Menu
 

Topic:

mag niet meer op school reis

Sannie  schreef op: 24-04-2015 23:25:08
Hoi.wat vinden jullie? Ik vind het een erge straf.mijn zoon is 10 en helaas een meelopen en erg beinvloedbaar .daar heb ik hulp voor .voor zijn sociaal en emotionele. Ook omdat ik pas gescheiden ben en hij ook epilepsie heeft .Hij twee vrienden die niet goed voor hem is .heeft slechte invloed. Film hes wat hij op YouTube zet.Porno op zijn telefoon. Weet hij van hun .Maar vandaag is het niet goed gegaan met konin spelen. Die jongens zijn weggelopen. Ze waren een uur weg.Ik heb overal gezocht. Maar helaas. Diejongens hebben nog paar kkinderen overgehaald om weg te lopen. En nu heeft de juf gezegd .dat ze niet mee op school reis mee mogen.Ik vind het te harde straf. Ik snap juf echt wel hoor.Maar ik ben erg druk met mijn zoon om hem weerbaarder te krijgen. Hij heeft nu erg moeilijk door omstandigheden. Ik ga dinsdag praten met de directeur. Wat vinden jullie hier nu van ? Terecht? Of toch te streng?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | Volgende
RE: mag niet meer op school reis
Laura  schreef op: 25-04-2015 18:03:55
Ik vind dat je voor kids met autisme best mag en zelfs moet aanpassen. Ze lopen vaak zo op hun tenen, doen zo hun best, maar keer op keer fout omdat ze het niet snappen. Zo frustrerend. Het kind kan er niks aan doen. Het is autistisch en een kind. Vaak zie je dat ze zich als volwassenen prima of betereedden omdat ze de wereld toch wat beter snappen. Tot die tijd zul je er rekening mee moeten houden, anders krijg je een doodongelukkig knd. Tuurlijk moet je ook straffen, maar wel realistisch. Schoolreisjes horen cht tot de leuke dingen, ik vind het nogal wat om dat een kIND te ontneMen. Ik zou wel als school afspraken maken over begeleiding, school kan dit niet alleen oplossen. Een autistisch kind mag je zeker straffen maar ik vind dit te streng.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Ahno  schreef op: 25-04-2015 18:19:09
Ze zullen dit maar uitspoken op schoolreis, dan ben je nog verder van huis.
Stel anders een compromis voor, een andere alternatieve straf en zelf meegaan op school reis om 1 op 1 op je kind te letten zodat die verantwoording op dat moment niet bij school ligt. De ouders van de andere 2 idem.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Proestie  schreef op: 25-04-2015 18:21:43
Wat een lastige situatie zeg! Bij mijn dochter zit er ook een ventje in de klas met AHDH en PDD-NOS. Hij vertoont ook echt flink afwijkend gedrag. Ik merk ook dat het voor de kinderen er omheen lastig is. Als zij wat doen krijgen ze straf, doet die jongen wat dan volgt er niks. Hier is het vaak een chaos in de klas door deze jongen en de rest maakt dankbaar gebruik van de situatie en gaat wat uithalen. Je kan overal begrip voor hebben, ik heb ook begrip voor de kinderen die wat uithalen op de momenten dat er 1 is waar meester zijn handen vol aan heeft. En zeker heb ik ook begrip voor het jongetje hoor. 
Maar ik heb een zoon die zeer hoog sensitief is. Dat is ook lang niet altijd makkelijk. Hij handelt en reageert daardoor ook met regelmaat wat anders. Op school hebben ze hier zeker begrip voor, maar toch zijn voor hem de concequenties wel hetzelfde als vor andere kinderen, ookal kun je zijn gedrag heel goed verklaren en begrijpen. Als hij later volwassen is, houden de maatschappij er ook geen rekening mee. 
Ik begrijp de straf goed, hij heeft ook echt wel betrekking op wat er gebeurd is. Ik denk ook niet dat ze het ene kind zwaarder straffen dan het andere ivm wel of geen autisme. School moet wel 1 lijn trekken. 
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Kyla  schreef op: 25-04-2015 18:24:21
Wat is het doel van de straf idd? En waarom wat straffen betreft geen rekening houden met beperkingen?

Kind schiet hier niks mee op. Zal waarschijnlijk dit ook niet koppelen aan zijn gedrag, dat is namelijk iets waar veel kinderen met ASS problemen mee hebben. Dan is het ook nog eens zo dat oorzaak (slecht gedrag) en gevolg (niet mee mogen) ver uit elkaar liggen in de tijd.

Wel denk ik dat als er geen andere oplossing is om de veiligheid van het kind te garanderen dit een redelijke maatregel is.

Ook zou ik met school gaan spreken over begeleiding en het aanleren van bepaalde vaardigheden.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Sunshine  schreef op: 25-04-2015 18:34:47
Proestie ,dat is ook het moeilijkste 
er word verwacht dat een leerkracht 30 kids aankan incl kids met adhd ppd nos ass enz
terwijl in praktijk werk dit gewoon niet ,elk kind lijd er onderen of ze nu iets hebben of niet 
en vaak zie je dit soort dingen gebeurd 
straf voor fouten horen erbij makelijk zat.
alleen de aanpak is wel anders 

en volwassen hebben het zeker niet makelijk hoor 
kwa baan ,huishouden gezin ,relatie enz 
regelmatig verliezen ze ook het overzicht ,want de druk van deze maatschappij ligt er hoog.

ik weet zeker dat als mijn zoon straks na een basisschool moet 
dat ik elke week ,waarschijnlijk meedere keren per week op school kan komen 
dood ongelukkig kind ,en een klas die helemaal ontregeld is 
omdat de hele combi niet samen gaat.

ik als moeder zou echt kapot ervan zijn als hij na een gewone bassischool moet
omdat ik weet dat het me kind kapot maakt ,maar ook voor alle andere kinderen en ouders die uiteindelijk 
de dupe worden van het gedrag van mijn kind.

want ondanks dat het echt een super lief en sociaal kind is 
worden prikkels hem te veel en barst in totale woede uit ,met alle gevolgen uiteindelijk
want het word steeds ouder en steeds sterker enz 

het is en blijft een ontzettend moeilijk iets 
iniedergeval dat vind ik.




 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Proestie  schreef op: 25-04-2015 18:40:58
Even een aanvulling:
Na bijna 8 jaar basisschool ben ik ook wel anders gaan denken en kijken. School en ouders van andere kinderen zien kinderen bijna nooit zoals ze thuis zijn. Gelukkig kan (bijna) iedere ouder de mooie kanten van hun kind zien, maar ook de dingen waar kun kind mee worstelt. Als ik zie bij onze kinderen op school hoeveel kinderen er op school zijn die op het eerste gezicht gedrag vertonen wat lang niet altijd door de beugel kan. Maar als ik dan ouders hoor praten over het verdriet wat kinderen hebben om de meest uiteen lopende dingen, hoe lief ze zijn voor bijv dieren, ouderen of kleine kinderen. Hoe ouders worstelen met gedrag van hun kind. 

Ik kan ook lang niet altijd begrip opbrengen. Bijv. Pas werd mijn zoon voor mijn ogen omgegooid, op zijn oog geslagen en bespuugd. Ik was echt woest. Ik wilde meteen het gesprek aan met die moeder (die dus niet als erg gezellig bekend staat) en het kind. Moeder zei alleen maar; mijn kind mag slaan als er wat gebeurd is. De dag erna ben ik nog even op school geweest en is er een gesprek geweest met die moeder, de directrice en ik. Moeder gaf aan dat zij elke zondagavond buikpijn heeft omdat ze denkt; wat zal er van de week weer gaan gebeuren op school. Op school hebben haar kinderen echt een slechte naam. Als ik dan hoor hoe zij worstelt met hun gedrag, dat vind ik het serieus echt heel sneu. 

Het is voor school echt onmogelijk om met ieder individu rekening te houden. Zij reageren op wat een kind daar laat zien.
Maar wat ik me afvraag; aan de moeders met kinderen met autisme. Wat zou voor jullie kind dan een passende consequentie/ straf of wat dan ook zijn in deze situatie? Daar ben ik echt benieuwd naar.  
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Proestie  schreef op: 25-04-2015 18:46:16
Sunshine, ik lees nu jouw stukje pas. Ik begrijp je angst hoor. En ook hoe je je moet voelen als jouw kind straks wel naar het reguliere onderwijs moet. Ik hoop voor je dat je zoontje direct naar SBO kan. Kan hij nu niet naar een MKD bijv? Dan heb je in ieder geval uitstel tot een jaar of 6/7.
Het klinkt zo mooi dat passend onderwijs, maar in de praktijk is het wel een ander verhaal. 
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Kyla  schreef op: 25-04-2015 18:46:58
Eerst nagaan waar het gedrag vandaan komt. Vaak is het onkunde, dan daarop richten en vaardigheden aanleren. Straffen werken bij mijn kind nooit. Beter is om gewenst gedrag te belonen.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Debbel79  schreef op: 25-04-2015 18:51:11
Ik denk dat het niet zo zeer als straf gezien moet worden, maar meer dat de school de verantwoordelijkheid niet durft te dragen. En dat vind ik logisch. Ik vind het nogal wat.

Ten eerste heeft ie bewezen niet om te kunnen gaan met een smartphone. Dus telefoon weg en simpel "alleen bellen" toestel halen.

Is "speciaal" onderwijs niks voor hem? (Misschien is het al genoemd hoor, heb niet alles gelezen)
Ik ben bang dat hij zo enorm beïnvloedbaar blijft. En dat weten de raddraaiers precies hoor.
Ze zullen hem blijven gebruiken voor dit soort dingen.

Wat sneu voor jullie manneke
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Proestie  schreef op: 25-04-2015 18:51:58

Quote Kyla:
Eerst nagaan waar het gedrag vandaan komt. Vaak is het onkunde, dan daarop richten en vaardigheden aanleren. Straffen werken bij mijn kind nooit. Beter is om gewenst gedrag te belonen.



Ik bergijp het wel Kyla, maar ik begrijp ook dat het voor andere kinderen heel krom overkomt als zij wel straf krijgen en jouw kind niet. Dan heb ik het wel over het reguliere onderwijs, ik weer niet op wat voor school jouw zoontje zin. 
En wat ik me dan ook afvraag; waar komt het gedrag vandaan bij de andere kinderen....
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Laura  schreef op: 25-04-2015 18:52:02
Sowieso direct straf op de dag zelf dat is vaak beter te begrijpen en minder vrijheid geven. Niet echt als straf, ook om hem te beschermen. Ik noem maar wat direct uit school Nasr huis, zodat je weet waar hij is, meegaan met schoolreisje..etc.

Straf hmm weekend niet spelen met vriendjes, geen tablet ...lastig, dievan mij isgegeven wegloper, vindt dat veel te eng...maar dus in elk geval straf direct op de actie.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Sunshine  schreef op: 25-04-2015 18:52:26
ik zou als ouder ook woest zijn als me kind klappen krijgt ,makelijk zat
en ik moet er niet aan denken ,dat mijn kind straks die dader is
wat ik zie gebeuren hoor.

ik heb er over nagedacht ,wat een passende straf is 
alleen ,ik vind het in deze erg moeilijk ,omdat ik vind dat het kind niet thuis hoort op die school
incl scheiding en daar het gevolgt gemis vader 

kind met autisme handeld eerst en denkt daarna pas na 
en dan nog dat het kind zo in de knoei zit,

ik zou ten eerste een goed gesprek hebben ,waarschijnlijk meedere keren 
en ook laten zien wat de gevolgen zijn van weglopen ,dus ontvoert worden tot ongeluk 
tot ongeruste school ouders enz 
maar daarnaast zowel op school als thuis een straf 
van klusjes doen tot niet buiten spelen,
maar het belangrijkste vind ik toch wel ,door te laten zien wat de gevolgen kunnen zijn
en daar gesprekken over te voeren.
maar goed ik ben een praat moeder en dingen proberen te laten inzien.

en daarnaast ,die kids uitelkaar in de klas en niet met elkaar spelen enz 
ook niet in de pauze enz ,die combi samen is totaal niet goed.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Jen9  schreef op: 25-04-2015 18:55:13
Ik zelf pas me trouwens absoluut aan.. Maar als je verwacht dat de maatschappij zich aanpast, wat de meeste mensen niet eens kunnen... verwacht je dan niet precies hetzelfde???
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Jolanda1974  schreef op: 25-04-2015 18:55:23
Ik vind het dubbel.. Natuurlijk moet ieder kind de juiste begeleiding krijgen maar moeten de "gewone" kinderen daar onder lijden op school? Natuurlijk hoort iedereen rekening met elkaar te houden maar dat geldt in mijn ogen voor de "speciale kinderen". Zij  hebben in mijn ogen geen vrijbrief voor hun gedrag. Ze horen ook aangesproken te worden en zonodig gestraft.
En de leerkrachten  hebben gewoon weg geen tijd meer om kinderen juist te begeleiden. Want de klassen zitten overvol. 
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Proestie  schreef op: 25-04-2015 18:59:01
Als ik jullie reacties lees begrijp ik dat je nog meer praat dan met kinderen zonder autisme. Ik heb echt respect voor jullie hoor, wat zul je regelmatig met je handen in het haar zitten. 
Sunshine; ik lees dat jij ook wel een consequentie verbint aan het gedrag. Dat zal ook weer per kind verschillen. Pff zat de gebruiksaanwijzing er maar bij toen ze geboren werden. 
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Sunshine  schreef op: 25-04-2015 19:00:34
hij zit op het MKD tot juli.
donderdag een klein gesprekje gehad en er word nu al gezegt ,dat nu in een klas met 30 kinderen geen optie is 
hoe het verder kwa ontwikkeling enz is ,dat zijn ze nu aan het onderzoeken.

de mogelijheid is MKD die naast SBO onderwijs zit
dan start hij daar op MKD en dan bouwen ze langzaam met korte tijd het SBO op 
zodat hij de druk van 14 a 15 kids aan kan en mee kan komen daarin.

het is afwachten ,de regels zijn zo streng geworden om op SBO te komen
ze geven ze liever meedere rugzakjes 

kan hij niet op SBO dan zal ik hem toch al heel jong medicatie moeten geven
wat tegen me eigen gevoel is,want wilt dat zo lang mogelijk uitstellen
maar het geluk en veiligheid van min kind en de andere kinderen vind ik wel heel belangrijk.

maar goed we wachten dit eerst maar even af ,ik hoop dat ik gelijk krijg als moeder 
ben er gelukkig heel vroeg bij
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Suus  schreef op: 25-04-2015 19:02:00
Er zijn genoeg niet autisten waar straf niet werkt, krijgen zij dan ook geen straf? Ik denk trouwens dat je met elk kind moet praten, met de 1 meer dan met de ander. 
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Proestie  schreef op: 25-04-2015 19:05:18

Quote sunshine:
hij zit op het MKD tot juli.
donderdag een klein gesprekje gehad en er word nu al gezegt ,dat nu in een klas met 30 kinderen geen optie is 
hoe het verder kwa ontwikkeling enz is ,dat zijn ze nu aan het onderzoeken.

de mogelijheid is MKD die naast SBO onderwijs zit
dan start hij daar op MKD en dan bouwen ze langzaam met korte tijd het SBO op 
zodat hij de druk van 14 a 15 kids aan kan en mee kan komen daarin.

het is afwachten ,de regels zijn zo streng geworden om op SBO te komen
ze geven ze liever meedere rugzakjes 

kan hij niet op SBO dan zal ik hem toch al heel jong medicatie moeten geven
wat tegen me eigen gevoel is,want wilt dat zo lang mogelijk uitstellen
maar het geluk en veiligheid van min kind en de andere kinderen vind ik wel heel belangrijk.

maar goed we wachten dit eerst maar even af ,ik hoop dat ik gelijk krijg als moeder 
ben er gelukkig heel vroeg bij



Zeker fijn dat je er vroeg bij bent. Wist je dat basisscholen een kind 10 weken op proef aan mogen nemen? Ik weet dat ze dat hier eerst niet wisten. Zeker als er al zoveel informatie is over een kindje. Na 10 weken kan een basisschool of een kind definitief inschrijven, of het kind weigeren. 
Mochten ze toch willen dat je zoontje naar de basisscool moet, schrijf hem dat niet definitief in! 
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Sunshine  schreef op: 25-04-2015 19:06:24
Ja natuurlijk zitten er consequenties aan,
alleen een schoolreisje ontnemen is in mijn ogen te zwaar.
waarom ,omdat school al een zwaar iets is en schoolreisje ,sportdag enz
zijn de leuke dingen ,dat maakt school extra leuk.
iedereen kijkt terug op zulke dingen ,en zo kind word dat ontnomen 
omdat hij is zoals hij is ,het maakt hem extra ongelukkig
en NIET te vergeten ,zulke kinderen vergeten dit niet 
en daaruit zal weer ongepast gedrag uit ontstaan


 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Sunshine  schreef op: 25-04-2015 19:09:24
oh dat wist ik niet ,dank je wel.

mocht hij moeten ,dan zet ik meteen het wijkteam er weer op 
want binnen 2 weken is het foute boel 
en ik wil dat hun meteen vanaf dag 1 er weer bij betrokken zijn en meteen kunnen gaan handelen
samen met mijn en de school
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Proestie  schreef op: 25-04-2015 19:13:11
Ja, er bovenop blijven zitten! En bij de basisschool ook alles melden. Ik weet dat ze hier in het dorp op de openbare basisschool niet van deze regeling wisten maar op de Christelijke wel. Het had een jongetje een hoop ellende kunen besparen hier in het dorp... 
Mocht je ooit willen weten over het hoe en wat van deze regeling, wil ik het best voor je uitzoeken!
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Suus  schreef op: 25-04-2015 19:15:10
Maar school is een "instituut", zij hebben gezag. Als zij een straf bepalen is dat aan hen. Daar kan je een mening over hebben maar ik vind dat je moer (leren) incasseren. Wat leert een kind als een ouder dat niet dOet.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Jen9  schreef op: 25-04-2015 19:17:23
Maar je kan niet die andere kinderen niet op schoolreis mee laten gaan en hem wel.. zo werkt t in mijn ogen niet...
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Proestie  schreef op: 25-04-2015 19:19:08

Quote Suus:
Maar school is een "instituut", zij hebben gezag. Als zij een straf bepalen is dat aan hen. Daar kan je een mening over hebben maar ik vind dat je moer (leren) incasseren. Wat leert een kind als een ouder dat niet dOet.



Hier ben ik het dus ook mee eens. En dat is dus het stukje waar veel ouders over vallen. Ik hoor hier op school vaak dat ouders 'verhaal' komen halen als hun kind straf heeft gekregen. En dan vaak omdat zij aangeven dat het gedrag voorkomt uit.......... noem maar op. Heel begrijpelijk, maar als school straf geeft, dan moet je dat toch accepteren.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Ans Mv J.k.d  schreef op: 25-04-2015 19:20:30

Quote proestie:


Het is voor school echt onmogelijk om met ieder individu rekening te houden. Zij reageren op wat een kind daar laat zien.
Maar wat ik me afvraag; aan de moeders met kinderen met autisme. Wat zou voor jullie kind dan een passende consequentie/ straf of wat dan ook zijn in deze situatie? Daar ben ik echt benieuwd naar.  



Het juiste gedrag moet worden aangeleerd hem samen laten spelen met de juiste kinderen begeleiden bij het maken van de juiste keuze's. Bijv het kind heeft geleerd door anderen kinderen om te stelen. Dan ga je dus hem leren dat hij moet betalen voor de spullen en leg je uit wat er gebeurt als je dat niet doet dit herhaal je dan net zo lang tot het een gewoonte is geworden. 
Je probreert steeds de situatie voor te zijn of hem/haar zo snel mogelijk uit de situatie te halen.

Maar gewone babisscholen hebben hier niet de middelen en tijd en begeleiding voor daarom werkt heel die aangepaste onderwijs niet.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Debby1977  schreef op: 25-04-2015 19:39:38
Tegenwoordig zijn er overal kinderen met "labeltjes". Hoe kan dat? Vroeger was dit toch helemaal niet? Maar ik stoor me er wel een beetje aan, want hoe vaak hoor ik niet dat dingen vergoeilijkt worden onder het mom van "Ja maar pietje heeft, adhd, of add, of odd of pdd-nos" . Ja, dus? Daar moet mijn kind dan maar iedere keer de dupe van worden? Daar pas ik voor. Ik wil hier niemand mee voor het hoofd stoten maar ik vind het gewoon opvallend hoeveel kinderen er zijn met 1 of andere diagnose.

 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Ik  schreef op: 25-04-2015 19:53:19
Ik ben het met de school eens en vind de straf gepast.
Of je kind nou ass heeft of niet. Voor iedereen gelden dezelfde straffen alhoewel dat in de praktijk helaas vaak niet gebeurd. Ik heb het met mijn 1 na jongste zoon op zijn vorige school ook meegemaakt dat hij enorm getreiterd/gepest en geslagen zelfs tot wurgen aan toe werd door 1 knul met zwaar adhd en die kwam overal mee weg want ja pietje heeft adhd dat is zielig...

Verder zou ik overwegen hem naar een andere klas over te doen of zelfs een andere school als ie zich zo laat beïnvloeden door die andere knullen.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Marie8  schreef op: 25-04-2015 19:59:02

Quote lilly:
[...]


Maar dat is toch net wat zo van de pot gerukt is!!!
Van een blinde wordt niet verwacht dat hij kan zien omdat het gros van de mensen nu eenmaal kan zien. Maar daar maken we stokken voor, leiden speciale hulphonden op en passen in het verkeer een heleboel dingen voor hen aan.

Van een verlamde verwachten we niet dat hij maar moet lopen omdat de meeste mensen dat nu eenmaal kunnen. We bouwen rolstoelen, brede doorgangen en speciale toiletten.

Van een dove eisen we niet dat hij maar alles hoort wat er te horen valt. We maken hoorapparaten en leren gebarentaal.

Voor ieder van deze handicaps, en tientallen andere handicaps reageren wij als maatschapij , ontwikkelen hulpmiddelen en passen onze verwachtingen aan. En dat is maar goed ook!

Maar als een autist problemen heeft door zijn handicap roept iedereen: maar ja ... hij moet zich aanpassen... hij moet zien dat hij normaal kan functioneren... dat moeten wij (de maatschapij) niet doen... dat is zijn probleem.

Wat maakt dan dat we geen enkel probleem hebben om voor een blinde onze verwachtingen aan te passen, maar voor een autist wel????




Mooie reactie!
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Kees  schreef op: 25-04-2015 20:04:19
Maar als een bijv kind met een AS dus samen
met mijn 'zonder-as'kind iets uitvreet, krijgt
de mijne straf en de ander niet.
Hoe krijg ik mijn durftgeenfoutentemaken'kind
dit uitgelegd?

Ik zie het bijv al op mn werk...moeilijkere
kinderen krijgen veel tijd en aandacht, een
gemiddeld kind floept tussendoor...

Hoe kun je ervoor zorgen dat het gelijkwaardig
wordt?

als ik aso rijgedrag heb, heb ik probleem met
medeweggebruiker of politie,
iemand met ander gedrag komt daar toch ook
niet mee weg?

Als ouder wil je allemaal het beste voor je kind,
maar soms kunnen er gewoon geen uitzonderingen
gemaakt worden.

Vind het ook flauw om te roepen dat je zonder
'stempel'kind makkelijk lullen hebt,
Ook zonder kun je tegen dingen aanlopen

 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Boterbloem  schreef op: 25-04-2015 20:06:02

Quote Suus:
Straf is een gevolg van handelen, of je als kind iets uitvreet of als volwassenen. Straf is niet alleen een gevolg voor degene die iets doet wat niet kan, het is ook genoegdoening voor slachtoffers en signaal naar anderen er omheen.

een 10 jarige hoort te weten dat he niet van school sneakt, die je dat wel dan krijg he straf. Of het kind er iets van leert vind ik niet perse belangrijk, iig niet zo belangrijk dat we maar geen straf meer geven. Naast de straf leer he het kind het dan maar op een andere manier 


Een kind van 10 hoort ook te kunnen zien.
Maar daar heeft een blind kind weinig aan...
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | Volgende


Reageren op mag niet meer op school reis
Naam
Bericht