Menu
 

Topic:

brief van God

Ano  schreef op: 06-03-2014 20:57:20
mooie brief van God.

http://www.eo.nl/beam/geloven/item/een-brief-van-god/


Mijn kind. Wees je ervan bewust dat je bepaalde keuzes en veranderingen moet maken in je leven. Dat is nodig, om dichter mij bij te komen. Dan kan ik je zegenen met vrede, geluk en blijdschap. Sorry, misschien is het iets teveel gevraagd, maar ik hoop toch dat je het wilt doen. Ik heb je natuurlijk al de Tien Geboden gegeven, maar ik denk dat je deze richtlijnen ook nodig hebt.’’







1.    STOP MET ZORGEN MAKEN

Het leven kan je veel tegenslag en zorgen geven. Vergeet niet dat ik er ben om die zorgen om mij te nemen. Je mag het loslaten.
2.    ZET HET OP JE LIJSTJE

Je kan niet alles in één keer doen. Ze het op een lijstje. Op MIJN lijstje. Laat mij degene zijn die de to-do-list afwerkt. Ik kan het allemaal waarmaken.
3.    VERTROUW MIJ

Als je al je lasten aan mij hebt gegeven, probeer dan niet om ze weer terug te krijgen. Heb vertrouwen en geloof in mij. Problemen met je studie? Zet ze op mijn lijst. Problemen met geld? Zet ze op mijn lijst. Problemen met je verdriet? Zet ze op mijn lijst. Ik wil je helpen!
4.    LAAT HET MET RUST

Je moet niet op een dag denken: ‘Goh, ik voel me best sterk. Ik kan het wel alleen aan.’ Waarom denk je op zo’n moment dat je je sterker voelt? Omdat ik je last heb weggenomen en je energie heb gegeven! Laat het los, en laat mij mijn werk doen.
5.    PRAAT TEGEN ME

Ik wil dat je veel gaat vergeten. Althans, de dingen die je gek maken. Er is één ding wat ik niet wil dat je vergeet: bidden. Ik hou van je en ik wil graag je stem horen. Ik wil dat je me betrekt bij je leven en wat er allemaal gebeurd. Ik wil dat je me vertelt over je familie en vrienden. Ik wil je beste vriend zijn.
6.    GELOOF

Ik zie meer dan jij. Ik zie alles wat er in de wereld gebeurd. Heb dan ook vertrouwen en geloof in mij, ik weet wat ik doe! 
7.    DEEL

Als kind leerde je al van je ouders dat je moet delen. Vergeet dat niet! Deel met iedereen die arm is, of het minder goed heeft dan jij. Denk niet alleen aan geld, maar deel ook je geluk en humor met anderen. En soms moet je ook een traan delen met iemand anders. 
8.    WEES GEDULDIG

Verwacht niet dat alles in één keer gebeurd. Nogmaals, vertrouw op me.
9.    WEES AARDIG

Wees aardig en lief tegen iedereen die je tegenkomt. Probeer net zoveel van hen te houden als hoeveel ik van jou hou. Er zullen altijd mensen zijn met wie je niet zo goed kunt opschieten. Toch vraag ik je ook aardig te zijn tegen hen. 
10.     HOU VAN JEZELF

Ik heb je gemaakt vanuit liefde. Ik ben de God van de liefde. Hou van mij, hou van je buren, van je vrienden. Maar hou ook van jezelf! Het doet mij pijn als ik zie dat je zo boos kunt zijn op jezelf. Je bent heel waardevol voor mij. Vergeet dat niet.

Veel liefs,

God






 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Volgende
RE: brief van God
Jen9  schreef op: 09-03-2014 19:17:49
Vanochtend zapte ik lang zo'n Amerikaanse kerkdienst.. werkelijk, staat daar zo'n jojo te bidden om mensen meer geld te geven.. t was dat ik een riem onhad, maar mijn broek zakte af.. die stond niet helemaal in de werkelijkheid geloof ik...
 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 09-03-2014 19:20:57
Zie soms wel eens uitzendingen waar het 'welvaartsevangelie' verkondigd wordt... Dan denk ik ook; als ik de bijbel lees is je geloof nou niet echt een garantie voor een financieel positiever leven... Eigenlijk staat er keer op keer: je zult ontvangen van je nodig hebt... En ga dan eens nadenken wat je echt nodig hebt, dat is verschrikkelijk weinig... Betekend niet dat je niet meer als dat kan ontvangen, maar eigenlijk is het wel gebaseerd op vertrouwen dat je zult ontvangen wat je nodig hebt, en al het extra's kan prettig zijn, kan ook vervelend zijn. Maar dat God mij honderden euro's zal geven lees ik in de bijbel niet terug en ik vind het nog ontzettend mislijdend ook... 
 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 09-03-2014 19:21:14
Alleen zakt zonder riem me de broek nog niet af haha
 
Quote
RE: brief van God
Jen9  schreef op: 09-03-2014 19:36:58
die levendesteen is ook vaak op tv.. en die kerk is vaak op tv.. Net een grote arena.. vind ik wel weer grappig.. christenen in een arena (of mag ik deze grap niet maken???? ,-))
 
Quote
RE: brief van God
Mafkees  schreef op: 09-03-2014 19:44:28
whahahaha Jen!


@ Boterbloem:
dat is wel zo wat je schrijft, er zijn bepaalde termen die een buitenstaander misschien heel vreemd vindt, maar in een kerk of gemeenschap zo normaal zijn.
Bijv elkaar broeders en zusters noemen.
God is een Heiland, Verlosser, etc.

Ik ben dus grootgebracht met het Leger des Heils en daar gaat ook veel geld in om
hebben ze naar mijn idee ook echt nodig voor alle goodwill trouwens.

daar is het ook normaal om te dansen en te klappen tijdens een dienst. en een muziekkorps (band) met tamboerijnen, toeters en een drummer.
dat beeld heb ik van een ' gewone' kerk dan zelf ook weer niet......
 
Quote
RE: brief van God
Minou  schreef op: 09-03-2014 19:46:33

Quote Smvn&d:
Hoe bedoel je??

Wij- ongelovige dus.. vinden het gewoon een sekte haha.
Ze doen daar rare dingen, zo beweren ze mensen te kunnen genezen van kanker enzo, ze houden van die dienste wat je ook wel eens op tv ziet, dan komen er allemaal zieke mensen enzo. en dan zouden ze zo ineens weer beter zijn.. zelfs van kanker en alles.
Naja en er gaan ook heel wat roddels rond haha.

Ik ben er 1x geweest, op de bruiloft van michelle en stefan, en ja.. ik werd oa meteen door iemand aangesproken dat ze me daar wel beter konden maken....




ooh jaaaaa, dat weet ik nog hihi
 
Quote
RE: brief van God
Jen9  schreef op: 09-03-2014 19:46:56
Dat bovenstaande vind ik voor een kerk niet raar.. een tamboerijn vind ik zowieso raar.... haha!
 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 09-03-2014 19:59:02

Ik kan geen oordeel geven over die kerk, ik ben er nooit geweest.

Enige wat ik kan zeggen is dat ik mensen van het ene op het andere moment heb zien genezen van psoriases (jarenlang gehad en na gebed was het over (volgende week was het verdwenen en niet teruggekomen) een vriend van mij zijn been is 1,5 cm gegroeid en dat is gewoon (net als bij psoriases) bij het ziekenhuis gecheckt en bleek zo te zijn, iemand met een ontsteking onder de voet wat rood en warm was wat na gebed weg was (ook de kleur), dat soort mooie dingen.


Dus ik ben één van die gekke christenen die erin geloofd hihi. Maar ik kan moeilijk zeggen dat ik er niet in geloof als ik het heb gezien natuurlijk, dan zou ik mijzelf voor de gek houden. Tegelijkertijd snap ik de twijfel wel en het ongeloof daarin. Tot het moment dat ik het zelf heb gezien heb ik het ook niet geloofd, en ook mensen die het wel zien zeggen dat het toeval is. Die overtuiging is voor ieder persoonlijk. Ik geloof dat wanneer het op gebed gebeurd dat het een wonder van God is. Maar daar wil ik ook tegen over stellen dat ik ook vaak genoeg gebed heb gezien waarbij geen verandering is geweest, dus niet iedereen die gebed ontvangt geneest ook direct op dat moment. Ik noem het altijd knipoogjes uit de hemel ;-) Tegelijkertijd maakt het de dood van een jonge moeder of een kind nog weer extra hard omdat ik dan denk: maar waarom dat dan nu niet even? Ook ik heb daarin mijn vragen.

Maar die kerk in Leiderdorp ben ik nooit geweest. Heb wel veel van Zijlstra (die er eerst stond) gezien op tv en heb hem vaak gehoord. Maar dat zegt weinig over een gemeente. 

Evangelische gemeenten gaat vaak wat meer geld in om als in de traditionele kerken (gereformeerd e.d.). Mensen geven vaak gul. Dit kan een goed iets zijn (want vaak worden er veel mensen mee geholpen, onze kerk heeft een soort voedselbank en kledingbank bijvoorbeeld die voor de omgeving is (hoef je dus niet kerkelijk voor te zijn) ze stellen hun kerk open voor begravenissen van buitenaf en helpen kosteloos bij de koffie en ga zo maar door. Maar dat moet wel ergens van betaald worden. MAAR het is erg belangrijk dat daar op een gezonde manier meeo mwordt gegaan EN dat mensen geven omdat ze willen, niet omdat het leiderschap er op aandringt, er om zeurt enzovoort. Het is een vrije keus van ieder gemeentelid zelf. En dat is erg moeilijk hoor. Bij een evangelische kerk kunnen ze wel eens op je gevoel inpraten, bij een traditionele kerk heb je een soort van vrijwillige bijdrage die lang niet altijd even vrijwillig blijkt. Ik ben er geen voorstander van, als mensen geven met hun hart komt het goed (ben ik van overtuigd). Alleen is dat 'goed' niet altijd zoals wij het als mensen willen.

Ooooh ja Mafkees, broeders en zusters hihi. Laatst kwam hier een man in het dorp naar me toe en die zei: hey Zus, weet je ook hoe.... Komt er iemand inbreken in ons gesprek zegt ze: zijn jullie broer en zus?? Dat heb ik nou nooit geweten!!! Hahaha we moesten zo lachen (zei achteraf ook)

Christenen in een Arena, hihi the place to be toch? Ik zou het best een leuk iets vinden, in plaats van naar een kerkgebouw gewoon naar het stadion en daar kerken.

Mafkees, mijn oma kwam ook van het leger des heils <3 toen ik bij mijn oma in heb gewoond heb ik zoveel aan haar gehad. Ze zei: ik ben nooit (gereformeerd) vrijgemaakt geworden, ik ben altijd van het leger gebleven. En dat was zichtbaar. Naar haar overlijden bleek dat ze aan 19 goede doelen geld gaf. Ze was met zoveel liefde voor de ander grootgebracht binnen het leger.

Hier in de kerk is het ook gewoon drumstel, electrische gitaar, zangers enzovoort. Qua zang kan je het vergelijken met een goeie band zeg maar. Er komen wel ensm ensen mee die niet geloven en die vinden de muziek gewoon lekker. Ons kerkgebouw is tevens gebouwd als concertgebouw, die worden er regelmatig gehouden. Dus dat zingt lekker. Hier mag je ook doen wat je wilt (klappen, staan, zitten, dansen, liggen, kletsen, kinderen dansen rond of lopen met vlaggen, sommige liggen soms bij elkaar te tekenen op de grond voor hun eigen dienst begint, lekker ontspannen zeg maar.

 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 09-03-2014 20:12:45
Dat laatste wat jij zegt is iets waar ik ook in geloof, dat iets psychisch kan uitwerken en dat het kan verdwijnen als dat weg is.De lengte van een been kan ik dan alleen niet verklaren, vandaar dat ik er wel in geloof.

MAAR ik geloof tevens dat een christen niet kan beweren dat ze de kanker bij jou kunnen laten verdwijnen, simpelweg omdat niet iedereen geneest na gebed. Dat is een garantie die ze (mijns inziens) niet kunnen geven. Als jij voor je laat bidden is er een kans, ook met een grote tumor, maar tegelijkertijd geloof jij niet dat het kan.
Iets wat ik nog aan het bestuderen ben is hoe dat eigenlijk zit. Misschien dat Mamsie bijvoorbeeld hier een bijbels antwoord op heeft. Hoe zit het als je niet geloofd en mensen gaan voor je bidden? Heb je geloof in God nodig om genezing te ontvangen of is dat geloofsonafhankelijk? Ik heb serieus geen idee hoe dat zit...

Maar vind dit moeilijke dingen hoor, je ziet en je ervaart, maar het is niet echt aards zeg maar.

Bij ons in de kerk zeggen ze altijd heel duidelijk: God geneest, maar God geeft ook de medische wetenschap. En die 2 kunnen prima hand in hand gaan. Als er hier voor je gebeden is, is het juist goed ook gewoon naar de dokter teb lijven gaan. Ben je genezen dan kan deze het bevestigen, maar ben je niet genezen dan kun je hiermee verder gaan. En dat geloof ik ook heel sterk. In die zin moet je ook met beide benen op de grond blijven staan en gewoon gebruik maken van de dokter en ziekenhuizen. Wanneer God geneest is het geweldig, maar dat kan op gebed maar ook (volgens mijn visie) via de handen van de dokter.
 
Quote
RE: brief van God
Mafkees  schreef op: 09-03-2014 22:11:20
maar je kan het ook anders zien Sis:

jouw prognose was dat je nooit meer zou kunnen lopen, toch?
maar moet je eens kijken waar je nu bent gekomen!
dat is al heel wat!

dat kan ook een manier zijn waarin je kunt denken dat je geholpen bent.

maar weet je...
erin geloven doe ik dat stukje ook niet helemaal.
Maar ik weet wel dat God geen wensput is ofzo.
dat zou fraai worden...dan konden alle mensen er een potje van maken, we doen een wens in Gods hand en we leven nog lang en gelukkig?
nee...lijkt me ook niet
 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 09-03-2014 22:12:02

Ik denk dat velen wel gebed ontvangen, maar dat zij gewoon niet genezen. Niet iedereen geneest. Zelfs gebedsgenezers (mensen die meer die gave hebben dat God door hun handen hen geneest) worden ziek en ook niet altijd genezen door gebed.

Dat God mensen kan genezen (in mijn beleving) betekend niet dat iedereen geneest. (helaas). 


 


Maar er zijn wel voorbeelden van dove mensen die weer konden horen, blinde mensen die konden zien. Ook dat medici het niet snappen. Dan kun je zeggen: het is toeval dat het net op dat moment gebeurde, of misschien was het toevallig al bezig, maar ik geloof gewoon dat God dat wel doet.

Waarom zou de kerk dan vol zitten/ Het gebeurd al maar het wordt er niet voller van omdat mensen het zien als toeval op psychisch ;-) Er zijn zelfs veel christenen die geloven dat het niet zo hoort en die er angstig van zijn. Die er zelfs voor waarschuwen (is mij vroeger ook voor gewaarschuwd).

Maar bijvoorbeeld het been, het was een probleem van weet ik veel hoe lang, die man is midden dertig, dan kan ik denken: bij toeval wordt er gebeden en die dag erna is zijn been even lang, of ik zie God in die toeval omdat het Hem gevraagd is en erken dat Hij genezen heeft.

In de bijbel zegt hij dat we daarvoor mogen bidden. Waarom het niet altijd gebeurd kan ik je simpelweg geen antwoord op geven. Waarom de een wel en de ander niet ook niet. Dat zijn vragen waarmee ik ook worstel. Ik kan je zelfs niet zeggen of alles en antwoord op het gebed is of dat er toch toevallig eens toeval is hihi. Maar als ik gewoon uitga van eigen ervaring kan ik wel bij een aantal zeggen dat het geen toeval is. Alleen is dat mijn overtuiging van wat ik heb gezien en wat ik geloof. En een ander hoeft dat van mij niet te geloven en ik ben er niet om de ander daarvan te overtuigen zeg maar. Dus als die het toeval vindt mag die dat evengoed vinden en als die geen gebed wil voor genezing dan doe je dat gewoon niet. 


 


Want ondanks dat ik het geloof is het voor mij ook vaak even onbegrijpelijk. Het is niet aards, het is niet altijd met beide benen op de grond, en daardoor snap ik veel oordelen ook wel. Tegelijkertijd geloof ik nu anders. Dan zweef ik soms maar even ;-)

Het voelt voor mij een beetje als volgt: stel je kind heeft astma. Benauwd, stikt bijna al dagen lang. De dokter geeft medicijnen die binnen een half uur moeten werken en dat gebeurd en ik zou zeggen: wat een toeval dat de situatie nu net verbeterd terwijl dem dicijnen zijn gegeven! Jammer dat die medicijnen alleen niet werken en het bij toeval beter ging...

Snappie?

 
Quote
RE: brief van God
Katrientje  schreef op: 09-03-2014 22:14:47

Quote Boterbloem:
Dat laatste wat jij zegt is iets waar ik ook in geloof, dat iets psychisch kan uitwerken en dat het kan verdwijnen als dat weg is.De lengte van een been kan ik dan alleen niet verklaren, vandaar dat ik er wel in geloof.

MAAR ik geloof tevens dat een christen niet kan beweren dat ze de kanker bij jou kunnen laten verdwijnen, simpelweg omdat niet iedereen geneest na gebed. Dat is een garantie die ze (mijns inziens) niet kunnen geven. Als jij voor je laat bidden is er een kans, ook met een grote tumor, maar tegelijkertijd geloof jij niet dat het kan.
Iets wat ik nog aan het bestuderen ben is hoe dat eigenlijk zit. Misschien dat Mamsie bijvoorbeeld hier een bijbels antwoord op heeft. Hoe zit het als je niet geloofd en mensen gaan voor je bidden? Heb je geloof in God nodig om genezing te ontvangen of is dat geloofsonafhankelijk? Ik heb serieus geen idee hoe dat zit...

Maar vind dit moeilijke dingen hoor, je ziet en je ervaart, maar het is niet echt aards zeg maar.

Bij ons in de kerk zeggen ze altijd heel duidelijk: God geneest, maar God geeft ook de medische wetenschap. En die 2 kunnen prima hand in hand gaan. Als er hier voor je gebeden is, is het juist goed ook gewoon naar de dokter teb lijven gaan. Ben je genezen dan kan deze het bevestigen, maar ben je niet genezen dan kun je hiermee verder gaan. En dat geloof ik ook heel sterk. In die zin moet je ook met beide benen op de grond blijven staan en gewoon gebruik maken van de dokter en ziekenhuizen. Wanneer God geneest is het geweldig, maar dat kan op gebed maar ook (volgens mijn visie) via de handen van de dokter.


 


Mijn idee bij gebedsgenezing is dat degene die het gebed uitspreekt het geloof moet hebben. Jezus was ons voorbeeld en Hij genas iedereen die naar Hem toe kwam. Er staat nergens, doe eerst dit of dat en kom dan maar eens terug. Wat ik wel lees is dat Hij daarna adviezen gaf om gezond te blijven! Of bijv met de 38 jaar zieke man in Bethesda dat Hij daarna ook echt uitsprak: mens je bent genezen, zondig niet meer voordat er niet nog iets ergers je zal overkomen. Ik krijg ook de dagmail van DPM daar is het thema gebed behandeld en kwamen wel dingen uit die belangrijk zijn. Zoals ook het danken al tijdens het gebed/of nadat het opgemerkt is wat Hij gedaan heeft. Dan denkend aan de 10 melaatse mannen waarvan er maar 1 terug kwam naar Jezus. Dan is dat ook een heel belangrijk onderdeel van gebed. Ik denk dat degene die het gebed dus uitspreekt, het geloof, de vertrouwen en de dankbaarheid zal moeten hebben, en dat is wat je door geeft aan degene waarvoor je bid. Maar nogmaals dat is verder niet helemaal nageplozen en onderzocht. Wel een mooi onderwerp!


 

 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 09-03-2014 22:15:48
Maar juist die vragen van jou Sis, zo van: misschien is het wel toeval, of zo mooi wat Mafkees zegt: God is geen wensput, dat zijn zulke belangrijke vragen en opmerkingen om over na te blijven denken. Niet om mijn overtuiging te veranderen of de jouwe, maar om alles helder te houden en ondanks dat ik soms best even zweef haha met mijn benen op de grond te blijven. Om begrip te houden voor elkaar en te zien dat het bijzonder is.
Daarom houd ik van dit soort gesprekken. Daarom ben ik zo blij met een aantal hier die eigenlijk totaal anders denken maar mij zo erg aan het denken zetten en mij laten zien hoe het voor de ander is (als je niet geloofd). Want als christen leef je zo snel in je eigen wereldje en blijf je daar plakken. Zo ben ik ook grootgebracht, alle scholen waar ik op heb gezeten (op 2 jaar HAVO na) waren van dezelfde kerk, maar dat zet je buiten alles en daardoor krijg je vaak ook onbegrip, terwijl ik begrip wil blijven houden. En een aantal kunnen dat heel mooi verwoorden (hun visie en ideeen). 
 
Quote
RE: brief van God
Mafkees  schreef op: 09-03-2014 22:17:20
mag ik iets vragen?

Katrientje....er wordt niet echt hartelijk gedaan tegen je in dit topic.
Dat zal vast een reden hebben , aangezien meerdere dames zo fel op je reageren.
Ik heb geen idee wie je bent ofzo, maar waarom reageer je verder niet op deze verhalen en ga je stug door met jouw reacties?

(ik zoek geen ruzie ofzo, ik ben oprecht )
 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 09-03-2014 22:17:31
Oh en ik geloof trouwens ook dat God geen wensput is. Zo wordt hij regelmatig gebruikt, maar zo werkt het volgensmij niet.
 
Quote
RE: brief van God
Katrientje  schreef op: 09-03-2014 22:28:12

Quote :
mag ik iets vragen? Katrientje....er wordt niet echt hartelijk gedaan tegen je in dit topic. Dat zal vast een reden hebben , aangezien meerdere dames zo fel op je reageren. Ik heb geen idee wie je bent ofzo, maar waarom reageer je verder niet op deze verhalen en ga je stug door met jouw reacties? (ik zoek geen ruzie ofzo, ik ben oprecht )



Ja dat mag je vragen, waar zou ik op moeten reageren en hoe zou ik dat moeten doen? Er is niemand van jullie die ziet hoe ik werkelijk in het leven staat of in mijn geloof. Het zou mijn woord tegen dat van anderen zijn. Dat mensen mij veranderd vinden, of minder mooi er over vinden schrijven, zich zorgen maken om mij om hoe ik in het leven staat, dat ik bazel en waanzin uit kraam dat mogen mensen vinden. Ik weet hoe ik er in staat en wie en wat ik werkelijk ben. En ik vind het niet nodig om mezelf daarin te verdedigen en het welles nietes te spelen met mensen achter een computer scherm. Dat gaat voor mij voorbij waar het hier om ging. Ik heb dingen neergelegt hoe ik het zie, ervaar en beleef. Dat zal ik niemand op dringen, maar als er ergens hier naar gevraagt word dan leg ik dat eerlijk neer. 


 

 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 09-03-2014 22:31:48
Maar wie zegt dat er niemand voor die mensen bidt ;-) Misschien denken die het wel zelf te doen maar hebben ze een groepje bidders achter zich hihi

Ik geloof overigens ook dat met heel veel dingen je met positief denken ver komt. Ik geloof dat je psyche je ziek kan maken en je gezond kan denken. Alleen al het feit wat je ziet bij mensen die gezond lijken, horen dat ze ernstig zien zijn en binnen 2 week ineens overlijden... Dan denk ik wel eens:wat als ze het niet wisten en nog dachten gezond te zijn?

Daarbij staat er ook in de bijbel (waarvan ik dus geloof dath et woorden van God zijn) dat God de zon ook laat schijnen voor mensen die niet geloven. Dat Hij niet enkel zorgt voor mij, maar ook voor jou en alle anderen.
Vaak wordt er net gedaan alsof God voor mij wil zorgen omdat ik geloof, maar niet voor de ander. Maar dat is niet zo. Wel heb ik een relatie en mag ik dingen vragen e.d. en kan ik antwoorden krijgen op vragen. Maar dat komt door een keuze van mijn kant om contact te hebben, een ander maakt dek euze geen contact te hebben (nogal logisch, want die gelooft dat die dus met niemand contact heeft).

God zorgt voor iedereen. Tevens geloof ik dat God evenveel van mij houdt als van jou. Dat ik kies voor Hem zorgt er niet voor dat Hij ineens meer van mij houdt. Ik kan aan die liefde niets veranderen. Enige wat ik doe, is die liefde beantwoorden. 
 
Quote
RE: brief van God
Katrientje  schreef op: 09-03-2014 22:38:25

Wat ik een mooie vond over Zijn liefde en dat het anders is als je een relatie met God hebt is:


 


Je kan liefde voorbij lopen, dan blijft die liefde er en die gaat niet weg en zorgt voor mooie dingen, bijzondere dingen, bescherming alleen doordat je er voorbij loopt is het er wel maar ervaar je het niet/anders.


 


Als je die liefde omarmt, aanneemt en met alles wat in je is terug geeft dan krijg je dat je ogen open gaan voor de bijzondere dingen, de wonderen die Hij schenkt.


 


Overigens denk en vind ik dat gelovige de wonderen niet meer verdienen als mensen die ongelovig zijn, we zijn allemaal hetzelfde, allemaal mens en niemand is beter of zal beter worden, hoe sterk de relatie met God zal zijn. Ik denk trouwens ook dat God heel veel wonderen doet bij mensen die niet geloven, maar dat wij ook heel makkelijk zijn om er andere redenen of oorzaken voor te vinden.

 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 09-03-2014 22:49:50
Moet wel denken aan vanmorgen.

Voorganger legde uit dat als wij denken aan een I-pad, we er een beeld bij hebben. Maar hij vertelde dat hij een nieuwe had. Hij pakte een tasje en haalde daar een Aai-pet uit (aaide even over het petje). Dat als wij bij iets aan het ene denken, dat een ander er iets anders bij kan zien.

Daar idee ben ik altijd mee bezig bij dit soort gesprekken. Bepaalde denkbeelden van mij geef ik weer, en daar kun je een beeld van vormen. Je kunt in mij iemand zien die voor iedereen loopt te bidden voor genezing, die allemaal wonderen verwacht en totaal niet meer met beide benen op de grond staat. Die (als ik het niet vertel) niet naar de dokter gaat omdat God het wel doet en mijn kind een heleboel regels opleg en vooral ook veel verboden. Want dat is wat veel mensen bedenken bij religie.

Terwijl ik een totaal ander persoon ben. Ik ben allergisch voor religie, heb op geloofsgebied weinig regels (moet eerst bedenken of ik ze uberhaupt heb haha vraag het mij af). Heb geen behoefte het anderen op te leggen. Ik geloof in gebedsgenezing maar ben blij mem edische wetenschap en geloof dat daar ook heel veel goeds uit komt. Ik geloof dat wonderen gebeuren maar kan ook onzeker zijn over bepaalde zaken of het ooit goed komt enzovoort.


 
Quote
RE: brief van God
Debbel79  schreef op: 09-03-2014 22:54:00

Quote Smvn&d:
maar bloembol, dat houd dan toch ook in dat ook al geloven mensen niet, god dat doet, omdat andere misschien wel voor ze bidden. zo kun je alles wel op god afschuiven.

Maar geef me dan eens antwoord op de vraag, als hij zoveel mensen geneest he... hij kan mensne niet genezen als ze niet ziek zijn... waarom maakt hij deze mensen dan eerst ziek? want dat doet god dan ook... 
dus eerst maakt hij mensen ziek, om ze vervolgens te genezen... kom op dat kan je toch bijna niet geloven?? ook als gelovige niet.

Dat is net dat ik eerst een emmer zand door me woonkamer strooi, het vervolgens schoon maak, en dan ga roepen dat ik zo goed schoon gemaakt heb... als ik die emmer er niet in had gegooid had ik het ook niet hoeven schoon maken..

wat wil god hiermee zeggen dan?? wil hij zo dan laten zien dat hij macht heeft, wil hij laten zien dat hij mensen beter kan maken (door ze eerst ziek te maken)
hoe zie je dat danals je gelooft?



Dat is een hele goede sis. Heel logisch zoals je het hier neerzet.
Ben ook benieuwd naar dat antwoord.

Zo mooi om bloems kant te lezen. (Zij weet mijn kant ook, heb ooit bloem uitgelegd hoe ik erin sta) ze weet dat ik er geen bal van geloof maar ze weet ook dat ik haar nooit zal veroordelen. Toch bloem?

En dat vind ik mooi. Zo hoort het ook.
 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 09-03-2014 23:03:20

Ik geloof niet dat God mensen ziek maakt. Door de zondeval is ons lichaam ook in verval gekomen. Daar horen onder andere ziektes bij. Je ziet het eigenlijk ook aan neef en nicht huwelijken. Dat ging eeuwen nog goed, maar ons DNA wordt steeds meer aangetast waardoor het nu niet meer mogelijk is. Er komen afwijkingen.

God maakt jou niet bewust ziek. God dacht niet: laat ik Sis eens even kanker geven. Dat is een gevolg van de zondeval (adam en eva en de vrucht van de boom).

God geneest. Maar als ik rond kijk zijn er nog altijd meer zieken als genezen mensen. Waarom de een wel en de ander niet? Geen idee. Waarom een kind ziek wordt? Geen idee. Heeft het nut? Nee. Wordt God er blij van? Nee. Is het zijn doel? Nope, dat heeft hij nergens beweerd.

Mensen worden ziek. Niet omdat het de wil van God is, maar omdat we in een wereld leven die kapot gaat. 

En soms laat God zijn grootheid daar doorheen zien door een genezing. En dat maakt mij blij omdat het weer een zichtbaar iets is op dat moment. Maar Hij heeft diegene daarvoor niet eerst ziek gemaakt om dat te kunnen doen.

God is machtig, maar Hij heeft zichzelf een beperking opgelegd. En dat is: niet rommelen aan de wil van de mens. Jij mag je eigen keuzes maken, ik mag mijn eigen keuzes maken. Adam en Eva mochten dat ook. Soms vinden mensen het oneerlijk dat wij allemaal de slechte gevolgen hebben omdat Eva de vrucht van de boom heeft gegeten (en Adam). Maar ieder mens die wel eens een roddel heeft verteld, heeft gelogen, iemand pijn heeft gedaan enzovoort heeft laten zien dat hij dezelfde niet volmaakte keuzes maakt. ik denk dat ieder mens dezelfde fout zou zijn begaan uiteindelijk... Omdat wij de eigen wil hebben. 

Oplossing was geweest dat God ons robots had gemaakt die van ons moesten houden. Maar ik snap dat dan weer wel. Als mijn kind alleen maar van mij kon houden en er geen andere mogelijkheid was zou die liefde minder met mij doen als nu, wanneer het een vrijekeuze is. Als mijn man van mij moest houden, en geen keuze had, zou het mij minder doen als wanneer hij er nu zelf voor kiest.

En het herstelplan ligt er al. Het begin is gemaakt toen Jezus kwam. Straks zal het weer goed zijn en dan zal er geen kwaad meer zijn (satan zal er niet meer zijn). Dan zal er geen ziekte meer zijn, geen verdriet, geen ellende. Dat is wat ik geloof. Dat is waar ik van overtuigd ben. En af en toe mag ik daar een glimps van zien (bij bijvoorbeeld een genezing).

Heel vaak vragen we ons af: waarom heeft God dat kindje dood laten gaan? Waarom heeft God mij ziek gemaakt? We creeeren daarmee een Godsbeeld die niet is zoals God zichzelf heeft laten zien. Het is dan ook geen wonder dat mensen in die god niet kunnen geloven... Dat kan ik ook niet.
Dat is net zoiets als dat mensen zouden zeggen: waarom maak jij, boterbloem, jou kind ziek met astma om het vervolgens medicijnen te geven om het beter te maken... Dan maken ze een beeld van mij wat niet klopt... 

Kan God iedereen genezen, in zekere zin wel. Kan God alle ellende verwijderen? In zekere zin wel. MAAR hij heeft zich een beperking opgelegd door ons een vrije wil te geven. En die pak je niet zomaar af. In die vrije wil kun je voor Hem kiezen of Hem negeren. En persoonlijk vind ik dat een eerlijke keuze. Ieder heeft de kans om God te leren kennen. Heb jij er geen behoefte aan dan mag dat. Maar dat heeft ook het gevolg dat hier nog niet alles perfect kan zijn. Omdat wij (ikzelf evengoed) nogsteeds verkeerde keuzes maak met de daarbij behorende consequenties. Die consequenties zijn niet direct het gevolg van wat ik doe (dus NIET: ik doe een zonde en ik wordt gestraft) maar een fout iets heeft op wat voor gebied dan ook vaak gewoon consequenties, binnen 1 dag of over 200 jaar.

 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 09-03-2014 23:08:56

Yep Debbel, jij bent een van dem ensen waar ik veel van heb geleerd, Sis evenzo, en bijvoorbeeld een Jen9 vind ik erg interessant om te lezen, ik denk vooral omdat zij actief bezig is geweest met het geloof en hoe meer ze er over las/ leerde hoe minder ze het kon geloven. Jullie weten veel vragen en eigen denkwijzen helder te verwoorden. Er zijn er nog een paar die dat zo mooi kunnen. 

Als je altijd met gelijkgestemden praat lijkt alles heel logisch en neem je zo makkelijk aan. Maar ik hou er van om aan het denken gezet te worden. Tevens vind ik het ook belangrijk om aan te geven dat ik gewoon lang niet overal een antwoord op heb. En soms heb ik wel een antwoord maar snap ik met mijn menselijke brein de gevoelens van sommigen wel en herken ik ze zelfs in zekere zin.

Want het liefst heb ik dat God iedereen geneest. Het liefst heb ik dat er nooit meer wat met kinderen gebeurd. Hetl ieft wil ik dat God iedere misbruik tegenhoudt... Ik snap waardoor het niet gebeurd en ooooh als ik alleen de pijn bij God al moet bedenken als ik bij mijzelf merk wat het met mij doet... 

Soms is het best dubbel... Macht is niet alles. Zeker niet als je in je liefde de ander zijn eigen keuze laat.


Vergelijk het met je eigen kinderen. Er komt een moment dat je ze los moet laten. Dan kun je ze niet meer verbieden te drinken en te roken. Dan kun je ze niet meer verbieden te stelen of vreemd te gaan. Dan moeten ze het doen met wat je ze geleerd hebt. En in de meeste gevallen zul jke van je kind blijven houden, terwijl het andersom mogelijk niet meer wederzijds is...
Ik zie het bij ons thuis, mijn moeder die van al haar kinderen houdt, maar het wordt niet overal beantwoord. Dat is hard. Maar in je liefde laat je je kind ook die keuze. Loslaten... eigen keuzes. Je kunt niet alles meer wegnemen voor je eigen kind, omdat je gekozen hebt dat ze op een gegeven moment op eigen benen staan... 

 
Quote
RE: brief van God
Katrientje  schreef op: 09-03-2014 23:13:44

Het is niet God die ellende geeft, die mensen ziek maakt! Dat hebben wij mensen zelf gecreeërd. Wat God wel kan en doet is deze ellende om keren ten goede. Dat hij erge dingen maakt tot iets moois. Dan denk ik bijv aan jozef die verkocht werd door zijn broers als slaaf in Egypte, daar zijn best deed, en uit eindelijk in de gevangenis kwam voor iets wat hij niet gedaan had. Vreselijk verhaal, als het daar bij stopte. Maar dat stopte daar niet. Uiteindelijk was het juist die vernedering, juist de weg die hij gegaan had, door zijn dromen uit te leggen in de gevangenis. Dat hij verhoogd kon worden. Dat hij een veel mooier leven kreeg als dat hij anders had gekregen.


 


God wil dat wij de keuze maken, zelf een keuze maken, niet gedwongen worden. Hij heeft Zijn volk zovaak bevrijd en gered, niet van alleen een zondvloed of een farao, even als voorbeeld maar van de onderdrukking, en wat voor God is Hij als Hij dan Zijn volk zou onderdrukken? Hij wil dat wij vrij zijn. Hij heeft ons vrij gemaakt met welke keuze we ook maken. 


 

 
Quote
RE: brief van God
Suus  schreef op: 10-03-2014 08:24:57
Waarom geneest God de 1 wel en de ander niet? Is dat willekeur? 
 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 10-03-2014 09:05:37

Goeie vraag Suus, heb ik geen antwoord op. Ik weet niet waarom de een wel en de ander niet genezen wordt. Ik weet niet of het ergens van afhankelijk is of dat we het andersom moeten bekijken. Dat eigenlijk niemand zou genezen maar het soms toch gebeurd waardoor God zich laat zien aan mensen.

Maar het is een vraag die bij mij ook vaak opkomt. Misschien ook iets voor Mamsie dat zij een antwoord erop heeft?


 

 
Quote
RE: brief van God
Suus  schreef op: 10-03-2014 09:12:41
Ik weet het ook niet. Ik geloof wel, maar niet in God. Omdat ik geloof dat er een reden is, maar de reden niet weet, vind ik het te hard om te horen dat men de conclusie trekt dat God geneest. Dat vind ik zo bout richting hen die niet genezen...... Een geloof kan en mag nooit anderen beschadigen, dat doen de mensen die het verkeerd gebruiken...
 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 10-03-2014 10:00:14

Maar in hoeverre beschadigd het? Ik geloof dat adt een persoonlijke keuze is. 

Ik denk dat de gemiddelde christen die ernstig ziek is best even een rot gevoel zal krijgen als een ander wel genezen wordt. Maar als ik het punt daarna bekijk bij ons in de gemeente, dan is die zieke juist blij voor de ander. Dat is ook voor hen weer het bewijs hoe levend onze God is en hoe hij vandaag de dag nog een glimp laat zien van hoe het straks zal zijn.

Punt is mogelijk ook dat ik bijvoorbeeld zeker weet dat op dit moment al het eeuwige leven heb. Lichamelijk ga ik net als ieder ander gewoon dood, maar mijn tijd hier is tijdelijk. Wat ik hier erg aan vind is dat ik mijn kinderen zal moeten verlaten en mogelijk ook mijn man. Maar ik weet dat het straks alleen maar beter zal zijn. 
En wat je ziet wat er dan gebeurd, wanneer mensen deze sterke overtuiging hebben (en die heb ik nog maar een paar jaar) is dat een ander genezen mag worden, dat je het zelf ook wel wilt maar dat je het een ander kan gunnen. Dat het je dus niet meer beschadigd omdat het vooruitzicht wat je hebt nog veel mooier is als de genezing hier op aarde.

Alleen op het moment dat ik het schrijf denk ik terug aan de tijd dat ik het nog niet zeker wist of ik eeuwig leven had... En dan kan het je inderdaad beschadigen. Alleen ik denk dat zolang je niet zeker weet wat God bestaat dat het je altijd kan beschadigen. Ik denk dat ook als je een maakbaar geloof maakt dat het altijd mensen op een manier kan beschadigen omdat iedereen een manier kan verzinnen waarom dat zou gebeuren. 

Dus ik geloof dat het bij een levend geloof mensen niet beschadigd. Hoe leg ik dat uit? 
In de bijbel staat een heel stuk over Nicodemus en dat Jezus zegt dat we wedergeboren moeten worden. Niet lichamelijk, maar geestelijk. het moment dat dat gebeurd staat jou geest in contact met de Geest van God. Dat is waar veel mensen het eng gaan vinden, terwijl er niets engs aan is, het is juist heerlijk ontspannen. 
Het moment dat dat gebeurd ga je niet meer angstvallig regeltjes vasthouden om een goed gelovige te zijn, maar weet je dat je geaccepteerd bent, met al je tekortkomingen. Er komt een liefde voor andere mensen over je die steeds dieper gaat, en je hebt steeds minder de drang om je gelijk te krijgen als het om geloof gaat, omdat je steeds meer ervaart dat het toch niet helpt. 


Ik kan niemand gelovig maken, zelfs mijn eigen partner en kind niet. Mijn man heeft geen levend geloof, wel ervaart hij het verschil bij mij van voor die tijd en na die tijd. Hij is heel nieuwsgierig. Mijn kinderen zijn ook nieuwsgierig binnen het geloof, maar mijn zoon zegt ook gewoon: mam, soms geloof ik wel en soms geloof ik niet. Want vriendjes zeggen dat het belachelijk is dat ik in God geloof en dan geloof ik gewoon even niet. Ik kan hem niet laten geloven, en alhoewel ik zou verwachten dat me dat benauwd, ontspant me dat eigenlijk enorm. Want het hangt niet van mij af.

Maar dat komt omdat God een levende God is. Hij houd de dingen in zijn hand, ik hoef enkel te bidden en Hem te zoeken. Een relatie met Hem op te bouwen (en dat is er 1 die ik gewoon wil, zie het als een verliefdheid die je had toen jeje partner ontmoette. Dan wil je steeds meer over hem weten, bij hem zijn, enzovoort). 

Alleen is dit niet uit te leggen. Toen de een na de ander tot levend geloof kwam (dus niet enkel regeltjes leren en je eraan houden en zoveel mogelijk bijbelkennis opdoen, maar dat ze een relatie met God kregen), toen werd ik heel nieuwsgierig. Maar mijn zoektocht heeft nog 3 jaar geduurd. Achteraf begrijp ik die zoektocht. Ik moest loskomen van het schuldgevoel als ik niet naar de kerk toe ging (ben langere tijd niet geweest) en vroom praten (doen alsof ik zeker wist dat ik behouden was maaro ndertussen ontzettend twijfelen enzovoort), en gewoon eerlijk in het leven staan en op zondag ook kunnen genieten van andere dingen.

Eigenlijk is het geloof heel ontspannen, tegelijkertijd haalt het je vaak uit je comfortzone omdat je graag geaccepteerd wilt worden maar je weet dat mensen het raar kunnen vinden. Je graag lekker op de bank wil hangen terwijl je soms ervaart dat je toch wat anders moet ondernemen. 
Alleen is mijn perspectief anders... 


 


Neem een eindeloos koord, aan het begin van dat koord is 10 cm rood geverfd, dat is mijn leven hier op aarde, daarna begint het voor mij pas echt. En als je het zo bekijkt is zelfs een ernstige ziekte betrekkelijk... Want voor mij draait het niet zozeer om het leven hier (hoeveel plezier ik er ook in heb en hoeveel ik nog wil doen en ik wil, waarschijnlijk net als jou, er ook alles uithalen) alleen mijn perspectief is anders.

Vinden anderen mij hierdoor zweverig dan haal ik mijn schouders op en denk ik: tja, dat kan. Ik snap je op zekere hoogte zelfs want ik heb diezelfde gevoelens ook gehad. En ik wilde dat ik het begrip kon geven maar dat kan ik niet.

Daarom ben ik er zo'n voorstander van dat iedereen op zoek zou gaan. En soms pakt dat uit met het geloof, maar soms kan het ook de andere kant uitpakken zoals bij Jen9. 


En waar dat aan ligt? Dat is dus iets waar ik zo nieuwsgierig naar ben maar echt geen antwoord op heb...

 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 10-03-2014 10:01:48
En toch, ondanks dat de meesten weten hoe ik schrijf en hoe ik hetb edoel wil ik het toch nog even benadrukken:

Ik ben geen haar beter als een ander hier. Dat ik het levende geloof nu wel heb maakt mij niet beter als iemand die het niet heft of iemand die niet geloofd. Mijn angst is dat het wel zo gelezen kan worden, terwijl dat zo niet mijn bedoeling is...
Het is niets wat ik heb verdient of wat dan ook, het is gewoon hoe ik het in het leven sta. Hoe ik dingen zie en geloof. Hoe ik dingen accepteer. Maar dat heeft niets met beter zijn dan een ander of wat dan ook.
 
Quote
RE: brief van God
Myself  schreef op: 10-03-2014 10:13:47
tIk heb niet alles gelezen, maar zie hier wel jouw laatste posting en wil even op je reageren Boterbloem.
Want ik heb jou nooit en te nimmer zo over zien komen, da je door je geloof beter zou zijn.
Dus ik denk dat je daar niet bang over hoeft te zijn.
Je komt erg mooi en puur over, behulpzaam en liefdevol
 
Quote
RE: brief van God
Suus  schreef op: 10-03-2014 10:27:19
Boterbloem ik bedoel met beschadigen het volgende.


Piet heeft het geloof dat God mensen kan genezen. Dat is prima. Maar als Piet zegt dat God mensen geneest dan kan hij door die uitspraak mensen bezeren. Geloven dat God iets kan is iets anders dan zeggen dat Hij dat doet. Als er dan ook nog bij gezegd wordt dat je wel in hem moet geloven dan bezeer je mensen onnodig.


Er genezen mensen, er gebeuren wonderen... ieder heeft zijn eigen invulling daaraan. Dat men geloofd dat het van God komt is helemaal prima. Je kan het alleen niet verwoorden als feit, het is jouw geloof.... trek het niet verder. (algemeen dus)
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Volgende


Reageren op brief van God
Naam
Bericht