Menu
 

Topic:

Zorgpremie in nijntjetaal

Made  schreef op: 07-11-2012 12:29:05
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | Volgende
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Suus  schreef op: 07-11-2012 21:30:28

Zo simpel ligt het natuurlijk niet Stefan. Mensen met een hoog inkomen konden keuzes maken omdat het leven niet zo duur was. Ik had de afgelopen jaren kunnen leven van 2500 in de maand en de rest wegzetten, maar zo werkt dat niet. Ik kan niet zomaar een huurwoning krijgen, dus moest kopen en dat is hier niet goedkoop. Voor PSZ, sport, etc betaal ik de volle mep. Geeft allemaal niet maar je kan een situatie met een hoger inkomen niet bekijken vanuit hoe een laag inkomen rond komt.


Persoonlijk ben ik het zat dat ik elke maand naast ons eigen inkomen 2 gezinnen financier. Dat op zich vind ik niet erg, ik vind het WEL erg dat het steeds erger wordt en de druk op ons steeds groter wordt.

Ja, wij hebben het goed.... maar ik vind dat dat ook mag als ik kijk naar wat ik bijdraag in verhouding tot de lagere inkomens. Ik vind dat de grens aan wat ik bij moet dragen nu wel bereikt is.

Ik zou liever zien dat er een eind komt aan het gepamper en dat ze goed kijken naar wat ze aan kostenebsparing kunnen doen ipv alles bij de burger weg te rtekken.

 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Stefan  schreef op: 07-11-2012 22:08:43
Mja je zegt het zelf al, mensen met een hoog inkomen konden keuzes maken.
Ze hebben dus zelf gekozen voor hun huidige "luxe" omdat ze zich dat rechtmatig konden veroorloven.

Nu ben ik daar niet op tegen, bedoel verdien je veel dan moet je er ook van kunnen genieten.

Als het goed gaat met iemands inkomen dan stelt diegene zijn uitgaven en "luxe" daarop aan naar boven.
Maar als het dan minder gaat om welke reden dan ook, maak dan ook de keuzes die je "luxe" weer een stapje omlaag zetten.

En dat laatste dat doen veel mensen niet of niet graag en ze gaan dan klagen dat ze nu hun wel verdiende "luxe" moeten opgeven.

Maar inkomen is een momentopname, hetgeen iemand op 21 jarige leeftijd verdiende achter de kassa van de AH als bijbaantje als student staat in het niets met bij wijze van het riante salaris van 3000 euro in 2011 wat diezelfde persoon verdient.
Diegene heeft zijn "luxe" aangepast in positieve zin en geniet meer van het "luxe" leven.
Nu in 2013 krijgt diegene nog maar 2500 en moet diegene zijn "luxe" bijstellen naar beneden.

Dus student, 2011 en 2013, zijn momentopnames waarin diverse luxes gelden die men zich kan veroorloven.

Kijk begrijp me niet verkeerd, ik zeg dus niet dat iemand van 4000 euro evenveel moet overhouden per maand dan iemand met 1500 in de maand als ze exact hetzelfde uitgeven per maand. (zal ook lastig gaan bij gelijke uitgaven)
Maar we moeten onderscheiden waarin de oorzaak ligt door regering en de oorzaak van eigen keuzes in "luxe".

Als ik mijzelf zou vervangen met iemand die 4000 in de maand verdient dan kun je in onze situatie 2000 euro sparen per maand.
Terwijl als ik mezelf bij diegene zou zetten ik dan wellicht 2000 euro tekort zou komen per maand.

Het zijn de keuzes die iemand maakt die bepalen wat diegene overhoudt, want hoe we het ook wenden of keren, in nagenoeg alle situaties zijn er keuzes welke lijden tot meer sparen.

Dus ja in plaats van dat men roept ik wil meer ik wil meer, of jeetje alweer minder inkomen, kan men beter zeggen, ik schrap dit en dit en dit van mijn uitgaven lijst. En voila dan heb je uiteindelijk dus "meer".

Maar ja das mijn mening ofcourse.

 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Sammie  schreef op: 07-11-2012 23:03:40
Stefan, iemand die nu bruto twee keer modaal verdient, houdt er door de hogere belasting die hij betaalt netto niet heel veel meer aan over dan jij/jullie nu hebben. Maar die mag er dan in 2013 nog wel € 500 extra van aftikken voor de zorgverzekering. Dan houdt diegene er dus minder aan over dan jullie. En dan heb ik het nog niet over de hogere eigen bijdrage of de verlaging van de hypotheekrente aftrek. En als diegene dan zou huren, dan 'mag' zijn huur ook nog met zo'n 10 procent verhoogd worden, als hij voordelig huurt. Want dan woont hij scheef, zoals ze dat zo mooi noemen. Het lijkt zo mooi, twee keer modaal, maar in de praktijk wordt er al volop genivelleerd.
 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Joltje  schreef op: 08-11-2012 07:07:18
Waar ik erg veel moeite mee heb, is dat die hele regeling van inkomsafhankelijke zorgpremie geen bal te maken heeft met bezuinigingen. 
Mijn man en ik zitten 2x modaal. Man en ik werken allebei.....hebben gedaan wat er van ons verwacht werd, we hebben ons huurhuis achter gelaten en zijn doorgeschoven naar een koopwoning.  ( wij zaten best goedkoop, maar waren dus scheefhuurders) Door ons inkomen hebben wij nergens recht op...geen kindertoeslag, geen zorgtoeslag, helemaal niets!  En dat vind ik niet meer dan normaal......wij hebben het inkomen ernaar, laat die toeslagen zijn voor de mensen die het echt nodig hebben........
Er moet bezuinigd worden...okee, dat is nodig en dat we dat gaan voelen, ook daar heb ik geen problemen mee.  In ons geval, 160 euro per kwartaal minder aan kindergeld en de hypotheekrenteaftrek die aangepakt wordt!  Daar heb ik alle begrip voor. Er moet nu eenmaal bezuinigd worden. 
MAAR dat mijn man en ik er dadelijk al met al dik 500 euro netto op achteruit gaan, omdat meneer samsom vind dat de inkomsverschillen minder groot moeten worden, daar heb ik dus geen begrip voor. Ik ben bereid om iedere maand 100 euro te storten in een potje of stichting of weet ik wat, om de arme gezinnen en de mensen aan de onderkant van de maatschappij te helpen,. ik begrijp de mindering van het kindergeld, ik snap dat de HRA eraan gaat, de BTW die omhoog gegaan is... dat zal ik zonder mopperen en morren accepteren.... Maar om in deze tijd te gaan nivelleren, sorry, dan heb je als minister een grote plank voor je kop !  en dan ook de nog de manier waarop...het plafond zetten op 70.000 euro!!   belachelijk!  mensen met een bruto jaarsalaris dat rond de balkenendenorm ligt, die lachenm zich kapot. Die hebben misschien een maandsalaris dat 2-3x hoger ligt dan ons en die zouden dan hetrzelfde moeten gaan betalen als de bovenmodaal groep!   dat ze maar gauw teruggaan naar de rekenkamer.......

 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Fruitsalade  schreef op: 08-11-2012 07:43:14
Ik heb eigenlijk niet alles gelezen (eigenlijk helemaal niets, omdat ik er zo moe van word), maar ik wil wel even reageren op de eerste post van danivsenna.


Jij werkt niet zeg je, je woont bij je moeder (ouders, dat weet ik niet) en op jezelf wonen zit er voorlopig niet in, maar je vergeet dat jij naar school gaat. Jij doet tenminste iets. Jij zit niet thuis de hele dag in je joggingsbroek met een peuk in je bek een biertje in je handen, omdat je geen zin hebt om te werken. Dit is even een voorbeeld he, wat dat is waar het hele nijntje plaatje om draait. Om de mensen die niet willen, maar wel kunnen werken. Niet om de mensen die niet kunnen werken en wel willen. Er zijn er inderdaad meer kan genoeg die wel kunnen werken en niet willen en ik vind dat daarop gekort mag worden. Het is niet eerlijk dat mensen die al jaaaaaaren werken en doorreoganisatie of fallisiementen op straat komen te staan en al die jaren geknokt hebben voor een goede uitkering, mocht er iets gebeuren, ineens ook geen recht meer hebben op een uitkering. Dat komt echt door de mensen die de hele dag uit hun neus zitten te vreten omdat ze niet willen werken!

 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Auus  schreef op: 08-11-2012 07:43:47
Zoals ik schreef wil ik best inleveren om te bezuinigen. Maar ik vind het idioot dat ik onder de streep nu net zoveel overhoudt als iemand die niet werkt en volledig betaalt wordt door de staat
 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Sammie  schreef op: 08-11-2012 08:02:03
Maar het zijn geen bezuinigingsmaatregelen, het gaat om nivellering. Het levert niets op om de economie te stimuleren, integendeel zelfs.
 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Ikke  schreef op: 08-11-2012 08:17:08

Ik denk dat niemand in die bewuste inkomensgroep het erg vindt om wat in te leveren in deze tijd. Het gaat erom dat het bedrag te extreem is en wat Auus ook zegt het is toch niet de bedoeling dat deze groep onderaan de streep minder overhoudt dan mensen die volledig afhankelijk zijn van potjes/subsidies en evt uitkeringen. Het gaat dan niet meer om luxe opgeven (iemand met zo'n inkomen die een gezin heeft heeft geen luxe) maar het gaat simpel om de vaste lasten te betalen zoals de hypotheek of huur e.d 
Mensen met zo'n inkomen wonen in de Randstad gewoon in een rijtjeshuis, geen villa!


En wat Sis ook al zei, een bijdrage van dik in de 100 euro aan de psz etc.. etc.. 
Alles is gewoon duurder met zo'n inkomen.


En vergeet niet dat als je zo'n inkomen hebt en beide chronisch ziek bent of chronisch zieke kinderen hebt die de leeftijd van 18 hebben bereikt dat je in januari al 2x585 aftikt aan eigen bijdrage, 4x de zorgpremie totaal iets van 900 euro (als de kinderen nog het lage bedrag betalen) incl aanvullende verzekerking. Dan zit je bijna al aan 2100 euro terwijl je 2700 verdient hooguit. Eerlijk??! En reëel? Dacht het niet!

 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Anon  schreef op: 08-11-2012 09:21:06
Weet dat ik schrik als ik lees hoeveel jij binnen krijgt Stefan... Er zijn er genoeg die werken en minder binnen krijgen.... Je geeft eigenlijk zelf de oplossing al voor het hele probleem. Als jij 600 euro in de maand kan sparen snap ik niet dat jij hier heel hard op roept dat jij alle toeslagen aanvraagt. ik zou mij kapot schamen als ik weet dat ik kan sparen en (gedwongen of niet) thuis kan zitten en alle toeslagen kan ontvangen, terwijl een ander zoals Famke werkt voor haar geld en nauwelijks rond kan komen... Ik zou zeggen lever maar in die toeslagen, want die zijn er voor mensen die echt niet rond kunnen komen. Ik zou zeggen ontwerp een cursus voor mensen in de bijstand om net zo goed rond te komen als dat jij komt, ga je meteen geld verdienen en ben je niet langer afhankelijk van een ander.

Ik vind het prima om bij te dragen aan mensen die echt niet kunnen rond komen, maar als ik hoor dat er ook mensen zijn die door die toeslagen kunnen sparen, terwijl ik dat niet zomaar kan dan krijg ik wel jeuk....

Ooo en nog een oplossing die je aandraagt, zoek een woning voor 400 euro... eeeh in het noorden en het oosten van het land zeker, ja goed idee laten we daar alle lage inkomens naar toe verhuizen, dat werkt echt super stimulerend voor de economie. krijg je meteen klasse scheiding, getto vorming, we zetten er een hek omheen.... gezellig!

Dat iemand niet kan werken omdat hij of zij ziek is vind ik sneu voor die ander. Maar het kan toch niet zo zijn dat ik daar meer voor moet boeten dan degene die ziek is. Zo is het leven en ik denk dat het accepteren van verschillen tussen mensen een hele belangrijke les is om te leren. Ja de ene heeft meer geld dan de ander, maar moet daar ook dingen voor laten. Een ander heeft weer andere prioriteiten. Je krijgt mogelijkheden mee in het leven en loopt tegen beperkingen aan. De ene krijgt iets mee in zijn leven en de ander krijgt iets anders mee. Daar hoef je niet jaloers op te zijn, daar hoef je een ander niet op te veroordelen. Leven en laten leven heet dat. Ga dus vooral niet in een andermans portemonee kijken of oordelen of iemand zijn geld goed besteedt. Dat is zijn keuze op grond van zijn mogelijkheden en beperkingen...
 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Jo  schreef op: 08-11-2012 09:30:18
Vanmorgen was ex minister Vermeend op tv en die zei, 100% zeker dat de plannen niet doorgaan van het inkomensafhanelijke zorgpremies, daar stemmen de partijen nooit mee in.
Waarschijnlijk gaat het allemaal wel heel erg mee vallen op het zorgkosten gebied.
Maar dan halen ze wel weer ergens anders geld.



 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
M&j  schreef op: 08-11-2012 09:38:34
Ik heb het tig keer na gerekend en ik ga er steeds meer achterstaan. De doelstelling van de regeling om werken weer lonend te maken wordt gehaald en er zit een economische impuls in door de twee verdienende middeninkomens iets te verlichten. 

Als de cijfers zijn zoals ze gisteren naar de kamer zijn gestuurd zal in het ergste geval mensen 30 euro per maand achteruit gaan.(gerekend met het oude IB tarief niet het nieuwe lagere)
 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Mamsie  schreef op: 08-11-2012 09:49:48
precies M&J en blijkt allemaal weer mee te vallen...
 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Suus  schreef op: 08-11-2012 10:36:00
Ik weet niet waar jij rekent maar ik zie het niet meevallen in onze situatie. Maar goed dat wacht ik gewoon af. Los vanw at het mij gaat kosten mag ik er toch wel klaar mee zijn dat een hele groep mensen naar mijn visie veel te veel krijgt? Ik vind het meer dan teleurstellend dat daar niet op ingegrepen wordt.

 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
M&j  schreef op: 08-11-2012 10:45:47
Jij hebt het over de bijstand toch? Die moet ook inleveren dus ook dat klopt niet. Misschien zou de bijstand nog wel minder kunnen maar dat snijdt te hard in de economie momenteel.
 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Suus  schreef op: 08-11-2012 10:48:57
Niet perse de bijstand bedoel ik want er zijn genoeg mensen daar die dat echt nodig hebben. Ik vind dat men nu te makkelijk gefinancierd wordt door de staat, ik zou dat liever echt als vangnet zien.

Het voorbeeld wat ik hierboven bijvoorbeeld lees over 2 arbeidsongeschikten en extra's vind ik echt to much in deze tijden. dat saat natuurlijk los van de persoon die het krijgt, laat ik   
daar duidelijk in zijn.

 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Mamsie  schreef op: 08-11-2012 10:49:46
tuurlijk mag je teleurgesteld zijn, maar dit was de groep die hiervoor de klappen kreeg, en oh wat was dat zielig, we moesten vooral de rijken korten.
Nu worden de rijkere gekort en is het weer hommeles.
Tja de VVD is normaliter wel voor de rijkere, maar ik denk dat er weinig keus was.
Daarnaast zijn dit plannen die en door de eerste en door de tweede kamer nog door moeten.
Wat heel veel tijd en strijd kost, en waarbij er echt nog dingen afvallen.

Ik snap werkelijk niet dat we elke weer intrappen en ons laten verleiden tot veel negativiteit!
 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Ikke  schreef op: 08-11-2012 10:56:28

De laagbetaalden en andere groepen hebben juist in de voorgaande kabinetperiodes er een heleboel bij gekregen. Denk maar aan alle toeslagen zoals de huurtoeslag, zorgtoeslag en naast de gewone kinderbijslag het kindgebondenbudget. Ook zijn er nog meer kortingen in het leven geroepen zoals de alleenstaande ouderkorting etc.. etc..


En dan heb ik het nog niet eens over wat voor extra's ze allemaal via de gemeente nog krijgen zoals gratis sport e.d.


Zelfs de peuterspeelzaal is verdorie al inkomensgerelateerd.


Ik denk dat die groepen al genoeg ontzien worden, zie maar het voorbeeld hierboven van maar liefst 600 euro aan "subsidie" elke maand.

De middenmoot klaagt helemaal niet dat ze wat moeten inleveren maar het moet wel naar alle redelijkheid gebeuren. Ook deze mensen hebben een gezin te onderhouden.


En dan wordt er gezegd lever maar wat luxe in, nou dat hebben die mensen niet hoor..kan wel 2 kinderen wegdoen dat is iig goedkoper en eens kijken of het rijtjeshuis verkocht kan worden.. oja maar dan is het probleem niet opgelost want met dit zgn hoge inkomen moet je duur gaan huren dus je schiet niks met de verkoop van je huis op pff

 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Suus  schreef op: 08-11-2012 11:10:20
Mamsie, ik heb nooit gezegd dat de rijkeren gepakt moeten worden. Ik denk ook niet dat de echte rijken nu gepakt worden, de rijken waar men het over gehad heeft. Ik ben niet negatief over wat er misschien gaat gebeuren, ik ben wel zeer negatief over de richting die gekozen wordt.

 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Marjolein1976  schreef op: 08-11-2012 11:14:05
Ik denk ook dat er te makkelijk gedacht wordt dat mensen met een inkomen boven modaal (1 1/2 tot 2) maar heel makkelijk kunnen inleveren. Zij kunnen geen aanspraak maken op toeslagen, behalve die van de kinderopvang. En ik vind het ook wel heel makkelijk om te zeggen dat we dan maar wat luxe in moeten leveren. 1x per jaar een weekje in een huisje van Landal oid moet kunnen, daar werken we potverdorie knetterhard voor. En ja, iemand in de bijstand kan dat niet. Mijn man en ik hebben ons beide naast onze banen studies gevolgd, zodat we de banen konden krijgen die we graag wilden. Stel je hierbij niet teveel bij voor, hij is monteur in de voedingsmiddelentechnologie en ik ben verpleegkundige in de VG. Ik vind het dan wel een beetje wrang dat wij zoveel energie steken in het proberen te voorzien in ons eigen onderhoud. Terwijl een ander heel graag zijn handje op houdt en er geen zak aan doet om de situatie voor zichzelf te veranderen.
 
Overigens heb ik respect voor mijn buurvrouw; bijstandsmoeder met kinderen de deur uit, maar wel 2 pleegkinderen. Beide ADHD en PDD-NOS. Eén met foetaal alcoholsyndroom.  Als deze op school zitten, gaat zij naar het verpleeghuis om te helpen, elke door de weekse ochtend doet ze dit. Ze drinkt koffie met de bewoners en smeert de boterhammen e.d. Dit om de verpleging te ontlasten. Voor iemand als zij betaal ik graag meer. Van hen zijn er meer, dat weet ik. Maar er zijn ook legio die dit niet doen en maar rustig afwachten tot het geld hun kant op komt.
 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Even Anno  schreef op: 08-11-2012 11:18:26
Heb alles gelezen, ook het stukje van Stefan. 400 overhouden in de bijstand om te sparen? Kan je vertellen dat dat niet klopt. Het bedrag dat hij aangaf dat binnen komt al niet, en kwa uitgave ook niet. Misch bij hem in de gemeente (maar vraag mij af of er daadwerkelijk zulke verschillen zijn). Dus vraag mij echt af waar je dat vandaan haalt?!

Voor de rest moeten we eerst maar eens afwachten..waarom nu al zo doemdenken, terwijl het nog wel een poos duurt voordat dingen definitief afgesproken zijn.
Met de hand op de knip moeten we allemaal. Misschien nu al bepaalde uitgaves minderen en een stapje terug doen.

Een stap terug doen is veel moeilijker dan een stap vooruit.

En als laatst: gaat het niet zoals het moet, dan moet het zoals het gaat. Er zullen harde maatregelen genomen moeten worden om weer een gezonde economie etc te krijgen.
 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Marjolein1976  schreef op: 08-11-2012 11:40:19

Quote Even anno:
Heb alles gelezen, ook het stukje van Stefan. 400 overhouden in de bijstand om te sparen? Kan je vertellen dat dat niet klopt. Het bedrag dat hij aangaf dat binnen komt al niet, en kwa uitgave ook niet. Misch bij hem in de gemeente (maar vraag mij af of er daadwerkelijk zulke verschillen zijn). Dus vraag mij echt af waar je dat vandaan haalt?!

Voor de rest moeten we eerst maar eens afwachten..waarom nu al zo doemdenken, terwijl het nog wel een poos duurt voordat dingen definitief afgesproken zijn.
Met de hand op de knip moeten we allemaal. Misschien nu al bepaalde uitgaves minderen en een stapje terug doen.

Een stap terug doen is veel moeilijker dan een stap vooruit.

En als laatst: gaat het niet zoals het moet, dan moet het zoals het gaat. Er zullen harde maatregelen genomen moeten worden om weer een gezonde economie etc te krijgen.


Ben ik helemaal met je eens..... Máár dan moet er wel gekeken worden naar wáár die maatregelen op worden genomen. Iedereen wordt gevraagd om een bijdrage, dat hoeft niet alleen in financiële zin. Maar wat dacht je van het verhaal van mijn buurvrouw (zie het stukje boven jou stukje!). Dát is ook een bijdrage leveren. Hoeveel mensen met een uitkering doen dit nu uiteindelijk? Ook met een uitkering kun je nuttig zijn! En anders is het wat mij betreft gedaan met de extra's, tenzij je kunt aantonen dat je het ook echt niet kunt. En geloof me, er is veel wat wél kan!

Zoals gezegd werk ik in de gehandicaptenzorg. Mijn cliënten hebben stuk voor stuk een uitkering. Alleen de mensen met een heel laag ontwikkelingsniveau kunnen niets doen wat iets oplevert. De anderen maken zich nuttig door bv. knelkoppelingen te draaien, pennen te draaien, in de tuindienst van de instelling te werken, vuilniszakken te vouwen enz.enz. Ook zij maken zich nuttig en leveren op die manier hun bijdrage aan de samenleving.
 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Laura73  schreef op: 08-11-2012 11:44:00
stefan heeft toch geen bijstand maar wao?


wat ik hier ook mis is bijv een inkomen van 55.000 hebben door leaseauto van de zaak!
Dat zorgt op papier vaak voor hoger inkomen maar netto komt er echt geen 3000 binnen hoor!
 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Laura73  schreef op: 08-11-2012 11:45:03
Trouwens t zijn de net boven modalen die al jaren inleveren!

 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Ivy  schreef op: 08-11-2012 11:45:59

Quote SismvNick:
We moeten gewoon masaal geen cent meer uitgeven! Alleen boodschappen doen, verder niks! Helemaal niks kopen, zo min mogenlijk bezine, geen sigarette, gewoon niks waar je belasting voor moet betalen!

Eerst betaal je belasting over je loon, dan betaal je belasting over alles wat je koopt, en vervolgens betaal je ook weer belasting om de spullen en verpakkingen weg te mogen gooie!

Niks meer kopen, helemaal niks!



En dan niet te vergeten de belasting over de dingen die je al gekocht hebt en waar je met het geld (waar je al belasting over betaald had) al belasting voor hebt betaald zoals auto, onroerend goed.

Of de belasting die je betaalt over inkomsten die je spaart en waar je ook al belasting over hebt betaald...

Of belasting die je betaalt als je bijv. een erfenis krijgt.  Geld waar door de overledene al belasting over betaald werd toen het verdiend werd en vervolgens toen het gespaard of gebruikt (in een woning o.i.d. werd).  En dan betaal jij daar weer belasting over als je het erft en vervolgens ook weer als je het gebruikt, ongeacht waarvoor.

Moet je eens kijken hoe vaak ze belasting kunnen heffen over dezelfde euro!

De puinhoop bij de belastingdienst is volgens mij ongekend.  Ik denk niet dat ze enig idee hebben wat er nog te ontvangen of te betalen is. 
Misschien dat als ze die puinhoop eens netjes bijwerken, er veel minder bezuinigingen doorgevoerd hoeven te worden?

Lijkt me heel boeiend als men eens niets meer koopt.  Alhoewel..., dan zou de chaos pas echt ongekend worden.

 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Jo  schreef op: 08-11-2012 11:58:05

Ik vind dat ook 1 van de asiciaalste belasting, als iemand overlijd dat je daar ook nog eens dik vet belasting over betaald.
Als die jaren HRA die ze uitbetalen aan een woningbezitter wordt dan als iemand het huis erft weer dik en dwars terugverdiend door de fiscus.

 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Jo  schreef op: 08-11-2012 11:59:14
Jeetje krom, asociaal en als iemand overlijd en je erft, zo moet het er staan
 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Jo  schreef op: 08-11-2012 12:01:56
Trouwens ik heb een neef die rijd een auto van de zaak (dikke vette nieuwe bak) en die heeft een tankpas van de baas en tankt voor niks, mag ook prive gebruikt.
Omdat hij in Belgie werkt is de auto met belgisch kenteken en hij zegt dat hij maar een schijntje er voor betaald.
Eerlijk gezegt vind ik dat dat ook wel eens wat harder aangepakt mag worden want ik toch echt een vorm van inkomen.
 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Ivy  schreef op: 08-11-2012 12:08:19

Jo  Normaal mag je met een NL rijbewijs niet in een Belgische auto rijden.  Mijn schoonvader mag onze kinderen dus bijvoorbeeld ook niet meenemen in onze auto (we hebben er 6 en zijn auto heeft 5 zitplaatsen).  Dit enkel vanwege de NL belastigwetgeving. 


Ik weet niet hoe het zit als je in België werkt, maar het zou me niets verbazen als je met een NL rijbewijs als inwoner van NL niet privé in een zakelijke auto uit België mag rijden in Nederland, maar ik weet niet zeker of die wetgeving er is.


Nederland-België kent nogal wat verschillen.  Over het algemeen zal je neef sowieso netto al behoorlijk wat  minder overhouden dan voor dezelfde baan in NL, misschien dat de auto comenpensatie is.  Wij hadden 10 jaar geleden echt een probleem toen het bedrijf waar mijn man werkte naar België verhuisde.

 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Jo  schreef op: 08-11-2012 12:10:41

Ik heb geen idee hoe het werkt hoor, maar volgens mij werkt hij in Belgie voor een Nederlands bedrijf, maar helemaal zeker weet ik het niet.
Hij schept altijd enorm op dat hij altijd een dikke auto rijd en nooit hoeft te tanken, alsthans betalen.

 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Suus  schreef op: 08-11-2012 12:11:07
Ik heb een tijdje terug een erfenis gekregen.... op papier.... en ik betaal daar flinke belasting over terwijl ik de cash niet heb.... echt heel fijn....daarom maak ik mij ook zorgen om de plannen
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | Volgende


Reageren op Zorgpremie in nijntjetaal
Naam
Bericht