Menu
 

Topic:

10 Dagen bidden en vasten

Katrientje  schreef op: 06-04-2014 18:36:48
Ik heb op verschillende plaatsen er al iets over gedeeld hier het verslag. Hoe het echt was is niet in woorden over te brengen, zoooo geweldig! Echt een super ervaring. Jezus voelen, omarmt worden, gevuld worden door de Heilige Geest dat zijn dingen die je niet kan overbrengen maar zelf moet meemaken om te begrijpen.

Hier het verslag:


Ik ben van 27 maart tot 5 april weg geweest naar de bidden en vasten conferentie in Aalsmeerderbrug onder leiding van Herman Boon.

Wat was het geweldig! Super mooie, warme en veilige dagen beleefd en er is zoveel gebeurd die dagen....

Dinsdag voor ik weg ging had ik last van koliek aanval van buikpijn en ben ik naar de hap gebracht urine controle, buik onderzoek en door gestuurd naar de huisarts de volgende dag, dus woensdag om 16.00 kon ik daar terecht, bloedonderzoek gedaan en vrijdag kon ik terug bellen voor de uitslag, maar ik had alles geregeld voor deze dagen en ik wilde hier zo graag heen! Overleg gehad met de huisarts, die vroeg wat het inhield en ik heb het zo goed als kwaad uitgelegd, ik was er nog nooit geweest dus heb alleen ervaringen van anderen kunnen neerleggen.

10 dagen niet eten
verdunde sap/thee/bouillon en water drinken
bidden
bijbellezen
zingen/aanbidding
tongen taal spreken
genezen
bevrijden
Gods Vaderhart leren kennen
Zijn stem leren verstaan
profetie en zelf gaan profeteren


Donderdag kwam ik er aan samen met 2 lieve vriendinnen, we hadden een trekkershutje gehuurd op een jachthaven, met 2 stapelbedden en een tafel met stoelen. Meer hadden we niet nodig. We hebben onze spullen daar neergelegd, een geweldig hans en grietje achtig huisje. Daarna direct door naar de kerk waar in dit gehouden mocht worden. Bijna 400 mensen hadden zich daar verzameld en met z'n allen zijn we begonnen met inschrijven, boeken ontvangen, parkeerkaart ontvangen en een flesje water en een pen. Daarna ging de zaal open en ja hoor het startte! Het was echt super gaaf! Ik heb er zoveel meegemaakt. 

Vrijdag heb ik leren bidden in tongentaal, de taal waar niks en niemand tussen komt die mij versterkt, die extra kracht heeft, die precies overbrengt wat het belangrijkste is. Ook had ik gebeld voor de uitslag van mijn bloedonderzoek en ik had nierstenen. Wel groenlicht van huisarts en assistente om te blijven bidden en vasten, zij vonden dit zeer goed en heel gezond! En mooi dit kan je alleen vol houden met God en de kracht die je krijgt van de Heilige Geest.

Zaterdag had ik een koliek aanval weer en hebben ze gebeden, ik wilde perse blijven! En mijn pijn verdween ze vroegen of er nog meer was, en er was nog zoveel meer:

ik leefde met leugens over mezelf in mijn hoofd, door alles wat ik had meegemaakt. Leugens als: denk nou niet dat je iets kan of je bent het niet waard, je verdiend het niet, je bent raar, niet mooi, niemand houd voor altijd van je. (je gedachten bepalen je handelen)

ook had ik dingen over mezelf uit gesproken die niet goed zijn als: het was beter om niet te leven, ik krijg nooit meer een partner, ik wil nooit meer iemand vertrouwen etc (dingen die je zegt die gebeuren, woorden hebben macht!)

ook had ik nooit de zielsband met mijn moeder en mijn ex doorbroken, in de geestelijke wereld zat ik nog aan hun vast en hadden ze dus nog macht over mij.

Bij de teamleden die voor mij gebeden hadden om mij te genezen heb ik alles neer gelegd en hun hebben gebeden en mij bevrijd:

Van de macht van afwijzing
Van de vloek van afwijzing
Van de macht van angst
Van de vloek van angst
Van de macht van dood
Van de vloek van dood
Van de macht van onterechte kritiek
Van de vloek van onterechte kritiek

De leugens die ik over mezelf had hebben we samen om weten te buigen, leugens gaan als een stromende rivier door je hoofd, ertegen in gaan lukt bijna niet. Maar deze rivier ombuigen en dus een nieuwe weg graven dat lukt wel. Dus voor elke leugen hebben we een waarheid gezocht die ik voelde en die hebben we uitgesproken en de leugens verbroken, en elke leugen die ik over mezelf gehoord had van andere hebben ze de tegenovergestelde kant als zegen over mij uitgesproken (woorden hebben macht)

Daarnaast hebben ze de zielsband met mijn moeder in de geestelijke wereld verbroken zodat ik daar helemaal los van was en er geen macht meer in zit. Ook de zielsband met mijn ex man hebben ze ook verbroken, als je trouwt dan ben je in de geestelijke wereld ook aan elkaar verbonden en als je dan gaat scheiden en een andere partner krijgt is dat hier op aarde prima maar in de geestelijke wereld lopen er dan dingen door elkaar en dat kan er voor zorgen dat je hier op aarde veel problemen kan krijgen, veel tegenslag ondanks dat je je best doet om alles goed en netjes te doen. 

Ook vroegen ze of ik wilde bidden voor een partner van God gezonden en ik gaf aan dat ik eerst verder lekker zo door wilde, met mijn kindjes en lekker veel tijd om de relatie met God goed te houden, ik merk dat ik enorm groei in mijn geloof. Dat ik steeds meer dingen leer en het is heerlijk! Er is nog zoveel meer. 

Het team vond mij enorm wijze en lieve vrouw, ze hadden zelden iemand gezien die zoveel meegemaakt had op mijn leeftijd, en die zo in het leven stond en zo met alles omging en ze wilde dat zegenen en uiteindelijk hebben ze na gesprek met mij toch een gebed gedaan voor een partner die God speciaal voor mij heeft, die goed zal zijn voor mij en de kindjes en dat God onze relatie en ons samen leven zegent.

Ik ging hier naar toe, moe/vol zorgen/met angst/zonder te weten wie ik was/kon geen liefde aanvaarden/kon liefde niet voelen/kon niet omgaan met complimentjes. En dat alles veranderde deze dag! geweldig. Ik straalde, en alle mensen die er waren zagen het verschil en vonden dit zo gaaf. Het gaf hun moed dat wat er ook gebeurd het goed komt, dat God wil genezen en herstellen!

Zondag hadden we een dienst over roeping, veel zingen en aanbidden, weer veel voorbede doen voor anderen en jezelf, bijbelstudie we leerde over boze machten, wat ze aan kunnen richten. We leerden over bevrijding en s'avonds hadden we de eerste bevrijdings sessie. Veel mensen maken afwijzing mee, pijn, angst (zelfs paniek van hoogtevrees of donker kan machten in je los maken die je in de greep/vast houden/belemmeren) drugs, alcohol, porno, verkrachting, incest, mishandeling, geen liefde in je leven ervaren, foute films, occulte praktijken, verkeerde muziek etc. En al die machten werden aangesproken en in de naam van Jezus moet alles wijken, Jezus heeft alles overwonnen en als je in Zijn naam spreekt tegen iemand die ook waarlijk in God geloofd dan kan het geen stand houden, doe je dit bij mensen die niet in God geloven en niet waarlijk voor Jezus gekozen hebben, dan komt deze macht nog 7x zo sterk terug. En bij sommige waren ze al zo sterk aanwezig. Dat verschilt enorm per persoon. Hoe diep iets vast zit.

Maandag ook zo verder.

Dinsdag op woensdag had ik een droom: ik zat in mijn oude klas met leerlingen en een leraar. Er kwam een meisje binnen met een foto van iemand die ze geweldig vond, ik vroeg of ik mocht kijken en dat mocht, en ze bleef volhouden dat ze die jongen zo geweldig vond. Dus ik vroeg haar en vind die ander jou ook geweldig? Nee oo die weet niet eens dat ik deze foto heb, het is een voetballer. Ik vertelde dat er iemand is die helemaal gek op haar is, die al heeeel lang op haar wacht en als ze Hem leerde kennen dat ze zeker ook gek op Hem zou zijn. Toen kwam de leraar naar mij toe en die zei: katrien, ja die heeft altijd al een praat en schrijfkunst gehad.

Dit was een bemoediging voor mij om vrij uit te spreken niet bang te zijn. Deze droom voelde zo goed en fijn, erg opbouwend!

Woensdag werd er gevraagd wie er gedoopt wilde worden, er was vrijdag een doopdienst/onderdompeling als volwassenen, en ik kon niet anders dan gaan staan.

Donderdagochtend had ik getuigenis aan Herman Boon en Jan van der Vlist gegeven die deze conferentie leiden en ze waren enorm onder de indruk. s'Middags ben ik de straat opgegaan om te evangeliseren dit was enorm mooi. De liefde van God doorgeven door dingen uit te delen, mensen te helpen. Zo mooi boodschappen naar huis tillen en dat mensen dan vragen als je bij hun huis bent: waarom doet u dit mevrouw? Omdat God voor mij ook zo lief is wil ik lief voor u zijn. Of bloemen geven aan iemand die je ziet en zeggen u heeft de groeten van de Maker Hij houdt van u moet ik doorgeven. Dan krijg je vanzelf gesprekken en mensen gaan er over nadenken. Super mooie ervaring. s Avonds een open avond waar 10 mensen tot het geloof zijn gekomen!

Vrijdagmiddag ben ik gedoopt door onderdompeling en heb ik enorm mooie dingen mee gekregen: Herman en Jan hadden de hele nacht bezig geweest met wat ik verteld had, ze waren onder de indruk, en vonden mij zo'n lief en bewonderingswaardig mens, zoals ze mij de afgelopen dagen ook mee gemaakt hadden. Ik heb mooie dingen mee gemaakt en ze gaven aan dat God heel dicht bij mij is, door mij heen heel sterk werkt, dat ik nooit bang hoeft te zijn omdat ik sterker beschermd word als ooit, Jan zag een klaproos met 2 klaproosjes dicht bij haar en het stormde maar ondanks de storm waarin ze bogen kwamen ze overeind en straalde ze met z'n drietjes nog sterker als eerst! Er gaaaan heel veel mooie dingen komen op mijn pad en ik ga een boek schrijven, 1 boek?? nee heel veel boeken! Er waren nog 10 andere mensen gedoopt maar bij mij stond echt de hele kerk om mij te feliciteren en mij te knuffelen, en halverwege kwam Herman er tussen door rennen, lieve schat kom eens en kreeg ik een dikke knuffel (alweer van hem) hij zegt ik heb iets voor jou, je bent enorm speciaal en toen kreeg ik cd's en boekjes van hem en een hand van steen met daarin een parel. Daarna mocht ik pas weer terug in de rij om naar de mensen terug te gaan. Iedereen viel het op dat zoveel mensen naar mij toe kwamen om te feliciteren. Mooie dingen mee gekregen erg leuk!

Zaterdag onze eerste maaltijd het Avondmaal, heel bijzonder na 10 dagen niet eten doet dit heel veel met je, dan voel je de kracht ervan door je hele lichaam gaan! Herman en Jan gingen hierna gelijk weg en weer verder en kwamen kwamen nog even weer naar mij toe om mij weer te knuffelen ja zei Herman ik zei toch dat er mooie dingen kwamen: hier weer zoiets moois kom meissie en toen kreeg ik weer een knuffel.. 

Ik heb geweldige dagen mee gemaakt! Dit was enorm gaaf om mee te maken. Als je nergens in geloofd dan raad ik je aan hier heen te gaan.

Mensen die gehoorapparaten dragen gingen zonder weg. Iemand met ALS kwam in een rolstoel kon niets, en op dag 9 ging hij lopend naar Herman: ik heb een probleem ik heb mijn rolstoel niet meer nodig. Benen groeiden aan en werden even lang. Mijn nierstenen weg! Mijn ruggenwervel weer recht. Als je hier geweest bent kan je er niet meer om heen!

God bestaat, alleen de boze machten ook. Jezus is sterker maar die boze machten gaan niet weg zonder dat je in Jezus geloofd en je met autoriteit deze boze machten in de naam van Jezus weg stuur.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | Volgende
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Lisje  schreef op: 08-04-2014 09:03:41
Ik krijg van sommige dingen hier als gelovige anders ook enorme kriebels. Je mag alles doen, God vergeeft je alles, je komt voor eeuwig in de hemel, 'máár leid je een goed leven, maar geloof je niet in hem tja dan houdt God de deur op slot, hij laat je dan ergens anders?? Bij de moordenaars of zo?? Nee hier geloof ik geen klap van. Echt helemaal niets. Uiteindelijk weet niemand het precies...
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Boterbloem  schreef op: 08-04-2014 09:21:50

Dat je alles mag is betrekkelijk. Katrientje schreeft, je mag vreemd gaan, prima of zoiets. Nou zo zit het niet denk ik...
Er staat ook wel duidelijk of je dan onbeperkt mag zondigen om meer genade van God te ontvangen, absoluut niet.
Het is niet dat ik onbeperkt mag zondigen, bewust. Dan kun je je serieus afvragen of je wel echt van God houdt en Hem wilt volgen.

Maar laten we het eens omdraaien.

Mensen vinden het ongelooflijk dat God de mensen niet toe zou laten die hem haten, die niet in Hem geloven, Hem niet willen of kunnen volgen of wat dan ook.
Maar is het ook niet gek dat mensen die niet in Hem geloven uiteindelijk wel bij Hem zouden willen wonen? Die in het leven tegen Hem aanschoppen en Hem negeren uiteindelijk wel een mooie toekomst met hem willen?

We kunnen wel elke keer God de schuld geven, maar waar is je eigen verantwoordelijkheid dan?

Als ik mijn man negeer, af en toe eens tegen hem aanschop, dingen die hij hoopt negeer en aangeef dat ik helemaal niet geloof adt hij mijn man is, dat ik me uberhaupt afvraag of hij bestaat of sterker nog: doe alsof hij niet bestaat.
Hoeveel kans is er dan op een fijn leven samen?

Mensen hebben constant over een eigen verantwoordelijkheid, maar gaat het om het geloof dan moet deze ineens wegvallen lijkt wel. Ik vind dat krom.

Je hebt de kans om te zoeken, en ja daar zul je je echt voor open moeten stellen. En dat is niet altijd even makkelijk. Want dat kan betekenen dat jijzelf even niet meer op de eerste plaats komt, dan kan het zijn dat je dingen wilt gaan laten die anderen normaal vindt enzovoort.

God is Liefde, maar kijk je zo naar God als alleen maar Liefde dan kijk je te beperkt en niet naar de God van de bijbel, want dat Hij een God van Liefde is is maar 1 onderdeel, hij is veel meer dan dat.

En nogmaals, je hebt zekerheid op het eeuwige leven als je in Jezus gelooft, en het is zeker dat je naar de hel gaat als je WEET dat Jezus bestaat (net als de duivel) maar hem bewust negeert en tegen hem aanschopt. Ik kan niets zeggen over de groep die twijfelt, die gelooft dat Hij niet bestaat enzovoort. Het enige wat ik kan zeggen is: laat de kans om hem te leren kennen niet aan je voorbij gaan. Niet om in de hemel te komen, maar puur voor hoe goed het leven is met Hem. En dan spreek ik uit ervaring. Ik kan me voorstellen dat wanneer je dat niet kent dat je denkt: waar heb je het over, is mijn leven niet compleet dan?
Als ik voor mijzelf spreek zeg ik: ik dacht vooraf dat het compleet was, en toch is er wat veranderd.
Ben ik beter? Nee. Ben ik mooier? Oooh nee. Ben ik geliefder, ook niet. Ben ik anders? In veel opzichten hetzelfde. Maar het moment dat iets in mijn binnenste die connectie met Hem maakte toen was het goed. Rust. Ander soort rust als wat ik ooit gekend had, want de gewone onrust heb ik ook gewoon nog.

Ik geloof ook hierin in een stukje eigen verantwoordelijkheid, en ik ben blij met die eigen verantwoordelijkheid. Jij mag zelf zoeken en ontdekken. En het kan dat je net als Jen9 tot de ontdekking komt dat het onzin is, dat de bijbel een mooi verhalen boek is en verder niet. Maar dan heb je wel gezocht. Dan heb je je verantwoordelijkheid genomen. 

Dat je ouders hebt is niet iets wat je maar 'for granted' kan aannemen en ze verder kan negeren en tegen ze aan kan schoppen, om een relatie te hebben heb je contact nodig, liefde over en weer. Niet alleen van een kant uit, maar beide kanten. Dat vinden we normaal, waarom zou het bij God ineens zo moeten zijn dat je mag schoppen en dat Hij maar moet slikken en accepteren en zelfs jou tegen je wil ergens zou moeten brengen? Hoe lelijk wordt Hij dan?

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jen9  schreef op: 08-04-2014 09:29:04
Ik kan iwys toch niet haten wat niet bestaat? Nee..maar micht t waar zijn..dan snap ik het nog niet... vibd t echt raar. ..sorry. .jij bent Hitler. .maar weet je..jij geloofde in mij...kom maar binnen. ...maar jij..jij die altijd voor anderen klaar stond..en niet in mij geloofde. .fa maar naar de hel. . Ik kan.me dus niet indenken dat je in zo'n god wil geloven. ... En dat geldt alleen voor mensen die er zo over denken. ..
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Suus  schreef op: 08-04-2014 09:32:46
Boterbloem, ik geloof niet in God en wil idd niet bij hem wonen want ik geloof niet in hem.


maar, ik vind het raar dat God onzer aller vader zou zijn.... Maar niet al ijn kinderen op zou nemen. Dat is tegenstrijdig en voor mij een voorbeeld van waarom ik niet geloof. Als God onze vader zou zijn zou ons allen opnemen, ook de ongelovigen die daar dan nog wat werk te doen hebben
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jen9  schreef op: 08-04-2014 09:37:15
Als mijb kind mij zpu negeren zou t altijd welkom zijn... zelfs als hij me op dat moment blijft negeren. 
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Boterbloem  schreef op: 08-04-2014 09:37:46

Ja maar nu vul je voor Hem in dat die perse naar de hel gaan. Maar hoeveel mensen weten dat God bestaat en schoppen tegen hem aan?
Wij kunnen dat niet invullen, we weten alleen wanneer er zekerheid is. Ik kan niet in jou hart kijken, of die van anderen. Dat kan alleen God (in mijn overtuiging).


Ik ben juist blij dat God alles kan vergeven. Geeft mij hoop.

Ik kan niet zeggen dat je zonder geloof ind e hemel komt, ik kan ook niet zeggen dat je zonder geloof naar de hel gaat. Ik weet alleen dat je met geloof zekerheid hebt. En daarom zou ik mensen ook altijd aanmoedigen om te zoeken, voor de rust hier op aarde, voor de zekerheid op aarde. Niet afwachten en kijken wat er dan maar gebeurd.
Tegelijkertijd ben ik er evengoed nieuwsgierig naar, zou ik het ook willen weten. Maar het gaat mij kennelijk niet aan ;-) het is aan God zelf.

Ik geloof dus niet in de God die jij schetst. Simpelweg omdat ik het niet weet.
Ik geloof wel in een God die mensen die hem haten niet bij zich laat komen. En ik zou er meer moeite mee hebben om te moeten accepteren dat hij deze mensen zou verplichten voor altijd bij hem te wonen.

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Boterbloem  schreef op: 08-04-2014 09:38:22

Quote jen9:
Als mijb kind mij zpu negeren zou t altijd welkom zijn... zelfs als hij me op dat moment blijft negeren. 


JUIST!

maar zou je je kind verplichten bij jou in huis te wonen? Dat hij jou moet eren als moeder terwijl hij jou wil negeren?
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Boterbloem  schreef op: 08-04-2014 09:41:18

Quote Suus:
Boterbloem, ik geloof niet in God en wil idd niet bij hem wonen want ik geloof niet in hem.


maar, ik vind het raar dat God onzer aller vader zou zijn.... Maar niet al ijn kinderen op zou nemen. Dat is tegenstrijdig en voor mij een voorbeeld van waarom ik niet geloof. Als God onze vader zou zijn zou ons allen opnemen, ook de ongelovigen die daar dan nog wat werk te doen hebben



Ouders laten los, ook God moet loslaten op den duur.
Wederom kan ik niets zeggen over mensen die niet weten/ geloven dat hij bestaat. Laten we daarin goed het onderscheid houden.
Er is enkel duidelijkheid voor wie wel geloven en van hem houden en die ook geloven en tegen hem aanschoppen.

Ouders op aarde zouden hun hater ook niet verplichten bij hen te wonen. God moet ook loslaten. En voor iemand die zoveel liefde heeft dat je zelfs op je sterfbed je kan bekeren is dat denk ik ontzettend moeilijk. Voor iemand die zijn eigen zoon laat sterven om jou en mij te redden is het verschrikkelijk want je laatj e kind niet zomaar sterven voor mensen die je negeren. En toch heeft hij het allemaal voor je overgehad, voor mij overgehad (mijn overtuiging). 

Dat laat zijn liefde zien, maar zijn liefde maakt hij nog meer zichtbaar in je eigen keuze en verantwoordelijkheid.


Echte liefde laat niet dwingen, echte liefde komt van 2 kanten.

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Lisje  schreef op: 08-04-2014 09:48:57
Ik geloof niet in een hel. Ik geloof wel in meerdere levens, misschien geeft God zo wel meer mensen een kans. Op aarde kun je zo veel meer leren, dan in de hemel waar alles eeuwig in vrede leeft. Kun je zeggen God accepteert je zoals je bent, maar nee ik denk dat het niet zo simpel is.
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Zijlijn  schreef op: 08-04-2014 09:49:40
als er een god bestaat, en wij zijn zijn kinderen...
dan heeft ie een heleboel verschillende...
maar dan geloof jij dat:
hij je vergeeft je als je bidt om vergiffenis na je zonden, als je in hem gelooft, toch?
en als je in hem gelooft en hem eert mag je bij hem wonen, toch?

ik vind dat een vrij narcistische god

ik kan me niet voorstellen dat je als ouder alleen de kinderen die jou geweldig vinden en bij je komen om raad bij je laat wonen
(tenzij je een narcist bent)

ik kan me wél voorstellen dat als het waar is dat ie onze vader is, het niet uitmaakt wat je doet of laat. Het blijft je vader en je blijft zijn kind, lijkt me.
Dat je vader een grens trekt bij een moordenaar of een verkrachter, of iemand die je andere kinderen het leven altijd maar opzettelijk zuur maakt dan zegt: ik trek mijn handen van je af...kan ik me wél voorstellen.

maar, als god een goeie vader is, gaat het niet om de liefde voor hém, maar voor je liefde voor de medemens, je mededogen, je goedheid. 
als god een goeie vader is wil hij dat zijn kinderen zélf nadenken, kritisch zijn, ontdekken, zelfstandig hun leven leren leven. Als ze hulp nodig hebben komen ze bij hem, zo niet, niet. Maar het blijven zijn kinderen.

Een goeie vader sluit niemand uit. Een goeie vader wil niks 'terug'voor zijn vader zijn.

daarom denk ik dat god liefde is en onvoorwaardelijk.
tot op de hoogte van puur slecht zijn, waardoor je een gevaar bent (geweest) voor de andere kinderen.

maar als god bestaat.....is het géén zelfverheerlijkend iets of iemand. Maakt hij geen verschil tussen zijn kinderen. Alleen zou hij ze op andere manieren benaderen. Degenen die hem opzoeken en bij hem uithuilen, daar is ie voor. Degenen die hem de rug toekeren, niet alles geloven wat hij (via via) zegt, hem afstoten...dat zijn geen slechterikken. Dat zijn gewoon kinderen die er anders mee omgaan
en als veel later blijkt dat ie er tóch echt is, dan krijgen ook zij wel een plekje hoor.




 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jen9  schreef op: 08-04-2014 09:50:20
Verplichten. .nee..maarvolgens veelchristenen ga jw na je dood naar de hemel of de hel. En heb je zodra jw dood bent feen keuze meer. ..
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Boterbloem  schreef op: 08-04-2014 10:01:16

Denk dat het niet gaat om wat veel christenen vinden, het gaat er denk ik om wat God in de bijbel zegt. En ik persoonlijk kan alleen het zwart witte gedeelte vinden, en het grijze gedeelte (nog) niet.
Dat kunnen we dan zelf gaan invullen, maar hoe nuttig is dat?
Misschien gaan ze wel naar de hel, misschien worden ze wel geoordeeld op hun daden. Misschien heeft God wel een verschil in mensen die hadden kunnen weten en mensen dien iet hadden kunnen weten of die zo beschadigd zijn waardoor ze niet konden geloven of of of... Maar het staat er mijns inziens gewoon niet.
Daarom kan ik enkel aanmoedigen te zoeken. Meer niet. Niet alleen bij bijvoorbeeld jullie, maar ook mijn eigen kinderen. Zij zullen ook deze keuze moeten maken, of mijn man. Ze hebben allemaal hun eigen keuze.

Lisje, die visie heb je uit de bijbel? Of eigen invulling? Want ik hoorde laatst ook iemand die uit de bijbel had dat God meerdere levens zou geven, maar die had op dat moment geen tijd voor uitleg. Dus nu je dit zo zegt dacht ik: misschien dat jij dat toevallig weet.

Zijlijn, om echte liefde te hebben tussen mensen moet het wederzijds zijn. We kunenn God wel van alles gaan verwijten maar ik vind het gek dat het in het echtel even ook niet zo werkt.
En echte vader heeft altijd lief, oke een verkrachter hoeft dan niet? Waarom dat niet? Dan vul je het te menselijk in mijns inziens.


Waarom vind je het echte liefde om mensen te verplichten bij je te wonen, is dat niet narcistisch? Dat mensen die niet in hem geloven hem toch moeten eren?

We hebben hier net te maken met een mens, maar met God. God is heilig. Dus er komt iets meer bij dan he makker ofzo...
Dat heeft niet met narcisme te maken, alleen hij is Goddelijk en geen mens. En die relatie is toch anders.

God maakt geen verschil, maar hij laat je wel de eigen keuze. Net als mij.

het gekke is alleen dat we het dan ineens niet meer liefdevol vinden. Ineens is het narcistisch als je niet verplicht wordt bij hem te wonen en hem te eren, en dat snap ik dan niet.

Het komt op mij heel tegenstrijdig over als ik eerlijk ben. We maken zelf een beeld van God en als hij er neit aan voldoet is hij narcistisch of gemeen of geen liefde of wat dan ook...

En het is raar dat er vergeving is voor mensen die verkracht of gemoord hebben maar in hem geloven en vergeving willen (net als een kind die vol berouw naar zijn ouders gaat) maar iemand die je negeert niet bij je verplichten te wonen is ook raar. Ik snap dat dus echt weer niet. Vin de logica van God dan weer logischer als ik eerlijk ben.

God kan ook nu trouwens nog tot je spreken ;-) dus het hoeft niet enkel via via te gaan. Dat is het fijne van een Levende God. Die bevestiging. Dat is tevens waardoor ik kan zeggen dat geloven niet niet zeker weten is, maar dat het een vast vertrouwen is omdat ik het wel zeker weet. Daarom durf ik Hem te vertrouwen, omdat er geen twijfel is.



 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jen9  schreef op: 08-04-2014 10:09:47
Nee Boterbloem. .voor mij is er geen gid.. ik praat over wat anderen zeggen. . Ik geloof niet..dus haat m ook niet..geef geen veeld aan m... Heb t alleen over de meningen van ander en zo zie ik dw bijbel ook
.mooie verhalen. .Door mensen geschreven. ..
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Boterbloem  schreef op: 08-04-2014 10:16:34
geef geen veeld, kan die ff niet vertalen.

Denk dat je een mening van God niet moet baseren op wat anderen zeggen, tegelijkertijd gaat dat voor jou niet op, want je kent de bijbel. Dus je weet zelf ook wat er staat.
Maar voor mensen die het niet weten is het vooral belangrijk niet enkel te baseren op wat anderen zeggen (ook zoals ik) maar zelf te zoeken en te ontdekken. Zelf een relatie met jezus aan te gaan. 

Ik neem ook niet alles aan, het mooiste vind ik wel dat nu ik contact heb met steeds meer mensen die ook kunnen zeggen dat ze een relatie hebbenmet de levende God, dat steeds meer ideeen overeen blijken te komen, in plaats van wat ik standaard heb geleerd. Dat vond ik best moeilijk in het begin, dat mijn beeld zo veranderde ten opzichte van wat ik standaard leerde in de kerk. Toch is dat voor mij weer een bewijs hoe levend God nu ook nog is.

Maar het blijven ingewikkelde gesprekken, omdat we idd vanuit 2 visies praten, of 3 eigenlijk:
God bestaat
God bestaat niet
God bestaat maar het is anders als hoe het in de bijbel staat.

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Zijlijn  schreef op: 08-04-2014 10:25:06

Quote Boterbloem:

Maar het blijven ingewikkelde gesprekken, omdat we idd vanuit 2 visies praten, of 3 eigenlijk:
God bestaat
God bestaat niet
God bestaat maar het is anders als hoe het in de bijbel staat.



ik denk dat je daar gelijk in hebt



 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jen9  schreef op: 08-04-2014 10:29:56
beeld  whoehaa stomme telefoon.

Ik geef dus geen beeld aan hem. haar of het.. waarom? Ik reageer dus alleen op beelden van anderen..

Ja, ik ken de bijbel, maar zoveel lezers, zoveel interpretaies, zelfs de grootste geleerden op dat punt zijn t met elkaar ineens. En voor is de bijbel een mooi boek, mooie verhalenw aar je heel wat van kunt leren, maar voor mij niet geschreven uit god's visie. wat niet wil zeggen dat het prima levenslessen zijn soms.
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jo  schreef op: 08-04-2014 10:32:50
Er zijn meerdere geloven, meerdere bijbels dus ze kunnen niet allemaal gelijk hebben toch?
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jen9  schreef op: 08-04-2014 10:34:09
Meerdere bijbels? Vertel!
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Anne Mv 3  schreef op: 08-04-2014 10:35:32
Tussen mensen kunnen enorme verschillen zijn, het is ook niet voor niets dat er zoveel verschillende kerken en geloofsgemeenschappen zijn terwijl ze allemaal belijden dat de Bijbel waarheid is en dat het persoonlijk kennen van Jezus verlossing brengt.

Zoveel verschillen in geloofsbeleving, wat wel en wat niet mag - verschillen die niet te overbruggen zijn. Toch geloven ze in dezelfde God, maar God is zoveel groter en zoveel machtiger, Hij is God!

Ik heb er ook jaren mee geworsteld hoe dat zit en hoe dat kan, en eigenlijk is de conclusie dat ik niet moet luisteren en mij niet moet laten leiden door wat mensen zeggen maar door wat God zegt.

Persoonlijk geloof ik dat mensen God kunnen verstaan, en dat kan op veel manieren zijn maar de basis is wel dat alles wat je leert, hoort, aanspreekt uiteindelijk te herleiden is naar de Bijbel.

Vroeger heb ik geleerd dat God heilig is, dat ik niet zomaar alles mocht zeggen tegen Hem en bidden dat doe je in stilte, eerbiedig.
Er waren momenten in mijn leven dat ik gewoon tijdens het auto rijden verwijten riep naar God, ' hoe zit dit dan, hoe zit dat dan'
"Ja, ik kan niet anders dan erkennen dat U er bent, maar waarom dit en waarom dat..."

En God gaf antwoord, soms door een lied, soms door wat ik las in de Bijbel, soms door iets wat iemand zei of deed, soms gaf Hij geen antwoord maar gaf Hij wel rust.

Ben ik beter dan iemand die niet gelooft? Ik denk dat er veel mensen zijn die niet geloven die meer ' goede werken'. doen dan dat ik doe.
Doet het er dan niet toe of je gelooft of niet? Ik geloof dat het er wel toe doet, maar ik geloof ook dat ik niet het recht heb om te oordelen over het geweten van een ander.
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jen9  schreef op: 08-04-2014 10:36:28
Mooi Anne!
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Fluit  schreef op: 08-04-2014 10:38:22
Wat ik mij ook afvraag... Waarom zo complex??? Waarom moet je God vinden??? Waarom is hij niet voor iedereen gewoon luid en duidelijk aanwezig? Dat zou een hoop gedoe schelen... 





 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Fluit  schreef op: 08-04-2014 10:42:04
En wanneer hij niet luid en duidelijk aanwezig is voor veel mensen, wat vormt dan de drijfveer om te gaan zoeken? Ik bedoel, ik geloof niet en heb God in mijn ogen niet nodig. Ik ben gelukkig, heel blij met het leven, ook als het straks gewoon stopt en geen hoger doel heeft. Ik leef nu en geniet nu! Ik heb rust... allemaal zonder een God in mijn leven...
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Boterbloem  schreef op: 08-04-2014 10:48:46
Mooi Anne!

Fluit, ook een mooie vraag. Tegelijkertijd denk ik: is God niet luid en duidelijk aanwezig maar zijn wij soms gewoon niet stekeblind haha.

Kijk naar de wonderen, dan zeggen we direct: toeval! Kijk naar de natuur, dan zoeken we de oplossing in de evolutie. Kijk naar hjoe de mens in elkaar zit, maar we erkennen het nog niet.

Kijk naar mooi wetenschappelijke dingen, is het een melkwegstelsel ofzo waar een kruis in verwerkt zit, wat was dat toch? En die verbinding tussen XX en XY chromosomen die door een kruis bij elkaar gehouden wordt en zo nog meer dingen. Leuke grapjes van God ;-)

Als de wind bestaat maar ik ontken het omdat het het licht is wat is voel, betekend dat dan dat de wind niet bestaat of niet overduidelijk aanwezig is, of adt ik het ontken/ niet kan of wil zien?

Ooooooh moeilijk.

Al zou ik het ook makkelijker hebben gevonden als God af en toe even kiekeboe deed om de hoek van de deur haha.
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jen9  schreef op: 08-04-2014 10:53:00
Boterbloem. ..dat vraag ik me ook vaak af. .waarom worden se goede dingen. .zoaks in jou stukje aan god toegeschreven. .maar komen de slechte dingen van de mens. . Ik dwnk dat veiden can de mensen komt. . En ja..ik ben een evolutie gelovige. .zeker met al t nieuwe bewija van de laatste tijd. 
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Anne Mv 3  schreef op: 08-04-2014 10:59:02

Waarom is Hij niet luid en duidelijk aanwezig? In mijn beleving is Hij wel luid en duidelijk aanwezig.
Ik heb heel erg hard geprobeerd niet te geloven dat God bestaat maar er zijn teveel vragen die juist dan onbeantwoord blijven.

Alles heeft een begin en einde, hoe zit het dan bijvoorbeeld met de aarde? Ooit was er een begin, of dat nu de oerknal was of de schepping - 6000 jaar geleden of 1000.000+ jaar geleden... maar wat was daarvoor dan? en daarvoor?
Wat is er over 1000 jaar? Gaat dit leven op aarde maar door en door? zo goed zorgen we er toch niet voor...

Als ik zie hoe mooi de natuur is, hoe alles in je lichaam afgestemd is op elkaar. Als de aantrekkingskracht van de aarde net iets sterker zou zijn of net iets minder sterk dan zouden we niet kunnen leven hier op aarde. Dat alles, en nog veel meer - 'laat luid en duidelijk zien dat er een God is'

Fijn dat je gelukkig en blij door het leven gaat, Fluit. Bijzonder!
Maar is het voor jou dan nooit een vraag waar alles voor dient?
Alleen het leven nu en dan niets?
Hoe zie jij dat dan?

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jen9  schreef op: 08-04-2014 11:03:45
Nee, ook ik ben gelukkig en ik denk ook niet dat er een hoger doel is. Ik denk ook dat er geen leven na de dood is. En ik denk dat t gewoon een keer ophoudt met de aarde.. kan ook niet anders, de zon bestaat namelijk ook nog maar een x-aantal jaar.. maar voor die tijd is t gewoon al over....
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jo  schreef op: 08-04-2014 11:08:40
Jen9, neem de Nederlandse bijbelvertaling en bv de Statenbijbel,zo bedoel ik het.
De Islam heeft een Koran, de Moslims weten 200% zeker dat dit het enige boek is en het enige geloof, Christenen geloven 200% in de bijbel en in hun Christelijk geloof.
Maar het zijn dan 2 geloven, dus welke is dan waarheid?
Zo zijn er nog meer goden, neem het Hindoeisme, deze mensen geloven in meerdere goden, en geloven net zo zeker in hun geloof als bv Christenen en Moslims.

Maar misschien is er ook wel niet 1 God maar zijn er inderdaad gewoon veel meer

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jen9  schreef op: 08-04-2014 11:09:53
helemaal eens Jo!
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Fluit  schreef op: 08-04-2014 11:17:12
Ik snap heel goed dat voor mensen die in God geloven God luid en duidelijk aanwezig is, in alles!

Voor mij zijn de wonderen of moeilijk te begrijpen dingen in het leven inderdaad toeval of gewoon heel mooi op elkaar afgestemd. Ik zie het eigenlijk vrij eenvoudig, net als de evolutietheorie in mijn ogen vrij eenvoudig werkt. Dit is voor mij ook makkelijker te geloven, omdat het bewijs voor de evolutie voor mij luider en duidelijker aanwezig is...

Ik weet niet wat er voor het ontstaan van de aarde was en ook niet wat er in de toekomst is, maar ik vind dat ook niet erg dat ik dat niet weet. Ik denk er natuurlijk wel over na, omdat het gewoon interessant is, maar ik kan er prima mee leven als ik er geen verklaring voor krijg.

Hetzelfde geldt voor een hoger doel in het leven. Ik vind 'gewoon' leven een hoog doel op zich! Voor mij hoeft er geen hoger doel te zijn.

Het lijkt misschien of ik het leven heel laconiek zie, maar dat is zeker niet zo! 
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Fluit  schreef op: 08-04-2014 11:19:07
Jo, dat is ook een vraag voor mij. Waarom dan zoveel verschillende manieren van geloven? Waarschijnlijk omdat mensen gewoon zo verschillend zijn!?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | Volgende


Reageren op 10 Dagen bidden en vasten
Naam
Bericht