Menu
 

Topic:

mag niet meer op school reis

Sannie  schreef op: 24-04-2015 23:25:08
Hoi.wat vinden jullie? Ik vind het een erge straf.mijn zoon is 10 en helaas een meelopen en erg beinvloedbaar .daar heb ik hulp voor .voor zijn sociaal en emotionele. Ook omdat ik pas gescheiden ben en hij ook epilepsie heeft .Hij twee vrienden die niet goed voor hem is .heeft slechte invloed. Film hes wat hij op YouTube zet.Porno op zijn telefoon. Weet hij van hun .Maar vandaag is het niet goed gegaan met konin spelen. Die jongens zijn weggelopen. Ze waren een uur weg.Ik heb overal gezocht. Maar helaas. Diejongens hebben nog paar kkinderen overgehaald om weg te lopen. En nu heeft de juf gezegd .dat ze niet mee op school reis mee mogen.Ik vind het te harde straf. Ik snap juf echt wel hoor.Maar ik ben erg druk met mijn zoon om hem weerbaarder te krijgen. Hij heeft nu erg moeilijk door omstandigheden. Ik ga dinsdag praten met de directeur. Wat vinden jullie hier nu van ? Terecht? Of toch te streng?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | Volgende
RE: mag niet meer op school reis
Nina1  schreef op: 26-04-2015 08:25:42
Hier een zoon met autisme. Als hij hetzelfde zou hebben gedaan als de zoon van to dan zou hij zeker de straf verdienen die de school hem oplegd. En dan is het aan mij als ouder om uit te leggen waarom hij niet mee mag. Lastig ja maar zo leert hij wel oorzaak gevolg.
Dat ze voor hem een uitzondering gaan maken vind ik niet goed.

Hij heeft tm gr 4 op regulier gezeten en na een paar maand gr 5 versneld naar sbo gegaan. Ik was zo klaar met de leerkracht. Ik moest elke dag wel op gesprek. Ze snapte weinig van hem. Zelfs na gesprekke. Samen met ons en begeleider van a.utimaat. ( geef me de vijf)
Nu zit hij op hrt sbo en daar krijgt hij ook wel eens straf. Terecht denk ik dan of ik was er nietbij dus je zult he wel verdient hebben. Dat is niet aan mij. Hij is op dat moment op school daar gebeurt wat, en dan verwacht ik ook dat de leerkracht hem straft. Prima! En hij weet meteen hoe ver hij kan gaan.
Sinds het sbo komt de leerkracht nooit ( bijna) meer van dit of dat is er gebeurd. En er gebeurd dus geregeld wat maar dat blijft op school, hoort bij school vinden zij. Tenzij het echt wat erger is dan krijg je een telefoontje.

Kijk een uitzondering maken op het gewone onderwijs voor bepaalde kinderen kan mits het goed uitgelegd wordt waarom het bij pietje zo gaat. Mocht er daardoor onrust onstaan. Dan moet je kijken wat dan wel een goede oplossing is.

Zijn autisme gebruiken als excuus voor zijn gedrag vind ik niet oke. Ik kan het wel soms uitleggen waarom maar hij krijgt gewoon strAf net als zijn broertje.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Jolanda1974  schreef op: 26-04-2015 10:33:43
Zo hoort het ook Nina, tenminste in mijn ogen. Autisme of niet.. ook voor kinderen met autisme zijn regels nodig
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Marie8  schreef op: 26-04-2015 11:12:34
Ik denk dat dit de kern is...ze hebben juist regels nodig.
Maar...als de regels niet duidelijk zijn, is vervolgens straffen ook zinloos.
En al die ongeschreven en half uitgesproken regels zijn nu vaak heel onduidelijk voor kids met ass.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Jolanda1974  schreef op: 26-04-2015 11:22:22
Ik vind de regel hier wel duidelijk in het geval van TO.. Je bent weggelopen van school dus je mag niet mee op schoolreisje.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Marie8  schreef op: 26-04-2015 11:33:24
Je kunt vanaf hier niet weten of het in dit geval duidelijk is geweest voor het kind .
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Kyla  schreef op: 26-04-2015 11:40:58
Jij vindt het duidelijk. De vraag is of het voor het kind duidelijk is. Mijn zoon zou dit niet snappen en er ook niets van leren. In dit geval vindt het betreffende kind het niet erg, dus ik zou het zo laten. Wel zou ik op school gaan praten wat we hier verder nog mee moeten. Helemaal eens dat alle kinderen regels nodig hebben. Het probleem is dat ze die dan wel moeten snappen en de vaardigheden moeten hebben om zich er aan te houden.

 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Sannie  schreef op: 26-04-2015 11:43:11
Poe.moest veel lezen.Maar ze gaan pas in juni op school reis. Juf had zelf aangegeven via de mail dat er dinsdag gesprek kon komen met de juf.directeur en de ouders van waar het kind ook weggelopen was. .
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Jen9  schreef op: 26-04-2015 11:43:42
Of het voor het kind duidelijk is vind ik op dit moment even van ondergeschikt belang. Het is denk ik gewoon te gevaarlijk om dit mannetje mee te nemen... Je kan dat niet riskeren.. hopelijk kunnen ze t nog wel goed duidelijk maken.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Jolanda1974  schreef op: 26-04-2015 11:45:20
Het is mijn ogen dan de taak van de ouder(s) om  het goed uit te leggen aan het kind in kwestie. Maar als ouders zijnde zich gaan verschuilen achter een stempel dan bereik je inderdaad niet veel. Je hebt als ouder(s) de taak om je kind daarin te begeleiden op zijn/haar niveau. En ook een kind met autisme of welke aandoening dan ook kun je het uitleggen. het zal alleen meer energie en tijd kosten. School neemt deze beslissing niet zomaar.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Sannie  schreef op: 26-04-2015 11:45:46
Ik heb hulp.3keer in de week. 1keer voor mijn zoon.soort zorgboerderij.voor zijn sociaal en emotionele.En 1keer in de week een op een voor mijn zoon .En hulp voor mijzelf voor de opvoeding. En 1 keer in de week voor mezelf. Dus ik doè er alles aan.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Sannie  schreef op: 26-04-2015 11:48:43
De juf had te plekke bedacht.toen ze weg waren gelopen. Niet de directeur enz.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Marie8  schreef op: 26-04-2015 11:48:43
Dan leg je het dus achteraf uit Jolanda. Het zou een beter idee zijn om afspraken vooraf helder te krijgen.
In dit geval heb je daar niks aan, het is zo en het gaat in deze discussie volgens mij niet eens meer om het schoolreisje an sich.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Jolanda1974  schreef op: 26-04-2015 11:53:55
In dit geval wel ja.. Want ik vind de straf heel duidelijk, je loopt weg van school dus mag je niet meer op schoolreisje, maar dat schijnt voor kinderen met een autistische stoornis vaak niet zo te werken blijkbaar dus vind ik het een taak van de ouder(s) om het duidelijk te maken aan het kind waarom school voor deze maatregel heeft gekozen. School doet dit niet zomaar. De veiligheid van alle kinderen moet gewaarborgd zijn op schoolreisje en ze hebben nu eenmaal niet de middelen om 1 op 1 begeleiding mee te nemen op schoolreisje. Wil je toch mee met je kind zall je dat zelf moeten bekostigen maar dat willen de meeste ouders ook niet.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Jolanda1974  schreef op: 26-04-2015 11:57:50
Bij mij gaat het wel om het schoolreisje Ik heb de rest niet eens goed gelezen haha. 

Maar ik blijf wel bij mijn standpunt dat ook voor kinderen met een autistische aandoening dezelfde regels gelden als voor andere leerlingen op school. En ieder kind heeft recht op begeleiding op zijn / haar niveau. Helaas hebben de leerkrachten daar de mogelijkheid niet voor op het reguliere onderwijs. Ze hebben tenslotte ook nog 25 of meer kinderen in de klas die ook hun aandacht verdienen. 
Het is geen onwil van de leerkracht maar ze hebben gewoon vaak de middelen niet tot hun beschikking door bezuinigingen in het onderwijs.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Kyla  schreef op: 26-04-2015 12:19:45
Ik kan het mijn kind prima uitleggen. Zijn gedrag zal er echter niet door veranderen. Oorzaak en gevolg zal niet pakken. Zeker niet met zoveel tijd ertussen. Dat de maatregel noodzakelijk is snap ik. Daar naast zal er echter meer gedaan moeten worden zodat het kind niet weer in die situatie komt.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Jessiemv3  schreef op: 26-04-2015 18:03:59
Ik begrijp op zich wel waarom ze hem niet mee willen nemen op schoolreisje, ze kunnen zo de veiligheid van andere kinderen niet waarborgen.
Wel triest voor je zoon, ook al zegt hij dat hij het niet erg vindt. Kan natuurlijk ook een houding zijn.

Ik heb dit topic al eerder gelezen en ik vind het altijd zo jammer dat mensen zo snel roepen dat vooral hun kind er niet onder moeten lijden. Ik begrijp dat wel maar hoe denk je dat deze kinderen zich moeten voelen? Elke dag in een klas waar ze zich eigenlijk niet fijn en veilig voelen, niet mee kunnen komen, elke dag weer die worsteling. En dat alleen omdat er voor die kinderen geen passend onderwijs is dat ze eigenlijk zo hard nodig hebben. Die kinderen passen zich elke dag aan, ze moeten wel. Is het dan zo erg voor een 'normaal'kind om zich zo nu en dan ook aan te moeten passen? Begrip te leren hebben voor iemand die het misschien even moeilijk heeft? Helaas zie ik maar al te vaak dat ouders zo snel en harteloos oordelen en alleen van het welzijn van eigen kind uitgaan. 


 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Kees  schreef op: 26-04-2015 18:11:37
Jessie, ik neem aan dat je het ook tegen
mij hebt ...jammer dat je best veroordelend
reageert.

Is het moeilijk om aan te passen? Om begrip
te tonen? Schrijf je....

Je hebt werkelijk dan geen idee wat mijn
'gewone' kinderen al dan niet laten.
Maar ik mag geen mening hebben want anders
passen wij ons niet aan?

Jij komt op voor jouw kind en.ik voor de mijne,
dat heet niet harteloos maar moederliefde

Begrip afdwingen werkt behoorlijk averechts voor mij

 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Boterbloem  schreef op: 26-04-2015 18:12:35
heb daar over nagedacht Jessie, en volgensmij was het proestie die zo mooi de andere kant liet zien.

Mijn zoon is aanwezig in de klas. Hij wiebelt enorm veel, reageert op van alles en er gebeurd altijd was (vulling die kapot gaat, potje lijm dat valt, stapel schriften wat ineens op de grond ligt enzovoort).
En eigenlijk passen dus die andere kinderen zich ook continue aan. In meer of mindere mate. De een zal het makkelijk af gaan, de ander heeft er echt last van.
Heb je meerdere kinderen in de klas met ee nafwijking dan moeten ze op meerdere manieren zich dus aanpassen. Omdat die ander extra aandacht krijgt en jij dus minder, omdat er een straf komt voor meerdere kinderen terwijl jij misschien net niet schuldig was enzovoort enzovoort.

Ik weet echt niet wat ik vind dat passend onderwijs... Het kan heel goed zijn, tegelijkertijd kunnen veel mensen me een afwijking later wel meekomen in de maatschappij en dan is juist prettig als je ook gewoon onderwijs hebt gevolgd naar mijn idee...

En ik vind ook dat het niet moet zijn dat je NIET straft omdat ze het niet begrijpen, maar aangepaste straffen op het niveau van een kind. Tegelijkertijd is het ook moeilijk als 2 niet meemogen om van een derde wat anders te verwachten. Want dan kan de leerkracht geheel juist straffen, maar veel ouders zullen het ook niet accepteren, omdat veel ouders het onzin vinden en deze kinderen op dezelfde manier aangepakt moeten worden. 

Lastige dingen...
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Jen9  schreef op: 26-04-2015 18:29:41
Maar Boterbloem. .vind he t zelf niet onverantwoord om een wegloper mee te nemen op schoolreisje? 
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Sannie  schreef op: 26-04-2015 18:48:13
Ik heb er best goed over nagedacht ik wil dat hij gewoon mee mag op school reis .En zoniet.dan ga ik mee met hem daarheen.op dezelfde dag.ze moeten hem nu straffen en niet 6 weken later.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Jen9  schreef op: 26-04-2015 18:53:23
Hmmm.. dat vind ik persoonlijk niet verstandig.  Ik zou t risico als leerkracht ook niet moedwillig op gaan zoeken. Zou t zwak van t team vinden als ze hun besluit terugdraaien.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Jen9  schreef op: 26-04-2015 18:54:34
Hij heeft trouwens gewoon leerplicht die dag.. hij zal waarschijnlijk dan naar school moeten.. Zien ze je daar, kunnen ze heel moeilijk gaan doen en kan jij een zware boete krijgen.. pas daarmee op!
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Jomi  schreef op: 26-04-2015 18:55:16
Zo niet dat ga jij er met hem op eigen gelegenheid heen?
Dat vind ik onverstandig, zelfs enorm kinderachtig van je.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Sannie  schreef op: 26-04-2015 19:00:50
Nee .dat vraag ik van school of het dan zo mag.of ik dan mee mag.niet zomaar er heen gaan.Maar ga dinsdag praten op school met die andere ouders..gewoon op normale manier praten.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Deborah Mv..  schreef op: 26-04-2015 19:01:59
Ik denk dat het heel goed is dat jij als moeder ook hulp krijgt. Want die ben je nodig gezien je keuzes en reactie hierop.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Sannie  schreef op: 26-04-2015 19:03:26
Want weet dat die andere twéé moeders er ook niet mee eens is .daar is het laatste woord niet overgezegt. Maar als school bij zijn standpunt blijft.kma dan laat ik het ook zo.dan moet hij die dag gewoon op school blijven
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Jen9  schreef op: 26-04-2015 19:03:55
Ik vind het echt verschrikkelijk onverstandig en denk dat je je zoon hier niet mee helpt.. integendeel zelfs.. School kan daar toch ook niet mee akkoord gaan? Hij mag niet mee, maar hij mag wel sijbelen.. of hij mag wel met jou? Dat is zo verschrikkelijk onduidelijk voor dit jochie dat juist duidelijkheid nodig heeft.. Denk echt dat t 1 van de domste dingen is die je in deze kan doen...
Geef duidelijkheid.. probeer dat eerst te creeren.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Sannie  schreef op: 26-04-2015 19:04:09
Jij moet lezen deborah !!! Heb allang hulp.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Deborah Mv..  schreef op: 26-04-2015 19:05:43
Passend onderwijs mislukt op deze manier. De intentie is leuk. Maar de hoofdzaak is bezuinigen.
 
Quote
RE: mag niet meer op school reis
Sannie  schreef op: 26-04-2015 19:06:04
Ik praat er toch niet over met mijn zoon ?? Ik denk dit.hij weet niet anders dat hij niet mee mag!!.Ik ga daar niet met hem over praten
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | Volgende


Reageren op mag niet meer op school reis
Naam
Bericht