Menu
 

Topic:

rauw etende jongen spoedprocedure bjz

Anna28  schreef op: 18-12-2012 12:38:30

Bureau Jeugdzorg begint een spoedprocedure om de 15-jarige Tom Watkins, die alleen rauw voedsel eet, uit huis te plaatsen. De jongen volgt al ruim twee jaar geen erkend onderwijs meer. Jeugdzorg wil dat hij op 7 januari weer naar school gaat.


Dat heeft Bureau Jeugdzorg maandag in een e-mail aan zijn moeder, Francis Kenter, laten weten. Ze had haar zoon uiterlijk 15 december naar school moeten sturen. Dat deed ze niet.

Kenter houdt haar zoon thuis van school omdat hij volgens haar door medeleerlingen wordt uitgelachen vanwege zijn manier van eten. Ook vindt ze dat er op school geen goed voedsel te verkrijgen is. Ze geeft haar zoon thuisonderwijs, maar daarin wordt ze niet erkend: ze heeft nog altijd geen vrijstelling van de leerplichtwet voor hem weten te bemachtigen.

Tom Watkins eet sinds zijn 5de jaar alleen maar rauw, ongekookt voedsel. Hij eet geen vlees, vis, brood, rijst, zuivel of suiker. Hij kreeg landelijke bekendheid nadat een documentairemaakster, Anneloek Sollart, een film over hem maakte: Rauw. Er is ook een tweede documentaire over hem: Rauwer. Die werd gisteren uitgezonden.

Een kinderarts trok over hem aan de bel bij het Meldpunt Kindermishandeling, omdat ze vond dat hij onvoldoende voedingsstoffen binnenkreeg. Hij had een groeiachterstand. Volgens de arts leek zijn groeicurve op die van een ondervoed kind uit Afrika. Anderhalf jaar geleden werd hij onder toezicht gesteld, op aanvraag van de Kinderbescherming.

Volgens Kenter had de rechter geen moeite met Toms manier van eten, maar alleen met het feit dat hij niet meer naar school ging. Ze stelt dat haar zoon zelf ook niet meer naar school wil. 'Tom en ik zitten op één lijn.'



Hier de eerste documentaire over het jongetje


Er is gisteren een tweede docu uitgezonden, te bekijken op deze site: 



Rauwer



Ook bij Pauw en witteman geweest:

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Jen9  schreef op: 18-12-2012 21:52:10
Mijn bericht weg.. vreemd.. Maar goed, ik bereep dat de jongen een groeiachterstand had en dat er getwijfeld wordt aan het verstand van moeder?? Dat was op de radio..

Ik denk dat we hier geen oordeel kunnen geven over al dan niet terecht. Ik heb vele uit huisplaatsingen gezien.. ten daar zitten zoveel haken en ogen aan dat ik hier geen mening over durf te geven.

Ja, ik vind dat ze slecht bezig is en haar kind mishandeld, maar misschien zijn ze beter af met hulp?? Ik weet t niet...
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Jarofe  schreef op: 18-12-2012 21:56:01

Ik heb nu ook rauwer gezien maar pppfff net wat nina mw owen zegt die man vond ik veel enger hoe hij tegen die jongen sprak.
En zoals ze over ziektes spraken dus heb je last van reuma allemaal gewoon 1,5 met je blote voeten op gras lopen, en dingen neer zeteen als feit het leek wel een sekte.

Rauw voedsel is niets mis mee maar die moeder neemt wel hele extreme vormen aan die hond had last van een oorontsteking nou dan krijg je dagen niets te eten want dan kan je lichaam zich focussen op de ontsteking vind dat wel schokkend hoor.
Het arme beestje mag toekijken hoe hun eten dat beest vrat bijna van ellende hun blaadje sla van de borden zelfs dat vriendinnetje snapte het niet en die is toch ook opgevoed met rauw voedsel.

En toestemming voor thuisonderwijs kreeg ze niet want de motivatie was dat haar zoon dan vaker naar engeland kon voor zijn vader als ik het goed verstaan heb ( ja dat is logisch dat je dan geen toestemming krijgt).

 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Jarofe  schreef op: 18-12-2012 22:00:09

en inderdaad de vraagstelling van die moeder ik krijg het gevoel dat die jongen onderdruk gezet wordt zo hij moet wel die mening beamen.

Misschien heeft hij wel eigen keus in het eten maar moet hij het dan zelf klaarmaken ik denk niet dat zij het dan ook voor hem zal klaarmaken.

 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Blauwtje  schreef op: 18-12-2012 22:15:28
Ze is niet eerlijk. Ze zegt dat hij een keus heeft, maar is dat zo? Hij is ermee opgevoed. Hij heeft in de eerste instantie nooit een keus gehad.
Ik blijf er bij dat ie gebrainwashed is.
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Claudia  schreef op: 18-12-2012 22:19:22

ja dat idee heb ik ook...de jongen heeft geen eigen mening, want vanaf zijn 5e verteld zijn moeder wat wel en niet goed is kwa eten.


Als je dat met andere dingen doet bij kinderen van 4 a 5 jaar (zoals: sektes. extreem voorbeeld maar oke) dan is het hersenspoelen...als je maar vanaf het begin dingen beweerd en doet, geloof je op den duur er in. En al helemaal als het je moeder is. Ik denk dat het joch compleet in de war is nu. Vind het erg sneu...de levensstijl weerhoud hem om als een normale jongen naar school te kunnen (volgens moeder), nou dat wil je toch niet voor kind. Nogmaals ik denk zelf: de jongen komt in aanraking met invloeden van buitenaf, iets wat moeder niet wil, en hij gaat misschien anders denken over eten en ik denk dat moeder daar niet blij mee zal zijn en dat wil voorkomen. Kijk naar de andere zoon...


Idd het voorbeeld over het hondje vond ik ook schokkend hoor..dat arme beestje, hoeveel pijn heeft het wel niet en dan ook nog een paar dagen honger lijden..verschrikkelijk. Gezond eten, niet teveel medicijnen etc..helemaal mee eens, maar dit is in het extreme.


En weet je wat het is, de 1 zegt dit de ander zegt dat. Voor alles is wel iets te zeggen. Voor volwassenen is rauw misch goed (hoewel ik denk dat je dan ook elke dag keigoed in de gaten moet houden of je alles wel binnen krijgt dat je nodig hebt), maar om dit met een kind van 5 te gaan doen...ik zou het niet durven en willen. Wie zegt dat zij de wijsheid in pacht heeft? Ze heeft misschien heel veel info gelezen..maar iedereen weet ook hoeveel rotzooi er op internet te vinden is en je kunt er precies uitkiezen wat jij erbij vind passen. Selectief zoeken gaat ongemerkt. Voor elke overtuiging heb je duizenden pagina's info. Type een klacht in en je vind 20 ziektes die je KUNT hebben...kijk naar melk, antibiotica, griepprik, brood, vis etc..voor alles zijn er 2 partijen: de 1 beweert het is goed, de ander beweert het is niet goed.


Ik vind dit te extreem, zeker voor een kind. Ik hou ook van gezond en het kan hier ook zekers gezonder soms. Maar ik zoek zelf een middenweg, met gezond verstand ipv info en argumenten verzamelen. Het voedingscentrum heeft bepaalde goede dingen, maar ook dingen waar ik het totaal niet mee eens ben. Gewoon in grote lijnen letten op: veel groente, minder vet, minder suiker, minder toegevoegde rotzooi, eens een verse soep maken ipv altijd alles uit pakjes, bewegen, vlees wat minderen.,.ach en op die manier vind ik dat ik goed bezig ben en verantwoord.


 

 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Claudia  schreef op: 18-12-2012 22:21:28
daarbij heb ik ook een stukje gezien waarbij de jongen de vraag kreeg wat hij zou doen als hij het advies kreeg ivm gezondheid om vis te eten. Hij antwoorde: misschien dan bij mijn vriendinnetje, die eten daar wel vis.
:-S..ik haal daaruit: dus niet bij moeder zelf.
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Blauwtje  schreef op: 18-12-2012 22:22:43
Precies, dit gaat buiten alle proporties. Life is about balance..
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Claudia  schreef op: 18-12-2012 22:24:50
ps, daar bedoel ik trowuens niet mee dat kinderen die thuis onderwijs krijgen niet normaal zijn..(soms worden dingen hier heel letterlijk genomen).

Maar niet naar school kunnen gaan doordat ze anders eten vind ik geen goede reden.
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Bepje  schreef op: 18-12-2012 23:00:08
Of hij al dan niet uit huis geplaatst moet worden weet ik niet, dat beslist de rechter.
In beide filmpjes zag ik dat zij met hem overlegd maar dat zij wel steeds het woord nam en ook van hem overnam. Wat de jongen er zelf werkelijk van denkt kon ik er niet uit halen.
Wat ik bewonder in haar is dat zij staat voor haar manier van eten en daar strikt aan vast houd. Dat is mij nog nooit gelukt en ik bewonder ook dat zij haar kind werkelijk geen ongezonde dingen geeft. Ik probeer een beetje op te letten wat voor soort snoep er in huis komt maar de kinderen krijgen overal van alles wat ik niet zal kopen maar zeg ook niet dat ze het niet mogen opeten. Chips en frisdrank krijgen ze hier 1 x per week. Ze krijgen dus van allerlei ongezonds binnen terwijl ik weet dat ze dat beter niet kunnen eten.
Aan de andere kant is moeder misschien wel een beetje doorgeschoten in haar manier van gezond leven, er zit een goede en minder goede kant aan.
Wat ik hoorde over het niet naar school gaan waren niet heel sterke argumenten maar ik vind thuisonderwijs prima mits daar een zekere controle over is om zeker te weten dat het kind genoeg leert. Als het in nl gewoon zou zijn zou ik dat zelf misschien ook wel willen.
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Bepje  schreef op: 18-12-2012 23:03:14
Oh, en wat het indoctrineren betreft : daar doen we allemaal aan. We vertellen allemaal aan onze kinderen hoe en wat ze moeten eten en dat is ook lang niet allemaal gezond, zo hebben wij vanavond frites met kroketten gegeten, ook heel slecht.
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Mieps01  schreef op: 18-12-2012 23:47:47
Helemaal uitgekeken. Rauw en Rauwer.

helemaal aan het einde zegt moeder ( uit mijn hoofd)" ik hoop dat hij antwoord krijgt op de vraag of hij naar zijn moeder moet luisteren of naar de dokter" sorry maar dan krijg ik echt de rillingen..
die hond die dan maar dagen niet moet eten omdat hij een ontsteking heeft.
als je die broer van Tom ziet.. dan zou je dat kwa postuur nooit denken.
Wij eten relatief weinig vlees. alleen biologische melk en yoghurt. Mijn kinderen zijn niet groot, maar mijn 2 jongsten zijn op de 50% percententiel. ze zullen nooit de grootsten worden.. maarrr.. als ik eerlijk ben vind ik het verschil tussen broer en Tom wel veel te groot. Het is het lichaam van een kind, niet van een puber. Die broer had uiteindelijk toch ook helemaal geen keus, welke keuze heeft Tom? Hij kan meer gaan eten, en vertrekken.. of eten wat zijn moeder wil.. en bij zijn moeder blijven.
DIe moeder die hem van alles heeft geisoleerd behalve dat vriendinnetje.. want naar school mag hij niet want klaarblijkelijk wilde hij dan toch anders eten..  Het lijkt ook vooral kwa calorische waarde veel te laag. Rauwmelk schijnt verschrikkelijk gezond te zijn. Kun je bij de boer halen. Is veel gezonder dan gepasteuriseerde melk.. maar wat zij haar zoon aanbiedt is een menu waar een ander van afvalt.. een groente en fruit dieet...
Ik vraag me af wat er van zo'n jongen moet komen.. want zijn scholing staat stil. Die moeder moet werken. Ivy geeft dan thuis onderwijs en voldoet aan de voorwaarden voor thuisonderwijs.. Ik krijg de indruk dat zijn vriendinnetje (tara??) ook thuisonderwijs krijgt. Deze moeder krijgt het niet goedgekeurd.. en dat zegt veel over wat zij hem dan aan wil bieden aan onderwijs. Het thuishouden is een middel om haar eigen wil door te drukken.  Scholing is niet de enige weg naar een volwaardige toekomst. maar hij heeft ook maar een hele bepekte exposure naar de buitenwereld.  Hij blijft lichamelijk achter in groei, ontwikkelen zijn hersenen zich wel volledig? een jongensbrein is pas uitonwikkelt halverwege 20ers..
Hij is helemaal in symbiose met zijn moeder. Is dit een gezonde pubertijd?
Ik denk dat er veel ernstigere mishandeling en verwaarlozing op de wereld is. ZOu het ook niet snel een situatie vinden om het kind bij de moeder weg te halen... Maar ik denk ook dat hoe deze moeder de wereld van haar zoon beheerst ook niet gezond is. En het rauwe eten is daar maar een deel van.

 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Esthermv2  schreef op: 19-12-2012 09:02:00

Quote Ivy:

Mamavonn  Het doet er niets toe hoeveel vriendjes die jongen heeft.  Ik ging vroeger naar school en ik had er 1!!!  Mijn thuisonderwezen kinderen hebben er meer.

Voor de sociale ontwikkeling heeft een kind echt geen school nodig.  Sterker nog, mensen in mijn omgeving zeggen nu dat ze ook beginnen te denken dat het tegendeel waar is.  En dat zijn mensen die fel anti thuisonderwijs waren.

Ik denk dat voor deze jongen waarschijnlijk hetzelfde geldt als voor andere thuisonderwezen kinderen: Misschien overdag wat minder kinderen om zich heen, maar volop clubs, vriendjes uit de buurt en meetings met andere thuisonderwijzers. 

Denk er maar eens over na wat school feitelijk is:  Je kind zit elke dag met dezelfde 20-25-30 kinderen in 1 ruimte opgesloten.  Een flink deel van de dag.  Daar krijgt het niet veel persoonlijke aandacht, maar moet het meedraaien in de groep.  Kan leuk zijn, maar het is niet voor niets dat er zoveel kinderen gepest worden of buiten de boot vallen.  Heel veel kinderen zijn diep ongelukkig op school.
Verder telt op heel jonge leeftijd al het recht van de sterkste.  En geheid dat je het aflegt als je een sociaal en lief kind bent!  Nee, je krijgt je plaats als je een grote mond hebt en vooral aan jezelf denkt.

Een heel onnatuurlijke situatie trouwens, allemaal kinderen van 1 leeftijd.  Word je daarmee voorbereid op een leven in de maatschappij?  Nee, nergens zul je ooit nog in een situatie verkeren dat je met leeftijdsgenoten zit.  Hooguit in het bejaardentehuis.

Ik merk vaak aan schoolgaande kinderen dat ze dan misschien overweg kunnen met leeftijdsgenootjes, maar met oudere of jongere kinderen of met volwassenen is dat vaak een stuk minder.

Thuisonderwezen kinderen zijn vaak niet beperkt tot omgang met leeftijdsgenootjes, maar kunnen omgaan met iedereen.  Ze hebben dan misschien geen 10 vriendjes van dezelfde leeftijd (al zal dat in veel gevallen trouwens wel zo zijn), maar kunnen zich op sociaal gebied veel gemakkelijker aanpassen, waardoor ze veel meer verschillende contacten/vrienden hebben.

Er zijn trouwens ontzettend veel onderzoeken gedaan naar de sociale emotionele ontwikkeling van thuisonderwezen kinderen (in de VS zijn er meer dan een miljoen, Engeland vele duizenden, Frankrijk 11000, Belgie meer dan 900) en nergens blijkt dat die kinderen op dat gebied achterlopen.  Eerder voor.



Ik ben het hier helemaal mee eens...Alleen in dit geval van Tom niet.
Tom moet naar school om kennis te maken met meningen van anderen, ervaringen van anderen.
Thuis krijgt hij les van zijn moeder....Hij hoort dus maar één mening, en dat vind ik zéér kwalijk!
Mag hij straks ook niet gaan werken? Want hij mag niet naar school omdat moeder denkt dat hij gepest gaat worden...dat zal straks niet veranderen. Hoe lang en hoe ver wil ze gaan.
Ik vind haar sterk doorgeslagen. Hij zal misschien gezond zijn, maar tussen de oren is het ook belangrijk om gezond te zijn. Tom is bezig met voeding....kom op...hij moet puberen!!
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 19-12-2012 09:07:06
ik hoop toch dat ze een fijne kerst hebben met veel lekkere dingen! Heerlijk zo'n smulboom
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Boterbloem  schreef op: 19-12-2012 09:26:18

Quote Claudia:
daarbij heb ik ook een stukje gezien waarbij de jongen de vraag kreeg wat hij zou doen als hij het advies kreeg ivm gezondheid om vis te eten. Hij antwoorde: misschien dan bij mijn vriendinnetje, die eten daar wel vis.
:-S..ik haal daaruit: dus niet bij moeder zelf.



Als ik me goed herinner zegt hij echt vlak daarvoor dat zijn moeder het waarschijnlijk wel zou maken als het moet, en ANDERS kon hij wel...

Hij at ook wel eens patat, zijn moeder werd er niet kwaad om, ging niet slaan, stuurde hem niet naar de kamer enzovoort.

Het is niet dat hij nooit iets anders krijgt. Alleen dit is zijn hoofdvoeding.

En dat hij wel heel erg klein is... 12 cm te klein gemiddeld gezien. Maar de vergelijking met zijn broer gaat mijns inziens niet op. ik ben 1,81 en het zusje onder mij is 1.60. Zelfde voeding.
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
An  schreef op: 19-12-2012 09:31:55

Quote SismvNick:
Blijf het toch een appart topic vinden hoor.. Ineens maakt iedereen zich druk over een jongen die erg veel groente eet, terwijl er zal kinderen zijn die niet meer als droge rijst hebben, of zelfs kinderen gewoon in nederland die amper eten hebben en 1 aardappel per dag krijgen.. En niemand die zich daar druk om maakt.. Vind het allemaal maar erg egocentrisch dit.



Het gaat niet over alleen maar veel groente eten. Het gaat o.a. ook over dat de jongen niet naar school gaat, terwijl hij dus wel gewoon moet. Verder heeft hij nog eens een groeiachterstand en (als ik het goed begrepen heb) bepaalde tekorten.

Die kinderen die hier in Nederland niet meer dan een aardappel per dag krijgen daar mag zeker ook wel eens naar gekeken worden. Vaak hebben de ouders wel geld voor sigartjes, drank etc, maar dan blijft er geen geld over voor fatsoenlijk eten voor de kinderen. Daar mag zeker ook wel eens wat aan gedaan worden.
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
An  schreef op: 19-12-2012 09:33:44

Quote Boterbloem:
[...]

Als ik me goed herinner zegt hij echt vlak daarvoor dat zijn moeder het waarschijnlijk wel zou maken als het moet, en ANDERS kon hij wel...

Hij at ook wel eens patat, zijn moeder werd er niet kwaad om, ging niet slaan, stuurde hem niet naar de kamer enzovoort.

Het is niet dat hij nooit iets anders krijgt. Alleen dit is zijn hoofdvoeding.

En dat hij wel heel erg klein is... 12 cm te klein gemiddeld gezien. Maar de vergelijking met zijn broer gaat mijns inziens niet op. ik ben 1,81 en het zusje onder mij is 1.60. Zelfde voeding.



Ja, maar zijn groeicurve was toch afgebogen? Dat is wat anders.
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Boterbloem  schreef op: 19-12-2012 09:37:05

wat is daar anders aan dan? Het CB heeft dat over mijn dochter ook gezegd dat het afgebogen was, ze groeide zowel in lengte als in gewicht minder snel. 


Geeft in principe niets... IN het begin groeien kinderen snel. Sommige blijven mooi doorgaan in het gemiddelde, andere gaan sneller en weer anderen langzamer

 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
An  schreef op: 19-12-2012 09:41:02
Er is een duidelijk verband met het terugvallen van zijn groei en het rauwe voedsel eten.

Als de groeilijn van je kind meer dan duidelijk wijzigd dan is er (in de meeste gevallen?) wel een oorzaak voor aan te wijzen.

Mijn oudste dochter is ook duidelijk stukken groter dan mijn jongse dochter, maar beide hebben geen hele vreemde wijzigingen in hun groeilijn.
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Boterbloem  schreef op: 19-12-2012 09:47:37

Maar dan is de vraag:

Is zijn curve abnormaal door het eten van rauw voedsel, of van alle andere door het eten van al het bewerkte voedsel met groeihormonen e.d.

Kijk, het punt dat hij tekorten heeft vind ik wel zorgwekkend. Tegelijkertijd is de vraag weer: waarop is dat gebaseerd. Hebben wij mogelijk (en dat weet ik dus echt niet, gewoon iets wat ik mij afvraag) meer nodig van bepaalde dingen door al het slechte wat we in ons hebben? Zou het kunnen dat bepaalde dingen zich toch goed ontwikkelen ondanks tekorten maar omdat hij verder zo gezond eet en het negatieve niet opgeheven hoeft te worden enzovoort...


 


Ik zou mijn kind niet als proefkonijn durven gebruiken daarvoor hoor, zo voelt het deels een beetje. En als de artsen zeggen dat je verder zo kunt eten maar dat hij wel 3 keer in de week iets van vis moet hebben (dacht dat dat het was) en wat vetten (en dat kon volgens die man die er verstand van had) dan zou ik dat zeker doen.

Maar we moeten ook niet te angstig worden en te erg kijken naar wat wij normaal vinden...

Ik vind dat eigenlijk allemaal wel interessant ondanks dat ik ook echt hoop dat hij geen tekorten oploopt in de ontwikkeling die hem op latere leeftijd kunnen schaden (vruchtbaarheid, botdichtheid enzovoort).

 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Marie8  schreef op: 19-12-2012 09:47:38
Tja, het is een beetje lastig oordelen maar ik vind het toch wel een heftig stukje om te zien.
Het lijkt een beetje op psychische manipulatie. Hij mag het wel eten, maar hij voelt toch denk ik wel nadrukkelijk de teleurstelling van zijn moeder. Hij zegt ook steeds "soms wel, soms niet" en "van de ene kant wel, van de andere kant niet". Moeder nodigt hem wel uit om iets te zeggen, maar liever inhoudelijk niet teveel.
Inmiddels is het denk ik enorm moeilijk om hem naar school te laten gaan en eigenlijk vind ik dat zijn privacy hiermee enorm geschaadt is en dan nog al die volwassenen die en plein publiek een mening hebben.
De druk op dit kind en het interne loyaliteitsconflict ...dat is al niet meer terug te draaien. Uithuisplaatsing of niet....ik weet het niet.
Tijdens het kijken blijf ik steeds hopen dat ze tegen haar kind zou zeggen dat ze zorgt voor een veilige situatie voor hem. En dus niet het zoeken naar al die dingen om de wet te omzeilen. Overigens geloof ik niet dat de rechter daarin gaat trappen. Het moet voor hem enorm beangstigend zijn dat dit allemaal zo gezegd wordt en dat zijn moeder hem niet laat merken dat het gaat om zijn veilige thuissituatie ipv de strijd om dat eten en de school.
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Esthermv2  schreef op: 19-12-2012 10:04:08
Ik denk dat deze jongen grote kans heeft om straks psychische problemen te krijgen....Zijn moeder is zó ontzettend "duidelijk"in haar mening dat als hij straks moet gaan kiezen, in zijn ogen zijn moeder af zal vallen.....Hij komt in de knoop met zichzelf...dat kan toch niet anders! Arm kind!!
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Anon  schreef op: 19-12-2012 10:13:23
Vinden jullie dan dat dit kind emotioneel zich goed ontwikkeld, want dat zou mijn grootste zorg zijn. Het loyaliteitsconflict, maar ook zijn puberteit, kan hij voldoende een eigen identiteit ontwikkelen. Dat vraag ik mij wel af. Hij heeft daar zijn moeder wel voor nodig, maar die moet er wel voor open staan en dat laat ze tot nu toe niet zien....Of je dat oplost met een uithuisplaatsing vraag ik mij wel af.
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Marie8  schreef op: 19-12-2012 10:42:37
Ja juist die (mogelijke) symbiose en de loyaliteit...eigenlijk is de schade er al...ik weet niet of een uhp een oplossing daarvoor biedt. Maar ik vind nu moeder ook niet in het belang van  haar kind handelen. Als ze hem dwingen om aar school te gaan en ze blijft daar openlijk weerstand tegen bieden, dan vergoot ze die strijd en onzekerheid wel en dat komt er dan weer bovenop.
Juist dat, is heel zorgelijk ....
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Anon  schreef op: 19-12-2012 10:46:26
Eigenlijk is de vraag: hoe kan je deze moeder laten inzien dat haar houding het grootste probleem is, niet haar filiosofie. Haar benadering van haar kind zorgt voor de grootste schade...
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Marie8  schreef op: 19-12-2012 14:50:01
Hopelijk ziet de betrokken gezinsvoogd dat ook en kan daar geschikte hulpverlening op inzetten.
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Mama_anja  schreef op: 19-12-2012 14:56:13
kijk dat je let op wat er in producten zit prima 
wat extra stoffen betreft ik val daar ook wel eens van achter over

ik probeer nu zo veel mogelijk zelf  te maken ( wat vaak ook goed koper is )
daardoor weet ik ook beter wat er in gaat
en mijn kinderen krijgen altijd een tablet voor de vitaminen omdat ik belangrijk vind dat ze alle stoffen binnen krijgen 

ik vond die jonden ook bleek om snoetje moet ik zeggen  en loom 
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Chantal31  schreef op: 19-12-2012 18:09:28
Rauw etende Tom ondergedoken



AMSTERDAM -

De 15-jarige Tom Watkins, die van zijn moeder alleen rauwe groente mag eten, is ondergedoken. Hij probeert daarmee een uithuisplaatsing door Bureau Jeugdzorg te voorkomen.
De jongen kreeg landelijke bekendheid omdat hij van zijn moeder alleen maar rauw voedsel mag eten. De afgelopen twee jaar is hij niet meer naar school geweest, volgens zijn moeder omdat Tom wordt gepest vanwege zijn dieet.




Bureau Jeugzorg wil dat hij weer naar school gaat omdat zijn moeder geen toestemming heeft van de leerplichtambtenaar om hem thuis te houden. Jeugdzorg is nu naar hem op zoek zodat hij vanaf januari weer naar een reguliere school kan, meldt de NOS.


Rauw


Op advies van zijn moeder eet Tom sinds zijn vijfde alleen nog maar rauw, ongekookt voedsel. Ook mag hij geen vlees, vis, brood, rijst, zuivel of suiker. Volgens zijn moeder, die hetzelfde dieet aanhoudt, is dat gezonder. Voedingsdeskundigen spreken dat echter tegen. Het eten van uitsluitend rauw voedsel kan volgens hen leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Een kinderarts trok daarom al aan de bel bij het Meldpunt Kindermishandeling.


Over Tom en zijn moeder zijn inmiddels twee documentaires gemaakt: Rauw (2008) en Rauwer (2012). In die laatste film is te zien hoe Tom de laatste jaren nauwelijks is gegroeid. Een arts vergelijkt zijn groeipatroon met dat van een ondervoed kind in Afrika.



 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Chantal31  schreef op: 19-12-2012 18:10:20
Lijkt me ook niet zo slim om je kind te verstoppen. Vind het sneu voor hem dat getrek van alle kanten
 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Boterbloem  schreef op: 19-12-2012 18:40:28

Ik snap het punt scholing niet helemaal.. 


Zoals ik begreep ging het 'enkel' om het pesten. DUS zou je als moeder ook kunnen zeggen dat het terug kan als school hier goed mee omgaat.

Nu wil in pesten niet afzwakken, maar bedoel met enkel dat dat het enige punt was. Oke, er worden verkeerde dingen verkocht, maar je houd je kind ook niet van de straat omdat er winkels aan staan die verkeerde dingen verkopen...


Dus is er geen reden om hem onder te laten duiken en kan hij gewoon weer naar school...


 


Of heb ik hierin iets gemist. Ik snap dat je het niet klakkeloos doet, maar als je moet kiezen tussen deze 2...


Ik ben zo benieuwd wat de echte beweegreden is.

 
Quote
RE: rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Mitch  schreef op: 19-12-2012 18:45:49
Ik begrijp juist van uitspraken van mams dat de hoofdreden de groepsdruk tot "normaal"  eten zou zijn.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende


Reageren op rauw etende jongen spoedprocedure bjz
Naam
Bericht