Menu
 

Topic:

10 Dagen bidden en vasten

Katrientje  schreef op: 06-04-2014 18:36:48
Ik heb op verschillende plaatsen er al iets over gedeeld hier het verslag. Hoe het echt was is niet in woorden over te brengen, zoooo geweldig! Echt een super ervaring. Jezus voelen, omarmt worden, gevuld worden door de Heilige Geest dat zijn dingen die je niet kan overbrengen maar zelf moet meemaken om te begrijpen.

Hier het verslag:


Ik ben van 27 maart tot 5 april weg geweest naar de bidden en vasten conferentie in Aalsmeerderbrug onder leiding van Herman Boon.

Wat was het geweldig! Super mooie, warme en veilige dagen beleefd en er is zoveel gebeurd die dagen....

Dinsdag voor ik weg ging had ik last van koliek aanval van buikpijn en ben ik naar de hap gebracht urine controle, buik onderzoek en door gestuurd naar de huisarts de volgende dag, dus woensdag om 16.00 kon ik daar terecht, bloedonderzoek gedaan en vrijdag kon ik terug bellen voor de uitslag, maar ik had alles geregeld voor deze dagen en ik wilde hier zo graag heen! Overleg gehad met de huisarts, die vroeg wat het inhield en ik heb het zo goed als kwaad uitgelegd, ik was er nog nooit geweest dus heb alleen ervaringen van anderen kunnen neerleggen.

10 dagen niet eten
verdunde sap/thee/bouillon en water drinken
bidden
bijbellezen
zingen/aanbidding
tongen taal spreken
genezen
bevrijden
Gods Vaderhart leren kennen
Zijn stem leren verstaan
profetie en zelf gaan profeteren


Donderdag kwam ik er aan samen met 2 lieve vriendinnen, we hadden een trekkershutje gehuurd op een jachthaven, met 2 stapelbedden en een tafel met stoelen. Meer hadden we niet nodig. We hebben onze spullen daar neergelegd, een geweldig hans en grietje achtig huisje. Daarna direct door naar de kerk waar in dit gehouden mocht worden. Bijna 400 mensen hadden zich daar verzameld en met z'n allen zijn we begonnen met inschrijven, boeken ontvangen, parkeerkaart ontvangen en een flesje water en een pen. Daarna ging de zaal open en ja hoor het startte! Het was echt super gaaf! Ik heb er zoveel meegemaakt. 

Vrijdag heb ik leren bidden in tongentaal, de taal waar niks en niemand tussen komt die mij versterkt, die extra kracht heeft, die precies overbrengt wat het belangrijkste is. Ook had ik gebeld voor de uitslag van mijn bloedonderzoek en ik had nierstenen. Wel groenlicht van huisarts en assistente om te blijven bidden en vasten, zij vonden dit zeer goed en heel gezond! En mooi dit kan je alleen vol houden met God en de kracht die je krijgt van de Heilige Geest.

Zaterdag had ik een koliek aanval weer en hebben ze gebeden, ik wilde perse blijven! En mijn pijn verdween ze vroegen of er nog meer was, en er was nog zoveel meer:

ik leefde met leugens over mezelf in mijn hoofd, door alles wat ik had meegemaakt. Leugens als: denk nou niet dat je iets kan of je bent het niet waard, je verdiend het niet, je bent raar, niet mooi, niemand houd voor altijd van je. (je gedachten bepalen je handelen)

ook had ik dingen over mezelf uit gesproken die niet goed zijn als: het was beter om niet te leven, ik krijg nooit meer een partner, ik wil nooit meer iemand vertrouwen etc (dingen die je zegt die gebeuren, woorden hebben macht!)

ook had ik nooit de zielsband met mijn moeder en mijn ex doorbroken, in de geestelijke wereld zat ik nog aan hun vast en hadden ze dus nog macht over mij.

Bij de teamleden die voor mij gebeden hadden om mij te genezen heb ik alles neer gelegd en hun hebben gebeden en mij bevrijd:

Van de macht van afwijzing
Van de vloek van afwijzing
Van de macht van angst
Van de vloek van angst
Van de macht van dood
Van de vloek van dood
Van de macht van onterechte kritiek
Van de vloek van onterechte kritiek

De leugens die ik over mezelf had hebben we samen om weten te buigen, leugens gaan als een stromende rivier door je hoofd, ertegen in gaan lukt bijna niet. Maar deze rivier ombuigen en dus een nieuwe weg graven dat lukt wel. Dus voor elke leugen hebben we een waarheid gezocht die ik voelde en die hebben we uitgesproken en de leugens verbroken, en elke leugen die ik over mezelf gehoord had van andere hebben ze de tegenovergestelde kant als zegen over mij uitgesproken (woorden hebben macht)

Daarnaast hebben ze de zielsband met mijn moeder in de geestelijke wereld verbroken zodat ik daar helemaal los van was en er geen macht meer in zit. Ook de zielsband met mijn ex man hebben ze ook verbroken, als je trouwt dan ben je in de geestelijke wereld ook aan elkaar verbonden en als je dan gaat scheiden en een andere partner krijgt is dat hier op aarde prima maar in de geestelijke wereld lopen er dan dingen door elkaar en dat kan er voor zorgen dat je hier op aarde veel problemen kan krijgen, veel tegenslag ondanks dat je je best doet om alles goed en netjes te doen. 

Ook vroegen ze of ik wilde bidden voor een partner van God gezonden en ik gaf aan dat ik eerst verder lekker zo door wilde, met mijn kindjes en lekker veel tijd om de relatie met God goed te houden, ik merk dat ik enorm groei in mijn geloof. Dat ik steeds meer dingen leer en het is heerlijk! Er is nog zoveel meer. 

Het team vond mij enorm wijze en lieve vrouw, ze hadden zelden iemand gezien die zoveel meegemaakt had op mijn leeftijd, en die zo in het leven stond en zo met alles omging en ze wilde dat zegenen en uiteindelijk hebben ze na gesprek met mij toch een gebed gedaan voor een partner die God speciaal voor mij heeft, die goed zal zijn voor mij en de kindjes en dat God onze relatie en ons samen leven zegent.

Ik ging hier naar toe, moe/vol zorgen/met angst/zonder te weten wie ik was/kon geen liefde aanvaarden/kon liefde niet voelen/kon niet omgaan met complimentjes. En dat alles veranderde deze dag! geweldig. Ik straalde, en alle mensen die er waren zagen het verschil en vonden dit zo gaaf. Het gaf hun moed dat wat er ook gebeurd het goed komt, dat God wil genezen en herstellen!

Zondag hadden we een dienst over roeping, veel zingen en aanbidden, weer veel voorbede doen voor anderen en jezelf, bijbelstudie we leerde over boze machten, wat ze aan kunnen richten. We leerden over bevrijding en s'avonds hadden we de eerste bevrijdings sessie. Veel mensen maken afwijzing mee, pijn, angst (zelfs paniek van hoogtevrees of donker kan machten in je los maken die je in de greep/vast houden/belemmeren) drugs, alcohol, porno, verkrachting, incest, mishandeling, geen liefde in je leven ervaren, foute films, occulte praktijken, verkeerde muziek etc. En al die machten werden aangesproken en in de naam van Jezus moet alles wijken, Jezus heeft alles overwonnen en als je in Zijn naam spreekt tegen iemand die ook waarlijk in God geloofd dan kan het geen stand houden, doe je dit bij mensen die niet in God geloven en niet waarlijk voor Jezus gekozen hebben, dan komt deze macht nog 7x zo sterk terug. En bij sommige waren ze al zo sterk aanwezig. Dat verschilt enorm per persoon. Hoe diep iets vast zit.

Maandag ook zo verder.

Dinsdag op woensdag had ik een droom: ik zat in mijn oude klas met leerlingen en een leraar. Er kwam een meisje binnen met een foto van iemand die ze geweldig vond, ik vroeg of ik mocht kijken en dat mocht, en ze bleef volhouden dat ze die jongen zo geweldig vond. Dus ik vroeg haar en vind die ander jou ook geweldig? Nee oo die weet niet eens dat ik deze foto heb, het is een voetballer. Ik vertelde dat er iemand is die helemaal gek op haar is, die al heeeel lang op haar wacht en als ze Hem leerde kennen dat ze zeker ook gek op Hem zou zijn. Toen kwam de leraar naar mij toe en die zei: katrien, ja die heeft altijd al een praat en schrijfkunst gehad.

Dit was een bemoediging voor mij om vrij uit te spreken niet bang te zijn. Deze droom voelde zo goed en fijn, erg opbouwend!

Woensdag werd er gevraagd wie er gedoopt wilde worden, er was vrijdag een doopdienst/onderdompeling als volwassenen, en ik kon niet anders dan gaan staan.

Donderdagochtend had ik getuigenis aan Herman Boon en Jan van der Vlist gegeven die deze conferentie leiden en ze waren enorm onder de indruk. s'Middags ben ik de straat opgegaan om te evangeliseren dit was enorm mooi. De liefde van God doorgeven door dingen uit te delen, mensen te helpen. Zo mooi boodschappen naar huis tillen en dat mensen dan vragen als je bij hun huis bent: waarom doet u dit mevrouw? Omdat God voor mij ook zo lief is wil ik lief voor u zijn. Of bloemen geven aan iemand die je ziet en zeggen u heeft de groeten van de Maker Hij houdt van u moet ik doorgeven. Dan krijg je vanzelf gesprekken en mensen gaan er over nadenken. Super mooie ervaring. s Avonds een open avond waar 10 mensen tot het geloof zijn gekomen!

Vrijdagmiddag ben ik gedoopt door onderdompeling en heb ik enorm mooie dingen mee gekregen: Herman en Jan hadden de hele nacht bezig geweest met wat ik verteld had, ze waren onder de indruk, en vonden mij zo'n lief en bewonderingswaardig mens, zoals ze mij de afgelopen dagen ook mee gemaakt hadden. Ik heb mooie dingen mee gemaakt en ze gaven aan dat God heel dicht bij mij is, door mij heen heel sterk werkt, dat ik nooit bang hoeft te zijn omdat ik sterker beschermd word als ooit, Jan zag een klaproos met 2 klaproosjes dicht bij haar en het stormde maar ondanks de storm waarin ze bogen kwamen ze overeind en straalde ze met z'n drietjes nog sterker als eerst! Er gaaaan heel veel mooie dingen komen op mijn pad en ik ga een boek schrijven, 1 boek?? nee heel veel boeken! Er waren nog 10 andere mensen gedoopt maar bij mij stond echt de hele kerk om mij te feliciteren en mij te knuffelen, en halverwege kwam Herman er tussen door rennen, lieve schat kom eens en kreeg ik een dikke knuffel (alweer van hem) hij zegt ik heb iets voor jou, je bent enorm speciaal en toen kreeg ik cd's en boekjes van hem en een hand van steen met daarin een parel. Daarna mocht ik pas weer terug in de rij om naar de mensen terug te gaan. Iedereen viel het op dat zoveel mensen naar mij toe kwamen om te feliciteren. Mooie dingen mee gekregen erg leuk!

Zaterdag onze eerste maaltijd het Avondmaal, heel bijzonder na 10 dagen niet eten doet dit heel veel met je, dan voel je de kracht ervan door je hele lichaam gaan! Herman en Jan gingen hierna gelijk weg en weer verder en kwamen kwamen nog even weer naar mij toe om mij weer te knuffelen ja zei Herman ik zei toch dat er mooie dingen kwamen: hier weer zoiets moois kom meissie en toen kreeg ik weer een knuffel.. 

Ik heb geweldige dagen mee gemaakt! Dit was enorm gaaf om mee te maken. Als je nergens in geloofd dan raad ik je aan hier heen te gaan.

Mensen die gehoorapparaten dragen gingen zonder weg. Iemand met ALS kwam in een rolstoel kon niets, en op dag 9 ging hij lopend naar Herman: ik heb een probleem ik heb mijn rolstoel niet meer nodig. Benen groeiden aan en werden even lang. Mijn nierstenen weg! Mijn ruggenwervel weer recht. Als je hier geweest bent kan je er niet meer om heen!

God bestaat, alleen de boze machten ook. Jezus is sterker maar die boze machten gaan niet weg zonder dat je in Jezus geloofd en je met autoriteit deze boze machten in de naam van Jezus weg stuur.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | Volgende
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Blauwtje  schreef op: 08-04-2014 20:49:33
Ik snap er geen bal meer van  

Omdat ik niet geloof, geloof ik ook niet in de gelegenheid en kansen om hem te zoeken, snap je?
Voor mij is hij er gewoon niet.

Ik geloof in het goede van de mens, ik denk dat god (om het dan maar een naam te geven) daarin schuilt.
Ik leef hier en nu en wil het hier op aarde zo goed mogelijk doen.



 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Katrientje  schreef op: 08-04-2014 20:53:32

Jij kiest dus zelf om niet in Hem te geloven (dat mag)  je leest hier namelijk over Hem en je hebt middelen om Hem echt persoonlijk te gaan leren kennen. Jij wilt dat niet, jij wilt geloven in dat het schuilt in goed doen hier op aarde. Dus jij kiest bewust niet voor Hem maar voor het goed doen. Die keuze heeft een consequentie. 


 


Snap je? Ik leg het nu even uit gebaseerd op jou stukje even.


Omdat jij kiest voor het goede en niet voor Hem, zal Hij je niet opdringen om straks een eeuwigheid bij Hem te moeten door brengen. Dat wil je nu niet, en dus zal Hij  je daar niet toe dwingen.


 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Katrientje  schreef op: 08-04-2014 20:54:59
Hier een grappig filmpje van een cabaret voorstelling die Herman doet:

https://www.youtube.com/watch?v=4WbK8Rv4JUI
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Blauwtje  schreef op: 08-04-2014 20:59:09
nee, je ziet het echt verkeerd. Ik kies er niet voor om niet in hem te geloven..ik geloof niet in hem.
Das geen keuze, das gewoon zo. Daar kan ik nog 20 pagina's over gaan lezen of zelfs een bijbel gaan lezen; het wordt er niet anders van.

Hoe kan ik nu niet voor hem kiezen als ik hij niet bestaat? (voor mij)

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Katrientje  schreef op: 08-04-2014 21:03:35

Hij kent jou allang, heeft al voor jou gekozen, heeft Zijn Zoon naar de aarde gestuurd om jou te redden. 


Dat jij dat niet geloofd wil niet zeggen dat dit niet waar is. Jij geloofd dat niet en dat kan en mag. Maar als je niet in Hem geloofd waarom zou je dan bij Hem willen zijn?

Je gaat toch ook niet naar een koning waar je niet in geloofd.


Wil je naar de koning toe moet je eerst geloven dat hij leeft. Wat je ook kan doen is denken, hij leeft tot ik het tegendeel ervaren heb. Ik ga eerst eens op zoek naar zijn paleis wie weet leeft hij echt. 

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Blauwtje  schreef op: 08-04-2014 21:09:40
Je kunt het ook omdraaien:

Dat jij geloofd wil nog niet zeggen dat het waar is...

Ik geloof niet.
Hij kent mij niet, want hij bestaat niet.
In mijn optiek, laat ik dat zeggen want ik wil niemand voor het hoofd stoten.
Probeer alleen uit te leggen dat alles wat erbij komt voor mij niet bestaat, dat is er niet. Omdat ik niet geloof.
En ik hoef al helemaal niet gered te worden.
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Katrientje  schreef op: 08-04-2014 21:12:44
Als je niet in Hem geloofd, je weet wel dingen over Hem, je hebt over Hem gehoord en je weet van Zijn bestaan (je hoort het van verschillende al geloof je dat zelf niet) waarom zou je dan bij Hem willen komen in de Hemel als het wel waar blijkt te zijn?
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Blauwtje  schreef op: 08-04-2014 21:18:20
Ik zal het zo zeggen; voor mij is het een hersenspinsel.
Ik wil echt niemand kwetsen want ik vind het prachtig dat mensen houvast hebben aan hun geloof. Dat moet iedereen zelf weten en ik zal er nooit iemand over aanvallen. Leven en laten leven en als mensen gelukkig zijn ben ik dat ook.

Ik weet NIET van ''zijn'' bestaan.
Ik wil NIET bij ''hem'' komen...wie wie? bij wat? Ik geloof NIET in een god.

Ik weet niet hoe ik duidelijker moet zijn dan dit.


 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Katrientje  schreef op: 08-04-2014 21:23:57

Ik reageerde op jou stukje dat het geen vrije keus zou zijn als God mensen die bewust niet in Hem willen/kunnen geloven naar de hel stuurt. 


 


En wil uitleggen dat het juist een bevestiging is van de vrije keus die je hebt. Het zou juist geen vrije keus zijn als Hij je dan ondanks dat je niet in Hem wilt/kunt geloven Hij je toch bij Hem laat wonen. Dat is geen vrije keus. Hij laat je hier op aarde kiezen bij wie  je wil horen, bij Hem of niet bij Hem. 

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jen9  schreef op: 08-04-2014 21:25:26
niet kunnen is geen keuze, daarom heet t ook kunnen en niet willen, lijkt me vrij simpel.
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Blauwtje  schreef op: 08-04-2014 21:26:16
Volgens mij kom ik niet door
Ik stop met deze discussie.
Vind het fijn voor jou dat je er gelukkig mee bent hoor
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jen9  schreef op: 08-04-2014 21:29:30
Dat is t ook he, t is asof je tegen een loden deur praat.. Dat heb ik met veel christenen, die zeer overtuigd zijn dat hun waarheid de enige waarheid is.. En daar bedoel ik bijvoorbeeld niet Boterbloem mee, maar wel jou Katrien...  Discusiie is al niet eens mogelijk. ik sla jouw stukjes nu ook 9 van de 10 keer over. Ik vind t fijn voor je, hoewel ik wel bang ben dat je jezelf aan t verliezen bent., maar dan nog....
Ik trek ze gewoon niet meer, die stukjes. Ga er ook niks meer over zeggen, t is zinoos
dat ligt niet aan t geloof, want kan met veel gelovige meiden hier  goed discussieren...
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Boterbloem  schreef op: 08-04-2014 21:34:27
Zit me net te bedenken: is het idd echt een keuze. Zoeken is een keuze, dus weten dat hij niet bestaat en toch op zoek gaan, of weten dat hij wel bestaat en toch zoeken waarom het niet zo zou zijn.

Maar idd, Blauw gelooft het simpelweg niet dus hoe kun je dan zoeken, ik vind dat een hele mooie vraag. Jen stelde hem eerder ook al en het houd mij bezig...

De twijfelaars hebben een keuze, maar als je het zeker weet... Ik ga niet op zoek naar waarom God niet bestaat omdat ik zeker weet dat Hij bestaat. Waarom zou het andersom wel gebeuren. Interessant iets waar ik nog maar even over na moet denken
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Blauwtje  schreef op: 08-04-2014 21:42:26
Ja dat is het Jen, kan wel blijven praten maar Katrien; je staat niet open voor hoe ik erover denk. Dat bestaat voor jou gewoon niet. Vandaar ik ermee stop. Als je mij vraagt of ik in roodkapje geloof is het ook een nee. Duidelijker kan ik het niet maken.

Boterbloem ik wil nog even benadrukken dat het met jou altijd fijn discussieren is, je staat open voor anderen en luistert ook echt naar ''de andere kant'' van het verhaal, om het even zo te zeggen.

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Boterbloem  schreef op: 08-04-2014 21:43:03

Quote Smvn&d:
maar jullie zeggen dat hij vader is enzo he.. snap ik allemaal.. 
maar als dat zo is, en die man bestaat, waarom heeft dan niet iedereen een twijfel, en waarom zijn er dan zoveel mensen die hem niet voelen? als hij je vader is en hij bestaat, en je kan hem zo goed voelen en zien enzo.. dan moet iedereen toch minstens 1x in zijn leven dat gevoeld of ervaren hebben? 



Nou wat jij hier zegt zou zomaar kunnen. Maar als je niet weet dat het God is, hoe weet je dan dat hij het was he? hihi.
Maken we het nog ingewikkelder LOL
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jen9  schreef op: 08-04-2014 21:43:48
twijfelaars hebben ook geen keuze,waarom sla je door naar 1 kant...  Ik denk niet dat je zoiets kan kiezen...
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Katrientje  schreef op: 08-04-2014 21:48:32

Sis ik denk dat wij mensen ook heel goed aan dingen die Hij laat zien een andere redenering kunnen hangen. Dan is het er wel maar zien we hiet niet als van Hem, snap je?


Daarnaast kan je ook je zicht ontnemen, je kan jezelf blind maken voor Hem. Doordat je van tevoren al overtuigt bent dat het niet is. 


Hij is namelijk overal! In jezelf, in de natuur, in Zijn woord. Hij staat naast je, voor je, achter je geestelijk gezien. Hij doet van alles om zichzelf zichtbaar te maken. Door andere mensen om je heen. God werkt door zoveel dingen!

Bij de 1 laat Hij zich groter, duidelijker zien als bij de ander. Maar ik geloof dat Hij zich aan iedereen laat zien, alleen ziet niet iedereen Hem erin. 

Niet kunnen geloven kan ook een keus zijn. Maar nog bedoelde ik dat niet blauwtje, jij stelde in een berichtje naar mij dat je het tegen vond spreken dat God vrij liet. Want als je niet in Hem geloofd terwijl je weet van Zijn bestaan, dan ga je naar de hel. Het enige wat ik wilde is duidelijk maken dat het juist vrijheid is dat Hij je dan laat gaan. 

Het kan trouwens ook een keuze zijn om iets of niets met het niet geloven te doen. Je kan het daar bij laten je kan er iets aan veranderen. Je maakt altijd keuzes. Denk ik....

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jo  schreef op: 08-04-2014 21:51:25
Misschien is God wel vrouwelijk
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Katrientje  schreef op: 08-04-2014 21:56:28

Quote Blauwtje:
Ja dat is het Jen, kan wel blijven praten maar Katrien; je staat niet open voor hoe ik erover denk. Dat bestaat voor jou gewoon niet. Vandaar ik ermee stop. Als je mij vraagt of ik in roodkapje geloof is het ook een nee. Duidelijker kan ik het niet maken.

Boterbloem ik wil nog even benadrukken dat het met jou altijd fijn discussieren is, je staat open voor anderen en luistert ook echt naar ''de andere kant'' van het verhaal, om het even zo te zeggen.



Ik sta er wel voor open blauwtje, je stelde mij alleen een vraag, die probeerde ik te beantwoorden het enige wat ik wilde laten zien is dat God je vrij laat en niet onderdrukt. Ik snap dat jij niet geloofd. Dat je met sommige dingen die ik schrijf niets kan. Ik schrijf dat niet omdat het zo moet zijn, maar om iets uit te leggen. Dus ook al geloof je het niet het gaat even om het beeld wat ik probeer neer te zetten. Dat God je niet dwingt.


 


Soms komt trouwens het ervaren van God ook veel later in je leven. God heeft met iedereen te doen, houd van iedereen en ik weet zeker dat Hij zich aan iedereen zal tonen. Alleen bij iedereen anders, maar ook op een ander moment. Wie weet wat er nog komt Sis? Of Blauwtje? We weten het niet. Er kan van alles nog komen in het leven...


Als ik denk aan het verhaal van Paulus die jaren lang Gods kinderen vervolgde en hoe hij uiteindelijk stil gezet werd. Dat het op die manier gebeurd zijn wel uitzonderingen maar het gebeurd nog. God werkt bij iedereen op een andere manier. Wel een manier die bij je past of die je nodig hebt denk ik....

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Jen9  schreef op: 08-04-2014 21:57:23
Of onzijdig.  Ik spreek meestal over hij/zij/het.e
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Mv E.l.s  schreef op: 08-04-2014 21:57:37
Haha, wie weet. Of ik voel heel vaak mijn eigen vader bij me, hoewel hij al 4 jaar overleden is. Vergis ik me en is het niet mijn vader, maar God?
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Suus  schreef op: 08-04-2014 21:57:40
Ik geloof niet in God, dat is geen keus want er is voor mij maar 1 optie. Hij bestaat volgens mij niet, daar kan geen wil iets aan veranderen
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Katrientje  schreef op: 08-04-2014 21:58:11
En ik zit te denken.... Je kan wachten tot Hij zich laat zien/ervaren/voelen maar je kan ook zelf op zoek om Hem te zoeken, of Hij er wel echt is, en hoe Hij dan zou zijn. Je mag ook vragen of Hij zich aan je wilt openbaren als je Hem wilt leren kennen.
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Ma Dalton  schreef op: 08-04-2014 22:02:25
Blauwtje/ Sis ik denk dat bij veel dingen waar ik denk .. oh wat een godsgeschenk.. ( de geboorte van mijn kinderen) dat een ander denkt .. OH wat een geschenk. ik ben ook gelovig opgevoed. Ik voel daar een vertrouwen. Maar denk dat je een gevoel alleen hebt of ziet als je erop let. als je van te voren vraagt let op alle groene auto's dan zie je er tientallen.. als je gewoon de weg opgaat en ik vraag het je na die tijd.. dan weet je het niet, niet op gelet. snap je wat ik bedoel?

ik denk trouwens dat je het verrschil erg goed kunt voelen tussen Boterbloem waar het geloven in god in haarzelf zit en het vertrouwen ook.
en het alleen maar na- bouwen van voorgekouwde doctrines van Katrientje. daarom kun je ook niet met Katrientje discussieren.. ze trekt dan weer een ander hoofdstuk open wat een ander heeft voorgedragen en wat dan ook nooit precies in de discussie past. het komt niet uit haar.. maar is goed uit het hoofd geleerd uit een boekje of een lezing of een voordracht.  draai maar weer af het plaatje. 


 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Katrientje  schreef op: 08-04-2014 22:02:50
Dat is ook een keus jouw enige keus. Een keuze die je ook mag maken! Je word daar geen ander of minder mens van, en ik word geen beter mens van mijn keus. Je bent vrij! Dat is juist zo heerlijk. We mogen vrij zelf een keuze maken. Je mag voor jezelf bepalen dat er maar 1 optie is, welke die dan ook is.
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Suus  schreef op: 08-04-2014 22:05:17
Dat is geen keuze... Sommige dingen zijn zoals ze zijn.... Ik kies niet om niet te geloven... Ik geloof het gewoon niet
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Debbel79  schreef op: 08-04-2014 22:06:43
Ik ben het compleet eens met blauwtje.
Ik geloof er ook niet in. God bestaat niet. Dat is voor mij zo klaar als een klontje.

Katrientje, geloof jij in aliens? Daar lees je ook van alles over. Zijn films van. Is aannemelijk. Want we zijn miljarden planeten, zouden wij de enige zijn met intelligent leven?
Nee zeker? Ik ook niet hoor. Voor mij net zo'n kul als god.
Terwijl er toch honderden theorieën over zijn. Mensen die ze gezien zouden hebben. Mensen die er onderzoek naar doen. Ee zijn zelfs vage beelden van.
Hoe denk jij daar over? Is het echt? Bestaat het?

Ik vermoed dat ik kan lullen als brugman. Maar dat wat ik ook zeg, jij nooit zal gaan geloven dat wr snachts space shuttles doorvdevluvht zweven met groene mannetjes erin. Of heb ik het mis?

Zo denk ik over god. Belachelijk en het slaat nergens op.
Maar dat is MIJN visie. En dat die van jou anders is moge duidelijk zijn.
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Katrientje  schreef op: 08-04-2014 22:07:56

Oke dan zo, als je niet geloofd of dat door eigen keus is of omdat je het gewoon niet geloofd, dan zal je er ook niet voor eeuwig mee opgezadeld worden. Dat is wat ik erbij denk...


 

 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Blauwtje  schreef op: 08-04-2014 22:08:44

Quote Katrientje:
En ik zit te denken.... Je kan wachten tot Hij zich laat zien/ervaren/voelen maar je kan ook zelf op zoek om Hem te zoeken, of Hij er wel echt is, en hoe Hij dan zou zijn. Je mag ook vragen of Hij zich aan je wilt openbaren als je Hem wilt leren kennen.



Ik ga toch ook niet naar roodkapje op zoek

ooh hihi..ik kan het je niet aan het verstand krijgen hoe ik het ervaar.
Geeft ook niets, even goede vrienden en ik wens je heel veel geluk met jouw geloof
 
Quote
RE: 10 Dagen bidden en vasten
Suus  schreef op: 08-04-2014 22:09:57
Ik wil ook helemaal niet naar de hemel, ik geloof er niet in.

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | Volgende


Reageren op 10 Dagen bidden en vasten
Naam
Bericht