Menu
 

Topic:

10 Dagen bidden en vasten

Katrientje  schreef op: 06-04-2014 18:36:48
Ik heb op verschillende plaatsen er al iets over gedeeld hier het verslag. Hoe het echt was is niet in woorden over te brengen, zoooo geweldig! Echt een super ervaring. Jezus voelen, omarmt worden, gevuld worden door de Heilige Geest dat zijn dingen die je niet kan overbrengen maar zelf moet meemaken om te begrijpen.

Hier het verslag:


Ik ben van 27 maart tot 5 april weg geweest naar de bidden en vasten conferentie in Aalsmeerderbrug onder leiding van Herman Boon.

Wat was het geweldig! Super mooie, warme en veilige dagen beleefd en er is zoveel gebeurd die dagen....

Dinsdag voor ik weg ging had ik last van koliek aanval van buikpijn en ben ik naar de hap gebracht urine controle, buik onderzoek en door gestuurd naar de huisarts de volgende dag, dus woensdag om 16.00 kon ik daar terecht, bloedonderzoek gedaan en vrijdag kon ik terug bellen voor de uitslag, maar ik had alles geregeld voor deze dagen en ik wilde hier zo graag heen! Overleg gehad met de huisarts, die vroeg wat het inhield en ik heb het zo goed als kwaad uitgelegd, ik was er nog nooit geweest dus heb alleen ervaringen van anderen kunnen neerleggen.

10 dagen niet eten
verdunde sap/thee/bouillon en water drinken
bidden
bijbellezen
zingen/aanbidding
tongen taal spreken
genezen
bevrijden
Gods Vaderhart leren kennen
Zijn stem leren verstaan
profetie en zelf gaan profeteren


Donderdag kwam ik er aan samen met 2 lieve vriendinnen, we hadden een trekkershutje gehuurd op een jachthaven, met 2 stapelbedden en een tafel met stoelen. Meer hadden we niet nodig. We hebben onze spullen daar neergelegd, een geweldig hans en grietje achtig huisje. Daarna direct door naar de kerk waar in dit gehouden mocht worden. Bijna 400 mensen hadden zich daar verzameld en met z'n allen zijn we begonnen met inschrijven, boeken ontvangen, parkeerkaart ontvangen en een flesje water en een pen. Daarna ging de zaal open en ja hoor het startte! Het was echt super gaaf! Ik heb er zoveel meegemaakt. 

Vrijdag heb ik leren bidden in tongentaal, de taal waar niks en niemand tussen komt die mij versterkt, die extra kracht heeft, die precies overbrengt wat het belangrijkste is. Ook had ik gebeld voor de uitslag van mijn bloedonderzoek en ik had nierstenen. Wel groenlicht van huisarts en assistente om te blijven bidden en vasten, zij vonden dit zeer goed en heel gezond! En mooi dit kan je alleen vol houden met God en de kracht die je krijgt van de Heilige Geest.

Zaterdag had ik een koliek aanval weer en hebben ze gebeden, ik wilde perse blijven! En mijn pijn verdween ze vroegen of er nog meer was, en er was nog zoveel meer:

ik leefde met leugens over mezelf in mijn hoofd, door alles wat ik had meegemaakt. Leugens als: denk nou niet dat je iets kan of je bent het niet waard, je verdiend het niet, je bent raar, niet mooi, niemand houd voor altijd van je. (je gedachten bepalen je handelen)

ook had ik dingen over mezelf uit gesproken die niet goed zijn als: het was beter om niet te leven, ik krijg nooit meer een partner, ik wil nooit meer iemand vertrouwen etc (dingen die je zegt die gebeuren, woorden hebben macht!)

ook had ik nooit de zielsband met mijn moeder en mijn ex doorbroken, in de geestelijke wereld zat ik nog aan hun vast en hadden ze dus nog macht over mij.

Bij de teamleden die voor mij gebeden hadden om mij te genezen heb ik alles neer gelegd en hun hebben gebeden en mij bevrijd:

Van de macht van afwijzing
Van de vloek van afwijzing
Van de macht van angst
Van de vloek van angst
Van de macht van dood
Van de vloek van dood
Van de macht van onterechte kritiek
Van de vloek van onterechte kritiek

De leugens die ik over mezelf had hebben we samen om weten te buigen, leugens gaan als een stromende rivier door je hoofd, ertegen in gaan lukt bijna niet. Maar deze rivier ombuigen en dus een nieuwe weg graven dat lukt wel. Dus voor elke leugen hebben we een waarheid gezocht die ik voelde en die hebben we uitgesproken en de leugens verbroken, en elke leugen die ik over mezelf gehoord had van andere hebben ze de tegenovergestelde kant als zegen over mij uitgesproken (woorden hebben macht)

Daarnaast hebben ze de zielsband met mijn moeder in de geestelijke wereld verbroken zodat ik daar helemaal los van was en er geen macht meer in zit. Ook de zielsband met mijn ex man hebben ze ook verbroken, als je trouwt dan ben je in de geestelijke wereld ook aan elkaar verbonden en als je dan gaat scheiden en een andere partner krijgt is dat hier op aarde prima maar in de geestelijke wereld lopen er dan dingen door elkaar en dat kan er voor zorgen dat je hier op aarde veel problemen kan krijgen, veel tegenslag ondanks dat je je best doet om alles goed en netjes te doen. 

Ook vroegen ze of ik wilde bidden voor een partner van God gezonden en ik gaf aan dat ik eerst verder lekker zo door wilde, met mijn kindjes en lekker veel tijd om de relatie met God goed te houden, ik merk dat ik enorm groei in mijn geloof. Dat ik steeds meer dingen leer en het is heerlijk! Er is nog zoveel meer. 

Het team vond mij enorm wijze en lieve vrouw, ze hadden zelden iemand gezien die zoveel meegemaakt had op mijn leeftijd, en die zo in het leven stond en zo met alles omging en ze wilde dat zegenen en uiteindelijk hebben ze na gesprek met mij toch een gebed gedaan voor een partner die God speciaal voor mij heeft, die goed zal zijn voor mij en de kindjes en dat God onze relatie en ons samen leven zegent.

Ik ging hier naar toe, moe/vol zorgen/met angst/zonder te weten wie ik was/kon geen liefde aanvaarden/kon liefde niet voelen/kon niet omgaan met complimentjes. En dat alles veranderde deze dag! geweldig. Ik straalde, en alle mensen die er waren zagen het verschil en vonden dit zo gaaf. Het gaf hun moed dat wat er ook gebeurd het goed komt, dat God wil genezen en herstellen!

Zondag hadden we een dienst over roeping, veel zingen en aanbidden, weer veel voorbede doen voor anderen en jezelf, bijbelstudie we leerde over boze machten, wat ze aan kunnen richten. We leerden over bevrijding en s'avonds hadden we de eerste bevrijdings sessie. Veel mensen maken afwijzing mee, pijn, angst (zelfs paniek van hoogtevrees of donker kan machten in je los maken die je in de greep/vast houden/belemmeren) drugs, alcohol, porno, verkrachting, incest, mishandeling, geen liefde in je leven ervaren, foute films, occulte praktijken, verkeerde muziek etc. En al die machten werden aangesproken en in de naam van Jezus moet alles wijken, Jezus heeft alles overwonnen en als je in Zijn naam spreekt tegen iemand die ook waarlijk in God geloofd dan kan het geen stand houden, doe je dit bij mensen die niet in God geloven en niet waarlijk voor Jezus gekozen hebben, dan komt deze macht nog 7x zo sterk terug. En bij sommige waren ze al zo sterk aanwezig. Dat verschilt enorm per persoon. Hoe diep iets vast zit.

Maandag ook zo verder.

Dinsdag op woensdag had ik een droom: ik zat in mijn oude klas met leerlingen en een leraar. Er kwam een meisje binnen met een foto van iemand die ze geweldig vond, ik vroeg of ik mocht kijken en dat mocht, en ze bleef volhouden dat ze die jongen zo geweldig vond. Dus ik vroeg haar en vind die ander jou ook geweldig? Nee oo die weet niet eens dat ik deze foto heb, het is een voetballer. Ik vertelde dat er iemand is die helemaal gek op haar is, die al heeeel lang op haar wacht en als ze Hem leerde kennen dat ze zeker ook gek op Hem zou zijn. Toen kwam de leraar naar mij toe en die zei: katrien, ja die heeft altijd al een praat en schrijfkunst gehad.

Dit was een bemoediging voor mij om vrij uit te spreken niet bang te zijn. Deze droom voelde zo goed en fijn, erg opbouwend!

Woensdag werd er gevraagd wie er gedoopt wilde worden, er was vrijdag een doopdienst/onderdompeling als volwassenen, en ik kon niet anders dan gaan staan.

Donderdagochtend had ik getuigenis aan Herman Boon en Jan van der Vlist gegeven die deze conferentie leiden en ze waren enorm onder de indruk. s'Middags ben ik de straat opgegaan om te evangeliseren dit was enorm mooi. De liefde van God doorgeven door dingen uit te delen, mensen te helpen. Zo mooi boodschappen naar huis tillen en dat mensen dan vragen als je bij hun huis bent: waarom doet u dit mevrouw? Omdat God voor mij ook zo lief is wil ik lief voor u zijn. Of bloemen geven aan iemand die je ziet en zeggen u heeft de groeten van de Maker Hij houdt van u moet ik doorgeven. Dan krijg je vanzelf gesprekken en mensen gaan er over nadenken. Super mooie ervaring. s Avonds een open avond waar 10 mensen tot het geloof zijn gekomen!

Vrijdagmiddag ben ik gedoopt door onderdompeling en heb ik enorm mooie dingen mee gekregen: Herman en Jan hadden de hele nacht bezig geweest met wat ik verteld had, ze waren onder de indruk, en vonden mij zo'n lief en bewonderingswaardig mens, zoals ze mij de afgelopen dagen ook mee gemaakt hadden. Ik heb mooie dingen mee gemaakt en ze gaven aan dat God heel dicht bij mij is, door mij heen heel sterk werkt, dat ik nooit bang hoeft te zijn omdat ik sterker beschermd word als ooit, Jan zag een klaproos met 2 klaproosjes dicht bij haar en het stormde maar ondanks de storm waarin ze bogen kwamen ze overeind en straalde ze met z'n drietjes nog sterker als eerst! Er gaaaan heel veel mooie dingen komen op mijn pad en ik ga een boek schrijven, 1 boek?? nee heel veel boeken! Er waren nog 10 andere mensen gedoopt maar bij mij stond echt de hele kerk om mij te feliciteren en mij te knuffelen, en halverwege kwam Herman er tussen door rennen, lieve schat kom eens en kreeg ik een dikke knuffel (alweer van hem) hij zegt ik heb iets voor jou, je bent enorm speciaal en toen kreeg ik cd's en boekjes van hem en een hand van steen met daarin een parel. Daarna mocht ik pas weer terug in de rij om naar de mensen terug te gaan. Iedereen viel het op dat zoveel mensen naar mij toe kwamen om te feliciteren. Mooie dingen mee gekregen erg leuk!

Zaterdag onze eerste maaltijd het Avondmaal, heel bijzonder na 10 dagen niet eten doet dit heel veel met je, dan voel je de kracht ervan door je hele lichaam gaan! Herman en Jan gingen hierna gelijk weg en weer verder en kwamen kwamen nog even weer naar mij toe om mij weer te knuffelen ja zei Herman ik zei toch dat er mooie dingen kwamen: hier weer zoiets moois kom meissie en toen kreeg ik weer een knuffel.. 

Ik heb geweldige dagen mee gemaakt! Dit was enorm gaaf om mee te maken. Als je nergens in geloofd dan raad ik je aan hier heen te gaan.

Mensen die gehoorapparaten dragen gingen zonder weg. Iemand met ALS kwam in een rolstoel kon niets, en op dag 9 ging hij lopend naar Herman: ik heb een probleem ik heb mijn rolstoel niet meer nodig. Benen groeiden aan en werden even lang. Mijn nierstenen weg! Mijn ruggenwervel weer recht. Als je hier geweest bent kan je er niet meer om heen!

God bestaat, alleen de boze machten ook. Jezus is sterker maar die boze machten gaan niet weg zonder dat je in Jezus geloofd en je met autoriteit deze boze machten in de naam van Jezus weg stuur.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | Volgende
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Mafkees  schreef op: 07-04-2014 19:05:26
ik ben een grote twijfelaar al neig ik meer naar het wel geloven dan niet.

de verhalen van Boterbloem en in dit topic van Mamsie, spreken mij enorm aan.
Ik geloof in een God van Liefde.
geen onderscheid, we zijn allemaal hetzelfde en zo worden we ook met open armen ontvangen als we doorgaan na dit leven hier.

Ik voel rust als ik deze stukjes lees. Misschien door herkenning maar bovenal door liefde en vertrouwen.

Katrientje, door jouw opsomming word ik zelfs een beetje bang.....en bang voor het Geloof of bang voor God....
nee dat wil ik echt zo niet zijn....

jammer. echt wel jammer.
het is echt heel fijn dat jij je er persoonlijk zo goed bij voelt maar ik heb het idee dat je wat doorslaat.
jammer dat het geloven in zo'n daglicht wordt gesteld door jouw visie
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jen9  schreef op: 07-04-2014 19:10:49
Meen je dat mamsie, ik kan met terugwerkende kracht dus wel boos zijn op zo iemand, honderden miljoenen en toekijken terwijl mensen enorm lijden, ook jonge kinderen, en toekijken hoe ze doodgaan.. ik denk niet dat dat de bedoeling is.....

<Mafkees, je moet je er niet bang door laten maken.. onzin... Zij gelooft dat haar god zo is, maar waar ik inmiddels achter ben is dat ieder in zijn/haar eigen idee van god gelooft.. of niet gelooft en dat is prima. de meeste christenen denken er gelukkig niet zo over als zij....
Ik vind t ook eng, op t fanatisme af. Maar dan meer de personen die t aanhangen, niet de god zelf...
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Mamsie  schreef op: 07-04-2014 19:12:39
Ging niet helemaal goed hahaha knippen en plakken heb ik gemist op de kleuter school

Maar de betekenis van eht woord zegt het zelf ook: Vertrouwen dat iets waar is, en wat hebben wij ervan gemaakt? twijfelen.
Ik vind een dominee die zegt dat geloven twijfel is dan ook geen dominee. Sorry!


Blauwtje, God wil niets liever dan dat we genieten.
Maar ik hoef geen overmatig alcohol te drinken om te genieten hoor!
En ik geniet niet van Horror hahaha, maar als ik dat wel zou kijken dan komt dat echt niet om mijn lijstje bijgeschreven.
Maar het is niet goed voor mij, ik lig er een nacht wakker van
Het is voor mij niet goed om teveel alcohol te drinken, daar kan ik dingen van gaan doen die ik eigenlijk niet wil, maar Hij verbied het niet.
Sex met verschillende partners? Ik kom er echt niet door niet in de hemel, maar het zorgt er wel voor dat ik meer gevaren oploop ongewenste zwangerschap, abortus, ziektes en dergelijk.
Maar het zal niet op mijn lijstje erbij komen te staan, maar ik moet ook niet moeilijk doen over de gevolgens.
Ik moet de consequenties dragen van wat ik fout doe, net zoals ik mag genieten van de zegeningen als ik goede keuzes maak.
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jen9  schreef op: 07-04-2014 19:14:46
Het grappige is, ik zou in bijna alle "doe goede dingen-lijstjes" in de topt 10 komen, ik ben echt mega-braaf (misschien te whoehaa) Ik geloof alleen niet... ;-)
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Mamsie  schreef op: 07-04-2014 19:15:42
RTuurlijk Jen kan ik me er kwaad over maken, maar er zijn geen bewijzen over Moeder theresa, als indirect dus daar kan ik niets mee.
Iedereen kan wat roepen, vind het laf omdat na iemands dood te doen

Maar ik kan me ook echt heel boos maken hoor...onrecht grgrgr
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jen9  schreef op: 07-04-2014 19:17:01
Het blijkt uit meer dan 300 documenten.. en dat is niet laf, ze zijn gewoon niet eerder vrijgegeven.. maar daar heeft de katholieke kerk we meer een handje van...
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Boterbloem  schreef op: 07-04-2014 19:40:29

Quote Blauwtje:
[...]

Zou hij, als hij bestond, niet willen dat we genieten van het leven? Mogen we niet eens wat drinken, een filmpje pakken?
Bizar!
Ik zou depressief worden als ik niet mocht genieten van het leven.
Wat moeten we dan? Achter de geraniums blijven zitten?
Ik ben blij dat ik lekker kan doen waar ik zelf zin in heb!

Op je laatste stukje; dus als een gelovig iemand elke dag zou bidden en vragen, smeken aan god of hij aub hem niet wil laten doodgaan aan kanker, dan wordt ie sowieso genezen?
Nah sorry ik vind het maar vreemd.

Ben blij voor jou hoor, dat je zelf zo blij bent maar ik vraag me wel af wat er met je is gebeurd.
(met de beste bedoelingen)


Ooooh en of hij wil dat we genieten. Niets mis met een filmpje pakken en wat drinken. Niets mis met lekker naar een concert gaan of met vrienden stappen. 


Dat mag allemaal.

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Boterbloem  schreef op: 07-04-2014 19:45:04

Het moeilijkste is wel dat je in dit soort gesprekken 2 echt verschillende meningen/ overtuigingen/ waarheden hebt... het echte goede woord zit er nog niet bij...


Je hebt die zeker weten dat God bestaat, je hebt er die zeker weten van niet, en dan de twijfelaars (dus eigenlijk nog een derde groep al is daar geen zekere overtuiging.

Dat maakt dit wel moeilijk..


 


iemand uitleggen hoe je keersommen moet doen terwijl hij niet geloofd dat keersommen bestaan zeg maar...  Haha maar het blijft wel interessant

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Anmv3  schreef op: 07-04-2014 19:45:32
Ik vind dit altijd bijzondere topics om te lezen

Ben zelf gelovig, al heb ik het de laatste tijd een beetje moeilijk hiermee.
Mooi om te lezen hoe iedereen elkaar in zijn waarde laat.
En dat er uitdaging is door middel van veel en moeilijke vragen

Ik geloof op een simpele manier denk ik. Ik vind zoals TO het geloof ervaart niet
zo mijn ding. Het lijkt alsof je een beetje "doorslaat" hierin.

Heb je naasten lief en heb respect voor de mens, dieren en aarde.
Ik denk dat als we dat allemaal een beetje meer doen, de wereld al een stuk mooier zal worden.
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Ma Dalton  schreef op: 07-04-2014 19:50:09
ik ben een actieve katholiek. Maar ik denk dat ik redelijk gematigd ben.
wat Katrientje beschrijft gaat voor mij al behoorlijk richting het sektarische.  Niet eten, 10 dagen geïndoctrineerd worden. En dan eigenlijk als erg kwetsbaar mens starten.

ik denk dat katrientje dit erg zoekt. Ik heb je ook al zo fanatiek zien schrijven over sport. En ook over therapie. 
Ik hoop dat dit je geeft wat jij zoekt. Persoonlijk krijg ik er een beetje jeuk van.
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Katrientje  schreef op: 07-04-2014 19:50:17

Quote Blauwtje:
[...]

Zou hij, als hij bestond, niet willen dat we genieten van het leven? Mogen we niet eens wat drinken, een filmpje pakken?
Bizar!
Ik zou depressief worden als ik niet mocht genieten van het leven.
Wat moeten we dan? Achter de geraniums blijven zitten?
Ik ben blij dat ik lekker kan doen waar ik zelf zin in heb!

Op je laatste stukje; dus als een gelovig iemand elke dag zou bidden en vragen, smeken aan god of hij aub hem niet wil laten doodgaan aan kanker, dan wordt ie sowieso genezen?
Nah sorry ik vind het maar vreemd.

Ben blij voor jou hoor, dat je zelf zo blij bent maar ik vraag me wel af wat er met je is gebeurd.
(met de beste bedoelingen)



Op Zijn tijd en op Zijn manier zal er genezing komen, soms daadwerkelijk, soms kan je beter met je ziekte omgaan, soms heb je verlichting van pijn en soms ga je dood en mensen die geloven in Hem en doodgaan hebben dan alsnog gebedsverhoring. En genezing komt dan dus altijd! 


 


Van God mag je alles!


Wil je drugs prima, Hij blijft van je houden
Wil je alcohol prima, Hij bljft van je houden
Wil je vreemdgaan prima, Hij blijft van je houden

Alleen wat ik wilde zeggen is dat wij mensen ons zelf er mee stuk maken! Door dat we geen maat weten te houden. Doordat we er onze leegte niet mee kunnen vullen. Er altijd weer een verlangen naar meer is, het ons niet gelukkig maakt. Veel dingen maken even blij maar maken daarna een enorme ravage. En hoeveel huwelijken gaan er stuk door drugs/alcohol/vreemdgaan problemen. We doen wat we willen, we willen van alles. En geloof mij van God mag je. Onze God geeft je vrijheid! Laat je vrij! Houd niet van regels. Breekt zelf met regels. 


Jezus liet zien wie God was en met wie ging hij om. Met hoeren. Belastingambtenaren die hun broekzakken vulde met geld van anderen. Zieken, melaatsen waar je niet eens bij in de buurt mocht komen vanwege onreinheid. 


 


Ongeacht wat je doet God blijft van je houden!

Het doen wat we zelf willen, maakt alleen in ons persoonlijk leven zoveel stuk. Wij maken de wereld er mee kapot. Niet de liefde van God voor jou. Wat je ook doet of gedaan hebt of gaat doen. Jezus heeft dat allang gedragen aan het kruis, allemaal! 


 

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Katrientje  schreef op: 07-04-2014 19:56:34

Je kan niets verdienen door goed te doen, goed doen is fijn en het brengt een goed gevoel, maar je bereikt er niets mee. De Hemel is niet te verdienen, het grappige is dat Jezus gezorgd heeft dat je het sowieso al verdiend. Als je geloofd dat Hij voor jou onvolkomenheden gestorven is.


 


God wil jou leren kennen, zoals jij bent! Zonder dat je iets gaat doen in de kramp want oooooo anders word God boos, ik moet nog dit want oooo. NEE dat wilt hij niet. Alles wat je mis gedaan heb, alles wat niet helemaal perfect aan je is, alles wat je nog fout gaat doen is allang gedragen!

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Mamsie  schreef op: 07-04-2014 20:26:13

Quote Ma dalton:
ik ben een actieve katholiek. Maar ik denk dat ik redelijk gematigd ben.
wat Katrientje beschrijft gaat voor mij al behoorlijk richting het sektarische.  Niet eten, 10 dagen geïndoctrineerd worden. En dan eigenlijk als erg kwetsbaar mens starten.

ik denk dat katrientje dit erg zoekt. Ik heb je ook al zo fanatiek zien schrijven over sport. En ook over therapie. 
Ik hoop dat dit je geeft wat jij zoekt. Persoonlijk krijg ik er een beetje jeuk van.



Terwijl Katholieken bekend staan om hun vasten.....
Vasten is niets indoctrinerends aan, het is je wel kwetsbaar opstellen, om heel dicht bij jezelf te komen.

En wat zitten jullie op een manier van schrijven te letten zeg!
Katrientje schrijft zo, is haar style, betekend niet dat ze meteen in een sekte terecht is gekomen.
Probeer eens door iets heen te lezen.

De een kan nu eenmaal beter verwooren dan de ander.

Hele geloofsgroepen vasten, om het goede in zich zelf naar boven te laten komen.
Niet alleen geloofsgroepen trouwens, er zijn vele groeperingen die vasten, om dichter bij zich zelf te komen, om zich te reinigen.
Niets indoctrinerend aan!
En sekte????
Sorry hoor Herman Boon wordt niet aanbeden hoor, Hij geeft alle eer aan Jezus, en is echt niet met zich zelf bezig zoals leiders dat bij sektes doen.

DUs denk eens na ( en niet alleen jij) voordat je iets schrijft!
Als je dit op een sekte vind lijken, 10 dagen met 100derden mensen bij elkaar vasten en bidden om elkaar dan niet meer te zien, wat is daar sektanisch aan?
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Mamsie  schreef op: 07-04-2014 20:30:23

Quote Jen9:
Het blijkt uit meer dan 300 documenten.. en dat is niet laf, ze zijn gewoon niet eerder vrijgegeven.. maar daar heeft de katholieke kerk we meer een handje van...



Nee het is totaal langs me heen gegaan. Ik zal er eens op zoeken.
EN helaas heb je helemaal gelijk wat betreft de katholieken kerk, maar is dat niet wat mensen in het algemeen doen? niet uitkomen voor je fouten die je maakt?
En je zou van een kerk anders verwachten, maar nogmaals, de kerk, of mensen in de kerk zijn ook gewoon mensen, niets beter, niet slechter...
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jen9  schreef op: 07-04-2014 20:31:44
Ben even gaan googelen op die Boon, maar de meningen verschillen, en t woord sekte wordt toch vaak hebruikt.... Ik denk dus zeker wel na.. ben t alleen niet met je eens. Ik ga t nog geen sekte noemen, ik weet er nog te weinig van, maar vind t er wel veel op lijken...
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Blauwtje  schreef op: 07-04-2014 20:33:34

Quote Katrientje:

. De Hemel is niet te verdienen, het grappige is dat Jezus gezorgd heeft dat je het sowieso al verdiend. Als je geloofd dat Hij voor jou onvolkomenheden gestorven is.


 


 




Maar hiermee stel je dus dat je in hem moet geloven en dan pas de hemel verdiend?


Verder denk ik dat we beide een andere definitie van het woord ''genezing'' hebben
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Mamsie  schreef op: 07-04-2014 20:36:44
als jij het nog geen sekte noemde dan heb ik het toch niet tegen jou?

Maar een sekte is iets heel anders, dat mensen het zo noemen, wil nog niet zeggen dat het zo is.
Ik kwam hiervoor bij een pinkstergemeente dat werd ook een sekte genoemd....
Gewoon omdat men niet kende wat voor een kerk dat is.


Kenmerken sekte:
formuleren die in wisselende volgorde en intensiteit in iedere sekte terug te vinden zijn[16]:

  • lidmaatschap uit vrije keuze, niet door geboorte;

  • toelating tot het lidmaatschap op grond van door de sekteleiders erkende en aantoonbare kennis van de leer, een persoonlijke bekeringservaring of een aanbeveling door een ouder lid van de sekte;

  • het karakter is exclusief en gesloten; wie zich niet aan de geldende leer houdt of tegen de regels van de moraal of de organisatie zondigt, wordt uitgestoten;

  • de sekte beschouwt zich als een elite, begiftigd met een bijzonder inzicht of belast met een bijzondere opdracht;

  • er is sprake van een streven naar persoonlijke perfectie;

  • er is geen principieel verschil tussen leken en priesters of voorgangers;

  • er is gelegenheid om spontaan uiting te geven aan een persoonlijk gevoel van betrokkenheid;

  • de sekte staat vijandig of onverschillig tegenover de samenleving en de staat;

  • het lidmaatschap is absoluter en omvattender dan dat van een kerkgenootschap;

  • er is sprake van een duidelijk herkenbare eigen ideologie;

  • overtreders van de regels worden als verraders beschouwd en voor hun overtredingen gestraft of uitgestoten.

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Mamsie  schreef op: 07-04-2014 20:41:46
Bij punt 1 ga je al mis, want er is geen lidmaatschap, het is een conferentie, 10 dagen en dan be je niet meer bij elkaar.
Punt 2 kan dus ook niet

Daarnaast is het karakter niet gesloten, het is open voor iedereen
Punt 4 zou je over kunnen discussieren of men dat doet

punt 5 gaat in dit geval ook niet op, he gaat juist niet om onze perfectie, en niet om onze fouten maar het draait om Jezus en Zijn identiteit die wij in ons hebben als je voor Hem kiest.

Ze staan niet vijandi tegenover samenleving en de staat

En er zijn geen regels die overtreden kunnen worden

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Ma Dalton  schreef op: 07-04-2014 20:55:28
MamSie voor katholieken is vasten meer onthouding, en daarbij bezinning, dan daadwerkelijk niet eten. 

10 dagen niet eten en dan zo indringend bezig zijn, niet naar je eigen huis gaan, geen privacy hebben. En dan zo'n kwetsbare groep. JA, voor mij gaat dat heel dicht naar het sektarische. ik zie uit je lijstje ook meer dingen die helemaal wel opgaan, dan dingen die niet opgaan. En de meeste sekten hebben ook geen lidmaatschap met een bordje sekte of valse leraar/ charlatan.
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Marli  schreef op: 07-04-2014 20:58:50
Ik vind de berichten van Katrien een beetje teveel 'reclame'/propaganda' (misschien niet helemaal het goede woord hoor!).
In het eerste bericht schreef je nog over jouwzelf en jouw ervaring. Nu ga je naar mijn idee generaliseren. Het komt op mij over als de les lezen. De andere reacties zijn veel meer vanuit de mensen zelf. 'Ik vind', 'ik denk', 'ik geloof (niet)'. Met veel respect voor andere meningen. Ik vind bij jou geen reacties terug anders dan; je moet het zo doen, want anders.

Bij Boterbloem en Mamsie (en nog wat anderen) word ik nieuwsgierig; zou ik graag eens een avondje discussieren/een boom opzetten. Bij jou mis ik het respect voor de mening van anderen, en dat terwijl je het in de eerste post zo mooi dichtbij jezelf hield. (mijn gevoel bij jouw stukjes).
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Mamsie  schreef op: 07-04-2014 21:25:00

Quote Ma dalton:
MamSie voor katholieken is vasten meer onthouding, en daarbij bezinning, dan daadwerkelijk niet eten. 

10 dagen niet eten en dan zo indringend bezig zijn, niet naar je eigen huis gaan, geen privacy hebben. En dan zo'n kwetsbare groep. JA, voor mij gaat dat heel dicht naar het sektarische. ik zie uit je lijstje ook meer dingen die helemaal wel opgaan, dan dingen die niet opgaan. En de meeste sekten hebben ook geen lidmaatschap met een bordje sekte of valse leraar/ charlatan.




dat vind ik dus echt heel knap want je bent er niet geweest maar je hebt wel je vooroordeel klaar!
Er zijn juist meer dingen in de kenmerken die ze niet hebben, waaronder de belangrijkste er is geen lidmaatschap! en dat is wel de voornaamste, alle bekende sekten hadden lidmaatschappen, dus ik snap werkelijk niet waar jij de wijsheid vandaan haalt dat de meeste geen lidmaatschappen hebben. EN een persoon navolgen, eruitgezet worden als je het ergens niet mee eens bent. Het gaat er hier juist om om jezelf te worden, om juist in je kwetsbaarheid te drurven kijken, dichtbij jezelf.

En wat nou kwetsbare groep, gewoon mensen zoals jij en ik die dit willen ervaren, die gewoon bij hun volle verstand zijn hoor!
Hier gaat het ook om bezinning en groei in geloof. maar voornamelijk bezinning, wat heeft Jezus voor jou als mens gedaan, voor jou als persoon. Welke dingen zijn nog niet goed en wil je aan werken.
Je moet niets, er wordt je niets opgelegd, geen rare leer verkondigd.
Je wordt wel uitgedaagd om bijvoorbeeld te bidden

En jij vind het misschien iets engs dat je door het vasten eigenlijk jezelf niet meer op de voorgrond zet maar God, maar toch als je dat kunt gebeuren er hele mooie dingen.
En ik ben het met je eens dat je echt wel bij sommige genezingen kunt afvragen of het niet in de sfeer ligt dat er genezing ervaren wordt.
Maar er zitten ook genezingen tussen die echt waarheid zijn.

Mijn neuroloog gaf aan dat ik voortaan eerst maar moet gaan bidden, en als dat niet helpt mag ik naar hem komen. Hij wist totaal niet wat hij er mee aan moest, maar ik ben genezen, van mijn hele infarct niets meer te zien. En dat is medisch onmogelijk. Hersenweefsel hersteld niet meer.
En ondanks dat hij erboven stond gelooft hij niet in God, maar hij weet wel dat hij mij niet heeft genezen.
En ik geloof niet dat ik er toe in staat ben....





 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Mamsie  schreef op: 07-04-2014 21:36:29
Overigens ben ik het ook echt niet met alle dingen eens, maar dat is mijn mening, dat betekend niet dat het ook niet goed is.
ALs er iets volledig mis gaat in de christelijke wereld is dat we ons eigen geloof belangrijk vinden, en boven aan vinden staan, in plaats van dat we een eenheid met andere gelovigen vormen.
Mijn ouders zijn streng hervormd, wij zijn evengelisch, en toch geloven we in een dezelfde Vader.
De zelfde bijbel, maar we uitten anders.
Voor God maakt het echt niet uit in welke kerk en of je uberhaupt naar de kerk gaat, het is niet belangrijk voor de eeuwigehid.
Het kan je leven hier op aarde beinvloeden, net zoals elke keuze die we maken.

Ik houd ervan om met mensen te discussieren over het geloof, ook omdat ik echt benieuwd ben waarom een ander anders denkt, of de bijbel anders leest dan ik.

Ik lees net wat kritische mensen op internet over Herman Boon, en echt als ze dat uit de conferenties halen dan kijken ze zwart wit, dat mag maar het is niet de waarheid.
het is hun waarheid, die ze best mogen geloven, maar het betekend niet dat het zo is.

Ik lees de bijbel op mijn manier, en doordat ik dat doe heb ik mij beijvoorbeeld laten dopen, terwijl ik als kind ookal gedoopt was. Ik maak mijn eigen beslissingen aan de hand van hoe ik de bijbel lees en intrepreteer.
Ik vind het heerlijk om een kerkdienst te hebben wat meer lijkt op een feest dan op een begravenis maar daar voel ik me fijn bij, dat is voor mij een plek waar ik God kan vinden.
Maar dat betekend niet dat Hij niet in de kerk bij mijn ouders niet ook gewoon aanwezig is.

En wat voor de een te links is, is voor de ander nog niet inks genoeg.
En in Nederland hebben we ( helaas) heel veel kerken, heel veel verschillende vormen, maar omdat we dat toch hebben is eht absoluut goed om de passende kerk te vinden, maar niet te vergeten dat andere kerken net zo prima kunnen zijn.
En soms lijken dingen eng omdat ze anders zijn, maar dat betekend nog niet dat het niet goed is.
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jen9  schreef op: 07-04-2014 21:39:53
Ook pinkstergemeente toont sektarische trekjes in mijn ogen. . Ik kwam er vroeger vaak... geen sekte..wel trekjes ervan. . Maar dan nog. .je hoeft toch niet ergens geweest te zijn? Scientology vind ik absoluut een sekte..ben er nooit geweest.  Wel veel over gelezen.  Dit ken ik.niet goed genoeg. .maar vind t tot nu toe best griezelig. .
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Annie  schreef op: 07-04-2014 21:40:32
Weet je wat ik zo 'eng' vind aan die Herman en consorten dit:
Het voelt als zin doordrijven, iemand zo indoctrineren dat het uiteindelijk instemt met iets wat hij/zij in eerste instantie niet wilde. 

Ook vroegen ze of ik wilde bidden voor een partner van God gezonden en ik gaf aan dat ik eerst verder lekker zo door wilde, met mijn kindjes en lekker veel tijd om de relatie met God goed te houden,

....

uiteindelijk hebben ze na gesprek met mij toch een gebed gedaan voor een partner die God speciaal voor mij heeft, die goed zal zijn voor mij en de kindjes en dat God onze relatie en ons samen leven zegent.

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jen9  schreef op: 07-04-2014 21:44:45
Ja..heel eng
.ook eng in de zin van.nauw. . Datzelfde had ik dus met de pinkstergemeente. 
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Katrientje  schreef op: 07-04-2014 22:21:07

Quote Ma dalton:
MamSie voor katholieken is vasten meer onthouding, en daarbij bezinning, dan daadwerkelijk niet eten. 

10 dagen niet eten en dan zo indringend bezig zijn, niet naar je eigen huis gaan, geen privacy hebben. En dan zo'n kwetsbare groep. JA, voor mij gaat dat heel dicht naar het sektarische. ik zie uit je lijstje ook meer dingen die helemaal wel opgaan, dan dingen die niet opgaan. En de meeste sekten hebben ook geen lidmaatschap met een bordje sekte of valse leraar/ charlatan.



Je hele bericht klopt niet!


Niet eten is hier geen wet, mensen die eten mogen gewoon binnen komen, het is ons doel en een afspraak die wij met ons zelf gemaakt hebben omdat wij dat willen, kan je er niet aan houden geen probleem. Dan mag je eten, maar wat ik merkte is dat als je de eerste dag door ben dan maakt het niets meer uit en uit vrije wil omdat het heel lekker voelde heb ik 10 dagen niet gegeten.

Je mag slapen waar je wilt, je mag naar huis een vriend van mij is ook geweest en die  is elke keer heen en weer gegaan naar huis, en heeft ook zelfs dagen pauze ingelast dat hij niet naar de conferentie ging maar thuis bleef.

Je hebt privacy genoeg je mag binnen komen wanneer je wilt en weg gaan wanneer je wilt. Er zijn speciale ruimtes om alleen te zijn, je mag naar huis, je mag naar buiten in het park, je mag langs het water zitten. Je hebt speciale ruimtes waar je even kunt bellen zonder dat iemand je hoort. Privacy genoeg. Ook mag er tijdens de conferentie geen foto gemaakt worden als ze bezig zijn omdat niet iedereen op internet wilt.

Het is geen kwetsbare groep, wij zijn gewoon allemaal normale nederlanders! Er zit van alles wat, van moslim tot jehova, van niks gelovers, van mensen die gewoon eens willen kijken wat het is. De meeste hebben echt nergens last van.. Waar baseer je op dat het een kwetsbare groep is? 

Je zit nergens aan vast, ik ben geweest en  nu is het voorbij. Niks meer en niks minder. 


Als iemand iedereen vrij laat is het wel op deze conferentie, iedereen mag lekker zijn wat en wie die wilt. En er word van iedereen gehouden, gewoon omdat Jezus van iedereen houd.

@Blauwtje, het enige wat je hoeft te doen is in Hem geloven, want waarom zou je bij iemand willen zijn die je toch niet erkent in je leven. Als je Hem hier niet wilt, wat wil je dan een eeuwigheid bij Hem? 


Je gaat hier toch ook niet naar een paleis van een koning als je denkt dat die koning niet bestaat?

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Mv E.l.s  schreef op: 07-04-2014 22:32:35

Quote mamsie:

Ik vind een dominee die zegt dat geloven twijfel is dan ook geen dominee. Sorry!



Ik vind het juist goed dat een dominee/de kerk ook haar twijfel laat doorklinken. Dat ze het gevoel geven dat je je eigen twijfels/vragen niet hoeft te negeren.  Maar dat de kerk ook zoekend is en ons daarbij wil betrekken en niet,  dit geloven wij en daar moeten jullie het maar mee doen.

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Blauwtje  schreef op: 07-04-2014 22:34:28
Ik hoef ook niet bij een god te zijn, ik geloof niet in een god.

Grappig, ook mijn definitie van een hemel is totaal anders. Ik geloof wel in een hemel, maar voor mij komt daar geen god in voor.
Is het woord hemel automatisch verbonden aan god?
Misschien moet ik het dan anders noemen.

Ik geloof dat er meer is na de dood. Dat je lichaam achterblijft, je lichaam is niks meer zonder je ziel.
Je ziel leeft verder voort. In een mooie, prachtige plek waar alleen maar liefde is.
Zonder een god, zo zie ik het.
Ik noem het altijd hemel.

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jen9  schreef op: 07-04-2014 22:48:35
Klopt Katrien.. dan ga ik ook niet naar zo'n palies, maar dat is natuurlijk een vergelijking van likmevestje..

Want, jij geloof in god.. waar komen niet-gelovigen dan volgens jou? in de hel? Daar geloof ik ook niet in.....
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Duifje  schreef op: 07-04-2014 23:24:14
Ik krijg hier zo de kriebels van. Hoewel ik diverse geloven vaak erg interessant vindt, werken dit soort berichten juist averechts voor. Nee niet mijn ding.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | Volgende


Reageren op 10 Dagen bidden en vasten
Naam
Bericht