Menu
 

Topic:

niet-ingeënt kind weigeren

Zijlijn  schreef op: 15-03-2014 05:59:53

'Crèche moet niet-ingeënt kind kunnen weigeren'




Het moet mogelijk zijn voor crèches om ouders te weren die doelbewust hun kinderen niet laten vaccineren tegen kinderziekten als mazelen.



Foto:  Thinkstock

Dat zegt Gjalt Jellesma, voorzitter van oudervereniging Boink, zaterdag in de Volkskrant.


"Kinderen kunnen aan de mazelen overlijden", aldus Jellesma. "Een crèche moet kunnen zeggen dat ze baby's hieraan niet willen blootstellen."







Aanleiding voor de uitspraken is een zaak waarbij een baby uit Den Haag doodziek in het ziekenhuis belandde, nadat op zijn crèche een bewust niet-ingeënt kind met mazelen was geweest.


Jellesma: "Als iemand het recht heeft zijn kind niet in te enten, heb ik als ouder ook het recht mijn baby niet aan dat risico bloot te stellen."


Hij stelt dat in de algemene voorwaarden van crèches is afgesproken dat zij kinderen mogen weigeren die een gevaar vormen voor anderen. De voorzitter vindt dat onderzocht moet worden of de mazelen daar onder kunnen vallen.



 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende
RE: niet-ingeënt kind weigeren
Jen9  schreef op: 15-03-2014 16:39:48
Pfftt..hoop t niet voor je mafkees, hier veel ervaring mee, en wat een ellende was dat!

Denk ook niet dat t haalbare kaart is Noek, ook al ben ik t ermee eens...
 
Quote
RE: niet-ingeënt kind weigeren
Mamami  schreef op: 15-03-2014 16:44:57
Aan griep kan je ook overlijden, zelfs waterpokken kunnen ernstige complicaties geven. Ik kan het ook omdraaien: ik vind dat een baby die niet volledig is geënt niet op een kinderdagverblijf thuishoort.

Ook iemand die wel is gevaccineerd kan drager zijn van een ziekte zonder zelf ziek te worden. Persoon kan het dan wel doorgeven aan anderen.

Ook op grote schaal vaccineren heeft niet altijd voordelen, de ziekte kinkhoest is bezig met een opmars ondanks de hoge vaccinatiegraad.

Het CB wilde mijn dochter enten tegen waterpokken (was toen een trial om dit eventueel op te nemen in het rijksvaccinatieprogramma). Ik heb dit echt geweigerd. Dan kan je zo overal wel tegen enten want iedere ziekte kan in potentie dodelijk zijn als er complicaties optreden.
Een ziekte als polio, difterie, tetanus, hebben een vrij zekere uitkomst, je gaat er dood aan of op zijn minst hou je blijvend letsel over. Dat is bij de griep, waterpokken niet het geval. De kans is groter dat het zonder complicaties verloopt en je dus normaal weerstand opbouwt. Voor mij is dat echt een wezenlijk verschil.

Ik zou dus hele grote moeite hebben met het verplicht vaccineren.
 
Quote
RE: niet-ingeënt kind weigeren
Marli  schreef op: 15-03-2014 16:51:57
Het is al even geleden, maar wij moesten in het klappertje van de meiden wel de vaccinatiedata invullen. KDV.
Niet omdat ze anders niet mochten komen, maar wel om overzicht te houden welke kinderen wel en welke niet zijn gevaccineerd.
Op het moment dat er dan wat uitbreekt, kunnen ze dan vrij snel achterhalen hoe en wat...

Ik vind dat een KDV zich best mag onderscheiden, er zijn nu al zoveel verschillende kdv's. Als ouder ga je toch langs verschillende KDV's (als je die luxe hebt), om te kijken waar jij je het prettigst voelt? Dan zou een van de criteria in zo'n gesprek kunnen zijn hoe het zit met de vaccinaties.
Ik zie het dan niet meer als weigeren, maar het hebben van een bedrijfsplan. Net als het hebben van een pedagogisch beleid, het omgaan met klachten etc.. De eis van wel moeten vaccineren kan dan een van de redenen zijn dat je juist voor dat KDV kiest.
 
Quote
RE: niet-ingeënt kind weigeren
Jen9  schreef op: 15-03-2014 16:58:55
Mamami, ik zie t anders, de ziekte kinkhoest, maar ook hepatitis-A en -B, is met een opmars bezig omdat steeds meer mensen zich niet laten enten (hep. a en-b oplopen in t buitenland, omdat je geen vaccinatie hebt gehaald...)
 
Quote
RE: niet-ingeënt kind weigeren
Mv5  schreef op: 15-03-2014 17:02:46
ik vind niet dat kdv's dat kunnen weigeren. wel als je kind al ziek is, dan moet je het gewoon thuis houden, maar dat geldt ook als ze griep hebben. sowieso omdat kinderen onder de 14 maanden per definitie niet ingeënt zijn. en welke reden ouders ook mogen hebben voor niet-enten (bij de meesten heeft het niet te maken met geloof), dat wil niet zeggen dat je kind niet naar een kdv mag. what's next? scholen die niet geënte kinderen gaan weigeren? sportclubs waar je verplicht geënt moet zijn? je kunt je kinderen niet tegen alles beschermen. en als je dat al zoveel mogelijk wilt doen, dan moet je ze vooral niet naar een kdv brengen.
 
Quote
RE: niet-ingeënt kind weigeren
Boterbloem  schreef op: 15-03-2014 17:04:32
Volgensmij heeft er nu nog niemand gereageerd om hoe we dat doen met kinderen die om medische redenen niet gevaccineert worden en al die Nederlanders die wel gevaccineert zijn maar dath et niet goed gelukt is.
Die ook allemaal weigeren? Anders heeft het nog totaal geen nut, en ga je aan je doel voorbij.
Ik mag dus niet op een kdv werken omdat het bij mij niet aanslaat?
Eigen schuld dat mijn lichaam het niet pakt?
 
Quote
RE: niet-ingeënt kind weigeren
Jen9  schreef op: 15-03-2014 17:07:04
Dat vind ik een heel lastige Boterbloem.. Ik vraag me af hoe vaak dat voorkomt trouwens.. Het lijkt mij dat de MEESTEN, dus niet allemaal, kinderen met een zwakke gezondheid, juist wel ge-ent moeten worden... 
 
Quote
RE: niet-ingeënt kind weigeren
Boterbloem  schreef op: 15-03-2014 17:08:25
Dat het om medische redenen niet kan weet ik ook niet hoe vaak het voorkomt (heb er zelf nog maar 2 keer van gehoord op afstand).
Maar dat je niet voldoende bent beschermd zoals ik dat niet ben gebeurd volgens mijn huisarts behoorlijk vaak. Dus dan ben je schijnveilig (en je omgeving).
 
Quote
RE: niet-ingeënt kind weigeren
Jen9  schreef op: 15-03-2014 17:10:25
Maar de kans wordt veel kleiner Boterbloem, en ik vind dat t daarom draait. met autogordels ben ik ook niet 100% safe, maar ze zijn wel verplicht omdat t  de kans op ernstig letsel verkleint.... garanties kan je idd niet geven, wel veel betere kansen.
 
Quote
RE: niet-ingeënt kind weigeren
M&j  schreef op: 15-03-2014 17:12:04
Als dat waar is waren we dit jaar met zijn alle massaal aan de mazelen gegaan.
 
Quote
RE: niet-ingeënt kind weigeren
Senna  schreef op: 15-03-2014 17:12:15
Komt best vaak voor, Jen9, volgens onze kinderarts.
Bij Thomas hebben de vaccinaties gelukkig goed gepakt maar dat verbaasde haar.
Ik ben zelf trouwens echt voor inenten, maar dat was volgens mij wel duidelijk uit eerdere topics ;-)

Mamami, Thomas is gevaccineerd tegen waterpokken. Een bewuste keuze. We hebben gezien hoe enorm ziek een kind er van kan worden en wat een littekens het achter kan laten. Daarbij heeft hij een verlaagde weerstand en waren we bang voor wat de waterpokken bij hem aan zouden richten.
Het is trouwens nog steeds de bedoeling dat dit vaccin in het RVP opgenomen gaat worden
 
Quote
RE: niet-ingeënt kind weigeren
Senna  schreef op: 15-03-2014 17:14:12
Wat medische redenen betreft. Kinderen met een erg lage weerstand kunnen soms zo enorm ziek worden van de inentingen dat het verstandiger is om niet in te enten en te hopen dat ze de ziekte niet krijgen. Wanneer het op latere leeftijd wel mogelijk is om te enten, wordt het dan meestal alsnog gedaan
 
Quote
RE: niet-ingeënt kind weigeren
Jen9  schreef op: 15-03-2014 17:14:59
Ik bedoel niet dat de vaccinatie niet goed gepakt, maar dat er door gezondheidsredenen afgeraden wordt.. Misschien ng wel meer een reden om je, gezonde kind in te enten, nog minder kans dat de minder gezonde kinderen zo'n enge ziekte krijgen....

Ik ben voor t waterpokkenvaccin, mijn kinderen reageerden er heftig op, en ik weet nu wat een pokdalige huid inhoudt.......
 
Quote
RE: niet-ingeënt kind weigeren
Senna  schreef op: 15-03-2014 17:16:17
Ik begreep t later idd, verkeerd gelezen. Het zal niet heel vaak voorkomen maar het gebeurt wel.
Mafkees, jouw jongste reageert er toch ook heel heftig op? Is hij volledig gevaccineerd?
 
Quote
RE: niet-ingeënt kind weigeren
Mamami  schreef op: 15-03-2014 17:20:55

Quote Jen9:
Mamami, ik zie t anders, de ziekte kinkhoest, maar ook hepatitis-A en -B, is met een opmars bezig omdat steeds meer mensen zich niet laten enten (hep. a en-b oplopen in t buitenland, omdat je geen vaccinatie hebt gehaald...)



Hepatitis A en B zit niet in het programma, kinkhoest wel. Dus de meesten kinderen zijn echt geent tegen kinkhoest en toch komt de ziekte steeds vaker terug. Op een of andere manier blijkt de ziekte een manier gevonden te hebben om ondanks vaccinatie terug te keren. http://www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Algemeen_Actueel/Nieuwsberichten/2013/Mogelijkheden_bestrijding_van_kinkhoest_onderzocht

Aangezien kinkhoest zeker voor babys levensgevaarlijk kan zijn en dus de vaccinatie steeds vaker geen bescherming biedt vind ik dit zorgelijk.
 
Quote
RE: niet-ingeënt kind weigeren
Boterbloem  schreef op: 15-03-2014 17:23:24
Ik persoonlijk ben ook erg voor inenten, dat wel. Vind het wel jammer dat ik als een schaap de groep heb gevolgd zonder me erin te verdiepen omdat er zo hard geroepen bent: tuurlijk ga je inenten, wie doet dat nou niet?

Maar adt is mijn eigen domme fout geweest. En op zich ben ik ook voor de bescherming voor anderen.

Maar ik vind gewoon niet dat je mensen mag weigeren op basis van eenr echt wat ze hebben. Als jou kind gevaar loopt kun je als ouder die keuze ook weer zelf maken of je je kind naar een KDV wil brengen.
Want net als dat het voor ouders van een niet gevaccineert kind niet verplicht is je kind naar een KDV te brengen, is dat voor ouders van gevaccineerde kinderen ook niet het geval. Ook zij kunnen kiezen voor een gastouder of thuisblijven.


 
Quote
RE: niet-ingeënt kind weigeren
Jen9  schreef op: 15-03-2014 17:25:16
Dat weet ik, maar hep.A en B komen steeds meer voor, omdat mensen deze ziektes meenmen ui het buitenland....
Steeds minder kinderen worden inge-ent. Mijn zoon heeft, ondanks de vaccinaties kinkhoest gehad. gelukkif was hij gevaccineerd, anders hadden we nu waarschijnlijk nog maar 1 kind, volgens de artsen die hem gezien hebben.... De ziekte komt vooral in de bible-belt meer voor, dat is niet voor niets......
 
Quote
RE: niet-ingeënt kind weigeren
Mamami  schreef op: 15-03-2014 17:27:10

Quote Senna:
Komt best vaak voor, Jen9, volgens onze kinderarts. Bij Thomas hebben de vaccinaties gelukkig goed gepakt maar dat verbaasde haar. Ik ben zelf trouwens echt voor inenten, maar dat was volgens mij wel duidelijk uit eerdere topics ;-) Mamami, Thomas is gevaccineerd tegen waterpokken. Een bewuste keuze. We hebben gezien hoe enorm ziek een kind er van kan worden en wat een littekens het achter kan laten. Daarbij heeft hij een verlaagde weerstand en waren we bang voor wat de waterpokken bij hem aan zouden richten. Het is trouwens nog steeds de bedoeling dat dit vaccin in het RVP opgenomen gaat worden



Bij een verminderde weerstand kan ik me voorstellen dat je geen risico wil lopen. Maar griep, waterpokken verlopen over het algemeen zonder complifcaties of restschade, ik weiger om te leven in een wereld vol van ja maar als wat op angst is gebaseerd. Ik ben dus een kritische prikker en probeer in dit geval zo goed mogelijk op feiten mijn keuzes te maken en niet op gevoel. Als je naar gevoel gaat kijken wil geen enkele ouder dat zijn of haar kind ziek wordt dus ben je eerder geneigd om ze tegen alles wat mogelijk is in te enten.

Ik zou dus nu op basis van de feiten ook niet mijn dochter tegen HPV enten.

Maar goed mijn mening !
 
Quote
RE: niet-ingeënt kind weigeren
Jen9  schreef op: 15-03-2014 17:31:43
Ik heb me er wel in verdiept Boterbloem, heb er heel veel over gelezen, maar heb geen enkele reden kunnen vinden om niet te enten.. Het overtuigde me gewoon net, heb van alles ook weerwoorden opgezocht, maar nee, ik zag geen enkele reden om t niet te doen, maar heel veel om t wel te doen...
 
Quote
RE: niet-ingeënt kind weigeren
Senna  schreef op: 15-03-2014 17:34:34

Quote Jen9:
Ik heb me er wel in verdiept Boterbloem, heb er heel veel over gelezen, maar heb geen enkele reden kunnen vinden om niet te enten.. Het overtuigde me gewoon net, heb van alles ook weerwoorden opgezocht, maar nee, ik zag geen enkele reden om t niet te doen, maar heel veel om t wel te doen...



+1. Wij hebben ons in alle gegeven vaccinaties verdiept en we stonden er volledig achter. Vooral het waterpokkenvaccin hebben we flink uitgediept, evenals de complicaties van waterpokken.
 
Quote
RE: niet-ingeënt kind weigeren
Jen9  schreef op: 15-03-2014 17:35:55
Mijn huisarts zei dat de waterpokken zwaar onderschat werden, dat hij jaarlijks kinderen door moet sturen naar t ziekenhuis... Mijn kinderen waren er behoorlijk ziek van, moesten on 2 maal per dag op de hap melden (want die van mij zijn altijd ziek in t weekend.. ;-)  
 
Quote
RE: niet-ingeënt kind weigeren
Boterbloem  schreef op: 15-03-2014 17:38:05

Ik heb mij achteraf nog ingelezen, en voor mij persoonlijk is er ook meer voor als tegen. Tevens is er in mijn levensovertuiging ook geen reden te vinden waarom ik het niet zou doen.


En toch kan ik mij voorstellen dat mensen het niet willen, dat mensen geloven dat het beter is bepaalde ziektes te doorgaan (want ze KUNNEN gevaarlijk zijn, maar tegenwoordig kunnen ze zonder inenting bij veel ook goed helpen en sommige dingen kom je vaak ook gewoon door).

En dan niet inenten is ook een punt.


Wat mij vooral aan het denken heft gezet is toen die vaccinatie tegen de mexicaanse griep. Dat je zag dat het toch deels een smerig spelletje is wat gespeeld wordt. We worden heel angstig gemaakt, niet alleen door de overheid ook door elkaar. Opmerkingen als: je wilt het toch niet op je geweten hebben dat je kind doodgaat terwijl je had kunnen vaccineren?? Maar gaat er een kind dood aan de vaccinatie dan is het ineens een triest pechgeval, maar anders was het vast ook mis gegaan... 

We maken elkaar gek, verwijten elkaar dingen waarvan ik denk: dit is niet eerlijk.


Een vaccinatie zou moeten beschermen. Maar als ik bij iemand kom met rode hond, dan is de kans groot dat ik het krijg. Ik heb de prik inmiddels 3 keer zelf gehad en ik ben nog niet genoeg beschermd dus het hoeft ook niet meer. Het zou mij moeten helpen, maar ik heb nu enkel spul in mijn lijf zonder nut...

Tevens vraag ik mij wel eens af wat er verder met je doet, al is dat slecht te testen omdat de meeste mensen inenten... En aangezien je ziet dat vaccinaties zeker tegen het voorkomen nut hebben (kijk je naar het positieve punt) is het mij ook geen experiment waard. Toch zou ik het wel interessant vinden als ze zouden onderzoeken (of doen ze dat?) of de kinderen in de biblebelt minder afwijkingen hebben of sterker zijn of wat dan ook... Al zie je daar weer meer huwelijken binnen iets verdere families wat ook niet erg bevorderlijk is.... Moeilijk moeilijk...

 
Quote
RE: niet-ingeënt kind weigeren
Senna  schreef op: 15-03-2014 17:42:56
Mijn bescherming tegen rode hond is ook niet genoeg. Voor ik zwanger werd heb ik er voor gekozen niet extra te laten enten (werd gecontroleerd voor de ivf procedure en de arts raadde me aan te enten en de procedure een half jaar uit te stellen). Achteraf vind ik het een domme keuze, met de kennis die ik nu heb
 
Quote
RE: niet-ingeënt kind weigeren
Mamami  schreef op: 15-03-2014 17:43:44

Quote Jen9:
Mijn huisarts zei dat de waterpokken zwaar onderschat werden, dat hij jaarlijks kinderen door moet sturen naar t ziekenhuis... Mijn kinderen waren er behoorlijk ziek van, moesten on 2 maal per dag op de hap melden (want die van mij zijn altijd ziek in t weekend.. ;-)  



Ik denk dat het eerder uitzondering dan regel is dat de huisarts een kind met waterpokken doorstuurt naar het ziekenhuis. Ik vind het rot voor jouw kinderen dat het bij hen blijkbaar wel gecompliceerd verliep maar dat is niet de norm !
http://www.nivel.nl/nieuws/waterpokken-vaccineren-niet
 
Quote
RE: niet-ingeënt kind weigeren
Jen9  schreef op: 15-03-2014 17:49:43
Boterbloem, waarom denk je dat er een smerig spelletje is gespeeld.. dat vind ik dan weer elkaar gek maken....
 
Quote
RE: niet-ingeënt kind weigeren
Boterbloem  schreef op: 15-03-2014 17:51:53
Omdat er flink opgefokt wordt en ze er financieel ook baad bij hadden als zoveel mogelijk mensen zich lieten inenten. Daar heb ik moeite mee.
Dat er gedaan wordt alsof half nederland doodgaat, terwijl we dat de hele tijd nog niet zagen, maar oooooooooh wat was het gevaarlijk.
Dat er van de overheid uit geen vergelijkingen met gewone griep worden gegeven terwijl de hele tijd het niet veel extremer werd als dat en daar ook jaarlijks mensen aan doodgaan.

Het werd erg opgeklopt, en daar kan ik niet tegen als een overheid daar aan meewerkt. Zij zouden eerlijke informatie moeten geven.
 
Quote
RE: niet-ingeënt kind weigeren
Jen9  schreef op: 15-03-2014 18:03:51
Vind t achtetaf zo makkelijk praten. .. je zal op dat moment maat een beslissing moeten nemen.  Je besluit niet tit massale enting iver te gaan en t gaat mis.. Nwe hoor.  Hier doe ik niet aan mee. .dat us oas mensen gek maken. ..  zit trouwens weer op de foon...zullen vast een hoop typefouten in staan. .
 
Quote
RE: niet-ingeënt kind weigeren
Mafkees  schreef op: 15-03-2014 18:13:48

Quote Senna:
Ik begreep t later idd, verkeerd gelezen. Het zal niet heel vaak voorkomen maar het gebeurt wel.
Mafkees, jouw jongste reageert er toch ook heel heftig op? Is hij volledig gevaccineerd?



nee, hij krijgt ze (nog) niet.
hij gaat hoe dan ook reageren op de vaccinatie zelf, je krijgt toch wat ingespoten, daartegen kan hij niet vechten zelf.
dus kiezen tussen 2 kwaden:
wel enten en gegarandeerd ziek worden (en in welke mate?) of de gok nemen en afwachten...

voor dat laatste gekozen, op advies van de immunoloog en de kinderarts.
daarna ben ik pas gaan inlezen over de vaccinaties op zich.
deed het gewoon omdat het moest, nooit over nagedacht.
tot dit.

ik weet niet goed wat ik ervan vind eigenlijk.
blij dat er een keuze is in ieder geval.

een snottebel is al besmettelijk en slaat bij mijn jongste direct over van virus naar bacterie en is hij een week ziek.
ik doe idd heel hysterisch vwb overbrengen .
kleding uit, flink alcohol gebruiken als ik van werk terug kom, maar de virussen zal ik bij me dragen.

helaas nooit 100 % garantie....
het nonchalante van sommige ouders irriteert mij dan ook mateloos....
ook dan denken deze ouders niet aan anderen, behalve als het een inenting betreft ofzo
 
Quote
RE: niet-ingeënt kind weigeren
Suus  schreef op: 15-03-2014 18:33:59
Zeg dat tegen de moeder van Faith... Dat het bangmakerij was. Achteraf kijk je een ezel in zijn kont
 
Quote
RE: niet-ingeënt kind weigeren
Annie  schreef op: 15-03-2014 18:41:46
Maar Suus bij de normale griep overlijden er hoe triest ook kinderen en toch krijgen we niet allemaal massaal de griepprik.
Bovendien zijn er ook ouders van kinderen met vaccinatieschade, als je het hun vraagt zullen ze ook zeggen dat er wel degelijk een doofpot is bij o.a. het Rivm. 


 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende


Reageren op niet-ingeënt kind weigeren
Naam
Bericht