Menu
 

Topic:

Zorgpremie in nijntjetaal

Made  schreef op: 07-11-2012 12:29:05
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | Volgende
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Jo  schreef op: 08-11-2012 12:11:18
Hij woont overigens wel in Nederland.
 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Ivy  schreef op: 08-11-2012 12:15:45
Jo  Grensarbeider zijn, zoals je neef, heeft voordelen en nadelen.  Hij moet bijvoorbeeld ook dubbel ziektekostenverzerking betalen (zowel in NL als in B).  In sommige gevallen is het gunstig om grensarbeider te zijn, soms niet.  Voor ons was dat niet zo, mijn man is gestopt met werken in NL en werkt nu in B. 



Suus  Jee zeg..., het zal je maar overkomen...  Kan me voorstellen dat je je dan zorgen maakt.  Hopelijk gaat het allemaal lukken bij jullie.
 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Suus  schreef op: 08-11-2012 12:18:11
In de toekomst heb ik er wel wat aan, nu kost het vooral een hoop helaas en ik ben bang dat ze met verzamelinkomen gaan rekenen en dan ben ik flink aan de beurt.
 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Even Anno  schreef op: 08-11-2012 12:21:17

Marjolein1976, had ook het stukje gelezen over je buurvrouw inderdaad. Zo kan het ook inderdaad!! Ik zelf werk 2 dagen bij een stichting(soms een ochtend extra en thuis nog het 1 en ander), zolang ik nog geen betaalde baan heb wil ik dit ook graag blijven doen, want zo lever je in ieder geval nog een bijdrage. De stichting is erg blij met mij, neem ze veel werk uit handen..ze hebben eig nog een betaalde kracht nodig ivm hoeveelheid werk, maar daar is het budget heleaas niet meer voor. Ook daar wordt ingrijpend bezuinigd. Dus ik kan daar een bijdrage leveren.

Ik sprak een aantal weken geleden een moeder van een vriendinnetje van mijn dochter en die zit ook al jaren thuis (wil niet teveel uitwijden want is toch prive, maar daar is het psychisch). Ik heb verteld hoe ik het aangepakt heb en wat ik nu doe ipv thuis zitten en zij vond het een super idee en sinds 2 weken is zij nu 2 middagen werkzaam bij een bedrijf!!

Dus ja zo kan het ook. Zo hebben gemeentes ook jarenlang mensen studies laten doen(heb ik ook gedaan)..opzich hardstikke goed en fijn, maar ik begrijp niet dat als het diploma er is het dan klaar is. Want 99 van de 100 zitten alsnog thuis daarna(lees:van alle 3 klassen daar zijn er 2 voor 10-16 uur aan het werk, de rest is thuis). Ik denk dan, hoe moeilijk is het om een contract op te stellen en dat er na de studie voor een half jaar of een jaar verplichte stage is? Er zijn zat bedrijven die geen betaalde krachten kunnen aannemen, maar zat werk hebben voor vrijwilligers/stagaires etc.
Inprincipe word je beloond omdat je een studie MAG volgen, zet daar tegenover dat je verplicht bent die stage te doen, tevens is het ook voor degene die de opleiding gevolgd heeft een goed iets want je komt meteen de arbeidsmarkt op. Helaas zijn er veel die thuiszitten heerlijk vinden en niet uit zichzelf zulke dingen doen of er uberhaupt bij na denken. Ik zelf heb eerst een maand lopen zoeken(en kwam er meteen al achter dat een betaalde baan vinden op dit moment dramatisch is, dus ja hoelang wil je afwachten) ben toen zelf naar de gemeente gegaan met een plan van aanpak omdat ik niet weer in een gat wil vallen. Gemeente ging meteen akkoord, want zelf wisten ze NIKS, dus allang blij dat ik zelf een idee had. Ik kan in elk geval zeggen: heb gesolliciteerd op alles wat ik tegen kwam, het aanbod is momenteel helaas schaars, maar ik heb wel wat gedaan ipv alle dagen thuis zitten, en ik heb tevens iets om op mijn cv te zetten waaruit blijkt dat je niet jaren niks hebt gedaan. Heb toch een bijdrage geleverd en als ik nu solliciteer heb ik een referentie van mijn leidinggevende.

Van die kleine dingen, die zo makkelijk aan te pakken zijn en zoveel opleverd.
Maargoed..

En ik ben het met iedereen eens hoor dat ze wel moeten kijken waar ze alles weg pakken.

En over het bijstandsniveau...als ik hier dan lees dat iemand beweert dat mensen in de bijstand 400 euro over hebben om te sparen, dan gaan mijn nekharen omhoog staan hoor, want dat is absoluut niet zo. Wil dan wel eens weten over welke gemeente dit gaat.
Wil ook niet beweren dat je amper kunt rondkomen, dat is ook niet zo. Maar de waarheid ligt ergens in het midden + dat het overal anders is (tevens met de extra's/ sportpas etc..hier is dat dus niet zo) + dat alle situaties anders zijn en de 1 andere uitgaves heeft dan een ander.



 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Melissa  schreef op: 08-11-2012 12:22:08
Wij zitten er al langere tijd over na te denken om net over de grens van DE te gaan wonen, dat is voor ons nog dichtbij genoeg dat de kinderen bijvoorbeeld op dezelfde school kunnen blijven zitten en mijn man bij hetzelfde bedrijf kan blijven werken. Maar ik weet niet hoe het belastingstechnisch zit in DE? Ik geloof dat de kinderbijslag wel weer veel meer is (mijn man zou dan wel hetzelfde werk blijven doen maar zijn loon kan via het duitse bedrijf van zijn werkgever kunnen gaan). Als de huizenmarkt weer ooit wat van de grond komt en er een kans bestaat dat we de onze verkopen, dan ga ik me er zeker in verdiepen.
 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Melissa  schreef op: 08-11-2012 12:23:51
Even anno, een vriendin van mij zit in de wao (of hoe het nu ook maar heet) en houd ook echt veel geld over per maand, genoeg om leuke dagjes pretpark te doen, kind in merkkleding, kind heeft echt een eigen pc en tablet (en is 3 jaar), die leven als een luis op een zeer hoofd.
 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
M&j  schreef op: 08-11-2012 12:24:11

Quote laura73:
Trouwens t zijn de net boven modalen die al jaren inleveren!

zucht!  niog maar een keer herhalen, tot twee maal modaal gaat erop vooruit, de komende kabinetsperiode.  iedereen laat zich gek maken door de media.
 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Boterbloem  schreef op: 08-11-2012 12:24:39
We zijn veel te afhankelijk geworden wat dat betreft. We kunnen haastn iet meer zonder geld voor een auto, geld voor het betalen van gast, water en electra, geld voor boodschappen enzovoort. We redden ons niet meer zonder. We dachten het allemaal maar mooi te regelen met het geld, maar op den duur zouden we onszelf wel tegenkomen.
Vind het al best knap dat we het zo lang hebben volgehouden eigenlijk ;-)
 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Ivy  schreef op: 08-11-2012 12:28:56
Melissa  In principe ontvang je kindergeld van het land waar je werkt, omdat je daar je lasten afdraagt.  Als je man in DE op de loonlijst staat, zou hij dus in DE kindergeld ontvangen, ongeacht of hij in NL of DE woont.

Als je in het ene land woont en in het andere land werkt, kun je kiezen in welk land je inkomstenbelasting af wilt dragen.  Dat hoeft niet in 2 landen, dus kun je uitkiezen wat voor jou het gunstigste uitpakt. 

Ik weet niet hoe het in DE precies zit.  In B weet ik dat het alleen gunstiger is dan in NL als je wat meer (3 of meer) kinderen hebt, omdat je anders netto gewoon te weinig overhoudt om evt. belastingnadeel te compenseren.
 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Even Anno  schreef op: 08-11-2012 12:30:09

melissa, toch denk ik dat het gemeente afhankelijk of iets is dan hoor. 400 euro overhouden per maand? Zou bijna verhuizen!

Hier is het echt niet zo....ik ga amper een dagje weg, op vakantie gaan ook niet. Ik koop voor mijzelf en dochter 2ehands kleren (maar ze loopt er netjes bij dus dat is het belangrijkst!) Als ik het nieuw koop, dan bij wibra/zeeman of c&a met de vlaggetjesweken.
Voor de winter laarsjes gekocht bij de Lidl van 15,00.


De kleding die nog mooi is en niet meer past, gaat regelrecht op MP. Speelgoed via MP,dagaanbiedingen en action. En waar niet meer mee gespeeld wordt, op de rommelmarkt of MP.

Dus nee..geloof mij maar: hier niet 400 euro over in de maand. Daarbij als het wel zo was: zou het eigenlijk ook te belachelijk voor woorden zijn toch?

Nogmaals ik zeg niet dat ik niet kan rondkomen..dat kan ik wel..maar heb dan ook weinig luxe (wat ook niet nodig is in de bijstand).

 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Melissa  schreef op: 08-11-2012 12:33:28

Ik dacht begrepen te hebben dat jij bijstand hebt even anno? Misschien dat daar het verschil in zit?

Echt als ik zie wat deze dame koopt, ik ben soms gewoon jaloers, dat ik denk waarom kan zij wel een nieuwe digitale spiegelreflex kopen omdat haar oude geen mooie foto's meer maakt, terwijl die van mij kapot is, maar wij hebben niet zo maar 500 euro liggen voor een nieuwe camera. Ze kan echt alles kopen wat ze maar wil, heeft dure meubels in huis en doet dure boodschappen, kind in merkkleding, echt niet normaal.

Maar goed, we zullen wel zien wat er gaat gebeuren.

 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Boterbloem  schreef op: 08-11-2012 12:36:31

Quote melissa:

Ik dacht begrepen te hebben dat jij bijstand hebt even anno? Misschien dat daar het verschil in zit?

Echt als ik zie wat deze dame koopt, ik ben soms gewoon jaloers, dat ik denk waarom kan zij wel een nieuwe digitale spiegelreflex kopen omdat haar oude geen mooie foto's meer maakt, terwijl die van mij kapot is, maar wij hebben niet zo maar 500 euro liggen voor een nieuwe camera. Ze kan echt alles kopen wat ze maar wil, heeft dure meubels in huis en doet dure boodschappen, kind in merkkleding, echt niet normaal.

Maar goed, we zullen wel zien wat er gaat gebeuren.



Maar hoe weet je of ze het niet van iemand krijgt? Het geld dan he? Want ik ken ook wel mensen met ene uitkering die geld erbij krijgen van familie voor dingen. Prima als zij ze graag dingen willen geven.


Zo ken ik ook iemand waarvan de ouders regelmatig een bedrag geven of spullen, belastingvrij, voor boodschappen e.d. omdat de helft verdwijnt als ze het geld geven als ze overlijden terwijl ze er nu van kunnen genieten dat anderne ervan genieten. 

Ben er niet jaloers op... Geld is maar zoiets betrekkelijks. Moet ook eerlijk zeggen dat ik me niet zo druk meer maak om de financien, we zien het wel... Zal vast nog wel goed misgaan, maar dat zie ik op dat moment wel. Ga nu niet in angst zitten om vervolgens over een paar jaar te horen dat het ergste al is geweest. Ik leef liever gewoon ;-) Blijf ik jonger bij,.

 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Suus  schreef op: 08-11-2012 12:39:02
Melissa, WAO is 70% van het minimumloon. Dat kan aangevuld worden met bijstand en toeslagen. Waarschijnlijk haalt ze het daar dus vandaan.


 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Melissa  schreef op: 08-11-2012 12:40:07
Omdat het een hele goede vriendin is boterbloem, ik weet haast nog wat voor kleur ondergoed ze draagt. EN zij heeft het echt veel breder als dat wij dat hebben.

Ik heb het er ook wel met haar over gehad, haar redenatie is dat wij nog 'voor uit gaan' , mijn man zal loonsverhogingen krijgen, ons huis zal zich uiteindelijk terug verdienen en zo zullen wij erop vooruit gaan terwijl zij altijd dit inkomen zal houden.

 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Boterbloem  schreef op: 08-11-2012 12:44:45
Maar als het zo'n goede vriendin is, wees dan gewoon lekker blij voor haar.
Niet jaloers worden joh, dat werkt zo vaak negatief uit. Super toch dat ze het zo goed kan doen? Ze kan dus kennelijk niet werken, jij en ik hebben weer de luxe dat we dat wel kunnen. Heb liever de laatste met minder geld dan inderdaad altijd hierop blijven steken.
 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Even Anno  schreef op: 08-11-2012 12:46:33

Melissa, klopt ik heb bijstand...plaats ook even onder even anno, omdat ik er nou niet zo graag mee te koop loop en weet welke reacties je kan krijgen in deze tijden.

Nou ik kan mij wel voorstellen dat je dan jaloers bent ja en vooral: onbegrip! Dat kan ook niet en eigenlijk mag het ook niet zo zijn. Laat ze dat dan ook maar eens aanpakken. Trek het van alle gemeentes gewoon op 1 lijn, voor iedereen hetzelfde en niet bij andere gemeentes extra's etc.

Voorbeeld van die fotocamera ook...niet normaal. En dat vind ik triest voor anderen..

Hier standaard euromerk/shopper, buk mij een ongans in winkels, maar echt ik heb daar geen problemen mee. Meubels vrijwel allemaal 2ehands of gekregen. En moet je ook een beetje geluk mee hebben moet ik zeggen, heb een bepaalde kasten serie van Ikea (meeste had ik toen al uit de koopjeshoek wat veel scheelde, met kleine beschadigingen) en toen ben ik via MP nog een aantal dingen tegen gekomen van die serie voor een prikkie). Bank was wel nieuw, bij seats en sofa's in aanbieding + zo;n huishoudpakket...en zal je vertellen: alles van het huishoudpakket gebruik ik nog!! Geen kwaliteitsspul, maar zolang het het doet is het toch goed.

Ik had een beeldbuis tv (zo noem je dat toch), zo'n hele grote oude. Die heeft hier gewoon in de woonkamer gestaan totdat hij kapot was. Daarna heb ik een poos zonder gedaan omdat ik geld bij elkaar moest krijgen. En na wat zoeken en doen was het heel simpel: dat wordt er 1 via MP. En zo was ik de helft kwijt dan in de winkel.

Dus ja het is gewoon slim omgaan met je geld. En niet het duurste moeten en willen. En dan is bjistand (hier in deze gemeente) goed te doen.

Als ik perse merkkleding etc zou willen, ja dan werd het een probleem denk ik. Ik heb in de zomer voor mijzelf een pakket via mp gekocht, omdat ik simpelweg echt toe was aan iets nieuws (maatje groter :-( ) en niet zo even kon inkopen bij de winkels.

En alsnog voel ik mij rijk, want hier komen wij niks te kort..dak boven het hoofd, kachel kan branden als het moet, 3x per dag eten..eten ook 1 keer per week soep en brood (maar daar is niks mis mee). En heb toch nog wel een gevoel van eigenwaarde, omdat ik weet dat ik mijn best doe en vind dat ik in elk geval ondanks die bijstand toch mijn steentje bijdraag.

 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Melissa  schreef op: 08-11-2012 12:49:21

Quote Boterbloem:
Maar als het zo'n goede vriendin is, wees dan gewoon lekker blij voor haar.
Niet jaloers worden joh, dat werkt zo vaak negatief uit. Super toch dat ze het zo goed kan doen? Ze kan dus kennelijk niet werken, jij en ik hebben weer de luxe dat we dat wel kunnen. Heb liever de laatste met minder geld dan inderdaad altijd hierop blijven steken.

Ze is afgekeurd wegens een psychische aandoening waar ze inmiddels grotendeels overheen is, ze heeft ook al zwart gewerkt, maar ze ziet het niet zitten om wit te gaan werken want dan word haar zoveel geld afgepakt (en ergens snap ik dat wel, maar ik zie het heel zwart wit, WIJ hebben haar dus die nieuwe camera betaald omdat zij niet wil werken en ik hou mijn oude kapotte camera, haar kind loopt in dure merkbroeken die wij dus betaald hebben terwijl ik soms Dominiek in broeken met kapotte knieën naar school moet laten gaan omdat ik niet iedere keer nieuwe broeken kan kopen.
 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Boterbloem  schreef op: 08-11-2012 12:54:33

En de mensen die haar moeten keuren zeggen dat hetp rima is?


Want ik heb al wel hier om mij heen meegekregen dat je daar niet zomaar meer uitkomt?


Of vind jij dat ze er overheen is?

 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Even Anno  schreef op: 08-11-2012 13:06:45

melissa, heb de indruk dat jullie het dus niet heel breed hebben..zo las ik ook over spulletjes ivm jullie aankomende 3e kindje. Maar heb je wel eens op MP gekeken?


Daar staan echt tig babyspullen/kinderspullen op he. En het scheelt je minimaal de helft of zelfs 2/3. Bijvoorbeeld ook de broeken voor je zoontje (ik heb dus een dochter die net een jongen is en met gaten in broeken thuiskomt). Ik koop vaak een groot pakket in 1 keer (moet je mazzel mee hebben dat wel, want sommige mensen verkopen echt troep). En dan ben je ongeveer 1,00 kwijt per kledingstuk. Komt hij thuis met een gat in zijn broek, heb je nog wat in de kast liggen en raakt het niet zo hard je portomonee...

Misch dat je iets aan die tip hebt?...zo doe ik het tenminste. Heb ik bijv een  broek uit een pakket a 1,00. Soms koop ik een longsleeve erbij van de zeeman a 3,00. En loopt ze er toch leuk bij met een setje aan  voor 4,00.

Ik snap je wel heel goed ivm je vriendin dat het je wel raakt...eigenlijk gun je het haar misch ook wel, maar je gunt het jezelf ook he

 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Melissa  schreef op: 08-11-2012 13:39:27

Quote Boterbloem:

En de mensen die haar moeten keuren zeggen dat hetp rima is?


Want ik heb al wel hier om mij heen meegekregen dat je daar niet zomaar meer uitkomt?


Of vind jij dat ze er overheen is?


Het is moeilijk het uit te leggen zonder direct kenbaar te maken wie ze is (voor mensen die haar zouden kennen en hier mee lezen)

Ik probeer even en vergelijking te maken, stel ze is helemaal fobisch voor andere mensen en durft daardoor de deur niet uit, maar inmiddels gaat ze nu wel dagjes efteling en ballorig enzo, en ze heeft zelfs (zwart) gewerkt waar veel mensen zijn, maar dat weten ze niet bij de uitkerende instantie, en zijzelf wil ze ook niet wijzer maken dan dat ze zijn (en ik ga haar niet aangeven)
 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Melissa  schreef op: 08-11-2012 13:41:49

Quote Even anno:

melissa, heb de indruk dat jullie het dus niet heel breed hebben..zo las ik ook over spulletjes ivm jullie aankomende 3e kindje. Maar heb je wel eens op MP gekeken?


Daar staan echt tig babyspullen/kinderspullen op he. En het scheelt je minimaal de helft of zelfs 2/3. Bijvoorbeeld ook de broeken voor je zoontje (ik heb dus een dochter die net een jongen is en met gaten in broeken thuiskomt). Ik koop vaak een groot pakket in 1 keer (moet je mazzel mee hebben dat wel, want sommige mensen verkopen echt troep). En dan ben je ongeveer 1,00 kwijt per kledingstuk. Komt hij thuis met een gat in zijn broek, heb je nog wat in de kast liggen en raakt het niet zo hard je portomonee...

Misch dat je iets aan die tip hebt?...zo doe ik het tenminste. Heb ik bijv een  broek uit een pakket a 1,00. Soms koop ik een longsleeve erbij van de zeeman a 3,00. En loopt ze er toch leuk bij met een setje aan  voor 4,00.

Ik snap je wel heel goed ivm je vriendin dat het je wel raakt...eigenlijk gun je het haar misch ook wel, maar je gunt het jezelf ook he


Dit doen we al, hebben mensen die de kinderen net een jaar ouder hebben, en kochten daar vaak grote pakketten voor ogneveer 25 euro. Maar dan is het al twee keer gedragen voordat Dominiek het aankrijgt en drie keer wanneer Valentijn het aankrijgt. Dan is het ook echt wel af. Maar inmiddels zit D in een maat waar ze niet snel meer uitgroeien en kinderne het vaak afdragen (134)

Mijn man heeft als idee om voor de maxicosi alles zelf te maken, kan ik zelf de stofjes uitkiezen en zelf zoveel 'setjes' maken als ik wil. Is ook wel een idee, iemand nog patronen daarvoor?
 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Even Anno  schreef op: 08-11-2012 14:08:35
melissa, oke sorry...dat wist ik niet...ja het is lastig he..
Hoop dat je een leuke baby-uitzet bij elkaar krijgt.

Misschien moeten we ook met zijn allen eens niet alleen naar onszelf kijken maar ook naar naasten...als je mensen kent (eerlijke mensen) die het krap hebben, eens een handje toesteken. Denk dat mensen onderling elkaar ook veel kunnen helpen.
Mijn oma heeft het ook niet zo breed..en als ik bijv een zak aardappels in de aanbieding zie, dan ga ik die halen en delen we het. Zij is niet zo goed ter been, ik wel...en 2,5 kilo aardappel gaat hier niet op. Tevens doe ik voor oma, mijn mams en mijzelf boodschappen inslaan met 50%korting en 1+1 gratis. Er zijn hier ook buren die weten hoe ik zit en die afgunstig kijken als ik met 2 grote boodschappen tassen thuis kom. Sommige proberen zelf te kijken in de tassen...maar ze weten niet, dat meer dan de helft naar anderen gaan die het goed kunnen gebruiken. Of dat alles in de aanbieding was.

Zo heb ik laatst een soort ruil-actie gedaan. Ik had nog bepaalde baby-spul liggen en hoef niet perse geld ervoor..dus heb een advertentie neergezet: te ruil...met een paar tips erbij voor speelgoed wat dochter leuk vind.
Resultaat was een gezin met 2 kids (en 1 op komst) die het niet zo breed had en van de oudste een pokemonspel hadden liggen en een soort schilderijtje om te verven van petshop.
Mijn dochter is dol op beide

Dus zij kregen de maxi cosie met verkleiner en wij het complete pokemonspel en petshop dingetje. Beiden blij...ze vonden het een erg leuk idee. Want zo kost het niemand geld.  En dit gingen ze onthouden om het zelf ook zo te doen.

2 huizen verderop is een gezin dat uit sri lanka komt. Taal gaat nog niet zo best en soms begrijpen ze niet hoe alles hier gaat. Bijv op een zondag kwam het dochtertje hier om na de wc te gaan want ze hadden geen wc papier thuis. Dus ik heb een paar rollen heen gebracht ( ze waren zich er niet van bewust dat op zondag de winkels dicht waren).
Tevens een aantal peuter/kleuter boekjes  van dochter heengebracht om samen daar te lezen en de nederlandse taal beter te kunnen begrijpen.

Zijn kleine dingetjes...maar misch help je elkaar zo wel. We kunnen beter de handen in 1 slaan, dan op elkaar gaan afgeven denk ik. We moeten het toch samen doen en samen sta je sterk (denk ik...en ja uitzonderingen daar gelaten, maar misbruikers heb je overal)

Dat het moeilijk gaat worden, en denk voor iedereen, dat is duidelijk. Maar laten we elkaar steunen en elkaar helpen. We komen er met zijn allen echt wel bovenop!
 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Famke  schreef op: 08-11-2012 14:13:08


Zijn kleine dingetjes...maar misch help je elkaar zo wel. We kunnen beter de handen in 1 slaan, dan op elkaar gaan afgeven denk ik. We moeten het toch samen doen en samen sta je sterk (denk ik...en ja uitzonderingen daar gelaten, maar misbruikers heb je overal)

Dat het moeilijk gaat worden, en denk voor iedereen, dat is duidelijk. Maar laten we elkaar steunen en elkaar helpen. We komen er met zijn allen echt wel bovenop![/quote]

prachtig geschreven en zo zie ik het ook!
 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Boterbloem  schreef op: 08-11-2012 15:09:06
Aaah oke, ik snap hoe je het bedoeld Melissa, moeilijk!
 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
M&j  schreef op: 08-11-2012 18:24:43

Quote Suus:
Niet perse de bijstand bedoel ik want er zijn genoeg mensen daar die dat echt nodig hebben. Ik vind dat men nu te makkelijk gefinancierd wordt door de staat, ik zou dat liever echt als vangnet zien.

Het voorbeeld wat ik hierboven bijvoorbeeld lees over 2 arbeidsongeschikten en extra's vind ik echt to much in deze tijden. dat saat natuurlijk los van de persoon die het krijgt, laat ik   
daar duidelijk in zijn.




Ik ben juist erg blij dat zij spaarzaam zijn, ze kopen heel veel tweede hands om wat op zij te zetten voor onverwachte uitgaven, ipv alles uit te geven. Ze kunnen nu een nieuwe wasmachine oid betalen zonder in de schuldhulp terecht te komen. Door dat bedrag dat ze sparen af te nemen bestraf je spaarzaamheid, lijkt mij niet verstandig. 
 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Suus  schreef op: 08-11-2012 19:47:18
Tuurlijk is het fijn dat ze spaarzaam zijn met wat ze hebben. Maar ik vind het bedrag dat zij krijgen niet kloppen.


Het kan in mijn ogen niet zo zijn dat men tegen Melissa zegt dat ze geen 3e kind moet krijgen als hun gezin niet genoeg verdient om een mc te kopen en weet ik wat en iemand die volkomen gesubsidieerd 3 kinderen heeft is dan ok. Dan wordt er ook nog gezegd door degene die gesubsidieerd wordt dat het gaat om keuzes. Dat schiet bij mij echt verkeerd hoor. Makkelijk lullen als je alles krijgt.




 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Mamsie  schreef op: 08-11-2012 20:03:55

Quote famke:


Zijn kleine dingetjes...maar misch help je elkaar zo wel. We kunnen beter de handen in 1 slaan, dan op elkaar gaan afgeven denk ik. We moeten het toch samen doen en samen sta je sterk (denk ik...en ja uitzonderingen daar gelaten, maar misbruikers heb je overal)

Dat het moeilijk gaat worden, en denk voor iedereen, dat is duidelijk. Maar laten we elkaar steunen en elkaar helpen. We komen er met zijn allen echt wel bovenop!



prachtig geschreven en zo zie ik het ook![/quote]

Zo zie ik het ook, hoe moeilijk ook, ik hoop dat dit weer een beetje mensleijkheid terug brengt in ons, en dat we weer elkaar gaan helpen!
Dat hoop ik van harte!!
 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 08-11-2012 20:19:22
Voor mij is het allemaal bla bla "de handen in 1 slaan".
Puntje bepaalde wilt niemand graag inleveren. De egoisme van de mens.
Het is wel erg makkelijk om het even te roepen. Het zal alleen niks oplossen.

Suus je hebt gelijk. Maar hoe zie jij het dan. Met bonnen werken?

Ik ben heel blij dat wij alle voorzieningen hebben. Maar ik wil en kan niet geloven dat zoveel mensen in de uitkering niks kunnen.
Je zou maar echt niet kunnen werken. Deze mensen mogen van mij best genieten van het leven en geld over hebben om te sparen.  Wij hebben alleen last van teveel proviteurs.

Klagen terwijl de vrouw op de bank blijft zitten. Of mensen die hun voedselpakket met een peuk ophalen. Het leven bestaat uit keuzes.

 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Spatje  schreef op: 08-11-2012 20:29:13
ja deb keuzes maken idd, zo heeft mijn buuf een poestvrouw wat in de wao zit ( maar blijkbaar wel kan poetsen ) omdat ze anders niet rond komt, dat vertelt ze me dan terwijl ze in de ene hand een sigaret heeft en in de andere hand een smartphone die ze me even laat zien omdat ze die pas nieuw heeft  kan daar zo kwaad van worden
 
Quote
RE: Zorgpremie in nijntjetaal
Suus  schreef op: 08-11-2012 20:37:09
Hoe ik dat voor mij zie? Ik denk dat de WW en andere sociale verzekeringen wel goed geregeld zijn over het algemeen al mag er meer controle zijn.

Bij de bijstand als vangnet vind ik dat je bijv na 3 maanden kan stellen dat men verplicht is vrijwilligerswerk aan te nemen wat je toegewezen krijgt zodat je iig maatschappelijk bijdraagt en een werkend ritme houdt. Feitelijk werk je dan voor je geld en wil je beter werk dan moet je dat zoeken.

Ook vind ik dat er een max mag zitten aan toeslagen als je in de bijstand zit tov mensen die het wettelijk minimum loon zelf verdienen.


 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | Volgende


Reageren op Zorgpremie in nijntjetaal
Naam
Bericht