Menu
 

Topic:

Alleen maar Adhd..?

Blossom  schreef op: 17-06-2015 08:57:23

Na weer een rampzalige ochtend besloten het maar eens flink van me af te typen. Ben al jaren een meelezer (op BB al) dus het voelt hier aardig vertrouwd.


Onze jongste dochter, ik noem haar vaak gekscherend "draakje` Maar ze is er echt eentje. Ze is geboren na een moeilijke bevallig en heeft de eerste 9 maanden van haar leven bijna alleen maar gehuild. We hebben flink wat doktoren afgelopen totdat we bij een chiropractor kwamen en deze heeft haar eindelijk kunnen helpen. Na een paar behandelingen herkenden wij dochtertje niet meer terug, ze sliep eindelijk overdag en er kon zelfs af en toe een lachtje vanaf. 


De jaren lopen door en ze blijkt een erg opstandige dreumes/peuter/kleuter. Vaak boos, nergens naar luisteren, erg druk en heel snel afgeleid. In groep 2 hebben we haar laten testen op ADHD, dit was wel erg vroeg maar het was overduidelijk. Omdat ik niet echt achter de medictie sta hebbben we dit in eerste instantie dan ook niet gebruikt, eind groep 3 is ze daarmee (op aanraden van de school) mee gestart. Ze doet het daar heel redelijk op, we merken wel wat verbetering maar de vreselijke boze buien blijven.


Inmiddels zit ze in groep 5 en maak ik me toch best nog wel veel zorgen. Elke ochtend is een vreselijk drama, ze is dan superopstandig, schiet niet op. Gilt, krijst en tiranniseert de hele boel. Straf geven werkt echt niet. Op de trap, spullen afpakken, geen snoep. Het maakt haar allemaal niks uit.
Op school presteert ze erg slecht omdat ze zich totaal niet kan concentreren en het haar niks interreseert. Ik weet dat het er inzit.. het komt er alleen niet uit!


Ze daagt constant uit, wanneer zij zich verveelt moeten wij daar allemaal onder lijden. Ze heeft ook eigenlijk geen vriendinnetjes omdat ze best een moeilijk persoontje is. Altijd stiekem dingen doen die niet mogen, de ene dag zit alles onder de nagellak en de volgende dag heeft ze weer een fles douchezeep leeggeknepen (enkele voorbeelden ) Ze is verdorie bijna 9 dan mag ik toch iets meer inzicht verwachten?


Ze is heel gesloten, verteld niet wat haar dwars zit maar is ook niet eerlijk als ze iets gedaan heeft. 


 


Ik blijf twijfelen, dit is toch geen normaal gedrag? Dit is toch echt niet alleen te wijten aan haar ADHD?

 
Quote
Navigatie
RE: Alleen maar Adhd..?
Vlindertjes  schreef op: 17-06-2015 09:04:26
Ik zou eens een afspraak maken bij een goede kindercoach, denk dat je dan al een heel eind verder kunt komen.
 
Quote
RE: Alleen maar Adhd..?
Chloe  schreef op: 17-06-2015 09:12:46
Heeft ze wel eens begeleiding van een kindercoach of kinderpsycholoog gehad?  Medicijnen onderdrukken misschien gedeeltelijk ongewenst gedrag, wat fijn is voor de buitenwereld, maar ik kan me voorstellem dat het kind het zelf nog best eens lastig heeft. Mijn zoontje was bv als peuter soms heel lastig: slaan, schoppen, schelden, schreeuwen. Maar hij bleek een prikkelverwerkingsprobleem te hebben, waardoor hij het zelf heel moeilijk had. Nu hij daarin begeleid wordt, komt dit gedrag nauwelijks meer voor- alleen als hij zwaar overprikkeld is.
 
Quote
RE: Alleen maar Adhd..?
M&j  schreef op: 17-06-2015 09:20:13
Degene die jullie begeleid, wat zegt die er van? Het kan zijn dat er nog iets anders speelt naast ADHD maar het kan ook zijn dat de medicijnen niet goed zijn ingesteld, ik herken tenmisnste die boze buien uit de tijd dat wij aan het inregelen waren.
 
Quote
RE: Alleen maar Adhd..?
Mrtj  schreef op: 17-06-2015 09:30:50
Blossom, wat moeten jij en je dochter het hier zwaar me hebben!

ik vraag me naar aanleiding van jouw post af, of haar niet vanalles dwars zit. Is het 'gewoon' niet kunnen concentreren op school? En zo ja, komt dat dan van de ADHD af? In dat geval werkt de medicatie echt niet goed. Is ze wel op de juiste dosis ingesteld?

Of zitten haar andere dingen dwars? En is er soms meer aan de hand? Daar denk je zelf ook aan, en het lijkt me heel goed om dat te gaan uitzoeken.

Verder hoop ik dat jullie (en zij misschien ondertussen ook zelf), ook psychologische behandeling voor de ADHD hebben gehad. Ik bedoel daarmee tips en tricks en oefeningen gericht op gedrag en op signaleren van bijvoorbeeld het oplopen van spanning. Dat zou jullie als ouders, en haar zelf, mogelijk meer handvatten kunnen geven....
 
Quote
RE: Alleen maar Adhd..?
Blossom  schreef op: 17-06-2015 09:36:41
We Hebben totaal geen begeleiding o.i.d. Adhd is vastgesteld bij het GGZ. ruim een jaar later gestart met de medicatie na een gesprek met de huisarts. We doen wat we kunnen maar het is heel moeilijk. Het gaat soms een maand behoorlijk goed (op de ochtenden na, die zijn altijd verschrikkelijk) maar ineens vervalt ze dan weer in haar oude gedrag en lijkt het wel alsof ze niet helemaal "normaal" is. Ik weet het even niet anders te omschrijven, het klinkt heel erg hard maar ze kan ook echt zo raar doen dan. Ik probeer zo duidelijk mogelijk te zijn over alles. Duidelijke regelmaat en regels. Ik heb de nodige ADHDboekjes gelezen.

Het maakt alleen geen barst uit!
 
Quote
RE: Alleen maar Adhd..?
Harleysmama  schreef op: 17-06-2015 09:54:30
Denk dat je weer een afspraak moet maken met de huisarts en weer een verwijzing vraagt voor het GGZ en dat ze daar verder kijken of er iets meer is dan adhd. Ik herken het van mijn zoon en die heeft autisme en adhd. Wil niet zeggen dat je dochter het heeft. Maar kan geen kwaad om er naar te kijken. Heel veel sterkte. Weet hoe zwaar het is, als je kind zo worstelt.
 
Quote
RE: Alleen maar Adhd..?
M&j  schreef op: 17-06-2015 10:23:07
Als zij medicatie slikt zonder verdere begeleiding kan het zijn dat zij last heeft van bijwerkingen. Waarschijnlijk krijgt ze metylfenidaat, en dat medicijn werkt  heel snel en als het uitwerkt gaat dat ook heel snel. Voor iemand met ADHD zijn dat behoorlijke klappen die agressie op kunnen wekken. Het is daarom van belang dat er steeds een constante spiegel is, en er weer een nieuwe dosis wordt ingenomen voordat de vorige is uitgewerkt. Hoelang een pil werkzaam is, is voor iedereen anders, mijn dochter moeten om de twee uur 20mg slikken om een goede spiegel te houden. Mijn zoon heeft metylfenidaat retard omdat wij hem ook niet goed kregen en hij steeds woedeaanvallen had.


Mijn beide kinderen hebben ADHD en hebben medicatie. In het begin zijn wij wekelijks teruggeweest voor controle en eventueel bijstellen van de dosis.
 
Quote
RE: Alleen maar Adhd..?
Anitaleonora  schreef op: 17-06-2015 10:50:17
Onze dochter van nu 12 heeft ADD en Dyslexie. Wij zijn niet begonnen met medicijnen terwijl school hier wel op door dramde.. Een kindercoach heeft wekelijks met haar oefeningen gedaan en gepraat om zich beter te kunnen concentreren in de klas. Ook zijn we naar een Orthomoleculaire therapeute geweest. Deze werken met voeding en met Homeopathie. Hier zijn we een dik jaar zeer intensief mee bezig geweest en door school elke keer (als ouders) onderuit gehaald dat we niet goed bezig waren en dat het geen zin had, zelfs te horen gekregen dat ze het laagste niveau voor de middelbare school zou krijgen als advies.. Door alle tijd en energie die we erin hebben gestoken heeft ze zich sociaal veel sterker gemaakt en kan ze schoolwerk veel beter aan. Uiteindelijk heeft ze door de voeding en coaching nu een veel beter zelfbeeld en kan ze zich goed concentreren op school. En komt er ook minder frustratie eruit thuis en durft ze te praten over dingen die haar dwars zitten. De GGZ instelling waar wij haar hebben laten testen konden ook niets anders bieden dan medicijnen en dus zelf op onderzoek uit geweest en alles zelf uit gezocht.. Ik raad je aan om toch een goede coach te gaan zoeken voor haar en ook zelf gesprekken daar aan te gaan. 
 
Quote
RE: Alleen maar Adhd..?
Boterbloem  schreef op: 17-06-2015 10:55:47

Ach wat zwaar 
Herken het nog uit de periode van mijn zoon voor wij hulp kregen...
Gek werd ik er van! Je bent altijd bezig en het kan je behoorlijk uitputten 

Ik vind het wel heel erg klinken als ADHD. Enorm impulsief, daar kan ze echt weinig tot niets aan doen.

Wij zijn ook niet voor medicijnen.
Tot 2 maand terug hebben we ook zonder medicijnen alles geprobeerd, onze zoon is 9,5.
Wij hebben eerst intensieve begeleiding gehad van een orthopedagoog die zowel ons als school begeleidde. Van alles werd aangepast om hem heen waardoor er rust ontstond en goede begeleiding (ook vanuit school en ons dus).
Dit hielp enorm goed, maar veranderde zijn impulsiviteit natuurlijk niet... Zag hij ee nfles shampoo dan kon je een glijbaan maken in de badkamer, zag hij een pak koekjes dan was deze leeg, toen hij kleiner was en er zat een scheur in het boek dan kon je die verder scheuren e nde rest van het boek ook zeg maar...

Hij kon er werkelijk niets aan doen, het was gebeurd voor hij kon nadenken.

Nu krijgt hij medicijnen onder strikte begeleiding. Hij wordt gewogen en gemeten. We hebben contact om te kijken of er wat bij moet of af moet, of de tijd langer of korter moet tussen de medicijnen enzovoort.

Op het moment dat het medicijn uitwerkt wordt onze zoon eerst heel moe en hangerig (wat je zeg maar vervelend noemt) en vervolgens springt hij door de kamer. WIJ moeten dus de situatie rondom hem nu nog heel erg controleren en aanpassen wanneer dit gebeurd. Wel heb ik meegekregen dat hoe verder je komt met medicijnen hoe minder dat nodig zou moeten zijn omdat ze door de medicijnen die ook zelf leren, zelfs zonder medicijnen, ik houd hoop! 

Maar met medicijnen lijken we nu goed te zitten, na wat aanpassingen. 


Maar ik vind het wel erg te horen hoe jullie zo losgelaten worden! Deze medicijnen kun je niet zomaar zonder begeleiding krijgen, dat is niet aan een huisarts om uit te schrijven (is mijn mening). Het is zwaar spul waar echt begeleiding en vooral een back up bij nodig is!
Ik stel hier op het forum mijn vragen, maar bij twijfel bel ik ook de arts die hem begeleidt hierin.
We moeten lijsten invullen, ze praat met onze zoon en met ons over de ervaringen en over bijwerkingen e.d.

Zo blijkt dat onze zoon in 6 week tijd 3 kilo is afgevallen (sinds hij het gebruikt dus). Dat is enorm veel. Kan te verklaren zijn omdat zijn vreetbuien weg zijn, maar dat moet je goed in de gaten houden. Hij groeit goed, reageert er verder goed op maar blijft dit doorgaan dan moeten we door naar een ander medicijn e nweer van voren af aan beginnen (met hoeveelheden, bijwerkingen, wegen en meten).

Dus misschien is het fijn voor jullie om hulp erbij te zoeken? Iemand die jullie begeleidt met medicijnen en die bijwerkingen in de gaten houdt?

Als onze zoon te weinig krijgt blijft hij agressief (wij hebben hier meerdere gaten in de deur door woedeaanvallen en er zijn al meerdere meubels door gesneuveld), als hij teveel krijgt wordt hij enorm passief. Nu is hij gewoon actief zonder agressiviteit en impulsiviteit.

Nogmaals; ik ben geen voorstander van medicijnen MAAR als je er wel aan begint (waarvan ik nu ook durf te zeggen dat het een heel goed iets kan zijn) dan is begeleiding zeker nodig. Al was het alleen maar dat JIJ niet alleen staat en je dochter niet de verkeerde dosis krijgt...

 
Quote
RE: Alleen maar Adhd..?
Mrtj  schreef op: 17-06-2015 11:24:31
Ik vind het niet kunnen dat jullie hier niet bij begeleid worden!

Ik wist niet dat ADHD medicatie door een huisarts mocht worden voorgeschreven (ik dacht dat dat altijd via een psychiater moest). Lijkt me zaak om een doorverwijzing aan de huisarts te vragen voor begeliding in de medicatie en in gedragsmatige adviezen
 
Quote
RE: Alleen maar Adhd..?
Boterbloem  schreef op: 17-06-2015 11:34:58
Ik wil overigens wel benadrukken dat ik het niet jullie fout vind ofzo dat jullie niet begeleid worden.
Dat je je niet aangevallen gaat voelen, want dat hoeft echt niet!

Hier zouden artsen veel voorzichtiger mee moeten zijn.
 
Quote
RE: Alleen maar Adhd..?
Mrtj  schreef op: 17-06-2015 13:13:12
+1
 
Quote
RE: Alleen maar Adhd..?
Ladybug  schreef op: 17-06-2015 13:20:19
Huisart mag wel herhalen met  het recept maar ggz/Kinderpsychiater moet het voorschrijven
 
Quote
RE: Alleen maar Adhd..?
M&j  schreef op: 17-06-2015 13:42:08
De richtlijn is veranderd, een huisarts mag medicatie voorschrijven en mag ook de diagnose stellen. Mijn kinderen zijn ook onder behandeling van een huisarts.
 
Quote
RE: Alleen maar Adhd..?
Boterbloem  schreef op: 17-06-2015 13:49:55

Huisarts mag het idd wel voorschrijven, maar moet dan ook de begeleidende rol op zich nemen...

En zoals ik begrijp gebeurd dat hier niet.

Het is niet zomaar even een pilletje geven en klaar ben je, daarna begint de zoektocht en ontdekkingstocht eigenlijk pas...

Maar kreeg vanmiddag toevallig een cctje van de mail van onze begeleider naar de huisarts toe.
Als ik dan zie wat er allemaal omschreven staat, wat de bevindingen zijn en de gevolgen daaruit dan zie je dat er hee lwat werk in zit.
Alles wordt benoemd.


Hoe was hij voor die tijd.
Hoe met te weinig medicijn en te lange tijd ertussen
Hoe nu het medicijn op peil is...

Wat was zijn gewicht en lengte toen hij begon
hoe in de tussentijd
en waar staat hij nu?

Wat zijn de verwachtingen naar de arts toe en wat houd T zijn begeleider zelf in de hand...


Het is niet vluchtig even zien, het is echt goed in het oog houden hoe de ontwikkeling verloopt.

 
Quote
RE: Alleen maar Adhd..?
Jacquelien  schreef op: 17-06-2015 14:59:17
Inderdaad is het niet zo van voorschrijven en klaar. Er moeten ook controles van gewicht, lengte, harslag en bloeddruk plaatsvinden. Het is toch medicatie wat veel kan doen met je lichaam. Ook via een opbouwschema de dosis vinden is soms al een gedoe en dan nog de vraag is het wel de goede medicatie want zoals ik lees vraag ik me af of de dosis wel goed is en of het misschien wel het juiste medicijn is.

Ook moet je soms na een paar jaar weer bijstellen. Kinderen groeien worden zwaarder en dat heeft van invloed op de werking.
Hier zien we om die reden na een wijzigign na 3 maande de psychiater en als het geluk blijft elk half jaar hem. Even bijpraten en kijken of alles nog goed gaat en zo nodig bijstellen.

Daarnaast vraag ik me af of het voor je dochter wel allemaal duidelijk is wat er op een dag voorbij komt? Weet ze goed wat er op school en thuis gebeurd? werken jullie met een planner? hoor je van school dingen zodat je kunt voorbereiden. Helpt school haar de dag door door even kort voor haar te herhalen wat er zo komt, want in de groep gaat het over de hoofden heen namelijk.

Zo even wat dingen die mij te binnen schieten waar dochter veel aan heeft gehad....
 
Quote
RE: Alleen maar Adhd..?
Mv5  schreef op: 17-06-2015 19:29:05

dat impulsieve en concentratieproblemen komt wel overeen met adhd inderdaad. kan wel minder worden met de jaren hoor.
waardoor is het elke ochtend drama? wil ze niet opstaan? heeft ze te weinig tijd om alles te doen? wil ze teveel tegelijk waardoor het allemaal niet lukt? dan zou je eventueel kunnen overwegen eerder op te staan en/of met een schema te werken.
voor de medicijnen en het alsnog niet goed functioneren op school zou ik een arts raadplegen. die medicijnen zijn geen experimenteel materiaal. een kindercoach valt te overwegen als jullie het zelf niet meer weten. dit is trouwens niet aanvallend bedoeld ofzo, volgens mij doen jullie hartstikke je best maar lukt het gewoon niet altijd (heeft elke ouder weleens hoor). ik heb er zelf geen ervaring mee, maar die kan jullie dochter wellicht leren om te gaan met haar emoties en haar impulsiviteit en misschien ook helpen beter te concentreren op school

 
Quote
RE: Alleen maar Adhd..?
Blossom  schreef op: 18-06-2015 08:43:19

Bedankt voor jullie reacties, het is me nu wel duidelijk dat het niet helemaal gaat zoals het hoort te gaan bij ons. Fijn om te lezen dat er meer zijn die dit herkennen, soms heb ik echt het gevoel het helemaal fout te doen.

Ze weet heel goed wat er van haar op een dag verwacht word, Ik heb meerdere keren planners gemaakt (die dan in een boze bui weer verwoest worden) We zijn heel erg duidelijk tegen haar, 1 ding tegelijk vragen etc. 


'S morgens, tussen de middag en tegenwoordig ook na schooltijd krijgt ze 1 tabletje. Ik heb niet echt het idee dat ze last heeft van een rebound. Zoals ik al schreef gaat het soms een poosje best goed, ze verteld dan meer en is vrolijker. We moeten haar echter wel met zijden handschoentjes aanpakken want zodra iemand iets boos klinkt springt zij uit haar vel.


Ik denk dat er een heel groot stuk onzekerheid meespeelt, haar zus is precies 2 jaar ouder en haar gaat alles voor de wind. Zij heeft zat vrienden en vriendinnen, blinkt uit op school. Altijd vrolijk en goedlachs. Soms heb ik wel eens het gevoel dat onze jongste dat moeilijk vind. 

Heb vanmorgen de huisarts gebeld, helaas was hij er vandaag zelf niet. Morgen dus even weer proberen. Ook heb ik al eens gekeken naar een kindercoach. Wat doen hun precies? Wat voor resultaten kwamen er bij jullie uit?

Ik vind het moeilijk...

 
Quote
RE: Alleen maar Adhd..?
Blossom  schreef op: 18-06-2015 08:47:08

We staan om 10 over 7 op, de school is hier 2 minuten vandaan. Dus tijd heeft ze genoeg. ze vind gewoon elke ochtend wel een reden. 


Vanmorgen:  Gisteravond hebben we samen kleren uitgezocht en klaar gelegd, vanmorgen is dat dan opeens niet meer goed en moet ze persee iets anders aan. Dus dan word daar een verschrikkelijk drama van gemaakt met het gevolg dat nu al haar kleren, inplaats van in haar kast, door haar kamer liggen.. zucht..

 
Quote
RE: Alleen maar Adhd..?
M&j  schreef op: 18-06-2015 14:10:00
Drie keer op een dag een tabletje is niet zo heel veel, dan neem ik even aan dat het gaat om tabletten van 10 MG, de standaart dosering. Mijn dochter slikt minimaal vijf keer 20 MG en de eerste slikt zij direct als zij wakker wordt, anders kan zij niet naar school zonder ruzie met mij  

 
 
Quote
RE: Alleen maar Adhd..?
Mem89  schreef op: 18-06-2015 17:05:51
kijk eens op de site: http://www.balansdigitaal.nl/
onder 'stoornissen' kun je een hele hoop dingen vinden.
lijkt mij ook niet alleen adhd.. 

(heb zelf pdd-nos, dus ik weet wat het is om een 'stempel' te hebben)
 
Quote
RE: Alleen maar Adhd..?
Blossom  schreef op: 18-06-2015 19:57:44

M&J, Daar heb ik ook vaak over na zitten denken, 's morgens in bed meteen al een pilletje, maar hoe komt ze de rest van de ochtend door dan? Krijgt ze op school dan nog medicatie?
Sinds kort doen we pas het 3e pilletje, in eerste instantie zijn we het gaan gebruiken vor op school. Thuis gaat het echter veel beter en gezellig met medictie dus dan is die stap snel gemaakt. 


Toch voel ik me ook vaak schuldig, soms denk ik dat wij als ouders falen. Dat ze misschien zo is door ons, ook het gevoel haar vol te stoppen met vergif vind ik een lastige. Herkennen jullie dit ook?

Vandaag was een redelijke dag dus die in in ieder geval weer in the pocket!

 
Quote
RE: Alleen maar Adhd..?
Boterbloem  schreef op: 18-06-2015 20:08:07

Oooh ik heb zo vaak het gevoel gehad dat ik faalde,
MAAR het ging met de jongste wel goed... daardoor twijfelde ik dan toch weer.
Daarnaast haalde ik altijd alles uit de kast om het goed te laten verlopen, het is niet zo dat ik niets probeerde of mijn kinderen verwaarloosde ofzo...

Dus wanneer dat gevoel mij nu bekruipt zet ik er gewoon de waarheid tegenover. Ik doe mijn uiterste best, geef zoveel ik kan, maar het is niet genoeg.

Hetp untje dat ik mijn kind volstop met vergif herken ik ook... Ik begin er een beetje van los te komen nu maar heb het er heel moeilijk mee gehad en daarom heeft het ook zo lang geduurd voor ik er aan begon...
Totdat mijn zoon het allemaal niet meer zag zitten en niet meer wilde leven... Dood leek hem fijner. Toen moesten we stappen ondernemen.
Nu krijgt hij de medicijnen en zien we hem opbloeien. Vriendschappen die ontstaan en hij heeft rust in zijn hoofd...


Nogsteeds ben ik me ervan bewust dat het heftig spul is wat hij krijgt. En ook is de kans er nog steeds dat het toch schadelijk blijkt te zijn op punten wat ze nog niet wisten... Maar om die reden kan ik mijn kind niet doodongelukkig laten rondlopen...

Soms moeten ze iets krijgen wat mogelijk niet goed is om nog te kunnen functioneren omdat de andere optie een minder goede optie is.
Ik heb mij veel laten informeren van meerdere kanten, en tot nu toe lijkt het nog niet zo schadelijk.
Een groeivertraging is het ergste, maar wordt vaak wel weer ingehaald.

Lastig he?
Ik vond het echt een enorme strijd.

Maar onze zoon gebruikt het nu 2 maand ongeveer en ik merk dat ik heel emotioneel eronder wordt. Jarenlang heb ik altijd gevochten, elke vakantie hard aan het werk om alles goed tel aten verlopen. En nu heb ik ineens vakantie omdat hij het zo goed doet! Hij is nog steeds lekker druk, maar niet meer agressief en enorm impulsief Ik kan gewoon even zitten en een boek lezen bijvoorbeeld.
En pas nu heb ik door hoe heftig deze jaren zijn geweest... 

Ik durf ook echt te zeggen dat ik niet heb gefaald maar dat ik het gewoon ontzettend goed heb gedaan!
En dat wij hulp hebben en de medicijnen zie ik ook niet als falen (eerst wel) maar zie nu pas hoe sterk het is dat we dat hebben gedaan.

 
Quote
RE: Alleen maar Adhd..?
M&j  schreef op: 19-06-2015 17:17:49

Quote Blossom:

M&J, Daar heb ik ook vaak over na zitten denken, 's morgens in bed meteen al een pilletje, maar hoe komt ze de rest van de ochtend door dan? Krijgt ze op school dan nog medicatie?
Sinds kort doen we pas het 3e pilletje, in eerste instantie zijn we het gaan gebruiken vor op school. Thuis gaat het echter veel beter en gezellig met medictie dus dan is die stap snel gemaakt. 


Toch voel ik me ook vaak schuldig, soms denk ik dat wij als ouders falen. Dat ze misschien zo is door ons, ook het gevoel haar vol te stoppen met vergif vind ik een lastige. Herkennen jullie dit ook?

Vandaag was een redelijke dag dus die in in ieder geval weer in the pocket!




Ze neemt idd op school haar medicatie, ze slikt om de twee uur. Ze heeft de tijden in haar telefoon staan.

Ik zelf heb ook ADHD maar heb er nooit medicatie voor gehad, ik weet dus hoe het is zónder. Ik heb het mijn kinderen laten proberen en hun zelf laten kiezen, ook nu bekijken zij zelf per dag wat zij denken nodig te hebben.


 
Quote
RE: Alleen maar Adhd..?
Sunshine  schreef op: 19-06-2015 17:51:09
Waarom geen concerta ,dan is het maar 1 pilletje voor de hele dag

het is het enige wat ,mijn kinderen krijgen 
de rest aan medicatie geef ik mijn kinderen niet.

ik heb gisteren kennis gemaakt met een kinderfysiotherapeut
na volgende week komt er een behandelplan 
vanwege de vele invloed van prikkels 
ben erg benieuwd ,hoe deze behandeling precies werkt en of het gaat werken.

daarnaast hebben mensen met adhd toevoeging van de vitamine magnesium nodig
dit met aanvulling van B6 en zink ,deze 2 zitten ook in visolie 

en daarnaast voedels 
mensen met adhd hebben vaak een voedselintolerantie

zo geef ik mijn zoon geen melk meer.
door geen melk en de aanvullende vitamine's was hij na een week of 5 een totaal ander kind.
en eerst had hij een grote taalachterstand en een paar maanden later had hij dit niet meer.

en probeer niet na de negatieve dingen te kijken 
maar extra na de positieve dingen 
als je in een negatieve spiraal terecht komt ,is het moeilijker en zwaarder om eruit te komen.


 
Quote
RE: Alleen maar Adhd..?
Boterbloem  schreef op: 19-06-2015 18:09:15
Hier ook melk Sun,

welke pillen geef jij als toevoeging voor Magnesium e.d.?
Of doe je dat dmv voeding?

 
Quote
RE: Alleen maar Adhd..?
Sunshine  schreef op: 19-06-2015 18:23:32
Ik geef Davitamon omega 3 visolie.
Zijn kauwcapsules ,alleen ik maak ze kapot en geef het via een theelepel.


 
Quote
RE: Alleen maar Adhd..?
M&j  schreef op: 19-06-2015 18:30:19
Ze gebruikt geen langwerkende medicijnen omdat ze dat niet prettig vindt. De gewone MF voelt ze na een minuut of tien er in knallen en ze voelt precies wanneer het afgelopen is, het geeft haar meer een gevoel van controle.

Overigens hier geen last van intoleranties en ik geloof daar ook niet zo in, tenminste niet als oorzaak.
 
Quote
RE: Alleen maar Adhd..?
Sunshine  schreef op: 19-06-2015 18:35:47
Ik zeg niet dat het een oorzaak heeft.
Bepaalde dingen kunnen invloed hebben op het gedrag.

Hier veel rustiger zins het geen melk meer krijgt.
En heeft geen spraak achterstand meer.

En hem heb ik niet eens op de medicatie zitten en dat gebeurd de komende jaren ook nog niet.
Dat probeer ik zolang mogelijk uit te stellen.


 
Quote
RE: Alleen maar Adhd..?
Jacquelien  schreef op: 19-06-2015 18:50:26
Waarom geen concerta ? Omdat dat veel duurder is en als je niet ervoor verzekerd bent dit al gauw ruim 80 euro per maand kost....

concerta werkt 12 uur, gemiddeld en daar zitten ook voor sommigen nadelen aan namelijk slechter slapen en ook lhet nog langer wegblijven van de eetlust.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Alleen maar Adhd..?
Naam
Bericht