Menu
 

Topic:

Internaat

Even Anoniem  schreef op: 04-06-2012 15:02:37
Beste meiden,

Ik doe dit even anoniem ivm eventuele mensen die mij kennen...

Onze zoon is vandaag naar het internaat gegaan om een weekje te wennen. Na de zomervakantie gaat hij daar elke week naar toe, behalve de schoolvakanties en de weekenden.
WE brengen hem maandagmorgen en vrijdagmiddag halen we hem weer op. Het zijn 4 nachten in de week dat hij daar dus slaapt. Ikzelf heb er totaal geen ervaring mee, maar het voelt zo erg als loslaten in de opvoeding.
We hebben hem nu bijna 6 jaar 7 dagen per week, 24 uur per dag (ook uitgezonderd logeren natuurlijk) om ons heen gehad en ik vind dit erg moeilijk.
Er is bekend dat ze op het internaat gelijk veel lelijke woorden leren, veel rottigheid zien van anderen en ik vind het zo vervelend om dan in het weekend te vertellen wat hij niet moet doen en dat het niet de bedoeling is dat hij daar de keet gaat uithangen.
Er zijn veel positieve dingen hoor! Hij gaat veel meer om met leeftijdsgenootjes en kinderen van oudere leeftijd, terwijl hij hier thuis alleen ons en een jonger broertje heeft. Verder elke dag naar school, dat is natuurlijk ook een goed ritme
Maar het voelt zo verschikkelijk dubbel! Ik wil hem het liefste gewoon 's avonds lekker bij me hebben, laten slapen in z'n eigen bedje en nu heb ik al het idee dat die vervelende buien van hem best wel meevielen.. .het is zoooo stil ik huis.
Ivm ons werk is dit nu de enige oplossing, bij familie wil ik niet dat hij daar opgevoed wordt, zij hebben een heel ander idee op normen en waarden.
Ik mis hem nu al, hoe zal dat gaan als hij straks elke doordeweekse dag weg is?!?!?!
Ik voel me gewoon triest....
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende
RE: Internaat
Suus  schreef op: 04-06-2012 16:23:40
Er zit een verschil tussen niet kunnen steunen en affikken.

Snap het nut niet van zo'n misselijke reactie.

 
Quote
RE: Internaat
Lauw  schreef op: 04-06-2012 16:24:42
Ik fik dr verder niet af, IK vind t gewoon slecht dat kan en mag toch!,,

In mijn ogen gaat je kind voor werk en dus ook een boot!

 
Quote
RE: Internaat
Suus  schreef op: 04-06-2012 16:25:37
Sis, ik heb mij toch niet tot jou gericht? Ik snap jouw visie hoor en jij drukt je gewoon uit.

Ik zeg niet dat je haar moet steunen.... dat is een keuze.... maar tegen iemand zeggen dat ze slecht is vind ik wel een ander uiterste... ik vind ook wel eens dingen slecht maar zie er geen nut in dat tegen iemand te zeggen, je schiet er nl niks mee op.
 
Quote
RE: Internaat
Suus  schreef op: 04-06-2012 16:27:09

Quote Lauw:
Ik fik dr verder niet af, IK vind t gewoon slecht dat kan en mag toch!,,

In mijn ogen gaat je kind voor werk en dus ook een boot!




Nee, jij schreef dat ZIJ slecht zijn.
 
Quote
RE: Internaat
Suus  schreef op: 04-06-2012 16:27:59

Quote SismvNick:
Ik had ook alleen het 2e stukje tege jou



Pfieuw
 
Quote
RE: Internaat
Assepoester  schreef op: 04-06-2012 16:28:22
Mijn man komt ook uit een schippersfamilie, heeft zelf vroeger ook op een internaat gezeten met allemaal schipperskinderen, en hij heeft het daar prima naar zijn zin gehad. Hij is nu geen schipper meer, een paar jaar voor hij mij leerde kennen is hij aan wal gegaan. Hij zou best wel willen varen, maar ik kan de kindjes niet missen. Waarom ga je niet aan wal wonen als het je zo tegenstaat? Ik snap je gevoel helemaal hoor. Wij hebben eerst in een dorp gewoond waar heel veel schippers wonen, onze oudebuurvrouw is aan wal gegaan toen de oudste naar school moest, haar man bleef varen en was om de 2 wkn thuis geloof ik. Succes ermee
 
Quote
RE: Internaat
Lauw  schreef op: 04-06-2012 16:29:24
Ja ik vind dat?.
 
Quote
RE: Internaat
Caatje-4  schreef op: 04-06-2012 16:31:29
TO : heel veel succes met de voorbereidningen ed. Want het gaat toch gebeuren.
(Ik heb niet alle reactie's gelezen, zeg ik er even bij, na de eerste paar ben ik maar opgehouden. tjee zeg....pffff)

Mijn man komt ook uit een schippersfamilie, hij heeft zelf ook op een chr schippersinternaat gezeten.
In zijn fam zijn nu nog een hoop familieleden die varen en hun kids op het internaat hebben.
Mijn man heeft het zelf altijd leuk gehad, op enkele uitzondering na dan, natuurlijk, maar das overal zo.
Ik moet er wel bij zeggen dat ik blij ben dat mijn man een ander beroep heeft gekozen. Temeer omdat ikzelf niet uit een schippersfamilie kom.
Ik vind wel dat er hier heel erg bot is gereageerd.
Je kunt er ook positief naar kijken, mijn man was bv al vroeg zelfstandig, kon veel zelf. Veel meer dan ik, ik ben erg beschremend opgevoed. (achteraf bekeken)
Zal best moeilijk zijn voor jou, om je kids iedere week op maandag weg te moeten brengen.Ik heb het vanaf het begin gezien bij mijn jongste zwagertje. Was in het begin voor beiden moeilijk, maar hij werd er wel sterk van!!
Heeeeeel veeel succes!!!
 
Quote
RE: Internaat
Suus  schreef op: 04-06-2012 16:31:52
Lauw, als jij zegt dat zij slecht zijn (dus de persoon) dan fik je iemand af. Je kent TO helemaal niet. wat schiet je ermee op om te zeggen dat je haar slecht vindt? Voel jij je dan beter of zo? En waarom? Omdat jij het beter doet of juist omdat je haar daarmee raakt?

Ik vind het heel grof. Je kan een andere keus maken in jouw leven omdat je bepaald ekeuzes van mensen voor jou niet de beste vindt...maar iemand slecht noemen omdat ze het anders doen...

 
Quote
RE: Internaat
Mama Van Drie  schreef op: 04-06-2012 16:32:15
Je kind gaat voor werk....tja....en wat geven we het dan te eten??
Want die boot....dat is WERK....en met werk verdien je GELD en van dat geld....koop je eten en kleding.
Doe je de boot weg....heb je geen eten en kleding meer.
Nu kan er geroepen worden nou dan wordt je toch iets anders....maar dit is ook een stukje levenwerk......ach...laat ook maar....als je er nooit mee te maken hebt gehad dan snap je dat gewoon simpelweg niet.'

Sis...ik heb het gelezen hoor, je herstelde je berichten en dat siert je!
Je hoeft het er niet mee eens te zijn maar je kan dat op verschillende manier zeggen, bovendien zeg jij dat het niet per defenitie goed of fout is en dat klinkt al zo anders als dat je zegt dat het slecht is.
Want nogmaals...het is idd niet te vergelijken met een ander soort internaat.
 
Quote
RE: Internaat
Patriciia*  schreef op: 04-06-2012 16:32:26
Iedereen heeft een andere manier van opvoeden. Als jij er anders overdenkt prima, maar dan hoeft iemand niet slecht te zijn.
 
Quote
RE: Internaat
M.  schreef op: 04-06-2012 16:34:04
Je had wrs. in je openingsstukje beter kunnen zeggen dat het om een internaat voor schipperskinderen gaat. Nu dacht iedereen in eerste instantie aan een internaat met kinderen die thuis niet te handhaven zijn, ernstige gedragsproblemen. Daarom de heftige reacties denk ik.
Ik zou het gewoon proberen, hoe moeilijk het ook is, als het toch niet goed voelt voor jou en je kind kun je weer een andere oplossing zoeken, toch? Ik heb er wel is wat van op tv gezien en die kinderen hadden het toen reuze naar hun zin.
 
Quote
RE: Internaat
Mitch  schreef op: 04-06-2012 16:36:29
Wow wat ene pittige beslissing, je weet dat hij eraan zit te komen als je een schippersgezinnetje bent, maar leuk hoef je het niet te vinden toch?
Hoe vind je zoon het zelf? Krijgen ze daar ook een soort wenperiodes?
Ik heb vanwegen mijn werk mijn zoon 6 maanden door de weeks ergens anders moeten brengen ook de nachten en ik vond het vreselijk!
Dan breekt je moederhartje, dus kan mij voorstellen dat je dit zwaar vind.

Maar het is maar net hoe je als kind opgroeid, als dat internaat hem een veilige thuishaven bied dan komt het echt wel goed met jullie kleine man hoor!
Waarschijnlijk heeft hij gewoon een soort permanent vakantiegevoel
Voel je niet schuldig of rot, je doet wat jij denkt dat het beste is voor je kind, tijd zal leren of het bij jullie gezin past.
In ieder geval heeeel veel sterkte met het wennen de komende tijd ;-)
 
Quote
RE: Internaat
Lauw  schreef op: 04-06-2012 16:36:30

Quote Suus:
Lauw, als jij zegt dat zij slecht zijn (dus de persoon) dan fik je iemand af. Je kent TO helemaal niet. wat schiet je ermee op om te zeggen dat je haar slecht vindt? Voel jij je dan beter of zo? En waarom? Omdat jij het beter doet of juist omdat je haar daarmee raakt?

Ik vind het heel grof. Je kan een andere keus maken in jouw leven omdat je bepaald ekeuzes van mensen voor jou niet de beste vindt...maar iemand slecht noemen omdat ze het anders doen...



Ik weet idd niet wie TO is, maar dat gaat mij er niet om ik vind het slecht
En of het nou sis was of jij of weet ik veel wie had ik dezelfde reactie gegeven hoor.ikwerk ook een paar uur maar zou me kimdere. Echt niet naar een internaat brengen voor werk.. Je maakt keusez je neemt kinderen en zorgt daarvoor zijn genoeg banen waar dat makkelijk mee te combineren valt, of je neemt zo,n baan maar je gaat kinderen niet wegbrengen.. In MIJN ogen is dat slecht, en zelf in dr eerste bericht kan ik ook niet echt lezen dat ze er zelf 100% achterstaat
 
Quote
RE: Internaat
Assepoester  schreef op: 04-06-2012 16:38:23
Jullie moeten ook niet vergeten dat op een schip werken en wonen een manier van leven is, vaak gaat het van generatoe op generatie het zit in hun bloed, ik merk dat ook wel aan mijn man, ls we over een brug gaan even naar de bootjes kijken, hij vindt schepen geweldig, en als ik ja zou zeggen zaten we morgen op een schip
 
Quote
RE: Internaat
Suus  schreef op: 04-06-2012 16:38:41
Maar Lauw... je kan een beslissing slecht vinden of iemand en je zegt nu 2 keer dat je TO slecht vindt!

 
Quote
RE: Internaat
Lauw  schreef op: 04-06-2012 16:40:30
Jaa is toch beetje t zelfde.. Ik vind het igg geen goeie beslissing,, ik vind het een slechte. Ik weeet niet hoe ik het uit moet leggen suus,, of ik hun nou slecht vind of hun ideee, maar in mijn ogen gaat je kind voor werken. Of je neemt een baan wat makkelijk samen gaat
 
Quote
RE: Internaat
Dani  schreef op: 04-06-2012 16:52:31
ook ik zeg sorry , kwam er volgens mij rotter uit als bedoeld... sorry
 
Quote
RE: Internaat
Petrina  schreef op: 04-06-2012 16:55:34
Hier in Krimpen zit ook zo'n internaat voor schippers kindjes, en mijn neefje en nichtjes zitten in Capelle aan de IJssel.

Lauw weet je wel wat je allemaal zegt? Waarom zou het slecht zijn? Alleen omdat jij het nooit zou doen? Dat maakt het nog niet slecht natuurlijk, wie denk je dat je bent dat jij bepalen kan wat goed en fout is? Doe dat lekker voor jezelf en je eigen kindjes.

Op een schip leven en werken is zo anders, en dan zeg je zoek maar ander werk, ten eerste moet je dan maar zien dat je zonder schulden verkopen kan, dan moet je nog maar zien dat je ergens anders aan de slag kan met hetzelfde verdienste, want wat kan je anders als schipper? Waar zie je zo iemand als kostwinnaar aan de slag gaan? Daarbij is het zo'n ander levenstijl als aan de wal! Ik weet zeker dat 90% van de schippers, en daardoor indirect de kindjes van die schippers, enorm ongelukkig zouden zijn aan de wal! En dat alleen maar omdat er mensen zijn die even denken te zeggen wat een ander wel of niet zou moeten doen.....................

Ach ja je kan jezelf en je mening maar belangrijk vinden.

TO: ik kan mij enorm goed voorstellen dat je er zo tegenop zie, niet omdat je er niet achter staat, maar omdat jij ook een moederhart hebt, en ook het liefst je kindje(s) bij je zou willen houden maar wat knap en sterk dat je inziet dat het beter voor je kindje is om naar een internaat te gaan, en dat je dat doet in het belang van je kind! Het zal enorm moeilijk zijn en misschien nog wel even blijven, maar als jullie allemaal in dit ritme zitten komt het echt helemaal goed hoor! Op de internaten hier doen ze echt enorm leuke dingen met de kindjes, en mogen ze bijv ook gewoon kindjes uit de klas mee nemen om te spelen, en zelfs te blijven eten enzo. Zooo mooi hoe ze dat doen, en dat soort leuke dingen zou je kind anders allemaal missen. Het internaat is een toevoeging die echt heel nodig is voor een kind, het leren hoe het gaat in de gewone maatschappij is zo enorm belangrijk, en dat is lastig om te leren als je 7 dagen in de week 24 uur per dag op een schip zit.
 
Quote
RE: Internaat
Angelique  schreef op: 04-06-2012 17:02:23
tja dubbel
ik kan me voorstellen dat je t erg vind en dat het meoilijk is
maar schippers moeten er ook wezen en ja daar hooren schipperskinderen in schippersinternaat bij
zo heb je ook kermis families en hoeveel bners bijv stoppen de kids niet bij een nanny en zien ze ook dagen en weken niet

kijk persoonlijk zou t mijn keus niet zijn ik vind kdv ook niets en ben dan ook gewoon thuis
als ze dadelijk naar school ga ik wel weer werken

kan alleen maar zeggen succes en hopenlijk went hij snel en voelt hij zich goed op zijn gemak met leeftijdsgenootjes enz das toch ook wel heel fijn
en dan in weekenden en vaknties heerlijk genieten met zijn allen

ik vind je niet slecht ofzo er zijn er miljoenen voor je gegaan en zullen er ook nog vele volgen en dit is beter dan je kdis bij je houden thuis onderwijs en totaal geen contact met ene buiten wereld
 
Quote
RE: Internaat
Ladybug  schreef op: 04-06-2012 17:07:01

Quote Lauw:
Jaa is toch beetje t zelfde.. Ik vind het igg geen goeie beslissing,, ik vind het een slechte. Ik weeet niet hoe ik het uit moet leggen suus,, of ik hun nou slecht vind of hun ideee, maar in mijn ogen gaat je kind voor werken. Of je neemt een baan wat makkelijk samen gaat




Dus jou kinderen leven van de lucht????

TO..moedige beslissing...respect daarvoor.
 
Quote
RE: Internaat
Lauw  schreef op: 04-06-2012 17:12:10

Quote Ladybug:
[...]


Dus jou kinderen leven van de lucht????

TO..moedige beslissing...respect daarvoor.



Nee ik werk gewoon onder schooltijd
 
Quote
RE: Internaat
Ingrid  schreef op: 04-06-2012 17:13:53
to Moedige beslissing. Ik zou het niet kunnen. Heel veel respect daar voor.

 
Quote
RE: Internaat
Baby2  schreef op: 04-06-2012 17:16:43
 
Quote
RE: Internaat
Ivy  schreef op: 04-06-2012 17:29:03
voor TO

Alleen als je het er zo moeilijk mee hebt... Thuisonderwijs is welzeker een volwaardig alternatief, hoor!!!

Zoek maar eens na, ook sociaal emotioneel hoeft dit helemaal niet nadelig voor je kind te zijn. Ik denk zelfs dat er voor schipperskinderen wel een mouw aan te passen is.

En ik spreek uit ervaring, want mijn kinderen gaan geen van allen naar school.
 
Quote
RE: Internaat
Mai-lin  schreef op: 04-06-2012 17:38:27
TO, wat een ontzettend verdrietige beslissing. Een ver van mijn bed show, moet ik eerlijk zeggen, het lijkt me ontzettend moeilijk.
Aan de andere kant, je bent gegroeid in het idee en je kind komt inderdaad in een groep waar kindjes zijn die in hetzelfde schuitje zitten.
Ik kan me niet voorstellen dat het slecht is... moeilijk, ja, dat zeker. Zeker in het begin.
Maar als het slecht was, dan zouden er niet zoveel ouders kiezen voor een schippersinternaat. Heb hier en daar reacties gelezen van vrouwen die zelf ook een 'schipperskind' zijn en ze komen toch allemaal normaal over .

Ik wil je heel veel sterkte wensen, TO, je zult wel zien hoe het gaat. Als het echt niet gaat, met je zoon of met jou, dan zal er vast een oplossing zijn.

Ivy hier voor mij heeft heel veel ervaring met thuisonderwijs, ze onderwijst 4 van haar 6 kindjes (de jongste 2 zijn nog te jong) en geloof me, ook zij en haar kinderen komen heel normaal over . Mocht het echt niet gaan, weet ik zeker dat zij je advies wil geven (ik spreek even voor jou, Ivy ).

Moeders die thuis kunnen blijven en er fulltime voor hun kindje(s) kunnen zijn: besef dat het een luxe is, niet iedere moeder is dit gegeven. Ik heb bij de vierde thuis kunnen blijven en ben gaan werken toen hij 3 was, werkte onder zijn peuterspeelzaaltijd. Heb genoten van de tijd met hem samen (en met mijn andere 3 kindjes uiteraard), maar heb ook genoten van het feit dat dit kan!

Nogmaals, veel sterkte, TO! Zal ook even wennen zijn voor je jongste, maar voor hem wordt de stap straks minder zwaar, denk ik.
 
Quote
RE: Internaat
Roos  schreef op: 04-06-2012 17:40:45
Hoi To,
Ik vind juist dat je een moedige beslissing maakt maar vooral een beslissing in het belang van je zoontje,want ik ben van mening dat het beter is om "normaal"te leven tussen zijn leeftijdsgenootjes de scructeer en het wel en wee van het leven op de wal.
Buiten het feit om dat het vast moeilijk is voor jullie allemaal denk je juist wel in het belang van je zoon.

Verder schrik ik hier van de reacties,ik ken heel veel schipperskinderen en allemaal stuk voor stuk zijn dit leuke volwasse mensen.

 
Quote
RE: Internaat
Innie  schreef op: 04-06-2012 17:45:41
Weet je, bij mensen die zo heftig, ongenuanceerd en ronduit beledigend reageren als sommige meiden hier, denk ik soms...

In wiens belang is het dat dergelijke moeders vooral 24/7 bij hun kind willen zijn, in wiens belang is het dat dergelijke moeders hun kinderen aan niemand anders willen toevertrouwen? In het belang van het kind? Of toch vooral in hun eigen belang? Hangen zij soms niet een beetje te hard af van hun kinderen? Is dat nog wel gezond?

Dit zonder uitspraken te willen doen over individuele meiden, ik ken jullie allemaal niet en heb geen weet van ieders persoonmijke situatie. Iedereen moet maar eens naar zichzelf kijken en zelf concluderen of dit op haar van toepassing is.
 
Quote
RE: Internaat
Ivy  schreef op: 04-06-2012 17:47:20
Helemaal eens met Mai-lin Zowel dat ik redelijk normaal ben ;-) als dat het een luxe is om thuis te kunnen blijven bij je kinderen!

Verder heb ik ook ervaring met de andere kant van het verhaal: internaat.

Ik ben op internaat gegaan toen ik 14 was. Ook een christelijk internaat waar ze iedereen een fijn thuis ver van huis gevoel wilden geven. Alleen ging ik alleen in de vakanties (Pasen, zomer en Kerst) naar huis en een enkel keertje tussendoor.

Had voors en tegens, net zoals elke situatie. Zo lang jouw kind weet dat je van hem houdt (en dat zal vast als ik je berichtjes lees) komt het echt wel goed. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. En ook meerdere manieren om kinderen groot te brengen.
 
Quote
RE: Internaat
Liefje  schreef op: 04-06-2012 18:01:00
Zo zeg wat een commentaar van sommigen en zomaar zeggen dat iemand een slechte ouder is. Het lijkt me duidelijk dat hier een moeder schrijft met pijn in haar hart omdat ze eigenlijk gewoon zeker wil weten of het de juiste beslissing is voor haar kind.

Nu is dat een vraag wat niemand kan beantwoorden want dat weet je niet van te voren.

De belangrijkste vraag is hier niet gesteld vind ik: Wat vind je zoontje er zelf van? Lijkt het hem leuk om te gaan? Is hij al eens bv een nachtje op proef geweest?

En wat ga je doen als blijkt wanneer de wen periode voorbij is dat je zoontje het afschuwelijk vind?

Ik vind dat dat de belangrijkste vragen zijn zolang je zoontje het er leuk heeft en het niet heel erg vind 5 dagen daar te zijn dat is er niks aan de hand.

Wanneer je zoontje er ongelukkig van wordt of jullie ontzettend mist dan zul je, vind ik, toch een andere oplossing moeten vinden ongeacht de crisis die iedereen heeft of ongeacht je toch zelf les moet blijven geven.

Zolang het belang van je zoon ten alle tijden voorop staat en niet aan de kant geschoven wordt omdat je bv zelf geen les meer wilt geven of zegt ik kan geen woning erbij krijgen....want waar een wil is is een weg ook al zou je bv een kamer moeten huren samen met je zoon of een kleine etage wellicht in een plaatsje waar de huur gewoon niet zo hoog is.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende


Reageren op Internaat
Naam
Bericht