Menu
 

Topic:

Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.

Harleysmama  schreef op: 08-09-2014 12:08:04
Piet-poppetje uit assortiment
Speeldgoedfabrikant Fisher-Price heeft een Zwarte Piet-figuurtje uit zijn assortiment gehaald. Het bedrijf besloot daartoe na klachten vanuit Nederland dat het poppetje racistisch zou zijn.

Foto: Fischer-Price
Het figuurtje maakt deel uit van een speciale Sinterklaas-versie van speelgoedserie Little People. ,,De figuurtjes zijn speciaal ontworpen voor de Benelux en zorgen voor veel Decemberplezier", meldt de vrolijke beschrijving nog op Bol.com. Maar na een klacht van het Nederlandse Twitter-account MAD Mothers NL, dat zich naar eigen zeggen inzet tegen discriminatie, trekt Fisher-Price het speelgoed terug.
,,We zijn ons bewust van de gevoeligheden en willen geen negatief stereotype bevestigen", zo stelt Fisher-Price op Twitter. Volgens de Amerikaanse speelgoedfabrikant is het poppetje ooit gemaakt omdat er veel vraag naar was onder consumenten. Maar blijkbaar weegt dat voor Fisher-Price minder zwaar dan de ophef die er in somige kringen is over Zwarte Piet. ,,We leveren de figuurtjes inmiddels niet langer aan de winkels", zo belooft het bedrijf.

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | Volgende
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Indy  schreef op: 12-09-2014 21:57:49
ik kan me er niet druk om maken (heb denk ik al teveel om me druk over te maken)

Mijn kinderen zagen vandaag een plaatje me 2 zwarte pieten en 1 blauwe piet. Ze zeiden: he, wat is dat? ik zei een blauwe piet. Wie weet zijn ze dit jaar wel in alle kleuren van de regenboog. Coool, was de reactie van de kinderen.

Ik denk ook dat de ouders er meer moeite mee hebben, dan de kinderen.
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Boterbloem  schreef op: 12-09-2014 22:20:47

Denk ik ook hoor...


En de teksten veranderen is toch ook niet zo erg...

Ook al ben ik zwart als roet, ik meen het wel goed... Mwoah, kan me wat aardigers voorstellen. 

En wat ze zeiden over de kaatseballen e.d. Spreekt niet meer tot de verbeelding.

Denk dat het nog even leuk kan blijven. Als we maar willen.

 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Kees  schreef op: 12-09-2014 22:21:03
En dus blijkt maar weer dat je zielig bent als je zwart bent
En ben je blank en geef je een mening is dat not done

En daar ligt het hele fucking probleem


Mijn jongens hoorde het nieuws op de radio.
Zwarte piet komt niet.
Ga maar uitleggen......donkere mensen denken dat zwarte
Piet op hen lijkt en dat vinden ze niet leuk.
Nu moet zwarte piet zich blauw maken.
Nee....heel kindvriendeljk
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Kees  schreef op: 12-09-2014 22:23:50
Passen we alle kinderliedjes dan aan?
Biijna geen liedje gaat ergens over nl
In de maneschijn
Poesje mauw
Oa
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Boterbloem  schreef op: 12-09-2014 22:25:55
Kees,, wat gebeurd er als de tekst hedendaags wordt?

Geen ramp toch? Je mag de oudere versies best thuis blijven zingen. Ik vind het wel leuk, wat nieuwere erbij. Je wordt niet in de gevangenis gegooid als je de oude zingt voor zover ik begreep 

Zelfs in de kerk maken we af en toe nieuwere versies van ouderwetse liederen met ouderwets taalgebruik. Je gaat me nu toch niet vertellen dat Nederland ouderwetser is dan de kerk he 

 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Jen9  schreef op: 12-09-2014 22:32:27
Tja..hop marjanneke faat over een hoer..net als kortjakje...soms best fijn als kinderliedjes worden aangepast. ..

Het aanpassen can de sint. liedjes heeft meer te makenet modernisering. .ben er wel voor. ..
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Mama Van Drie  schreef op: 12-09-2014 22:38:53
Maar wat gebeurt er dan als je toch iemand hebt die als zwarte piet gaat? Krijgt die dan een bekeuring? Of een klap op z'n smoel van zo iemand uit dat filmpje?

Verder....ach...ze veranderen maar....ik heb natuurlijk makkelijk praten met grote kinderen die niet meer geloven, ik vier dit jaar geen sinterklaas meer, had er nooit zoveel mee en nu de jongste niet meer gelooft vind ik het wel prima.

Ik denk overigens dat kinderen zich wel makkelijk aanpassen, ze zijn flexibel en maken er, denk ik, minder punt van als de volwassenen.
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Suus  schreef op: 12-09-2014 22:38:58
Niemand is zielig om zijn huidskleur. Iemand kan zich gekwetst voelen door situaties die hem raken op gebied van geaardheid, ras, etc. Iedereen mag een mening hebben, maar hoe je hem brengt is een tweede
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Jen9  schreef op: 12-09-2014 22:40:33
Ik zeik ook over andere landen. ..hihu..dys wel lekker consequent.  Heb actie gevoetd tegen stierengevechten. .wil dat vrouwen ook mogen auto rijden in landen waar dat niet mag... Daar woon ik ook niet. ... 
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Boterbloem  schreef op: 12-09-2014 22:42:13
Wie zegt dat zij een uitkering hebben?
Dus als jij iets als pijnlijk ervaart heb je het maar te pikken, want je zeurt ook al als je uitkering omlaag gaat?

Eigenlijk doen vele anderen hetzelfde: we krijgen onze zin niet dus we gaan lelijk doen. Maar owee als de anderen het doen, wat hun zullen wel allemaal zo zijn en hun dit en hun dat...

Sinterklaas vind ik best een leuk feest. Heb alleen nooit verteld dat het echt is. Ze geloven er wel in (nou ja, de jongste nu nog) maar dat zal met een gekleurde piet niet veranderen. Dan zeg je als moeder: he wat leuk, nu zijn er ook gekleurde pieten, en menig kind zal het accepteren.
Ze vallen ook niet allemaal van hun geloof door een bleke bilnaad of een blanke nek onder de kraag ;-) is allemaal nog erg goed gegaan. We hebben al decennia hulpsinterklazen en hulppieten, veranderd alleen de kleur.

Het is eigenlijk maar zo iets kleins, maar het lijkt alsof we het over iets gigantisch hebben...
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Boterbloem  schreef op: 12-09-2014 22:50:23
Nou, ik vind hier behoorlijk wat blanke zeikerds zitten als ik eerlijk ben 
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Boterbloem  schreef op: 12-09-2014 22:51:06
Oh en Sis, in het echte leven roepen niet alle mensen met een (mogelijk) buitenlandse afkomst dat  het discriminatie is. Ze laten de mooie gevallen vaak zien he ;-) Dat is tv.
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Suus  schreef op: 12-09-2014 22:53:13
Serieus, de blanke nederlander staat met stip op 1 wat zeiken betreft. Land zit vol notoire azijnpissers. Alles is kut en ligt altijd aan een ander.
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Suus  schreef op: 12-09-2014 22:54:38
Je trekt het uit zijn verband..... Als iemand in een roelstoel niet bij de pinautomaat kan bijv. Dan kan je daar zeker wel wat aan doen.
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Boterbloem  schreef op: 12-09-2014 22:57:41

Als een gehandicapte iemand ziet lopen met een bordje voor: he, kreupele, sta op! Dan kan ik me dat voorstellen.

Net als dat je zingt: ookal ben ik zwart als roet, ik meen het wel goed enzo...

De rechter zal inderdaad heel duidelijk moeten omschrijven wat het daadwerkelijke probleem is zodat het te houden is. Dat ben ik met je eens, gaf dat hier eerder ook al aan. 


Maar punt is; Sinterklaas wordt helemaal niet afgeschaft, daar is volgensmij nog nooit een woord over geproken. Er komen wat andere kleuren en ze maken de teksten wat moderner... Paar aanpassingen en we kunnen verder vieren.

het lijkt alsof mensen denken dat het allemaal moet verdwijnen en er worden emotionele kreten geroepen dat ze allemaal maar stoppen en weet ik veel wat terwijl ik denk: wat is er allemaal aan de hand? Er zijn enkel een paar kleine aanpassingen die er komen.


Moet het van mij? Nee, mij raakt het niet. Maar als de rechter vind dat deze mensen een punt hebben is het mij best. Ik kan mij voorstellen dat bepaalde dingen wel pijnlijk zijn. Juist omdat deze mensen (zoals we hier wel zien bij velen) al in een nare hoek worden geplaatst. Want hier merken we weer overduidelijk hoe veel mensen tegen ze aankijken. En ik weet dat er nu geroepen gaat worden: daar vragen ze zelf om! Maar wat deze mensen ook zullen doen, ze vragen overal zelf om of ze moeten niet zeuren...

Ze hebben nog steeds te vechten tegen een bepaald beeld. En ik hoor hier met heel veel dingen altijd: als je ergens voor staat dan moet je er voor opkomen. Nu gaat het een keer in tegen wat veel anderen denken en hoppa, we staan weer op onze achterste benen. Laat maar weer zien hoe loos sommige kreten zijn....

We moeten allemaal protesteren tegen dit en dat en wat zijn we slap. Komt een groep voor zichzelf op dan moeten we aan uitkeringen gaan zitten, ze terugsturen naar hun land en ga zo maar door.

Weet je wat ik denk:

Laat die hele groep met grote woorden nou eens niet weer mooie woorden gebruiken, maar er ook gebruik van maken. Hetl ijkt wel haast jaloezie, ik sta er serieus van te kijken!

 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Jen9  schreef op: 12-09-2014 22:58:27
Dat zie ik ook idd... maak t ook voor de klas mee.. krijgen sommige kinderen straf.. gooien ze t op discriminatie. Maar behalve dat ik niet begrijp wat t nu precies met t onderwerp te maken heeft.... ik bedoel, debielen heb je altijd, is.. je hebt ook blanken zat in die programma's die vervelend doen.. Dan gooien ze t erop dat de dure auto's eruit worden gehaald, of dat ze een hoge functie hebben en dat ze daarom kennelijk geen bon zuden moeten krijgem etcetera...

Verder zie ik weinig zwarte mensen in dat programma ...meer Marokkanen en dat staat al helemaal los van dit onderwerp....


Nee, maar als een niet-gehandicapte allemaal gehandicapte domme hulpjes heeft is t een ander verhaal denk ik Sis... 
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Boterbloem  schreef op: 12-09-2014 22:59:51

Quote Smvn&d:
Nou ik kijk niet alleen tv hoor. ben opgegroeid in een wijk met veel buitenlanders, en het is altijd discriminatie.
kregen ze een boete van de poltie, dan waren het racisten.
sprak je er een aan omdat ze niet normaal kunnen doen, dan ben je een racist.
krijgen ze iets niet omdat ze er geen recht op hebben, is het discriminatie.

en nee het zal niet iedereen zijn, maar op 50% durf ik zeker een hoop te vergokken.Mwoah, ik denk dat mijn man er wat meer heeft meegemaakt toen hij in den Haag werkte als wat jij op straat hebt gezien  Je mag het van mij aannemen.
Er zitten er een aantal tussen, dat is waar. Maar er zijn ook heel wat kenmerken van Nederlanders ;-) en die zijn vaak nog beroerder. Die begaan overtredingen en roepen standaard: ga echte boeven vangen, niet wetende dat ze er dus zelf ook 1 zijn. Neeeeeee want ze moeten niet aan hun centjes zitten, ze meoten het maar pakken van die zwarten en die marrokanen enzovoort enzovoort...

Nederlanders zijn geen haar beter.... 
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Suus  schreef op: 12-09-2014 23:00:13
Ik zeg niet dat je het moet veranderen. Ik vind dat je uit fatsoen iemand aan kan horen.... Ik lees dingen, ook hier, die misselijkmakend zijn. Gaat helemaal niet om Piet maar om mensen die zich superieur voelen omdat ze ... Tja...waarom eigenlijk
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Jen9  schreef op: 12-09-2014 23:00:20
ik geloof niet dat t 300 is tegen ruim 17 miljoen.. ook genoeg voorstenders van veranderingen die zich verder gedeisd houden...
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Boterbloem  schreef op: 12-09-2014 23:04:33
Blanke is gewoon een woord hoor
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Boterbloem  schreef op: 12-09-2014 23:05:37

slaan ze door? Dat zou maar zo kunnen. Daarom kunnen we gewoon rustig de rechter afwachten. Denk dat die hier heel druk mee is om tot een goede uitspraak te komen.
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Boterbloem  schreef op: 12-09-2014 23:13:59
Sis, ik denk dat het wel handig is dat je goed de reden voor ogen houd, en niet er een eigen reden aan geeft wat het probleem is. 
Want zo snap ik je frustratie wel, maar dit is niet de reden. 

Je maakt het jezelf wel erg moeilijk zo ;-)
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Boterbloem  schreef op: 12-09-2014 23:24:49

Maar je hoeft je kind toch niet te vertellen dat het echt is?


Ik heb mijn kinderen dat nog nooit verteld...

Ken genoeg mensen die het een leuk verkleedfeest noemen en waarvan de kinderen ook heerlijk genieten van alles.


 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Nellemv2  schreef op: 12-09-2014 23:26:54
Waar maakt men zich ineens zo druk om zeg..ik vind dit echt zo ontzettend ergerlijk!!

Laten we ons bezig houden met wat nou echt belangrijk is en laat die pieten lekker pieten wezen straks! Waarom uitgerekend een kinderfeest verknallen??! Bah...wat kunnen mensen soms zeuren om onzinnige dingen. .
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Jolanda1974  schreef op: 14-09-2014 14:58:32

De nieuwe versie van Zie Ginds Komt De Stoomboot!


Zwarte Piet moest hard huilen
Hij moest aan de kant
Hij is niet meer welkom
In NederlandZijn huid mag niet meer zwart zijn
Dat doet hem zo'n pijn
De minderheid discrimineert hem
Dat voelt echt niet fijn


Een oerhollandse traditie
Gaat zo helemaal kapot
En alle klagende Nederlanders
Die vangen bot.


De minderheid heeft het voor het zeggen
Dat heet democratie
Dit valt niet uit te leggen
Kapot gaat de traditie!


 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Minou  schreef op: 14-09-2014 15:14:48
laten we het wilhelmus dan ook ff aanpassen...

Zooooo uit de tijd
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Lilly  schreef op: 14-09-2014 15:36:40
ik las dit ergens, vond het wel een goeie:


Zie, de maan schijnt door de bomen,
Maar daar blijft het dan wel bij,
Doch de Sint, die zal niet komen,
Want zijn Pieten, die zijn vrij.
Zonder werk nu, want men zegt
Sint die mag geen zwarte knecht
Zonder werk nu, want men zegt
Sint die mag geen zwarte knecht!

Al die brave Zwarte Pieten
Zijn nu opeens werkeloos
Want hun kleur wil niet verschieten
Dus nu zijn ze in de soos
Zonder werk nu, want men zegt
Sint die mag geen zwarte knecht
Zonder werk nu, want men zegt
Sint die mag geen zwarte knecht!
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Blauwtje  schreef op: 14-09-2014 21:16:19
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Jen9  schreef op: 14-09-2014 22:37:31
Volkslied aanpassen vind ik prima...  Dietsen bloed, verbasterd tot Duits vind ik zo raar.. dus ja hoor, op dat punt spreek ik mezelf niet tegen....
 
Quote
RE: Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Minou  schreef op: 14-09-2014 23:23:06
Hihi jen

paulien, druk daar bij t uwv
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | Volgende


Reageren op Fisher-Price Piet poppetje uit het ass.
Naam
Bericht