Menu
 

Topic:

Mijn dochter wil niet op schoolkamp

Monica Mv 2  schreef op: 28-05-2015 20:56:50
Kirsten roept het al jaren heel stellig, is er nu al "ziek"van, haar virus op het evenwichtsorgaan speelt door de stress extra op.

Over 1,5e maand gaat haar klas 3 dagen op kamp en zij wil niet mee.

Vandaag de brief gekregen. 40 euro inschrijfkosten en een dochter die zwaar verdrietig is. Ze wil echt NIET. Ze is het mikpunt van pesten bij de andere groep 8, kinderen trekken stiekem aan haar sonde, ze heeft van 16 tot 8 uur een sondevoedingspomp lopen en die is niet stil qua geluid, haar darmen moeten gespoeld worden. Ze heeft maar 2 vriendinnetjes en die durven niet voor elkaar op te komen. Ze kan slecht eten, de activiteiten zijn te zwaar. Allemaal redenen voor haar om echt niet niet niet naar het kamp te willen.

Mijn man, ik en wij samen hebben geprobeerd te praten met school maar school onverwurmbaar, het zijn verplichte schooldagen en ze moet mee. School zegt, anders halen jullie haar om 23 uur op als de kinderen naar bed gaan en brengen haar smorgens om 8 weer. Kamp is een dorp verderop. Maar Kirsten gaat dat lichamelijk helemaal niet trekken, bovendien zijn er medisch teveel bezwaren. Maar ze moet.

Nu waren we 2 weken geleden bij de chirurg. Kirsten krijgt een malone stoma en ze heeft de chirurg gesmeekt om haar de vrijdag voor het kamp te opereren zodat ze echt niet hoeft te gaan. De chirurg begreep haar en wil erin meegaan en gaat proberen te kijken of het die vrijdag lukt. De kans zit er natuurlijk in dat het niet lukt.

Maar hoe nu verder, ik kan haar ziek melden maar ze gaan haar aanmelden bij de inspectie, dat is ons al "beloofd". En ik moet evengoed 40 euro dokken.

School is totaal niet schappelijk en bereid begrip te tonen. Hoe zouden jullie dit oplossen?

Ik heb maandag een belafspraak met de huisarts en ik ga vragen of zij iets voor ons kan betekenen maar ik vrees dat zij zich hier niet in wil mengen.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: Mijn dochter wil niet op schoolkamp
Wanouk  schreef op: 29-05-2015 09:31:30
Ik zou hier niet eens een discussie punt van maken.

Monica, je moet gewoon schriftelijk melden dat je dochter vanwege gezondheidsredenen en veiligheidsredenen (trekken aan haar sonde, even serieus!!!) niet mee gaat op kamp, en dat je verwacht dat de school zorgt voor een alternatief programma. En dat je, omdat ze niet mee gaat op kamp, natuurlijk ook geen 40 euro betaald.
Bij vragen kunnen ze altijd contact met je opnemen en ben je bereid om mondeling toelichting te geven.  Klaar.

Probeer je niet druk te maken, ze hoeft echt niet mee. Laat je niet afbluffen en informeer jezelf op internet hoe je het moet aanpakken om een klacht tegen een schooldirecteur in te dienen.
Je staat gewoon in je recht en het mislukte zoogdier van een directeur kan hoog of laag springen, het zal hem niet helpen.

 
Quote
RE: Mijn dochter wil niet op schoolkamp
Claudia  schreef op: 29-05-2015 09:31:47
jeetje...hier HOEF je niet mee, alleen moet je dan wel gewoon naar school (kinderen worden dan bij andere groep ingezet voor  die paar dagen).

Mijn dochter (groep 5) gaat over 2 weken met schoolreis..brr...van maandag tm donderdag en ze gaan naar Ameland.

 
Quote
RE: Mijn dochter wil niet op schoolkamp
Claudia  schreef op: 29-05-2015 09:32:31
owja schoolkamp is hier 80,00. Hakt er wel ff in..
 
Quote
RE: Mijn dochter wil niet op schoolkamp
Ans Mv J.k.d  schreef op: 29-05-2015 09:36:12
Jeetje me mond valt open toevallig door een gesprek op school was ik aan het googlen om te kijken wat je kan doen als er extreme problemen zijn op school wie kan je dan inschakelen en ik kwam dit tegen ik zou zeggen bel ze

Vertrouwensinspecteur


Voor vragen over seksuele intimidatie en seksueel misbruik, lichamelijk geweld, grove pesterijen, extremisme, discriminatie en fundamentalisme op school, bel je de vertrouwensinspecteur van de Inspectie voor het Onderwijs. Tijdens kantooruren: 0900 - 11 13 111 (10 cent per minuut).

Enne idd niet betalen zijn zij gek geworden!!!

 
Quote
RE: Mijn dochter wil niet op schoolkamp
Mrtj  schreef op: 29-05-2015 09:39:35
Wat een eikels! En onvoorstelbaar wat ze toelaten aan pesterijen!   Je arme meisje

Lijkt me duidelijk toch, na alle voorgaande opmerkingen: Zij gaat niet naar kamp en zorgt dat ze gewoon op school is op de schooltijden (of: je belt de LPA en overlegt de situatie; wellicht dat ze dan ook nietop schooltijden aanwezig hoeft te zijn??). En betalen zou ik al helemaal niet doen.

Maar goed, snap ook dat jullie wel andere dingena an je hoofd hebben dan strijden met school. En dat 'gewoon die 40 euro betalen' een makkelijke uitweg is. Al denk ik dat het geen makkelijke uitweg is, omdat school dan alsnog gaat zeiken dat ze niet aanwezig is.
 
Quote
RE: Mijn dochter wil niet op schoolkamp
Jomi  schreef op: 29-05-2015 09:39:41
Je moet echt voor je dochter en voor jezelf opkomen. Maak je niet druk, de school kan jullie helemaal niks maken!

Je meldt je dochter schriftelijk af voor het schoolkamp en betaalt geen cent. Je staat in je recht en de school niet. Je moet je dochter en jezelf echt niet zo laten behandelen hoor.
 
Quote
RE: Mijn dochter wil niet op schoolkamp
Monica Mv 2  schreef op: 29-05-2015 12:05:34
comment839557572797793_839680656118818:0.0.$right.0.$left.0.0.1.$comment-body">comment839557572797793_839680656118818:0.0.$right.0.$left.0.0.1.$comment-body.0">comment839557572797793_839680656118818:0.0.$right.0.$left.0.0.1.$comment-body.0.$end:0text0:0">Dank jullie wel, het ligt dus niet aan ons?

Ik heb zojuist Kirsten haar mdl arts gemaild en het verhaal even verteld. Hopelijk wil zij ook een briefje maken. Denk het wel.

En het gaat mij niet om het geld, daarom zegt mijn man ook. We betalen gewoon, hebben we dat gezeik in ieder geval al niet. Maar het is gewoon niet verantwoord om haar te laten gaan. Ze gaan de eerste dag al 50 km fietsen, eer ze daar is valt ze onderhand om. School heeft overal wel een reactie op. Maar ik heb geen zin om een doodziek kind terug te krijgen van schoolkamp. Ze moet een zware ok ondergaan en we hebben er nog 1 die ziek is. OOk wij trekken dat niet. Dit is gewoon zielig voor haar.
 
Quote
RE: Mijn dochter wil niet op schoolkamp
Son  schreef op: 29-05-2015 12:11:14
Het gaat niet om t geld nee .. maar wel om t principe ! Ik zou echt niet betalen en ook zeker echt niet gaan !
 
Quote
RE: Mijn dochter wil niet op schoolkamp
Ik  schreef op: 29-05-2015 12:13:35
Snap niet eens waarom je eigl nog van een arts een briefje nodig hebt?! School is toch niet achterlijk en weet toch hoe ernstig ziek Kirsten is?! Dat is toch dan voldoende als ze met jullie als ouders gesproken hebben. 
Als de arts wat uitschrijft prima maar is toch vd zotte dat het nodig is.
En tuurlijk niet betalen ben jij gek.
 
Quote
RE: Mijn dochter wil niet op schoolkamp
Mama Van Drie  schreef op: 29-05-2015 12:26:33
School heeft overal wel een reactie op zeg je, jij bent de enige die bepaalt of je die discussie iedere keer aangaat en wat dat betreft had ik allang klaar geweest met school, geen discussie mogelijk over dit onderwerp punt.

Zo simpel moet je het gewoon houden, en stel je dochter gerust, zij hoeft niet mee, klaar. weg stress voor haar....toch?
 
Quote
RE: Mijn dochter wil niet op schoolkamp
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 29-05-2015 12:42:34
Geen twijfel mogelijk, ik zou mijn kind in de situatie van Kirsten absoluut niet mee laten gaan. ZELFS al had mijn kind geen ernstige lichamelijke klachten, ik vind het pesten alleen al voldoende om het niet te doen, zeker als het kind gewoon ertegenop ziet. Ik zou tijdens het kamp de hele nacht wakker liggen wetende dat mijn kind het niet naar zijn/haar zin heeft. Wat een vreselijke school door hier zo nonchalant mee om te gaan! En ik zou al helemaal die 40 euro niet betalen, en misschien zou dit voor mij de druppel zijn om mijn kind nu al op de andere school te doen (indien haalbaar natuurlijk)
 
Quote
RE: Mijn dochter wil niet op schoolkamp
Anne Mv 3  schreef op: 29-05-2015 12:45:48
Zoals Suus schrijft is schoolkamp zeker een kans om 'ter elfder ure' de sfeer in de klas te veranderen maar... met een kwetsbaar kind als Kirsten zou ik alleen voor het schoolkamp kiezen als ik vertrouwen had in de leerkrachten en wat ik lees in je verhaal dan is dat vertrouwen er absoluut niet. Onwijs verdrietig! Bizar dat een school zó kan reageren.

Ik zou ook zelf contact opnemen met de inspectie, hoe eerder hier duidelijkheid is hoe liever!
 
Quote
RE: Mijn dochter wil niet op schoolkamp
Ladyd  schreef op: 29-05-2015 12:52:01

Wat word ik verdrietig van je berichtjes. Echt, mijn hart breekt.


 


Ik zou inderdaad ook de arts een briefje laten schrijven en haar niet mee laten gaan.

 
Quote
RE: Mijn dochter wil niet op schoolkamp
Boterbloem  schreef op: 29-05-2015 13:04:04
Oef, moeilijk...

Ik weet nog van vroeger dat onze klas na kamp een stuk leuker werd (ging in groep 7 samen met groep 8). Je bent de hele dag bij elkaar en het maakt het echt gezelliger.

MAAR dan zit je wel met het stuk waarbij haar gezondheid in het gedrang komt... Als zij het niet trekt lichamelijk gezien om laat op te blijven, vroeg op te staan, en zware activiteiten te ondernemen moet school wel een plan ernaast hebben.

Dus ik zou de vragen op papier zetten:
Hoe zien jullie een spooktocht (noem maar wat) met dat apparaat ernaast (waar je het over had), wie blijft er bij haar?
Wat doen jullie wanneer er iets gebeurd met de sonde omdat andere kinderen er aan trekken?
Ze kan niet mee fietsen, hoe zijn jullie van plan haar daar te krijgen?
Wat is het plan wanneer andere activiteiten te zwaar zijn voor haar?
Wat gaan jullie doen wanneer ze uitgeput is?

Dus ik zou een hele vragenlijst hebben en de antwoorden zwart op wit willen hebben en ondertekend door beide partijen als julile beide akkoord gaan.
Verwoord je zorgen in vragen en laat ze maar goed antwoorden, want ze hebbe nstraks ook daadwerkelijk de verantwoordelijkheid over haar.
 
Quote
RE: Mijn dochter wil niet op schoolkamp
Mama Van Drie  schreef op: 29-05-2015 14:15:16
Als ze zo weinig kan en niet mee kan doen met de geplande activiteiten dan vraag ik me af hoe kamp er voor gaat zorgen dat de klas een stuk leuker gaat worden, je bent immers op kamp ook wederom het buitenbeentje die of niet mee doet of een andere aangepaste activiteit (moet) doen, nou dat is leuk hoor, dacht het niet. Opnieuw een reden ( onterecht natuurlijk) om haar te pesten ermee.

Misschien zie ik het negatief maar als ik het verhaal zo lees plus het feit dat het kind echt zelf niet wil en smeekt op de operatie te vervroegen indien mogelijk dan is het voor mij duidelijk en klaar, dat wordt nu in deze laatste weken nooit meer wat, het is gewoon nog even uitzitten op deze school en dan exit.


 
Quote
RE: Mijn dochter wil niet op schoolkamp
M&j  schreef op: 29-05-2015 14:25:55
Ik zou contact zoeken met de inspectie en dit verhaal voorleggen eventueel ondersteunt met medische verklaringen. Wat school doet kan niet en mag niet, kamp is een buitenschoolse activiteit en daarom nooit verplicht. Als school door omstandigheden geen alternatief programma kan bieden, moeten ze het kamp niet door laten gaan.
 
Quote
RE: Mijn dochter wil niet op schoolkamp
Ma Dalton  schreef op: 29-05-2015 15:08:03
Ik zou het omdraaien en stellen dat als school de verantwoordelijkheid voor de gezondheid van je dochter op zich neemt en een verpleegkundige meeneemt en daar de kosten voor op zich neemt dat je haar graag meestuurt. Als ze die zorg niet kunnen leveren wat dan het leuke alternatieve plan is wat ze voor K. gaan leveren?  en ik zou die brief pro- actief met een  deel van haar medisch dossier naar de onderwijsinspectie sturen. 
Je kunt je kind alleen meegeven als het ook verantwoord is.
 
Quote
RE: Mijn dochter wil niet op schoolkamp
Femmmm  schreef op: 29-05-2015 16:24:45
Ik zou mn dochter niet mee laten gaan.
Mijn dochter is vorig jaar niet meegeweest omdat ze extreme heimwee heeft en er letterlijk ziek van was al weken van te voren. Ik heb er alles aan gedaan om het leuk te maken voor haar en beloofd haar te halen als het niet ging en desnoods volgende dag weer terug brengen , maar ze durfde echt niet. Toen heb ik haar ziek gemeld, want ze was ook echt ziek ervan. Daarbij was ze bang gepest te worden als haar klasgenoten hoorde dat ze niet durfde. Nu zit ze in groep 8 en gingen ze dus dit jaar weer. En dit jaar is ze wel gegaan en trots dat ze was en wij ook. Het is allemaal goed gegaan en het viel reuze mee.
Als mijn kind zo ziek zou zijn als jouw kind(eren) en ze zouden niet mee willen, dan absoluut niet hoor, tenzij ik zelf ook mee mocht.
Klinkt als geen fijne school. Ik hoop dat ze op de middelbare een fijnere tijd tegemoed gaat.
Sterkte!

 
Quote
RE: Mijn dochter wil niet op schoolkamp
Mamsie  schreef op: 29-05-2015 17:58:37
Normaal gepsroken zou ik er net zo over denken als Suus, denk in mogelijkheden.
Maar jullie situatie is zoooo afzoderlijk.
En eigenlijk is ze gewoon niet veilig......

Ik zou GEEN geld betalen, haar niet mee laten gaan, laat de inspectie maar komen, dan heeft school wat uit te leggen want ze is gewoon niet veilig op school.....

 
Quote
RE: Mijn dochter wil niet op schoolkamp
Marianne  schreef op: 29-05-2015 18:31:28
Ik ging de discussie niet eens aan met deze school.
gewoon je kind thuis houden.. Laat de inspectie maar komen...
ik durf te wedden dat niet jullie maar school aangepakt zal worden.
 
Quote
RE: Mijn dochter wil niet op schoolkamp
Suus  schreef op: 29-05-2015 19:01:25
@mamsie, maar dat weten we niet. Waarom zou school een kind dat niet veilig is toch zo vastpinnen? Ik zou daarom in gesprek met school uitgaan van de mogelijkheden, dan kom je een stuk verder in het gesprek. 
 
Quote
RE: Mijn dochter wil niet op schoolkamp
Woepie  schreef op: 29-05-2015 19:42:51
Leerplichtambtenaar inschakelen! Zijn ze helemaal betoeterd. Gewoon overlegen met leerplichtambtenaar welke stap je het beste kunt zetten. Ze bijten daar niet en zijn tot heel veel bereid om mee te werken ! (uit eigen ervaring)
 
Quote
RE: Mijn dochter wil niet op schoolkamp
Vera  schreef op: 29-05-2015 19:49:20
Mijn mond valt echt open......hoe halen ze het in hun botte hersens zeg.

 
Quote
RE: Mijn dochter wil niet op schoolkamp
Nelia  schreef op: 29-05-2015 22:02:41
Wat is dit ontzettend triest en zo sneu voor jullie dochter. Sowieso mag school dit pestgedrag niet tolereren en dan ook nog zo haar ziekte bagatelliseren, bah! Hopelijk kan ze straks op het voortgezet onderwijs wel zijn wie ze is en wordt ze daar wel serieus genomen.

Ik vraag mij ook af hoe school dit voor zich ziet. Kunnen zij alle medische hulp bieden of wordt er van jullie verwacht dat je een paar keer per dag komt om te helpen? Hebben ze al inzicht gegeven in welk alternatief programma ze hebben voor haar? Kunnen ze haar veiligheid garanderen?

Heel veel sterkte met deze starre houding van school, vind het echt te zot voor woorden dat ze wordt verplicht om mee te gaan.
 
Quote
RE: Mijn dochter wil niet op schoolkamp
Kate  schreef op: 29-05-2015 22:24:39
Door toch te betalen geef je een onzeker signaal af: blijkbaar zijn ze niet zeker van hun zaak dus hee, als we maar lang genoeg manipuleren gaan ze wel overstag. Echt niet doen dus. Je bent niet van het gezeik af als je betaalt, je geeft ze alleen maar een extra opening en je ondermijnt je eigen standpunt ermee.

Je hebt helemaal geen briefje nodig van een arts. Een duidelijk standpunt is wat je nodig hebt: Kirsten gaat niet mee, welk alternatief lesprogramma bieden jullie? is genoeg. Geen discussie, niet ingaan op weerwoord of wedervraag. Je hoeft je keuze niet langer te verdedigen. Kirsten gaat niet mee punt uit. En desnoods herhaal je dat tien keer. 

Laat ze maar dreigen. Niet op ingaan. Enige antwoord is: ze gaat niet mee punt. Ze komen haar op de dag van het kamp echt niet uit huis slepen. En als je de inspectie over de vloer krijgt, dan is dat jouw kans om te vertellen wat er allemaal voor narigheid gebeurt op deze school.
 
Quote
RE: Mijn dochter wil niet op schoolkamp
Marie8  schreef op: 30-05-2015 09:56:31
Dat wat Kate zegt.

En mijn ervaring met leerplicht is dat ze goed met ouders meedenken. Zou zeker daar de vráag eens neerleggen.
 
Quote
RE: Mijn dochter wil niet op schoolkamp
Troelala  schreef op: 30-05-2015 10:19:51
WOW ik weet gewoon niet wat ik hier op moet zeggen dat ze verwachen dat een heel ziek meisje uberhoud mee kan. Maar het dan ook nog verplicht stellen.
Om nog maar te zwijgen over de pesterijen.... Al zou ze koste wat koste wel mee willen dan nog zou ik me heel hard aan mijn hoofd krabben of dat wel verantwoordelijk is. Maar ze wil helemaal niet mee dus dan lijkt me dat toch wel duidelijk!!

En dan nog een raagej aan de o zo lieve persoon die dit denkt te kunnen verwezelijken is wel iemand mee die uberhoud de medische handelen kan uitvoeren en wet war ze op moeten letten als er iets mis gaat?!?!?

De school kan en mag wettelijk gezien dit niet van jullie verlangen.  Ik zou ze er in laten srikken!

Taal gebruik is beetje grof maar ik ben me toch boos dat iemand zo achtelijk kan zijn!!
Heel veel sterkte en succes!

 
Quote
RE: Mijn dochter wil niet op schoolkamp
Beetje  schreef op: 30-05-2015 10:57:58

Quote Kate:
Door toch te betalen geef je een onzeker signaal af: blijkbaar zijn ze niet zeker van hun zaak dus hee, als we maar lang genoeg manipuleren gaan ze wel overstag. Echt niet doen dus. Je bent niet van het gezeik af als je betaalt, je geeft ze alleen maar een extra opening en je ondermijnt je eigen standpunt ermee.

Je hebt helemaal geen briefje nodig van een arts. Een duidelijk standpunt is wat je nodig hebt: Kirsten gaat niet mee, welk alternatief lesprogramma bieden jullie? is genoeg. Geen discussie, niet ingaan op weerwoord of wedervraag. Je hoeft je keuze niet langer te verdedigen. Kirsten gaat niet mee punt uit. En desnoods herhaal je dat tien keer. 

Laat ze maar dreigen. Niet op ingaan. Enige antwoord is: ze gaat niet mee punt. Ze komen haar op de dag van het kamp echt niet uit huis slepen. En als je de inspectie over de vloer krijgt, dan is dat jouw kans om te vertellen wat er allemaal voor narigheid gebeurt op deze school.




+1 Jij zegt wat ik denk!
 
Quote
RE: Mijn dochter wil niet op schoolkamp
Mv5  schreef op: 30-05-2015 14:06:03
Ik weet echt niet wat ik hier lees...En dat noemt zich een school? Mijn mond valt gewoon open van verbazing, volgens mij heb je maar een halve hercencel nodig om te begrijpen om een kind met zoveel medische problemen gewoon niet mee kan op kamp omdat dat onverantwoordelijk is.
In normale situaties snap ik dat school het wil verplichten (wat dus wettelijk al niet kan vanwege de tijden en het geld), maar hier zou echt iedereen het begrijpen als een kind dat zo ziek is niet mee gaat.
Schoolreis en kamp enzo is hier in principe verplicht, maar als ouders dat weigeren, kan een kind gewoon naar school. Het moet dan een werkstuk maken ofzo. Hier gaat groep 7 altijd naar de dierentuin op schoolreis en er was destijds bij mijn tweede in de klas een jongen die niet meeging, want zijn ouders waren principieel tegen dierentuinen, vonden dat dierenmishandeling enzo en zeiden 'wij sponsoren dat soort praktijken niet en willen ook niet dat ons kind daarheen gaat'. Kind moest toen op school een werkstuk over dierentuinen maken.

In dit geval: Gewoon zeggen dat ze niet meegaat en de redenen allemaal opnoemen en het daar bij laten. Ook niet betalen, want dat schept onduidelijkheid. Bovendien is het niet meer dan normaal dat je niet betaalt voor iets waaraan je niet meedoet (maar goed, ik snap wel dat je gewoon van het gezeik af wil want je hebt wel wat anders aan je hoofd. en die school snapt blijkbaar ook niet wat normaal is).
Zeg er wel bij dat ze wel gewoon naar school kan en dat je dan verwacht dat ze ook iets te doen heeft.
 
Quote
RE: Mijn dochter wil niet op schoolkamp
Stefke  schreef op: 30-05-2015 14:19:27
Moon, handel dit af per mail. Dan raak je wat minder overbluft en heb je even de tijd om een sterk antwoord terug te geven.
verder heb je ook een en ander zwart op wit. Hoe denk je dat de inspectie of overkoepelend orgaan het vindt dat directeur aangeeft dat ze niet ziek genoeg is omdat ze geen kanker heeft? Dat krijgt zelfs de grootste idioot niet verzonnen. 

Jouw mail bevat: 
mededeling dat ze niet meegaat, met de hoofdredenen
mededeling dat je ondanks de eis van school (kunnen ze ook meteen lezen waf school voor idiote eisen heeft) niet betaalt.
het verzoek te laten weten wat het vervangende programma is (als ze niks bieden kan het jullie ook niet kwalijk genomen worden dat ze thuis is ipv op school)
verzoek Kirsten hier niet mee lastig te vallen, omdat ze het al zwaar genoeg heeft. En dit dus verdr per mail af te handelen.

met vriendelijke groet, 
jullie
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op Mijn dochter wil niet op schoolkamp
Naam
Bericht