste bevrijdingen. Mijn geloof is geen bron van hoop of vertrouwen, ik noem het ook niet meer mijn geloof, maar mijn zekerheid! Want het is zeker voor mij. Ik weet dat ik een eeuwige toekomst heb, dat mijn leven hier maar kort is en niets voorsteld en dat ik voor eeuwig zonder pijn en ellende zal zijn en dat ik hier op aarde daar al ervaringen van mag hebben is een heel groot geschenk.


 


Jezus is aan het kruis gestorven, voor iedereen. Het grootste cadeau voor de wereld gaf Hij met het vloeien van Zijn bloed. Laat het bloed werken en niet voor niets zijn en laat het je zonden weg wassen. Laat je Jezus hangen? Door Hem te aanvaarden of neem je Hem aan als jou verlosser. Hij hing daar voor jou, voor iedereen. Alles is volbracht en Hij wacht op jou.


 


Niets wat hier op de aarde is kan zorgen voor echt geluk, alles van hier is als een zeepbel. Even is het mooi maar het kan elk moment oplossen in het niets, weg. En dan is het weer zoeken naar iets anders. Wat dat gevoel van geluk weer geeft. Het is voortdurend zoeken naar geluk. Terwijl het geluk voor je voeten ligt. Neem Hem aan, en Hij geeft een vrede in je hart, je hebt niets anders meer nodig, en niets kan het van je weg nemen! Het vult alle leegte en het brengt een geluk en een blijdschap zo groot.


Als je ziet wie je werkelijk bent, wat je werkelijk bent hoe kan je dan geloven in jezelf? Wie en wat ben je werkelijk. Is er ook maar iemand die macht heeft, werkelijke macht, over haar of zijn eigen leven? Hoe kan je in 2014 nog jezelf wijs maken dat je iets kan? Juist als je kijkt naar de ellende van deze wereld zal je toch moeten toe gaan geven, dat niemand het kan van zichzelf? Dat wij met z'n alle leven in een illusie! Wij zijn niets dan stof en als God ons geen adem schenkt zijn wij er niet meer. Moeten wij dan degene die ons leven geeft niet de eer geven die Hij daarvoor verdiend?!


Zie wie je werkelijk bent, weet dat er verlossing en redding is bij Jezus en dat je dan hersteld kan worden, dat je gered kan worden en dat je een eeuwige toekomst in het vooruitzicht hebt.

 
Quote
RE: brief van God
Jen9  schreef op: 07-03-2014 11:16:51
Da's lekker dan, dat god dat andere meisje wel laat pakken. nee hoor god bestaat niet.
Ik ben idd niks anders dan stof, met hersenen en een hart. En als ik dood ben, ben ik niks anders meer dan stof en goede mest.

En voor mensen die dan beledigd zijn.. het is denk ik hetzelfde als dat jullie zeggen dat god wel bestaat.
 
Quote
RE: brief van God
Katrientje  schreef op: 07-03-2014 11:27:32

Quote Jen9:
Da's lekker dan, dat god dat andere meisje wel laat pakken. nee hoor god bestaat niet.
Ik ben idd niks anders dan stof, met hersenen en een hart. En als ik dood ben, ben ik niks anders meer dan stof en goede mest.

En voor mensen die dan beledigd zijn.. het is denk ik hetzelfde als dat jullie zeggen dat god wel bestaat.


 


God liet dat andere meisje niet pakken, mensen die niet op Hem vertrouwen laten zichzelf pakken, laten zichzelf beschadigen, maken zelf deze wereld stuk en brengen problemen. God dringt zich niet op. Hij wil alles regelen, Hij wil iedereen beschermen maar hee, willen mensen dat zelf wel eigenlijk? 


En daarbij ben ik ervan overtuigd dat Hij ons elke dag nog voor dingen beschermd al heb je Hem niet aangenomen.


Dat de zon op mag komen elke ochtend, is dat iets wat wij zelf kunnen?


Dat we wakker mogen worden elke keer, als dat iets wat je zelf kan?


Dat er vruchten, groente en ander eten groeit, is dat iets wat je zelf kan? We kunnen poten, en water geven en mesten maar iets laten groeien kunnen wij niet.


 


Inderdaad je bent stof, met een hart en hersenen en wie weet mag ook jij ooit meer zijn dan stof en goede mest. Zolang er leven is,  is er hoop!

 
Quote
RE: brief van God
Proestie  schreef op: 07-03-2014 11:41:39

Quote Katrientje:

[...]


 


God liet dat andere meisje niet pakken, mensen die niet op Hem vertrouwen laten zichzelf pakken, laten zichzelf beschadigen, maken zelf deze wereld stuk en brengen problemen. God dringt zich niet op. Hij wil alles regelen, Hij wil iedereen beschermen maar hee, willen mensen dat zelf wel eigenlijk? 


En daarbij ben ik ervan overtuigd dat Hij ons elke dag nog voor dingen beschermd al heb je Hem niet aangenomen.


Dat de zon op mag komen elke ochtend, is dat iets wat wij zelf kunnen?


Dat we wakker mogen worden elke keer, als dat iets wat je zelf kan?


Dat er vruchten, groente en ander eten groeit, is dat iets wat je zelf kan? We kunnen poten, en water geven en mesten maar iets laten groeien kunnen wij niet.


 


Inderdaad je bent stof, met een hart en hersenen en wie weet mag ook jij ooit meer zijn dan stof en goede mest. Zolang er leven is,  is er hoop!




Dat vind ik wel een hele heftige uitspraak. Dat andere meisje, je weet helemaal niet of zij wel of niet gelovig is. En dan nog, dan zou het dus haar 'eigen schuld' zijn omdat zij niet op God vertrouwd? Ik geloof nooit dat het zo werkt. 
 
Quote
RE: brief van God
Anmv3  schreef op: 07-03-2014 11:50:40
Wij zijn gelovig opgevoed, hebben belijdenis gedaan en onze kinderen laten dopen, dit allemaal omdat we bij God horen.

Laatste tijd heb vooral ik er moeite mee, mijn kleine meisje zo ernstig ziek, zoveel nare dingen mee moet maken, nee ik kan even helemaal
niets met het geloof. Als ik in de kerk zit en moet zingen kan ik alleen maar huilen.

Anderzijds denk ik wel dat mijn meisje gedragen wordt door God.  Ze is zo dapper, zo rustig, ondergaat alles maar en accepteert het. Dat zie ik dan wel weer als een teken dat God er voor haar is. Er wordt zoveel voor haar gebeden, ook in de klas. Ik merk aan haar dat dat haar goed doet, soms verteld ze dat ze in bed voor het slapen gaat ook even bid om weer beter te mogen worden. Mijn hart breekt dan, maar vind het wel fijn dat ze op God vertrouwd
 
Quote
RE: brief van God
Alice  schreef op: 07-03-2014 11:58:15
Als ik de verhalen mag geloven, is God liefde.. een vader die van zijn kinderen houdt. 
Nooit dat ik mijn kinderen pijn zou laten doen omdat ze niet naar mij luisteren of omdat ze niet op mij vertrouwen. Wat een belachelijke manier van liefde tonen is dat, zeg! 


 
Quote
RE: brief van God
Senna  schreef op: 07-03-2014 12:11:29

Quote anmv3:
Wij zijn gelovig opgevoed, hebben belijdenis gedaan en onze kinderen laten dopen, dit allemaal omdat we bij God horen.

Laatste tijd heb vooral ik er moeite mee, mijn kleine meisje zo ernstig ziek, zoveel nare dingen mee moet maken, nee ik kan even helemaal
niets met het geloof. Als ik in de kerk zit en moet zingen kan ik alleen maar huilen.

Anderzijds denk ik wel dat mijn meisje gedragen wordt door God.  Ze is zo dapper, zo rustig, ondergaat alles maar en accepteert het. Dat zie ik dan wel weer als een teken dat God er voor haar is. Er wordt zoveel voor haar gebeden, ook in de klas. Ik merk aan haar dat dat haar goed doet, soms verteld ze dat ze in bed voor het slapen gaat ook even bid om weer beter te mogen worden. Mijn hart breekt dan, maar vind het wel fijn dat ze op God vertrouwd



 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Volgende


Reageren op brief van God
Naam
Bericht