Menu
 

Topic:

brief van God

Ano  schreef op: 06-03-2014 20:57:20
mooie brief van God.

http://www.eo.nl/beam/geloven/item/een-brief-van-god/


Mijn kind. Wees je ervan bewust dat je bepaalde keuzes en veranderingen moet maken in je leven. Dat is nodig, om dichter mij bij te komen. Dan kan ik je zegenen met vrede, geluk en blijdschap. Sorry, misschien is het iets teveel gevraagd, maar ik hoop toch dat je het wilt doen. Ik heb je natuurlijk al de Tien Geboden gegeven, maar ik denk dat je deze richtlijnen ook nodig hebt.’’







1.    STOP MET ZORGEN MAKEN

Het leven kan je veel tegenslag en zorgen geven. Vergeet niet dat ik er ben om die zorgen om mij te nemen. Je mag het loslaten.
2.    ZET HET OP JE LIJSTJE

Je kan niet alles in één keer doen. Ze het op een lijstje. Op MIJN lijstje. Laat mij degene zijn die de to-do-list afwerkt. Ik kan het allemaal waarmaken.
3.    VERTROUW MIJ

Als je al je lasten aan mij hebt gegeven, probeer dan niet om ze weer terug te krijgen. Heb vertrouwen en geloof in mij. Problemen met je studie? Zet ze op mijn lijst. Problemen met geld? Zet ze op mijn lijst. Problemen met je verdriet? Zet ze op mijn lijst. Ik wil je helpen!
4.    LAAT HET MET RUST

Je moet niet op een dag denken: ‘Goh, ik voel me best sterk. Ik kan het wel alleen aan.’ Waarom denk je op zo’n moment dat je je sterker voelt? Omdat ik je last heb weggenomen en je energie heb gegeven! Laat het los, en laat mij mijn werk doen.
5.    PRAAT TEGEN ME

Ik wil dat je veel gaat vergeten. Althans, de dingen die je gek maken. Er is één ding wat ik niet wil dat je vergeet: bidden. Ik hou van je en ik wil graag je stem horen. Ik wil dat je me betrekt bij je leven en wat er allemaal gebeurd. Ik wil dat je me vertelt over je familie en vrienden. Ik wil je beste vriend zijn.
6.    GELOOF

Ik zie meer dan jij. Ik zie alles wat er in de wereld gebeurd. Heb dan ook vertrouwen en geloof in mij, ik weet wat ik doe! 
7.    DEEL

Als kind leerde je al van je ouders dat je moet delen. Vergeet dat niet! Deel met iedereen die arm is, of het minder goed heeft dan jij. Denk niet alleen aan geld, maar deel ook je geluk en humor met anderen. En soms moet je ook een traan delen met iemand anders. 
8.    WEES GEDULDIG

Verwacht niet dat alles in één keer gebeurd. Nogmaals, vertrouw op me.
9.    WEES AARDIG

Wees aardig en lief tegen iedereen die je tegenkomt. Probeer net zoveel van hen te houden als hoeveel ik van jou hou. Er zullen altijd mensen zijn met wie je niet zo goed kunt opschieten. Toch vraag ik je ook aardig te zijn tegen hen. 
10.     HOU VAN JEZELF

Ik heb je gemaakt vanuit liefde. Ik ben de God van de liefde. Hou van mij, hou van je buren, van je vrienden. Maar hou ook van jezelf! Het doet mij pijn als ik zie dat je zo boos kunt zijn op jezelf. Je bent heel waardevol voor mij. Vergeet dat niet.

Veel liefs,

God






 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Volgende
RE: brief van God
Anmv3  schreef op: 07-03-2014 16:24:10
"gelukkig" hebben wij een fijne gemeente, en een super fijne rustige dominee.
Komt hier regelmatig even een praatje maken en begrijpt dat wij nu even moeite
met het geloven hebben. Niks veroordelends en zwaar gelul, gewoon begrijpend dat het voor ouders
hartsikke K is om een ziek kindje te hebben. 

Voor mijn meisje ben ik blij dat zij nog zo onbevangen tegenover God staat. Dat zij nog geen vragen heeft over het waarom.
Laat het voor haar maar even simpel blijven Ik hoop dat wij hier weer uitkomen, ik vind dit als gelovig iemand geen gemakkelijke
periode..het is ontzettend dubbel allemaal, want ik weet wel dat wij de kracht van hem hebben om dit allemaal vol te houden. Al zal dat voor een niet-gelovige heel raar klinken..zucht..
 
Quote
RE: brief van God
Annemv4  schreef op: 07-03-2014 16:25:34
Oke Sis, bedankt voor je uitleg!
 
Quote
RE: brief van God
Anmv3  schreef op: 07-03-2014 16:25:42
Oke, ik ga nu weer even niet serieus doen..pff wat een onderwerp voor de vrijdagmiddag..bah krijg er hoofdpijn van
 
Quote
RE: brief van God
Blauwtje  schreef op: 07-03-2014 16:29:18
 

Quote anmv3:
"gelukkig" hebben wij een fijne gemeente, en een super fijne rustige dominee.
Komt hier regelmatig even een praatje maken en begrijpt dat wij nu even moeite
met het geloven hebben. Niks veroordelends en zwaar gelul, gewoon begrijpend dat het voor ouders
hartsikke K is om een ziek kindje te hebben. 

Voor mijn meisje ben ik blij dat zij nog zo onbevangen tegenover God staat. Dat zij nog geen vragen heeft over het waarom.
Laat het voor haar maar even simpel blijven Ik hoop dat wij hier weer uitkomen, ik vind dit als gelovig iemand geen gemakkelijke
periode..het is ontzettend dubbel allemaal, want ik weet wel dat wij de kracht van hem hebben om dit allemaal vol te houden. Al zal dat voor een niet-gelovige heel raar klinken..zucht..



Ik geloof helemaal niet maar nee; dit klinkt niet raar An. Ik vind het allemaal maar ontzettend fijn dat jullie toch kracht en moed weten te houden


 
Quote
RE: brief van God
Alice  schreef op: 07-03-2014 16:32:16
Hier worden toch geen mensen voor van alles en nog wat uitgemaakt?
De een gelooft en de ander niet. Dat is prima. 
Mij zal je niet horen zegen dat Hij niet bestaat en ik ben heel blij voor mensen dat zij kracht kunnen putten uit het geloof. 
Maar Katrientje gaat mij een beetje te ver en ik vind de God die zij voor zich heeft, een verschrikkelijke gewaarwording. Ik vind die gedachtegang gewoon eng. Terwijl ik ook veel gelovigen ken die gewoon op een mooie manier geloven. 

Ben het eens dat een liefde die van 2 kanten komt, dat die sterker zal zijn en meer inhoud zal hebben. Maar liefde die maar van 1 kant komt, eindigt niet in allerlei kwellingen. Dan is het geen liefhebben, dat is gewoon macht (willen) hebben, op een ziekelijke manier. En dan zie ik geen verschil tussen een God en een duivel. 


 
Quote
RE: brief van God
Jen9  schreef op: 07-03-2014 16:37:05
Ik zie ook niet dat mensen voor alles en nog wat worden uitgemaakt.

gelovigen zeggen vaak god bestaat... ik zeg.. god bestaat niet.. dat moet toch geen probleem zijn....

Ik zei altijd, ik DENK dat god niet bestaat.. om mensen niet te kwetsen.. tot ik bedacht.. gelovigen zeggen ook.. god bestaat... Dus echt, als t hierom gaat.. ik zie t probleem niet.
 
Quote
RE: brief van God
Katrientje  schreef op: 07-03-2014 16:39:44

Quote anmv3:
Maar welke reden heeft een ziek kind dan ?

In mijn gelovige omgeving hoor ik dit elke keer weer en het is echt zo'n
cliche opmerking. Maar als ik er verder op doorga met iemand kan niemand mij meer iets zinnigs vertellen.

Je zal die pijn maar voelen, elke dag weer. Echt, ik dacht in het begin dat mijn hart het zou begeven, dat ik een hartaanval
zou krijgen ofzo. Het doet zo'n pijn in je hart als je zo dichtbij de dood van je kind staat. Ik word er gewoon opstandig van en ik vind
dat ik dat volste recht heb !


 


Hoi Ann,


 


Ik snap je vraag, en pff ik lees je pijn door het scherm heen. Ik heb geen idee van de situatie van je kindje. Maar helaas leven we in een wereld die niet voor God kiest maar tegen, en daardoor is er meer en meer ellende, want hoe verder we van Hem keren hoe meer de andere partij de macht heeft om te doen wat die wilt en hij brengt vernietiging, afschuwelijke ellende, ik weet dus niet of je het verhaal van Job kent, maar daar kan je goed in terug lezen hoeveel macht de duivel heeft. De duivel is een briesende leeuw die zoekt om te verslinden al wat op zijn pad komt wilt hij verschueren. De duivel is niet DE leeuw, dat is de Leeuw van Juda, dat is Jezus Christus die aan het kruis gestorven is om ons een doorgang te geven naar een eeuwige toekomst, om onze tussenpersoon te zijn. 


Nu is het zo dat niet alleen de mensen die zonder God leven, en die zonder het bloed aan te nemen van Jezus, pijn en ellende krijgen. Nee ook Zijn ware kinderen krijgen hiermee te maken. Want we leven in deze wereld en zullen de smart (de barensweeën waarin wij verkeren als wereld) mee dragen. 


Ik geloof dus dat als je een waar kind van God bent, er (vaak) een bedoeling is met deze ellende.


 


Bijv:


Hoe je kindje misschien zelf door deze ellende gaat, dat ze daarmee een lichtje is voor andere zieke kindjes (en nee dan nog wil je dat niet, niemand wilt zijn/haar kindje ziek zien!). Maar misschien kan je kindje een voorbeeld zijn voor andere zieke kindjes. Kan ze hun opbeuren waar anderen dat niet kunnen doordat ze niet in die situatie gezeten hebben. Doordat ze nooit volledig zullen begrijpen wat je in zo'n verschrikkelijke situatie doorstaat en meemaakt.


Of wat ook kan:


Dat je kindje door deze verschrikkelijke situatie een hechte en innige band met God krijgt, waardoor hij/zij kracht en moed krijgt en zich gesteund voeld hoe moeilijk het ook is of hoe pijnlijk. 


 


Daarnaast zie ik het ook zo dat God geen muren ziet in de dood. Bij God is dat enkel een doorgang. En als ik bid voor iemand om genezing besef ik mij dat als God een kindje/mens tot zich neemt dat de volmaakte genezing is. Dan zal hij/zij geen pijn of ellende meer voelen. Al is dat niet wat ik of wij mensen willen. En zal dit enorme pijn doen. Als je in Hem geloofd mag je rouwen en verdrietig zijn maar wel op een andere manier zoals in Tessalonicenzen staat:


 


13 Broeders en zusters, wij willen u niet in het ongewisse laten over de doden, zodat u niet hoeft te treuren, zoals zij die geen hoop hebben. 14 Want als wij geloven dat Jezus is gestorven en is opgestaan, moeten wij ook geloven dat God door Jezus de doden naar zich toe zal leiden, samen met Jezus zelf. 


 


Nogmaals Ann, ik wil je hiermee niet kwetsen of pijn doen en ik vind dit erg lastig omdat ik je situatie niet ken, dus een echt specifiek en persoonlijk antwoord voor jou, dat kan ik niet geven.. Dit is even algemeen hoe ik dit zie en geloof. Een ieder is overigens vrij om hierover te denken zoals hij/zij wil en uiteindelijk kent God een ieder persoonlijk en zoals iedereen op een andere wijze tot Hem komt zal ook iedereen anders in het geloof staan. De één is een arm en de ander een been van Zijn lichaam (figuurlijk) en om die taak te volbrengen heb je andere ervaringen nodig in geloof. Maar allebei zijn ze nodig en kunnen ze niet zonder elkaar. De 1 is ook niet beter dan de ander. Dus ik zal niemand hierop aan vallen of afkeuren.


 


Enige wat ik wilde doen is mijn Redder delen, en Hem niet voor mezelf houden.

 
Quote
RE: brief van God
Blauwtje  schreef op: 07-03-2014 16:43:14
en wanneer ben je een WAAR kind van god, Katrientje?
 
Quote
RE: brief van God
Jen9  schreef op: 07-03-2014 16:43:20
Mee eens Sis. 
Katrientje, je drijft me nog verder weg bij het geloof. Verder reageer ik niet meer, denk dat we niet meer kunnen verschilloen van mening.

Verder.. respect voor gelovigen , echt, t maakt me totaal niet uit of iemand gelooft, of waarin...
 
Quote
RE: brief van God
Blauwtje  schreef op: 07-03-2014 16:44:12
Eens Sis.
 
Quote
RE: brief van God
Kaasje  schreef op: 07-03-2014 16:44:37
Dat hoorde ik ook... dat je koningsdag verzet omdat het op zondag valt... kan ik nog iets bij bedenken..
Maar het herdenken van de doden, daar is geen bombarie bij nodig.

Herdenken kun je in stilte...
Heel nederland doet een poging om 2 minuten stil te zijn op 4 mei... wat doen ze op dat moment in staphorst?


Het lijkt mij dat die mensen nu 3 mei een krans leggen en 4 mei thuis herdenken??

 
Quote
RE: brief van God
Alice  schreef op: 07-03-2014 16:44:45
Eigenlijk vind ik daar niet zo veel van. 
Niemand hoeft van mij te herdenken als het voor hun niet goed voelt. Of je gedenkt de volgende dag, kan toch ook? 


Als er nu een groep is die keihard nazi-leuzen gaat lopen roepen tijdens een herdenking.. ja.. dat vind ik respectloos. 
Maar de oorlogsslachtoffers worden er niet anders van als je op 4 of op 5 mei aan ze denkt, denk ik. 
 
Quote
RE: brief van God
Anmv3  schreef op: 07-03-2014 16:49:11
Ik denk dat de mensen in Staphorst om 20.00 uur allemaal in de kerk willen zitten.
je zal maar een kerkdienst over moeten slaan, dat mag niet van God in hun ogen..ongeacht de reden dus..ik vind het ver gaan, vrij ver zelfs en respectloos voor degene die we op 4 mei herdenken..
 
Quote
RE: brief van God
Blauwtje  schreef op: 07-03-2014 16:49:51
Meer rust kun je niet creeeren door stil te zijn lijkt me
 
Quote
RE: brief van God
Alice  schreef op: 07-03-2014 16:55:13
Ik snap hem ook  niet hoor. Kunnen de oorlogslachtoffers ook tijdens een mis herdenken lijkt me zo. 
MAar ik vind het geen ramp dat ze het niet doen. Verstoren van andere bijeenkomsten wel. 

Misschien willen ze niet aan overleden Joden / homo's / zigeuners denken op zondag ofzo?
 
Quote
RE: brief van God
Blauwtje  schreef op: 07-03-2014 17:02:41
Als je het hebt over naastenliefde..Ook al zijn ze overleden.

Ik snap het niet.
Je wilt toch een goed persoon zijn? (algemeen bedoeld) Gelovig of niet, dan doe je dit toch. Dit is goed.
Waarom zouden ze het niet doen? Omdat ze zelf niet willen/mogen?
Egoistisch lijkt me.
Zo wordt het wel een omgekeerde wereld zeg
 
Quote
RE: brief van God
Ma Daltona  schreef op: 07-03-2014 17:02:57
An, wat een pijn.
toen mijn zoontjes 4 was en ontdekt had dat ons buurjongetje een heel erge spierziekte had, en nooit beter zou worden.. Toen zei hij:'Sometimes God makes lousy decisions.' Ik heb hem gelijk gegeven. Een god van liefde maakt een kind ziek? geeft een kind doorligplekken? Geeft het elk jaar operaties? en zoveel pijn? 
heeft mij ouders een eerste kind gegeven, om het na 3 dagen af te nemen? 
Hoe wreed is dat?!
god = liefde is wat ik geleerd heb. Hoe rijm je dat dan nog?

mijn zoektocht is niet voorbij, ik zit er middenin. denk ook niet dat dat ooit ophoudt. maar waar ik nu sta. 
god is groter dan nu, dit moment.
god omvatte het verleden , omvat het nu en omvat de toekomst. Ons bestaan op deze aarde is een blip in de tijd. Doodgaan is geen einde ook geen nieuw begin voor mij, het is een doorgaan in een andere vorm.
Een ouder weet dat een kind kan vallen als het loopt.. Dat het ziek kan worden als het bij anderen is.. En toch sta je het toe... Omdat je wilt dat ze het leven ervaren en ervan leren, je schermt ze niet overal vanaf.
Ik weet niet wat onze les hier op de aarde is, ik vul mijn dagen met proberen zo -"goed" mogelijk te zijn voor anderen, door anderen, met anderen. Ik weet dat ik erop vertrouw dat na deze blip hier op aarde een vervolg komt.

Pasen komt. En hoewel iedereen het zo leuk vind om het kindje Jezus met kerst te vieren, is juist de lijdensweg van Jezus voor zijn dood, het verraad, maar ook het echt lichamelijk lijden het ding waaruit je mag leren dat als god zijn zoon zo laat lijden, dat dat lijden een deel is van wat ons menselijk maakt. Maar ook dat Jezus met zijn lijden en zijn herrijzenis uit het graf ons een toekomst belooft na de dood.
 
Quote
RE: brief van God
Ma Daltona  schreef op: 07-03-2014 17:02:59
An, wat een pijn.
toen mijn zoontjes 4 was en ontdekt had dat ons buurjongetje een heel erge spierziekte had, en nooit beter zou worden.. Toen zei hij:'Sometimes God makes lousy decisions.' Ik heb hem gelijk gegeven. Een god van liefde maakt een kind ziek? geeft een kind doorligplekken? Geeft het elk jaar operaties? en zoveel pijn? 
heeft mij ouders een eerste kind gegeven, om het na 3 dagen af te nemen? 
Hoe wreed is dat?!
god = liefde is wat ik geleerd heb. Hoe rijm je dat dan nog?

mijn zoektocht is niet voorbij, ik zit er middenin. denk ook niet dat dat ooit ophoudt. maar waar ik nu sta. 
god is groter dan nu, dit moment.
god omvatte het verleden , omvat het nu en omvat de toekomst. Ons bestaan op deze aarde is een blip in de tijd. Doodgaan is geen einde ook geen nieuw begin voor mij, het is een doorgaan in een andere vorm.
Een ouder weet dat een kind kan vallen als het loopt.. Dat het ziek kan worden als het bij anderen is.. En toch sta je het toe... Omdat je wilt dat ze het leven ervaren en ervan leren, je schermt ze niet overal vanaf.
Ik weet niet wat onze les hier op de aarde is, ik vul mijn dagen met proberen zo -"goed" mogelijk te zijn voor anderen, door anderen, met anderen. Ik weet dat ik erop vertrouw dat na deze blip hier op aarde een vervolg komt.

Pasen komt. En hoewel iedereen het zo leuk vind om het kindje Jezus met kerst te vieren, is juist de lijdensweg van Jezus voor zijn dood, het verraad, maar ook het echt lichamelijk lijden het ding waaruit je mag leren dat als god zijn zoon zo laat lijden, dat dat lijden een deel is van wat ons menselijk maakt. Maar ook dat Jezus met zijn lijden en zijn herrijzenis uit het graf ons een toekomst belooft na de dood.
 
Quote
RE: brief van God
Isabelle  schreef op: 07-03-2014 17:03:25
In mijn eigen ogen is een ieder mens gelijk. Gelovig of niet gelovig.
Zoals ik al eerder aangaf. Geloof ik ook in God, in liefde.

Echter ik geloof niet in het volgen van een geloof.

Ik heb geen regels en teksten nodig om God, liefde te voelen.

Het voorbeeld wat Sis bijv. net geeft uit Staphorst.
Ik kan er zelf niet van wakker liggen.
Maar vindt dit wel weer een duidelijk beeld geven van hoe sommige mensen hun geloof ervaren.

Ze stellen hun eigen regels/welzijn boven die van een ander. Dat geeft voor mij ook weer dat stukje angst weer.
Als we maar netjes met zijn allen op zondag in de kerk zitten. Dan wordt ons alles vergeven.
Dat we dan heel makkelijk over het verdriet van andere mensen heen stappen en duizenden mensen op dat moment niet willen gedenken.
Die uiteindelijk ook voor een doel zijn gestorven. Dat is op dat moment in hun ogen niet belangrijk.

En dan stelt in mijn ogen het woordje naastenliefde geen ruk voor.


 
Quote
RE: brief van God
Debbel79  schreef op: 07-03-2014 17:06:06
Ik heb zeker wel respect voor gelovigen mafkees, ga ook graag een normale en leuke discussie aan of gewoon een gesprek. Dat kan heel goed met bijvoorbeeld boterbloem. Zij gelooft in alle opzichten maar kan ook nog normaal praten.

Maar sorry hoor, katrientje hier kan niet eens normaal praten. Dat is gewoon eng, sekte achtig, die spoort gewoon echt niet.
Daar kan ik totaal geen bewondering en sympathie voor opbrengen. Enkel afschuw.
En bij boterbloem kan ik dat heel goed! Zij kan prachtig vertellen over het geloof. Dat bewonder en respecteer ik enorm.
Ik geloof er niet in, maar dat hoeft ook niet. Ik bewonder de manier waarop zij in haar hoofd een steun heeft. Dat is alleen maar puur en liefde.
Dat voel ik als atheïst zelfs. Of ze die liefde nu van een "god" haalt of tussen haar oren zit boeit me echt niet. Bloem straalt warmte liefde dn puurheid uit.

Katrientje straalt alleen maar waanzin en hysteri uit. Eng gedoe. Bah.

 
Quote
RE: brief van God
Senna  schreef op: 07-03-2014 17:11:04
Ik hoop en denk dat er, ook op dit forum, genoeg mensen zijn die een ander beeld van God hebben en dat ook goed kunnen verwoorden.
Ik ga er van uit dat de niet-gelovigen hier hun respect naar gelovigen blijven houden, en andersom hoop ik hetzelfde.

 
Quote
RE: brief van God
Zijlijn  schreef op: 07-03-2014 17:13:36
ik moet ook nog even reageren want ik heb er helemaal jeuk van...

Dat je iets rots zou moeten meemaken om iets te leren....een les van God...BULLSHIT
dat nare dingen je niet overkomen als je maar gelooft....BULLshit
dat er wanneer er een God is hij onderscheid maakt en geloven in hen beloont en anderen straft ...BULLSHIT

dat je in een God gelooft en er kracht uit put, prima!! als het je verder als een goed mens laat leven, nog beter.

dat je God als Boeman of rechter of duivel gebruikt....daar kweek je mijns inziens alleen maar zieke geesten mee

 
Quote
RE: brief van God
Jo  schreef op: 07-03-2014 17:16:03
Ik heb een documantaire gezien over de elfstedentocht.
Deze zou als het doorging op zondag gereden worden en heel veel gelovigen en (gelovige)schaatsers waren er boos over
want dat kon echt niet.
Er kwamen veel schaatsers uit gelovige dorpen en hoewel ze allemaal droomden van de Elfstedentocht wilden de meesten op zondag niet rijden.
Gelukkig hoefden ze niet te kiezen tussen god en de Elfstedentocht want hij ging niet door
 
Quote
RE: brief van God
Isabelle  schreef op: 07-03-2014 17:16:31
+1 Senna
 
Quote
RE: brief van God
Alice  schreef op: 07-03-2014 17:19:04
Is toch sneu he Jo, dat op zondag niets willen/mogen doen?
Vind het gewoon echt heel zielig. Want ik denk niet dat God het zo bedoeld heeft. Dat er 1 dag in de week een dag van bezinning is, is prima. En als dat een keertje niet lukt op zondag, moet dat toch ook prima zijn? 
Je zult ook wel een keertje een andere fout maken.. denk dat God daar wel begrip voor heeft, hij heeft je tenslotte gemaakt met al je tekortkomingen. Je doet je best he
 
Quote
RE: brief van God
Jacquelien  schreef op: 07-03-2014 17:43:33

Quote Senna:
Ik hoop en denk dat er, ook op dit forum, genoeg mensen zijn die een ander beeld van God hebben en dat ook goed kunnen verwoorden. Ik ga er van uit dat de niet-gelovigen hier hun respect naar gelovigen blijven houden, en andersom hoop ik hetzelfde.



volgens end mij is onze vriendschap/contact een mooi voorbeeld van 
 
Quote
RE: brief van God
Debbel79  schreef op: 07-03-2014 18:01:21
Jeetje.. Kom er net pas achter wie er achter katrientje schuilt. Ben ik de enige die onder een steen lag?

Ik reageer hier even op je privebericht die ik op fb ontvangen heb:
Je zegt me niet lastig te willen vallen met je geloof.
En gooit me daarom van je fb af. Nou, je valt mij ee niet mee lastig hoor. Ik zie op fb idd regelmatig berichten van je langskomen over geloof, maar daar kijk ik niet echt niet van op.

Het kwartje valt nu wel nu ik weet wie je bent en ik kan alleen maar zeggen: meisje meisje, ik snap dat je door een hel bent gegaan, (al gaan er verhalen de rondte dat jij ook niet geheel zuiver bezig was, maar dat terzijde, dat zijn aanames) dat je kracht put uit je geloof is heel mooi. Maar zoals jij ermee omgaat gaat mij persoonlijk een stap te ver.
Je leeft in een roes van een zogenaamde god, je bazelt alleen nog maar waanzin uit. Pas op meisje, want niemand neemt jou straks nog serieus. En dat zou zonde zijn.



 
Quote
RE: brief van God
Debbel79  schreef op: 07-03-2014 18:03:36
En meer zeg ik er niet meer over.

(Zoveel respect voor bloem. Die zo intens gelooft zonder compleet haar grip op het normale leven te verliezen)
 
Quote
RE: brief van God
Ma Dalton  schreef op: 07-03-2014 18:04:09
 mis even iets?
 
Quote
RE: brief van God
Katrientje  schreef op: 07-03-2014 18:05:35

Quote Smvn&d:
Annevan4 dat komt misschien omdat dit topic puur als stoken is bedoeld. De TO wil op ml sowieso alleen maar stoken en gallen, en katrientje word denk ik ook nog maar door weinig mensen serieus genomen op dit gebied.
Dit is niet de eerste keer dat ze zegt dat als je iets ergs over komt het je eigen schuld is als je niet geloofd. Heb het 3 jaar geleden al naar me kop gekregen.

Denk dat je dit topic vooral niet serieus moet nemen.



Dat ik dat ooit gezegd hebt kan ik mij totaal niet herinneren en strekt ook niet met wat ik zelf ervaar en geloof hoor Sis. Als er iemand is die weet dat je ondanks je geloof erge en nare dingen mee maakt ben ik het. 


Al is het wel zo dat ik persoonlijk makkelijker met deze tegenslagen en erge dingen om kan gaan door mijn geloof. 


 


Als ik dit ooit echt zo tegen je gezegt, of geschreven hebt dan is dat totaal niet mijn bedoeling geweest en wil ik je ook zeggen laat dat los want zo werkt God echt niet. Als ik dit gezegt heb tegen jou dan is dat een leugen en ik hoop niet dat je het daar nu nog moeilijk mee hebt want dat vind ik echt heel erg. Ik wil je echt  mijn excuses hiervoor aanbieden! Dit is kwetsend, pijnlijk en totaal niet opbouwend, sorry dat ik dit gezegt of geschreven heb tegen je!


 


We leven allemaal in een gebroken wereld en ook de ware kinderen van God maken erge dingen mee. 


Als ik voor mezelf spreek heb ik wel een vraag, hoe ervaren mensen tegenslagen als ze dus niet de kracht van God ontvangen in moeilijke dingen. Dus eigenlijk hoe gaan mensen die niet in een God geloven om met erge tegenslagen als: mishandeling, vreselijke ziekte, sterven, scheidingen, psychische ziektes, brand of verdrinking of auto ongeluk etc...


Wat helpt jullie door zulke zware periodes in het leven?


 


Ik wil hiermee geen discussie, wilde ik al helemaal niet bij mijn eerste bericht al niet, maar is gewoon oprecht interesse!

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Volgende


Reageren op brief van God
Naam
Bericht