Menu
 

Topic:

brief van God

Ano  schreef op: 06-03-2014 20:57:20
mooie brief van God.

http://www.eo.nl/beam/geloven/item/een-brief-van-god/


Mijn kind. Wees je ervan bewust dat je bepaalde keuzes en veranderingen moet maken in je leven. Dat is nodig, om dichter mij bij te komen. Dan kan ik je zegenen met vrede, geluk en blijdschap. Sorry, misschien is het iets teveel gevraagd, maar ik hoop toch dat je het wilt doen. Ik heb je natuurlijk al de Tien Geboden gegeven, maar ik denk dat je deze richtlijnen ook nodig hebt.’’







1.    STOP MET ZORGEN MAKEN

Het leven kan je veel tegenslag en zorgen geven. Vergeet niet dat ik er ben om die zorgen om mij te nemen. Je mag het loslaten.
2.    ZET HET OP JE LIJSTJE

Je kan niet alles in één keer doen. Ze het op een lijstje. Op MIJN lijstje. Laat mij degene zijn die de to-do-list afwerkt. Ik kan het allemaal waarmaken.
3.    VERTROUW MIJ

Als je al je lasten aan mij hebt gegeven, probeer dan niet om ze weer terug te krijgen. Heb vertrouwen en geloof in mij. Problemen met je studie? Zet ze op mijn lijst. Problemen met geld? Zet ze op mijn lijst. Problemen met je verdriet? Zet ze op mijn lijst. Ik wil je helpen!
4.    LAAT HET MET RUST

Je moet niet op een dag denken: ‘Goh, ik voel me best sterk. Ik kan het wel alleen aan.’ Waarom denk je op zo’n moment dat je je sterker voelt? Omdat ik je last heb weggenomen en je energie heb gegeven! Laat het los, en laat mij mijn werk doen.
5.    PRAAT TEGEN ME

Ik wil dat je veel gaat vergeten. Althans, de dingen die je gek maken. Er is één ding wat ik niet wil dat je vergeet: bidden. Ik hou van je en ik wil graag je stem horen. Ik wil dat je me betrekt bij je leven en wat er allemaal gebeurd. Ik wil dat je me vertelt over je familie en vrienden. Ik wil je beste vriend zijn.
6.    GELOOF

Ik zie meer dan jij. Ik zie alles wat er in de wereld gebeurd. Heb dan ook vertrouwen en geloof in mij, ik weet wat ik doe! 
7.    DEEL

Als kind leerde je al van je ouders dat je moet delen. Vergeet dat niet! Deel met iedereen die arm is, of het minder goed heeft dan jij. Denk niet alleen aan geld, maar deel ook je geluk en humor met anderen. En soms moet je ook een traan delen met iemand anders. 
8.    WEES GEDULDIG

Verwacht niet dat alles in één keer gebeurd. Nogmaals, vertrouw op me.
9.    WEES AARDIG

Wees aardig en lief tegen iedereen die je tegenkomt. Probeer net zoveel van hen te houden als hoeveel ik van jou hou. Er zullen altijd mensen zijn met wie je niet zo goed kunt opschieten. Toch vraag ik je ook aardig te zijn tegen hen. 
10.     HOU VAN JEZELF

Ik heb je gemaakt vanuit liefde. Ik ben de God van de liefde. Hou van mij, hou van je buren, van je vrienden. Maar hou ook van jezelf! Het doet mij pijn als ik zie dat je zo boos kunt zijn op jezelf. Je bent heel waardevol voor mij. Vergeet dat niet.

Veel liefs,

God






 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Volgende
RE: brief van God
Ivy  schreef op: 10-03-2014 10:32:39

Quote Boterbloem:
[...]

Oooooh dat wordt nog wat, misschien moeten we onze vragen maar naast elkaar leggen om te kijken welke er dubbel zijn, want ik heb er ook zo veel hihi.

Bedoel je met deze vraag waarom Adam en Eva na de zondeval gestraft werden met een niet eeuwig leven?

Als ik de bijbel in zijn geheel lees, het verlossingsplan en alles erbij, was het nodig dat de mens niet in eeuwigheid door kon blijven leven om uiteindelijk een perfect herstelplan te krijgen. WANT God had de mens met een vrije keuze gemaakt. Is er 1 zonde dan is de smet er al. En die smet is besmettelijk ;-)

Zou de mens na de zonde in eeuwigheid verder leven dan zou het diepe ellende zijn geworden, want die perfecte relatie tussen God en ons kan er niet meer zijn. Dus moest er een einde komen aan het leven van de mens, waardoor er verlossing (van die zonde) mogelijk werd. Niet voor tijdelijk met hier en daar een foutje, maar voor eeuwig.

Dat eeuwige leven heb ik nu al. Dus lichamelijk kan ik dood gaan, maar die lichamelijke dood maakt enkel een einde aan mijn menselijke natuur die geneigd is ook foute keuzes te maken (hoef je niets extreems bij te bedenken hoor, kan al in het simpele zijn). Maar daarna komt het herstel, dat satan geen macht meer heeft over mijn denken. (wat hij nu gewoon nog wel heeft regelmatig).

Maar ondanks dat ik het kan beredeneren blijf ik ook mijn vragen houden... Ik heb hier grofweg gelezen en kan mij erg aansluiten bij Mamsie. En ellende overkomt ook mij, en heel veel dingen heb ik antwoorden op, en toch bevredigen die antwoorden mij heel regelmatig niet hoor.

En ik lees hier zulke eerlijke reacties die totaal tegen mijn overtuiging ingaan waarvan ik toch kan zeggen: ik begrijp je zo goed. Ik snap wel wat je bedoeld.

Ik ben overtuigd. Ik ben zelfs sterk overtuigd en diep van binnen twijfel ik niet meer. Maar dat betekend niet dat alles voor mij heel logisch is. Dat betekend niet dat ik nooit met een onderwerp loop te worstelen. Maar er ligt wel denk ik een bepaalde mate van acceptatie ofzo... Ik ben er wel van overtuigd dat God het beter weet dan ik. En daar vind ik rust in. Maar ooooh soms voel ik me net een kind van 3 met mijn waarom? Waarom? waarom?


 


Ik bedoelde inderdaad waarom Adam en Eva met de dood gestraft zijn.  Of waarom Jezus niet veel eerder is gekomen.  Maar goed, dat vraag ik me nu ook af over de wederkomst   De dood is niet eens het ergste.  Als we sterven, krijgen we inderdaad een eeuwig leven.  Het lijden op deze aarde vind ik lastiger te begrijpen.  Het verdriet, de pijn.


Ik ben ook overtuigd.  Twijfel ook niet meer, al begrijp ik niet alles en heb ik soms nog vragen  



Je weet altijd precies te verwoorden hoe ik erover denk en wat ik geloof.  Echt mooi!

 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 10-03-2014 10:38:16
Oke, ik snap je punt. Maar waarom zou ik dit stil houden? Waarom zou ik mensen (zoals ik het geloof) de waarheid onthouden als het hen veel goeds kan brengen?

Een vriendin van mij zegt vaak; ga naar de homeopaat. Die heeft korreltjes dan ben je er van af. Alleen ben ik niet voor een homeopaat. Ik kan mij erdoor laten beschadigen, of ik kan gewoon accepteren dat zij wel geloofd dat dat helpt, en dat ik er niet achter sta.

Als ik zie dat God geneest kan ik het stil houden, maar ik zie liever mensen genezen worden. Door het vertellen zijn er vele mensen nieuwsgierig geworden en tevens genezen. Of je er voor moet geloven dat weet ik dus eigenlijk niet, daarin heeft Katrientje een punt. Jezus genas ook iedereen. Maar daar durf ik geen uitspraken over te doen.

Ik heb er juist moeite mee dat je het stil moet houden. Stel er zijn mensen die alleen op God gericht zijn en totaal niet op de medische wetenschap (sta ik niet achter trouwens, ik geloof in een combi) dan kwets je hun weer als je zegt dat dem edische wetenschap geneest, terwijl dat jou overtuiging is en niet die van de ander.

En het een is voor mij evengoed bewezen als een ander.

Ik heb er dus juist moeite mee als mensen hun overtuiging niet mogen zeggen. Je kunt ze afhouden van iets moois als je daarover je mond houdt. Daarom vertel ik ook vrij over mijn geloof. Er zullen mensen zijn die er aanstoot aan nemen, maar er zullen ook mensen zijn die (volgens mijn geloof) gered zullen worden. En dat is mij het zo waard.

En dat is inderdaad het punt waar ik het net over had: soms zullen er nare gevolgen aan zitten... En dat is soms best lastig.

Met het is net zoiets als dat je weet dat er ergens een pot is, en iedereen die ern aar toe gaat krijgt 1000 euro. Hou je het voor jezelf omdat jij weet dat het zo is? Of vertel je het waardoor mensen uit financiele problemen kunnen komen of leuke dingen ermee kunnen doen. En als je het verteld: kwets je dan mensen die er toevallig niet naar toe kunnen en neem je dat risico, of vertel je het zodat ze mogelijk toch gaan nadenken over hoe het misschien wel kan?

En daar kom je het op het puntje: wanneer dring je iets op en wanneer deel je gewoon je overtuiging en laat je de ander vrij. Wanneer kwets je en wanneer trekt iemand zichzelf iets aan? 
 
Quote
RE: brief van God
Suus  schreef op: 10-03-2014 10:43:56
Oh maar ik vind niet dat je je overtuiging stil moet houden!

Jouw vriendin kan zeggen "ga eens naar de homeopaat" maar als ze zegt "als je naar de homeopaat en je kwaal gaat over" is wel een verschil.

Mijn moeder was terminaal en mensen zeiden NOG dat God haar kon genezen.... kan je wel zeggen dat mensen zich laten beschadigen maar er is een morele grens aan wat je wel en niet kan zeggen.

Het lullige is nl dat ik het antwoord wel kan raden waarom mijn moeder dan niet genezen is.....


Snap je? Je kan best zeggen dat jij geloofd dat je kan genezen als je dit of dat doet... maar je kan een ander dat niet als feit brengen, ookal is dat voor jou zo.


Ik heb trouwens nog nooit een terminale gelovige dit soort dingen horen zeggen..... nu kom ik die ook niet veel tegen, zou hun geloof weleens willen horen

 
Quote
RE: brief van God
Ivy  schreef op: 10-03-2014 10:49:37

Quote Suus:
Oh maar ik vind niet dat je je overtuiging stil moet houden! Jouw vriendin kan zeggen "ga eens naar de homeopaat" maar als ze zegt "als je naar de homeopaat en je kwaal gaat over" is wel een verschil. Mijn moeder was terminaal en mensen zeiden NOG dat God haar kon genezen.... kan je wel zeggen dat mensen zich laten beschadigen maar er is een morele grens aan wat je wel en niet kan zeggen. Het lullige is nl dat ik het antwoord wel kan raden waarom mijn moeder dan niet genezen is..... Snap je? Je kan best zeggen dat jij geloofd dat je kan genezen als je dit of dat doet... maar je kan een ander dat niet als feit brengen, ookal is dat voor jou zo. Ik heb trouwens nog nooit een terminale gelovige dit soort dingen horen zeggen..... nu kom ik die ook niet veel tegen, zou hun geloof weleens willen horen



Onlangs is een vroegere vriendin van mij overleden aan borstkanker.  37 jaar, 3 kindjes waarvan de jongste net 1 is.  Zo moeilijk, maar online deelde ze dan hoe zij ermee omging en dat was toch wel heel erg bijzonder.  Ik merkte aan haar dat ze vertrouwde op God.  Natuurlijk had ze het er enorm moeilijk mee en haar gezin ook, maar toch vertrouwde ze dat het goed was.  Ze zal ongetwijfeld ook wel moeilijke momenten hebben gehad, maar kreeg toch kracht van God. 
 
Quote
RE: brief van God
Suus  schreef op: 10-03-2014 10:52:59
Maar dat is vertrouwen in Hem dat het goed komt, ook als je sterft. Ik doel echt op het stukje genezing. Er zijn serieus mensen die zeggen dat God geneest als je maar hard genoeg je best doet voor hem, dat vind ik echt heel erg. Alsof je een pilletje neemt.
 
Quote
RE: brief van God
Ivy  schreef op: 10-03-2014 10:56:52

Suus  Ja, die mensen zijn er inderdaad ook.  Al komen we die in de kerk waar wij naartoe gaan bij de (Evang.) Baptisten, niet tegen. 


Ik weet ook niet precies hoe mensen die daarin geloven dat precies zien.  Wij bidden toch meer ''Uw wil geschiede" en dat is inderdaad anders.

 
Quote
RE: brief van God
Debbel79  schreef op: 10-03-2014 11:13:15
Wat ik me dan afvraag hè... Hoe zit het met de doktoren?
Als het wel of niet genezen van zieken in handen ligt van een god, waarom zouden we dan bakken met geld uitgeven aan opleidingen op artsen op te leiden.

Dan kunnen de zieken toch beter in een rijtje gaan liggen en afwachten wie genezen wordt door god?
Als iedereen zou geloven zoals jij bloem. Waarom zouden er dan nog artsen zijn. Waarom zou je dan nog moeite Doen op aarde?

Als je zeker weet dat het leven op aarde maar tijdelijk is, en dat dit leven eigenlijk alleen maar ellende, en pijn is vergeleken met wat je te wachten staat na de dood, dat je eigenlijk uitkijkt naar dat heerlijke eeuwige leven. als ik dat 100% zeker zou weten... Dan was ik van een flat of zo gesprongen.
Waarom zou ik dan hier nog "lijden" als ik weet dat het anders kan?

Ik geloof niet, maar als ik ergens niet blij van wordt en ik weet dat ik van een andere situatie wel blij wordt zoek ik die andere situatie op. Ik zoek een andere baan of een ander huis bijvoorbeeld.
Ik zoek op wat mij gelukkig maakt. Ik wil het uiterste uit het leven halen. Want zoals ik erover denk is dat het leven maar kort is en dat je er zelf wat van moet maken.
Als ik zou weten en geloven dat het leven op aarde maar een fractie is van qat je te wachten staat, en dat het alleen maar tientallen malen beter wordt.
Nou.. Laat die fractie ellende dan maar zitten, die zou ik gewoon overslaan.

Of denk ik nu heel krom? Zal vast wel haha!
 
Quote
RE: brief van God
Ivy  schreef op: 10-03-2014 11:15:44

Best wel een goede vraag, Debbel79.


 


Ergens zou je dan denken dat artsen niet meer nodig zijn, maar aan de andere kant geloven christenen ook dat God sommigen de hersens/capaciteiten heeft geschonken om arts te kunnen worden.  Die gave van God mag dus wel benut worden



Maar goed, veel christenen trekken wel grenzen.  Hetzij bij bijv. vruchtbaarheidsbehandelingen, bloedtransfusies of wat dan ook.

 
Quote
RE: brief van God
Debbel79  schreef op: 10-03-2014 11:36:39
Nog een kromme "debbel" vraag...

Hoe doet "god" wat ie doet? Zweeft ie rond? Hoe kan hij luisteren naar de ene in Nederland en tegelijk luisteren naar al die anderen duizenden die exact op hetzelfde moment hem aanspreken.
Hoe stopt hij welke hersenen in welke baby?
Hoe bepaalt hij dat de ene baby doktersbezoeken krijgt en de ander vuilnisman hersenen.
Hoe kan hij iedereen zien? Hoe weet je dat hij er is? Hoe weet je zo zeker dat het niet gewoon een (voor gelovigen een heel prettig) hersenspinsel is.

Kan het niet gewoon zijn dat gelovigen zoooo graag willen dat hij ook echt bestaat, dat er een god bestaat die al die dingen kan wat er beweerd wordt, dat je het ook echt gaat geloven.

Vergelijk het met een horoscoop. Pak een willekeurige horoscoop. Je zal zien dat elke horoscoop klopt bij elk persoon.
In gedachten ga je toch zo draaien dat je denkt " ja klopt!" Zie je wel'
Kan het ook niet zo zijn met god?

Alles wat door niet gelovigen wordt gezien als de natuur, de wetenschap etc, wordt door een gelovige gezien dat god dat gedaan heeft.

En als het even niet klopt dan is er even geen antwoordt op en dan heeft god het toch met een bedoeling gedaan.

Als je logisch nadenkt dan kan het toch helemaal niet?
Er kan toch geen ziel zweven over de hele wereld due iedereen ziet en kent en met miljoenen mensen tegelijk kan communiceren.
Dat is toch overduidelijk onmogelijk?


 
Quote
RE: brief van God
Debbel79  schreef op: 10-03-2014 11:37:39
Doktersbezoeken. Moet zijn dokters hersenen. Zucht...
 
Quote
RE: brief van God
Sandra  schreef op: 10-03-2014 11:49:34
Het lezen van de bijbel kan op heel veel van deze vragen antwoord geven.Maar als je de bijbel een sprookjesboek vind kom je weer op het zelfde uit.Geloven heet niet voor niets geloven.
 
Quote
RE: brief van God
Mafkees  schreef op: 10-03-2014 11:56:11
mooi te lezen allemaal.

mooie uitleg geeft Boterbloem, en anderen stellen mooie vragen.

ik kan het niet zo mooi uitleggen. maar ik geloof in sturing.
zoveel moeilijke keuzes gehad de laatste tijd. en elke keer dacht ik: wat moet ik nou, ik kan onmogelijk dit alleen.
nadenken ging niet.

en ineens werd me de weg gewezen. en ja, dan geloof ik in hulp van hoger hand.
iemand die mij stuurt. dit had ik onmogelijk zelf kunnen doen

ik denk dat er altijd vragen zullen blijven bestaan.
we willen iets tastbaars, maar zolang de magie bestaat vind ik het wel geruststellend dat er altijd iemand mee loopt
 
Quote
RE: brief van God
Debbel79  schreef op: 10-03-2014 11:56:40
Hihihi sis... Ik zit hier in mijn eentje gewoon keihard te lachen om je schrijfwijze!
Ik ben Jezus! Of een dinges ervan..... Haha!
 
Quote
RE: brief van God
Debbel79  schreef op: 10-03-2014 12:01:07
Hoe mooi ik het ook vind om te zien hoe sommige mensen overtuigd zijn van hun geloof en een god, ik blijf erbij dat het hele gebeuren rondom Jezus en god een eeuwenoude grap is waar de hele wereld ingetuind is.

Tegenwoordig heb je fb, Twitter en weet ik wat voor social media tam tam. Maar dat haalt het niet bij wat die grap teweeg heeft gebracht.

Ik denk echt dat het een grap/verhaal/hoax is die compleet uit de hand is gelopen.
 
Quote
RE: brief van God
Debbel79  schreef op: 10-03-2014 12:08:28

Quote MaFKeeS:
mooi te lezen allemaal.

mooie uitleg geeft Boterbloem, en anderen stellen mooie vragen.

ik kan het niet zo mooi uitleggen. maar ik geloof in sturing.
zoveel moeilijke keuzes gehad de laatste tijd. en elke keer dacht ik: wat moet ik nou, ik kan onmogelijk dit alleen.
nadenken ging niet.

en ineens werd me de weg gewezen. en ja, dan geloof ik in hulp van hoger hand.
iemand die mij stuurt. dit had ik onmogelijk zelf kunnen doen

ik denk dat er altijd vragen zullen blijven bestaan.
we willen iets tastbaars, maar zolang de magie bestaat vind ik het wel geruststellend dat er altijd iemand mee loopt



Kijk, dit vind ik mooi om te lezen, en ergens ook zonde om te lezen, want ik ben ervan overtuigd dat jijzelf hebt gebracht waar je nu bent.

Ik (en jij ook denk ik) voel aan dat wij eigenlijk water en vuur zijn, maar ondanks dat voel ik dat jij een enorm sterke vrouw bent.
Jij bent tot zoveel in staat mafkees. Echt! En tuurlijk stond je regelmatig op een splitsing waarvan je dacht ga ik rechts of ga ik links... Maar jijzelf bent de juiste weg ingeslagen. En ook al zou je de andere weg gekozen hebben, dan nog had jij zijwegengevonden die je uiteindelijk weer naar de juiste hoofdweg brachten.
En echt, jij bent tot zoveel in staat. En je hebt het zelf niet eens in de gaten
Ik vind het mooi om te lezen dat je je prettig voelt dat er "iets" met je meevoert. Maar ik ben er echt van overtuigd dat jijzelf die krachtige partij bent.
Jij en niemand anders!
 
Quote
RE: brief van God
Katrientje  schreef op: 10-03-2014 12:22:32

Quote Suus:
Oh maar ik vind niet dat je je overtuiging stil moet houden! Jouw vriendin kan zeggen "ga eens naar de homeopaat" maar als ze zegt "als je naar de homeopaat en je kwaal gaat over" is wel een verschil. Mijn moeder was terminaal en mensen zeiden NOG dat God haar kon genezen.... kan je wel zeggen dat mensen zich laten beschadigen maar er is een morele grens aan wat je wel en niet kan zeggen. Het lullige is nl dat ik het antwoord wel kan raden waarom mijn moeder dan niet genezen is..... Snap je? Je kan best zeggen dat jij geloofd dat je kan genezen als je dit of dat doet... maar je kan een ander dat niet als feit brengen, ookal is dat voor jou zo. Ik heb trouwens nog nooit een terminale gelovige dit soort dingen horen zeggen..... nu kom ik die ook niet veel tegen, zou hun geloof weleens willen horen


 


Mijn moeder is sinds 2 weken terminaal, en ik heb met haar vele gesprekken gehad over geloof en ik weet en zie aan haar dat ze een levend geloof heeft en zekerheid over haar toekomst na haar dood. Er worden mensen genezen die verlamd zijn of doof/blind etc en ik heb haar gevraagt:


Zou je ook niet genezen willen worden? En doet het je geen pijn dat anderen dat wel worden en  jij niet? Wat heb je wel niet te verduren en psychisch ernstig ziek en lichamelijk en bij beide opgegeven nu..


Toen zei ze: 


Ik ben blij als iemand anders genezen word want dan zien we allemaal dat God niet stopt met het werk dat Zijn hand begonnen is! Voor mij hoeft genezing niet meer noodzakelijk, want ik ben al genezen en God ziet mij als hersteld en genezen want ik ben weder geboren en ben opnieuw begonnen met leven toen ik Hem erkende. Hier op aarde is maar zo kort en ik ben liever een eeuwigheid zonder pijn en verdriet dan nu een korte tijd. En nee als ik hier op aarde geneest dan is het niet zo dat mijn geloof weg is natuurlijk, maar het is niet noodzakelijk ik heb zicht op zoveel moois! De aarde is mijn leerschool geweest en straks krijg ik praktijk bij Hem, altijd bij Hem te zijn, weet je dan maakt het mij niet uit waar ik ben. De dood is geen einde, en geen enkele ziekte kan mij van Hem weg krijgen, als ik sterf dan kan ik pas beginnen met wat ik het liefste wil.


 


(misschien heb je hier iets aan)


 


Debbel op jouw vraag waarom er dan artsen zijn ben ik van mening dat die artsen hun talent ook alleen maar van hun maker hebben. Niemand heeft zijn verstand en zijn iq van zichzelf. God wil dat wij onze talenten gebruiken, dat we doen waar we goed in zijn. En dat wil Hij zegenen! Zeker als je dit inzet om anderen hiermee te helpen. Heb je naaste lief is de Bijbelse opdracht. Zet je kennis, wijsheid en ervaring in en maak hier gebruik van want je hebt die niet gekregen om daar maar in stilte van te genieten.



God heeft mensen op aarde laten komen die de kunde en wijsheid hebben dat ze arts kunnen worden in mijn ogen, sowieso is het niet zo dat God wil dat we maar stil wachten tot Hij iets doet, op welk vlak dan ook. Hij wil dat wij in beweging gaan en ik heb ervaren dat als je dat doet door Hem bij elke stap te betrekken dat Hij het ook wil zegenen, dat Hij je dan wil steunen en beschermen. Als ik kijk in de Bijbel waren er maar weinig mensen die afwachten tot Jezus kwam om dan genezen te worden. Ze reisden uren lang te voet door hele andere omstandigheden als dat wij die kennen, om zo snel mogelijk bij Hem te zijn. Dus nee niet afwachten wie God wel of niet wilt genezen. Onder voortdurend gebed doen wat in je vermogen ligt.


En inderdaad ik heb vaak verzucht was het maar zover, was mijn einde er maar en mocht ik maar al bij U zijn Vader, maar ik zou nooit mijn hand aan mezelf kunnen slaan. Ik ga niet over mijn levenstijd, daar kan ik niets vanaf halen. En alles waar ik doorga daar sta ik niet alleen meer in. Dus je veel ellende en verdriet maar net zoveel mooie en bijzondere dingen en met het vooruitzicht op een eeuwigheid bij Hem is er meer dan een beetje licht in de tunnel. En als ik even er echt helemaal doorheen zat dan was Hij er voor mij, om mij hier op aarde een glimpje te laten zien van wie Hij is. Ik heb volledig aan de grond gezeten vorig jaar, alles was ik kwijt en ik keek uit naar mijn verlossing in de vorm van de dood, maar het is niet aan mij. En zolang ik leef weet ik dat er nog een taak voor mij is, mijn tijd is nog niet gekomen er ligt nog wat in het verschiet en hoe lang ik ook op aarde leef, de eeuwigheid word er niet korter of langer door dus mijn tijd komt!


Sis:


 


Ik geloof dat de aarde al wel bestond, maar woest en ledig er was geen leven nog levend wezen. De Bijbel is pas later geschreven maar denk je werkelijk dat een mens in staat zou zijn om dit te schrijven? Er is veel tegenspraak inderdaad over of alles wel echt door God geschapen is of niet, en ik geloof van wel. En weet dat hoe dichter wij mensen bij de waarheid komen hoe harder er gewerkt word om ons daarvan af te houden. Hoe harder ik weerstand voel om dingen te doen hoe meer ik weet dat het goed voor mij is. God wil namelijk het goede voor mij maar er is nog een macht die rond gaat op aarde en zijn doel is enkel mensen te vernietigen. Mensen die niet in God geloven daar hoeft hij niet zo hard voor te werken, zolang dat zo blijft heeft hij ze toch al, maar hoe dichter je bij God komt hoe meer tegenstand er zal zijn. Al weet ik wat de toekomst voor die macht is en weet ik ook welke toekomst ik heb. Daardoor kan ik God de strijd met die tegenstand aan laten gaan omdat ik weet dat die macht al overwonnen is door Hem. Deze macht (ik vind duivel naar om te gebruiken) wil mensen die horen over God of die er mee in aanraking komen weg houden hiervan. Komt met vragen die hij plant in je hoofd, komt met opwerkingen om maar te zorgen dat je er van weg blijft. Hij is sluw en komt altijd met een gedeelte waarheid want anders had allang niemand meer achter hem aangerend, alleen is het goed om te filteren wat die waarheid is en wat de leugen.


 


We komen allemaal van Gods vaderschoot voordat we in de buik van onze moeder groeide, en dat was niet voor niets, daar gaf God ons allemaal uniek en apart mee hoe Hij ons zag met uitroeptekens. En al die dingen die we mee gekregen hebben zitten nog diep in ons. De andere macht komt en maakt van al die uitroeptekens vragen, het enige wat hij wil is twijfel zaaien. 


Maar met welk doel? Deze macht weet zijn toekomst, die kent hij al. Maar weet een ieder hier voor zich zijn eigen toekomst na de dood?


Er is er 1 die meer van je houd als dat je ooit ervaren kan hier op aarde, die iets moois voor jou in het verschiet heeft.


 


Inderdaad het duurt al zolang voor dat Hij terug komt, voordat Hij de nieuwe Hemel en de nieuwe aarde maakt. Hij heeft zoveel geduld met ons, maar tegelijk zijn er nog steeds mensen die tot Hem komen en al die mensen die bij Hem horen zullen eerst tot Hem gekomen moeten Zijn. Op Zijn tijd zal hij terug komen en Zijn voet weer op aarde neerzetten. In de Bijbel kan je terug vinden door tekenen die er zullen zijn/komen wanneer Hij komt. En het is onze taak waakzaam daarvoor te zijn, te zien in welke tijd we leven en klaar te Zijn voor het moment dat Hij terug komt. Dat we dan niet meer slapend zijn maar gekleed en klaar voor Hem. En als ik dan bedenk dat bij Hem 1000 jaar zal zijn als 1 dag dan is het niet vreemd dat er zoveel kalenders voorbij gegaan zijn.


 


De Bijbel is juist zo bijzonder dat ik al voordat ik tot levend geloof kwam niet aan kon nemen dat die geschreven was door gewone mensen. Het is gebeurd door leiding van de Heilige Geest. Als je ziet wat de Heilige Geest met mensen kan doen dan weet je dat de Bijbel Gods woord werkelijk is. De Heilige Geest geeft kracht, wijsheid, troost die op zo'n  bijzondere sterke wijze bij mensen tot uiting kan komen dat je er stil van bent. 


Al vanaf Genesis zit er in elk Bijbelboek bijv wel een verwijzing naar de komst van Heere Jezus door de maagd Maria. Als je ook kijkt naar hoeveel profetieën uit gekomen zijn. Dan is het meer als een boek van mensen handen alleen. Natuurlijk is het geschreven door mensen maar wel echt geleid door de Heilige Geest. 

 
Quote
RE: brief van God
Katrientje  schreef op: 10-03-2014 12:31:16

Quote Smvn&d:
Ik denk dat god ooit verzonnen is om mensen op een bepaalde manier te laten leven. voordat er wetten en alles waren.
om de mensheid in de hand te houden, en om druk te leggen. dat denk ik.
als het je lukt heel veel mensen bang te maken en op een bepaalde manier te laten leven dan heb je veel macht. en je ziet tegenwoordig dat dat veel minder word. maar het is ook niet meer nodig tegenwoordig.

waarom heeft god anders te kracht niet om iedereen te laten geloven? en ja nu krijgen we het vrije wil blabla, maar dat slaat nergens op, want hij hoeft mensen niet te dwingen, hij zou mensen echter wel kunnen laten zien dat hij echt bestaat, en daarna alsnog de keuze geven.


 


Het mooie is juist dat een levend geloof niet onderdrukt, ik ben vrijer dan ooit. Ja inderdaad lichamelijk gezien maar ook geestelijk gezien dus. God legt geen enkele druk, en Hij maakt mij niet bang. Hij maakt mij blij en Hij vult mij met zo'n enorme vreugde en blijheid dat zelfs mensen die mij niet kennen dat zien en het bijzonder vinden in de situatie waarin ik nu verkeer. Ondanks alles wat er in mijn leven gebeurd, ik straal en ik geniet en ik ben blij en dankbaar, dat neemt niet weg dat ik ook weleens verdrietig ben maar ondanks mijn verdriet blijft mijn blijheid. Ik kan het niet goed uitleggen. 


Als je de Bijbel leest zal je zien hoe vaak God Zijn volk juist bevrijd heeft van onderdrukking. Hij wilde dat ze vrij waren. Dat ze zichzelf waren. Want Hij houd van ons zoals wij zijn. We hoeven niet anders te doen en we hoeven niet aan allemaal wetten te houden. Want Hij weet allang hoe wij zijn, ook als wij de schijn ophouden prikt Hij daardoor heen. Hij wil niet dat wij iets mooier neer zetten dan dat her werkelijk is. Hij houd van ons ook al kunnen wij de wet niet houden. We zijn vrij want Jezus heeft onze fouten gedragen, en Jezus zal tussen ons en de Vader zijn als Middelaar, als Jezus voor jou gaat staan dan zal de Vader je zien door Jezus en alleen dan kan je voor zijn aangezicht gekleed, rein en hersteld verschijnen. 


Dat neemt niet weg dat ik een wil heb om te doen wat God wilt dat ik doe. Dat doe ik zelf. Dat legt niemand, geen kerk of mens mij op. Het is geen moeten meer om de wet of Gods wil te doen maar een willen. Doordat ik voor mezelf hier zo mee bezig ben heb ik geen tijd en geen behoefte om te kijken en te oordelen naar mensen om mij heen. Omdat ik elke dag ervaar dat ik zelf ook nog steeds het bloed van Jezus nodig heb. God wil geen perfecte volgers! En ook geen mensen die eens aan andere laten zien hoe het hoort. 

 
Quote
RE: brief van God
Mama Van Drie  schreef op: 10-03-2014 12:31:32
Heb ik ook even een vraag, diegene die niet geloven, die niet behouden zijn, die hebben/krijgen dus niet het eeuwige leven samen met God, dat klopt he, maar wat krijgen die dan?

En is dat dan niet vreselijk moeilijk om te beseffen dat de mensen die je dierbaar zijn dat eeuwige leven niet gaan krijgen?
 
Quote
RE: brief van God
Ivy  schreef op: 10-03-2014 12:36:50

Mama van Drie  Dat is dus de reden waarom mensen die gelovig zijn dat graag delen met anderen en hen proberen te ''overtuigen''


Ik weet niet precies wat er gebeurt met mensen die niet gelovig zijn (er staan wel verzen dat de schapen van de bokken en het kaf van het koren gescheiden wordt, maar wat dat precies inhoudt?), maar wat wel duidelijk in de Bijbel staat, is wat er met mensen gebeurt die wel geloven in Jezus als hun Redder en Verlosser: eeuwig leven met Hem.


 

 
Quote
RE: brief van God
Debbel79  schreef op: 10-03-2014 12:39:23
Volgens mij gaan die niet naar de zogenaamde hemel maar naar de hel.
Dat is tenminste wat mijn gereformeerde ex collega's me altijd in poeierde.

Ik ging naar de hel. Daar waren ze van overtuigd. Ik kon er niks aan dien hoor. Dat zeiden ze er nog bij. Dat was de duivel die mij de verkeerde kant op stuurde. Ik kon er alleen maar om lachen en me blijven verbazen hoe hun gedachtengang was.
 
Quote
RE: brief van God
Katrientje  schreef op: 10-03-2014 12:41:53

Quote mama van drie:
Heb ik ook even een vraag, diegene die niet geloven, die niet behouden zijn, die hebben/krijgen dus niet het eeuwige leven samen met God, dat klopt he, maar wat krijgen die dan?

En is dat dan niet vreselijk moeilijk om te beseffen dat de mensen die je dierbaar zijn dat eeuwige leven niet gaan krijgen?



Ik vind het zeker vreselijk moeilijk om te beseffen dat er mensen zijn waar ik van hou die niet dezelfde toekomst hebben als dat waar ik zekerheid in heb ontvangen. God weet van mij uit dat ik die mensen hetzelfde gun. Maar iedereen loopt een eigen weg. En het kan zijn dat ze uiteindelijk wel dezelfde uitkomst hebben als mijn weg, daar kan ik niet over oordelen. Het liefst wil je iedereen meenemen. Maar denk ik dan:


 


Waarom zou ik iemand meenemen die zelf niet wil? Als ik weet dat mijn vriendin een hekel heeft aan de bioscoop dan neem ik haar daar ook toch niet mee naar toe? Ik kan wel zeggen dat ik het daar fijn vind, dat er iets leuks is bijv maar ik wil en kan haar niet dwingen.


Daarbij weet ik dat ik geen pijn en verdriet zal hebben als ik bij Hem ben! 


Wat de mensen krijgen die een eeuwigheid zonder God tegemoet gaan? 


Ik denk maar dat is het idee wat ik er bij heb is: een leven zonder de mensen om hen heen die gelovig zijn, zonder de Vader, zonder de Zoon en zonder de Heilige Geest en in kort omschreven zonder God. Waar en hoe dat er uit zal zien? Dat durf ik niet exact over uit te spreken. 

 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 10-03-2014 12:48:42

Quote Suus:
Oh maar ik vind niet dat je je overtuiging stil moet houden! Jouw vriendin kan zeggen "ga eens naar de homeopaat" maar als ze zegt "als je naar de homeopaat en je kwaal gaat over" is wel een verschil. Mijn moeder was terminaal en mensen zeiden NOG dat God haar kon genezen.... kan je wel zeggen dat mensen zich laten beschadigen maar er is een morele grens aan wat je wel en niet kan zeggen. Het lullige is nl dat ik het antwoord wel kan raden waarom mijn moeder dan niet genezen is..... Snap je? Je kan best zeggen dat jij geloofd dat je kan genezen als je dit of dat doet... maar je kan een ander dat niet als feit brengen, ookal is dat voor jou zo. Ik heb trouwens nog nooit een terminale gelovige dit soort dingen horen zeggen..... nu kom ik die ook niet veel tegen, zou hun geloof weleens willen horen


Oooh zo, hier ben ik het wel mee eens. Want ik sowieso niet garanderen dat iemand genezen zal worden als ik of iemand anders voor diegene ga bidden. Dus dit soort dingen zou, in ieder geval voor mij, altijd in een gesprek gaan...


En heel eerlijk? Dan staat een gesprek over God nog meer op de eerste plek als vragen om te bidden voor genezing... En kijk ik heel diep naar mijzelf dan denk ik dat daarboven zelfs nog er gewoon zijn voor de ander daar weer boven staat. Woorden kunnen ontzettend goed zijn, maar niet op alle momenten en alle tijden. Soms is gewoon er zijn voldoende, gewoon liefhebben en zorgen.

Daarbij vind ik een van de ergste dingen binnen het christendom als mensen gaan vertellen waarom God iemand niet heeft genezen (dan heb jij dit gedaan, dan heb jij dat gedaan). Wij kunnen niet zeggen waarom God iemand wel of niet geneest. Wij kunnen niet zeggen waarom de ene wel tot geloof komt en de ander niet. Wij kunnen niet zeggen waarom de kinderen bij het ene gezin allemaal gaan geloven en de kinderen van een ander gezin het allemaal de rug toekeren. Want zelfs een verkeerde christelijke opvoeding hoeft daar niet voor te zorgen... Mensen horen daar niet over te oordelen.

Terminaal zieke christenen, ik heb er nu 2 direct mogen spreken en 1 indirect, ze keken allemaal uit naar het zien van Jezus. Ze hadden rust en vrede met het feit dat het lichamelijke leven hier ophield en dat ze door mochten naar Jezus. Als ik om mij heen kijk is het meest wankelbare punt het moment dat je het te horen krijgt, maar daar heb ik nog nooit vlak bovenop gezeten zeg maar... 


 


Ook christenen kunnen er boos om worden, ik denk dat ik ook echt vertwijfeld zou zijn, en in het begin toch bang en weet ik veel wat. Ik ben niet bang om dood te zijn, toch kijk ik niet uit naar het moment van doodgaan. Ik ben niet bang voor wat hierna komt, maar ik vind het wel moeilijk mijn kinderen los te laten. Ik kijk uit naar het leven na de dood, maar ik heb het hier ook prima naar mijn zin. Ik steek mijn hand er niet voor in het vuur dat ik zo'n bericht/ feit zonder heftige emotie en twijfel zou ondergaan. Ondanks dat ik weet wat het vervolg is en ik daar naar uitkijk. 

En ik zou voor mij laten bidden, voor genezing. Maar ik zou geen diensten platlopen. Zouden mensen het vragen dan zou ik het vast fijn vinden, maar als God geneest kiest Hij ook die momenten wel.

Net als het meisje met die ontsteking onder haar voet. Een onbekende in de kerk kreeg die vraag op zijn hart en heeft het gedaan. Bij de eerste keer bidden gebeurde er niets, pas bij de derde keer (daarvoor kon ze er nog niet op staan) was de roodheid weg en kon ze er op staan. 


Wat is de reden dat bij haar de ontsteking werd weggenomen en een moeder met kanker niet genezen is? Ik weet het niet... Ik ben blij voor het meisje, ik ben verdrietig om de vrouw. 

Maar al dit soort dingen zouden bijzonder respectvol moeten gaan, het vragen, het gesprek. Aanvoelen of het wel het moment is. Er zullen mensen zijn waarbij ik het niet vraag, omdat het meer kwaad dan goed zal doen. Mede omdati k weet dat zij weten dat ik geloof, en als ze het willen dan vragen ze het zelf wel (heb ik ook wel meegemaakt).


Daarom ben ik ook niet voor het opdringen... Veel dingen hebben hun momenten wel. 

 
Quote
RE: brief van God
Debbel79  schreef op: 10-03-2014 12:49:04
Maar stel nou hè, stel nou dat de niet gelovigen gelijk hebben... En god zit enkel en alleen tussen de oren.
Dan val je toch mooi in een diep zwart gat als je dood gaat.
Heb je je hele leven in de kerk gebeden, je leven geleefd naar iets waarvan je denkt en verwacht dat dat je toekomst zou zijn. Is het allemaal 1 grote luchtbel.
Maar ja. Je komt daar toch niet achter wánt dood is dood.
Niemand is nog terug gekomen. En degene die de bekende tunnel van licht hebben gezien, tja... Dat is ook weer medisch onderlegd. Door zuurstofgebrek ga je een soort vannkortdluiting krijgen en dan ervaar je dat als dat licht.

Andersom daarintegen.... Als het wel waar blikt te zijn dan komen de niet gelovigen er WEL achter na de dood!

Wordt nog spannend haha!
 
Quote
RE: brief van God
Suus  schreef op: 10-03-2014 12:50:38
Katrientje dank voor het delen maar ik het geeft eigenlijk weer wat ik bedoel. Mijn moeder geloofde niet, wij allemaal thuis niet. Dan zijn zulke verhalen gewoon heel erg naar. Stel het andersom voor dat iedereen om jou heen je moeder gaat vertellen dat er toch niks is als je er niet meer bent....

 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 10-03-2014 12:56:50

Quote Suus:
Maar dat is vertrouwen in Hem dat het goed komt, ook als je sterft. Ik doel echt op het stukje genezing. Er zijn serieus mensen die zeggen dat God geneest als je maar hard genoeg je best doet voor hem, dat vind ik echt heel erg. Alsof je een pilletje neemt.


Maar dat vind ik ook erg. Ik weet wat je bedoeld, ik heb het ook wel eens horen zeggen.
Maar of je geneest of niet hangt zo ontzettend niet af van wat jij doet.
Net als het eeuwige leven ontvangen. Dat is voor mensen die in Jezus geloven. Niet voor mensen die nooit vloeken, nooit roddelen, nooit naar een andere man/ vrouw kijken, nooit een leugentje vertellen, nooit vreemd gaan en daarnaast in Jezus geloven.

God weet dat wij mensen zijn, Hij weet dat wij niet perfect kunnen leven. Genezing, vergeving, het eeuwige leven zijn daar allemaal niet van afhankelijk. Hij vraagt geloof, geen perfect leven.
Wel biedt Hij aan dat Hij je steeds meer wil vormen naar zijn wil. Ik ben de laatste 2 jaar daarbij door een onwijs moeilijk maar gaaf proces geweest. Met giga downs, maar inmiddels ups. Van heel onzeker ben ik naar een steeds zekerder persoon gegaan, allemaal op bijzondere wijze. En dat moest wel gebeuren wil ik binnen het geloof ook weer verder gaan.
Dat is niet omdat ik nou zo vaak de bijbel lees of mij zo goed aan regels houdt, dat gebeurd enkel omdat ik van Hem houdt.


Daarnaast zijn er ook mensen die daarvoor naar een psycholoog gaan bijvoorbeeld, die dat ook kan bewerkstelligen. Ik geloof dat dat ook gewoon kan. Alleen ging het bij mij op geloofsvlak. (antwoorden op gebeden e.d., soms heel specifiek).

Maar als mensen zeggen dat je hard je best moet doen, dan mag je vooral hard wegrennen, want dat is zo ontzettend niet bijbels onderbouwd.

 
Quote
RE: brief van God
Katrientje  schreef op: 10-03-2014 12:57:42

Quote Suus:
Katrientje dank voor het delen maar ik het geeft eigenlijk weer wat ik bedoel. Mijn moeder geloofde niet, wij allemaal thuis niet. Dan zijn zulke verhalen gewoon heel erg naar. Stel het andersom voor dat iedereen om jou heen je moeder gaat vertellen dat er toch niks is als je er niet meer bent....



Ik snap je al zal  het goed bedoeld zijn gaat het een morele grens voorbij, want het gaat in die situatie even niet om wat een ander gelooft of vind maar om wat deze zieke zelf ervaart en hoe hij/zij daar in staat. Begrijp ik je dan goed?


Het is ook wel moeilijk om die grens te trekken, niet alles wat we weten of vinden is nodig om gezegt te worden. Dat zie je ook in andere situaties. Maar in een proces als terminaal zijn is het allemaal nog veeel gevoeliger en is het nog belangrijker om je blik naar de zieke te houden. Deze mensen zijn vrij in te denken zoals ze denken, en ze constant in te peperen wat er ook mogelijk is dat zal ongelofelijk pijnlijk zijn. Ook voor jullie die er om heen stonden en dit ervaarde en je staat dan al zo machteloos en mensen gaan er dan zo mee om. Dat maakt het nog moeilijker en draagt voor niemand iets bij. 

 
Quote
RE: brief van God
Katrientje  schreef op: 10-03-2014 13:01:35

Quote Boterbloem:

[...]
Maar dat vind ik ook erg. Ik weet wat je bedoeld, ik heb het ook wel eens horen zeggen.
Maar of je geneest of niet hangt zo ontzettend niet af van wat jij doet.
Net als het eeuwige leven ontvangen. Dat is voor mensen die in Jezus geloven. Niet voor mensen die nooit vloeken, nooit roddelen, nooit naar een andere man/ vrouw kijken, nooit een leugentje vertellen, nooit vreemd gaan en daarnaast in Jezus geloven.

God weet dat wij mensen zijn, Hij weet dat wij niet perfect kunnen leven. Genezing, vergeving, het eeuwige leven zijn daar allemaal niet van afhankelijk. Hij vraagt geloof, geen perfect leven.
Wel biedt Hij aan dat Hij je steeds meer wil vormen naar zijn wil. Ik ben de laatste 2 jaar daarbij door een onwijs moeilijk maar gaaf proces geweest. Met giga downs, maar inmiddels ups. Van heel onzeker ben ik naar een steeds zekerder persoon gegaan, allemaal op bijzondere wijze. En dat moest wel gebeuren wil ik binnen het geloof ook weer verder gaan.
Dat is niet omdat ik nou zo vaak de bijbel lees of mij zo goed aan regels houdt, dat gebeurd enkel omdat ik van Hem houdt.


Daarnaast zijn er ook mensen die daarvoor naar een psycholoog gaan bijvoorbeeld, die dat ook kan bewerkstelligen. Ik geloof dat dat ook gewoon kan. Alleen ging het bij mij op geloofsvlak. (antwoorden op gebeden e.d., soms heel specifiek).

Maar als mensen zeggen dat je hard je best moet doen, dan mag je vooral hard wegrennen, want dat is zo ontzettend niet bijbels onderbouwd.




Dat vind ik zo gaaf en bijzonder om te horen, zelf te ervaren en nu ook weer van jou te lezen. Hoe Hij je hersteld en je de persoonlijke groei geeft. God kan daar andere mensen voor gebruiken die je daar bij helpen maar Hij doet het ook nog steeds door gebed of door het lezen van Zijn woord. Zo bijzonder!
 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 10-03-2014 13:11:46

Quote Debbel79:
Wat ik me dan afvraag hè... Hoe zit het met de doktoren? Als het wel of niet genezen van zieken in handen ligt van een god, waarom zouden we dan bakken met geld uitgeven aan opleidingen op artsen op te leiden. Dan kunnen de zieken toch beter in een rijtje gaan liggen en afwachten wie genezen wordt door god? Als iedereen zou geloven zoals jij bloem. Waarom zouden er dan nog artsen zijn. Waarom zou je dan nog moeite Doen op aarde? Als je zeker weet dat het leven op aarde maar tijdelijk is, en dat dit leven eigenlijk alleen maar ellende, en pijn is vergeleken met wat je te wachten staat na de dood, dat je eigenlijk uitkijkt naar dat heerlijke eeuwige leven. als ik dat 100% zeker zou weten... Dan was ik van een flat of zo gesprongen. Waarom zou ik dan hier nog "lijden" als ik weet dat het anders kan? Ik geloof niet, maar als ik ergens niet blij van wordt en ik weet dat ik van een andere situatie wel blij wordt zoek ik die andere situatie op. Ik zoek een andere baan of een ander huis bijvoorbeeld. Ik zoek op wat mij gelukkig maakt. Ik wil het uiterste uit het leven halen. Want zoals ik erover denk is dat het leven maar kort is en dat je er zelf wat van moet maken. Als ik zou weten en geloven dat het leven op aarde maar een fractie is van qat je te wachten staat, en dat het alleen maar tientallen malen beter wordt. Nou.. Laat die fractie ellende dan maar zitten, die zou ik gewoon overslaan. Of denk ik nu heel krom? Zal vast wel haha!



Nee joh, helemaal niet krom, vind het een ontzettend mooie vraag!

Ik kijk uit naar het eeuwige leven, op een gezonde manier voor mijn gevoel. Een beetje het idee als dat je zomervakantie hebt (probeer het even te vergelijken). Voor je op vakantie gaat ga je eerst alle andere dingen nog doen, en dan komt het moment van uitrusten.


Zo zie ik die tijd op aarde ook. Na mijn bekering heb ik bijvoorbeeld contact gekregen met een gebroken gezin.Kanker in de familie, vrouw met een laag zelfbeeld, dochter wilde totaal niets meer van eht geloof weten (was net als mij opgevoed met je moet dit en je moet dat). Wij hebben nachten buiten gelopen en gezeten (moeder en dochter en ik) en ik heb met ze mogen praten over van alles. Zekregen ook met anderen contact (dus het zijn niet alleen gesprekken metm ij geweest ;-)) met als resultaat dat de man het leven weer ziet zitten, de vrouw al veel zekerder is, en de dochter net terug is van een evangelisatiereis.
Mensen die ook zelf de zekerheid ervaren van het eeuwige leven (ik kan daarin niets voor anderen zeggen wie wel en niet gaat, zelfs niet voor mijn ouders of man, dat is niet aan mij. Ik kan enkel voor mijzelf spreken).

Dat maakt voor mij het leven hier waard. Je leeft volgens de overtuiging waarvan jij denkt dat die juist is. Je zult mij niet horen zeggen dat jou overtuiging, of die van Suus of Jen9 of Blauwtje of weet ik veel wie belachelijk is of fout of dom of wat dan ook. Ik ben er van overtuigd dat iedereen op zoek is naar de waarheid, en ik geloof dat wat ik geloof waar is. Daarom leef ik zo, in volle overtuiging. En daar hoort hier op aarde soms ook lijden bij, maar weet je? Wat is een beetje lijden op een heerlijke eeuwigheid?


Mijn zoon heeft net zijn kies getrokken vanmorgen bij de tandarts. Hij had al wekenlang pijn en eindelijk wilde hij. Ik vertelde hem: beter nu even 2 minuutjes wat pijn (bij het prikken en het enge idee van trekken) dan nog jarenlang kiespijn tot de kies eruit valt...

Ik kies bewust voor dit leven op aarde. Sommige mensen vinden mij zweverig, tegelijkertijd heb ik met dezem ensen de mooiste gesprekken. Ik sta met beide benen op de grond, heb dezelfde ellende als jou en alle anderen (nou ja, dezelfde, ieder zijn eigen he, maar het is niet zo omdat ik geloof dat niets mij meer overkomt), maar als ik iemand tot geloof zie komen die ineens zo'n rust krijgt dan weet ik precies wat hier zo mooi is.

Alleen horen daar soms voor de buitenwereld rare keuzes bij. Mensen in huis nemen terwijl je geen cent te makken hebt (wetende dat God zal geven wat ik nodig heb), niet kiezen voor een leuke baan met meer geld omdat mijn ...... (kom niet op het woord) verlegd kunnen worden, dat ik me meer richt op geld als op God en vertrouwen in Hem. Dat kan betekenen dat ik bepaalde muziek niet luisteren en daardoor nietb ij de tijd ben volgens anderen, maar ik vind geen meerwaarde in die negatieve teksten zitten enzovoort enzovoort...

ik ben liever met nog 10 extra in de hemel dan dat ik er alleen aankom zeg maar. Als Gods plan voor mijn leven was dat ik gered zou worden en naar deh emel zou gaan zou Hij mij na mijn dood wel dood neer laten vallen, want dan was het doel bereikt. Maar Hij wil zichtbaar worden hier op aarde, en dat kan enkel als mensen die Hem leren kennen van zich laten horen. Dat zij er zijn voor de andere mensen.

Mooi iets is bijvoorbeeld dat God wil dat je omkijkt naar wezen, weduwen en vreemdelingen. Om hier gehoor aan te geven zijn we binnen de gemeente waar ik zit actief met voedsel schenken aan mensen die het nodig hebben. Ikzelf organiseer vanuit een stichting concerten om geld binnen te halen voor de vreemdelingen (bijvoorbeeld actief bezig met de asielzoekers hier uit de omgeving) en met kerst en andere gezellige dagen zorgen we dat zij ook kunnen genieten in plaats van alleen ik met mijn gezin...

Mijn moeder verklaard mij zelfs voor gek ;-) die vind het een vreemd idee. Maar ik geloof dat God wil dat we altijd kijken naar andere mensen die het minder hebben op welk vlak dan ook. En dan niet in de zin van: ik ga ze allemaal over God vertellen, nee gewoon er zijn voor anderen, eten geven, kleren geven, een gezellige middag met leuke gesprekken.


Veel van wat ik en anderen om mij heen doen heeft weinig met praten tem aken, maar gewoon met doen. Handen uit de mouwen. Dat is God zijn Koninkrijk die hier zichtbaar wordt op aarde (zoals in de bijbel staat). Dat is niet allemaal mensen die je constant willen overtuigen dat God bestaat, dat is liefde hebben voor de naaste, omzien naar de ander, ook als het jezelf soms even niet zo goed uitkomt (ook niet geheel ten koste van jezelf hoor, maar ik bedoel met kerst wat ondernemen met asielzoekers terwijl je eigenlijk geen zin hebt bijvoorbeeld.).

Heb ik een beetje je vraag beantwoord?

 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 10-03-2014 13:14:42

Oh en de doktersbezoeken:

God heeft ook gewoon dokters gegeven, in de tijd van de bijbel al. Ik ben een groot voorstander van de medische wetenschap. Soms geneest God, maar niet iedereen geneest, dan kun je ook gewoon zien als je speciaal bij een genezingsbijeenkomst bent. En ookal is er voor je gebeden en ben je genezen, dan nog is het goed wel weern aar de dokter te gaan, al is het maar om te bewijzen dat je genezen bent. Maar stel je hoofd doet iets raars met je, dan is het ook goed dat je toch verder onder behandeling blijft.


Daarom is het goed dat dokters en ziekenhuizen blijven. Want we zijn nog niet in deh emel, dus mensen worden ziek, breken hun arm enzovoort ;-)
Als ik mijn arm breek kan ik er voor bidden, maar reken er maar op dat ik ondertussen naar het ziekenhuis ga. Ik geloof dat God het kan genezen, maar ik weet niet met zekerheid of het ook gebeurd als ik er voor bid. Dus ik ga ook naar het ziekenhuis en maar gebruik van hun kwaliteiten en bid dat God de dokters mag helpen (gewoon stil)

 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 10-03-2014 13:21:43

Quote Smvn&d:
Ja dat is wel raar indd, de mensen geloven dat ze straks in een paradijs terecht komen bij hun hemelsevader blabla (dat blabla niet lullig bedoeld, maar om niet het hele rijtje op te noemen) maar ze willen niet dood..

en als straks alles weer mooi word en de aarde geen kwaad meer kent, want dat hoor ik vaker.. wat is dan straks, want volgens mij duurt dat al zover onze kalenders terug gaan.

en daarbij, de wereld bestond ook al voor dat deze god/jezus er was. want het verhaal van de bijbel speelt zich af nadat de menseheid al bestond toch? de wereld bestond daarvoor ook al, dus de wereld kan god niet gemaakt hebben. 
er zijn ook genoeg bewijzen voor dat de wereld allang bestond voordat de bijbel en het verhaal daarin bestond. 
Dus waarom dan zo sterk in iets geloven? wat eigenlijk niet kan? 
iets dat aan alle kanten zo rinkelt.

En stel er staat nu iemand op, IK BEN JEZUS.. of een dinges daarvan... ik kon NU om jullie reden (dat blabla in de bijbel) wat doen jullie dan? denken jullie dan die man is niet goed en heeft hulp nodig, of denk je dan, ah ja daar moet ik achteraan, want die gaat ons helpen, die gaat ons de eeuwige weet ik het wat geven.. Als het antwoord daarop het eerste is, of het 2e niet.. waarom dan wel bij een man die dat zoveel duizend jaar geleden riep. waarom was die man niet gewoon gek? de bijbel is ook door gewoon mensen geschreven, en volgens mij pas veel later bestempeld als god zijn word, dat klopt toch niet?



Wanneer straks is kan ik je niet vertellen. God staat buiten de tijd, zoals in deb ijbel staat: 1000 jaar is voor God als 1 dag en 1 dag als 1000 jaar. Niemand weet wanneer Jezus terugkomt.

God heeft alles op de aarde gemaakt. Je hebt ook christelijke wetenschap en die berekenen ook terug en die kunnen ook wetenschappelijk aantonen dat het leven op aarde nog maar een paar duizend jaarb estaat. Evolutietheorie rammelt ook aan alle kanten en zelfs Darwin heeft aangegeven dat het er toch niet helemaal klopt op zijn sterfbed. Alleen volgen we dat ook allemaal. Ze vinden bomen in aardlagen van miljoenen jaren terwijl bomen tegenwoordig binnen enkele jaren verrotten en het zeker niet miljoenen jaren uithouden. Kom je met het verhaal van de zondeval, dat er telkens een laagje overheen komt met eb en vleod dan heb je een hele simpele verklaring waarom die dieren en bomen in zoveel 'aardlagen' liggen en zo perfect nog zijn zonder te rotten. Maar bij de evolutie vinden zehet logischer dan een boom toch miljoenenjaren boven de grond perfect bleef. En dan is het echt kiezen waar je in wilt geloven. Evolutietheorie zet mij ook weleens aan het denken, tegelijkertijd ben ik naar body's geweest en dan kan ik persoonlijk de evolutietheorie niet serieus nemen als ik zie hoe een mens in elkaar zit... Dat is geen toeval. Daarbij zien we ook geen tussenvormen weer wat ook vreemd is, waarom wordt een beest eerst iets anders, maar zijn tussenvormen verdwenen of nog niet ontdekt. Genoeg vragen in die richting.

Als er nu iemand komt zou ik die niet geloven. In de boeken voor Jezus werd voorspeld dat hij zou komen. Waar Jezus geboren zou worden, wat hij zou doen, waarom hij zou komen enzovoort. Al deze profetien zijn uitgekomen bij Jezus. Dus als er nu iemand opstaat (wat vast nog zal gebeuren) komt dat niet uit God. Dat is ook niet voorzegt en nog een Jezus is niet nodig. Dat is dus gewoon de bijbel met boeken die gecheckt zijn qua leeftijd, en dat het echt honderden jaren ervoor voorspeld was.

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Volgende


Reageren op brief van God
Naam
Bericht