Menu
 

Topic:

Huiswerk drama groep 8

Dano  schreef op: 10-01-2016 19:28:44
zoon is 12 zit in groep 8 en heeft nu wat meer huiswerk. Het is echt niet veel , elke maandag moet hij een A4 spelling inleveren ( heeft hij dus een week de tijd voor) en af en toe een Engels weekblad , Engelse toets of topo. Echt het valt 100% mee dat hele huiswerk. Maar het is altijd een drama. Boos kwaad over de zeik dat hij dit moet maken. Hij schrijft het keurig op. Neemt he t keurig mee. Maar ik zeg de hele week heb je huiswerk? Ja ( boos)ik ga het zo doen. Vervolgens is het zondagavond, zoals nu weer een drama. Hij moet een spelling blad maken voor morgen en Engels blad voor woensdag. Morgen heeft hij judo training en dinsdag ben ik jarig. Dus man en ik tippen van ga het nu maken want dan hoef je er niet meer naar te kijken. Meeeeen blad wordt gekreukeld , hij is superkwaad, schelden van hier tot Tokyo ...... Elke keer weer. Ik wordt een gek van. En als hij klaar is hij nog boos en is het mijn schuld. Als ik dat zeg, zegt hij nee maar ik wordt gewoon gek van dat #*+^$$ huiswerk. Pfffff hoe wordt het makkelijker?? Volgend jaar VMBO ( wij gaan 'm echt niet hoger inzetten) dus dat wordt wat .....

any tips!!!!?????
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Huiswerk drama groep 8
M&j  schreef op: 11-01-2016 15:09:28
Mijn dochter wel inmiddels, maar een aantal van de kinderen waar mijn dochter mee in de eerste heeft gezeten zijn afgegleden van 1 vwo naar nu 3 mavo, gewoon omdat ze hun huiswerk niet af was. Kinderen leren van voorbeelden, een agenda in hun handen geven en ze het zelf laten uitzoeken leren ze ook niet van.

Mijn zoon heeft nu een agenda, op maandag krijgt hij huiswerk op en dan bespreken we de indeling. Ook sporten, speelafspraken of een verjaardagfeestje zetten we er in zodat daar rekening mee kan worden gehouden. In de loop van de tijd laat ik het initiatief meer bij hem, dus stapje voor stapje leren een agenda te beheren.
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Xxx  schreef op: 11-01-2016 15:36:47
Ik ben dan wel een strenge mama denk ik wat huiswerk betreft.
Ik ga de strijd wel aan.....
Mijn zoontjes zijn (bijna) 6 jaar en 8 jaar en MOETEN iedere dag lezen.
De oudste heeft misschien dyslexie en is erg frustrerend voor hem dus heeft hij heel veel strijd geleverd omdat hij zo gefrustreerd werd van het lezen.
Het plan is hier, na het eten lezen (3-4 pagina's) en daarna mag de televisie aan.
Hij is er door ONS volhouden achter gekomen dat strijd leveren langer duurt dan lezen. Met strijd duurt het 30 minuten, zonder strijd 5-10 minuten.

Zelf vind ik kinderen op de basisschool nog te jong om op hun plaat te laten gaan.
Je bent naar mijn idee als ouders verantwoordelijk voor je kind zijn leren op die leeftijd.
Je ziet uiteindelijk zelf wel of ze kunnen plannen of niet. lukt het ze wel en geen strijd dan kun je ze het vertrouwen geven om het los te laten (maar ik zal wel blijven controleren of het gemaakt is).
Kunnen ze het niet en levert huiswerk maken strijd of wordt het niet gemaakt dan doen we het samen.
Niet alleen school moet kinderen begeleiden naar hun toekomst, maar als ouders ben je daar ook partner in.

Mijn kinderen zitten op een school waar alles best vrij is.
Ze moeten dagelijks plannen (ook in groep 1-2). mijn oudste is een goede, slimme, vlotte leerling, maar kan niet plannen.
iedere dag start hij in een apart groepje op hun planning met een juf te maken. Sinds dien krijgt hij zijn werk af en is hij weer blij dat het allemaal lukt.
Zonder begeleiding zou hij dus in het gewisse gelaten worden en onrustig/onzeker en faalangstig worden.

Ook op de middelbare school zal ik streng zijn. Er gaat op een bepaalde tijd huiswerk gemaakt worden en ik zal het controleren.
Alas ze het vertrouwen hebben dat ik het los kan laten mogen ze het laten zien. lopen ze met de kop tegen de muur zal ik er weer bovenop zitten.

Ik heb al verschillende manieren gezien en gedaan (ben juf geweest en heb  huiswerkklassen gedaan).
Nee het is niet leuk voor kinderen en ook voor ouders kan de strijd behoorlijk frustrerend zijn, maar het zei zo....... uit ervaring weet ik dat de kinderen de ouders vaal alleen maar dankbaar zijn


 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Jessiemv3  schreef op: 11-01-2016 15:38:59
Zo doe ik het ook M&J. . Mijn zoon heeft deze week bijvoorbeeld toetsweek. Ik ben naast hem gaan zitten, heb de week met hem door genomen en gevraagd hoe hij het zelf qua leerwerk wilde indelen.
Dat zetten we dan samen in een schema en dan kijk ik met hem of het haalbaar is. Volgens mij leert hij zo wel degelijk plannen, weliswaar onder mijn begeleiding maar stapje voor stapje komen we er wel.
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Fransje72  schreef op: 11-01-2016 23:17:26
Zoon zit nu in eerste jaar vo. Maar die hebben tijdens de mentorlessen les plannen en planning maken, gekregen. Echt fijn. Dus zoon schrijft het in zijn agenda, docent in magister zodat de ouders  het kunnen controleren. We hebben hem de 1e periode uit laten zoeken wat hij fijn vindt, maar dat werkt niet. Hij gooit nogal snel de handdoek in de ring.  Nu samen kijken werkt wel. Nu heeft hij wel verantwoordelijkheidsgevoel,  scheelt wel. Ook in groep 8 geen drama. Het moest nu eenmaal gedaan worden.  En hij vond het niet leuk om in de klas aangesproken te worden.

 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Meidenmama  schreef op: 12-01-2016 18:54:39
jongste zit in de brugklas KB en oudste in de derde KB. Jongste is vrij zelfstandig maar de oudste doet niks als ik er niet achteraan zit. Ik moet daar echt bovenop zitten! Durf het echt nog niet los te laten want dat kost haar dan zomaar een jaar ben ik bang. Ooit zal ze toch wel inzien dat het belangrijk is?

Ieder kind is anders...
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Mv5  schreef op: 12-01-2016 21:20:51
huiswerk is hier eigen verantwoordelijkheid, tenzij ze laten zien die verantwoordelijkheid niet te kunnen dragen, dan ga ik het wel controleren. voor het plannen kunnen ze altijd hulp vragen, maar dat moeten ze wel zelf aangeven. ik vind het belangrijk dat mijn kinderen leren om aan te geven als ze ergens hulp bij nodig hebben. in het begin vroeg ik natuurlijk wel of het allemaal lukte en of alles af was. gelukkig hebben mijn kinderen hier al vrij snel hun eigen weg in gevonden. de middelste (heeft adhd) wil wel elke week samen even de planning doornemen, dat is geen probleem. in principe plant ze zelf, maar soms komt ze er nog niet helemaal uit en ze vindt het fijn dat ik regelmatig meekijk.
en natuurlijk hebben mijn kinderen ook wel eens gehad dat ze teveel tijd aan andere dingen hadden besteed waardoor het huiswerk niet af was of een toets niet optimaal geleerd. hebben ze wel van geleerd.
toen ze voor het eerst huiswerk moesten maken (was niet veel natuurlijk) heb ik ze wel aangeraden om dat op een vast moment in de week te doen, maar dat niet verplicht. als het op maandag af moest dan vroeg ik zondagmiddag wel of het af was, zodat ze het nog konden doen indien nodig. ook als iets speciaals was in het weekend waardoor er dan geen tijd was, wees ik ze daar op. betrokken zijn en begeleiden doe ik wel, maar ik ga de strijd daarover niet aan. ze wisten en weten dat het moest gebeuren, dus dan moeten ze ook de consequenties aanvaarden als het niet gedaan wordt. maar hier was school ook vrij streng. als het huiswerk niet af was zonder geldige reden werd er een keer gewaarschuwd, volgende keer na school nablijven om huiswerk te maken. 
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
M&j  schreef op: 13-01-2016 11:42:30
Gisteren een voorlichtingsavond over profielkeuze gehad op de school van onze dochter. Ook hier werd er weer erg gehamerd dat ouders hun kinderen moeten begeleiden en ondersteunen, dat de mate waarin kinderen ondersteunt worden van uit huis zelfs kan meetellen of ze wel of niet worden aangenomen op de vervolgopleiding.
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Marjolein1976  schreef op: 13-01-2016 12:19:43
Maar wat houdt deze ondersteuning precies in? Vertellen wat ze wanneer moeten gaan doen of het kind leren om te gaan met het nemen van eigen verantwoordelijkheid?  Ze hoeven niet gelijk in het diepe gegooid te worden, maar moeten wel leren zwemmen toch? 
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Dano  schreef op: 13-01-2016 13:21:10
Wat ik zo lees is dat kinderen moeten leren leren. En dat is natuurlijk ook zo. Zoon was nu iig superblij dat hij het zondag gemaakt had, want deze week hoeft hij niets meer. 20 jan een Engels toets dus daar werpt hij soms een blik op 😂 Meer hoeft dus nog even niet. Ik hoop dat hij nu snapt dat de rest van de week relaxt wordt als het meteen maakt. Hij is nu op de eerste van de 3 VMBO's waar hij uit gaat kiezen voor een lesmiddag. Ben heeeeeeel benieuwd hoe hij dit vindt!
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Kate  schreef op: 13-01-2016 13:47:23
Hier begint het ook steeds meer een strijd te worden met mijn dochter in groep 6. Tot voor kort vond ze huiswerk wel leuk, maar dat begint steeds minder te worden. 

Zojuist heeft ze haar topgrafieblad verscheurd. Ze zei dat ze het geleerd had, ik ging overhoren, ze zei dat ze het niet meer wist, ik zei dan ga je het nog een keer leren en hup, drie topobladen doormidden. Dat accepteer ik natuurlijk onder geen beding. Ik hoop niet dat dit de voorbode is voor de komende tien jaar vette strijd over schoolwerk .
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Jen9  schreef op: 13-01-2016 14:12:52
Kinderen moeten al zo snel leren zwemmen tegenwoordig.. Te snel is mijn mening.. Dus ze mogen van mij best nig even in t oefenbadje... Wat voor de 1 al wel kan, hoeft voor de ander natuurlijk niet.. Het ene kind is t andere niet, mijn kind heeft vel begeleiding nodig.. punt.. Die kan andere dingen weer heel goed en zelfstandig.. huiswerk maken is er niet 1 van....
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
M&j  schreef op: 13-01-2016 14:45:40

Quote Marjolein1976:
Maar wat houdt deze ondersteuning precies in? Vertellen wat ze wanneer moeten gaan doen of het kind leren om te gaan met het nemen van eigen verantwoordelijkheid?  Ze hoeven niet gelijk in het diepe gegooid te worden, maar moeten wel leren zwemmen toch? 



Onder andere controleren of alles gemaakt en geleerd wordt. Zwemmen leer je ook stapje voor stapje en kan je niet overhaasten, dat geld voor planning en inzicht ook.
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Dano  schreef op: 13-01-2016 15:06:13
Ik vindt huiswerk eigenlijk helemaal apart als je er overnadenkt. Hou ze dan een uur langer op school om dat werk te doen. Laat ze thuis even bijkomen. Toch??? Of denken jullie daar anders over? Bij mij zoon hebben ze pas vanaf groep 8 echt huiswerk, dus gelukkig niet eerder.
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Xxx  schreef op: 13-01-2016 15:08:56
Ik vind huiswerk herkenbaarheid niet raar. 
Als ze naar de middelbare school gaan hebben ze nog meer huiswerk.  Eet moet ergens een opbouw zijn. 

Huiswerk gaat ook niet alleen om het huiswerk,  maar dat je leert plannen en verantwoordelijkheid nemen. 

 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Stefke  schreef op: 13-01-2016 15:09:29
Ik denk dat kinderen echt wel iets van huiswerk leren. Plannen en verantwoordelijkheid bijvoorbeeld. Maar voor alles geldt: sommige kinderen hebben daar oefening voor nodig, anderen kunnen dit al uit zichzelf.
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Mvi  schreef op: 13-01-2016 15:43:11
Hier huiswerk vanaf groep 7. En wij zijn er streng in maar is eigenlijk niet nodig. Goeie voorbereiding voor het VO. Ik hoor naar mijn mening te vaak onze generatie roepen dat "kinderen al zoveel moeten" ......Zoveel moeten?? vroeger stonden mijn zus en ik eerst alles af te wassen, daarna huiswerk maken, dan pas buiten spelen, iedere avond! Nu hoeven kinderen nauwelijks iets te doen in het huishouden, hebben ipads etc. Ja miss dat ze teveel op verschillende sporten en muzieklessen worden gezet waardoor er te weinig tijd over blijft voor huiswerk en ontspanning.

Mijn dochter heeft veel verantwoordelijkheidsgevoel, mijn zoon zullen we straks echt achter zijn broek moeten zitten omdat dat echt een luilak kan zijn
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Ik  schreef op: 13-01-2016 15:56:50
Hier is er ook huiswerk vanaf groep 7.
In groep 4 en 5 wordt er wel verwacht dat kinderen thuis de tafeltjes oefenen en sporadisch moet er werk afgemaakt worden of extra worden geoefend
Mijn oudste moest vorig jaar in groep 5 wel thuis leren voor toetsen (aardrijkskunde, geschiedenis en natuur/techniek, een spreekbeurt voorbereiden over een boek en een werkstuk uittypen dat op school was gemaakt.
Nu in groep 6 meerdere werkstukken en ook de toetsen leren. Mijn jongste zit nu in groep 5 en mag de toetsen niet meer thuis leren, dat doen ze nu allemaal op school. Zij vindt dat zelf wel jammer.

Wat ik begrijp, moet er in groep 7 een agenda worden aangeschaft en worden ze ook op school begeleid in het opschrijven en plannen van het huiswerk.
Ook hebben ze per week een weektaak in de klas die vrijdag af moet zijn. Dus dat plannen wordt ook daar geoefend.

Tot nu toe gaat het hier heel goed (ik heb 2 dochters) en mijn oudste denkt er zelf aan om achter de computer te gaan voor het werkstuk (maar het gaat nog rustig aan, ze krijgen m.i. zeeen van tijd nog). Het leren van toetsen gaat haar makkelijk af ook, ze weet gewoon al veel door alleen al het goed meedoen in de klas. Ik ben benieuwd of dat zo blijft. Soms is het helemaal niet slecht als er iets een keer minder goed gaat in mijn ogen, zeker op de basisschool nog. Dan leren ze daar tenminste mee omgaan.
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Dano  schreef op: 13-01-2016 15:59:17
Ik bedoel dan ook huiswerk op het VO . Waarom niet gewoon langer naar school en geen of minder huiswerk . Scheelt volgens mij een hoop stress bij ouders en kids.  En kinderen moeten niet echt veel
meer dan vroeger, echter is nu de druk hoger door komst van internet en social media. Je kunt nu ineens volgen dat de dochter van je achternicht die in Limburg woont allemaal 10en haalt ( terwijl je anders dit kind misschien nooit had gekend 😂)
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Xxx  schreef op: 13-01-2016 16:02:37
Maar met 1 uurtje huiswerk per dag komen de meeste kinderen er niet. 
Vaak moeten ze al van 8.30 tot 16.00 naar school.  

Ik vind juist vaak dat ouders veel afschuiven op school.  Opvoeden die je samen een huiswerk hoort daar ook bij. 
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Spatje  schreef op: 13-01-2016 16:12:29
In België waar mijn dochter in september start hebben ze een huiswerk klas gelijk na school.  Is vo.  Tijdens dit uur kunnen ze het werk maken waar ze moeite mee hebben.  Er is dan ook een leraar aanwezig die kan helpen en uitleggen. 


 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Xxx  schreef op: 13-01-2016 16:15:25
In Nederland zijn er ook huiswerkklassen en huiswerkgroepen.
Ik vind dat wel goed. 
Maar feit blijft dat het kind thuis of ergens anders verantwoord en planmatig zijn huiswerk met (leren) maken.
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Jen9  schreef op: 13-01-2016 16:29:05
Ik vind kidneren nu echt veel meer moeten dan in mijn jeugd (ik ben 42), mijn moeder (63) zegt idem dito.. En ja, ik waste vroeger ook af...  Heb atheneum gedaan, mijn zoon doet vmbo.. Maar de eisen van school en het aantal uren zijn echt groter.. Mijn zoon gaat 7 uur de deur uit en komt gemiddeld 4 a 5 uur thuis. Is dan per dag 2,5 uur met huiswerk bezig gemiddeld (ook in het weekend).. Ja. dat is meer dan wat ik had...  Dus daarna pas buiten spelen... ehmm... buitens spelen.... wat is dat?  In t weekend kan dat...., maar we; tussen het huiswerk door.

Verder is de sociale druk veel groter. 
 En dan is de toekomst toch minder hoopvol wat baangarantie betreft, zeker als informatica je niet echt veel interesseert....
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Jen9  schreef op: 13-01-2016 16:31:10
O ja... en wat me ng t meeste stoort, wat zijdelings ook met t onderwijs te maken heeft....  Ze moeetn tegenwoordig allemaal door een maatring te halen zijn.... Jammer, want juist de bijzonderheden maken mensen zo leuk......
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Suus  schreef op: 14-01-2016 10:11:10
Ik ben 39 maar heb juist het idee dat kinderen veel minder moeten, dat er veel meer uit handen genomen wordt...
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Jomi  schreef op: 14-01-2016 10:39:06
Ik ben 32 jaar en heb op dezelfde school als mijn oudste gezeten. Hij maakt echt meer uren dan ik deed en het huiswerk is ook meer.

Ik merk wel dat ik als moeder hem meer ontzie dan mijn moeder bij mij deed

 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Tessa_mv2  schreef op: 14-01-2016 11:04:17

1 uur langer naar school is niet genoeg om het huiswerk te kunnen doen.


Bij lange na niet. Ik had ook veel huiswerk, ik moest er heel hard voor leren, het koste met echt moeite. Zat in de avonden voor een toets nog om half 11 met mijn moeder boven de boeken. Zij bleef me overhoren. Wat een schat! Dat geduld heb ik niet.


Nou hoeft het voor mijn dochter ook niet zoveel, haar lijkt veel aan te komen waaien. Ik overhoor wel als ze vraagt hoor maar ben altijd blij als het klaar is. Maar dat laat ik niet merken aan haar (hoop ik) Ondanks dat ze erg makkelijk leert is ze nog veel tijd kwijt aan haar huiswerk/leren.
Planning gaat de ene keer wel beter dan de andere keer, als ze iets verder vooruit zou kijken zou het denk ik minder tijd kosten. En dat leg ik ook uit. En dan antwoord ze met: Ja dat weet ik wel! Maar ik had er even geen zin in..... eigen schuld. Dus niet naar buiten. Want het huiswerk moet wel af.

Vorig jaar in de eerste klas kostte het haar nog meer moeite en tijd dan nu in de tweede. Maar ze wordt nu wel veel sneller afgeleid. Ze heeft een ipad voor school en veel boeken staan daarop. Ze heeft van een aantal vakken ook wel echte boeken. Maar de leerkrachten sturen ook extra dingen toe en zetten dat in drive.
Ze kan dus bijna niet zonder de ipad leren. En ze merkt het zelf ook wel dat ze daarvan afgeleid wordt.
De verleiding is erg groot om even te kijken op instagram, of toch die berichtjes beantwoorden.  Daarom printen we soms de stof uit als ze dingen lastig vindt. Of ze schrijft het zelf over en brengt dan de ipad naar beneden. Vind ze ook een fijne manier.

Wat wel weer erg leuk is aan de ipad is dat ze ook veel samen met haar vriendin huiswerk maakt en leert.
Ze overhoren elkaar ook.


Ondanks de ipad die af en toe afleid is ze wel sneller dan vorig jaar. Ze raken ook wel gewend aan huiswerk maken.
Lange dagen heeft ze ook. Maar gelukkig wonen we vlakbij school en heeft ze bijna geen reistijd. Dat scheelt toch ook zeker wel.
Ook maakt ze vaak huiswerk in tussenuren of pauzes. Dat scheelt haar dan thuis weer. Haar vriendin doet dat ook graag. Dat scheelt wel. Snap ook dat je dat niet in je eentje gaat doen.


Ze heeft vandaag een proefles dansen, dat wil ze graag gaan doen. Vorig jaar kon ze er niet bij sporten. Ze wilde het niet eens proberen in combi met haar huiswerk. Nu heeft ze het dus wel onder controle. Terwijl de hoeveelheid in mijn ogen niet minder is. Ze is vanmiddag max een uur thuis voordat ze weer weg gaat. Ze moest dus echt vooruit werken. Dat besef had ze gelukkig dus het meeste is af. Behalve wiskunde, want dat heeft ze vandaag ook nog. En pas na die les staan de opdrachten voor de les erna op de ipad. Dus dat kon ze niet vooruit maken. Dat moet dus in dat uurtje vanmiddag of vanavond.


Ben wel blij dat er minder strijd is dan vorig jaar. Toen moest ik haar echt veel meer achter de broek zitten.  Dus voor TO: het hoeft niet te betekeken dat je jaren aan ellende vast zit. hihi

Ik vind wel dat ze veel moeten doen. Sommige dingen voor school zijn in mijn ogen echt onzinnig!
Maar goed, ze zullen er wel een reden voor hebben. Nu moet ze een verslag schrijven voor gym (vorig jaar ook al 2).
Dat kost best wel veel tijd, ik heb liever dat ze die tijd besteden aan verslagen voor natuurkunde en biologie enzo. En de rest van het huiswerk. Maar goed. Deze school wil dat schijnbaar dus ze zal het moeten maken.  Ben ik ook duidelijk in, maar ze weet ook dat ik het nut er niet van inzie. Maar daar leert ze dan wel weer van dat je soms ook dingen moet doen die in jou ogen onzinnig zijn. Zal ze later in haar leven ook vast nog regelmatig tegenaan lopen.

 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Tessa_mv2  schreef op: 14-01-2016 11:07:43

Oja, over de uren. Ze maakt echt meer uren dan wij vroeger.
Wij waren ook nog wel eens een dag om 13 uur vrij. Dat is zij nooit. 

4x tot 15.20 en 1x tot 14.30


Begint van die jaar had ze 2x 14.30, 3x 15.20 en 1x 16.10 Alleen door ziekte van de mentor is dat veranderd. Ze vindt dit van nu fijner.
Was ook lastig want ze moest op maandag tot 16.10 en op dinsdag 4 vakken die ze de dag ervoor ook had en dus wel weer huiswerk voor moest doen.
Nu heeft ze net wat meer tijd.

 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Jessiemv3  schreef op: 14-01-2016 11:17:39
Ik vind de hoeveelheid huiswerk tegenwoordiger echt veel meer dan vroeger. Ik kan me niet herinneren dat ik zo lang met mijn neus in de boeken heb gezeten.
Mijn zoon heeft nu toetsweek en heeft alleen al voor geschiedenis een toets van 60 pagina's (A4)! Wiskunde twee hoofdstukken, nederlands lezen 4 hoofdstukken, Biologie twee hoofdstukken en dan heeft hij nog 'geluk' dat hij voor frans en duits leestoetsen heeft waarvoor hij relatief weinig hoeft te leren. Daarnaast ook nog de andere vakken met minimaal 1 hoofdstuk.
Door de hoeveelheid moest hij in de kerstvakantie al volop beginnen met leren en dat vind ik onnodig; die vakanties hebben ze juist nodig om even bij te tanken.
Op maandag heeft hij tot 17:00 uur les en de andere dagen tot half 3, ik vind dat best pittig in combinatie met sporten en andere sociale bezigheden.

Ook het reguliere huiswerk vind ik veel meer en het niveau vind ik ook veel hoger. Waar ik in de brugklas voor engels voornamelijk bezig was met woordjes leren, moest hij al drie presentaties en twee projecten in het engels inleveren. Ik kan me voorstellen dat sommige kinderen echt moeite hebben met de hoeveelheid en het tempo. 
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Suus  schreef op: 14-01-2016 11:25:26
Mijn dochter is 2x om 15.00 uit en 3 x om 14.00 uur. Heeft veel toetsen en projecten maar vind het erg meevallen. Maakwerk doen ze zoveel mogelijk op school.

wat ik erg chaotisch vind is dat niet elke docent het hw online zet waardoor ze niet 1 plek hebben, dochter mist daardoor nog weleens wat.
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Tessa_mv2  schreef op: 14-01-2016 11:31:39
Wat een fijne tijden suus! Dan heb je thuis toch wat meer tijd over.

Super irritant dat niet alle leerkrachten hetzelfde doen.
Hier ook 1 leerkracht die alles er op het laatste moment op zet. Waardeloos!! Soms de avond van te voren om 11 uur! Kom op zeg. Dan ligt ze op bed!
Ze weet het nu en is zelf zo snugger om hem elk les zelf te vragen naar het huiswerk van de keer erop en dat noteert ze snel zelf. Maar eigenlijk is het natuurlijk belachelijk. Deze leerkracht geeft ook regelmatig cijfers pas terug als ze alweer een nieuwe toetst heeft gehad. Niet handig.
Zo fijn om de vorige toets even in te kijken zodat je weet wat je fout deed en extra moet oefenen. Zeker als het eerst een so was en daarna een proefwerk.

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Huiswerk drama groep 8
Naam
Bericht