Menu
 

Topic:

10 Dagen bidden en vasten

Katrientje  schreef op: 06-04-2014 18:36:48
Ik heb op verschillende plaatsen er al iets over gedeeld hier het verslag. Hoe het echt was is niet in woorden over te brengen, zoooo geweldig! Echt een super ervaring. Jezus voelen, omarmt worden, gevuld worden door de Heilige Geest dat zijn dingen die je niet kan overbrengen maar zelf moet meemaken om te begrijpen.

Hier het verslag:


Ik ben van 27 maart tot 5 april weg geweest naar de bidden en vasten conferentie in Aalsmeerderbrug onder leiding van Herman Boon.

Wat was het geweldig! Super mooie, warme en veilige dagen beleefd en er is zoveel gebeurd die dagen....

Dinsdag voor ik weg ging had ik last van koliek aanval van buikpijn en ben ik naar de hap gebracht urine controle, buik onderzoek en door gestuurd naar de huisarts de volgende dag, dus woensdag om 16.00 kon ik daar terecht, bloedonderzoek gedaan en vrijdag kon ik terug bellen voor de uitslag, maar ik had alles geregeld voor deze dagen en ik wilde hier zo graag heen! Overleg gehad met de huisarts, die vroeg wat het inhield en ik heb het zo goed als kwaad uitgelegd, ik was er nog nooit geweest dus heb alleen ervaringen van anderen kunnen neerleggen.

10 dagen niet eten
verdunde sap/thee/bouillon en water drinken
bidden
bijbellezen
zingen/aanbidding
tongen taal spreken
genezen
bevrijden
Gods Vaderhart leren kennen
Zijn stem leren verstaan
profetie en zelf gaan profeteren


Donderdag kwam ik er aan samen met 2 lieve vriendinnen, we hadden een trekkershutje gehuurd op een jachthaven, met 2 stapelbedden en een tafel met stoelen. Meer hadden we niet nodig. We hebben onze spullen daar neergelegd, een geweldig hans en grietje achtig huisje. Daarna direct door naar de kerk waar in dit gehouden mocht worden. Bijna 400 mensen hadden zich daar verzameld en met z'n allen zijn we begonnen met inschrijven, boeken ontvangen, parkeerkaart ontvangen en een flesje water en een pen. Daarna ging de zaal open en ja hoor het startte! Het was echt super gaaf! Ik heb er zoveel meegemaakt. 

Vrijdag heb ik leren bidden in tongentaal, de taal waar niks en niemand tussen komt die mij versterkt, die extra kracht heeft, die precies overbrengt wat het belangrijkste is. Ook had ik gebeld voor de uitslag van mijn bloedonderzoek en ik had nierstenen. Wel groenlicht van huisarts en assistente om te blijven bidden en vasten, zij vonden dit zeer goed en heel gezond! En mooi dit kan je alleen vol houden met God en de kracht die je krijgt van de Heilige Geest.

Zaterdag had ik een koliek aanval weer en hebben ze gebeden, ik wilde perse blijven! En mijn pijn verdween ze vroegen of er nog meer was, en er was nog zoveel meer:

ik leefde met leugens over mezelf in mijn hoofd, door alles wat ik had meegemaakt. Leugens als: denk nou niet dat je iets kan of je bent het niet waard, je verdiend het niet, je bent raar, niet mooi, niemand houd voor altijd van je. (je gedachten bepalen je handelen)

ook had ik dingen over mezelf uit gesproken die niet goed zijn als: het was beter om niet te leven, ik krijg nooit meer een partner, ik wil nooit meer iemand vertrouwen etc (dingen die je zegt die gebeuren, woorden hebben macht!)

ook had ik nooit de zielsband met mijn moeder en mijn ex doorbroken, in de geestelijke wereld zat ik nog aan hun vast en hadden ze dus nog macht over mij.

Bij de teamleden die voor mij gebeden hadden om mij te genezen heb ik alles neer gelegd en hun hebben gebeden en mij bevrijd:

Van de macht van afwijzing
Van de vloek van afwijzing
Van de macht van angst
Van de vloek van angst
Van de macht van dood
Van de vloek van dood
Van de macht van onterechte kritiek
Van de vloek van onterechte kritiek

De leugens die ik over mezelf had hebben we samen om weten te buigen, leugens gaan als een stromende rivier door je hoofd, ertegen in gaan lukt bijna niet. Maar deze rivier ombuigen en dus een nieuwe weg graven dat lukt wel. Dus voor elke leugen hebben we een waarheid gezocht die ik voelde en die hebben we uitgesproken en de leugens verbroken, en elke leugen die ik over mezelf gehoord had van andere hebben ze de tegenovergestelde kant als zegen over mij uitgesproken (woorden hebben macht)

Daarnaast hebben ze de zielsband met mijn moeder in de geestelijke wereld verbroken zodat ik daar helemaal los van was en er geen macht meer in zit. Ook de zielsband met mijn ex man hebben ze ook verbroken, als je trouwt dan ben je in de geestelijke wereld ook aan elkaar verbonden en als je dan gaat scheiden en een andere partner krijgt is dat hier op aarde prima maar in de geestelijke wereld lopen er dan dingen door elkaar en dat kan er voor zorgen dat je hier op aarde veel problemen kan krijgen, veel tegenslag ondanks dat je je best doet om alles goed en netjes te doen. 

Ook vroegen ze of ik wilde bidden voor een partner van God gezonden en ik gaf aan dat ik eerst verder lekker zo door wilde, met mijn kindjes en lekker veel tijd om de relatie met God goed te houden, ik merk dat ik enorm groei in mijn geloof. Dat ik steeds meer dingen leer en het is heerlijk! Er is nog zoveel meer. 

Het team vond mij enorm wijze en lieve vrouw, ze hadden zelden iemand gezien die zoveel meegemaakt had op mijn leeftijd, en die zo in het leven stond en zo met alles omging en ze wilde dat zegenen en uiteindelijk hebben ze na gesprek met mij toch een gebed gedaan voor een partner die God speciaal voor mij heeft, die goed zal zijn voor mij en de kindjes en dat God onze relatie en ons samen leven zegent.

Ik ging hier naar toe, moe/vol zorgen/met angst/zonder te weten wie ik was/kon geen liefde aanvaarden/kon liefde niet voelen/kon niet omgaan met complimentjes. En dat alles veranderde deze dag! geweldig. Ik straalde, en alle mensen die er waren zagen het verschil en vonden dit zo gaaf. Het gaf hun moed dat wat er ook gebeurd het goed komt, dat God wil genezen en herstellen!

Zondag hadden we een dienst over roeping, veel zingen en aanbidden, weer veel voorbede doen voor anderen en jezelf, bijbelstudie we leerde over boze machten, wat ze aan kunnen richten. We leerden over bevrijding en s'avonds hadden we de eerste bevrijdings sessie. Veel mensen maken afwijzing mee, pijn, angst (zelfs paniek van hoogtevrees of donker kan machten in je los maken die je in de greep/vast houden/belemmeren) drugs, alcohol, porno, verkrachting, incest, mishandeling, geen liefde in je leven ervaren, foute films, occulte praktijken, verkeerde muziek etc. En al die machten werden aangesproken en in de naam van Jezus moet alles wijken, Jezus heeft alles overwonnen en als je in Zijn naam spreekt tegen iemand die ook waarlijk in God geloofd dan kan het geen stand houden, doe je dit bij mensen die niet in God geloven en niet waarlijk voor Jezus gekozen hebben, dan komt deze macht nog 7x zo sterk terug. En bij sommige waren ze al zo sterk aanwezig. Dat verschilt enorm per persoon. Hoe diep iets vast zit.

Maandag ook zo verder.

Dinsdag op woensdag had ik een droom: ik zat in mijn oude klas met leerlingen en een leraar. Er kwam een meisje binnen met een foto van iemand die ze geweldig vond, ik vroeg of ik mocht kijken en dat mocht, en ze bleef volhouden dat ze die jongen zo geweldig vond. Dus ik vroeg haar en vind die ander jou ook geweldig? Nee oo die weet niet eens dat ik deze foto heb, het is een voetballer. Ik vertelde dat er iemand is die helemaal gek op haar is, die al heeeel lang op haar wacht en als ze Hem leerde kennen dat ze zeker ook gek op Hem zou zijn. Toen kwam de leraar naar mij toe en die zei: katrien, ja die heeft altijd al een praat en schrijfkunst gehad.

Dit was een bemoediging voor mij om vrij uit te spreken niet bang te zijn. Deze droom voelde zo goed en fijn, erg opbouwend!

Woensdag werd er gevraagd wie er gedoopt wilde worden, er was vrijdag een doopdienst/onderdompeling als volwassenen, en ik kon niet anders dan gaan staan.

Donderdagochtend had ik getuigenis aan Herman Boon en Jan van der Vlist gegeven die deze conferentie leiden en ze waren enorm onder de indruk. s'Middags ben ik de straat opgegaan om te evangeliseren dit was enorm mooi. De liefde van God doorgeven door dingen uit te delen, mensen te helpen. Zo mooi boodschappen naar huis tillen en dat mensen dan vragen als je bij hun huis bent: waarom doet u dit mevrouw? Omdat God voor mij ook zo lief is wil ik lief voor u zijn. Of bloemen geven aan iemand die je ziet en zeggen u heeft de groeten van de Maker Hij houdt van u moet ik doorgeven. Dan krijg je vanzelf gesprekken en mensen gaan er over nadenken. Super mooie ervaring. s Avonds een open avond waar 10 mensen tot het geloof zijn gekomen!

Vrijdagmiddag ben ik gedoopt door onderdompeling en heb ik enorm mooie dingen mee gekregen: Herman en Jan hadden de hele nacht bezig geweest met wat ik verteld had, ze waren onder de indruk, en vonden mij zo'n lief en bewonderingswaardig mens, zoals ze mij de afgelopen dagen ook mee gemaakt hadden. Ik heb mooie dingen mee gemaakt en ze gaven aan dat God heel dicht bij mij is, door mij heen heel sterk werkt, dat ik nooit bang hoeft te zijn omdat ik sterker beschermd word als ooit, Jan zag een klaproos met 2 klaproosjes dicht bij haar en het stormde maar ondanks de storm waarin ze bogen kwamen ze overeind en straalde ze met z'n drietjes nog sterker als eerst! Er gaaaan heel veel mooie dingen komen op mijn pad en ik ga een boek schrijven, 1 boek?? nee heel veel boeken! Er waren nog 10 andere mensen gedoopt maar bij mij stond echt de hele kerk om mij te feliciteren en mij te knuffelen, en halverwege kwam Herman er tussen door rennen, lieve schat kom eens en kreeg ik een dikke knuffel (alweer van hem) hij zegt ik heb iets voor jou, je bent enorm speciaal en toen kreeg ik cd's en boekjes van hem en een hand van steen met daarin een parel. Daarna mocht ik pas weer terug in de rij om naar de mensen terug te gaan. Iedereen viel het op dat zoveel mensen naar mij toe kwamen om te feliciteren. Mooie dingen mee gekregen erg leuk!

Zaterdag onze eerste maaltijd het Avondmaal, heel bijzonder na 10 dagen niet eten doet dit heel veel met je, dan voel je de kracht ervan door je hele lichaam gaan! Herman en Jan gingen hierna gelijk weg en weer verder en kwamen kwamen nog even weer naar mij toe om mij weer te knuffelen ja zei Herman ik zei toch dat er mooie dingen kwamen: hier weer zoiets moois kom meissie en toen kreeg ik weer een knuffel.. 

Ik heb geweldige dagen mee gemaakt! Dit was enorm gaaf om mee te maken. Als je nergens in geloofd dan raad ik je aan hier heen te gaan.

Mensen die gehoorapparaten dragen gingen zonder weg. Iemand met ALS kwam in een rolstoel kon niets, en op dag 9 ging hij lopend naar Herman: ik heb een probleem ik heb mijn rolstoel niet meer nodig. Benen groeiden aan en werden even lang. Mijn nierstenen weg! Mijn ruggenwervel weer recht. Als je hier geweest bent kan je er niet meer om heen!

God bestaat, alleen de boze machten ook. Jezus is sterker maar die boze machten gaan niet weg zonder dat je in Jezus geloofd en je met autoriteit deze boze machten in de naam van Jezus weg stuur.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | Volgende
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jolijn  schreef op: 06-04-2014 21:24:15
Het familielid had een gezegende leeftijd bereikt en had volgens de medische wetenschap nog hooguit 6 weken te leven, dus wat dat betreft heeft hij geen rare dingen gedaan behalve zich heel happy gevoeld door zijn geloof en hooguit 4 heel nare weken van zijn leven gemist. Het gaat me er meer om dat er weinig gerectificeerd wordt op het gebied van de wonderbaarlijke genezingen. Als de ex-ALS patiënt straks gewoon weer ALS blijkt te hebben gaan wij dat niet horen, maar we worden wel geacht om op basis van het verhaal blijmoedig te geloven dat het écht kan, áls we maar oprecht geloven.
Ik heb in mijn adolescente jaren ook geprobeerd om een leegte te vullen met geloof, maar werd pas echt gelukkig toen ik dat naast me neerlegde en ruimte maakte voor mijn eigen identiteit, creativiteit, waardesysteem en normbesef.
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Wanouk  schreef op: 06-04-2014 21:27:22
Ik krijg altijd de neiging om te zuchten wanneer ik je berichten lees.

Het is allemaal heel fijn voor je enzo, maar ik haal uit jouw berichten zoveel negativiteit tegenover de ' ongelovigen '.

Als je niet geloofd, dan vind de Heer je niet meer lief en zal hij je straffen, even simpel gezegd.
Of dat je ziekte je eigen schuld is.

De God waar ik in geloof, is er voor iedereen, en is niet zo kieskeurig als hoe jij jouw God hier in je meterslange berichten beschrijft.

Maar goed, nogmaals, het is fijn dat jij je er gelukkig bij voelt.

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Katrientje  schreef op: 06-04-2014 21:41:02

Dat is iets wat jij opmaakt uit de berichtjes dan Wanouk er staat duidelijk: God houd van iedereen, vanaf zijn/haar geboorte, ongeacht wat je doet. Of je Zijn liefde aan wilt nemen of niet. Hij houd van je en wacht op je, zal zich niet opdringen maar laat wel elke dag signalen zien dat Hij er is. Alleen merken we die niet altijd op.


 


God houd van alle mensen. Ik hou van alle mensen. Als er iemand niet boos is dan is het God. Hij had alle recht, maar Hij is vergevingsgezind, alles wat wij doen veranderd niets aan Zijn liefde. Zijn Zoon heeft gezorgd dat we weer bij Hem kunnen komen en Hij wacht op iedereen met zo onwijs veel liefde. Ik heb geleerd en zelf ervaren hoe het Vaderhart van God is. 


 


Hij straft niemand, de straf is al gedragen door Zijn Zoon. Hij red, Hij schenkt leven en Hij is geduldig. Ellende, ziekte, tegenslagen komen niet van Gods hand. Dat zijn boze machten, die we bewust of onbewust binnen gekregen hebben, daar merk je niets van je ziet ze niet, het is de onzichtbare wereld, in die geestelijke wereld is er veel strijd van boze machten om mensen binnen te komen op de vreemdste manieren, enkel en alleen om ze van God af te houden.


 


Maar goed jij mag uit mijn berichten opmaken wat jij ervaart natuurlijk, nogmaals ik zie mezelf niet anders als iemand die niet in God geloofd, ik ben mens, ben van nature net zo slecht al ieder ander.

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Annie  schreef op: 06-04-2014 22:11:08
Dit is totaal niet 'mijn ding' maar als jij er gelukkig van wordt ga je gang....
Maar pas je wel een beetje op jezelf, ik weet het niet maar die 'Herman' ik krijg er de kriebels van!

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Boterbloem  schreef op: 06-04-2014 22:13:42
Haha je zou Herman moeten ontmoeten LOL, de christelijke Bert Visscher 
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Katrientje  schreef op: 06-04-2014 22:17:13
Heb jij hem weleens meegemaakt Boterbloem? 

En dan gaat hij zingen over rustig aan Zijn voeten zitten, hahahaha ik heb Herman die 10 dagen niet rustig gezien, ondanks het vasten, hij zit zo vol vuur, alles wat hij verteld doet hij ook zelf, en opeens krijgt hij weer iets binnen hahahhaa. Deze 10 dagen waren absoluut niet saai 
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Boterbloem  schreef op: 06-04-2014 22:19:24
Haha heb hem ooit eens gezien, werd hyper van hem. Vind zijn cabaret echt geweldig.
Moet je Jan ooooh hoe heet die Jan... van vrij zijn moet je die over hem horen, toen Herman vroeger bij hem over de vloer kwam. Je lacht je ziek!
Dat Jan in gesprek is met mensen van de kerk, komt Herman even binnenwandelen, gaat bij hem op schoot zitten om hem te knuffelen, loopt vervolgens weer weg en daar zit jan dan met die 2 mensen hahaha. Ik zie dat dus echt voor me he!
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Boterbloem  schreef op: 06-04-2014 22:19:49
Maar ken hem vooral van tv en internet hoor.
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 06-04-2014 22:23:23
ik wou daT HET ECHT ZO WAS dan was ik met mijn man en kids er al geweest. vind het of vond het indrukwekkend om het te lezen en heel even ging er door mijn hoofd oh wauw zou het echt. neehh
kom verosch blijf bij je positieven 
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Katrientje  schreef op: 06-04-2014 22:25:49

In het echt is hij ook zo, zo'n mooie man, je kan merken dat hij uit een ander milieu komt. Bedoel je Jan van der Vlist? Die was er ook bij. Ik heb op mijn facebook een foto nog van mij en Jan.


Hun vonden het zo bijzonder dat ik, met mijn achtergrond daar was, en de stap maakte naar de doop. En dan alles wat ik mee gemaakt had. Ze waren een beetje ondersteboven van mij, en hoe ik ondanks alles zo'n levend/aanstekelijke manier van geloof had. 


 


Ze moesten ook echt afscheid nemen en zowel Herman als Jan vroegen of ik nog eens zou komen, of contact op zou nemen. Zomaar opeens moesten ze een knuffel brengen. Herman was wat rauwer in bewoordingen, harder, directer. Jan was een hele lieve en bewogen man. En het komt misschien allemaal wat vreemd over maar intenties waren puur en oprecht. Geen raar iets er achter ofzo. Maar we hadden wel een klik met z'n drieën ondanks zulke andere achtergronden. Mooi om te zien. 


 


Er zijn geen kerkmuren, alleen mensen ingelijft in Jezus, en dat maakt één, een klik. Erg bijzonder. Ik kan er wel uur over praten/schrijven.....

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Boterbloem  schreef op: 06-04-2014 22:29:14

En toch Veroch... Nu zeg je: ik wou dat het zo was, dan was ik er geweest. 


Maar tegelijkertijd besluit je 'bij je positieven te blijven' en er dus niet heen te gaan.


Dus je gooit de deur al dicht 

Ik hoor zo vaak: als God echt is dan... Als het echt zo is dan... Maar ondertussen willen de mensen zelf niet gaan ontdekken of besluiten ze van tevoren hoeveel onzin het is...

Een leven met God garandeerd geen rijkdom, het garandeerd geen succes in het aardse leven en tevens heb je geen garantie op een ogenschijnlijk gelukkig leven. Christenen overkomt dezelfde ellende en niet elke christen wordt genezen. Sommige christenen blijven in financiele shit zitten MAAR met 1 verschil:

vertrouw je God, dan zal Hij je alles geven wat je nodig hebt... En vaak is dat minder als wat wij vinden wat wij nodig hebben, maar dit is een belofte die mij keer op keer bewezen is... Wat ik nodig heb ik (helaas hihi) minimaal. Maar ik leef, mijn kinderen leven. Ik vind het zelf soms te weinig, maar dat komt omdat mijn visie anders is van wat ik nodig heb (en dan ben ik al minimalistisch aangelegd).

Maar God wil wel van alles voor ons doen, hij zal het je niet opdringen, je mag zelf stappen zetten. Maar die keuze ligt bij jou... en bij mij en ieder ander. Dat zijn gewoon eigen keuzes.

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Boterbloem  schreef op: 06-04-2014 22:30:25
Ik ga je nog ff pben op facebook trouwens,

nee, Jan Pool, dat was hem (moest even zoeken haha)
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Annie  schreef op: 06-04-2014 22:30:37
Ik wil die Herman niet ontmoeten, ik krijg nu al de kriebels van hem van wat ik hier lees. Ik heb verder nooit van hem gehoord. 
Maar naar mijn idee 'pakken' ze altijd de zwakken, de labielen en gaan daarmee aan de haal. Nee dat overdreven gedoe, ik geloof dat niet zo. 
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Katrientje  schreef op: 06-04-2014 22:32:34

Veroch wat heb je te verliezen, geef het eerst eens een eerlijke kans?! Verliezen kan je er niets mee. En er is heel veel te winnen.


 


God beloofd je dat je genoeg zal ontvangen, Hij zal Zijn kinderen verzorgen en beschermen. Wij kunnen vaak met minder als wij denken.


 


Als ik van de week een filmpje zag van compassion over ethiopie waar het 5 jaar niet geregend heeft en ik zie hoe gelukkig die kinderen zijn, dan denk ik, moet je kijken ze hebben niets en die kinderen zijn blij! 


 


Ik heb nu trouwens 3 kindjes, heb bij Compassion een kindje uit ethiopie geadopteerd en mijn kindjes vinden het zoooo geweldig! Een heel lief meisje van 6 jaar. 

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Annie  schreef op: 06-04-2014 22:36:47
Maar de intentie van geloof is toch niet om er zelf (materieel) beter van te worden. Je gelooft toch omdat je gelooft en dan maakt het tpch niet uit in wat voor situatie je zit. Hoe oprecht is het als je gaat geloven omdat je denkt dat het je dan (materieel gezien) beter zal vergaan. Zoiets kun je toch niet proberen?
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Boterbloem  schreef op: 06-04-2014 22:40:05

Nope, dat moet ook niet je insteek zijn. Maar dat doet niets af aan de belofte.

Mensen zeggen: als het eceht zo zou zijn... Nou dat is God. God wil voor ons zorgen en het is wel een gevolg. 


Maar uiteindelijk moet je intentie wel de juiste zijn en niet omdat je er op vooruit wil gaan...


 


Wat ik net zeg: wat je nodig hebt... je hebt geen Ipad, tv of wat dan ook nodig. Dus zo luxe is de basis niet hoor hihi

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Mv E.l.s  schreef op: 06-04-2014 22:41:25
Fijn voor je, maar persoonlijk krijg ik een heel naar gevoel bij wat je schrijft. Wat een engerd zeg.
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Katrientje  schreef op: 06-04-2014 22:41:44
Ondanks dat er in wezen niets veranderd kan je in je situatie wel beter voelen als je weet hoe God dicht bij je is, als je Hem bij alles wat je doet ervaart. Dan veranderd je leven niet, maar wel hoe jij er zelf in sta. 
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Annie  schreef op: 06-04-2014 22:42:50

Quote Mv E.L.S:
Fijn voor je, maar persoonlijk krijg ik een heel naar gevoel bij wat je schrijft. Wat een engerd zeg.



'gelukkig' ben ik dus niet de enige die dat zo voelt!
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Annie  schreef op: 06-04-2014 22:45:02
Het gevoel dat je er niet alleen voor staat dus. Dat gevoel zal vast heel geruststellend zijn ja.
Maar in mijn ogen is dat nog steeds geen reden om te gaan geloven, dat zou los moeten staan van alles. Maar een soort 'weten' en niet geboren uit de situatie. (vind ik dan he)
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Boterbloem  schreef op: 06-04-2014 22:48:32
Jammer dat mensen een oordeel vormen op basis van wat gesproken wordt.
Het is een topvent. Iemand verteld hier haar ervaringen, maar er wordt een beeld gemaakt in hoofden die totaal niet de combineren is met wie hij is. Wat jammer...
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Boterbloem  schreef op: 06-04-2014 22:50:28

Quote Annie:
Het gevoel dat je er niet alleen voor staat dus. Dat gevoel zal vast heel geruststellend zijn ja.
Maar in mijn ogen is dat nog steeds geen reden om te gaan geloven, dat zou los moeten staan van alles. Maar een soort 'weten' en niet geboren uit de situatie. (vind ik dan he)



Ergens kan het moment komen dat je gaat zoeken... Maar degenen die God vinden die zoeken idd niet vanuit er zelf op vooruit te gaan, maar waarom er een leegte is, of hoe het zit met evolutie en schepping en sommigen overkomt het meer...

En eigenlijk doet de reden mij er heel weinig toe, het gaat om het doel. Als je reden zuiver is, zal de weg vooraf ook goed zijn geweest.
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Belske  schreef op: 07-04-2014 08:05:05
Mijn vader heeft de laatste maanden van zijn leven zoveel gebeden, toch heeft de kanker gewonnen.
Eten kon hij toch al niet meer, dus hij heeft zeker gevast. Dansen kon hij niet meer, de kanker had hem verlamd.

Mijn vader ging alle dagen werken, ook als hij ziek was, omdat hij vond dat hij voor zijn gezin moest zorgen.
In 30 jaar huwelijk heeft hij geen enkele andere vrouw gehad, hij was een huismus die graag aan auto's sleutelde.
Zijn kinderen heeft hij nooit één tik gegeven.
Door zijn autisme roddelde hij ook nooit, hij snapte dat niet. Dat maakt hem tot een trouwe vriend die geen enkel geheim doorvertelde.

Waarom vond god hem dan niet de moeite om te genezen? Dààr worstel ik mee.
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Boterbloem  schreef op: 07-04-2014 08:27:21
Mensen genezen helaas niet allemaal op gebed. Er zijn mensen die de hele wereld afreizen voor God en overlijden. Of een paar jaar terug, een gezin dat naar het buitenland gaat in de zending, hij wordt vermoord, zij wordt voor hij vermoord is verkracht voor de ogen van haar man...
Vond God hen de moeite niet waard?

Als we naar de bijbel kijken, de vrienden van Jezus die vol voor hem gingen, dan weer in de gevangenis, vermoord om het geloof, Paulus die zoveel gedaan heeft maar toch spreekt over een doorn in het vlees...

Genezing is een glimps van de hemel. Het is een van de dingen waardoor God soms extra zichtbaar wordt naar de mensen toe. Vaak gaan mensen hierdoor ook zoeken, anderen schoppen er des te harder tegenaan.

Of je wel of niet geneest hangt niet af van je eigen prestaties, hoe lief of hoe goed je was voor anderen. Jouw vader had zoals ik lees een groot geloof, als ik alleen al bedenk hoe geweldig hij het nu heeft.

Geloof laat je niet oneindig leven hier op aarde... Dat is pas in de hemel. Wij kunnen niets zeggen over waarom de ene wel geneest en de ander niet. Soms worden er uitspraken gedaan dat je niet genoeg vertrouwt, niet hard genoeg hebt gebeden enzovoort, maar oooooooooh dat vind ik zo gevaarlijk! Daar kunnen wij niets over zeggen.

Allen klinkt het denk ik heel krom om te zeggen dat het hierna zoveel mooier wordt. Ik heb een heerlijk leven, hoop serieus 80 jaar te worden. Maar ik zie niet op tegen dood zijn. Want hierna is het nog veel mooier. Kijk ik er naar uit? In zekere zin. Toch zou ik ook heel graag mijn kinderen groot zien worden, erbij zijn als ze trouwen enzovoort...

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Caithy  schreef op: 07-04-2014 08:50:02
Ik vind het fijn dat het voor jou zo werkt ! 

Maar deze zinnen:
Op Gods tijd en op Zijn manier zal het gebeuren.

Geen pijn, geen verdriet, geen ziekte! Hij wil dat allemaal niet, WIJ geven boze machten ruimte in ons leven. Bij zoveel dingen hebben we een keuze, welke muziek je luisterd, welke films je kijkt en overal bij alles wat je doet komen er dingen binnen, jij maakt de keuze of dat goede of slechte dingen zijn.


Maar mijn vriendin had niet zo hoeven lijden, haar lijf had nooit volgepompt met kogels hoeven zijn! Immens verdriet voor iedereen en nog steeds al is het 12 jaar geleden!!
Hoe heb ik de ruimte gegeven aan deze boze macht??





 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Mama_anja  schreef op: 07-04-2014 09:12:44
wow 10 dagen bidden en vasten en ook nog genezen 

geweldig vind het jammer dat ik niet ( juiste van wege gezondheid ) kan vasten op eten

hoop dat je eht nou vast kan houden 

wens je zijn zegen toe in je nieuwe leven

liefs
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jo  schreef op: 07-04-2014 09:22:36
Ik snap de reakties van sommigen wel, die niet zo positief zijn.
De meesten hier zijn niet gelovig of zo fanatiek als Katrientje, dus snappen ze haar gevoel niet.
Ik geloof dat haar gevoel heel oprecht en mooi is, daar twijfel ik totaal niet aan.
Vind het fijn voor haar (waarom praat ik eigenlijk niet tegen haar??) en ben altijd blij als een ander blij is

Ik persoonlijk ben al jaren op zoek naar God, ik heb hem gevonden, alleen hij mij niet!


 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Suus  schreef op: 07-04-2014 09:29:07
Ik ben blij dat jij blij bent. Mooi als iemand iets meemaakt wat hem vreugde brengt.

kan er zelf totaal niet mee uit de voeten, het initiatief ligt mij veel teveel bij anderen, maar wat maakt dat uit.


jij voelt je er goed bij en dat is prachtig
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Blauwtje  schreef op: 07-04-2014 09:57:55
Voor Belske en Caithy even een dikke   (heb niet alles gelezen, dus voor alle meiden die een dierbare hebben verloren een dikke )
Kan me zo goed jullie gevoel voorstellen.

Waarom mag de een wel (over) leven en de ander niet?
Ik heb er geen antwoord op.

Maar als ik lees in een krant oid; God heeft diegene tot zich genomen, zulke uitspraken daar krijg ik jeuk van.
Waarom zou hij mensen tot zich nemen? Waarom zou hij hun leven willen afpakken?
Kinderen met nog een heel leven voor zich, jonge mensen in de bloei van hun leven..
Al dat verdriet..
Brrrrr
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Boterbloem  schreef op: 07-04-2014 10:19:07
En dat snap ik zo goed blauwtje, vanuit jou visie. Dan is het zo anders.

Ik denk: straks zie ik oma weer. Toen mijn oma was overleden was ik zo blij! Want dit was wat ze wilde, bij God zijn, zonder dement te zijn geworden. Hier een einde aan de pijn, nu voor altijd in heerlijkheid.

Gister in de kerk nog een moment. Een vrouw die een einde aan haar leven had gemaakt. Tuurlijk was er verdriet bij haar man en kinderen, maar haar man gaf ook aan: er is een einde aan haar lijden, nou mag ze rusten. Juist omdat die heerlijke toekomst op je wacht kun je er blij om zijn, tesamen met het verdriet van hier op aarde, want wat zullen ze haar missen. WAnt ook zij had veel goede momenten hier en de kinderen waren zo gek met haar.
Alleen is er een troost, dat je weet dat je haar daar straks weer zal zien. Daarom kunnen mensen zeggen: Hij heeft tot zich genomen... Want dat is in hun en mijn visie iets positiefs.

Caithy, ik snap je vraag over de ruimte geven aan de boze macht, het gevaar van wat Katrientje hier zegt (waar ik op zich wel achter kan staan maar er mist zeg maar nog veel info waaroor het krom kan overkomen) is dat je nu verwijten gaat zoeken bij jezelf en anderen. Alsof gevolgen een oorzaak hebben die altijd bewust bij jezelf vandaan komen. En zo werkt het niet.

Het is niet dat wanneer ik goedl eef dat ik niet doodgeschoten kan worden of kanker kan krijgen. Het is een algemeen gegeven. Ik geloof in God en daarbij geloof ik dat de duivel bestaat. In de meest simpele dingen zal de duivel proberen mij verder bij God vandaan te brengen, zal hij mij proberen te laten wankelen. Daardoor heb ik misschien nog wel meer kans op ellende ;-) En ja, ik kies bewust om veel deuren te sluiten. Voor veel muziek, voor bepaalde films enzovoort. En ik merk dat nu ik dat doe dat er rust in mijn leven komt, minder aanvallen op bepaald vlak. MAAR wat ik doe en vermijd hoeft niet perse voor de ander ook een goede keuze te zijn. Dat is zo persoonlijk.

Maar het is niet zo dat wij of anderen gestraft worden met de dood/ ziekte/ ellende omdat wij of een ander hen dat aandoen, dat is een heel pijnlijke misvatting. Vriend van mij is zo opgevoed in het geloof. Het is jou schuld dat je vader kanker heeft, het is jou schuld dat je kind ziek ik het is jou schuld... Oooh echto ngelooflijk. Ze kunnen het nergens aantonen dat het daadwerkelijk zo is maar wat een last leggen ze op iemand. 

Dus trek dat je niet persoonlijk aan. Dat we het kwade toelaten is een algemeen gegeven. Ieder doet het wel op een manier. Een keer kwaadspreken, een keer iets verkeerds kijken (werelds gezien is er veel wat overigens oke gevonden wordt dus die visie is al anders wat het lastig maakt), fout reageren op je kinderen (ben ik ook goed in ;-)) en ga zo maar door...

We leven helaas niet in een perfecte wereld. Daarom is er ellende. Maar ik zou geen antwoord kunnen geven op de vraag waarom de ene wel en de ander niet. 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | Volgende


Reageren op 10 Dagen bidden en vasten
Naam
Bericht