Menu
 

Topic:

Dikke dames club

Spatje  schreef op: 09-10-2013 13:32:37
Nou dames daar is die dan
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | Volgende
RE: Dikke dames club
Spatje  schreef op: 13-10-2013 16:01:20
bohhhhhhhhhhhhh wat voel je daarna lichter hahaha

ik moet van de mdl arts iedere dag proberen te gaan, ik heb divertikels oftewel uitstulpingen in de dikke darm en als die verstopt raken door obstipatie dan kunnen ze gaan ontsteken, heb ik vorig jaar gehad, mennnnnn wat een ellende, zijn ze achter gekomen bij een endoscopie

sorry alice weet dat jij dit niet prettig vindt
 
Quote
RE: Dikke dames club
Mitch  schreef op: 13-10-2013 16:03:25
Grappig (eigenlijk niet) ik kom nooit mensen tegen met diverticulitis is wel eens "fijn"  om te lezen dat anderen dit ook hebben.
Maar fijn dat je geweest bent!
Ik zou De tip nog wel eens willen weten om gewoon naar de wc te kunnen gaan, ik hoe echt bijna nooit wat echt irritant is want poepen is zo fijn hahaha.
 
Quote
RE: Dikke dames club
Spatje  schreef op: 13-10-2013 16:05:47
nou als het goed is zijn ze op dit moment niet ontstoken, zorg er ook voor dat ik toch wel regelmatig kan gaan, bij 3 dagen nkiet gaan slik ik wat van bij de reform om te kunnen gaan, ben als de dood dat ze weer verstopt raken, tjee wat een ellende is dat hahahaha
 
Quote
RE: Dikke dames club
Mitch  schreef op: 13-10-2013 16:08:07
Ik had er nog nooit van gehoord, ging naar de huisarts toen omdat ik steeds zo een pijnen had.
Nou ja na wat onderzoeken kwamen ze hiermee... hijs fijn
Maar goed poepen scheelt ook in kilo's
 
Quote
RE: Dikke dames club
Mitch  schreef op: 13-10-2013 16:13:48
Hoe staat dit topic trouwens? Open voor iedereen of niet voor ano's?
 
Quote
RE: Dikke dames club
Alice  schreef op: 13-10-2013 16:22:24
Hahaha! Nou.. vooral onder etenstijd eigenlijk. 
Tis vaak dat ik effe op ML lees als ik aan het eten ben.. dan gaat 't niet zo lekker samen haha! 

Maar kan er niet over mee praten.. mijn darmen doen het goed. Lijkt me vreselijk om daar vaak last van te hebben of rekening te moeten houden met wat je eet omdat je anders last krijgt.

Tante Han.. als je niets van fruit of groente lust, wordt het wel moeilijk natuurlijk. Maar er zijn vast dingen die je wel lekker vindt! Je kunt ook recepten nemen en dingen er uit halen die je niet lekker vindt en vervangen door iets wat je wel lekker vindt. Niet alles pas bij elkaar natuurlijk, maar veel ook wel! 
Eigenlijk is gezond eten niet zo ingewikkeld.. 
Vermijd Zout, Suiker en Zoetstoffen, Witte bloem, Verzadigde Vetten, Kant en klare producten en volgens mij ook zuivel (maar sommigen vinden dat supergezond, ik niet) 
Eet bij elke maaltijd Fruit of Groente (dus ook bij ontbijt of lunch) en ong. 1a 2x per dag een portie noten en/of zaden. Waar je dat in doet, maakt niet uit.. kan in een smoothie, kan gewoon uit het vuistje.. kan door een salade, kan door je rijst.
Vind je rauwe groente wel lekker met een dipsausje.. neem een dipsausje! Het belangrijkste is dat je je voedingsstoffen binnen krijgt. Je drive naar zoetigheden wordt dan vanzelf minder. Een wortel kan ook in een smoothie.. spinazie ook.. proef je niks van
 
Quote
RE: Dikke dames club
Mitch  schreef op: 13-10-2013 16:27:39
Ik doe inderdaad ook veel rauwe groente door de smoothies heen, proef je inderdaad niets van!
Zelfs bleekselderij proef je niet!
 
Quote
RE: Dikke dames club
Alice  schreef op: 13-10-2013 16:36:21
Stukje gekopieerd van het internet, waarom lijnen dmv lage calorie-inname niet goed is en waarom gezond eten en alle voedingsstoffen binnen krijgen wel een goed idee is. 
Op het laatst van het stukje, slaat hij (vind ik) te ver door en vind ik dat hij verbanden trekt die niet aangetoond zijn, maar het eerste stukje is wel interessant


Hoe zoetstoffen je lichaam in de maling nemen
Om echt goed te begrijpen waarom kunstmatige zoetstoffen je juist doen aankomen in plaats van afvallen en diverse andere aandoeningen veroorzaakt, is het belangrijk te weten hoe de energieregeling in het lichaam functioneert. Hoog tijd voor een lesje Biologie dus.


Het lichaam heeft een zelfregulerend mechanisme, een soort van thermostaat die de energie-inhoud (calorieën) meet die het kan verwerven uit een maaltijd. Wanneer het lichaam genoeg energie binnen heeft gekregen, zenden de mond, maag, darmen en lever een seintje door naar de hersenen dat in alle energiebenodigdheden is voldaan. Het lichaam zet de calorieën om in hitte, waarna het als energie wordt gebruikt en verdampt. Vervolgens scheidt het zenuwstelsel hormonen af die de honger naar voedsel stillen. Dit teken van verzadigdheid is essentieel voor het welzijn, omdat zonder je dit mechanisme constant zou eten zonder je voldaan te voelen. Wanneer tijdens een bepaalde maaltijd niet wordt voldaan in de energiebehoefte, zal het lichaam je verleiden om tijdens de volgende maaltijd meer te eten. Op deze manier compenseert het zich voor het energietekort van de vorige maaltijd. Hetzelfde gebeurt wanneer het verteringsvermogen van het lichaam laag is en je niet genoeg energie bekomt uit het voedsel dat je eet.


Dit werkt ook zo in het tegenovergestelde geval: wanneer een maaltijd een hogere energie-inhoud heeft dan nodig, zal het lichaam een signaal doorgeven dat het bij de volgende maaltijd minder energie nodig heeft. Het lichaam streeft ernaar om energiedistributie in het lichaam zo gebalanceerd en normaal mogelijk te houden. Wanneer je het jezelf ontneemt voldoende te eten door het volgen van een dieet, onthoud je het lichaam de energie die het nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren en zal het lichaam door blijven seinen dat het dringend energie nodig heeft, wat zich uit in een zeurend hongergevoel. Wanneer je op deze behoefte ingaat en dit ritueel zich meermaals herhaalt leidt dit tot chronisch overeten, wat ervoor zorgt dat voedsel met een lage energie-inhoud in het darmkanaal wordt opgeslagen. Omdat het lichaam niet in staat is om dit voedsel naar behoren te verteren en absorberen, wordt het omgezet in lichaamsvet en afval, wat vervolgens het lymfe- en verteringsstelsel en de bloedsomloop verstopt.


Op dit moment gaat het lichaam over op hongersnoodstand; je verlangt naar eten, voornamelijk geraffineerde koolhydraten zoals suiker, chocolade, zoete drank, koffie, etcetera, wat je na nuttigen onmiddellijk energie verschaft. Deze voedingsmiddelen bevatten echter enkel “lege engergie” en laten enkel de bloedsuikerspiegel even stijgen. Na een korte tijd daalt deze bloedsuikerspiegel weer onder normale waarden, wat een depressief, chagrijnig en vermoeid gevoel kan uitlokken. Omdat we telkens weer een poging tot lijnen doen (door middel van een te lage calorie-inname, met als gevolg dat we een intense drang naar voedsel krijgen waarna overeten het gevolg is) houden we deze cyclus in stand en doen we er elke keer weer een schepje bovenop. Et violà; zie daar het jojo-effect.


Wanneer men suikers eet zorgt dit bijna direct voor energie; omdat suiker zich direct door de maagwand kan dringen duurt het maar zo’n drie tot vijf minuten voor het in de bloedsomloop terecht komt. Omdat deze bloedsuikerspiegel in balans moet blijven krijgt de pancreas een seintje dat het insuline moet afscheiden, wat ervoor zorgt dat suikers naar de cellen worden gevoerd om vervolgens gebruikt te worden als energie. De pancreas krijgt al een seintje wanneer de smaakpapillen op de tong de zoete smaak van suiker waarnemen.


Omdat kunstmatige zoetstoffen amper calorieën, dus energie, bevatten, behandelt het lichaam ze op dezelfde manier als wanneer je te weinig eet door middel van diëten. Het herkent de complete afwezigheid van potentiële energie en geeft een signaal af dat je een tekort aan energie hebt, wat resulteert in een verlangen naar meer voedsel. Daarnaast proeven de smaakpapillen geen verschil tussen suikers en zoetstoffen als aspartaam, surcalose en saccharine, waardoor de pancreas alsnog insuline afscheidt. De insuline treft echter niet de suiker aan waar het voor afgescheiden is, enkel loze eiwitverbindingen, waardoor het zoekend naar suiker door de bloedsomloop zwerft. Omdat het daar niet te vinden is, haalt de insuline suikers uit de bloedsomloop, wat de bloedsuikerspiegel doet dalen. Omdat dit gevaarlijk is zal er weer een seintje worden gestuurd met de boodschap dat er dringend suikers nodig zijn, wordt de drang naar het eten van suikers alleen maar groter, met de kans dat je er uiteindelijk weer voor zwicht.


Door deze manier van caloriebeperking bereik je in principe het tegenovergestelde effect van wat de bedoeling is; in plaats van de honger naar suikers te stillen met kunstmatige zoetstoffen, krijg je hier alleen nog maar meer trek in. Wanneer je deze drang probeert te onderdrukken met het eten/drinken van nog meer kunstmatige suikers, zal deze drang alleen maar sterker worden, met als uiteindelijke gevolg dat je jezelf compleet overeet. Uit onderzoek blijkt dat de behoefte aan suikerrijke producten zo’n negentig minuten kan duren na het drinken van vloeistof dat kunstmatige zoetstoffen bevat, zelfs wanneer bloedtesten normale waarden aangeven.


Een echt serieuze toestand ontstaat wanneer het lichaam constant kunstmatige zoetstoffen krijgt toegediend. Gezien deze zoetstoffen herhaalderlijk de smaakpapillen stimuleren, krijgen de hersenen en bijna constante drang naar eten te verwerken. Tegelijkertijd krijgt de lever de instructie van de hersenen om suikervoorraden op te slaan in plaats van ze vrij te maken voor energie, wat chronische vermoeidheid veroorzaakt. De pancreas, die ten onrechte aanneemt dat er zich suikers in de bloedbaan bevinden, realiseert zich uiteindelijk dat het voor de gek is gehouden, waardoor de secretie van insuline verminderd zal worden. Probleem opgelost zou je denken, maar niets is minder waar; op deze manier ontstaat een depressie.


Suiker staat bekend om de bevorderende werking die het heeft op de gemoedstoestand. Met behulp van serotonine bevordert suiker de afgifte van serotonine in het brein, ook wel de gelukkigheidsneurotransmitter genoemd. Wanneer er geen insuline meer vrij wordt gegeven, wordt er ook geen serotonine afgescheiden en dat heeft een effect op de geestelijke gemoedstoestand. De enige mogelijke oplossing hiervoor is, zoals je misschien wel kunt raden, het eten van hetgeen wat je juist probeerde te vermijden: suikers.


De gevolgen van kunstmatige zoetstoffen
Helaas houdt het niet op bij gewichtstoename en depressie, al zouden dat op zich redenen genoeg moeten zijn om het woordje “light” voorgoed uit uw keukenkastjes en koelkast te verbannen. De gevolgen van aspartaam en cohorten zijn desastreuzer dan fabrikanten doen geloven. Van onderstaande medische aandoeningen is uit onderzoeken gebleken dat zoetstoffen een bijdrage leveren aan;



  • Obesitas

  • Vergeetachtigheid

  • Duizeligheid

  • Geheugenverlies

  • Misselijkheid

  • Verhoogde aanmaak van insuline

  • PMS

  • Gewichtstoename

  • Paniekaanvallen

  • Epileptische aanvallen

  • Overstimulering van borstklieren, wat kan leiden tot borstkanker

  • Schade aan het zenuwstelsel

  • Migraine

  • Beroerte

  • Onvruchtbaarheid

  • Spasmen

  • Stekende pijnen

  • Gevoelloosheid in de benen

  • Krampen

  • ADD

  • ADHD

  • Parkinson

  • Alzheimer

  • Depressie

  • Fibromyalgie

  • Vermindering van zicht

  • Gastro-intestinale reacties

  • Bij zwangeren: vertraging van de mentale groei van de foetus

 
Quote
RE: Dikke dames club
Alice  schreef op: 13-10-2013 17:20:41
Nee heb ik niet gelezen Sis, maar heb je me al 's eerder aangeraden geloof ik he
Moet ik 's gaan doen. 

Klinkt lekker hoor Sis, waarom zou ik je voor gek verklaren. 
Met brocolli heb ik dat nog nooit gedaan, want ik ben altijd bang dat dat niet lekker is als dat gegrild is. 
Maar ik maak heel vaak ovenschotels met allerlei soorten groenten bij elkaar. Makkelijk en zo lekker! Je hoeft er eigenlijk niet eens wat bij te eten. 
Gooi er vaak in: aardappels, bataat, wortels, pastinaak, ui, paprika, champignons, kerstomaatjes, courgette, aubergine.. Zo lekker! 
 
Quote
RE: Dikke dames club
Alice  schreef op: 13-10-2013 17:24:47

Quote Smvn&d:
en ik heb me hand behoorlijk verbrand, was een beetje druk bezig en toen ging het weer mis



Ai... ik doe het ook bijna dagelijks... maar heb 't waarschijnlijk eerder door dan jij dat 't aan het gebeuren is. 
Heb 's een keer een ovenhandschoen aan mn ene hand gedaan en met mn andere hand de deksel van mn braadpan die net uit de oven kwam opgetild... Ik vond mezelf erg dom, een beetje grappig.. maar oooh dat deed zeer
 
Quote
RE: Dikke dames club
Alice  schreef op: 13-10-2013 21:43:15
Ja.. Dat dan weer wel, maar kan natuurlijk ook flink mis gaan. 
Ik vind brocolli best lekker, maar er moet wel iets bij, anders is het snel saai. 
maar tis wel goed te combineren met veel dingen.
 
Quote
RE: Dikke dames club
Pien  schreef op: 13-10-2013 21:50:52
De voedselzandloper is een interessant boek hoor Alice. Al leef jij al bijna zoals het boek aanbeveelt qua eten. Ik heb er best wat van geleerd en heb ook het kookboek ervan. S morgens eet ik geen brood meer maar havermoutpap met sojamelk en rood/blauw fruit erdoor. 
 
Quote
RE: Dikke dames club
Minou  schreef op: 13-10-2013 22:00:03
Heb je die als e book toevallig sis?

Idd brood, aardappels enz laat ik ook echt niet staan hoor! Weet nog zo hoe ik twijfelde toen ik net begon met afvallen. Die zegt dit, die zegt dat..maar uiteindelijk is het toch gelukt, het is echt een kwestie van bewust eten ( zegt iemand die gister in de griek at en vanavond aan de mac zat..hihi )
 
Quote
RE: Dikke dames club
Jolanda1974  schreef op: 13-10-2013 22:02:26

Quote Minou:
.maar uiteindelijk is het toch gelukt, het is echt een kwestie van bewust eten ( zegt iemand die gister in de griek at en vanavond aan de mac zat..hihi )



Wat lekker zeg!! ben jaloers op je 
 
Quote
RE: Dikke dames club
Minou  schreef op: 13-10-2013 22:02:36
Helaas Pindakaas voor mij
 
Quote
RE: Dikke dames club
Pien  schreef op: 13-10-2013 22:03:36
Ja dat gaat mij ook te ver Sis. Ik gebruik het ook als basis. Maar het heeft bij ons wel een omdenken in eten teweeg gebracht. We eten nu meer vis, minder rood vlees, veel meer groenten, minder aardappelen (dus niet weglaten). Melk drinken mijn man en ik nooit. Onze zoon lust wel graag soya chololademelk en onze dochter drinkt graag milk&fruit. Dat ga ik haar dus niet verbieden. Gewoon niet teveel van drinken.
 
Quote
RE: Dikke dames club
Minou  schreef op: 13-10-2013 22:12:04

Quote Jolanda1974:
[...]

Wat lekker zeg!! ben jaloers op je 





hoeft niet hoor hihi. In mijn geval was het echt eigen schuld, dikke bult..je wilt niet weten wat ik at als de meiden op bed lagen..

of overdag tussendoor..



enne...ben trots op je!
 
Quote
RE: Dikke dames club
Jolanda1974  schreef op: 13-10-2013 22:13:34
Ik had het alleen maar over de Griek en Mac lieverd  maar ben ook trots op jouw 
 
Quote
RE: Dikke dames club
Alice  schreef op: 13-10-2013 22:13:40
Hmm het kookboek ervan... dat wil ik! Ik ben gek op kookboeken! 

Aardappelen, granen.. Hmm.. granen kan ik wel een beetje in mee gaan, als we het over de moderne tarwe hebben, maar voor de rest lijkt het me niet zo kwalijk. Ik zou ook niet zonder kunnen denk ik. Ik ben dol op pasta bvb. En brood is gewoon makkelijk. 
aardappelen zou ik het minste missen denk ik, maar ben er zeker niet van overtuigd dat die niet goed zijn. Misschien overgecultiveerd
 
Quote
RE: Dikke dames club
Minou  schreef op: 13-10-2013 22:15:50
Ohhh hihi








Ik kan alles eten, maar noten.. hoe gezond ook..helaas met die allegie niet aan mij besteed!
 
Quote
RE: Dikke dames club
Minou  schreef op: 13-10-2013 22:20:10

Quote Smvn&d:
Mijn zoontje is trouwens echt grappig met eten..

Hij houd niet echt van fruit, dus doet altijd moeilijk over fruit eten, zet ik vanmiddag een bakje fruit naast hem, en ik zeg, nick luister, je mag dat fruit niet opeten, ik ga zo snoepjes voor je pakken, die mag je wel, maar geen fruit want daar worden je spierballen veel te groot van dus dat wil ik niet hebben (hij is nogal trots op zijn spierballen) en ik loop weg, echt 2 minuten later, bakje leeg, zegt ie 'mama, voel me spierballen, heb het stiekem toch gegeten' Dus ik net doen of ik boos was, zo van, naaaaaaaaaaaaaaaa die zijn nu echt veel te groot, echt geen fruit meer eten nu hoor! En ik heb een idee, we eten vanavond broccoli, maar ik maak voor jou wel patatjes of pannekoeken, want broccoli is veel te gezond en strax worden ze nog groter.. gaat ie gillen 'neeeheeeeeeeeee ik wil broccoli!'
En vanavond aan tafel zei ik, je gaat het niet opeten hoor.. haha hij heeft 2x opgeschept

Zo doen we dat nou al maanden, dat met die spierballen, en je moet eens zien hoe snel ze hun groente of fruit opeten




Geweldig!!!

( helaas..hier ook geprobeerd het zo om te draaien..hell no dag ze het doet..grrmbll )
 
Quote
RE: Dikke dames club
Alice  schreef op: 13-10-2013 22:20:22
Mn man heeft een ereader, ik heb een ipad... 
 
Quote
RE: Dikke dames club
Jolanda1974  schreef op: 13-10-2013 22:22:00
naar welk kookboek ben je op zoek? dan kan ik even kijken. Heb wel wat digitale boeken
 
Quote
RE: Dikke dames club
Alice  schreef op: 13-10-2013 22:23:37

Quote Smvn&d:
Mijn zoontje is trouwens echt grappig met eten..

Hij houd niet echt van fruit, dus doet altijd moeilijk over fruit eten, zet ik vanmiddag een bakje fruit naast hem, en ik zeg, nick luister, je mag dat fruit niet opeten, ik ga zo snoepjes voor je pakken, die mag je wel, maar geen fruit want daar worden je spierballen veel te groot van dus dat wil ik niet hebben (hij is nogal trots op zijn spierballen) en ik loop weg, echt 2 minuten later, bakje leeg, zegt ie 'mama, voel me spierballen, heb het stiekem toch gegeten' Dus ik net doen of ik boos was, zo van, naaaaaaaaaaaaaaaa die zijn nu echt veel te groot, echt geen fruit meer eten nu hoor! En ik heb een idee, we eten vanavond broccoli, maar ik maak voor jou wel patatjes of pannekoeken, want broccoli is veel te gezond en strax worden ze nog groter.. gaat ie gillen 'neeeheeeeeeeeee ik wil broccoli!'
En vanavond aan tafel zei ik, je gaat het niet opeten hoor.. haha hij heeft 2x opgeschept

Zo doen we dat nou al maanden, dat met die spierballen, en je moet eens zien hoe snel ze hun groente of fruit opeten




hahahahah! Super! 
vrees dat dat hier niet gaat werken. Nog niet althans.. Hij gaat me aankijken of ik gek ben. 
Maar hij eet wel vrij goed. Hij is dol op elk fruit dat je hem voorzet.. groente wat minder, maar ach. Noten eet hij ook allemaal
 
Quote
RE: Dikke dames club
Minou  schreef op: 13-10-2013 22:25:11
Hier echt zeikerds met eten..nou ja Stella vooral..zucht zucht..

Voor kookboeken op epub hou ik me aanbevolen!
( als het maar simpele dingen zijn, ben niet zo'n keukenwonder)
 
Quote
RE: Dikke dames club
Jolanda1974  schreef op: 13-10-2013 22:25:26
Nee die heb ik helaas niet Sis.. en die staat ook niet op s.potnet op dit moment. Ik hou hem in de gaten.
 
Quote
RE: Dikke dames club
Jolanda1974  schreef op: 13-10-2013 22:26:20
Heb wel G.rip op Koolhydraten van Y.vonne L.emmers.
 
Quote
RE: Dikke dames club
Pien  schreef op: 13-10-2013 22:31:18
Het kookboek heet lekker lang jong. En van de week kreeg ik via bol bericht dat er een nieuw kookboek uit was.
 
Quote
RE: Dikke dames club
Jolanda1974  schreef op: 13-10-2013 22:38:58
Ik kan hem ook niet vinden. 
 
Quote
RE: Dikke dames club
Alice  schreef op: 13-10-2013 22:43:13
Hij gaat in elk geval op mijn Verlanglijstje! Leuke tip!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | Volgende


Reageren op Dikke dames club
Naam
Bericht