Menu
 

Topic:

Huiswerk drama groep 8

Dano  schreef op: 10-01-2016 19:28:44
zoon is 12 zit in groep 8 en heeft nu wat meer huiswerk. Het is echt niet veel , elke maandag moet hij een A4 spelling inleveren ( heeft hij dus een week de tijd voor) en af en toe een Engels weekblad , Engelse toets of topo. Echt het valt 100% mee dat hele huiswerk. Maar het is altijd een drama. Boos kwaad over de zeik dat hij dit moet maken. Hij schrijft het keurig op. Neemt he t keurig mee. Maar ik zeg de hele week heb je huiswerk? Ja ( boos)ik ga het zo doen. Vervolgens is het zondagavond, zoals nu weer een drama. Hij moet een spelling blad maken voor morgen en Engels blad voor woensdag. Morgen heeft hij judo training en dinsdag ben ik jarig. Dus man en ik tippen van ga het nu maken want dan hoef je er niet meer naar te kijken. Meeeeen blad wordt gekreukeld , hij is superkwaad, schelden van hier tot Tokyo ...... Elke keer weer. Ik wordt een gek van. En als hij klaar is hij nog boos en is het mijn schuld. Als ik dat zeg, zegt hij nee maar ik wordt gewoon gek van dat #*+^$$ huiswerk. Pfffff hoe wordt het makkelijker?? Volgend jaar VMBO ( wij gaan 'm echt niet hoger inzetten) dus dat wordt wat .....

any tips!!!!?????
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Huiswerk drama groep 8
Jen9  schreef op: 10-01-2016 19:44:03
Hier een zoon in k/g 1.. vmbo dus, maar allemachtig wat een bergen huiswerk,.. Per dag zo'n 2,5 uur bezig.. spreekbeurten, elke week zeker 3 toetsen.. ook vaak een stuk of 6 a 7.. Deze week 2 verslagen inleveren. een spreekbeurt....man... En dan 36 lesuren in de week..

Maar goed, of ik tips heb.. Ja, op vaste tijden en er een beloning tegenover zette na zoveel weken.. Ik ben dol op afkopen en chanteren ;-)
Ik denk dat je m te vrij laat. Die dag ga je van zo en zo laat huiswerk maken punt. Wekker ernaast....
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Marjolein1976  schreef op: 10-01-2016 19:46:27
Gesprek op een rustig moment aan gaan en vragen hoe hij dit vindt gaan, en dan afspraken maken. Ik kan me van 'vroeger' herinneren dat ik 2 vaste momenten in de week had voor huiswerk.  Mijn moeder was duidelijk, ging me niet achter de broek aan en gaf aan dat bepaalde privileges niet door konden wanneer ik onvoldoendes ging halen door het slecht doen van huiswerk. 
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Minou  schreef op: 10-01-2016 19:54:32
Zei het al tegenAmber, wacht masr als je naar gr7 of 8 gaat..


hier nu groep 6 en op de maandag huiswerk mee en inleveren cq leren voor de vrijdag.

afgelopen keer had ze 2 maakdingen en een a4 voor en achterkant woordbegrippen.

en ik maar achter dr broek aan..zo niet leuk.

idd wat jij zegt Marjolein1976 ( mooi jaar) hebben we nu ook gezegd
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Minou  schreef op: 10-01-2016 19:55:10
En ze moet er al zo hard aan leren, dus dat maakt het ook extra lastig. 
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Kees  schreef op: 10-01-2016 20:00:40
En als je het bij hem laat?

Ik weet niet of het bij je kind past maar laat maar gaan.
hij mag nu nog oefenen toch, dan heeft ie het maar niet af....

maar dat moet bij je kind passen denk ik...
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Jomi  schreef op: 10-01-2016 20:15:03
Zoon zit in de brugklas, maar ik ben er heel hard in eerst huiswerk maken dan pas leuke dingen. Dus is er geen huiswerk gedaan dan geen ipad/buitenspelen/tv.

Wat wel heel erg helpt, vooral omdat hij echt veel huiswerk heeft is een planning maken en dan ook echt pauzes inplannen.
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Stefke  schreef op: 10-01-2016 20:31:57
Misschien maar eens niet achter de vodden zitten en hem op zijn bek laten gaan! (Misschien juf even tippen dat ze hem er flink op aanspreekt als het niet af is, of het hem onder de gym laat maken oid).
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Rian82  schreef op: 10-01-2016 20:34:45
Onze dochter zit in groep 7 en heeft ook huiswerk voor meerdere vakken. Wij hadden eerst ook altijd gezeur. Mijn man heeft nu een alarm op zijn telefoon gezet die elke woensdag om 19.00 uur gaat en dan is het huiswerktijd , hier werkt het goed.
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Dano  schreef op: 10-01-2016 20:46:01
Zijn meester zei ook , zoon was er bij , de verantwoording ligt bij hemzelf! Het boeit 't gewoon niet . Slecht cijfer boeit 't gewoon niet eens .... Zucht.
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Jomi  schreef op: 10-01-2016 20:47:51
Het is eigen verantwoordelijkheid, maar het is de verantwoordelijkheid van de ouders om een kind te leren leren, leren plannen en om regels te stellen.

Hier op de middelbare school geven juist aan dat de begeleiding van ouders heel erg belangrijk is.
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Suus  schreef op: 10-01-2016 20:55:13
mijn dochter zit ook in de brugklas en komt moeilijk aan het werk. Hier zegt school juist loslaten en onderuit laten gaan, om vandaar op te bouwen.
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Dano  schreef op: 10-01-2016 20:57:03
Nou ja het boeit 'm wel eigenlijk.... Want uiteindelijk doet 't wel. Misschien school vragen iets strenger te zijn??!
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Mama  schreef op: 10-01-2016 20:59:32
Heel gekke gedachte....niet mee bemoeien...

Probeer het om te denken. Kijk ook eens op de site van omdenken, staat een mooi voorbeeld bij van een puber met lage cijfers en 0 verantwoording en 0 interesse. Misschien kun je er iets mee.

S6 in iedergeval. Heel erg om een scheldkanon over je heen te krijgen en dan nog eens ook de schuld krijgen van zijn niet werken aan huiswerk, dat is heftig !
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Dano  schreef op: 10-01-2016 21:19:30
Ja omdenken , dat is een goeie. Man zegt ook net dat hij morgen wel even met 'm gaat praten. Niet verwijtend, gewoon even de feiten en vertellen hoe en wat, en consequenties vertellen . En hij gaat op normale toon praten. Niet boos, niet schreeuwen, heel gewoon. Ben benieuwd. 
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Jen9  schreef op: 10-01-2016 21:32:34
De verantwoordelijkheid bij hem leggen.. Tja, daar moet je wel t kind naar hebben.. Die van mij kan gewoon nog niet plannen en springt de godganse dag.. ook in zijn hoofd... dus plannen we gewoon samen.. En ja, dat moet af.....  Op zijn bek laten gaan vind ik nogal een harde leerschool bij sommige vakken. Bij t ene vak kan t (en laten we soms ook gewoon gebeuren), bij t andere vak kan dat diet, want dan haalt hij t nooit meer in. Vind ze echt nog veel te jong om de vernatwoordelijkheid geheel bij t kind te leggen....


Hier zegt school ook.. graag begeleiden...
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Melissa  schreef op: 10-01-2016 21:33:45
Het meeste huiswerk word hier vrijwillig gemaakt, alleen rekenen niet. Ik geef hem daar dan ook weinig keuze in. Direct wanneer hij het mee heeft gaan we aan tafel zitten en moet hij het maken. Ik maak het gezellig, chocolademelk erbij, koekje erbij. Ik zet zijn broertjes boven voor de tv. En hij probeert allerlei excuses om er onderuit te komen, vraagt om pauzes. Maar is erg tevreden wanneer hij klaar is. Dus dat zou ik doen. Geen vraag of keuze zoals 'wanneer ga je het doen' maar een opdracht 'we gaan nu aan tafel zitten totdat het klaar is, of totdat een bepaald onderdeel klaar is'.
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Ma Dalton  schreef op: 10-01-2016 21:34:36
Hier nog de oudste nog maar in groep 6, maar hij moest wel al heel veel spelling en zelfs rekenwerk extra doen omdat wij van school uit het buitenland kwamen en het niet aansloot.
Heel veel vervelend gepiep en drama in het begin van het schooljaar en echt op vaak op mijn tanden bijten. Maar toevallig had ik het er met man over dat het juist gestopt is hier. ( hoe lang dat weet ik ook niet , maar hij heeft donderdag uit eigen beweging spelling geoefend en vandaag zelf topo en geschiedenis geoefend.. en het zat er ook waarrempel helemaal in)

Maak vaste tijden voor dat huiswerk.  Ook niet uitstellen.Dat is wel mijn grootste tip.  Laat het hem in de keuken doen, met jou in de buurt. Een nieuwe gewoonte kost tijd.  22 dagen wordt weleens gezeg. dus het is een kwestie van rustig volhouden.Probeer een vast ritme te vinden. Dat maakt het zoveel makkelijker. (ook met in je achter hoofd het huiswerk van volgend jaar)En niet meegaan in dat gedoe, lastig , maar gewoon kalm blijven. Ik zou misschien ook wel iets bedenken als beloning. 
tablet  tijd na huiswerk of iets anders.. 8x huiswerk en .... verzin het maar..
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Jen9  schreef op: 10-01-2016 21:35:12
Ja, dat doe ik ook, wat Melissa doet.. t proeren gezellig te maken.. wat lekkers erbij bijvoorbeeld....
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Anon  schreef op: 10-01-2016 21:56:08
hier een vaste dag waarop het af moet en dat werkt... wel in overleg bedacht
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Rosey  schreef op: 10-01-2016 21:58:00
zeer herkenbaar van mijn zoon die eveneens in groep 8 zit. Hij schrijft zijn huiswerk niet eens op op school. Dan weten wij ook niks😬 Hopelijk is t ook n beetje de leeftijd. Hier ook drama om eraan te beginnen. Uur drama en dan beginnen en is t in 5 minuten af. Want hij leert supermakkelijk
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Suus  schreef op: 10-01-2016 23:00:00
Loslaten betekent niet dat wij weg kijken. Het is haar pakkie an qua organisatie maar we begeleiden wel, als ze hulp vraagt. Als het niet klaar of geleerd is kan ze niet naar feestje of sport, etc.

met loslaten bedoel ik ruimte geven zelf hun weg te vinden. Van het in hun nek zitten leren ze niks. Dan is het maar niet gedaan, mag ze op school uitleggen.
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Anmv3  schreef op: 11-01-2016 11:47:03
Hier een zoon in de eerste van vo.
Maakt altijd stipt zijn huiswerk, maar had dit weekend
veel achter de playstation doorgebracht..
Heb vrijdag naar zijn huiswerk gevraagd en het zou allemaal goedkomen
Vanmorgen om half 8 keek hij goed in zijn rooster en moest hij nog
7 wiskunde sommen maken. Hij baalde wel zo verschrikkelijk dat dit hem denk ik niet
nog eens gaat overkomen..
Het is inderdaad loslaten, nu zit ik er nog weleens teveel bovenop, omdat ik het zo belangrijk vind
om serieus met school en je toekomst om te gaan. Al snap ik heus dat pubers daar nog helemaal niet
mee bezig zijn...

 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Mamvan3  schreef op: 11-01-2016 12:00:37
Ik zou hem flink laten op zijn ... laten gaan. Hij weet wat hij moet doen. Heb die strijd ook bij de oudste gehad, ik doe het niet meer.
In de brugklas heb ik hem goed begeleid. Dat doe ik nu ook bij nummer 2, maar die is al heel wat makkelijker hierin gelukkig en trekt ook zelf aan de bel. Ik weet, dat nummer 3 (nu nog in groep 6) straks in de brugklas ook dezelfde begeleiding nodig is.
De jongste is nu ook bezig met een opleiding waarvoor hij huiswerk moet maken. Ik vraag hem 1x per week of het af is. Dat doet hij gelukkig netjes (hij vind die opleiding ook erg leuk).
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
M&j  schreef op: 11-01-2016 12:19:45
Hier doen wij het na het avondeten aan de eettafel, even een kwartiertje werken en dan een toetje en vrije tijd. Er zit altijd iemand bij, wij schrijven het in het begin van de week in zijn agenda zodat hij de planning weet. Van sommige kinderen is het echt teveel gevraagt om al te kunnen plannen en organiseren, als ik die op hun 'bek' laat gaan dan geven ze het op en doen ze helemaal niets meer. Met mijn dochter in de tweede VO meegemaakt, ze had totaal het overzicht nog niet. Nu halverwege de derde gaat het beter.
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Marjolein1976  schreef op: 11-01-2016 12:54:33
Ja, het kind leren plannen en zich er aan laten houden is sowieso een goede. Ik begeleid stagiaires (mbo) op mijn werk en ik sta er echt versteld van hoe slecht er gepland wordt. En daar kunnen ze best even in begeleid worden, simpelweg door samen op papier te zetten wanneer wat af moet zijn, wat je er voor nodig bent en wanneer je dan moet beginnen. Na verloop van tijd kunnen ze het dan zelf. Maar ze blijven wel zelf verantwoordelijk voor de uitvoering. 
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Kees  schreef op: 11-01-2016 13:33:08
Maar dat is toch ook per persoon verschillend?
Mijn zoon kan het beste last minute scoren maar ikzelf hou ervan om het ruim op tijd af te hebben

Ze moeten toch ook de kans krijgen het zelf te leren plannen?
Anders volg je alleen je moeders idee op...
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Jen9  schreef op: 11-01-2016 13:35:05
Helemaal mee eens Kees.... het ene kind is t andere niet.. Ook een groot verschil (in zijn algemeenheid ) tussen jongens en mesijes...
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Jessiemv3  schreef op: 11-01-2016 14:09:44

Quote Jen9:
Helemaal mee eens Kees.... het ene kind is t andere niet.. Ook een groot verschil (in zijn algemeenheid ) tussen jongens en mesijes...



Dat denk ik ook, er is een groot verschil tussen jongens en meisjes. Hier een zoon in 2 Havo/VWO en die moet ik ook nog begeleiden. Mijn vriendinnen hebben dochters en die zijn veel zelfstandiger, meisjes zijn over het algemeen ook punctueler en beter in plannen. Ik heb me laten vertellen dat jongens vanaf klas 3 VO een inhaalslag gaan maken. Kan niet wachten...

Maar voor TO: het is al genoemd maar maak het gezellig, iets lekkers erbij en tot hem proberen door te dringen. Ik ben zelf niet van het op de bek laten gaan. Allemaal erg leuk maar als ik mijn zoon zijn gang laat gaan wordt het tweede deel van het jaar alleen maar vervelender om de cijfers nog op te halen. Uiteindelijk win je daar niet zoveel mee.
Ik zit er bij hem ook bovenop, zal wel moeten. Nu moet ik ook zeggen dat mijn zoon ADD heeft waardoor het nog wat lastig is om alles goed te overzien.

 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
M&j  schreef op: 11-01-2016 14:10:10

Quote kees:
Maar dat is toch ook per persoon verschillend?
Mijn zoon kan het beste last minute scoren maar ikzelf hou ervan om het ruim op tijd af te hebben

Ze moeten toch ook de kans krijgen het zelf te leren plannen?
Anders volg je alleen je moeders idee op...



Op de basisschool kan hij daar mee wegkomen op het VO kan je daar flink mee vastlopen. Mijn dochter heeft een aantal dagen per week dat ze huiswerk op krijgt die de andere dag af moet, als je dan ook het huiswerk van eerder die week nog moet maken, zit je zo tot 12 uur 's nachts. 
 
Quote
RE: Huiswerk drama groep 8
Suus  schreef op: 11-01-2016 14:44:31
Maar.... Leren ze plannen als ze niet ervaren dat hun planning problemen oplevert?


 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Huiswerk drama groep 8
Naam
Bericht