Menu
 

Topic:

rauw etende jongen spoedprocedure bjz

Anna28  schreef op: 18-12-2012 12:38:30

Bureau Jeugdzorg begint een spoedprocedure om de 15-jarige Tom Watkins, die alleen rauw voedsel eet, uit huis te plaatsen. De jongen volgt al ruim twee jaar geen erkend onderwijs meer. Jeugdzorg wil dat hij op 7 januari weer naar school gaat.


Dat heeft Bureau Jeugdzorg maandag in een e-mail aan zijn moeder, Francis Kenter, laten weten. Ze had haar zoon uiterlijk 15 december naar school moeten sturen. Dat deed ze niet.

Kenter houdt haar zoon thuis van school omdat hij volgens haar door medeleerlingen wordt uitgelachen vanwege zijn manier van eten. Ook vindt ze dat er op school geen goed voedsel te verkrijgen is. Ze geeft haar zoon thuisonderwijs, maar daarin wordt ze niet erkend: ze heeft nog altijd geen vrijstelling van de leerplichtwet voor hem weten te bemachtigen.

Tom Watkins eet sinds zijn 5de jaar alleen maar rauw, ongekookt voedsel. Hij eet geen vlees, vis, brood, rijst, zuivel of suiker. Hij kreeg landelijke bekendheid nadat een documentairemaakster, Anneloek Sollart, een film over hem maakte: Rauw. Er is ook een tweede documentaire over hem: Rauwer. Die werd gisteren uitgezonden.

Een kinderarts trok over hem aan de bel bij het Meldpunt Kindermishandeling, omdat ze vond dat hij onvoldoende voedingsstoffen binnenkreeg. Hij had een groeiachterstand. Volgens de arts leek zijn groeicurve op die van een ondervoed kind uit Afrika. Anderhalf jaar geleden werd hij onder toezicht gesteld, op aanvraag van de Kinderbescherming.

Volgens Kenter had de rechter geen moeite met Toms manier van eten, maar alleen met het feit dat hij niet meer naar school ging. Ze stelt dat haar zoon zelf ook niet meer naar school wil. 'Tom en ik zitten op één lijn.'



Hier de eerste documentaire over het jongetje


Er is gisteren een tweede docu uitgezonden, te bekijken op deze site: 



Rauwer



Ook bij Pauw en witteman geweest:

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Senna  schreef op: 18-12-2012 14:57:49
Moeder heeft ook ouderdomsvlekken op haar handen.

Ws geeft ze de schuld van haar oudere uiterlijk aan wat ze tot 10 jaar terug at
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Alice  schreef op: 18-12-2012 15:01:52
Ik doe ook dingen die niet conventioneel zijn of waarvan sommigen zeggen dat het niet goed is. Ik doe het met het geloof dat het het beste is voor mijn kind en ik zou het ook heel zwaar vinden als iemand mij tot iets anders zou verplichten. 
Heb 't nu bvb over geen vit D bijgeven, nooit gedaan. We eten niet vegetarisch, maar eten wel heel weinig vlees. Mijn zoontje nog minder dan wij. 
Heb zelf nooit vlees gehad in mijn jeugd.. menigeen die mijn moeder daar op de gevaren heeft gewezen. Maar ik ben toch echt een heel gezond mens. 

Ik vind een raw food diet heel interessant, heb 't zelf ook wel 's uitgeprobeerd. Moet zeggen dat ik mij heel goed erbij voelde. Maar moeilijk vond om vol te houden. Waarschijnlijk is dat gewenning. Maar ik vond dat ik enorm veel fruit en groenten moest eten om een vol gevoel te krijgen. Kreeg die eigenlijk alleen van avocado's en banaan. En omdat wij voornamelijk biologisch eten, is dat wel een duur grapje. Dus ik vond het een te grote opgave, maar zo gek is het niet en je voelt je er zeker energieker en lichter door. 
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
An  schreef op: 18-12-2012 15:02:40
De hond drinkt stiekem wel melk of eet/drinkt ander producten met calcium. De hond had namelijk ooronsteking en calcium is de veroorzaker van ontstekingen!

Trouwens wat had die jongen met zijn arm?

 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
An  schreef op: 18-12-2012 15:03:28

Quote Senna:
Moeder heeft ook ouderdomsvlekken op haar handen.

Ws geeft ze de schuld van haar oudere uiterlijk aan wat ze tot 10 jaar terug at



Ja, dat komt vast door al die pindakaas die ze vroeger at!
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Claudia  schreef op: 18-12-2012 15:07:17
Lastig...zowieso denk ik dat de moeder alles met de beste bedoelingen doet.

De jongen vind ik er ook niet ondervoed uitzien, maar dat zegt dus niks. Want hij heeft een groeiachterstand (waarsch niet voor niks), als hij net zo lang als leeftijdsgenootjes zal je denk ik wel degelijk ondervoeding zien.
De buitenkant zegt mij nooit zoveel...ik denk dat uit bloedtesten etc wel blijkt dat er grote tekorten zijn.

Zo kende ik iemand die graatmager was, maar zowat elke dag hamburger en friet naar binnen werkte. Van de buitekant: niks aan de hand, maar de binnenkant wil je denk ik niet zien of wat er in het bloed te vinden is.

Ik vind de jongen in het 1e filmpje sprekender dan in de 2e. Ik vind hem er erg vlak uitzien.

Het niet naar school gaan, vind ik slecht..want de moeder  geeft de reden: hoe moeilijk wil je het een kind maken, op school is alleen slecht eten.
Maar als de jongen ZELF (zoals moeder beweert) echt rauw wil eten, dan zou dat geen probleem zijn en neemt hij alles mee van huis, dat deden ze immers bij de basisschool ook.
Dus ik vind dat ze zichzelf daarin flink tegenspreekt hoor. Zelf heb ik het gevoel dat ze gewoon niet wil dat hij gaat omdat ze bang is dat hij een andere mening gaat krijgen en "slecht"gaat eten, dus dat het niet zijn eigen keuze is voor dat rauwe maar echt die van moeder.
 
De moeder vind ik er niet gezond uitzien...
En ja ik heb echt mijn vraagtekens bij de gezondheid van die jongen. Hij is in de groei (of zou hij moeten zijn), bijv hersenontwikkeling etc. Je moet er toch niet aandenken dat je over 10 jaar erachter komt dat hij allerlei achterstanden heeft. De groei van hersenen etc stopt op een bepaald moment, en het terugdraaien kan dan niet meer.
Dus dat vind ik zorgelijk.
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
M@rion  schreef op: 18-12-2012 15:13:18
er is natuurlijk wel een verschil tussen raw food of een menu van alleen noten fruit en salades eten. hier zit gewoon te weinig in voor een kind in groei. lijkt me ook gewoon logisch dat er op den duur grotere gevolgen volgen. kind is nu al ondervoed en achter in groei, en moeder is ook erg dun! 
dat het kind thuis wordt gehouden vind ik belachelijk, zijn voeding hoeft niks met zijn onderwijs te maken  hebben!
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Boterbloem  schreef op: 18-12-2012 15:26:50

Vraag is alleen: is het kind achter in de groei of heeft deze een gezonde groei en lopen wij voor door die groeimiddelen?

Ik denk eerder het laatste...

Dat het kind thuis is komt door het pestgedrag van niet rauw etende kinderen. Daar zouden ze inderdaad wat aan moeten doen. TEgelijkertijd is het een keuze die je maakt. Het kind is vrij te kiezen, mag ook best wat anders eten van de moeder en doet het ook, en dan moet de jongen kiezen: Eet ik op school enkel rauw voedsel of kies ik voor iets anders om de pesters minder kans op pesten te geven...


 


Tegelijkertijd leert het mij dat ik mijn kinderen dus nu al moet leren dat andere manieren van eten niet minder goed hoeven te zijn en absoluut geen reden is tot pesten... Raar iets als je daar al om gepest wordt. Je moet slecht eten (patat, snoep, snacks) anders gaan we je pesten...

Vind hem niet vlakker als menig puber overigens. Sta daar van te kijken dat mensen daar een oordeel over hebben. Want je hebt heel uitsprekende opstandige pubers en pubers die zich gedragen zoals hem en daar tussenin. Dat heeft mijns inziens ook niets met eten te maken. Vond de band met zijn moeder er op tv iig goed uitzien. Ze had, zo het leek, alle tijd voor hem en ze konden communiceren, WAUW wat een verademing haha. 

Daarbij: ken ook menig persoon van 50 die er zo uitziet, dus ook dat zegt mij niets over rauw eten... SOmmige mensen zien er snel oud uit, andere niet. Mijn moeder heeft nog geen rimpel, gaat richting de 60 maar de rimpels zijn dan ook zelf opgevult ;-) ALs ik nu zou afvallen weet ik zeker dat ik ook al wel rimpels heb. Maakt mij dat ongezond? Of heb je gewoon een oudere huid?


Je ziet vaak dat zoiets ook gewoon in de genen zit... De een snel grijs de ander niet. De een snel gerimpeld, de ander niet.

 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Alice  schreef op: 18-12-2012 15:31:30
Je hebt verschillende gradaties in raw food diets. 
Sommige eten wel ook rauw vlees of rauwe vis. En er zijn ook sommigen die wel hun eten verwarmen tot bepaalde temperaturen. 
Maar je hebt er ook bij die het enkel houden bij fruit, rauwe groenten en noten inderdaad. 


Ik vind wel niet dat je echt kan zeggen dat het kind achter is in groei. 
Ik vind wel dat je kunt zeggen dat het kind achterligt op groei vergeleken met een welvarend kind uit de 21e eeuw (niet vergeten dat je dan eigenlijk appels en peren met elkaar vergelijkt, gedeelte van kids waarmee vergeleken wordt is te dik, of zelfs obese, zal een te hoog cholesterol hebben en wordt misschien niet ouder dan 50 jaar) 
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Mama_anja  schreef op: 18-12-2012 15:56:32
ik heb het gisteren op tv gezien ik vin het maar raar hoor je geeft je kind toch wat ze nodig heeft ? trouwens volgens mij is thuis onderwijs hier in nederland verboden
ik vind het goed dat ze toe zicht van jeugdzorg heeft dat jong word minstens 12 cm korter en ik vond het maar een klein jongentje vooer 15 jaar 
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Boterbloem  schreef op: 18-12-2012 16:01:42

Ja, maar dan is de vraag: wat heeft je kind nodig?

Kijk je bijvoorbeeld naar calcium. Het ziekenhuis beweerde naar de rechter toe dat het kind geen calcium kreeg terwijl zij via rauw voedsel ervoor zorgde dat hij het wel kreeg. Dit werd, zo ik begreep, niet vermeld omdat ze die voedingsmiddelen niet kenden...


 


Hij krijgt dus op zich heel veel binnen, alleen door onbekendheid werd het niet vermeld. Ik persoonlijk vind dat oneerlijk, want zo creeer je het beeld dat ze bij heel veel dingen tekort komen.
Daarbij kun je wel zeggen dat je bepaalde dingen echt nodig hebt, maar als de nadelen volgens haar niet opwegen tegen de voordelen ben je dus eigelijk als moeder juist goed bezig. 


Menig ouder houd zich er niet mee bezig en geeft allemaal Enummers enzovoort (ik ook) en vlees wat vol zit met slechte dingen (las ik laatst over en doe ik ook).

Vraag ik dan: omdat je de meute volgt doe je het goed ondanks alle risico's die wij onze kinderen laten lopen, en zij, die bewust bezig is en heel goed zoekt en afweegt is verkeerd bezig?

Vind het goed dat ernaar gekeken wordt hoor, maar zou je het zo bekijken denk ik dat al onze kinderen onder toezicht komen te staan. Alleen zijn alle slechte dingen geaccepteerd...

 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Kyla  schreef op: 18-12-2012 16:11:10
Als je absoluut geen dierlijke producten eet, kom je vit b12 tekort. Ik heb het tweede filmpje niet gezien, dus ik weet niet of ze vit. tabletten slikken. Vit b12 tekort kan allerlei ellende veroorzaken en uiteindelijk leiden tot de dood. Of hierdoor ook de groeiachterstand wordt veroorzaakt, dat is goed mogelijk. Aan de andere kant, ken ik meerdere erg kleine kinderen die wel "normaal" eten.

 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Mitch  schreef op: 18-12-2012 16:14:43
Ik heb het eerste filmpje gezien, en het kind oogde niet gelukkig in mijn ogen.
Hij zwakte alles af wat mams zei.
Nu wil ik niet beweren dat kinderen maar alles te zeggen moeten hebben in huis, maar ik vind het wel erg zielig voor dit mannetje.
En dat er iemand hier zegt dat het kind niet helemaal jofel is, dat vind ik niet fair want wat voor een keuze heeft hij nu helemaal gehad in zijn leven?

Ik vond het wel mooi hoor.
Als je naar dat vlees kijkt wat zie je dan? Zie je dan eten of een dood dier waar bloed uit komt.... ik zie gewoon vlees.
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Suus  schreef op: 18-12-2012 16:17:37
Ik denk dat moeder beter kan doen wat JZ doet.... privegegevens van het kind prive houden.


 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Ivy  schreef op: 18-12-2012 16:33:58

Quote mama_anja:
ik heb het gisteren op tv gezien ik vin het maar raar hoor je geeft je kind toch wat ze nodig heeft ? trouwens volgens mij is thuis onderwijs hier in nederland verboden
ik vind het goed dat ze toe zicht van jeugdzorg heeft dat jong word minstens 12 cm korter en ik vond het maar een klein jongentje vooer 15 jaar 



Thuisonderwijs is ook in Nederland niet verboden.  Maar, je moet er vrijstelling voor aanvragen.  Dat kan vanwege geloofsovertuiging, maar dan mag het kind nog nooit naar school zijn geweest.  Er zijn nog wat andere punten waarop je je kunt beroepen op vrijstelling.

Deze moeder heeft die vrijstelling nooit gekregen.  Dat wil niet zeggen dat deze jongen minder leert dan op school.  De meeste thuisonderwezen kinderen lopen op alle gebieden (ver) voor op de meeste schoolgaande kinderen.

 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Ivy  schreef op: 18-12-2012 16:36:56

Quote Alice:
Je hebt verschillende gradaties in raw food diets. 
Sommige eten wel ook rauw vlees of rauwe vis. En er zijn ook sommigen die wel hun eten verwarmen tot bepaalde temperaturen. 
Maar je hebt er ook bij die het enkel houden bij fruit, rauwe groenten en noten inderdaad. 


Ik vind wel niet dat je echt kan zeggen dat het kind achter is in groei. 
Ik vind wel dat je kunt zeggen dat het kind achterligt op groei vergeleken met een welvarend kind uit de 21e eeuw (niet vergeten dat je dan eigenlijk appels en peren met elkaar vergelijkt, gedeelte van kids waarmee vergeleken wordt is te dik, of zelfs obese, zal een te hoog cholesterol hebben en wordt misschien niet ouder dan 50 jaar) 



Vroeger, in de tijd van onbewerkt/voorverpakt voedsel werden de meeste mensen niet ouder dan 50 jaar   Afhankelijk van hoe ver je teruggaat natuurlijk.

Ik weet het niet, hoor.  Ik vind in elk geval het feit dat hij kleiner is dan leeftijdsgenoten eerder positief dan negatief.  Verder vind ik het moeilijk te beoordelen, want ik weet niets van zijn medische gegevens.  Zoals het er zo op het eerste gezicht uitziet, vind ik het lastig.  Ik begrijp ergens ook wel dat men een dergelijk dieet begint.  Het wordt in elk geval uit liefde gedaan en er wordt over nagedacht.  Bij sommige hamburgers voor de buis genuttigd, zal dit misschien anders zijn.
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Blauwtje  schreef op: 18-12-2012 16:50:47
Dit is zo totaal uit balans, kan niet goed zijn..
Kind is gewoon gebrainwashed en weet niet beter, volgens mij heb ik zelfs gezien in eht 2de filpmje dat hij zich schuldig voelde richting zijn moeder toen Paul vroeg of hij wel eens patat eet.
Ik vind het erg

 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Alice  schreef op: 18-12-2012 17:14:42

Quote Ivy:
[...]

Vroeger, in de tijd van onbewerkt/voorverpakt voedsel werden de meeste mensen niet ouder dan 50 jaar   Afhankelijk van hoe ver je teruggaat natuurlijk.



Dat is natuurlijk helemaal waar.. maar.. eigenlij is dat nog heel oud! Vraag mij af hoeveel mensen nu de 50 zouden halen zonder enig medisch ingrijpen. 
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Ivy  schreef op: 18-12-2012 17:19:49
Alice  Ik denk dat er niet veel de 50 zouden halen.  Ik zou er in elk geval niet meer zijn en 1 van mijn kinderen ook niet.  Maar toch denk ik dat er heel veel waarheid zit in wat deze Francis vertelt over het lichaam gezond houden in plaats van symptomen bestrijden.  Dan heb je niet eens medisch ingrijpen nodig.

Persoonlijk kom ik er niet uit, hoor.  Ik kan kom steeds weer nieuwe info tegen waardoor ik iets juist wel of niet gezond vind en toevoeg of schrap van ons dieet.  Heb wat dat betreft wel bewondering voor deze dame.  Die is zo zeker van haar zaak. 

Als ik het zo zie, lijkt het me dat in deze zaak nogal ver gegaan wordt.  En als ze er zo in gelooft, zou ze ook nog naar het buitenland kunnen.  Genoeg landen waar meer vrijheid is dan in NL.

 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Alice  schreef op: 18-12-2012 17:26:13
Nee, ik weet het ook niet. Hou alles het liefst zo dicht mogelijk bij natuurlijk en ik kijk wel naar hoe het zoveel jaren geleden ging, toen er nog geen zuivelindustrie was, of nog geen markt voor medicijnen. Ga er van uit dat onze voorouders het zoveel miljoenen jaren zonder of juist met bepaalde dingen het hebben overleefd, dat ons dat ook wel lukt. 
Maar de echte wijsheid zal ik nooit in pacht hebben. 

Maar je verdiepen in een Raw Food Diet, is zo gek nog niet hoor. Ik zou het zelf niet zo ver voeren als deze vrouw, maar ik begrijp haar overtuiging. 
Vind het jammer als mensen meteen roepen dat zoiets niets is, zonder dat ze er ook maar iets over gelezen hebben
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Ivy  schreef op: 18-12-2012 17:35:12
Alice  Ik denk dat ik het op veel punten met je eens ben.  Behalve zuivel, daar kan ik niet echt zonder...  Maar, ik probeer er wel een beetje met beleid mee om te gaan.
Soms merk ik ook dat gezonde alternatieven (kokosmelk) gewoon niet te betalen zijn voor ons.
Maar, die problemen hoop ik met onze emigratie aan te kunnen gaan pakken, zodat we het dan beter kunnen doen.

En de echte wijsheid, tja, dat is maar de vraag wie die in pacht heeft.  Misschien jij wel.  Of Francis Kenter.  Of iemand anders.

Ik zou het zelf ook niet zo ver doorvoeren als deze dame.  Het dieet niet, maar ook de situatie niet.  Trouwens, ik zou al niet in een land gaan wonen waar thuisonderwijs niet mogelijk was.  En als ik in NL woonde en geen vrijstelling kreeg, ging ik alsnog weg.  Misschien is de beste weg toch ergens wat verder naar het midden?
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Patriciia*  schreef op: 18-12-2012 17:46:15
Nou sorry ik vind dit niet normaal.

Ik heb tijd geleden Pauw en Witteman zitten te kijken en hij is gewoon gebrainwasht.

Een kind heeft gezonde voeding nodig en dan kan je wel zeggen dat het vroeger normaal was, maar toen waren de levensverwachtingen ook erg laag,

Hij loopt niet alleen lichamelijk achter op de groei, maar ook zijn hersenen zijn niet voldoende ontwikkeld. Ik vind dat een vorm van mishandeling. 
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
M&j  schreef op: 18-12-2012 17:47:31

Quote Ivy:
[...]

Vroeger, in de tijd van onbewerkt/voorverpakt voedsel werden de meeste mensen niet ouder dan 50 jaar   Afhankelijk van hoe ver je teruggaat natuurlijk.




Ik weet niet in hoeverre je onbewerkt bedoelt maar ik heb de stamboom van van mijn familie terug kunnen vinden tot aan 1600 en die mensen waren ver in de 70 en 80 toen zij dood gingen, idem de familie van mijn man. De gemiddelde leeftijd lag echter rond de 40 van wege de hoge zuigelingensterfte, daar vergissen mensen zich vaak in.
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
M&j  schreef op: 18-12-2012 17:51:41
Volgens mij had hij vele jaren eerder uit huis geplaatst moeten worden of had de moeder op een andere manier gedwongen moeten worden haar kind goed te voeden. Vitamine en mineralen zijn veel moeilijker opneembaar uit rauw voedsel, de mens is niet voor niets gaan koken.
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Ivy  schreef op: 18-12-2012 18:03:51

Quote m:
Vitamine en mineralen zijn veel moeilijker opneembaar uit rauw voedsel, de mens is niet voor niets gaan koken.



Dit vind ik wel een heel interessant punt.  Ga ik eens over nalezen. 
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Alice  schreef op: 18-12-2012 18:21:29
Gekookt voedsel bevat veel minder vitaminen, dus wat dat betreft is er wel iets voor te zeggen om rauw te eten. 
Maar gekookt voedsel duurt ook veel minder lang om te eten en te verteren waardoor dat je hersenen meer tijd over houden voor andere dingen en zich zijn gaan ontwikkelen. 
Dus het koken van voedsel heeft bijgedragen aan onze evolutie. 
Dit is wel onderzocht en bewezen (weet wel even geen bron, sorry) 




 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Ivy  schreef op: 18-12-2012 18:58:11

Quote Alice:
Gekookt voedsel bevat veel minder vitaminen, dus wat dat betreft is er wel iets voor te zeggen om rauw te eten. 
Maar gekookt voedsel duurt ook veel minder lang om te eten en te verteren waardoor dat je hersenen meer tijd over houden voor andere dingen en zich zijn gaan ontwikkelen. 
Dus het koken van voedsel heeft bijgedragen aan onze evolutie. 
Dit is wel onderzocht en bewezen (weet wel even geen bron, sorry) 






  Lijkt mij alleen maar reden om weer allemaal rauw te gaan eten als ik zie hoe geweldig ''ontwikkeld'' we tegenwoordig zijn.

Ik vond het punt dat zij maakte dat je beter eerst rauwe salade kunt eten voor je gekookt voedsel eet bijvoorbeeld wel interessant.  Heb alleen nog niet uitgezocht of het zo is, maar ik denk dat er gewoon zoveel te leren is over voeding dat ik niet weet of ik ooit alles zal weten wat er te weten is.

Maar wat ik alleen niet begrijp is, doet het er iets toe of iets rauw is?  Of gaat het erom dat ze geen dierlijke producten eten?  Je kunt toch ook 's ochtends een mengsel van noten en zaden met fruit eten i.p.v. brood?  En verder fruit en salades enzo.  Klinkt niet zo heel slecht.

Alleen idd vitamine b12 en ik heb net gezocht, maar kan het artikel weer eens niet vinden waar ik meer over het raw food diet had gelezen.  Kan het vitamine K geweest zijn?  In elk geval was het iets dat je dan gewoon echt uit supplementen moet halen.  Maar krijgt die Tom die dan?  Of is daar ook gewoon niets over bekend?
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
M&j  schreef op: 18-12-2012 18:59:58

Quote Alice:
Gekookt voedsel bevat veel minder vitaminen, dus wat dat betreft is er wel iets voor te zeggen om rauw te eten. 
Maar gekookt voedsel duurt ook veel minder lang om te eten en te verteren waardoor dat je hersenen meer tijd over houden voor andere dingen en zich zijn gaan ontwikkelen. 
Dus het koken van voedsel heeft bijgedragen aan onze evolutie. 
Dit is wel onderzocht en bewezen (weet wel even geen bron, sorry) 






Dat ligt aan de bereiding en het soort vitamine, daarbij kan van gekookt voedsel meer gegeten worden als compensatie.
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Boterbloem  schreef op: 18-12-2012 19:06:53

in het begin zei ze dat je lichaam reageert alsof het gif binnenkrijgt ofzo als je het kookt...


Zoek het op en je zou meer witte bloedlichaampjes aanmaken als je het kookt, iets wat kennelijk niet goed is...


 


Best interessant eigenlijk haha

 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Ivy  schreef op: 18-12-2012 19:09:49
Ja hè, Boterbloem?  Zet in elk geval aan het denken

Ik vind het ook allemaal reuze-interessant.  Ik vraag me dus alleen steeds af of die artsen meer redenen hebben dan het ontbreken van dat ene hormoon (wat dus eigenlijk fout is, maar waardoor hij wel kleiner blijft) of dat er bewijs is dat hij meer tekort komt.



M&j  Weet jij waar ik daar meer informatie over zou kunnen vinden toevallig?  Scheelt weer wat zoekwerk
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Boterbloem  schreef op: 18-12-2012 19:15:43

Nou, dat is het vooral!

Ik zou niet rauw kunnen eten volgensmij hihi. Maar het zet mij wel aan het denken. Stel het is beter vaker rauw te eten. Waarom dan niet de wortels rauw bij je aardappelen bijvoorbeeld. Zouden mijn kinderen blij mee zijn haha.

Wat ikzelf moeilijk vond was dat ze met de kinderarts had besproken waar ze de calcium vandaan haalde, en dat de kinderarts dit niet aan de rechter had verteld.
Dan wordt het een oneerlijke strijd. Dat jezelf die zaden niet kent betekend niet dat je ze niet hoeft te noemen. Dan ga je mijns inziens als kinderarts op onderzoek uit of het klopt, en haal je daar dan idd genoeg uit dan moet je het vernoemen (of als je er iig een deel uithaalt).

Het is ontzettend goed dat hier naar gekeken wordt hoor, ben ik echt van mening. Ouders mogen een overtuiging hebben op welk gebied dan ook, maar het moet het kind niet schaden. Alleen dat moeten alle partijen wel eerlijk blijven.


Dan moet je ook eerlijk durven kijken of wij misschien groter worden door groeihormonen.


En dat hij 12 cm kleiner is... Waarom zit er bij ons gezin 21 cm verschil met hetzelfde voedsel wat we hebben gegeten? Zegt het wel daadwerkelijk wat?

Dat hij ondervoed is, waaruit concluderen ze dat en zijn de stoffen die hij mist echt stoffen die nodig zijn of zijn het extra's die wij hebben die niet perse nodig zijn?

I kvraag me af of er neutraal is gekeken? Want we moeten zoveel melk en melkproducten krijgen, maar ik hoor steeds vaker dat het heel tegennatuurlijk en ongezond zou zijn... Maar omdat het voedingscentrum zegt dat je het nodig hebt is het punt uit? (bijvoorbeeld).

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende


Reageren op rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Naam
Bericht