Menu
 

Topic:

Internaat

Even Anoniem  schreef op: 04-06-2012 15:02:37
Beste meiden,

Ik doe dit even anoniem ivm eventuele mensen die mij kennen...

Onze zoon is vandaag naar het internaat gegaan om een weekje te wennen. Na de zomervakantie gaat hij daar elke week naar toe, behalve de schoolvakanties en de weekenden.
WE brengen hem maandagmorgen en vrijdagmiddag halen we hem weer op. Het zijn 4 nachten in de week dat hij daar dus slaapt. Ikzelf heb er totaal geen ervaring mee, maar het voelt zo erg als loslaten in de opvoeding.
We hebben hem nu bijna 6 jaar 7 dagen per week, 24 uur per dag (ook uitgezonderd logeren natuurlijk) om ons heen gehad en ik vind dit erg moeilijk.
Er is bekend dat ze op het internaat gelijk veel lelijke woorden leren, veel rottigheid zien van anderen en ik vind het zo vervelend om dan in het weekend te vertellen wat hij niet moet doen en dat het niet de bedoeling is dat hij daar de keet gaat uithangen.
Er zijn veel positieve dingen hoor! Hij gaat veel meer om met leeftijdsgenootjes en kinderen van oudere leeftijd, terwijl hij hier thuis alleen ons en een jonger broertje heeft. Verder elke dag naar school, dat is natuurlijk ook een goed ritme
Maar het voelt zo verschikkelijk dubbel! Ik wil hem het liefste gewoon 's avonds lekker bij me hebben, laten slapen in z'n eigen bedje en nu heb ik al het idee dat die vervelende buien van hem best wel meevielen.. .het is zoooo stil ik huis.
Ivm ons werk is dit nu de enige oplossing, bij familie wil ik niet dat hij daar opgevoed wordt, zij hebben een heel ander idee op normen en waarden.
Ik mis hem nu al, hoe zal dat gaan als hij straks elke doordeweekse dag weg is?!?!?!
Ik voel me gewoon triest....
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende
RE: Internaat
Roos  schreef op: 05-06-2012 15:04:17
Krijg het gewoon koud als ik de respectloze berichten lees.En dit zijn dan allemaal volwassen vrouwen? Die eljaar afbranden en kwetsen tot en met? Zeer maar dan ook zeer triest.
 
Quote
RE: Internaat
Even Anoniem  schreef op: 05-06-2012 19:49:03
Hoi Meiden,

Bedankt voor jullie berichten weer.

Ik had idd al wat eerder aan moeten geven dat het een schippersinternaat was, dat komt misschien wat anders over. Het is een verplaatste thuissituatie, zoals ze zelf zeggen.
Gelukkig kan ik zeggen dat we niet buiten spel worden gezet met de opvoeding. De leidsters worden soms ook wel groepsopvoeders genoemd en ze vragen iedere keer als we contact hebben (is nu in 2 dagen 4 keer geweest) hoe wij willen hoe er gereageerd moet worden, zodat thuis en op het internaat gelijk wordt gehandeld. Natuurlijk zijn er regels die voor de hele groep gelden. Dat gaat dan met name over dagindeling en respect naar elkaar toe.
Vanmiddag even onze zoon gesproken, hij had het goed naar zijn zin, er goed! (nu niet meer vragen mama, ik wil nu gaan spelen met mijn vriendje).
Ik merk ook niet dat er veel afstand zal ontstaan, we hebben een collega schipper gesproken en hij zij dat juist de contacten zijn verdiept, vooral in het weekend. Doordeweeks spreek je elkaar over school, wat ze gedaan hebben etc. en in het weekend zijn het de 'belangrijkste dingen' die er besproken worden. Kijk, van zulke reactie's wordt je natuurlijk blij! Het zal niet voor iedereen gelden, maar dit vind ik fijn om een reactie te krigjen van een ervarings deskundige (kinderen al 5 en 7 jaar op het internaat).

Dan zal ik nu even proberen te reageren op de reactie's en vragen hier:

@sis: waarom heb jij dan op een internaat gezeten? er was bij jou geen sprake van ouders die moesten werken in een bepaalde beroepsgroep of wel? Als je het niet wil vertellen is het ook goed, want ik wil niet nieuwsgierig uit leedvermaak over komen hoor! En zoals jij het zegt: het is slaan of geslagen worden, ik denk echt dat er een wereld van verschil zit tussen internaten of vroeger en nu.

@ lauw: jammer dat je reactie tov mijn persoon niet veranderd is. Tja, wat wij doen zou je natuurlijk als slecht kunnen noemen en daar is iedereen vrij in, dat is jouw mening. Ik zou het wel fijn vinden als je mij als persoon daar niet naar noemt. Zo heeft iedereen wel iets (hetzij opvoeding of iets anders) waardoor iedereen wel slecht genoemd zou kunnen worden.
En er zijn nog altijd meer mensen die in de criminaliteit zitten die niet op een internaat gezeten hebben dan wel ;-)

@sabrah: volgens mij is dat wel heel lang geleden of niet? Want ik kan me ook niet meer voorstellen dat in deze tijd, dat mensen gewoon hartstikke mondig zijn, dit nog voorkomt. Bovendien hebben we nu veel email, telefoonverkeer doordeweeks. Vergelijk het ook eens met de mensen die (zoals ik al eerder hier genoemd heb) 4 of 5 dagen per week werken, dan zie je je kinderen vooral als ze slapen en doordeweeks. en hoeveel tijd besteed je dan werkelijk aan het samen zijn?

@boterbloem/ mamavan3: inderdaad het is heel 'normaal'dat je een mini speeltuintje aan boord hebt. Omdat de kinderen niet vrij buiten kunnen rond lopen, hebben ook wij een stuk op het dak van de woning wat afgeheind is, zodat de kids lekker buiten kunnen spelen als het mooi weer is. Een glijbaan, buitenspeelgoed en een zwembad ontbreken dan niet!

@mitch: bedankt voor je rechtzettingen hier.


Meer kan ik volgens mij niet terug lezen, misschien dat ik hier of daar ook wel wat verkeerd heb begrepen. Verbeter mij dan alsjeblieft, zodat ik daar weer op kan reageren!


 
Quote
RE: Internaat
Made  schreef op: 05-06-2012 20:09:37
jeetje wat heftig sis weet niet goed wat te zeggen

@to veel sterkte...lijkt me niet makkelijk om voor zo'n keuze te staan. Wat fijn dat je mannetje al een vriendje heeft gevonden, dat doet je vast goed als moeder zijnde.
 
Quote
RE: Internaat
Made  schreef op: 05-06-2012 20:18:18
Dat kan ik heel goed begrijpen idd!
 
Quote
RE: Internaat
Worteltje  schreef op: 05-06-2012 22:38:21

Quote mama van drie:
[...]

Of het standaard is weet ik niet maar je moet wel iets als je kids aan boord heb.
Mijn ouders hadden dat ook voor ons, een omheind stuk voor de stuurhut waar een schommel stond etc, daar konden we dus veilig buiten spelen.
Ik had ook de grootste zandbak die je je voor kon stellen, dan waren we bv geladen met zand bv....maar dit alles is voor mij al 40 jaar terug...wow....dan ben ik oud nu...



De onze is 1 van de weinige dingen die ik mij kan herrineren. Ik vond het vreselijk! Voelde mij zo opgesloten.
 
Quote
RE: Internaat
Bepje  schreef op: 05-06-2012 23:04:14
Fijn dat hij het naar zijn zin heeft, dat scheelt een stuk lijkt me.

@Sabrah: Kinderen van nu gaan bijna ieder weekend naar huis van vrijdag meteen na school tot maandagochtend. Sommige ouders rijden daar soms urenlang voor. Bovendien kan iedereen nu altijd bellen, skypen en nog van alles meer dus het is zeker niet vergelijkbaar met vroeger.

@Sis: Wat naar dat jij zo wreed behandeld bent vroeger, dat is zeker geen gezinsvervangende situatie geweest. Dat is eerder een strafkamp. Gelukkig dat jij bij het deel van de mensen zit die nu hun leven goed op orde hebben. Zonde vind ik het dat je geen onbezorgde gewone jeugd hebt gehad.
 
Quote
RE: Internaat
Even Anoniem  schreef op: 06-06-2012 07:37:33
@ o sis, ik zit hier met kippenvel op mijn lijf! Wat verschrikkelijk wat jij (en natuurlijk ook je moeder) mee hebt moeten maken! Dit is echt je de ergste nachtmerrie die je je kunt voorstellen! En dat het zo vreselijk lang geduurd heeft voordat je weer gewoon thuis kon zijn. Jij mocht dan ook niet in de vakantie's en weekenden thuis zijn? Of dat weer wel? Lijkt me echt vreselijk en idd het is niet te hopen dat zulke 'huizen'(mag ik het dan even geen internaat noemen, want dat is idd niet te vergelijken) niet meer bestaan, vandaag de dag? en pfff dan denk je nooit met plezier aan je jeugd terug denk ik..
Ik weet ook ff niets meer om wat te zeggen om dat positief te zien!
en je reactie begrijp ik nu ook veel beter!


@ worteltje: je opgesloten voelen in een zandbak van bijna 1600 ton? hier is het juist de vrijheid die ze dan ervaren! en fietsen op een scheepsvloer van 500 m2 is goed te doen gelukkig. Onze zoon hoopt altijd dat we geen werk hebben, dan kan hij fijn fietsen. maar ja, dan komt er zeker geen geld binnen

We moesten gistermiddag ook nog lachen: samen met een andere jongetje had hij iets verstopt van een grote jongen. Dus ik zeg: hou er rekening mee dat je 'm niet te lang blijft plagen, wat je kan ook goed terug gepakt worden hoor. Hij: nee hoor, dat doen ze niet, ze vinden ons juist leuk hebben ze gezegd... ach ja, hij merkt het vanzelf. Dat maakt hij thuis niet mee.
Hij was zo blij dat het vandaag woensdag was, want dan kon hij de hele middag lekker spelen, ik hoop maar dat het .niet teveel regent daar, hier komt het nu weer aardig uit de lucht
 
Quote
RE: Internaat
Ivy  schreef op: 06-06-2012 07:46:10
TO Wat leuk dat je zoontje het zo naar zijn zin heeft
Natuurlijk bestaan er wel gezellige, positieve omgevingen buitenshuis. En je zult hem straks vast heel erg missen, maar als ik lees hoe liefdevol je over hem schrijft, komt het vast goed met hem! En hopelijk ook met jou ;-)

Zo lang jij heel goed en hecht contact hebt met je kind (je ziet hem tenslotte maar 3 dagen niet en dat nog alleen in de schoolweken) en in de gaten houdt hoe hij zich voelt enzo, gaat het vast goed! En je kunt natuurlijk ingrijpen als dat niet zo is.

Alvast veel sterkte toegewenst voor september! En geniet van de vakantie!

Dat fietsen op de scheepsvloer klinkt wel heel leuk
 
Quote
RE: Internaat
Ivy  schreef op: 06-06-2012 07:50:07
Sis Wat jij hebt meegemaakt, zou geen kind moeten meemaken. Trouwens, wat jouw moeder mee heeft gemaakt is ook niet mis! Vreselijk gewoon!

Dan krijg je wel een bepaald beeld van internaten! Het internaat waar ik zelf op heb gezeten was een stuk positiever, maar heeft toch wel bijgedragen aan dat ik thuisonderwijs geef. Kan me dus voorstellen dat jij heel negatief t.o.v. internaten staat.
 
Quote
RE: Internaat
Nimmie  schreef op: 06-06-2012 08:04:06
jeetje sis.. wat heb jij een ellende moeten doorstaan zeg!

heb hier van dichtbij ook het internaat mee gemaakt van dichtbij maar ik zou er zelf niet in willen hoor..
diegene heeft het ook niet als fijn ervaren eigenlijk..

zoiezo vind het woord internaat al zo streng klinken
 
Quote
RE: Internaat
Saskiamv2boys  schreef op: 06-06-2012 08:05:27

Quote monica mv 2:
Ik vind het algemeen beeld over een internaat wel erg slecht en dat de ene ouder zo kan denken over een andere ouder, ik kan er met mijn pet niet bij.

Ik heb ook wel eens mijn bedenkingen bij andere ouders, ook hier op ml, maar dat zal ik nooit zo uitdrukken.

Ik denk dat Mariska mv Jordy dit erg pijnlijk zal vinden als ze dit leest. Ze had niets liever gewild dan Jordy thuishouden, maar dat ging echt echt echt niet.

Ik ben benieuwd naar de verhalen van je zoontje als ie thuiskomt TO



ik sluit mij hier helemaal bij aan....
Die sneren die uit worden gedeeld vind ik ook echt beneden niveau niet alles wat je denkt kan gezegd/ geschreven worden...
 
Quote
RE: Internaat
Even Anoniem  schreef op: 11-06-2012 21:44:51
Voor diegene die interesse hebben:

Het is gelukkig heel goed gegaan en hij wil graag terug

De eerste 2 dagen was vooral alles nieuw, spannend en leuk. Woensdag was hij verschrikkelijk moe (na 2 dagen naar school, nieuwe dingen en laat slapen) en toen moest hij eventjes huilen, hij heeft nog een middagdutje gedaan en daarna is hij weer vrolijk gaan spelen!
Zijn speelkleren zagen er niet uit! Hij heeft iedere dag buiten gespeeld daar en vooral in de zandbak!
Vrijdag was hij heel blij dat we hem weer kwamen halen, hield maar niet op met vertellen over school, zijn groepsgenootjes en vrienden en het spelen, eten, slapen enz enz.
Binnen de groep was het ook heel goed gegaan met de 'kleintjes'
Volgens de juf en collega's vonden ze gelijk goed aansluiting. De grote jongens, wilden graag met hen voetballen/spelen en de grotere meiden 'moederden' een beetje over hen.

Al met al dus een positieve week. We hebben een boekje gekregen met foto's en van elke dag een verhaaltje zodat we weten wat hij gedaan heeft en hoe alles is verlopen. Onze zoon krijgt met nog 2 andere jongens van zijn leeftijd een mooie grote kamer met uitzicht op de speeltuin, wat erg belangrijk is, aldus henzelf
Nu is hij al ruim 3 dagen weer thuis en elke dag horen we weer: o ja... op het internaat doen ze het zo! Of weet je wat ..... vertelde? Zo leuk en lief!

Even een kort berichtje, mochten er mensen zijn die nog meer willen weten: schrijf het hier op, dan zal ik proberen jullie vragen te beantwoorden!
 
Quote
RE: Internaat
Jo  schreef op: 11-06-2012 21:51:13
Echt fijn voor jullie dat het zo goed ging! Zal wel een opluchting zijn he!
 
Quote
RE: Internaat
Tessa_mv2  schreef op: 11-06-2012 21:52:48
super dat het zo goed is gegaan!!
 
Quote
RE: Internaat
Alice  schreef op: 11-06-2012 21:55:43
Wat super dat je 't hier nog even komt vertellen hoe 't gegaan is. Fijn dat hij 't zo leuk gehad heeft. Lijkt me echt enorm spannend voor zo'n mannetje. Knap hoor!
Voel je je er zelf nu iets beter over?
 
Quote
RE: Internaat
Sennamvyent  schreef op: 11-06-2012 21:56:32
Fijn dat het zo goed ging! Ik hoop dat je er nu zelf ook een beter gevoel over hebt!
 
Quote
RE: Internaat
Even Anoniem  schreef op: 11-06-2012 22:50:07
Ja, ik moet zeggen, ik ben er best wel opgelucht over. Je zit toch met spanning in je lijf over hem en hoe het zal gaan. Als hij het goed naar zijn in heeft, is dat voor mij al een heel goed gevoel!

We hebben vrijdagmiddag ook nog even een kop koffie gedronken daar en met de juf even lekker gekletst over het wel en wee en alles wat voorkomt of wat ze van plan zijn. Dat we overal bij betrokken worden is wel een heel fijn!
 
Quote
RE: Internaat
Mai-lin  schreef op: 11-06-2012 23:12:33
Wat fijn dat het zo goed gegaan is!
 
Quote
RE: Internaat
Roze  schreef op: 11-06-2012 23:12:49
Inderdaad fijn dat je 't nog hier komt vertellen.
En fijn dat het zo goed gegaan is!

Gaat vast helemaal goedkomen
 
Quote
RE: Internaat
Mamsie  schreef op: 12-06-2012 08:08:25
wat heerlijk dat het zo goed is gegaan!
Dat geeft hoop voor de toekomst!
 
Quote
RE: Internaat
Lauw  schreef op: 12-06-2012 09:19:35
Ondanks alles wat er gezegt is, en dat ik t nooit zou doen,

Ben ik blij voor jullie dat het goed gaat
 
Quote
RE: Internaat
Tiesmv3jongens  schreef op: 12-06-2012 20:00:22
Fijn dat het zo goed gegaan is. Dan is de stap nog steeds groot maar wel beter te doen.
 
Quote
RE: Internaat
Lente-marjolein  schreef op: 12-06-2012 20:08:40
wat fijn dat het zo goed is gegaan
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende


Reageren op Internaat
Naam
Bericht