Menu
 

Topic:

10 Dagen bidden en vasten

Katrientje  schreef op: 06-04-2014 18:36:48
Ik heb op verschillende plaatsen er al iets over gedeeld hier het verslag. Hoe het echt was is niet in woorden over te brengen, zoooo geweldig! Echt een super ervaring. Jezus voelen, omarmt worden, gevuld worden door de Heilige Geest dat zijn dingen die je niet kan overbrengen maar zelf moet meemaken om te begrijpen.

Hier het verslag:


Ik ben van 27 maart tot 5 april weg geweest naar de bidden en vasten conferentie in Aalsmeerderbrug onder leiding van Herman Boon.

Wat was het geweldig! Super mooie, warme en veilige dagen beleefd en er is zoveel gebeurd die dagen....

Dinsdag voor ik weg ging had ik last van koliek aanval van buikpijn en ben ik naar de hap gebracht urine controle, buik onderzoek en door gestuurd naar de huisarts de volgende dag, dus woensdag om 16.00 kon ik daar terecht, bloedonderzoek gedaan en vrijdag kon ik terug bellen voor de uitslag, maar ik had alles geregeld voor deze dagen en ik wilde hier zo graag heen! Overleg gehad met de huisarts, die vroeg wat het inhield en ik heb het zo goed als kwaad uitgelegd, ik was er nog nooit geweest dus heb alleen ervaringen van anderen kunnen neerleggen.

10 dagen niet eten
verdunde sap/thee/bouillon en water drinken
bidden
bijbellezen
zingen/aanbidding
tongen taal spreken
genezen
bevrijden
Gods Vaderhart leren kennen
Zijn stem leren verstaan
profetie en zelf gaan profeteren


Donderdag kwam ik er aan samen met 2 lieve vriendinnen, we hadden een trekkershutje gehuurd op een jachthaven, met 2 stapelbedden en een tafel met stoelen. Meer hadden we niet nodig. We hebben onze spullen daar neergelegd, een geweldig hans en grietje achtig huisje. Daarna direct door naar de kerk waar in dit gehouden mocht worden. Bijna 400 mensen hadden zich daar verzameld en met z'n allen zijn we begonnen met inschrijven, boeken ontvangen, parkeerkaart ontvangen en een flesje water en een pen. Daarna ging de zaal open en ja hoor het startte! Het was echt super gaaf! Ik heb er zoveel meegemaakt. 

Vrijdag heb ik leren bidden in tongentaal, de taal waar niks en niemand tussen komt die mij versterkt, die extra kracht heeft, die precies overbrengt wat het belangrijkste is. Ook had ik gebeld voor de uitslag van mijn bloedonderzoek en ik had nierstenen. Wel groenlicht van huisarts en assistente om te blijven bidden en vasten, zij vonden dit zeer goed en heel gezond! En mooi dit kan je alleen vol houden met God en de kracht die je krijgt van de Heilige Geest.

Zaterdag had ik een koliek aanval weer en hebben ze gebeden, ik wilde perse blijven! En mijn pijn verdween ze vroegen of er nog meer was, en er was nog zoveel meer:

ik leefde met leugens over mezelf in mijn hoofd, door alles wat ik had meegemaakt. Leugens als: denk nou niet dat je iets kan of je bent het niet waard, je verdiend het niet, je bent raar, niet mooi, niemand houd voor altijd van je. (je gedachten bepalen je handelen)

ook had ik dingen over mezelf uit gesproken die niet goed zijn als: het was beter om niet te leven, ik krijg nooit meer een partner, ik wil nooit meer iemand vertrouwen etc (dingen die je zegt die gebeuren, woorden hebben macht!)

ook had ik nooit de zielsband met mijn moeder en mijn ex doorbroken, in de geestelijke wereld zat ik nog aan hun vast en hadden ze dus nog macht over mij.

Bij de teamleden die voor mij gebeden hadden om mij te genezen heb ik alles neer gelegd en hun hebben gebeden en mij bevrijd:

Van de macht van afwijzing
Van de vloek van afwijzing
Van de macht van angst
Van de vloek van angst
Van de macht van dood
Van de vloek van dood
Van de macht van onterechte kritiek
Van de vloek van onterechte kritiek

De leugens die ik over mezelf had hebben we samen om weten te buigen, leugens gaan als een stromende rivier door je hoofd, ertegen in gaan lukt bijna niet. Maar deze rivier ombuigen en dus een nieuwe weg graven dat lukt wel. Dus voor elke leugen hebben we een waarheid gezocht die ik voelde en die hebben we uitgesproken en de leugens verbroken, en elke leugen die ik over mezelf gehoord had van andere hebben ze de tegenovergestelde kant als zegen over mij uitgesproken (woorden hebben macht)

Daarnaast hebben ze de zielsband met mijn moeder in de geestelijke wereld verbroken zodat ik daar helemaal los van was en er geen macht meer in zit. Ook de zielsband met mijn ex man hebben ze ook verbroken, als je trouwt dan ben je in de geestelijke wereld ook aan elkaar verbonden en als je dan gaat scheiden en een andere partner krijgt is dat hier op aarde prima maar in de geestelijke wereld lopen er dan dingen door elkaar en dat kan er voor zorgen dat je hier op aarde veel problemen kan krijgen, veel tegenslag ondanks dat je je best doet om alles goed en netjes te doen. 

Ook vroegen ze of ik wilde bidden voor een partner van God gezonden en ik gaf aan dat ik eerst verder lekker zo door wilde, met mijn kindjes en lekker veel tijd om de relatie met God goed te houden, ik merk dat ik enorm groei in mijn geloof. Dat ik steeds meer dingen leer en het is heerlijk! Er is nog zoveel meer. 

Het team vond mij enorm wijze en lieve vrouw, ze hadden zelden iemand gezien die zoveel meegemaakt had op mijn leeftijd, en die zo in het leven stond en zo met alles omging en ze wilde dat zegenen en uiteindelijk hebben ze na gesprek met mij toch een gebed gedaan voor een partner die God speciaal voor mij heeft, die goed zal zijn voor mij en de kindjes en dat God onze relatie en ons samen leven zegent.

Ik ging hier naar toe, moe/vol zorgen/met angst/zonder te weten wie ik was/kon geen liefde aanvaarden/kon liefde niet voelen/kon niet omgaan met complimentjes. En dat alles veranderde deze dag! geweldig. Ik straalde, en alle mensen die er waren zagen het verschil en vonden dit zo gaaf. Het gaf hun moed dat wat er ook gebeurd het goed komt, dat God wil genezen en herstellen!

Zondag hadden we een dienst over roeping, veel zingen en aanbidden, weer veel voorbede doen voor anderen en jezelf, bijbelstudie we leerde over boze machten, wat ze aan kunnen richten. We leerden over bevrijding en s'avonds hadden we de eerste bevrijdings sessie. Veel mensen maken afwijzing mee, pijn, angst (zelfs paniek van hoogtevrees of donker kan machten in je los maken die je in de greep/vast houden/belemmeren) drugs, alcohol, porno, verkrachting, incest, mishandeling, geen liefde in je leven ervaren, foute films, occulte praktijken, verkeerde muziek etc. En al die machten werden aangesproken en in de naam van Jezus moet alles wijken, Jezus heeft alles overwonnen en als je in Zijn naam spreekt tegen iemand die ook waarlijk in God geloofd dan kan het geen stand houden, doe je dit bij mensen die niet in God geloven en niet waarlijk voor Jezus gekozen hebben, dan komt deze macht nog 7x zo sterk terug. En bij sommige waren ze al zo sterk aanwezig. Dat verschilt enorm per persoon. Hoe diep iets vast zit.

Maandag ook zo verder.

Dinsdag op woensdag had ik een droom: ik zat in mijn oude klas met leerlingen en een leraar. Er kwam een meisje binnen met een foto van iemand die ze geweldig vond, ik vroeg of ik mocht kijken en dat mocht, en ze bleef volhouden dat ze die jongen zo geweldig vond. Dus ik vroeg haar en vind die ander jou ook geweldig? Nee oo die weet niet eens dat ik deze foto heb, het is een voetballer. Ik vertelde dat er iemand is die helemaal gek op haar is, die al heeeel lang op haar wacht en als ze Hem leerde kennen dat ze zeker ook gek op Hem zou zijn. Toen kwam de leraar naar mij toe en die zei: katrien, ja die heeft altijd al een praat en schrijfkunst gehad.

Dit was een bemoediging voor mij om vrij uit te spreken niet bang te zijn. Deze droom voelde zo goed en fijn, erg opbouwend!

Woensdag werd er gevraagd wie er gedoopt wilde worden, er was vrijdag een doopdienst/onderdompeling als volwassenen, en ik kon niet anders dan gaan staan.

Donderdagochtend had ik getuigenis aan Herman Boon en Jan van der Vlist gegeven die deze conferentie leiden en ze waren enorm onder de indruk. s'Middags ben ik de straat opgegaan om te evangeliseren dit was enorm mooi. De liefde van God doorgeven door dingen uit te delen, mensen te helpen. Zo mooi boodschappen naar huis tillen en dat mensen dan vragen als je bij hun huis bent: waarom doet u dit mevrouw? Omdat God voor mij ook zo lief is wil ik lief voor u zijn. Of bloemen geven aan iemand die je ziet en zeggen u heeft de groeten van de Maker Hij houdt van u moet ik doorgeven. Dan krijg je vanzelf gesprekken en mensen gaan er over nadenken. Super mooie ervaring. s Avonds een open avond waar 10 mensen tot het geloof zijn gekomen!

Vrijdagmiddag ben ik gedoopt door onderdompeling en heb ik enorm mooie dingen mee gekregen: Herman en Jan hadden de hele nacht bezig geweest met wat ik verteld had, ze waren onder de indruk, en vonden mij zo'n lief en bewonderingswaardig mens, zoals ze mij de afgelopen dagen ook mee gemaakt hadden. Ik heb mooie dingen mee gemaakt en ze gaven aan dat God heel dicht bij mij is, door mij heen heel sterk werkt, dat ik nooit bang hoeft te zijn omdat ik sterker beschermd word als ooit, Jan zag een klaproos met 2 klaproosjes dicht bij haar en het stormde maar ondanks de storm waarin ze bogen kwamen ze overeind en straalde ze met z'n drietjes nog sterker als eerst! Er gaaaan heel veel mooie dingen komen op mijn pad en ik ga een boek schrijven, 1 boek?? nee heel veel boeken! Er waren nog 10 andere mensen gedoopt maar bij mij stond echt de hele kerk om mij te feliciteren en mij te knuffelen, en halverwege kwam Herman er tussen door rennen, lieve schat kom eens en kreeg ik een dikke knuffel (alweer van hem) hij zegt ik heb iets voor jou, je bent enorm speciaal en toen kreeg ik cd's en boekjes van hem en een hand van steen met daarin een parel. Daarna mocht ik pas weer terug in de rij om naar de mensen terug te gaan. Iedereen viel het op dat zoveel mensen naar mij toe kwamen om te feliciteren. Mooie dingen mee gekregen erg leuk!

Zaterdag onze eerste maaltijd het Avondmaal, heel bijzonder na 10 dagen niet eten doet dit heel veel met je, dan voel je de kracht ervan door je hele lichaam gaan! Herman en Jan gingen hierna gelijk weg en weer verder en kwamen kwamen nog even weer naar mij toe om mij weer te knuffelen ja zei Herman ik zei toch dat er mooie dingen kwamen: hier weer zoiets moois kom meissie en toen kreeg ik weer een knuffel.. 

Ik heb geweldige dagen mee gemaakt! Dit was enorm gaaf om mee te maken. Als je nergens in geloofd dan raad ik je aan hier heen te gaan.

Mensen die gehoorapparaten dragen gingen zonder weg. Iemand met ALS kwam in een rolstoel kon niets, en op dag 9 ging hij lopend naar Herman: ik heb een probleem ik heb mijn rolstoel niet meer nodig. Benen groeiden aan en werden even lang. Mijn nierstenen weg! Mijn ruggenwervel weer recht. Als je hier geweest bent kan je er niet meer om heen!

God bestaat, alleen de boze machten ook. Jezus is sterker maar die boze machten gaan niet weg zonder dat je in Jezus geloofd en je met autoriteit deze boze machten in de naam van Jezus weg stuur.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | Volgende
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Blauwtje  schreef op: 07-04-2014 10:25:31
Dat kan ik me voorstellen Boterbloem, dan heb je het (met alle respect!) over een persoon op leeftijd, die lijden bespaart blijft.
Dan gun ik ook iedereen.

Maar een kind of iemand in de bloei van zijn leven? nee..daar heb ik een totaal ander gevoel bij.
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Caithy  schreef op: 07-04-2014 10:31:51
Gelukkig besef ik heel goed dat ik er niets aan kon doen, hoor! Maar het is zo makkelijk te zeggen..
We hebben allemaal keuze vrijheid en ik kies ervoor om niet in mijn verdriet te leven, maar dat betekent niet dat het er niet is. Gelukkig is het niet mijn hoofd gedachte maar wel denk ik nog erg vaak aan haar en hoe ons leven geweest zou zijn.

Ik denk dat mensen moet beseffen dat muziek en films lang niet zo geweldadig zijn, maar je kiest er zelf voor om het binnen te laten komen.
En als mensen helemaal van de kaart zijn, als iemand anders een verhaal verteld, wat ze even kwijt moeten, in het geheel overnemen. Laat het toch niet zo binnenkomen, het gaat niet over jou en steun je medemens.

Over dat kwaad spreken tja iedereen doet het wel eens, het gaat er vooral om wat je ermee  doet.

Hoe zou een perfecte wereld eruit zien?
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Boterbloem  schreef op: 07-04-2014 11:14:56

Bij een kind is het denk ik, ongeacht geloof, altijd heftiger. Want je zult ook je kind hier op aarde moeten missen.

Voorbeeld van een kindje dan...


Dochter van vrienden is onder een trein gekomen. Mijn man was daar als eerste ter plaatse. Heel heftig en 'gelukkig' heeft ze het niet overleefd want wat was ze er slecht aan toe.
Dat verdriet is inmens groot, ze was 10 of 11. Kinderen horen niet te overlijden op die leeftijd.

Maar de ouders hebben rust, ze is bij Jezus. Daar speelt ze nu heerlijk vrij en zij komen er straks ook weer bij. Ze missen haar hier, nogsteeds. Heb het een paar wek terug met de moeder nog over gehad. Soms is het gemis groot. Maar weten dat ze bij Jezus is geeft troost en geeft je een ander soort verdriet. Je weet dat je elkaar weer ziet en er komt in zekere mate een acceptatie (dat heeft ook tijd nodig).
Wilde God hun kind dood hebben? Nee joh. Hij wilde een heerlijk leven voor haar. Maar deze wereld is nog niet perfect. Wel zorgt Hij ervoor dat ze het nu geweldig heeft, en dat er troost is voor de ouders.

Neemt je aardse verdriet niet weg hoor. Je ziet de pijn bij hen ook wel. Maar het geeft hoop. Toch kan ik me van haar herinneren dat ze zei; ik heb haar geroepen want ik zag de trein komen, maar God riep harder...




Eerst dacht ik: doe ff normaal, dat zeg je niet. Maar ik begin haar te begrijpen. Ik dacht dat zij bedoelde: God wilde haar dood hebben, maar dat is niet het punt. Maar weet niet goed hoe ik het uit moet leggen.

Zij hebben er nu wel vrede mee, lopen er niet lang over te denken. Want ze kennen de toekomst. En ik denk dat dat het verschil is, waarom mensen kunnen zeggen: God heeft tot zich genomen...

Maar het verdriet is er niet minder om, het gemis ook niet. Ik laat mensen niet zo moeilijk los als dat jij dat doet...

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Boterbloem  schreef op: 07-04-2014 11:15:31
Hoe zou de perfecte wereld eruit zien, mooie vraag Caithy.
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
L&  schreef op: 07-04-2014 12:01:53
Maar natuurlyk is die herman 10 dagen fit, die eet als jullie daar apathisch zitten te bidden! Ik kryg n vreselyk sekte achtig gevoel by die herman van je!
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jo  schreef op: 07-04-2014 12:25:40

Quote L&:
Maar natuurlyk is die herman 10 dagen fit, die eet als jullie daar apathisch zitten te bidden! Ik kryg n vreselyk sekte achtig gevoel by die herman van je!



Iedereen heeft recht op een mening maar vind jou reaktie wel naar overkomen richting TO sorry.
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Boterbloem  schreef op: 07-04-2014 13:21:33
Tja, als je dingen zo gaat invullen en een ander zo zwart maakt is het een heel logisch dat je er ook nog eens een naar gevoel bij krijgt. 
Zou je geen gemene dingen invullen bij iemand, dan wordt je gevoel ook anders. Dit is precies waar het vaak misgaat. Wanneer je gedachten met je op hol gaan. 


 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jen9  schreef op: 07-04-2014 13:25:43
Vooropgesteld, fijn voor je Katrien, en dat meen ik.
Stel dat t waar is, ik geloof er ook geen hol van trouwens, maar stel....
Het mag hier duidelijk zijn, ik ben heikig overtuigd van t niet bestaan van een god, en dit onderstreept t voor mij nog meer..
Want, als er een god bestaat.. waarom zou hij/zij/het dan niet iedereen genezen.. Waarom de drempel zo leggen dat je moet gelovern.. eerlijk.. dan vind ik deze god een oetlul van de bovenste plank.. Kijk naar hoe mensen leven, lijkt me veel belangrijker.
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Boterbloem  schreef op: 07-04-2014 13:37:20

Er genezen ook mensen op gebed die niet geloven. Dus gelukkig is die drempel er niet.

En kijken naar hoe mensen leven... Dat doet Hij toch? Leef je met Hem of zonder Hem? heb jij de wil genezing of eeuwig leven van hem te krijgen of liever niet? Snap je wat ik bedoel?

Het komt op mij zo vaak over alsof mensen wel de lusten maar niet de 'lasten' willen. We willen wel genezing, een heerlijk leven, vrede en naar de hemel, zolang ik God zelf maar kan negeren.

En ik denk dat het zo niet werkt... Als je ouders een erfenis van 1 miljoen voor je hebben, maar je negeert ze, schopt af en toe eens tegen ze aan enzovoort, zullen ze dan het geld nog geven? Of beter gezegd: zou je de 1 miljoen willen ontvangen?

Ik vergelijk het met het volgende: je kunt bijvoorbeeld het eeuwige leven ontvangen. Voorwaarde is geloof om die zekerheid te hebben. Vergelijk het met eem man die zegt: als je bij de deur mij een hand geeft krijg je 1000 euro. Ga je door de deur heen zonder een hand te geven heb je mogelijk een goed leven geleid, maar dat was niet de voorwaarde voor de 1000 euro. Dat was de handdruk. Dus zonder handdruk geen 1000 euro.

En ja, geloof is een voorwaarde. Kun je oneerlijk vinden, ik zou er meer moeite mee hebben als God ons dwingt en geen keuze laat.

Tegelijkertijd vind ik het ook heel moeilijk, omdat ik dan ook weer denk: heeft iedereen een even erlijke kans gehad om God te vinden? Hoe zit het dan met die mensen? En wat nou als??




Daarom ben ik altijd blij dat we enkel over de zekerheid kunnenp raten en over de rest niet kunnen en hoeven te oordelen. Maar ik heb ook heel veel vragen, en soms ook wel gevoelens als: had dit nou niet anders gekunt?

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Boterbloem  schreef op: 07-04-2014 13:38:26
Terwijl ik het post twijfel ik of ik er goed aan doe, maar denk dat ik het tegen jou wel kan zeggen Jen9. Zo niet, dan geef je maar ff een snauw haha
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Katrientje  schreef op: 07-04-2014 13:38:54

Hij kijkt ook juist naar hoe mensen leven, en vind jij jezelf een goed mens Jen?


 


Heb je weleens gelogen?


Heb je weleens gestolen?


Heb je weleens gemeen gedaan?


Heb je weleens iemand in de steek gelaten?


Heb je weleens slecht over iemand gepraat?


Heb je iemand weleens pijn gedaan?


 


Als je deze vragen voor een rechter moet beantwoorden, zou je dan schuldig of onschuldig zijn?


Hij kijkt hoe wij leven en Hij ziet elke dag hoe wij er telkens opnieuw een zooitje van maken, terwijl het reddingsplan er is, het voor het grijpen ligt, het zelf keer op keer uitgelegt word en er over gesproken word (ook hier). Hij ziet hoe wij leven, en is er verdrietig van hoe wij alles wat zo mooi gemaakt is, meer en meer kapot maken.


Omdat wij willen leven zoals wij het willen, gewoon willen doen waar we zelf zin in hebben. Daar gaan we aan kapot! Lekker doen waar we zelf in hebben, lekker roken, lekker wat drinken, lekker stappen, film kijken. Oh of bijv lekker gezellig samen griezelen (films kijken bijv horror of in die trant). Hij ziet hoe wij leven en onze eigen zin doen. Elke dag kiezen we bewust tegen Hem. Waarom zou Hij dan iedereen moeten genezen?


Je kan genezen worden, of al in je leven of na je leven voor eeuwig, als je in Hem geloofd. Waarom zou Hij iedereen moeten genezen als je helemaal niet wilt dat Hij ook maar iets in je leven doet, als je Hem geen rol wilt geven. Als je niet in Hem wilt geloven. 


 

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Boterbloem  schreef op: 07-04-2014 13:41:38
Katrien, we moeten wel even voor ogen houden dat de definitie van een goed mens in het algemeen anders is als bijbels gezien. 
Dat de uitleg van goed mens al anders is als je bijbels gezien er over praat, je praat op andere levels.

Je bent niet perfect, bijbels gezien niet, maar ook gewoon als je in de wereld kijkt.

Maar nu gaan we met 2 perspectieven kijken naar wat een goed mens is, terwijl wat jij zegt bijbels gezien een spiegel is, maar werelds gezien meer een weegschaal...
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jen9  schreef op: 07-04-2014 13:47:41
Ik vind mezelf een goed mens Katrien en een leugentje om bestwil kan daarbij zeker helpen! ;-)

Jij praat vanuit een heel ander perspectief dan ik.. jij bent er heilig van overtuigd dat hij/zij/het bestaat.
Ik een overtuigde niet-gelover...

En horror.. heerlijk vind ik t! (t heeft ook een functie, maar ben bang dat jij daar niet voor open staat.. ;-)   Jij vindt dat misschien slecht.. ik niet.
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jen9  schreef op: 07-04-2014 13:58:14
Boterbloem, jij onderschrijft precies weer de reden waarom ik niet geloof.. 1 van de.. hoef ik niet voor te snauwen.. ;-)

Nee hoor, er is geen god, in mijn visie dus beledigen met god wel of niet doet kan niet, want hij/zj/het bestaat niet.

waar ik alleen met mijn pet niet bij kan, stel .. er is een god (erg moeilijk voor mij).. dan begrijp ik niet dat hetgene wat je doen moet openstaan voor od is.. DAT begrijp ik niet... en werkelijk, als dat de enige manier tot bereik van de hemel is.... dan maar niet, echt niet, daar wil ik niet bij horen. Ik ben er van overtuigd dat ik een goed mens ben, dat vind IK vele, vele malen belangrijker.. Dus echt, dan maar geen hemel, want onder deze voorwaarden wil ik daar niet eens naar toe.

En idd, wat je zegt het ligt niet in ieders vermogen om in god te geloven. Ik ben een kleine genieter, zie heel veel kleine dingen om me heen die ik geweldig vind, ik zie alleen de hand van god er niet in. heel simpe. omdat er geen god is (mijn overtuiging...)
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Suus  schreef op: 07-04-2014 13:59:41
Ik geloof dat slechte dingen ook bij het leven horen omdat je zonder tegenovergestelde het goede niet kent. Het is een Weegschaal van ervaringen.

ik geloof niet in God en ook niet dat at ons gemaakt heeft er voor je is als je geloofd. Geen mens is letterlijk heilig en er gaan hele vrome mensen dood.

god of hoe je het noemt heeft ons hersens en een ziel gegeven, aan een ieder de taak die in balans te brengen. 



 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Marli  schreef op: 07-04-2014 14:34:09

Ik vraag me dan af wie besloten heeft wat goed is en wat niet?
Wie heeft besloten dat stappen, roken, drinken etc. slecht is? Een paar weken geleden zaten wij nog in de kerk naar het verhaal te luisteren over Jezus die van water wijn maakt. Waarom wijn dan? Waarom wordt juist wijn in de kerk gelijkgesteld aan het bloed van Jezus?

Ik heb nog wel meer vragen. De bijbel is geschreven door een aantal mensen rond de tijd van Jezus. Verhalen die uit een overlevering komen; het ontstaan van de aarde, de ark van Noach, De toren van Babel... Het zijn verhalen.
Het vervelende vind ik dat mensen door de eeuwen heen hun eigen waarheid uit deze verhalen halen. Dat ze de nadruk leggen op kleine dingen, op gebeurtenissen, op kleine voorvallen.
De bijbel heeft voor mij maar 1 echte boodschap. Heb u naaste lief als uzelf.
Maak de wereld een beetje mooier door lief te zijn voor een ander. Een compliment, een klein gebaar, een wat groter gebaar. Kijk naar elkaar en zie elkaar. Vul niet in, maar vraag.

Ik zie God als het stukje mooi in iedereen. Iedereen heeft naar mijn idee ook een stukje duivel in zich. Als je het beste in jezelf en anderen naar boven haalt, ben je naar mijn idee bezig met de boodschap uit de bijbel. Volg je de weg van God en zou de wereld een stuk mooier zijn.
Hemel op aarde kan soms zo klein zijn; Mijn moeder die overlijdt aan kanker, maar nog wel een moment waarop ik haar kon bedanken dat ze mijn moeder was. Dat is me bijgebleven. Eventjes een stukje hemel op aarde.

Het is moelijk uitleggen. Ik kan dus ook niets met voorwaarden. Wie heeft de standaard gezet? Welk recht had diegene?
Daarom ga ik dus maar uit van mijn basis; Heb u naaste lief als uzelf. Dit vormt bij alle geloven wel de basis en zelfs buiten alle geloven is dat een mooie basis...

TO; Fijn dat je een weg hebt gevonden naar een mooier leven voor jou.

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jen9  schreef op: 07-04-2014 14:36:31
Ik vind hetzelfde als Marli belangrijk... ik doe dat alleen zonder geloof, en dat gaat ook prima.
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Fluit  schreef op: 07-04-2014 14:46:44
Dat is ook mijn grootste vraag... Waarom moet je God toelaten om een goed mens te zijn??? In ieder geval goed genoeg voor het eeuwige leven? Ik zie zoveel goede mensen om mij heen, wel of niet gelovig. In mijn ogen heeft geloven werkelijk niets te maken met het wel of niet een goed mens zijn.

Ook ik geloof niet in God, maar ben misschien iets minder stellig hierin. Niet omdat ik twijfel of hij bestaat ja of nee, meer omdat ik sowieso moeite heb met uitgesproken meningen. Er bestaat altijd een lichte twijfel bij mij en ik denk dat dit alleen maar goed is. Het zorgt ervoor dat ik open kan blijven staan voor andermans opvattingen en meningen.

Ik vind wel dat ik een goed mens ben. Ik probeer vooral te genieten van kleine dingen en dat lukt mij aardig! Gelukkig ben ik niet perfect, maar dat is in mijn ogen niemand. Ik zou het ook niet willen zijn.

Nog een vraag is waarom je God moet vinden om recht te hebben op het eeuwig leven. Heel veel mensen komen niet eens in aanraking met het geloof. Hoe moeten deze mensen God vinden??? Ik zou het liever andersom zien. Iedereen heeft recht op het eeuwig leven! je kunt het hooguit verliezen...
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Lisje  schreef op: 07-04-2014 14:49:47
Ik denk dat ook belangrijker is hoe je leeft, dan of je gelooft en hoe vaak je in je leven in een kerk bent geweest en hoe vaak je bid. Ik ben zelf wel gelovig, maar geloof echt niet dat alle goede mensen niet de hemel in mogen omdat ze niet geloven. Zo is God gewoon niet, dat kan ik me niet voorstellen. Ik ken kerkgangers dat zijn huichelaars eerste klas maar wel met de hand op de bijbel als het hun uitkomt.  Daar doe ik afstand van. Mensen zetten de bijbel naar hun hand. En eerlijk is eerlijk het is ook best moeilijk te begrijpen hoe het bedoelt wordt. Waar gaan de niet gelovigen volgens jullie dan heen, niet gelovigen die goed hebben geleeft, veel mensen hebben geholpen etc.???
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jen9  schreef op: 07-04-2014 15:55:39
Fluot...naarmate ik ouder word. .word ik hier steeds stelliger in...waarom weet ik eigenlijk niet. .. Mocht mij ooit uets gebeuren waardoor ik xou gaan geloven?  Ik kan t me niet voorstellen.  Ik ben bevoegd om godsdienstles te geven. .maar hoe meer ik ervan wist. ..hoe minder ik geloofde.  Er staan mooie verhalen in de bijbel.  Je kan er lessen uit trekken. .maar nee.. ik denk niet dat een god hier invloed op heeft gehad. 
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Melissa  schreef op: 07-04-2014 16:11:55
Waarom is het slecht om horror te kijken dan? Dat snap ik niet.

Ik weet dat ik een goed leven leid. Ik probeer altijd goed te doen waar ik kan. Ik vloek niet, ik drink niet, ik rook niet. Ik zorg goed voor mijn kinderen en mijn deur staat voor iedereen open. ik roddel niet en denk geen kwaad over anderen. Ik probeer niet te oordelen over anderen.

En natuurlijk heb ik mijn uitdagingen. Ik ben echt wel eetverslaafd en val steeds weer terug in mijn slechte eetgewoontes. Ook als ik nadenk over hoeveel we de aarde kapot maken en wat mijn aandeel daarin is ...

Maar ik zou zo graag in een god geloven. Wat lijkt het mij heerlijk. Om je geen zorgen te hoeven maken en je lot in de handen van een god te kunnen leggen. Ook het sociale aspect van het bij een groep horen, elkaar helpen en de saamhorigheid. De bijpassende rituelen. En ik heb het wel eens geprobeerd om mezelf ervan te overtuigen. Maar ik kan het niet, ik zie teveel inconstitenties, te veel aannames. 
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Mirdepir  schreef op: 07-04-2014 16:17:48
Ik vind het heel fijn voor je Katrientje dat het vasten en de bijeenkomsten je zo goed hebben gedaan. Alles wat lichter hebben gemaakt als het ware. Je hebt er een " anker" bij als het ware, maar ik zeg een anker bij en dit niet als enige anker, als je begrijpt wat ik bedoel. 
Probeer ook de kracht uit jezelf te halen en je niet te afhankelijk laten worden van alleen maar andere krachten. Het geloof kan een mooie en prettige aanvulling zijn op je leven of zelfs een fijne basis zijn. Maar ook dan zul je uit jezelf de kracht moeten blijven halen met tijden.
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Mamsie  schreef op: 07-04-2014 18:09:03
Je hoeft God niet toe te laten om een beter mens te zijn, dat slaat nergens op.
En Christenen zijn echt niet beter dan een niet christen.

Maar wil je in de hemel komen dan is er maar 1 deur en dt is via Jezus.
En dan gaat het echt niet om hoe vaak je naar de kerk ging, wat jej allemaal goed hebt gedaan, helemaal niet.
God is voor iedereen die er in WIL geloven toegankelijk.

En genezingen..tja ze gebeuren nog elke dag, en inderdaad volledig in willekeur, en daar snap ik vaak ook niets van, maar dat laat ik los.
Ik heb genezing ervaren, ik ben links verlamd geweest na een herseninfarct, ik lag nog in het ziekenhuis, moest nog gaan revalideren, maar mcht in het wekend naar huis,ben in een rolstoel naar de kerk gegaan en er lopend uitgekomen. een moment wat ik nooit maar dan ook nooit meer vergeet. Weer terug in het ziekenhuis zijn er scans gemaakt en is het infarct onverklaarbaar verdwenen.

Maar aan de andere kant hebben we 12 miskramen gehad, ben ik verkracht in mijn tienertijd, is mijn kind geaborteerd, heeft mijn moeder zelfmoord geleegd. Allemaal situaties die God had kunnen omdraaien.

Maar ik ben niets meer dan een ander, dus mij overkomen ook dingen.

Over Herman Boon, man man als er 1 ADHD-er en christen is en cabaratier, maar heerlijk direct,conontrerend dn is hij het.
Niets mis met die man.

In op zoek naar God,ooit, met Catherine Keijl  heeft zij ook echt al een oordeel over hem klaar. moet eerlijkzeggen dat hij ook behoorlijk over haar heen gaat met een razend tempo, zo als hij ook echt is, maar dan komt hij tot haar gevoel met een liedje.
EN dat is nu echt typerend Herman Boon, AHDH-er tot in het bot, maar als hij spreekt/zingt dan is het soms net of je God zelf hoort.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=cPXHb1_4B3g " frameborder="0" allowfullscreen>
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jen9  schreef op: 07-04-2014 18:12:34
En dat is zo lastig Mamsie, want niet-christenen geloven niet in een hemel en een hel... maar dan nog, als er een god is en die stelt dat als enige stelregel om een hemel in te komen, dan wil ik daar geloof ik niet eens in, daar zijn mijn principes te stellig voor...

En nee, god is niet toegankelijk voor iedereen, het is echt niet zo dat als je maar wil dat hij/zij/het er dan is....  en behalve dat, zoveel mensen komen er nooit mee in aanraking .. en dan?

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Mamsie  schreef op: 07-04-2014 18:33:43
Jen ik denk dat we van mening verschillen in het toegnakelijkheid.
Als ik bid dan is Hij er, om de simpele reden dat ik Hem in mijn hart heb gesloten.
Hij is er niet fysiek, ja soms maar echt niet altijd.
Het liefst zou ik Hem elke dag voelen, maar in de tijden dat ik Hem niet voel mag ik leven op mijn geloof.
ALs ik kijk naar moeder Theresa bijvoorbeeld (een van mijn grootste voorbeelden) die heeft in haar leven een stilte met God gehad van 30 jaar.....moet er niet aan denken, maar ze bleef geloven en vertrouwen op Hem.
Ze hoefde Hem niet te voelen om te weten dat Hij er voor haar was.
Hoe raar ook maar geloven is vertrouwen, is zeker weten dat.

En dat is waarom het mis gaat als je het letterlijk wilt vertalen het geloof, als je letterlijk wil zien wat hij zegt, en het niet in de geest wil/kan zien.
Geloof is niet te filosoferen, geloof is een feit het is of ja of nee, niet een misschien of een soms.

En God zegt in Zijn woord dat Hij alleen maar zal oordelen als je nee tegen Hem zegt.
Mensen die Hem niet kennen hebben geen Nee gezegt tegen Hem.

Er zijn nog hele volken die nog nooit van Hem gehoord hebben.
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jen9  schreef op: 07-04-2014 18:44:52
Moeder Thetesa..ik snap t. .maar hwb jw de info wel bijgehouden over haar? Ze ia een.mythe. .maar steeds meer in haar nadeel. . Ze blijkt helemaal niet zoveel gedaab te hebben. . T meeste ging waarschijnlijk haar eigwn zakken in.


Ik snap verder helemaal wat jw bedoelde.. er zijn alleen veel mensen due t niet voelen. ..
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Mv E.l.s  schreef op: 07-04-2014 18:47:48
Je zegt dat geloven een feit is, zeker weten dat.
Ik denk dus van niet. Je gelooft omdat je het niet zeker weet. Dat heeft de dominee waar ik vroeger cathechisatie van kreeg ons ook altijd voor gehouden.
Niemand gelooft toch dat de zon opkomt b.v.? Simpelweg omdat dat zo is.
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jen9  schreef op: 07-04-2014 18:57:54
Sorry.. ik typte om mijn mobiel, en daar ben en blijf ik geen held in..

Maar even over Moeder theresa, ze liet bewust mensen creperen, omdat ze lijden mooi vond.. tja,.....

Geloven is idd niet zeker weten, denkt dat iedereen dat wel begrijpt, alleen kan iemand zo sterk geloven dat het voor hen gelijk staat aan weten, dat is bij niet-geloven hetzelfde denk ik....
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Blauwtje  schreef op: 07-04-2014 19:01:53

Quote Katrientje:

 


Omdat wij willen leven zoals wij het willen, gewoon willen doen waar we zelf zin in hebben. Daar gaan we aan kapot! Lekker doen waar we zelf in hebben, lekker roken, lekker wat drinken, lekker stappen, film kijken. Oh of bijv lekker gezellig samen griezelen (films kijken bijv horror of in die trant). Hij ziet hoe wij leven en onze eigen zin doen. Elke dag kiezen we bewust tegen Hem. Waarom zou Hij dan iedereen moeten genezen?


Je kan genezen worden, of al in je leven of na je leven voor eeuwig, als je in Hem geloofd. Waarom zou Hij iedereen moeten genezen als je helemaal niet wilt dat Hij ook maar iets in je leven doet, als je Hem geen rol wilt geven. Als je niet in Hem wilt geloven. 


 




Zou hij, als hij bestond, niet willen dat we genieten van het leven? Mogen we niet eens wat drinken, een filmpje pakken?
Bizar!
Ik zou depressief worden als ik niet mocht genieten van het leven.
Wat moeten we dan? Achter de geraniums blijven zitten?
Ik ben blij dat ik lekker kan doen waar ik zelf zin in heb!

Op je laatste stukje; dus als een gelovig iemand elke dag zou bidden en vragen, smeken aan god of hij aub hem niet wil laten doodgaan aan kanker, dan wordt ie sowieso genezen?
Nah sorry ik vind het maar vreemd.

Ben blij voor jou hoor, dat je zelf zo blij bent maar ik vraag me wel af wat er met je is gebeurd.
(met de beste bedoelingen)

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Mamsie  schreef op: 07-04-2014 19:04:36
haha nee Jen dat heb ik niet bijgehouden, maar zoals je misschien ondertussen wel van me weet maakt het me niet zo uit wat een ander doet

Mv E.l.s. tja daar verschillen we echt in mening.
Als je geloof hebt in jezelf dan weet je ook zeker dat je iets kunt.

Als je het woordeboek er op na leest, zitten we in Nederland echt op een dwaalspoor wat betreft het woord geloven

het geloof zelfst.naamw.Uitspraak:   [xəˈlof] Verbuigingen:   ge|loven (meerv.) 1) overtuiging dat iets waar is of bestaat ergens geen geloof aan hechten  (iets niet geloven)op goed geloof  (in het vertrouwen dat het waar is) 2) overtu...




















ge` loof
het -woord


1

vertrouwen dat iets waar is: geloof hechten, geloof slaan aan iemands woorden ;
geloof vinden
geloofd worden;
op goed geloof
zonder verder onderzoek;
een blind geloof hebben in
onvoorwaardelijk geloven in;


2

vertrouwen in God of goden of een Goddelijke openbaring: een onwankelbaar, vurig geloof ; geloof, hoop en liefde ;


3

geloven godsdienst, kerkleer:
het oude geloof
het katholieke geloof;
het nieuwe geloof
het protestantse geloof;
de twaalf artikelen des geloofs
de twaalf punten van de apostolische geloofsbelijdenis;
twee geloven op één kussen, daar slaapt de duivel tussen
een huwelijk tussen mensen van verschillende religie is onjuist
geloof: Vertrouwen in de waarheid van iets.
geloof: 1)een hypothese over een onwaarneembare situatie;2)een mate van geloofwaardigheid die toegekend wordt aan een onzeker feit
geloof: godsdienst, kerkleer, religie, leer


 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | Volgende


Reageren op 10 Dagen bidden en vasten
Naam
Bericht