Menu
 

Topic:

brief van God

Ano  schreef op: 06-03-2014 20:57:20
mooie brief van God.

http://www.eo.nl/beam/geloven/item/een-brief-van-god/


Mijn kind. Wees je ervan bewust dat je bepaalde keuzes en veranderingen moet maken in je leven. Dat is nodig, om dichter mij bij te komen. Dan kan ik je zegenen met vrede, geluk en blijdschap. Sorry, misschien is het iets teveel gevraagd, maar ik hoop toch dat je het wilt doen. Ik heb je natuurlijk al de Tien Geboden gegeven, maar ik denk dat je deze richtlijnen ook nodig hebt.’’







1.    STOP MET ZORGEN MAKEN

Het leven kan je veel tegenslag en zorgen geven. Vergeet niet dat ik er ben om die zorgen om mij te nemen. Je mag het loslaten.
2.    ZET HET OP JE LIJSTJE

Je kan niet alles in één keer doen. Ze het op een lijstje. Op MIJN lijstje. Laat mij degene zijn die de to-do-list afwerkt. Ik kan het allemaal waarmaken.
3.    VERTROUW MIJ

Als je al je lasten aan mij hebt gegeven, probeer dan niet om ze weer terug te krijgen. Heb vertrouwen en geloof in mij. Problemen met je studie? Zet ze op mijn lijst. Problemen met geld? Zet ze op mijn lijst. Problemen met je verdriet? Zet ze op mijn lijst. Ik wil je helpen!
4.    LAAT HET MET RUST

Je moet niet op een dag denken: ‘Goh, ik voel me best sterk. Ik kan het wel alleen aan.’ Waarom denk je op zo’n moment dat je je sterker voelt? Omdat ik je last heb weggenomen en je energie heb gegeven! Laat het los, en laat mij mijn werk doen.
5.    PRAAT TEGEN ME

Ik wil dat je veel gaat vergeten. Althans, de dingen die je gek maken. Er is één ding wat ik niet wil dat je vergeet: bidden. Ik hou van je en ik wil graag je stem horen. Ik wil dat je me betrekt bij je leven en wat er allemaal gebeurd. Ik wil dat je me vertelt over je familie en vrienden. Ik wil je beste vriend zijn.
6.    GELOOF

Ik zie meer dan jij. Ik zie alles wat er in de wereld gebeurd. Heb dan ook vertrouwen en geloof in mij, ik weet wat ik doe! 
7.    DEEL

Als kind leerde je al van je ouders dat je moet delen. Vergeet dat niet! Deel met iedereen die arm is, of het minder goed heeft dan jij. Denk niet alleen aan geld, maar deel ook je geluk en humor met anderen. En soms moet je ook een traan delen met iemand anders. 
8.    WEES GEDULDIG

Verwacht niet dat alles in één keer gebeurd. Nogmaals, vertrouw op me.
9.    WEES AARDIG

Wees aardig en lief tegen iedereen die je tegenkomt. Probeer net zoveel van hen te houden als hoeveel ik van jou hou. Er zullen altijd mensen zijn met wie je niet zo goed kunt opschieten. Toch vraag ik je ook aardig te zijn tegen hen. 
10.     HOU VAN JEZELF

Ik heb je gemaakt vanuit liefde. Ik ben de God van de liefde. Hou van mij, hou van je buren, van je vrienden. Maar hou ook van jezelf! Het doet mij pijn als ik zie dat je zo boos kunt zijn op jezelf. Je bent heel waardevol voor mij. Vergeet dat niet.

Veel liefs,

God






 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Volgende
RE: brief van God
Suus  schreef op: 07-03-2014 21:27:19
Ik wil wel antwoord geven op de vraag van Katrientje. Ik ben opgegroeid met oa de boodschap  dat je kracht naar kruis krijgt. Nu geloof ik niet dat je dat bij tegenslagen er gratis bij krijgt maar mijn ervaring is dat ik bij tegenslagen ergens diep van binnen iets vandaan kan halen waardoor ik door ga, incasseer en accepteer. Dat is dan niet ineens makkelijk maar er is altijd genoeg om voor door te gaan... Tot nu toe dan.... Ik weet dat het ook anders kan zijn. Ik heb graag controle over mijn leven, ik wil niet uit handen geven en wachten.... Ik wil knokken voor mijn dromen.
 
Quote
RE: brief van God
Jen9  schreef op: 07-03-2014 21:30:30
Heel toevallig kijk ik nu naar Louis Theroult.... pfft..het is t nog niet..maar lijkt er wel op..
 
Quote
RE: brief van God
Jen9  schreef op: 07-03-2014 21:31:34
TherouX..toch?
 
Quote
RE: brief van God
Blauwtje  schreef op: 07-03-2014 22:25:19
Theroux indd.

Tjonge wat een zieke geesten daar
 
Quote
RE: brief van God
Debbel79  schreef op: 07-03-2014 22:26:28
Ik wil ook wel antwoord op katrientjes vraag geven.

Ik haal de kracht uit mezelf. Toen ik verrot geslagen werd door mijn ex, was ik en alleen ik die ervoor zorgde dat ik door ging en niet ten onder ging aan zijn mishandelingen. Niemand wist wat er speelde dus niemand kon me helpen. Ikzelf vond de kracht om weerstand te bieden.

Tijdens het 11 jaar durende ziekbed van mijn vader vond ik wederom kracht bij mezelf en dit keer ook bij familie en vrienden. Vrienden steunden me, familie deelden het verdriet en ikzelf had de kracht om mijn vader tot het einde aan toe te verzorgen. Hij overleed in mijn armen.

3 maanden later vond ik wederom kracht bij mijzelf toen ikzelf een tumor in mijn hoofd bleek te hebben. Mijn familie en vrienden steunden me, maar ikzelf vond de kracht om te vechten.

2 jaar later wederom een tumor. Ditmaal in mijn neusholtes. Ook hier ben ik weer sterker uitgekomen. Ik heb geleerd dat kracht in jezelf zit. Familie en vrienden kunnen je helpen naar je zoektocht naar je innerlijke kracht. Maar die komt toch echt uit mijzelf!
Uit kracht put je weer geloof. Geloof in jezelf. Zeker niet in een god. Daarmee die je jezelf alleen maar tekort... Vertrouw op jezelf. Op je kracht. Op de liefde en steun van je naasten. Blijf met beide benen op de grond.

Dan overwin je alles....
 
Quote
RE: brief van God
Mamsie  schreef op: 07-03-2014 22:42:56
Ik geloof ook in God, ik houd van God, maar heb ook een hekel aan religie.
Van religie komt alleen maar ellende.
Ik vertrouw op God ookal weet ik dat ik ook gewoon mens ben net als zovelen en er overkomen mij ook dingen net als elk ander mens.

God schiep ons zoals we zijn, met onze nukken en onze goede dingen, dus ik snap ook wel dat geloven in jezelf. Voor mij is dat ook een punt als ik niet geloof in mezelf, geloof ik ook niet in mijn Schepper, voor mij is dat niet los van elkaar.

Als er in de bijbel staat heb elkaar lief als jezelf, dan betekend dat ok dat ik mezelf moet lief hebben, anders kan ik een ander niet liefhebben.
Het is dus niet los van elkaar.

Maar het is niet zo dat ik omdat ik geloof minder issus heb in het leven. Ik geloof al vanaf kinds af aan in God, toch had ik een alcoholistische moeder die ziefmoord pleegde, vonden later jongens het leuk om mij in de val van loverboy te laten lopen, werd ik zwanger, aborteerde ze mijn kindje, en kreeg ik later 11 miskramen. Daar heeft God me niet in beschermd, en dat vind ik echt wel eens lastig. Maar het gaat niet om nu, ik geloof absoluut in een perfecte wereld, maar nog niet voor nu. Ik zie dit leven als een leerschool, waarin we mooie dingen en minder mooie dingen mee maken, maar waarin Hij wel is, waarin Hij me wel helpt, maar waarin Hij me ook een eigen keus geeft, en me niet als een marionette poppetje beweegt zoals Hij dat wil.
En in die beweging die we vrij maken, maak ik goede beslissingen en minder goede beslissingen, met gevolgen.

Als God had gewild dat we allemaal 1 kant op liepen had Hij wel robotten van ons gemaakt, dat zijn we niet gelukkig!!

 
Quote
RE: brief van God
Lente  schreef op: 08-03-2014 08:44:44
Katrien, ik snap dat jij nu houvast hebt aan het geloof. Al het andere is je ontnomen.

Het geloof bestaat op veel verschillende manieren. Je kunt in god geloven zonder jezelf te verliezen en zonder deze zware psychotiche dogma's.

Natuurlijk is God niet de oude man met baard op een wolk die als een liefhebbende opa zijn schaapjes leidt. Maar jouw versie van God is wel het heel andere uiterste. Je schreef dat God jou expres klein houdt, zodat je hem nodig hebt. Hij strooit de ellende op jouw pad zodat je in hem het licht vindt. Een kind wordt ziek zodat anderen daar hoop uit kunnen halen?

Waarom zou God iemand klein willen houden? Dat zou hetzelfde zijn als hopen dat jouw kind later vooral niet te slim en succesvol wordt, want anders zouden ze misschien wel zelfstandig worden en uit huis gaan. Dat hoop je toch niet voor jouw kinderen?
Een God is er niet om jou klein te houden om voor jou te zorgen.

God staat misschien boven ons. Maar we zijn geen dienaren. Hij is zelf ook niet perfect, daarover is hij heel duidelijk. Hij gebruikt zin toorn, willekeur, heeft ook nukkige buien. Kan onvoorspelbaar zijn. Lees het oude testament maar eens kritisch. Je mag best met hem in dialoog. Houdt hij wel van ;-)
 
Quote
RE: brief van God
Vera  schreef op: 08-03-2014 08:47:24
even off topic. Heeft iemand die docu op ned 3 gezien van journalist Louis Theroux
Als je het hebt over bizar en bizarre uitleg van de bijbel
 
Quote
RE: brief van God
Myself  schreef op: 08-03-2014 09:06:03
Hier komt nog iemand van onder d'r steen, snap nu ook wie Katrien is....

Ontopic...

... ik verwacht dat elk geloof je leerd wat de goedheid van de mens is, hoe je met elkaar omgaat, hoe je elkaar helpt, hoe je je naaste lief hebt.
Maar om op deze manier te kunnen leven hoef je niet gelovig te zijn.
Dus het mooiste zou zijn als iedereen zo met elkaar samen leeft, wel of niet gelovig.
Maar ja, het gaat nog wel eens mis in de wereld, zowel binnen als buiten het geloof.


Enne Stefan, ik ben verrast.....had totaal geen gelovige man verwacht toen ik je foto's van je huwelijksreis zag met dat hele foute t-shirt van je

 
Quote
RE: brief van God
Lente  schreef op: 08-03-2014 09:13:21
Ik vergat nog dat ik wilde reageren op jouw vraag over hoe mensen zónder God omgaan met verdriet, verwerking, zingeving.

Dat doen ze op eigen kracht. Zonder God is het inderdaad de tijd uitzitten, leuke dingen doen, proberen te genieten, liefhebben, en dan dood gaan. That's it.

Vervelende dingen horen er ook bij. En die nare vervelende dingen dienen geen doel. Het is iets dat bij het leven hoort. Even slikken en weer doorgaan. Voor jou lijkt het misschien doelloos in zinloos om al die mooie en lelijke dingen te ervaren zonder dat er een plan achter zit. En eenzaam ook misschien. Daarom snap ik ook wel dat jij juist nu zoekt naar God.

In jouw geval vind ik het zelfs wel fijn dat je steun in hulp hebt gevonden in de kerk. Want jouw portie is ook best groot om nu helemaal zelf en alleen te dragen. Dat zou een langdurig moeizaam proces worden waar jij je nu niet aan kunt overgeven omdat jij kinderen hebt waar je voor moet zorgen. Maar ik zou dan wel andere 'luchtige' manier van geloven adviseren ;-)
 
Quote
RE: brief van God
Blauwtje  schreef op: 08-03-2014 09:14:16
Vera; zie boven

Eens met Myself.

Als je een goed mens bent, met het hart op de juiste plek, dat is waar het om draait.
Niet om het geloof.

Want zoals gister te zien was met Theroux...dan kun je gelovig zijn maar ik vond het maar lelijke mensen!
 
Quote
RE: brief van God
Melissa  schreef op: 08-03-2014 09:47:35

Quote Stefan:
Als iemand naar mij toe komt, me kind is ernstig ziek en ik weet dat diegene niet in het geloof staat zou ik niet zeggen: Geloof en je kind zal genezen. Voor zover ik het kan zou ik diegene opbouwende informatie geven waar diegene op dat moment iets mee zou kunnen.

Als iemand twijfelt in het geloof vanwege een ernstige gebeurtenis zou ik niet zeggen geloof en het komt wel goed. Want voor diegene is op dat moment dat wellicht niet zo.

Dat ik zelf op zon moment met God bid voor zowel het kind als diegene of voor een bepaalde ernstige situatie dat is mijn keuze, maar dat moet vind ik dan ook mijn keuze blijven.



Als jij dan je zorgen over dat kind bij God legt, is dat dan genoeg, of werkt het alleen bij je eigen kind? En als je volwassen bent en zelf niet geloofd, is het dan voldoende dat je moeder/vader/ouders hun zorgen over jou bij God leggen, of moet je dan dan zelf doen, en andersom, als het kind niet gelovig is maar de ouders wel, lost Hij dan wel de ziekte op? (oprechte vragen over hoe mensen over het geloof denken trouwens)


Ik zou willen dat ik kon geloven, het lijkt me heerlijk om me zo te kunnen vasthouden aan een geloof en zo mening aan alles te geven wat er gebeurd. Ik praat er ook wel over met vriendinnen die wel geloven, heb een goede vriendin die Jehova getuige is (zij praat er zelf trouwens niet uit zichzelf over met mij) , helaas blijf ik inconsistenties zien, en zoals al eerder aangegeven, de bijbel is geschreven door de mens. Het is een verhalenbundel van verschillende verhalen die eeuwen zijn doorverteld van vader op zoon, toen pas opgeschreven en zelfs eeuwen daarna gebundelt.
 
Quote
RE: brief van God
Ivy  schreef op: 08-03-2014 10:34:18

Quote Melissa:
[...]

Als jij dan je zorgen over dat kind bij God legt, is dat dan genoeg, of werkt het alleen bij je eigen kind? En als je volwassen bent en zelf niet geloofd, is het dan voldoende dat je moeder/vader/ouders hun zorgen over jou bij God leggen, of moet je dan dan zelf doen, en andersom, als het kind niet gelovig is maar de ouders wel, lost Hij dan wel de ziekte op? (oprechte vragen over hoe mensen over het geloof denken trouwens)


Ik zou willen dat ik kon geloven, het lijkt me heerlijk om me zo te kunnen vasthouden aan een geloof en zo mening aan alles te geven wat er gebeurd. Ik praat er ook wel over met vriendinnen die wel geloven, heb een goede vriendin die Jehova getuige is (zij praat er zelf trouwens niet uit zichzelf over met mij) , helaas blijf ik inconsistenties zien, en zoals al eerder aangegeven, de bijbel is geschreven door de mens. Het is een verhalenbundel van verschillende verhalen die eeuwen zijn doorverteld van vader op zoon, toen pas opgeschreven en zelfs eeuwen daarna gebundelt.



Dat klopt niet helemaal, Melissa.  De Bijbel is samengesteld uit verschillende oorspronkelijk geschreven rollen.  In elk geval een heleboel boeken (zoals de evangelieën)  Die zijn later wel vanuit het Grieks, Hebreeuws en Aramees.  Er zijn nog veel meer boeken uit die tijd, maar die behoren niet tot de canon.  Waarom het ene boek wel en het anderen niet, weet ik niet.  Als ik het goed begrepen heb, zijn de boeken die nu in de Bijbel staan de boeken die door de jaren heen als waar en geïnspireerd door God werden gezien.



Inmiddels is er vertaling op vertaling gekomen en zijn er heel veel verschillende vertalingen om uit te kiezen.

 
Quote
RE: brief van God
Myself  schreef op: 08-03-2014 11:37:55
Ik herken dat Sis, een vriendin van mij ook erg gelovig, reformatorisch (hopelijk benoem ik het goed) en wij zijn allebei wel gelovig opgevoed, maar doen er nu niets mee.
Het staat ons totaal niet in de weg.
 
Quote
RE: brief van God
Mikmvg  schreef op: 08-03-2014 11:50:04
Dat is toch het perfecte voorbeeld van respect hebben voor elkaar? 
Ik geloof ook niet en anderen wel, prima! Zolang je een ander niet je (on)geloof door de strot probeert te duwen.......
 
Quote
RE: brief van God
Angelique  schreef op: 08-03-2014 11:53:39
ik heb meerdere malen met heel zwaar gelovige mensen samen gewoont en een was mijn beste vriendin toen
ook heb ik stage gelopen op een christelijke basisschool
pas aan t einde van mijn stage heb ik ze verteld dat ik absoluut niet geloof en hun geloofde mij daar niet zo in
ze hadden dat nooit verwacht en hadden respect voor de mannier ik er mee omging tijdens mijn 6 mn stage
met mijn huisgenoten had ik vaak wel discussies en hebben van elkaar hoop dingen geleerd alleen maar mooi
 
Quote
RE: brief van God
Duifje  schreef op: 08-03-2014 18:08:34
Wat is nu de reden dat je dit post? 
Wil je ons overtuigen om ook te gaan geloven? 
 
Quote
RE: brief van God
Mikmvg  schreef op: 08-03-2014 18:17:21
 
Quote
RE: brief van God
Jen9  schreef op: 08-03-2014 19:28:06
Kijk, en daar probeer ik naar te leven...
 
Quote
RE: brief van God
Mikmvg  schreef op: 08-03-2014 19:58:37
ik ook, kwam deze toevallig tegen en vond hem wel supertoepasselijk voor deze discussie.
 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 08-03-2014 21:16:36

Quote Ivy:
[...]


Ik ben gelovig.  Ik geloof in God, in Jezus en dat Hij voor mijn zonden gestorven is.  Ik geloof ook dat God is zoals Hij in de Bijbel beschreven wordt.  Ik haal daar niet een zoetsappige, lieve man uit.  God is liefdevol, ja.  Maar ook rechtvaardig en soms gewoon echt hard!  Dat mag ik misschien niet zeggen, maar zo zie ik het wel.  Ik heb 1001 vragen die ik Hem wil stellen later.  Waarom...  De grootste waarom vraag is misschien nog wel waarom God de mens, Zijn kinderen, zo zwaar gestraft heeft met de dood destijds (Boterbloem?).



Oooooh dat wordt nog wat, misschien moeten we onze vragen maar naast elkaar leggen om te kijken welke er dubbel zijn, want ik heb er ook zo veel hihi.

Bedoel je met deze vraag waarom Adam en Eva na de zondeval gestraft werden met een niet eeuwig leven?

Als ik de bijbel in zijn geheel lees, het verlossingsplan en alles erbij, was het nodig dat de mens niet in eeuwigheid door kon blijven leven om uiteindelijk een perfect herstelplan te krijgen. WANT God had de mens met een vrije keuze gemaakt. Is er 1 zonde dan is de smet er al. En die smet is besmettelijk ;-)

Zou de mens na de zonde in eeuwigheid verder leven dan zou het diepe ellende zijn geworden, want die perfecte relatie tussen God en ons kan er niet meer zijn. Dus moest er een einde komen aan het leven van de mens, waardoor er verlossing (van die zonde) mogelijk werd. Niet voor tijdelijk met hier en daar een foutje, maar voor eeuwig.

Dat eeuwige leven heb ik nu al. Dus lichamelijk kan ik dood gaan, maar die lichamelijke dood maakt enkel een einde aan mijn menselijke natuur die geneigd is ook foute keuzes te maken (hoef je niets extreems bij te bedenken hoor, kan al in het simpele zijn). Maar daarna komt het herstel, dat satan geen macht meer heeft over mijn denken. (wat hij nu gewoon nog wel heeft regelmatig).

Maar ondanks dat ik het kan beredeneren blijf ik ook mijn vragen houden... Ik heb hier grofweg gelezen en kan mij erg aansluiten bij Mamsie. En ellende overkomt ook mij, en heel veel dingen heb ik antwoorden op, en toch bevredigen die antwoorden mij heel regelmatig niet hoor.

En ik lees hier zulke eerlijke reacties die totaal tegen mijn overtuiging ingaan waarvan ik toch kan zeggen: ik begrijp je zo goed. Ik snap wel wat je bedoeld.

Ik ben overtuigd. Ik ben zelfs sterk overtuigd en diep van binnen twijfel ik niet meer. Maar dat betekend niet dat alles voor mij heel logisch is. Dat betekend niet dat ik nooit met een onderwerp loop te worstelen. Maar er ligt wel denk ik een bepaalde mate van acceptatie ofzo... Ik ben er wel van overtuigd dat God het beter weet dan ik. En daar vind ik rust in. Maar ooooh soms voel ik me net een kind van 3 met mijn waarom? Waarom? waarom?
 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 08-03-2014 21:26:39
Hihi ff wat anders hoor ;-)

De christelijke tv gids haha moest zo lachen!

 
Quote
RE: brief van God
Jo  schreef op: 08-03-2014 21:33:18
 
Quote
RE: brief van God
Jen9  schreef op: 08-03-2014 21:40:37
Kijk..daar houd ik van. .een xhristen met zelfspot... super!
 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 09-03-2014 18:27:49
Ben nu trouwens wel benieuwd naar die sekte Sis hihi
 
Quote
RE: brief van God
Mikmvg  schreef op: 09-03-2014 18:33:02
 
Quote
RE: brief van God
Mamsie  schreef op: 09-03-2014 18:45:44
Haha boterbloem
 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 09-03-2014 19:15:20
De kerk waar ik vandaan kom wordt ook vaak bestempeld als sekte. Ben altijd erg benieuwd als ik dat over andere kerken hoor welke het dan zijn.
Maaaar als ik de omschrijving hoor is het mogelijk de kerk in Leiderdorp?

Soms denk ik wel eens: wat zal het voor buitenaf raar op mensen over komen. Sowieso hebben kerkmensen vaak al een bepaalde taal als ze over het geloof praten (genade, barmhartig, rechtvaardig, niet de woorden die je normaal in gesprekken met anderen gebruikt zeg maar). En als er dan ook nog eens dingen gebeuren of er wordt gezegd dat er dingen gebeuren die onbegrijpelijk zijn dan kan ik me goed voorstellen dat het raar overkomt. 

Ondanks dati k nu anders geloof als vroeger ben ik wel altijd met de termen opgegroeid, maar soms lees ik de discussies hier, ook de dingen van mijzelf, en dan denk ik: hoe zal het overkomen? Zal het raar zijn als je niet geloofd of anders geloofd? Zal het abacadbra klinken? Of klinkt de taal eigenlijk wel heel logisch en is het meer ingeburgerd (deze woorden) als dat ik denk?
 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 09-03-2014 19:15:38
Jaaaaaaaaaaaa die dacht ik al!
 
Quote
RE: brief van God
Jen9  schreef op: 09-03-2014 19:16:31
brrr.. zo krijg ik de kriebels van de levendesteen.. vooral van de mensen die ik ken die erheen gaan...
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Volgende


Reageren op brief van God
Naam
Bericht