Menu
 

Topic:

mag niet meer op school reis

Sannie  schreef op: 24-04-2015 23:25:08
Hoi.wat vinden jullie? Ik vind het een erge straf.mijn zoon is 10 en helaas een meelopen en erg beinvloedbaar .daar heb ik hulp voor .voor zijn sociaal en emotionele. Ook omdat ik pas gescheiden ben en hij ook epilepsie heeft .Hij twee vrienden die niet goed voor hem is .heeft slechte invloed. Film hes wat hij op YouTube zet.Porno op zijn telefoon. Weet hij van hun .Maar vandaag is het niet goed gegaan met konin spelen. Die jongens zijn weggelopen. Ze waren een uur weg.Ik heb overal gezocht. Maar helaas. Diejongens hebben nog paar kkinderen overgehaald om weg te lopen. En nu heeft de juf gezegd .dat ze niet mee op school reis mee mogen.Ik vind het te harde straf. Ik snap juf echt wel hoor.Maar ik ben erg druk met mijn zoon om hem weerbaarder te krijgen. Hij heeft nu erg moeilijk door omstandigheden. Ik ga dinsdag praten met de directeur. Wat vinden jullie hier nu van ? Terecht? Of toch te streng?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | Volgende
RE: mag niet meer op school reis
Sannie  schreef op: 26-04-2015 19:30:15
Er waren veel moeders..op het veld.pfff.Ik doe alles maar dan ook alles om mijn zoon op speciale onderwijs te krijgen. Maar krijg het niet voor elkaar.omdat hij het goed op school. Pfff lees je niet ofzo??.hij heeft compenseert het met zijn goede geheugen. Ben al paar jaar aan het vechten. Het gaat niet zomaar .om hem op andere school te krijgen
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Jolanda1974  schreef op: 26-04-2015 19:30:38
Net zoals de leerkrachten op school.. Dus je kunt niet alleen de schuld bij de school neerleggen. Jouw zoon is duidelijk niet op zijn plaats op deze school. Ze kunnen hem niet de veiligheid / begeleiding bieden die hij nodig heeft en verdient. Want helaas sneeuwen deze kinderen onder op het reguliere onderwijs. Is er geen school in de buurt die kleiner is, kleinere klassen  minder prikkels?
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Jolanda1974  schreef op: 26-04-2015 19:31:46
en ik lees wel.. alleen kom jij elke keer met andere argumenten en feiten op tafel. 
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Sannie  schreef op: 26-04-2015 19:34:00
Pff.Ik schrijf niks meer.sorry. Ik heb alle papieren. Maar school zegt is maar moment opname. En alle scholen in de buurt zitten erg veel kinderen in de klas. Ik geef de school niet de schuld.Ze willen alleen niet mee werken en en naar een andere normale school is funest voor hem .ook door zijn Ass.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Boterbloem  schreef op: 26-04-2015 19:34:42
Nou, heel eerlijk?

Ik vind het wel slecht als school en moeders kinderen zien weglopen dat ze gewoon maar staan kijken en niets doen.
Was er wat ergs gebeurd dat vind ik zeker dat ze verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor het niet ingrijpen.
Ik stond erbij en ik keek erna.

Als je met kinderen werkt weet je dat ze soms enorm stomme dingen kunnen uithalen/ verzinnen.
En als er leerkrachten EN ouders aanwezig waren dan kan er altijd 1 iemand even weg (eigen groepje bij een ander onderbrengen) om ze ter verantwoording te roepen en desnoods direct op dat moment op te laten halen.

Echt enorm dom om kinderen weg te laten lopen en toe te kijken.

Als ze hier naar de sporthal toefietsen een kinderen fietsen ineens weg mag ik ook hopen dat leraren niet de schouders ophalen en gewoon verder fietsen...
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Sannie  schreef op: 26-04-2015 19:36:07
Ik wil hem graag op speciale onderwijs krijgen .Maar dat lukt niet.Ik kan me niet goed verwoorden.vind ik moeilijk.daarom van de hak op de tak.praten vind ik makkelijker
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Boterbloem  schreef op: 26-04-2015 19:36:36
Jolanda, als je kind goed presteert kun je nog maar heel weinig zo is mij verteld ;-)
Op de een of andere manier hebben ze verzonnen dat een kind dan altijd beter af is op het normale onderwijs.

Wij hebben ook papieren voor bepaalde hulp, maar de groep die moet betalen vind het allemaal niet nodig.
Psychiater en orthopedagoog zeggen dat hij het nodig heeft, maar de mensen die over het geld gaan die mogen uiteindelijk beslissen of ze daarmee akkoord gaan of niet op de een of andere manier. En dan kan je hoog en laag springen ;-)
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Wanouk  schreef op: 26-04-2015 19:38:23
Ik heb bewust niet alles gelezen...

Persoonlijk vind ik het een stomme straf, geroepen door de juf in boosheid en ongerustheid. Dit is niet in overleg gegaan, ik heb begrepen dat dit dinsdag gaat gebeuren?

Een straf die pas over 2 maanden ingaat, vind ik echt raar. 
Ik lees dat ze zich aan de regels moeten houden.
Ben ik het natuurlijk helemaal mee eens, maar wisten de kinderen ook dat wanneer je je niet aan de regel hield, dat je dan niet op schoolreis mocht? 

Dat ze straf verdienen staat buiten kijf, het is niet niks om weg te lopen van de koningsspelen, maar dan moet die straf wel binnen een bepaalde tijd gegeven worden, en niet 2 maanden later. Dan is het denk ik heel moeilijk uit te leggen aan iemand die autistisch is, dat hij nu straf krijgt voor iets wat hij 2 maanden geleden heeft gedaan. 

Ik hoop dat het gesprek dinsdag meer duidelijkheid zal brengen en dat het word omgezet naar een andere straf. 
En dat school de jongens tijdens het schoolreisje uit elkaar haalt, elk apart in een groepje. 

De telefoon zou ik ook omwisselen naar een gewone simpele telefoon, geen smartphone meer. En proberen dat hij het contact met die jongens afbouwt, misschien via een beloningssysteem, ik weet niet wat voor jouw zoon het beste helpt om iets voor elkaar te krijgen.
Veel succes!



 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Ma Dalton  schreef op: 26-04-2015 19:57:59
e[/quote] hem niet mee willen nemen op schoolreisje, ze kunnen zo de veiligheid van andere kinderen niet waarborgen.
Wel triest voor je zoon, ook al zegt hij dat hij het niet erg vindt. Kan natuurlijk ook een houding zijn.

Ik heb dit topic al eerder gelezen en ik vind het altijd zo jammer dat mensen zo snel roepen dat vooral hun kind er niet onder moeten lijden. Ik begrijp dat wel maar hoe denk je dat deze kinderen zich moeten voelen? Elke dag in een klas waar ze zich eigenlijk niet fijn en veilig voelen, niet mee kunnen komen, elke dag weer die worsteling. En dat alleen omdat er voor die kinderen geen passend onderwijs is dat ze eigenlijk zo hard nodig hebben. Die kinderen passen zich elke dag aan, ze moeten wel. Is het dan zo erg voor een 'normaal'kind om zich zo nu en dan ook aan te moeten passen? Begrip te leren hebben voor iemand die het misschien even moeilijk heeft? Helaas zie ik maar al te vaak dat ouders zo snel en harteloos oordelen en alleen van het welzijn van eigen kind uitgaan. 


[/quote]

Ik heb een kind wat erg vervelend aanwezig is in de klas, zonder dat hij dat expres doet. Maar hij is het wel. Hij maakt geluid, hij is constant in beweging hij zegt dingen die niet door de beugel kunnen en hij is niet soms impulsief, maar altijd. Hij neemt je ook erg letterlijk... Hij is alleen ook ongelooflijk slim, dus daarmee komt hij met dit gedrag weg. want school kan er niks mee. Ik zal je de details besparen maar als je bedenkt dat ik hem in de kleuterklas al uit de directeurs kamer heb moeten halen.. en dat niet een keer..  dan weet je het wel denk ik...  Hij is nooit gediagnosticeerd, maar aangezien ik een neef heb die onleerbaar autistisch is, ga ik er zelf vanuit dat hij hoog presterend asperger heeft.
Ik denk dat zijn klas fijner gedrag verdiend! een hoop beter. Gelukkig doet hij niemand echt pijn. Maar soms maakt hij wel dingen stuk. Maar andere kinderen moeten zich alle dagen aanpassen aan hem. Dictee.. de mijne heeft het in een tel gehoord en doet het foutloos en gaat dat heel hard neurien.. leuk voor die kinderen die er zo hard voor moeten werken. Hij kan heel onredelijk boos worden, de anderen slikken dat dan maar weer.. Ik heb een orthopedagoog bezorgd en we doen wat aangeraden wordt. en omdat school nu niks verder eist, is er geen reden om een formale diagnose te halen.

Maar als school hem een consequentie geeft.. dan sta ik daar achter.. Want wat als hij het nu niet leert? Wat dan? Niet meedraaien.. oke, maar wat is er dan over? de gevangenis zit vol met jongens die niet normaal sociaal leren draaien. Ik weet NIET wat voor elk kind de oplossing is. WEL ben ik ervan overtuigd dat ik de wereld niet in mijn huis heb wonen en ook niet de rest van " de maatschappij" als mijn kind afwijkend gedrag vertoond EN het is storend voor anderen.. dan hoeven anderen niet te veranderen.. dan moet mijn zoon dat.

En... ik heb een oudste die niet makkelijk is, maar in de klas gelukkig luisterd, maar die in een statistisch bijna onmogelijk vervelende klas zit met van de 14 jongens 5 met een dubbele diagnose..en dan nog 2 die kopieer gedrag vertonen ofgewoon niet gediagnosticeerd zijn.  MIjn oudste voelt zich heel vaak niet veilig in die klas, de kinderen die kwa gedrag meer norm zijn ook niet.  De hele klas komt niet goed aan leren toe. De prestaties van mijn oudste blijven achter.Hij en de rest van die klas past zich ook maar aan, en maar aan, en maar aan.. De hele dag dat aan de andere kant de lettersoep zo zijn best doet en zich probeert aan te passen. doet de klas dat ook he.. die gewone kinderen kunnen namelijk niet weg.. die zijn gedwongen om in die klas te zitten. En ik word soms in mezelf ook boos. want er zijn ouders in het lettersoep groepje die zo hard proberen om met hun kind een weg te zoeken naar een gezonde volwassenheid, maar er zijn er ook die bij elk rondje rottigheid die letters weer aanhalen als excuus.
Het is een verklaring, geen excuus. Als  je kind echt niet mee kan in een normale mini samenleving die en klas en school is, dan moet je een andere school zoeken of andere oplossingen zoeken. Het is van de zotte dat iemand voor gaat stellen dat je voor alle bijzondere situaties een op een begeleiding zou moeten leveren op een normale school..  Voor mijn tweede moet ik de komende jaren ieder jaar maar weer zien hoe het gaat gaan. Of we zonder diagnose en zonder medicijnen verder kunnen. En ik vind het niet de schuld van een ouder dat een kind ADHD is of wat het maar van die lettersoep heeft gegeten, maar je helpt je kind geen snik als je je achter die letters verschuild

Ik snap dat je voor je kind op wilt komen, dat doe ik ook.. ook voor mijn tweede.. maar er zijn wel grenzen aan wat voor een normale klas te hanteren is.

En eigenlijk wil ik ook nog even op die rare vergelijking met die blinde terug komen.. want die is zo krom als maar kan.  De wereld past zich aan aan de blinde?? echt?? waar dan? want die blinde die kan bij mij in de wijk ook niet zomaar overal gaan lopen als voetgangers en auto's het wegdek delen. Ja hij kan het, maar dan is hij snel omgereden.  De wereld heeft wel begrip, maar past zich niet aan. De blinde, leert lezen in braille, gebruikt een stok en leert zich aan te passen.. maar de wereld leest  niet elk boek in braille.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Jen9  schreef op: 26-04-2015 20:13:39
Boterbloem. .om eerlijk te zijn vraag ik me af of de leerkrachten nika gedaan hebben. Dat leek misschien zo...maar we waren er niet bij. .en meestal wordt er echt wel direct acties ondernomen. .Maar oydera en kinderen vinden het leuk om dit soort dingen te vertellen. ....  Andere ouders kan je nooit verantwoordelijk stellen. 
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Boterbloem  schreef op: 26-04-2015 20:31:44
dat weten we inderdaad niet zeker.

Mocht het wel zo zijn dan vind ik het echt hartstikke fout.

En je kunt ouders misschien niet verantwoordelijk stellen, maar je hebt ook gezond verstand waarmee je kunt ingrijpen ipv dat maar gewoon te laten gebeuren (mocht dat gebeurd zijn)

Net zoiets als dat je op straat iets ziet wat niet door de beugel kan en je toekijkt maar niet ingrijpt... Je hebt wat mij betreft een soort van verplichting om wel in te grijpen als iets gebeurd wat gevaar kan opleveren.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Jessiemv3  schreef op: 26-04-2015 20:40:10

Quote kees:
Jessie, ik neem aan dat je het ook tegen mij hebt ...jammer dat je best veroordelend reageert. Is het moeilijk om aan te passen? Om begrip te tonen? Schrijf je.... Je hebt werkelijk dan geen idee wat mijn 'gewone' kinderen al dan niet laten. Maar ik mag geen mening hebben want anders passen wij ons niet aan? Jij komt op voor jouw kind en.ik voor de mijne, dat heet niet harteloos maar moederliefde Begrip afdwingen werkt behoorlijk averechts voor mij



O neehoor, dit was gewoon algemeen bedoeld. Vervelend dat het zo overkomt. En volgens mij schreef ik ook dat ik het wel begrijp dus het is niet veroordelend bedoeld. Sterker nog, mijn kinderen zitten ook in de klas bij kinderen die 'iets' hebben en moeten zich ook vaak genoeg aanpassen. ik probeer ze dan uit te leggen dat het net even anders werkt en waarom er op een bepaalde manier wordt gereageerd. Het valt me gewoon in mijn omgeving op dat sommige ouders alleen het welzijn van eigen kind voorop stellen en het lastig vinden om begrip te tonen voor kinderen die het net even wat moeilijker hebben. 
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Sannie  schreef op: 26-04-2015 20:50:15
Nou het moet niet gekker worden. Een jongen had erg gehuild op school. Die ook was weg gelopen. Die mag nu wel weer mee op schoolreisje.dat hoorde ik van die moeder .net .dat klopt toch al niet ??
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Debby1977  schreef op: 26-04-2015 20:53:09
Ik zou in gesprek gaan met school en je niet gek laten maken door verhalen van anderen
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Suus  schreef op: 26-04-2015 20:54:19
Ik heb op school wel eens een 10 jarige weg zien lopen bij de overblijf. Ben niet achter hem aangegaan, simpelweg omdat ik de rest niet kan laten staan en hij 10 is. Uiteraard hulp ingeroepen en toen achter hem aan.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Jen9  schreef op: 26-04-2015 21:18:14
Luister je niet te veel naar verhalen Sannie, zoals de lerkrachten en ouders die niet ingrijpen, en nu dit.. Nooit op anderen afgaan, maar t zelf hechken bij de persoon die t echt kan weten.... Mensen praten zo graag....
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Sannie  schreef op: 26-04-2015 21:21:45
Ik wacht dinsdag even af.dan vraag ik het allemaal wel.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Boterbloem  schreef op: 26-04-2015 21:42:02
Suus, dat is toch ook het punt ;-)
Als er allemaal leerkrachten en ouders zijn is er toch wel 1 iemand die (als ze allemaal een groepje hebben) het groepje bij een ander kan achterlaten en achter de jongens aan kan gaan?
Tuurlijk ren je niet ineens weg. Maar als het serieus zo is gegaan dat ze het wel allemaal kunnen zien maar niet kunnen overleggen zodat er snel een achteraan gaat zou ik het persoonlijk heel raar vinden...
Want wat als er een kind gewond ligt, laten we die ook liggen omdat je de rest van de groep ook in de gaten moet houden? Of wordt er dan ook wat geregeld?
Maar goed, vraag is idd: hebben ze helemaal niets gedaan? Hebben ze gezien dat ze wegliepen? Enzovoort
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Suus  schreef op: 26-04-2015 21:47:47
Ik bedoelde dat die 10 jarige ondertussen de wijk in kan zijn. Er is toch ook gezocht dacht ik? het is gissen.....


 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 26-04-2015 21:58:27
Ik vind dus dat de JUF een fout heeft gemaakt. Zij had de kinderen moeten aanspreken op hun gedrag en zeggen dat ze dit met de ouders op zal nemen. En pas in het gesprek met de ouders had zij kunnen aangeven aan welke straf zij zit te denken. En er kunnen wel 10tallen mensen bijgehaald worden bijv de ouders die hadden kunnen ingrijpen, dat maakt eigenlijk verder niet uit want de intentie van de jongens bleef hetzelfde namelijk het weglopen. School heeft blijkbaar niet voldoende beroepskrachten om de zoon van TO of welk kind met een stoornis dan ook te begeleiden. En ik ben er wel voor dat er een extra persoon meegaat op schoolreis. School wil de zoon van TO niet overplaatsen naar speciaal onderwijs, dan moeten zij maar in de buidel tasten om hem passend onderwijs te geven of anders het stokje over te dragen. Het is al duidelijk dat de zoon van TO meer toezicht nodig heeft omdat hij dus weg kan lopen.

Ik vind het niet meemogen op schoolreis geen passende straf voor iemand met gedragsproblemen of een indicatie zoals Ass. Hiermee laat school wederom zien dat zij het niet aandurven om met hem op schoolreis te gaan, dan wordt het toch echt tijd om hem passend onderwijs te geven.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Ano  schreef op: 27-04-2015 08:59:53
mijn advies is om dinsdag het gesprek met school aan te gaan. Je kan vandaag vast een mailtje sturen waarin je aangeeft graag een gesprek te willen over de ontstane situatie En de verder gevolgen voor het onderwijs aan jouw zoon.
Vervolgens in het gesprek vooral de nadruk leggen op de zorgen die je hebt over je zoon. School vindt het niet nodig om je kind naar het speciaal onderwijs te sturen. vraag dan goed na hoe ze dit incident met een interne schorsing als straf dan plaatsen. Vraag ook of ze de interne schorsing willen bevestigen op schrift. Voor het speciaal basisonderwijs is vaak een cognitieve achterstand nodig maar voor het speciaal onderwijs niet. Alleen al de epilepsie zorgt voor een complex geheel dat het speciaal onderwijs aan deze groep kinderen een status aparte heeft gekregen. Daarbij mag je als ouder je kind gewoon aanmelden op een speciaal onderwijsschool. Zij moeten dan onderzoeken of zij jouw kind passend onderwijs kunnen bieden. Als zij ja zeggen kan je contact opnemen met het samenwerkingsverband om een toelaatbaarheidsverklaring aan te vragen. Er zijn veel meer wegen die naar Rome leiden.

wat betreft de straf, ik vind hem wel passend als het schoolreisje komende week was geweest. Over 2 maanden heeft het geen effect op raddraaiers. Je vraagt van school een grote verantwoordelijkheid om deze kinderen mee te nemen. Je wilt zelf toch ook niet dat ze dit presteren in een vreemde omgeving.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Sannie  schreef op: 27-04-2015 12:34:32
Dank je wel .hier kan ik wat mee.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Kyla  schreef op: 27-04-2015 18:36:49

Quote Nina_mv_Owen_en_Quinn:
Ik vind dus dat de JUF een fout heeft gemaakt. Zij had de kinderen moeten aanspreken op hun gedrag en zeggen dat ze dit met de ouders op zal nemen. En pas in het gesprek met de ouders had zij kunnen aangeven aan welke straf zij zit te denken. En er kunnen wel 10tallen mensen bijgehaald worden bijv de ouders die hadden kunnen ingrijpen, dat maakt eigenlijk verder niet uit want de intentie van de jongens bleef hetzelfde namelijk het weglopen. School heeft blijkbaar niet voldoende beroepskrachten om de zoon van TO of welk kind met een stoornis dan ook te begeleiden. En ik ben er wel voor dat er een extra persoon meegaat op schoolreis. School wil de zoon van TO niet overplaatsen naar speciaal onderwijs, dan moeten zij maar in de buidel tasten om hem passend onderwijs te geven of anders het stokje over te dragen. Het is al duidelijk dat de zoon van TO meer toezicht nodig heeft omdat hij dus weg kan lopen.

Ik vind het niet meemogen op schoolreis geen passende straf voor iemand met gedragsproblemen of een indicatie zoals Ass. Hiermee laat school wederom zien dat zij het niet aandurven om met hem op schoolreis te gaan, dan wordt het toch echt tijd om hem passend onderwijs te geven.



100% eens.

Vraag je hulpverlening anders wat zij vinden en of ze evt. met school in gesprek willen.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Sannie  schreef op: 27-04-2015 19:38:52
Ik ga er morgen gelijk er achterna .elke keer op zondag.Heb ik problemen met hem .en nu weer.overgeven.erge buikpijn.omdat hij morgen weer na school moet.pfff.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Tiesmv3jongens  schreef op: 28-04-2015 11:41:42
Echt schakel je hulpverlening in bij school want dit is niet goed die spanning.  Ook die spanning kan zorgen voor de epileptische aanvallen dus heeft school echt wel een probleem. Alleen moet je ze zover krijgen om het te erkennen En dat heeft hier echt jaren geduurd van vechten. 

Ik snap dat je er moe van wordt maar zet echt even door voor je mannetje 
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Sannie  schreef op: 28-04-2015 15:28:05
hoi ,heb morgen vroeg gesprek op school ,de jongens hebben vandaag gesprek gehad met de directeur.ze kunnen het terug winnen om wel mee te kunnen op schoolreis ,door 40 stickers te winnen ,.door goed gedrag .hoor het morgen wel allemaal ,mijn zoon kon het me niet goed uitleggen ,
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Sannie  schreef op: 28-04-2015 15:28:45
vandaag had hij geen tijd.de directeur .helaas.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Ma Dalton  schreef op: 28-04-2015 15:36:22
had je geen afspraak? Misschien toch echt even zo formeel zijn om een gesprek aan te vragen. hier zou ik geen genoegen mee nemen.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Sannie  schreef op: 28-04-2015 16:19:44
Ik heb morgen vroeg afspraak staan met hem .heb hem vanmorgen snel gesproken.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Kyla  schreef op: 28-04-2015 17:28:54
Terug winnen met 40 stickers.. en wat als hij heel hard zijn best doet en het zijn er maar 39?  Bij mij gaan nu zo veel alarmbellen af. Maak een afspraak met je hulpverlener erbij, dit gaat echt niet goed zo!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | Volgende


Reageren op mag niet meer op school reis
Naam
Bericht