Menu
 

Topic:

brief van God

Ano  schreef op: 06-03-2014 20:57:20
mooie brief van God.

http://www.eo.nl/beam/geloven/item/een-brief-van-god/


Mijn kind. Wees je ervan bewust dat je bepaalde keuzes en veranderingen moet maken in je leven. Dat is nodig, om dichter mij bij te komen. Dan kan ik je zegenen met vrede, geluk en blijdschap. Sorry, misschien is het iets teveel gevraagd, maar ik hoop toch dat je het wilt doen. Ik heb je natuurlijk al de Tien Geboden gegeven, maar ik denk dat je deze richtlijnen ook nodig hebt.’’







1.    STOP MET ZORGEN MAKEN

Het leven kan je veel tegenslag en zorgen geven. Vergeet niet dat ik er ben om die zorgen om mij te nemen. Je mag het loslaten.
2.    ZET HET OP JE LIJSTJE

Je kan niet alles in één keer doen. Ze het op een lijstje. Op MIJN lijstje. Laat mij degene zijn die de to-do-list afwerkt. Ik kan het allemaal waarmaken.
3.    VERTROUW MIJ

Als je al je lasten aan mij hebt gegeven, probeer dan niet om ze weer terug te krijgen. Heb vertrouwen en geloof in mij. Problemen met je studie? Zet ze op mijn lijst. Problemen met geld? Zet ze op mijn lijst. Problemen met je verdriet? Zet ze op mijn lijst. Ik wil je helpen!
4.    LAAT HET MET RUST

Je moet niet op een dag denken: ‘Goh, ik voel me best sterk. Ik kan het wel alleen aan.’ Waarom denk je op zo’n moment dat je je sterker voelt? Omdat ik je last heb weggenomen en je energie heb gegeven! Laat het los, en laat mij mijn werk doen.
5.    PRAAT TEGEN ME

Ik wil dat je veel gaat vergeten. Althans, de dingen die je gek maken. Er is één ding wat ik niet wil dat je vergeet: bidden. Ik hou van je en ik wil graag je stem horen. Ik wil dat je me betrekt bij je leven en wat er allemaal gebeurd. Ik wil dat je me vertelt over je familie en vrienden. Ik wil je beste vriend zijn.
6.    GELOOF

Ik zie meer dan jij. Ik zie alles wat er in de wereld gebeurd. Heb dan ook vertrouwen en geloof in mij, ik weet wat ik doe! 
7.    DEEL

Als kind leerde je al van je ouders dat je moet delen. Vergeet dat niet! Deel met iedereen die arm is, of het minder goed heeft dan jij. Denk niet alleen aan geld, maar deel ook je geluk en humor met anderen. En soms moet je ook een traan delen met iemand anders. 
8.    WEES GEDULDIG

Verwacht niet dat alles in één keer gebeurd. Nogmaals, vertrouw op me.
9.    WEES AARDIG

Wees aardig en lief tegen iedereen die je tegenkomt. Probeer net zoveel van hen te houden als hoeveel ik van jou hou. Er zullen altijd mensen zijn met wie je niet zo goed kunt opschieten. Toch vraag ik je ook aardig te zijn tegen hen. 
10.     HOU VAN JEZELF

Ik heb je gemaakt vanuit liefde. Ik ben de God van de liefde. Hou van mij, hou van je buren, van je vrienden. Maar hou ook van jezelf! Het doet mij pijn als ik zie dat je zo boos kunt zijn op jezelf. Je bent heel waardevol voor mij. Vergeet dat niet.

Veel liefs,

God






 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Volgende
RE: brief van God
Blauwtje  schreef op: 17-03-2014 11:33:02
En des te meer krijg ik dan afkeer, dus baby's/kinderen van ongelovige ouders zouden eventueel worden gestraft (lees; hel) omdat de ouders niet geloven?
Of iig zoals ik het lees; hun ''bestemming'' is nog onduidelijk..

Bizar.
 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 17-03-2014 11:55:30

Daarover oordeelt God kun je lezen als: daar hoeven wij ons niet mee bezig te houden. Het gaat mij niets aan zeg maar ;-)


Iets wat christenen veel te lang hebben gedaan, willen beslissen wie er wel en niet naar de hemel gaat terwijl dat God zijn zaak is en niet de onze.


We hoeven niet (zoals ik ben opgevoed) te dreigen met de hel om zieltjes te winnen, want God geeft niet de hel maar de hemel met al het geweldige wat erbij hoort.


Jezus zijn boodschap was niet: pas op, de hel komt eraan! Maar: het koninkrijk van de hemel is nabij. En dat koninkrijk bestaat uit liefde, naar elkaar omzien, geven om elkaar, uit genezing van de zieken enzovoort. Kleine glimpjes hiervan zijn op aarde al te zien, maar het perfecte zal straks pas komen.

 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 17-03-2014 12:03:17

Zit die tekst even te lezen.

het gaat om een gemeente, over mensen die zeggen christen te doen maar ondertussen sluw bezig zijn en dus feitelijk geen chrsiten zijn.

En dan wordt er gezegd: u hoeft enkel te oordelen over mensen in de gemeente (dus je hoeft ze niet te veroordelen, maar ook binnen kerken komen mensen voor die vroom doen maar ondertussen de gemeente kapot willen maken, bewust of onbewust). Daarover mag je als gemeente beslissen (vergelijk het met een voetbalclub, als er een voetballer is die elke keer de bal bewust met deh anden pakt omdat hij handbal wil spelen dan wordt daar ook over geoordeeld).

En dan komt de opmerking dat wij niets van doen hebben van mensen buiten de gemeente, daar hebben wij helemaal geen oordeel over uit te spreken, dat is God zijn zaak en niet de onze (zoals we te vaak wel hebben gedaan).


Dit spreekt dus niet over naar de hel sturen, maar over dat we onze neus niet in zaken moeten steken waar ze niet horen.

Dit gaat dus eigenlijk helemaal niet zozeer om kinderen van mensen die niet christelijk zijn. Dit gaat over mensen buiten de gemeente in het algemeen, dat wij daar niet over moeten oordelen.

 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 17-03-2014 13:08:41
Ik zie je reactie niet katrientje.

Ben nu trouwens wel heel benieuwd wie de OP heeft gedaan hihi
 
Quote
RE: brief van God
Corine86  schreef op: 17-03-2014 13:09:34
Het is een boekje dat bedoeld is voor christelijke ouders die met deze vragen worstelen.

Het is niet aan ons om over anderen te oordelen.
Maar omdat wij zelf hiermee zaten heb ik dit boekje gekocht zodat ik vanuit de bijbel duidelijkheid zou krijgen.

Mij zul je niet horen zeggen het is zus of zo, maar dit gaf mij veel duidelijkheid en rust.

@blauwtje als je niet gelooft waarom zou je dan nadenken over de vraag of je kind in de hemel of in de hel is? Dat geloof je toch niet?
Of denk ik nu te simpel
 
Quote
RE: brief van God
Katrientje  schreef op: 17-03-2014 13:29:39

Nogmaals ik had een heel stuk geschreven maar het is weg..

Kinderen zijn niet behouden van nature, ze zijn niet automatisch gelovig. Maar ik geloof dat als ze sterven dat ze dan behouden zullen worden door Jezus Christus. Die stierf voor de zonde van de gehele wereld. Hoe kan een vader zijn kind oordelen en straffen voor iets wat het nog niet beseffen of begrijpen kan? Wat het nog niet doelbewust misdaan heeft? Is onze Hemelse Vader niet veel meer dan welke aardse vader dan ook?!


 


Daarbij geloof ik dat de hel en de hemel nog leeg zijn. Er word maar 1 x geoordeeld, op de oordeelsdag als eerst alle dingen volbracht zijn. De opname van Zijn gelovigen, de verdrukking en rampen  die daarna (en daardoor komen haal de Geest van God weg en laat enkel de satan zijn werk op aarde doen als je ziet hoeveel ellende er is nu de Geest van God zijn werk nog doet door mensen die in Hem geloven, door gebed wat er opstijgt en daarnaast de satan die rond gaat dan wil je niet weten wat er komt als de Geest van God, de mensen die daardoor geleid worden en gebeden doen weg is). De opkomst van de grote stad Babylon die de kern plaats word van vele gruwelijke dingen, maar ook van handel, van alles wat voor de wereld belangrijk zal zijn en waar mensen hun hart of hoofd op zetten. De komst van de anti christ en de valse profeet die de eerste helft van de verdrukking zich voor zullen doen als honing en de 2de helft laten merken wat ze werkelijk zijn giftig en bitter als alsem. Het aannemen van de tekens van trouw aan de anti christ/het beest, hetzij op het hoofd of op de hand, zonder die tekens kan je niet meer kopen of verkopen, maar als je die tekens aanneemt. De twee getuigen die mensen weer zullen onderwijzen, die niet gepijnigd kunnen worden, indien iemand hen schade zal willen toebrengen zal er vuur van de Hemel komen tot hun 1260 dagen vol zijn zullen ze niet uitgeroeid of het zwijgen opgelegt kunnen worden. En wanneer deze dag volbracht zijn, zal het beest/de satan hun de oorlog verklaren en die zal hen overwinnen en doden. Hun lijken zullen liggen op de straat en iedereen op aarde, elk volk en elke stam, zal hen zien en ze zullen niet begraven worden. Iedereen zal blij en verheugd zijn en na drie en halve dag zullen ze weer op hun voeten gaan staan en alle mensen op aarde zullen bang zijn. Er zal een stem uit de Hemel komen die hen roept: klimt hierheen op! En ze zullen op een wolk klimmen naar de Hemel en iedereen zal dit zien! Dan zal r een aardbeving komen die een tiende deel van de stad zal in laten storten en zevenduizend mensen zal hierdoor worden gedood.  De anti christ/het beest zal opkomen, en hem zal een mond gegeven worden die godslasteringen spreekt en deze zal tegen de heiligen oorlog voeren. De mensen die het teken van het beest/de anti christ aannemen zullen vele plagen ondergaan. Het zal hier aankomen op het geloof en volharding van de heiligen. De grote stad Babylon zal vallen, maar eerst zal er op 1 dag deze plagen komen:


Dood
Rouw
Hongersnood
Zij zullen met vuur verbrand worden.

In 1 uur zal er niets meer over zijn van deze ooit zo geweldige stad/plaats en zullen koningen die nog niet de macht hier hadden uitroepen o babylon grote stad, sterke stad in 1 uur is uw oordeel gekomen.


De handelaren zullen uitroepen o Babylon welke stad is als gij?


De heiligen zullen juichen de apostelen en de profeten en alle heiligen. Een engel zal een steen zo groot als een molensteen op tillen en in de zee werpen en dat zal geschieden met Babylon het zal weg gegooid worden en niet meer terug gevonden worden.


Daarna zal de Hemel zich openen en er zal een wit paard gezien worden met daarop Hij die Trouw en Betrouwbaar genoemd word. Zijn ogen zullen zijn als een vuur en op Zijn hoofd zal Hij kronen dragen  Hij draagt een kleed doordrenkt van bloed en Zijn naam is: Woord van God. En zijn Hemelse legermacht (engelen en mensen van de opname) volgen Hem in witte klederen en op witte paarden. Uit zijn mond komt een scherp zwaard (Zijn woorden kunnen zo duidelijk en helder zijn dat ze aanvoelen als een zwaard) en Hij zal hiermee de heidenen slaan. Op Zijn kleed en op Zijn dij zal staan: Heer der Heren, Koning der Koningen. Hij zal de wijnpers van de Almachtige Gods enorme woede treden.  Het beest/de anti christ en de valse profeet die doelbewust mensen van Hem af wilde houden en dat deden door de gruwelijkste dingen, waardoor de mensen die het teken van de anti christ al hebben aan het einde van de verdrukking ook zullen zien wie de anti christ en de valse profeet werkelijk zijn, ze zullen verslagen worden en hun straf zal zijn in de poel van vuur. Er zal een engel de vogels roepen te eten van de grootste maaltijd wanneer de koningen te strijden gaan met hun legers tegen Hem, het Lam en de Koning. De valse profeet en de anti christ werden levend gegrepen en werden gegooid in de poel van vuur die door zwavel brand en de overige mensen die strijden tegen Hem werden gedood door het zwaard van Zijn mond, en de vogels aten zich vol aan/van hen. De satan zal gebonden worden en geen macht hebben voor 1000 jaar en daarna zal deze nog 1 maal vrij gelaten worden en kan en zal  hij rond gaan zoekend om te verslinden en hierin zal hij net zoveel mensen mee nemen als het getal van het zand... Daarna zal ook hij in de poel van vuur geworpen worden bij de valse profeet en de anti christ.


Dan is er pas de oordeelsdag en zullen alle doden voor zijn troon verschijnen, Hij zal de boeken openen en van wat daar in geschreven staat zal Hij oordelen of je na het leven op aarde verder mag leven in de eeuwigheid, of dat je  in de poel van vuur geworpen werd wat de 2de dood zal zijn. Dan zal er een nieuwe hemel en nieuwe aarde komen en zal er voor de mensen die daar mogen wonen geen pijn, geen dood en geen rouw meer zijn want alles wat was is voorbij en overwonnen.


 


Wie overwint zal Zijn koninkrijk beërven maar wie volhard in: trouweloosheid, ongeloof, gruwelijke dingen, moorden, hoereren, toverij en afgodendienst en niet schoon gewassen word hiervan door Jezus die zal in de poel van vuur geworpen worden wat is de tweede dood.


 


Ik heb een bijbelstudie gedaan rondom openbaringen en dat was zoooo bijzonder, nu is het goed om in de gaten te houden waar we zijn, we zitten al in de barensweeën, de voorweeën zijn er al als we kijken naar de ellende die er al is. Er is nu nog tijd, zolang er leven is dan is er hoop! Het is niet Gods idee om mensen bang te maken, maar om mensen te verlossen, te redden. Het reddingsplan is er. Jezus heeft alles overwonnen! Maar wel is God duidelijk wat de toekomst is. En welke toekomst ga je tegemoet?! 


En nee dat is geen God die je chanteert of bang maakt. Het is enkel als een liefdevolle vader die een kind waarschuwt als je door gaat naar het vuur dan zal je je vinger branden. Dat is een realistisch waarschuwen om je te behoeden en te behouden! Want als je door gaat als kind dan zal jij je vinger branden en dat wil je vader niet. Zo is het bij God ook. Hij wil niet dat je verloren gaat! Hij houd van je, om wie je bent. 


 


Ik had eerder gereageerd dat ik niet wist waar ongelovige terecht zouden komen, maar dat ik wist dat het zonder God zou zijn, nu ik openbaringen opnieuw doorgenomen heb zie ik de ernstige waarschuwing die er is en die toch echt duidelijk is en die ik niet weg kan houden. Want God is naast Liefde nog veel meer. Ik heb in grote lijnen neer gelegt wat ik vond in Openbaringen er is nog veel meer..

 
Quote
RE: brief van God
Katrientje  schreef op: 17-03-2014 13:34:58
Het heiligen in Korinte is niet het heiligen zoals ik in bovenstaand stuk noemt, de geheiligde van openbaringen zijn geheiligd in Christus door hun persoonlijk geloof. Heiligen is apart gezet, je kan apart gezet worden in Christus. Maar ook in de wereld. Ik geloof dat een partner van een gelovige daardoor geheiligd word, apart gezet word van de wereld. En dat hij/zij mag meegenieten van de middelen die God schenkt aan Zijn kinderen in het genade verbond. Ze mogen wandelen in en om Zijn gemeente en krijgen daardoor een bijzondere positie ten opzichte van mensen die dat missen! Maar het maakt ze niet zalig! Het red hun niet! Het kan wel hun redding worden. Als ze die middelen aannemen tot hun persoonlijk nut. Als je middelen krijgt die je nodig hebt dan is er nog steeds de keuze, wat doe je daarmee. Zo is dat ook met het heiligen wat in Korinthe bedoeld word. Je word apart gezet, en bevoorrecht. Maar er zal over geoordeeld worden wat je daarmee doet. Om de belofte van God mogen en moeten wij bidden en smeken. 
 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 17-03-2014 14:06:21

Hihi Katrientje, dit zijn onderwerpen die voor christenen die intensief de bijbel lezen als ingewikkeld zijn Denk dat het vrij nietszeggend is voor mensen die niet geloven. 
Aan de ene kant goed om dingen over te lezen, aan de andere kant wel zware kost als de basis nog niet helemaal bekend en helder is.

 
Quote
RE: brief van God
Blauwtje  schreef op: 17-03-2014 14:51:11
Corine, dat is indd te simpel gedacht
Ook al geloof ik niet, ik vind het wel interessant om erover te discusieren. Kan toch?
 
Quote
RE: brief van God
Corine86  schreef op: 17-03-2014 15:23:54
Hij gooit me er elke keer uit, grrrrr Maar laat ik het voorop stellen dat ik het absoluut niet hard bedoel!

Natuurlijk mag je meediscuseren, graag zelfs, kan ik ook nog een hoop van leren!

Ik bedoel het eigenlijk zo;
Ik vraag me bijv niet af wat moslims denken over een jonggestorven kind omdat ik daar niet in geloof.
Waarom zou je je kind in de hemel willen hebben als je er toch niet in gelooft? (niet persoonlijk bedoelt)
Ik denk dat als ik zelf niet zou geloven dat ik zou denken dood is dood, dus klaar (niet dat je je kind dan niet mist!)

Gelukkig heb ik een God die mijn kind behoed heeft voor verdere ellende (pijn, ziekte, zonden, verdriet) en dat zij nu gelukkiger is dan ze hier op aarde ooit zou kunnen zijn! En dan mis ik haar nog dagelijks, maar dit maakt het voor mij wel draagbaar, ik geloof dat ik haar nog eens terug zal zien!
 
Quote
RE: brief van God
Blauwtje  schreef op: 17-03-2014 16:20:56
oh nee, je begrijpt me verkeerd.
Ik geloof heilig in de hemel, teminste in MIJN versie van de hemel. En daar hoort geen god bij.
Ben overtuigd dat er meer is na de dood.
 
Quote
RE: brief van God
Anmv3  schreef op: 17-03-2014 16:48:00
Ik geloof dat alle kinderen bij God horen en in de Hemel komen
Ongeacht of je gelovige ouders hebt of niet.

Ik zou mijn bed niet meer uitkomen als ik hier niet heilig van overtuigd was
 
Quote
RE: brief van God
Katrientje  schreef op: 17-03-2014 20:49:14

Quote Boterbloem:

Hihi Katrientje, dit zijn onderwerpen die voor christenen die intensief de bijbel lezen als ingewikkeld zijn Denk dat het vrij nietszeggend is voor mensen die niet geloven. 
Aan de ene kant goed om dingen over te lezen, aan de andere kant wel zware kost als de basis nog niet helemaal bekend en helder is.



 


je hebt helemaal gelijk boterbloem.... Ik heb een voorsprong doordat ik hierin opgegroeid ben, maar het heeft ook mijn interesse dit soort dingen, op alle gebied wil ik leren en zo ook op dit vlak. Maar mensen die hier nieuw in zijn klinkt dit allemaal heel anders over. Zelf zit ik soms te vol ermee merk ik. 

 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 18-03-2014 07:03:22
Heel herkenbaar Katrientje, aan de ene kant super, maar soms ook moeilijk hihi. Soms wil je het liefst alles aan iedereen vertellen.
 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 19-03-2014 23:29:51


 
Quote
RE: brief van God
Minou  schreef op: 20-03-2014 18:19:24
Hihi boterbloempie


Ik voel jullie wel, als je ergens vol van bent, wil je het zooooooo graag delen

als mensen een ding nu eens deden: heb uw naasten lief gelijk uzelf, dat zou al zooooooo veel schelen.


Ik geloof weer heilig in incarnatie, dus ja, het wederkeren ooit om je taak te volbrengen en in de Heer, de puurheid, liefde, goedheid, alles

Dus niet 1 iets, maar meerdere ietsen,  ff gek gezegd.




 
Quote
RE: brief van God
Blauwtje  schreef op: 20-03-2014 20:45:41
hihi Boterbloem!

Is dat Arie Boomsma nou?
 
Quote
RE: brief van God
Jo  schreef op: 20-03-2014 21:21:43
Ik ben nog steeds in de de NBV aan het lezen en ben nu 1 kronieken-1 tm 8 aan het lezen.
De generaties van Adam tot Abraham, afstammelingen van Abraham, Juda, David, Ruben, Gad en Manesse, Issachar, Benjamin en Naftali.
Ik vraag me echt af wat de bedoeling is van deze informatie?
Het zijn opsommingen van heel veel namen.
Sowiso kom ik duizenden namen tegen dat het voor mij nogal onoverzichtelijk en sorry, saai wordt.
 
Quote
RE: brief van God
Minou  schreef op: 20-03-2014 21:25:00
I arie boomsma


 
Quote
RE: brief van God
Blauwtje  schreef op: 20-03-2014 21:25:55
 
Quote
RE: brief van God
Minou  schreef op: 20-03-2014 21:28:51



ja echt hoor, als hij voor de deur zou staan





 
Quote
RE: brief van God
Katrientje  schreef op: 20-03-2014 21:34:35

De geslachtregisters, ja ze zijn wel belangrijk en ja ze zijn ook saai hahahaha. En er zitten namen tussen dat ik denk oke, hoe spreek je dit uit...

Het geslachtregister laat Zijn genade zien.


 


In het paradijs werd de straf van de dood uitgedeeld. Toch zijn er nog generaties op generaties die genadetijd krijgen en uiteindelijk zelfs een reddingsplan door Jezus.


Het geeft bezinning doordat er vaak ook staat, hij werd zo oud en hij stierf. Iedereen zal sterven. Hoe sterf jij? 

Bij God mag je er zijn, word je bij naam genoemd, en in het dagelijks leven kan je vaak ervaren en voelen dat je als nummer telt en niet als mens met een naam.

God laat zien dat Zijn Zoon Jezus uit een heeeel varieerend geslacht voortkomt. Kijk wat er allemaal in voorkom. Hij stierf voor iederen die ziet hoe hij/zij werkelijk is. Als je ziet wie je bent is er genezing mogelijk door Jezus. Als je ziek ben ga je pas naar de dokter.


Ik heb geleerd dat je Bijbelteksten toe kan passen door vragen erbij te stellen:


 


Wat staat hier
Wat word er bedoeld
Wat kan ik ermee in mijn dagelijks leven
Welk gevoel roept dit bij mij op


 


Of de vier keer B


 


Wat wil ik leren van deze tekst (bedenken)


Waarvoor wil ik de Heere bedanken

Wat wil ik God belijden

Waarvoor wil ik bidden



Zelfs bij geslachtsregisters

 
Quote
RE: brief van God
Katrientje  schreef op: 20-03-2014 21:35:18
Bloempje 
 
Quote
RE: brief van God
Boterbloem  schreef op: 21-03-2014 07:28:25

Quote Blauwtje:
hihi Boterbloem!

Is dat Arie Boomsma nou?



Aaaaaaaaaaaah vandaar dat Minou er zo snel bij was haha 
 
Quote
RE: brief van God
Minou  schreef op: 21-03-2014 08:46:42
Jep
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Volgende


Reageren op brief van God
Naam
Bericht