Menu
 

Topic:

rauw etende jongen spoedprocedure bjz

Anna28  schreef op: 18-12-2012 12:38:30

Bureau Jeugdzorg begint een spoedprocedure om de 15-jarige Tom Watkins, die alleen rauw voedsel eet, uit huis te plaatsen. De jongen volgt al ruim twee jaar geen erkend onderwijs meer. Jeugdzorg wil dat hij op 7 januari weer naar school gaat.


Dat heeft Bureau Jeugdzorg maandag in een e-mail aan zijn moeder, Francis Kenter, laten weten. Ze had haar zoon uiterlijk 15 december naar school moeten sturen. Dat deed ze niet.

Kenter houdt haar zoon thuis van school omdat hij volgens haar door medeleerlingen wordt uitgelachen vanwege zijn manier van eten. Ook vindt ze dat er op school geen goed voedsel te verkrijgen is. Ze geeft haar zoon thuisonderwijs, maar daarin wordt ze niet erkend: ze heeft nog altijd geen vrijstelling van de leerplichtwet voor hem weten te bemachtigen.

Tom Watkins eet sinds zijn 5de jaar alleen maar rauw, ongekookt voedsel. Hij eet geen vlees, vis, brood, rijst, zuivel of suiker. Hij kreeg landelijke bekendheid nadat een documentairemaakster, Anneloek Sollart, een film over hem maakte: Rauw. Er is ook een tweede documentaire over hem: Rauwer. Die werd gisteren uitgezonden.

Een kinderarts trok over hem aan de bel bij het Meldpunt Kindermishandeling, omdat ze vond dat hij onvoldoende voedingsstoffen binnenkreeg. Hij had een groeiachterstand. Volgens de arts leek zijn groeicurve op die van een ondervoed kind uit Afrika. Anderhalf jaar geleden werd hij onder toezicht gesteld, op aanvraag van de Kinderbescherming.

Volgens Kenter had de rechter geen moeite met Toms manier van eten, maar alleen met het feit dat hij niet meer naar school ging. Ze stelt dat haar zoon zelf ook niet meer naar school wil. 'Tom en ik zitten op één lijn.'



Hier de eerste documentaire over het jongetje


Er is gisteren een tweede docu uitgezonden, te bekijken op deze site: 



Rauwer



Ook bij Pauw en witteman geweest:

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Ivy  schreef op: 18-12-2012 19:21:57

Boterbloem  Wat jij schrijft is precies wat ik denk!  Het zou mooi zijn als te achterhalen was door iemand die onpartijdig is hoe gezond deze jongen nu eigenlijk echt is.

Als je er goed over nadenkt, zijn mensen nu eenmaal meestal loyaal aan diegene die hun portemonnee vult.  Dat geldt natuurlijk ook voor de medische wereld.

Wat ik trouwens wel van andere mensen heb begrepen, is dat er dus een Vit b12 tekort en nog een andere (vit K?) kan ontstaan.  Maar misschien dat deze moeder als iemand die onpartijdig is en veel van voeding afweet haar aanraadt om bepaalde supplementen te geven dat ze dat wel zou doen.  Of misschien doet ze dat al.  Ik denk dat ze wel een punt heeft dat artsen niet altijd genoeg van voeding weten. 

 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Famke  schreef op: 18-12-2012 19:22:13
De arts zei toch niet dat hij geen calcuim binnenkreeg? volgens mei zei ze dat hij een calcium tekort had,hadden ze uit het bloedonderzoek gehaald net als alle andere tekorten,hij zag er niet uitgehongerd uit aan de buitenkant maar zijn bloedonderzoek kwamen wel veel tekorten in naar boven.
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Boterbloem  schreef op: 18-12-2012 19:23:09
Dan heb ik het mogelijk verkeerd opgevat.
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Ivy  schreef op: 18-12-2012 19:27:09
Hoe dan ook: Die voedingstekorten worden niet opgelost door het kind naar school te sturen.

Er spelen hier 2 dingen: de jongen krijgt een alternatief dieet en de jongen gaat niet naar school.

Waar hebben ze nu eigenlijk het probleem mee?  Als het gaat om dat hij niet naar school is, moeten ze daar eerlijk over zijn.  Als het gaat om de voeding die hij krijgt, zouden ze er veel goedkopere en betere oplossingen voor kunnen vinden (moeder verplichte cursus voedingsleer, verpleegster die naar het huis gaat om de jongen te laten eten, wat dan ook). 

Als ik die jongen was, zou ik trouwens ook depri worden.  Je zult maar in de situatie zitten dat je op punt staat om bij je moeder weggehaald te worden!  Lijkt me een heel heftige maatregel.  Misschien de beste oplossing voor mensen die hun kinderen bewust pijn doen of tekort doen, maar het lijkt me hier een veel te heftig ingrijpen.
 
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Jarofe  schreef op: 18-12-2012 19:29:57
hier ook al even op gegoogled, en er is best wel wat voor te zeggen om meer rauw te eten.
Alleen vit b 12 is een probleem en inderdaad las ik dat zwangeren en kinderen er voorzichtig mee moesten zijn voor volwassenen hoeft het geen problemen te geven.

heel leuk las van een moeder met 4 kinderen die ook rauw eten zeg maar, maar die moeder liet haar kinderen niet 100% rauw eten ze kregen thuis ook andere dingen te eten want zo zei de moeder ik wil liever dat ze het hier thuis onder begeleiding eten dan dat ze ergens anders gaan experimenteren.

Ik heb alleen het eerste gedeelte gezien van tom en ik moet zeggen dat ik die moeder ook wel vond doorslaan in de zin van dat er overal gif in zit vindt dat wel doorslaan eigenlijk noten kon je niet zo bij een notenkraam kopen maar de noten moesten speciaal weer ergens vandaan komen ze kwam wel heel achterdochtig over mbt voeding.
Meer fruit en groente is sowieso beter al schijnen sommige groentes beter te zijn om juist gekookt te eten zoals worteltjes en tomaten en spruitjes schijnt juist giftig te zijn als je ze rauw eet.

En nu nemen ze deze jongen onder de loep maar kinderen die bijna geen fruit en groente krijgen maar alleen maar junkfood.

 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Caithy  schreef op: 18-12-2012 19:38:41
brrr wat is zij eng dun!!!
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Alice  schreef op: 18-12-2012 19:42:27
Calcium kun je prima halen uit (groene) groenten en noten (en water). Voldoende ook. Maar het kan natuurlijk zijn dat het jongetje niet genoeg van alles eet. 
Melk heb je daarvoor zeker niet nodig. 

Ivy, jij noemde het eerst rauwkost eten voordat je gekookt gaat eten. Dit is echt heel goed. Je brengt je spijsvertering op die manier al op gang. Bij het (veelvuldig) kauwen van rauwkost, maak je veel speeksel aan, wat helpt bij de vertering van je voedsel. Moest je darmproblemen ofzo hebben, is dit iets heel goeds. Ook voor de lijn is het heel goed. Na ongeveer 20 minuten krijgen je hersenen een seintje dat je moet ophouden met eten. Als je dan al 10 minuten op rauwkost hebt zitten kauwen, heb je wel al veel gedaan voor je spijsvertering, maar nog niet veel calorien binnen. 

Boterbloem, wij eten eigenlijk bij elke maaltijd fruit of rauwkost erbij. Bij 't ontbijt heb ik liever fruit.. bakje gerapste wortelen lijkt me niet echt lekker erbij haha, maar bij de lunch wel! Het kost niet veel, het is supergezond en ook nog 's goed voor je spijsvertering. Tomaat, komkommer, bloemkool, selder.. is allemaal superlekker, rauw! 
Tomaten zijn wel gezonder als ze verhit zijn trouwens en sommige dingen kun je rauw gewoon niet eten zonder er ziek van te worden (bvb aardappels)

Maar als deze jongen uit huis geplaatst moet worden vanwege het aanbod aan eten, dan mogen heel wat kinderen het huis wel uitgeplaatst worden. Bij mn broer wordt er 3 a 4x per week iets van shoarma, pizza, hamburger of friet gegeten.. Gewoon geen groenten erbij. Vind ik persoonlijk een stuk kwalijker. 




 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Mieps01  schreef op: 18-12-2012 19:56:51
Ik vind het lastig. Er zijn in de vs veel meer mensen die rauw eten. Niet wat ik zelf zou doen. Maar ook  niet iets waar ik oneens ben. Maar naast dat ze rauw eet, eet ze ook vegetarisch. daar wordt het wel heel eenzijdig van. Als een kinderarts zegt dat het kind ondervoed is.. Dan is het zo...
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Mamavonn  schreef op: 18-12-2012 20:07:50
Arme kerel. Compleet gehersenspoeld door zijn moeder. Weggestopt voor de buitenwereld waar hij misschien wel eens andere ideeen op zou kunnen doen.

Als je het mij vraagt heeft die moeder op zn minst een schroefje los. Ze schat 44 kilo te wegen maar is bezig met een vastenkuur net zoals budha deed voor hij aan zijn grote taak begon. Euuuhhhh.........
(koekoek)
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Ivy  schreef op: 18-12-2012 20:14:20

Quote Mieps01:
Als een kinderarts zegt dat het kind ondervoed is.. Dan is het zo...



Ook kinderartsen kunnen meningen hebben die verkeerd zijn.  Als je bijv. ziet hoe snel kinderartsen kunstvoeding bij baby's voorschrijven.  Of vast voedsel bij baby's jonger dan 6 maanden.  Ik denk niet dat kinderartsen echt experts zijn op het gebied van voeding.  Het is wat deze Francis zegt: Artsen zijn er om symptomen te bestrijden, maar weten niet altijd evenveel over hoe het lichaam gezond te houden.

Maar, als er bloeduitslagen zijn waar tekorten uitkomen, zou het natuurlijk wel kunnen dat een supplement beter voor de jongen zou kunnen zijn.
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Ivy  schreef op: 18-12-2012 20:20:06

Quote MamaVonn:
Arme kerel. Compleet gehersenspoeld door zijn moeder. Weggestopt voor de buitenwereld waar hij misschien wel eens andere ideeen op zou kunnen doen.

Als je het mij vraagt heeft die moeder op zn minst een schroefje los. Ze schat 44 kilo te wegen maar is bezig met een vastenkuur net zoals budha deed voor hij aan zijn grote taak begon. Euuuhhhh.........
(koekoek)



Sorry, maar deze jongen is niet ''weggestopt voor de buitenwereld''.  Ik las laatst op een forum voor thuisonderwijzers dat deze jongen gewoon buiten de deur komt, hoor.  Hij gaat alleen niet naar school.

En laten we eerlijk zijn, op school krijgen kinderen ook maar 1 mening, 1 richting onderwezen: die van de staat.  Kinderen worden daar ook gewoon gehersenspoeld tot brave, belastingbetalende burgertjes.  Misschien dat er wat godsdienst betreft wel wat verschillen zitten tussen de ene of de andere school, maar verder is school gewoon mainstream.  En of dat nu altijd zo geweldig is...

Op school leren ze dat zuivel gezond is.  Is dat wel zo? 

Of deze moeder al dan niet vast, staat haar vrij.  En dat is niet koekoek, dat is haar goed recht.  Als ze haar zoon geen eten zou geven, was het wat anders. 

Misschien is het niet zo dat de moeder bang is dat haar zoon anders zou gaan denken op school, maar is BJZ bang dat de jongen niet hun manier van denken zal hebben als hij volwassen is. 
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Mamavonn  schreef op: 18-12-2012 20:21:37
Hoeveel vriendjes heeft die jongen?
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Suus  schreef op: 18-12-2012 20:29:15
Kinderartsen weten misschien niet alles over voeding.... maar ondervoeding is een fysieke conditie, daar weten artsen juist alles van.
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Ivy  schreef op: 18-12-2012 20:29:48

Mamavonn  Het doet er niets toe hoeveel vriendjes die jongen heeft.  Ik ging vroeger naar school en ik had er 1!!!  Mijn thuisonderwezen kinderen hebben er meer.

Voor de sociale ontwikkeling heeft een kind echt geen school nodig.  Sterker nog, mensen in mijn omgeving zeggen nu dat ze ook beginnen te denken dat het tegendeel waar is.  En dat zijn mensen die fel anti thuisonderwijs waren.

Ik denk dat voor deze jongen waarschijnlijk hetzelfde geldt als voor andere thuisonderwezen kinderen: Misschien overdag wat minder kinderen om zich heen, maar volop clubs, vriendjes uit de buurt en meetings met andere thuisonderwijzers. 

Denk er maar eens over na wat school feitelijk is:  Je kind zit elke dag met dezelfde 20-25-30 kinderen in 1 ruimte opgesloten.  Een flink deel van de dag.  Daar krijgt het niet veel persoonlijke aandacht, maar moet het meedraaien in de groep.  Kan leuk zijn, maar het is niet voor niets dat er zoveel kinderen gepest worden of buiten de boot vallen.  Heel veel kinderen zijn diep ongelukkig op school.
Verder telt op heel jonge leeftijd al het recht van de sterkste.  En geheid dat je het aflegt als je een sociaal en lief kind bent!  Nee, je krijgt je plaats als je een grote mond hebt en vooral aan jezelf denkt.

Een heel onnatuurlijke situatie trouwens, allemaal kinderen van 1 leeftijd.  Word je daarmee voorbereid op een leven in de maatschappij?  Nee, nergens zul je ooit nog in een situatie verkeren dat je met leeftijdsgenoten zit.  Hooguit in het bejaardentehuis.

Ik merk vaak aan schoolgaande kinderen dat ze dan misschien overweg kunnen met leeftijdsgenootjes, maar met oudere of jongere kinderen of met volwassenen is dat vaak een stuk minder.

Thuisonderwezen kinderen zijn vaak niet beperkt tot omgang met leeftijdsgenootjes, maar kunnen omgaan met iedereen.  Ze hebben dan misschien geen 10 vriendjes van dezelfde leeftijd (al zal dat in veel gevallen trouwens wel zo zijn), maar kunnen zich op sociaal gebied veel gemakkelijker aanpassen, waardoor ze veel meer verschillende contacten/vrienden hebben.

Er zijn trouwens ontzettend veel onderzoeken gedaan naar de sociale emotionele ontwikkeling van thuisonderwezen kinderen (in de VS zijn er meer dan een miljoen, Engeland vele duizenden, Frankrijk 11000, Belgie meer dan 900) en nergens blijkt dat die kinderen op dat gebied achterlopen.  Eerder voor.

 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Mamavonn  schreef op: 18-12-2012 20:31:27
Ah nou snap ik waarom je zo fel bent.

 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Suus  schreef op: 18-12-2012 20:36:18
BJZ bang dat de jongen niet hun manier van denken zal hebben als hij volwassen is????

 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Ivy  schreef op: 18-12-2012 20:37:00

Mamavonn Is deels omdat ik zelf thuisonderwijs geef, ja.  Anderzijds ook omdat ik er heel veel over gelezen heb, zelf ervaring ermee heb en veel in mijn omgeving zie.


Is dus niet zo dat ik stomweg een mening vorm.  Het is jammer dat sommige mensen die niets van thuisonderwijs weten (of de ontwikkeling van kinderen onder die omstandigheden) dat wel doen en dan zo anti zijn.

 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Alice  schreef op: 18-12-2012 20:43:15
Het is jammer als mensen zo'n sterke mening hebben, maar zich nog nooit in het onderwerp verdiept hebben. Geldt zowel voor raw food diets als voor thuisonderwijs. 
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Ivy  schreef op: 18-12-2012 20:49:08

Quote Suus:
BJZ bang dat de jongen niet hun manier van denken zal hebben als hij volwassen is????



Ik bedoel daarmee te zeggen dat het vooral in Nederland niet erg gewenst is dat mensen anders denken.  De vrijheid wordt er erg snel beperkt.  Ouders hebben veel minder rechten dan in andere landen.  Weten vaak niet eens welke rechten ze hebben.

Het is voor de overheid gemakkelijker dat kinderen op een bepaalde manier opgevoed worden en vooral niet te anders gaan denken.

Dat klinkt misschien een beetje conspiracy-theory-achtig, maar ik geloof daar eigenlijk wel in.  

Als alle onderzoeken uitwijzen dat kinderen niet slechter af zijn met thuisonderwijs, waarom doen ze daar in Nederland anders zo moeilijk over?


 

 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Suus  schreef op: 18-12-2012 20:51:40
Als je het zo zegt... wil ik daar best deels in meegaan. Ik denk echter dat onze maatschappij zo in elkaar zit en niet direct de overheid. Ik weet niet precies waarom thuisonderwijs in NL moeilijk is, misschien omdat het niet controleerbaar is?

 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Mamavonn  schreef op: 18-12-2012 20:52:19
Wat ik weet is dat je voor thuisonderwijs toestemming moet hebben. Je moet dus een goede reden hebben om je aan het regulier onderwijs te ontrekken. Dat verzoek is in dit geval afgewezen dus waarom gaat hij niet naar school?

 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Ivy  schreef op: 18-12-2012 20:52:22

Quote Alice:
Ivy, jij noemde het eerst rauwkost eten voordat je gekookt gaat eten. Dit is echt heel goed. Je brengt je spijsvertering op die manier al op gang. Bij het (veelvuldig) kauwen van rauwkost, maak je veel speeksel aan, wat helpt bij de vertering van je voedsel. Moest je darmproblemen ofzo hebben, is dit iets heel goeds. Ook voor de lijn is het heel goed. Na ongeveer 20 minuten krijgen je hersenen een seintje dat je moet ophouden met eten. Als je dan al 10 minuten op rauwkost hebt zitten kauwen, heb je wel al veel gedaan voor je spijsvertering, maar nog niet veel calorien binnen. 



Dat wordt voortaan beginnen met een salade en dan de rest.  Eens kijken of we dat voor elkaar kunnen krijgen hier.  Maar was het niet zo dat als je fruit met andere dingen of na de warme maaltijd eet dat het een soort gistingsproces in werken zet dat niet zo gezond is?  Zou je dan fruit ook eerst moeten eten misschien?
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Alice  schreef op: 18-12-2012 21:10:28
Er wordt gezegd dat fruit op de nuchtere maag het gezondst is. 
Hoe dat precies in elkaar zit, weet ik ook niet. 
We hebben hier wel vaker fruit na de maaltijd, zit wel meestal even tussen, maar kan niet zeggen dat ik daardoor ergens last van heb ofzo. 

 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Ivy  schreef op: 18-12-2012 21:14:35

Alice  Volgens mij kun jij inmiddels toch ook wel een boek schrijven met voedingsadviezen.  Jij weet er wel veel van

Ik vind het wel handig. Weet je hier te vinden als ik een vraag heb   Zal morgen dan maar mijn fruit voor de boterham pakken.

En dan sla of worteltjes voor het avondeten.  Kunnen we het toch bijna niet meer verkeerd doen hier.

 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 18-12-2012 21:19:57
Het blijft gewoon een feit dat door schuld van de moeder:

- het kind tekorten heeft, een groeiachterstand en niet naar school gaat. Wat mij betreft is ze net zo schuldig als ouders die hun kinderen vetmesten met ongezond voedsel.

Als zij hem gewoon normaal gezond te eten zou geven zu hij een gezonde knul van 15 zijn en waarschijnlijk met plezier naar school gaan. Dat rawfood gaat nu ten koste van zoveel belangrijke dingen, dat die moeder sterk moet overwegen om toch over te stappen op normaal eten. Is dat eten nou zoveel belangrijker dan het welzijn van het kind???????

Wat ik helemaal erg vond is dat die man (aanhanger van raw food) zei dat hij een voorbeeld zal zijn voor alle kinderen, dat hij later populair zal worden etc. Vreselijk sneu voor dat kind hij wordt gewoon gebrainwashed@
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Ivy  schreef op: 18-12-2012 21:29:38

Quote MamaVonn:
Wat ik weet is dat je voor thuisonderwijs toestemming moet hebben. Je moet dus een goede reden hebben om je aan het regulier onderwijs te ontrekken. Dat verzoek is in dit geval afgewezen dus waarom gaat hij niet naar school?



Het is in Nederland wel mogelijk om vrijstelling te krijgen, maar deze moeder is van ''geloof'' veranderd.  Voorheen was zij niet holistisch, nu wel.  De wet biedt eigenlijk weinig mogelijkheden in dit geval.

Zou deze moeder 11 jaar gelden toen haar zoon 4 was vrijstelling hebben aangevraagd, omdat ze holistisch was, zou het waarschijnlijk geen probleem zijn geweest.

Als je er ooit mee eens bent geweest dat je kind naar school ging of zelfs als je kind alleen al heeft ingeschreven gestaan op een school, kun je bijna geen vrijstelling meer krijgen.

Ik denk ook dat het hele voedselverhaal gewoon los zou moeten staan van het thuisonderwijs.

Is de jongen fysiek echt niet in goede conditie dan heeft dat te maken met zijn voeding, niet met school. 
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Ivy  schreef op: 18-12-2012 21:35:27

Quote Suus:
Als je het zo zegt... wil ik daar best deels in meegaan. Ik denk echter dat onze maatschappij zo in elkaar zit en niet direct de overheid. Ik weet niet precies waarom thuisonderwijs in NL moeilijk is, misschien omdat het niet controleerbaar is?



Wat betreft die kinderartsen en ondervoeding, heb je gelijk.  Alleen de vraag is dan of deze jongen echt ondervoed is of dat het iets is dat met een supplementje hier of daar te verhelpen is.

Ik weet het niet, hoor.  Heb er al e.e.a. over gelezen, maar hoe meer ik lees, hoe lastiger ik het vind.


In Duitsland is thuisonderwijs trouwens echt verboden.  Inmiddels zijn er zelfs Duitsers die in de VS en Canada asiel hebben aangevraagd.  Ouders draaien er zelfs de gevangenis voor in.

Dan is Nederland nog makkelijk, maar toch, het kan ook anders.

Hier komt een onderwijsinspecteur gewoon eens in de zoveel tijd het welzijn en onderwijs van de kinderen checken.  Andere landen (Canada) hebben een jaarlijkse test, weer andere landen (enkele staten in de VS en Nieuw Zeeland o.a.) stellen als eis dat ouders een lesplan indienen en vorderingen laten zien.

Zoveel mogelijkheden, maar om de 1 of andere reden is het in Nederland alles of niets.  Als je vrijstelling hebt, heeft de overheid niets te zeggen en hoef je je kind niet eens te onderwijzen.  Dat is dus ook niet in het belang van het kind.  En misschien is dat tegelijk de reden dat die vrijstelling lastig te krijgen is?

Zo jammer dat ze niet een systeem kunnen ontwikkelen dat om het kind draait.  Misschien dat dat te duur is?
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Mamavonn  schreef op: 18-12-2012 21:38:43

Quote SismvNick:
Pff wat een discussie... Respect voor deze moeder. Ze krijgt iets voor elkaar wat de meeste moeders niet lukt. Namelijk haar kind groente laten eten. Ongekookt en niet verstopt in saus!! Ik zeg respect!!!



Ehm nou die van mij willen ook alleen rauwe groente en niet gekookt. Maar eten wel gewoon vlees en brood en de rest.

Maar goed. Ik denk nog steeds dat die jongen is gehersenspoeld. Hij heeft niets anders te horen gekregen dat rauw gezond is en dat je van gekookt ziek wordt. Als je dat vanaf je 5e hoort van je moeder dan geloof je dat natuurlijk ook.

Zijn vriendinnetje mag wel vis maar hij niet want daar zit kwik in en dat gaat in je hersenen zitten zegt zijn moeder.

Bovendien geeft ze aan dat een reden om hem niet naar school te sturen is dat er geen gezond voedsel te krijgen is. Maar hij kan gewoon zijn eigen eten meenemen. Of is ze toch bang dat ze dan geen controle meer over hem heeft? Haar oudste zoon is met ruzie uit huis gegaan. ruzie over het rauwe eten.
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Ivy  schreef op: 18-12-2012 21:46:25

Quote MamaVonn:
[...]

Bovendien geeft ze aan dat een reden om hem niet naar school te sturen is dat er geen gezond voedsel te krijgen is. Maar hij kan gewoon zijn eigen eten meenemen. Of is ze toch bang dat ze dan geen controle meer over hem heeft? Haar oudste zoon is met ruzie uit huis gegaan. ruzie over het rauwe eten.



Dat is idd wel apart, hij zou ook gewoon zijn eigen eten mee naar school kunnen nemen.  Maar is het bij haar niet om de complete holistische levensstijl te doen?  En is voeding daar dan niet een klein onderdeel van?  Ik weet trouwens niet precies wat holist zijn inhoudt.

Het blijft trouwens lastig, wanneer is het iemand hersenspoelen en wanneer mag je vol overtuiging brengen wat je gelooft? 

De jongen is 15.  Mijn oudste is 13, maar die neemt niet klakkeloos iets van mij aan.  Die heeft zijn weerwoordje (en bewijzen indien nodig) wel klaar als het hem niet zint of wanneer hij gewoon een andere mening heeft.  Zou dat bij deze jongen ook zo zijn of heeft hij echt geen eigen inbreng?  15 is natuurlijk geen klein kind meer.

En wat als die moeder gelijk heeft?  Of misschien niet 100%, maar als ze meer gelijk heeft dan haar tegenstanders?



 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Mamavonn  schreef op: 18-12-2012 21:52:02
Ik weet het niet maar ik heb het gevoel dat ze niet echt eerlijk is. Ze zegt dat haar kind mag kiezen. Dat ze liever niet heeft dat hij iets anders eet maar dat hij het wel zou mogen. Dat kan ik niet rijmen met het feit dat haar oudste met ruzie om hetzelfde eten weg is gegaan. Blijkbaar mag haar kind dus niet kiezen.

Misschien heeft ze best gelijk en is haar eetpatroon gezonder dan wat de rest eet. Wie weet. En je mag je kind jouw ideeen rustig bijbrengen maar het is de manier waarop.

Heb je dat stukje gezien in de rechtbank waar BJZ iets aan Tom vraagt? De reactie van de moeder, ze herhaalt de  vraag voor haar kind maar op zo'n geraffineerde manipulerende manier waardoor haar kind alleen maar kan instemmen met zijn antwoord.

En over dat thuisonderwijs. Ik heb nergens gezegd dat het slecht is. Je moet wel een goede reden hebben. En die heeft zij blijkbaar niet.

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende


Reageren op rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Naam
Bericht