Menu
 

Topic:

wat regelen voor scheiding?

Ano Voor Nu  schreef op: 08-01-2017 09:37:35
Ben er nu zeker van, ik wil scheiden. Er is nu te veel gebeurd...
Maar wat moet ik regelen voordat ik de handdoek in de ring gooi zeg maar?? Hij weet nu nog niets van mijn plannen en ik wil even de tijd hebben om iets te regelen voor mij en de kids.
Heb inmiddels werk weten te vinden, erg tijdelijk, maar beter dan niets!
Het salaris laat ik al apart storten sinds 2 weken zodat ik een buffertje heb. Ik weet, dat ik voor de kids moet gaan zorgen. Ik vind dit echt geen probleem, maar hij zal daar financieel ook in moeten meewerken. Ik denk dat ik afzie van partneralimentatie.
Hij wil het huis, maar dat wil ik niet toelaten, het is de plek van de kids. En omdat we ook een eigen zaak hebben die ik voort zal moeten zetten, ben ik die ruimte ook nodig. Daarom ben ik de afgelopen maanden zo hard op zoek geweest naar een baan, zodat ik het huis kan blijven betalen.

Mocht ik wel het huis uitmoeten, ik sta al wel ingeschreven sinds de zomer. Ook niet echt lang, maar het schijnt, dat wanneer je van buiten de gemeente komt, dat je voorrang krijgt. Dat is hier het geval, dus wanneer het echt niet meer gaat, ga ik dat inzetten.
 
Quote
Navigatie
RE: wat regelen voor scheiding?
Vera  schreef op: 08-01-2017 09:47:06
Bij ons zijn er van die inloop-ochtenden bij een mediator/advocaat. Wellicht kan deze je verder helpen? 
Ik wil je heel veel sterkte en wijsheid wensen, want het is niet makkelijk deze beslissing te nemen en de stap te zetten.
 
Quote
RE: wat regelen voor scheiding?
Saskiamv2boys  schreef op: 08-01-2017 11:14:38
ik heb er gelukkig geen ervaring mee..

Maar heel veel succes
 
Quote
RE: wat regelen voor scheiding?
Nelia  schreef op: 08-01-2017 11:55:22
Hebben jullie een huur- of koophuis? Kunnen betalen is 1, maar bij koop moet je ook je ex uitkopen/de hypotheek kunnen financieren/alleen overnemen. Ik snap je gevoel qua huis dat jij het graag wil i.v.m. de kinderen, maar jij wilt scheiden en neemt hem ook zijn plek en kinderen af. Heb je al nagedacht over co-ouderschap of een andere omgangsvorm? Je geeft aan voor de kinderen te moeten zorgen, je ex heeft daarin geen taak? Hoe ga je dat doen als je werkt of kun je dat onder schooltijd doen? Je spreekt in de 'we-vorm' bij eigen zaak. Is deze van jullie samen? Hoe zie je de voortgang hiervan, lukt samenwerken wel of moet hier ook iets voor worden geregeld?
 
Quote
RE: wat regelen voor scheiding?
Duifje  schreef op: 08-01-2017 12:47:07
Ik zou om te beginnen eerlijk zijn tegen je man. Trouwen doe je samen, maar scheiden ook. Het gaat niet alleen om wat jij wilt, maar om wat jullie samen willen en wat voor jullie gezamenlijk het beste is. 
 
Quote
RE: wat regelen voor scheiding?
Nina1  schreef op: 08-01-2017 14:08:45
Met duifje eens. Wees eerlijk. 
Vraag advies aan een mediator oid. 

Laat je goed informeren over de zaak. Is deze van jullie beide en wil je dan wel deze samen voortzetten? Wil je dit alleen doen zal je hem ook hier uit mketen kopen net als met het koophuis...

 
Quote
RE: wat regelen voor scheiding?
Mama Van Drie  schreef op: 08-01-2017 14:33:40
Het zou niet zo moeten zijn dat jij achter zijn rug om al bepaalde dingen regelt, dat zet straks alleen maarl wat hakken in het zand en kan mogelijk zorgen voor een nare afhandeling van een scheiding.

Andersom zou jij het ook niet op prijs stellen als hij datzou doen.

Eens met duifje en nelia dus.

Waar kinderen ( gaan) wonen maakt niet zoveel uit, of de leefomstandigheden stabiel zijn echter des te meer....Vind ik dan...

 
Quote
RE: wat regelen voor scheiding?
Ano Voor Nu  schreef op: 08-01-2017 16:49:09
Heel veel opmerkingen ben ik met jullie eens!
Maar we hebben afgelopen zomer ook een flinke crisis gehad, heb toen letterlijk te horen gekregen, of eigenlijk de kids: jullie gaan maar bij mama wonen en mogen in overleg een keer een weekend komen...

Ik wil scheiden, dat klopt, maar we hebben nu zo lang in angst moeten leven. Ging inderdaad een poosje goed, maar nu komt zelfs schoonvader ongevraagd in huis met zware dreigementen (deuren inschoppen o.a.) en er is ook erg veel agressie van mijn man. Ik heb hier in het verleden ook over geschreven (scheiden, een flinke stap).
Kids zijn inmiddels oud genoeg om alleen te kunnen zijn.
Ik zal hem uit moeten kopen, ook dat klopt, hierbij willen mijn ouders me helpen. De zaak is nu niet winstgevend, maar ook dat zal gesplitst moeten worden. Mijn man heeft hier de afgelopen jaren weinig tijd in gestoken.
 
Quote
RE: wat regelen voor scheiding?
Duifje  schreef op: 08-01-2017 19:36:33
Wat de reden van scheiden ook is, dingen achter zijn rug regelen zet alleen maar kwaad bloed. En uiteindelijk zul je toch samen om de tafel moeten gaan zitten om alles te verdelen en om een ouderschapsplan voor de kinderen op te stellen. Dan kun je maar beter proberen op goede voet te leven. Ik zou daarom echt open kaart spelen en proberen samen in goede harmonie de boel te regelen. 
 
Quote
RE: wat regelen voor scheiding?
Nelia  schreef op: 08-01-2017 21:09:45
Je laatste reactie lezende, kan ik je alleen maar adviseren een goede advocaat te zoeken en je door hem/haar te laten bijstaan... Fijne vader die zo'n opmerking maakt tegen over zijn kinderen, voelen zich zeer welkom zo...
 
Quote
RE: wat regelen voor scheiding?
Jessiemv3  schreef op: 09-01-2017 10:12:10
Ik kon me je andere topic nog wel herinneren en heb hem zojuist nog even nagelezen...heftig allemaal! Mag ik vragen waarom je in juli/augustus 2016 uiteindelijk niet hebt doorgezet? Toen zouden jullie toch al gaan scheiden en hebben jullie de kinderen ook ingelicht?

Ik kan me wel voorstellen dat je eerst even het een en ander wil regelen voordat je alles definitief doorzet. Dit is geen normale scheiding begrijp ik maar eentje waarbij er ook geweld/agressie aan te pas komt en je man lijkt me ook redelijk onvoorspelbaar. Ik hoop dat je het dit keer echt wil gaan doorzetten, ik las dat je kinderen al in therapie zitten, zorg er voor dat ze niet nog meer beschadigd raken.

Ik zou informeren naar woonruimte, eventuele toeslagen waar je recht op hebt met alleen jouw inkomen. Pas dan kun je bepalen of je echt afziet van partner-alimentatie. Sterkte!
 
Quote
RE: wat regelen voor scheiding?
Kim Mv Sem  schreef op: 09-01-2017 11:30:11
Ik lig ook in scheiding, mijn ex is vreemdgegaan, woont nu bij zijn nieuwe vriendin, ik nog in onze koopwoning.

Ik zal moeten verhuizen omdat ik een bijstandsuitkering heb, mijn ex wil hier de lasten overnemen zodat ik kan verhuizen wanneer ik een huis toegewezen krijg, daar helpt hij mij mee maar werkt ook in veel dingen tegen.

Maar voorrang krijgen bij een andere gemeente heb ik nog nooit van gehoord, ik moet het echt hebben van mijn meettijd.

Eerst wilde ik niet verhuizen maar ik zie het nu echt als een nieuw begin, ik blijf hier teveel hangen in het verleden.....ben jij niet bang dat je dat ook zult krijgen?

Ik weet niet hoeveel je verdiend en wat de waarde van het huis is maar een koopwoning op alleen jouw naam is erg lastig!
Misschien kan je hypotheekverstrekker een berekening voor jou maken op basis van jouw inkomsten?

Probeer zoveel mogelijk informatie in te winnen, achter zijn rug is niet "oke" maar in jouw geval wel verstandig aangezien hij ook agressief is, dan kun je maar beter geregeld hebben wat geregeld kan worden.

Een mediator is een persoon waar je heen gaat met je man en er zo samen probeert uit te komen maar ik denk dat jij beter voor een eigen advocaat kunt gaan.

Mijn gemeente betaalt mijn advocaat omdat ik geen inkomen heb. Ik heb zelf de advocaat mogen kiezen.

Jij kunt ook navraag doen bij de gemeente, wie weet kunnen ze je helpen!
Maatschappelijk werk kan je wellicht ook helpen.

Partnerallimentatie krijg je niet altijd, mijn partner verdiend daar te weinig voor. Kinderallimentatie krijg ik uiteraard wel.

Hij moet financieel meewerken als jij voor de kinderen zorgt? Dat komt echt op je eigen bordje, enige waar je recht op hebt is kinderallimentatie dus weet niet of je dat bedoeld?

Ook krijg je als alleenstaande ouder meer kindgebondenbudget maar dat kun je pas aanvragen wanneer de scheiding is in gezet.

Sterkte meid! 
Quote
RE: wat regelen voor scheiding?
Ano Voor Nu  schreef op: 09-01-2017 12:54:12
zucht, heel lang stuk getikt, wordt deze niet verzonden.... nieuwe poging....

Quote Jessiemv3:
Ik kon me je andere topic nog wel herinneren en heb hem zojuist nog even nagelezen...heftig allemaal! Mag ik vragen waarom je in juli/augustus 2016 uiteindelijk niet hebt doorgezet? Toen zouden jullie toch al gaan scheiden en hebben jullie de kinderen ook ingelicht?Dat klopt, maar mijn man is direct daarna begonnen met medicatie (stond hij niet achter). Dat ging eigenlijk erg goed, maar nu heeft hij andere medicatie waar hij meer tevreden over is, maar deze neemt hij alleen maar op zijn werk, dus hier hebben we als gezin geen voordeel van.

Ik was al een tijdje op zoek naar een baan, ook met zijn medeweten. Maar iedere keer (en dat was best vaak) dat ik een sollicitatie gesprek had, was hij blij dat ik was afgewezen, want ik moest voor de kinderen zorgen.... Nu heb ik sinds begin december een baan via een uitzendbureau. Je wil niet weten hoe negatief hij hierover is Kids zijn veel te veel alleen thuis. Dat kun je vinden, maar kids moeten ook een beetje zelfstandig worden, daar hebben ze nu zo langzamerhand de leeftijd voor. Hij zou de hele kerstvakantie 's middags vrijnemen, omdat ik alleen maar middagdiensten doe (14.30 - 23.00 uur). Prima, maar hij heeft alleen maar overgewerkt. HIj was nooit voor 18.00 uur thuis. 

De kids zijn niet meer in therapie, dat was niet meer nodig. Wel zijn we met de middelste een traject ingegaan, omdat zij waarschijnlijk dezelfde diagnose zal krijgen als mijn man. Ik wil niet, dat zij in de toekomst hierop vastloopt.

Sociaal team/maatschappelijk werk.... pfffff... daar ben ik afgelopen zomer wel achter gekomen. Die vliegen voor mijn man, maar wij als gezin hangen erbij. Daar wens ik geen voet meer binnen de deur te zetten.

Ik wil hier blijven wonen. Tja, dat wil ik wel, maar ik weet nu nog niet of het reeel is. Als ik nu naar het gedrag van mijn kids kijk, denk ik dat een andere plek beter is, ondanks dat ze hier niet weg willen. Idd opnieuw beginnen. Maar ik heb hier lekker de ruimte, ben op het platteland opgegroeid en heb al flink moeten inschikken in een dorp. Ik zal straks naar een stad moeten, ben bang, dat ik dan echt een dood vogeltje word...

Ik zit nu alleen nog sterk te twijfelen of ik melding/aangifte moet doen van de bedreiging van mijn schoonvader. Hij bleek achteraf 2x in ons huis geweest te zijn en wilde deuren inschoppen om zo de jongste mee te nemen. Mijn oudste heeft dit voorkomen gelukkig. Kids hadden zichzelf ingesloten.
Voor een ander weet je het zo goed, maar voor jezelf.......
 
Quote
RE: wat regelen voor scheiding?
Mam Van Twee  schreef op: 10-01-2017 09:33:54

Of je aangifte wil doen is een tweede, maar ik zou in ieder geval melding maken bij de politie hiervan.
Zijn ze op de hoogte mochten de kinderen nog een keer zo iets mee maken en de politie bellen.

Klinkt in ieder geval als een ingewikkelde scheiding en situatie. Heel veel sterkte

 
Quote
RE: wat regelen voor scheiding?
Mama Van Drie  schreef op: 10-01-2017 10:43:24
Sowieso melding....En misschien wel aangifte ook...Ik vind het een best een bedreigende situatie voor je kinderen, niet niks als je jezelf als kinderen moet insluiten.

Een advocaat heb je wel nodig, een mediator is als je op goede voet uit elkaar kan, dat lijkt hier niet aan de orde.

Waarom is je man overgestapt op andere medicijnen als de andere eigenlijk best goed waren?....Wilde hij dat....Moest dat?
 
Quote
RE: wat regelen voor scheiding?
M&j  schreef op: 10-01-2017 10:48:58
Beginnen met een advokaat te zoeken, eerste gesprek is gratis en vrijblijvend, en zij/hij kan je heel goed helpen met wat er geregeld moet worden. Ik heb nu een advocaat die familierecht doet en strafrecht. Zij gaat de scheiding regelen maar kan mij ook adviseren op het gebied van strafrecht omdat er ook sprake is van agressie.
En meteen een melding gaan maken bij veilig thuis over je schoonvader, hij heeft huisvredebreuk gepleegd en geprobeerd een kind mee te nemen, dat is een poging tot ontrekking aan het ouderlijk gezag, en kindermishandeling. Veilig thuis kan je ook advies geven over melden of aangifte, wat je het beste kan doen. Laat je dit liggen, gaat dit je in een later stadium tegenwerken want dan ben jij degene die je kinderen niet beschermd heeft, helemaal omdat jullie gezin al in het vizier is bij het sociaal team en dus bij jeugdbescherming. Laat je echter niet verleiden erg negatief te zijn over je man, hou het bij de diagnose en bij je eigen gevoel, bijv. dat je je bedreigt voelt.

Bespreek die scheiding echter zo snel mogelijk met je man en probeer zo coöperatief mogelijk te zijn. Ga voor coouderschap of een andere regeling waar bij je het ouderschap nog zo veel mogelijk deelt en laat je man uitleggen aan de rechter waarom hij dat niet wil. Pas er voor op dat niet de indruk ontstaat dat jij alleen maar een weekend regeling wil voor je man want op het moment dat je man dan zegt: "Nee hoor, ik wil best coouderschap", ben jij degene die dat probeerd tegen te werken en dat rekent een rechter je aan.
Online kan je alvast een ouderschapsplan bekijken zodat je een beetje een idee kan vormen wat er straks allemaal aan beslissingen moet worden genomen , hier kan je ook mee in gesprek gaan met je man.
 
Quote
RE: wat regelen voor scheiding?
M&j  schreef op: 10-01-2017 11:09:35
En nog een laatste tip, tempo gooien in die scheiding en dus vandaag al die afspraak maken bij een advocaat. Hoe langer je wacht, hoe gecompliceerder het wordt, ook daar spreek ik uit ervaring.
 
Quote
RE: wat regelen voor scheiding?
Jessiemv3  schreef op: 10-01-2017 11:10:00
Jammer dat je man overgestapt is op andere medicatie die minder goed werkt. Heeft hij dat zelf ook door?
Niet aanvallend bedoeld hoor, maar je schrijft dat je man best agressief is en dat het niet lekker gaat tussen hem en de kids. Ik zou dan nooit met een gerust hart kunnen gaan werken en de kids alleen bij hem achterlaten. Het is natuurlijk fijn dat je werk hebt gevonden maar de veiligheid en het welzijn van je kinderen gaat toch voor alles lijkt me.
Mag ik vragen waarom je schoonvader zo boos is dat hij zelfs jullie huis binnen valt en de jongste wil meenemen? Dit lijkt me echt een situatie die enorm kan gaan escaleren (wat eigenlijk al het geval is gezien de inval van je schoonvader) dus het lijkt me dat je met spoed knopen moet gaan doorhakken. Ik zou zo snel mogelijk het gesprek aangaan met je man, dat je je niet meer veilig voelt in je eigen huis, dat je wil dat schoonvader zich afzijdig houdt omwille van de kinderen en dat je de scheiding echt door wil zetten maar er gezamenlijk op een goede manier uit wil komen. 
Sterkte!
 
Quote
RE: wat regelen voor scheiding?
Ano Voor Nu  schreef op: 11-01-2017 10:39:12
Gisteren gezegd, dat ik niet meer verder wilde. UIteraard gingen de hakken in het zand en hij wilde het huis houden. Ik moest maar vertrekken...
Vandaag was hij wat milder en wil op vriendschappelijke basis uitelkaar. Zal me benieuwen, want mijn schoonouders zijn niet de leukste, zeg maar en hebben toch een grote invloed op hem.....

Heb een advokaat gebeld, wordt vanmiddag teruggebeld voor een afspraak. Ik hoop, dat dat op korte termijn kan.
Verder contact gehad met de politie. Ik wil een melding ervan maken, omdat ik misschien anders olie op het vuur ga gooien. Dat wil ik niet in het belang van mijn kinderen.

Wat zijn medicatie betreft, hij heeft nu eigenlijk betere medicatie, maar hij neemt dit niet in in het weekend.


 
Quote
RE: wat regelen voor scheiding?
Ano Voor Nu  schreef op: 11-01-2017 10:40:09
Heb een spoedcursus knopen hakken gehad....
 
Quote
RE: wat regelen voor scheiding?
Ano Voor Nu  schreef op: 16-01-2017 07:56:48
Nadat ik had gemeld, dat ik wilde scheiden, dacht mijn man dat het nog steeds goed kwam. Hij bleef slijmen en alles recht praten wat krom was. Heb gisteren opmieuw gezegd, dat ik niet meer verder wilde. Op de een of andere manier, kwam de boodschap gewoon niet aan. Totdat hij gisteravond voor de zoveelste keer plofte (dat deed hij alleen wanneer ik niet thuis was, omdat ik met de hond aan de wandel was) en onze middelste weg was gelopen om mij te zoeken. Hij wilde weten waarom deze was weggelopen. Dat heb ik hem verteld, uiteraard was dat niet waar. Hierop heeft de oudste het voor de middelste opgenomen. 

Hierop heeft hij zijn spullen gepakt en is vertrokken met de mededeling, dat hij zijn salaris op een andere rekening zou laten storten en wanneer ik geld nodig heb, mocht ik het vragen......... 

Ik mocht alles houden, huis, kids, hobby spullen, vakantiemiddelen, noem maar op.... Moest het maar verkopen...

 
Quote
RE: wat regelen voor scheiding?
Jessiemv3  schreef op: 16-01-2017 10:58:15
Wat heftig allemaal, zeker ook voor de kinderen. Je laatste berichtje is een beetje warrig, begrijp het verhaal met het weglopen niet helemaal maar blijkbaar is de boodschap nu wel bij je man aangekomen. Ik wens je veel sterkte en wijsheid voor de toekomst. 
 
Quote
RE: wat regelen voor scheiding?
Bepje  schreef op: 17-01-2017 09:25:37
Zoek goede hulp. Als het te lang duurt bel dan naar het juridisch loket voor advies, zij kunnen je doorverwijzen of helpen. Sterkte !
 
Quote
RE: wat regelen voor scheiding?
Ano Voor Nu  schreef op: 21-01-2017 08:48:46
Weer een kort berichtje van mij...

Komende maandag naar de mediator, zal me benieuwen hoe dat gaat lopen... Kids hopen, dat de scheiding er zo snel mogelijk door is, ze willen rust. Hun vader doet niet anders dan ze steeds berichten sturen en op de raarste momenten staat hij voor de deur, maar wel zo dat ik niet thuis ben. 

Verder heb ik gisteren te horen gekregen, dat ik ben aangenomen. Heb gewoon een baan voor 40 uren per week per 1 maart en vrijwel 100% zeker volgend jaar een vast contract!!! 
 
Quote
RE: wat regelen voor scheiding?
Nelia  schreef op: 21-01-2017 09:24:51
De eerste stappen zijn genomen; goed zo! Heb wel een beetje twijfels bij mediator i.p.v. advocaat... Gefeliciteerd met je nieuwe baan en een mooi vooruitzicht. Hoe ga je dit combineren met het afronden van jullie eigen zaak en de opvang van je kinderen? Hoe oud zijn zij? Heel veel succes!
 
Quote
RE: wat regelen voor scheiding?
Mama Van Drie  schreef op: 21-01-2017 09:52:02
Wat een goed vooruitzicht met je baan zeg!

Mediator is als de scheiding soepel zonder onenigheid kan verlopen toch? Ik hoop voor je dat dat ook zo kan, gedrag van je man zou mij zelf daarover doen twijfelen maar jij kan dat beter inschatten als wij.


 
Quote
RE: wat regelen voor scheiding?
Ano Voor Nu  schreef op: 21-01-2017 20:27:10

Quote Nelia:
De eerste stappen zijn genomen; goed zo! Heb wel een beetje twijfels bij mediator i.p.v. advocaat... Gefeliciteerd met je nieuwe baan en een mooi vooruitzicht. Hoe ga je dit combineren met het afronden van jullie eigen zaak en de opvang van je kinderen? Hoe oud zijn zij? Heel veel succes!Dank je wel voor de felicitaties!!!

De eigen zaak doe ik al geruime tijd naast een vaste baan. Dit kan ik makkelijk in de avonduren en in het weekend doen, en dat wordt straks alleen nog maar makkelijker.
Mijn kinderen kunnen inmiddels al wel alleen thuis zijn. Heb een melding liggen bij de politie, de agente vond ook, dat de kinderen ook prima de tijd alleen konden zijn die ik aangaf. Met mijn nieuwe baan wordt het alleen maar beter. I.p.v. 23.30 uur thuis, ben ik dan om 17.30 uur thuis.

Ik heb inderdaad ook mijn twijfels bij een mediator, maar daarom heb ik een kantoor gekozen, waarin ook advokaten zitten. Dan hevelen ze het dossier maar over (als dat kan tenminste).
 
Quote
RE: wat regelen voor scheiding?
Jessiemv3  schreef op: 24-01-2017 13:41:23
Hoe is het gegaan gisteren?
 
Quote
RE: wat regelen voor scheiding?
Ano Voor Nu  schreef op: 26-01-2017 13:11:47
Hoe het gegaan is..... Tja, hij heeft te horen gekregen, dat ik werk had. Dat betekend voor hem, dat hij geen partneralimentatie hoeft te betalen. Het was een intake gesprek, dus er is veel voorbij gekomen.
We moeten kijken wie van ons tweeen het huis kan behouden. Dat tijdens de terugreis wel duidelijk... Kreeg te horen, dat nu ik werk had, het huis waarschijnlijk wel zou kunnen betalen en hij niet. Hij moest kinderalimentatie betalen en ik kreeg direct de hoogte ervan om de oren gegooid (was zelf nog niet op zoek geweest). In deze combinatie zou ik een leven hebben als God in Frankrijk..... (zijn woorden).

Hierna is de stemming alleen maar grimmiger geworden. Omdat ik geruime tijd niet heb gewerkt, kregen we heel veel toeslagen. Daar hebben we nu geen recht meer op, dus ik had deze stop laten zetten. Dat mocht niet volgens hem. Nee, maar de belastingdienst komt straks wel, wanneer we te veel krijgen en daar zit ik nu net niet op te wachten!

Kreeg te horen dat ik een dief was omdat ik geld naar een andere rekening had laten storten. Tja, dat had ik gedaan, omdat heel veel vaste lasten in januari en februari komen. Omdat hij zijn salaris op een andere rekening laat storten, zou ik straks in de problemen komen, ook zijn vaste lasten gaan van de gezamenlijke rekening. Zal je straks zien, dat ik overal de schuld van krijg.... maar dat krijg ik toch al

De kids mogen gaan nadenken over een omgangsregeling. Daar willen ze niet over nadenken, ze willen geen omgang met hun vader. Triest maar waar... Dus hoe ik dat moet gaan oplossen???

Wat het huis betreft, ik zou het kunnen betalen, maar ik moet een relatief klein bedrag meenemen. Ik red het net niet om het hele bedrag te kunnen financieren. Maar ik heb het idee, dat wanneer ik nu flink zou gaan sparen, dat ik dat straks ook moet opsplitsen omdat hij daar dan ook nog aanspraak op maakt??? Wie weet dit???
 
Quote
RE: wat regelen voor scheiding?
Ano Voor Nu  schreef op: 11-02-2017 10:06:08
Inmiddels weer even verder...

Mijn jongste is deze week een week proefdraaien bij zijn vader. Hij is zondag vertrokken en komt morgenavond gelukkig weer thuis. Heb bijna elke dag wel even via de app of op school (op zijn verzoek) even contact gehad. De afspraak was, dat ex netjes elke dag overleg zou hebben of jongste weer terug naar mij zou komen. Dit wilde de jongste vanaf maandagavond al , maar ex zei steeds dat hij netjes lag te slapen... Eerst een aantal nachten bij hem op bed, daana met de nodige slaapmedicatie op een andere kamer.... Omdat hij bij zijn ouders inwoont, hadden schoonouders natuurlijk alle grip op jongste... Zo kreeg hij de nodige commentaar te verwerken, maar hoorde hij ook, dat ik een rijke vriend zou hebben. Jongste zat er enorm mee  Heb er maar eerst een grapje van gemaakt, door te vragen of deze vriend ook knap was, waarop hij antwoordde: dan doe je toch gewoon het licht uit op bed....

Goed gesprek gehad met de hypotheekadviseur. Ik zou het huis kunnen kopen zonder eigen geld, maar wanneer ik alles op een rijtje zet wat er allemaal moet gebeuren..... Nee, daar bedank ik voor. Ex wil de woning ook graag overnemen, dus ik ga op zoek naar iets anders. Kids willen ook graag nieuw beginnen.
Heb ook een woning gevonden, ik ga volgende week een bezichtiging doen. Tips waar ik allemaal om moet denken???
Ik heb inmiddels de brochure gekregen en kan alle laminaat, gordijnen en verlichting overnemen. Prijs zal ik nog wel te horen krijgen.
Ik hoop alleen, dat ik me niet blind ga staren op het feit, dat ik uit deze woning weg wil. Het is geen pakje boter wat je koopt in de supermarkt....

Verder moesten de kids van ex nadenken over omgangsregeling en praten met een voor hun vertrouwd persoon. Dat hebben de oudste 2 gedaan op school..... Ik denk niet, dat hij dit in gedachten had met praten met iemand.... Ik heb namelijk van school te horen gekregen dat ze melding zouden gaan doen bij veilig thuis (meldpunt kindermishandeling). Daar heb ik komende week gesprekken over met iemand, uitleg zal ik dan wel gaan krijgen. Ik kreeg wel complimenten van school, dat ik goed bezig was. Ik voorzag in een veilig thuis en had straks inkomen om voor onszelf te kunnen zorgen.


 
Quote
Navigatie


Reageren op wat regelen voor scheiding?
Naam
Bericht