Menu
 

Topic:

Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.

Harleysmama  schreef op: 08-09-2014 12:08:04
Piet-poppetje uit assortiment
Speeldgoedfabrikant Fisher-Price heeft een Zwarte Piet-figuurtje uit zijn assortiment gehaald. Het bedrijf besloot daartoe na klachten vanuit Nederland dat het poppetje racistisch zou zijn.

Foto: Fischer-Price
Het figuurtje maakt deel uit van een speciale Sinterklaas-versie van speelgoedserie Little People. ,,De figuurtjes zijn speciaal ontworpen voor de Benelux en zorgen voor veel Decemberplezier", meldt de vrolijke beschrijving nog op Bol.com. Maar na een klacht van het Nederlandse Twitter-account MAD Mothers NL, dat zich naar eigen zeggen inzet tegen discriminatie, trekt Fisher-Price het speelgoed terug.
,,We zijn ons bewust van de gevoeligheden en willen geen negatief stereotype bevestigen", zo stelt Fisher-Price op Twitter. Volgens de Amerikaanse speelgoedfabrikant is het poppetje ooit gemaakt omdat er veel vraag naar was onder consumenten. Maar blijkbaar weegt dat voor Fisher-Price minder zwaar dan de ophef die er in somige kringen is over Zwarte Piet. ,,We leveren de figuurtjes inmiddels niet langer aan de winkels", zo belooft het bedrijf.

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | Volgende
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Jolanda1974  schreef op: 08-09-2014 19:41:58
Kwam deze net tegen op facebook

 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Inky69  schreef op: 08-09-2014 19:46:18
Ik spook.......

Tegen de tijd dat er gekleurde pieten gaan rondlopen ga ik mijn kinderen vertellen dat Sinterklaas niet bestaat. Het is belachelijk dat zo'n traditie weg geveegd gaat worden!

Ik doe er dan ook niet meer aan mee.

Ieder land heeft z'n eigen tradities, waarom moet door "buitenlanders" bepaald worden wat wij wel en niet mogen??
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Son  schreef op: 08-09-2014 19:46:28
Ik ben echt totaal niet racistisch, woonde eerst tussen de antilianen en surinamers en toen tussen de turken en marokkanen. Dus ik weet als geen ander dat we allemaal (nou ja, niet allemaal, want heb wel gemerkt dat er flink antilliaans en marokkaans tuig bij zit) hetzelfde zijn en niet de een beter dan de ander en blabla,.maar van deze discussie begin ik idd een beetje een afkeer te krijgen tegen "die" buitenlanders die het verzieken. Rot lekker op naar je land als je het er niet mee en bent... echt beetje opstandig zeg maar.
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Angelique  schreef op: 08-09-2014 19:48:28

Quote Debby1977:
Ik krijg er een beetje de schijt van dat we ons in ons eigen land maar moeten aanpassen aan de buitenlanders, of in dit geval de donkergekleurde mensen. Ik heb heel hard de neiging om te roepen "rot maar op als het je niet bevalt". Ik voel me ondertussen een vreemde in eigen land en ik ben klaar met aanpassen aan anderen.



nou ik ben het hier dus ook volledig mee eens kan wel netjes blijven en ja die uitleg die ik eerder gaf is ook zo maar ook dit punt 

 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Samira  schreef op: 08-09-2014 20:08:45
+1

Ik probeer het nog netjes te zeggen, maar blijkbaar komt dat niet over en bagatelliseer ik de boel... Alice, alles wat een ander zegt is niet waar en heb je wel een antwoord op.

Verder ben ik totaal niet racistisch, ook ik woon tussen de Turken, Marokkanen en andere medelanders en er is (vaak) echt niets mis met die landen. Maar als je emigreert heb je je aan te passen en niet andersom zoals hier heel vaak wel gebeurd. Ga lekker terug naar je eigen land als je een kinderfeest zo wilt verneuken!
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Samira  schreef op: 08-09-2014 20:09:41
Er is dus niets mis met die mensen natuurlijk!
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Moederkloek  schreef op: 08-09-2014 20:19:37
Cool!! Wij hebben er een, straks is ie nog veel geld waard 


Even zonder gein, het is belachelijk natuurlijk!
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Wanouk  schreef op: 08-09-2014 20:32:16
Ik heb alles even op mijn gemak gelezen....

Stel je nu eens voor, ik ga emigreren naar Turkije (bijvoorbeeld) en ik dien daar een petitie in tegen het halal slachten van een lam. Dan kan nl niet in mijn ogen. De keel door snijden met een bot mes en dood laten bloeden.
Dat moest verboden worden! Het is schandalig....

De Turken in Turkije zullen zich van de stoel laten vallen van het lachen, toch? 

De elfen van de kerstman zie je in films niet als elf, maar als dwerg, of beter gezegd mensen met primordiale dwerggroei. Dat is best een ernstige ziekte, en de kerstman die gebruikt ze als slaaf!! Dat is discriminatie!

De hele discussie over de zwarte pieten is zo overtrokken, je kan het niet iedereen in de wereld naar de zin maken, sommigen zullen moeten inschikken. 
En ik vind persoonlijk, mijn eigen bescheiden mening, dat de minderheid die zich vereenzelvigd met zwarte piet, rond 5 december maar een kerstfilm moeten opzetten en ons gewoon het kinderfeest laten vieren
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
An  schreef op: 08-09-2014 20:36:24
en wat dacht je van de vrouwendiscriminatie in Afrika
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Wanouk  schreef op: 08-09-2014 20:39:03
Ik wilde de hele wereldproblematiek er niet meteen bij halen, want dan zijn we nog wel even bezig.
Maar je heb natuurlijk gelijk An!

 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
An  schreef op: 08-09-2014 21:02:24
Het is toch een probleem van de Afrikaanse mensen. Ik vind dat ze zich beter druk kunnen maken over het probleem die vrouwen in Afrika hebben. 
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Jolanda1974  schreef op: 08-09-2014 21:17:58
Mooi gezegd Wanouk!! 
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Alice  schreef op: 08-09-2014 21:45:09
Kan er nog wel meer wereldproblematiek bijhalen.. Het is juist het wij/zij-denken waardoor het op zoveel plekken misgaat. 
En door dit goed te praten, praat je al de rest nog niet goed. 
Ik ben niet voor ritueel slachten, ook niet voor vrouwendiscriminatie trouwens.
 
Maar er is een verschil. In dit land, staat beschreven in de grondwet dat discrimineren niet mag. En mensen hebben het gevoel dat dit wel gebeurd door de manier van neerzetten van Zwarte Pieten. Daar kun je lang of kort over praten, maar die mensen hebben het gevoel gediscrimineerd te worden en zij hebben het recht daarvoor stappen te ondernemen. 
Die stappen hebben geleid tot alleen nog maar meer discriminatie en een breed platform voor het neerhalen van alle buitenlanders, zwart of niet zwart, maakt niet meer uit. Turken en Marokkanen moeten ineens ook maar terug naar hun eigen land (sint is ook een turk trouwens). 

In dit land, wordt ritueel slachten niet verboden, discrimineren wel. Van mij mag 't eerste ook verboden worden, maar ik maak de regels niet. 
Dus de vergelijking van naar Turkije gaan en daar ritueel slachten gaan willen verbieden, slaat nogal krom, ook in Turkije is het niet verboden. 

Oordelen of Zwarte Piet inderdaad discriminerend is, is aan degene die het zo voelt en uiteindelijk aan justitie.
Moskeeen erbij halen, gaat ook gewoon nergens over. Alsof die kerken hier zo vol zitten?
Wat heeft een moskee met zwarte piet te maken of met hoofddoekjes? Die mensen zijn niet eens zwart. 



 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Samira  schreef op: 08-09-2014 21:57:37
Ik denk dat je het hele punt mist alice.
Waar het om gaat Alice is dat wij ons blijkbaar maar moeten aanpassen aan de culturen van immigranten en zij onze cultuur willen veranderen.
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Alice  schreef op: 08-09-2014 22:01:50
Ik heb je punt begrepen hoor.. denk dat je mijn punt mist. 
Je levert namelijk niks in als nederlander als piet niet meer zwart is, maar als jij denkt van wel, is dat jouw goed recht hoor. 

Hilarisch dit artikel en echt plaatsvervangende schaamte bij dit pvda-lid
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Alice  schreef op: 08-09-2014 22:02:49
http://www.groene.nl/artikel/praten-over-zwarte-piet-in-zwolle-kaapstad-aan-de-ijssel

Oh link is ook wel handig
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Wanouk  schreef op: 08-09-2014 22:13:12
Het punt is alleen: WAAROM moeten wij zwarte piet inleveren?
omdat een kleine groep mensen zich gediscrimineerd voelt? Dan moeten ze meteen even bij onze oosterburen aankloppen. Die hebben nl ' Das Christkind " en die ziet er wel erg arisch uit... (ik ben opgegroeid met het cristkind, en dus niet met de kerstman) Daar kunnen ze zich misschien ook wel even over beklagen, dat ze dit verhaal van meer dan 500 jaar even aanpassen, Christkind met kroeshaar..... ?

Ik vind dat wij heel wat inleveren met het verbieden van zwarte piet. Ik heb voorzichtig gepolst bij mijn kinderen, en die begonnen te proesten bij de gedachte aan een roze/blauwe/groene piet :" dat is toch raar, mam"..... ik zal het nog moeilijk krijgen 5 december 
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Suus  schreef op: 08-09-2014 22:18:14
Aanpassen.... Wij....zij....hun.....

we we wonen met tig miljoen mensen samen en een groep (wie, wat en welke kleur maakt mij niet uit) voelt zich naar bij een traditie van ons.... Ons allemaal.... Dat kan en mag je niet negeren Vind ik. Van mij mag het blijven zoals het is maar eigenlijk vind ik het geen landelijk feest als een groep zich er door gegriefd voelt.


 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Angelique  schreef op: 08-09-2014 22:30:07
ja maar dat is dus het punt 
hun vinden mijn traitie niets ik MOET me dus aan passen 
ik vind bepaalde van huntradities niets maar ook hierin moet IK mij maar aan passen want ik MOEt respect hebben voor hun cultuur 


waar blijft het stukje respect naar MIJN cultuur dan ?????

 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Suus  schreef op: 08-09-2014 22:38:10
als je denkt in mijn en hun cultuur loop je denk ik achter de feiten aan, we hebben onze cultuur.... Een mengelmoes van culturen. Dit gaat ook niet echt om cultuur, dit gaat om racisme.... Waar mensen dat aan de kaak mogen stellen.... Een beschaving die ontwikkelt.... 


las las ergens dat Sint al 100 jaar bestaat.... 100 jaar terug zag het leven voor ons vrouwen er heel anders uit, gelukkig stonden er toen mensen op...
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Alice  schreef op: 08-09-2014 22:45:39
1.. hetgeen uit 'hun' cultuur is hier niet verboden. Als er dingen zijn in hun cultuur die hier wel verboden zijn, dan hebben ze ook pech.
Een vrouw is hier gelijk aan een man voor de wet, dat is iets wat niet zo is in hun cultuur, maar ze hebben hier geen poot om op te staan.
Zolang het binnen onze wet valt, mogen zijn hun gang gaan

2.. sommige mensen proberen niet te denken in zij en wij, maar proberen er 1 cultuur van te maken waarin respect is voor iedereen en waar iedereen gehoord wordt.


Persoonlijk heb ik geen moeite met een zwarte Piet, maart waar ik wel moeite mee heb, is dat ik mensen kwets als ik zing.. 'ook al ben ik zwart als roet, ik meen het toch goed' vind het ook echt wel een beetje zielig voor kleine zwarte kleutertjes dat ze zoiets moeten zingen.


 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Alice  schreef op: 08-09-2014 22:48:42
En eigenlijk vind ik dat je per definitie discrimineert als je spreekt over hun/hen/zij
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
M&j  schreef op: 08-09-2014 22:51:53
Dat iemand zich gediscrimineerd voelt betekend niet dat het ook discriminatie is. Er zijn zoveel groepen die zich naar voelen bij een culturele uiting van de andere groep. Ik ben vrouw en blond en ik heb zat denigrerende, steriotyperende plaatjes of filmpjes gezien om mij ook gediscrimineerd te kunnen voelen.
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Alice  schreef op: 08-09-2014 22:54:14
En als er een groep blonde vrouwen op staat om te zeggen dat ze zich daar niet meer fijn bij voelen, zal ik ook hen mijn steun geven
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Debby1977  schreef op: 08-09-2014 22:55:49
Ik ben helaas vrij racistisch. Ik zeg helaas omdat ik het niet leuk vind, maar het is nu eenmaal zo. Dit is een trauma uit mijn jeugd toen mijn moeder besloot een turk te trouwen zodat hij een verblijfsvergunning kreeg. Na dat huwelijk legde ze het aan met een marrokaan waarbij ze alleen goed was zolang ze haar portemonnee trok. Ik heb echt een gruwelijke hekel aan de meeste van deze mensen en kan ook geen respect opbrengen voor hun cultuur. Ik kan geen respect opbrengen voor mannen die hun vrouw onderdrukken, en ook niet voor de vrouwen die zich laten onderdrukken. Ik heb Irakese buren, vreselijke mentaliteit hebben die lui. Totaal schijt eraan dat nederlandse mensen graag op tijd naar bed gaan omdat zij wel werken. Vraag je of het rustiger kan dan krijg je een grote bek. Sorry, ik kan er geen begrip of respect voor opbrengen. En voor deze acie heb ik dus ook totaal geen begrip, ik vind het bespottelijk dat zoiets zelfs serieus genomen wordt.
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Debby1977  schreef op: 08-09-2014 22:57:01
Actie, niet acie
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Angelique  schreef op: 08-09-2014 23:13:46
ja hier dito te veel mee gemaakt maar dan nog 

maar goed weet je een cultuur samen wij ipv hij zij enz 
goed laat piet dan blijven respect wederzeids respct enz enz 
wie staan er met der dikke bakkes vooran aan de kade als de goede beste man aan komt om gratis vreten te krijgen ??? 
mijn kidneren niet want ja die verpletterd eronder 
mmaar ondertussen welkjanken ooo wij hebben het zo slecht en ooo dit en o dat 
flikker dan gewoon maar op hebbe hebbe hebbe en janken sorry dan is er geen wij
en al waren deze gasten zo wit als maar wat zou ik exact zelfde denken en zeggen je moet niet a zeggen en b doen 
de meeste die achter de eerset aan renden die aangifte deed deden dat puur alleen omdat ze even lekker aan dacht kregen iedereen zwart of wit die ik spreek hierover zegt ook grote onzin heb nog niemand gesproken die zegt nee joh goed kom maar op met die paarse piet 
wie verzint het paars epite rode piet 
de grootst mogenlijk onzin die er is 

maar goed blijft eindeloze discssie 
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Katrientje  schreef op: 08-09-2014 23:23:13

Wij kennen zwarte piet allemaal als zwart. 


 


Waarom moet je iets wat jaren en jaren gewoon is in Nederland, veranderen omdat er mensen zijn  die er iets anders in zien dan dat er bedoeld word? Leg die mensen uit hoe het zit en laat je niet zo gek maken met dat stomme discriminatie. (wat een afschuwelijke overtrokkenheid vind ik dat in veel zaken)


 


Straks is het zo dat wij blanken gediscrimineerd worden omdat de zwarte bepalen wat er wel of niet gebeurd. 


 


Laten we het anders doen, niet zwart, niet blank. Maar mens! Allemaal. En  niemand heeft meer recht dan de ander. 


 


Piet is 100 jaar zwart, en het argument discriminatie is niet gegrond want dat is niet het geval iedereen weet dat Piet zwart is van het pakjesbezorgen door de schoorsteen en anders leggen we dat uit, Piet kan van zichzelf wel roze/geel/blank zijn maar bezorgd de pakjes en word zwart van het roet, kijk maar, haal vinger over de pietenneus van Son en zie de sminck gaat eraf en ze is blank. Prachtig. Probleem totaal opgelost. Iedereen kan weer rustig slapen.

 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Nina1  schreef op: 09-09-2014 05:04:51
Ze hebben al eens gekleurde pieten gehad 1 jaar. Regenboog pieten. Was geen succes en veel kinderen hadden zoiets van huh?
Zwarte piet is zwart door het roet van de schoorsteen.....

Overigens is het poppetje via webwinkels niet meer verkrijgbaar.
In playmobil nog wel....

Mijn zwager is surinamer en hij vind het te zotvoor woorden deze disussie.
Het is een handjevol mensen die zich er aan stoort...
Geen aandacht meer aan schenken. Ik las ergens dat wij ons altijd aanpassen, dat klopt eigenlijk wel, wij spreken ineens engels of dits tegen een toerist in nederland bijv

Zwarte piet is al wel veranderd hoor, geen ooorringen meeer en de rode lippen zijn al minder.
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Padefa  schreef op: 09-09-2014 07:54:03

Quote Alice:
Ik heb je punt begrepen hoor.. denk dat je mijn punt mist. 
Je levert namelijk niks in als nederlander als piet niet meer zwart is, maar als jij denkt van wel, is dat jouw goed recht hoor. 

Hilarisch dit artikel en echt plaatsvervangende schaamte bij dit pvda-lid



ik schaam mij voor de pvda!! Begrijp niet dat er mensen zijn die hun stem geven aan de pvda.....
En zeker de reacties op fisher price speelgoed van jou. Laat me raden, zeker niet opgegroeid in de stad, tussen alle
ellende, hou vooral je oogkleppen op.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | Volgende


Reageren op Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Naam
Bericht