Menu
 

Topic:

Veel verwaarloosde kinderen

Smvn&d  schreef op: 03-05-2015 19:45:23

Zag dit net op rtl nieuws voorbij komen.. Echt heel triest.

Vele honderden kinderen komen 's ochtends uitgehongerd, met kapotte kleding en ongewassen op school. Dat blijkt uit een rondgang van de researchredactie van RTL Nieuws langs basisscholen.



160 basisscholen melden in totaal 1100 gevallen van kinderen die van huis uit niet de primaire levensbehoeften mee kregen als voldoende voeding, fatsoenlijke kleding en worden thuis niet gewassen of hun tanden gepoetst.


Het komt overal in Nederland voor, op dorpsscholen en op scholen in achterstandswijken en zowel in grote steden als buiten de randstad. Acht scholen geven aan meer dan twintig van deze schrijnende gevallen in de klas te hebben.


Volgens de scholen spelen in de gezinnen van deze kinderen meerdere problemen. De belangrijkste probelemen zijn armoede, scheidingen en GGZ-problematiek van de ouders. "Ouders verwachten dat de school het wel oplost. Ze stellen de verkeerde prioriteiten. Wel een nieuwe game, geen nieuwe schoenen of een ontbijt", schrijft een school in een reactie.





De scholen melden de schrijnende gevallen bijna allemaal anoniem. Ze vinden het belangrijk dat er aandacht voor komt, maar zijn bang voor ruzie met ouders als ze hiermee naar buiten treden. Veel schoolbesturen vrezen voor de goede naam van de school.


55 scholen geven aan dat ze de kinderen zelf eten, drinken en zelfs kleding geven. Ook dit houden ze liever geheim omdat ouders dit vaak niet willen. Of om te voorkomen dat dit een aanzuigende werking heeft. Sommige leerkrachten nemen zelfs tijdelijk kinderen in huis of ze brengen ze onder in een hotel.


Engelse scholen geven miljoenen uit
Gisteren bleek dat Engelse scholen deze problemen ook hebben. Daar geven ze noodgedwongen meer dan 42 miljoen pond onderwijsgeld uit aan onder meer eten, drinken, kleding, douches voor verwaarloosde kinderen. 


Jan Dirk Stokkedreef, bestuurslid van Jeugdzorg Nederland herkent de gevallen en vindt dat scholen dit eerder moeten melden bij hulpverleners. "3 procent van de meldingen van verwaarlozing bij het AMK komt van scholen, terwijl zij veel meer zien. Dat kan niet anders. Scholen vinden het vaak moeilijk om te handelen in dit soort gevallen. Een gesprek met ouders over dit soort dingen vinden ze moeilijk. Een melding doen bij het AMK is nog een stap verder."


De scholen melden de schrijnende gevallen bijna allemaal anoniem. Ze vinden het belangrijk dat er aandacht voor komt, maar zijn bang voor ruzie met ouders als ze hiermee naar buiten treden. Veel schoolbesturen vrezen voor de goede naam van de school.


 



  • "Een jongen bij ons op school loopt iedere ochtend 40 minuten. Ook in de winter. Vertrekt op tijd ivm het gladde weer om niet te laat te komen. Is daarom te vroeg op school. Wordt daarom eerder binnengehaald, heeft niet gegeten dus wordt een ontbijtje gegeven."

  • "Een gezin bleek uit hun huis te zijn gezet en sliep een aantal dagen in een auto voor de school. Zij hadden niets over om van te  leven. Om dit gezin een overnachting te geven heeft een hele dag werk gekost (van het kastje naar de muur) uiteindelijk een uithuisplaatsing van de kinderen voor een paar dagen, een hotel voor ouders bekostigd door personeel van de school, en uiteindelijk een Poolse vrijwilligers-instelling."

  • "Kinderen zeggen het soms gewoon: 'ik heb zo'n honger'. Ze hebben niks gegeten en hebben niks mee. En moeten overblijven zonder eten. Ze dragen een heel dun jasje in de winter. Te grote schoenen. Ze hebben rouwrandjes en ze ruiken uit hun monden."

  • "Deze kinderen zijn altijd ziek de dag van hun verjaardag. Trakteren kunnen ze namelijk al helemaal niet."

  • "Schoen zetten met Sinterklaas, doen we niet meer. Want kinderen hebben geen tweede paar schoenen."

  • "Gezin kreeg huis toegewezen. Ze hadden alleen geen kleding, handdoeken, beddengoed enzo. Ze sliepen op matrassen op de grond. Met andere leraren het hele huis ingericht. Dit kan je alleen niet blijven doen. Dit mag ook verder niemand weten."

  • "Sinds begin dit jaar krijgen 40 kinderen van school ontbijt en lunch. In een kamertje buiten het zicht van ouders en andere kinderen. Het is erg dat het moet, maar het is nodig. We willen het niet aan de grote klok hangen. Slecht voor de naam van de school."

  • "Het heeft ook te maken met verkeerde prioriteiten. Kinderen lopen wel met het nieuwste versie van GTA op het schoolplein, maar hebben niet te eten gekregen of lopen in schoen met gaten."

  • "Een jongen van 7 moet 's ochtends alleen naar school. Z'n moeder ligt nog in bed en zorgt niet voor eten of kleding. Moeder aangesproken, maar ziet het probleem niet."

  • "Deze kinderen krijgen om 10 uur vaak van andere kinderen wat of de leerkracht neemt wat extra boterhammen mee in zijn broodtrommel."

 
Quote
Navigatie
RE: Veel verwaarloosde kinderen
Maya  schreef op: 03-05-2015 20:00:54
Wat schrijnend om te lezen, gewoon echt heel erg dat mensen hun kinderen de basisbehoefden niet kunnen of willen bieden.
Ik weet dat er veel armoede is, maar dit vind ik toch wel heel erg.

Ik leef momenteel van een kleine ww uitkering, zit onder het minimum en heb het dus echt niet breed, maar ben wel heel blij dat ik mijn zoon alles kan bieden wat hij nodig heeft, qua eten, verzorging, kleding, schoenen e.d., welliswaar veel 2e hands van marktplaats qua kleding, maar hij ziet er altijd verzorgd en schoon uit.
 
Quote
RE: Veel verwaarloosde kinderen
Onsjanneke  schreef op: 03-05-2015 20:23:37
Echt heel triest om te horen. En jammer dat mensen zich er zo voor schamen, hoewel ook wel weer begrijpelijk.

Wij hebben het goed, en ik zou met alle liefde kleding, eten of whatever aan klasgenootjes van de kinderen geven, maar dan moet je het wel weten.
 
Quote
RE: Veel verwaarloosde kinderen
Saskiamv2boys  schreef op: 03-05-2015 20:41:33
ik had laatst een bijscholiing over kinderen in de knel.

In nederland groeit 1 op de 4 kinderen op in de knel. Die houd in een ziekte van een ouder,broer/zus geld probelemen tot aan mishandeling en verwaarlozing. De helft van die kinderen loopt in de GGZ rond of krijgt begeleiding van bureau jeugdzorg of politie.
Vond het heel erg veel. Dus 1 op de vier kinderen op het schoolplein heeft leed in de thuis situatie
 
Quote
RE: Veel verwaarloosde kinderen
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 03-05-2015 20:48:13
Klopt hoor, heel sneu. Mijn zoon begint het dit jaar (groep 4) ook echt te merken. Mama, S wordt volgens mij.niet goed opgevoed. Zei hij. Dus ik vroeg wat hij daarmee bedoelde. Nou mam ze heeft nóóit fruit mee en wij moeten haar dan allemaal een stukje geven. Het eerste wat ik dacht is wat een foute tegel, wat vreselijk voor dat kind om elke dag stukjes fruit van je klasgenoten te moeten krijgen. Dat kind is ook nog nooit naar school gebracht, ze moet elke dag een gevaarlijke weg oversteken. Gek genoeg gebeurt er met dat soort kinderen nooit wat, die zwerven om 21.00 nog bij ons door de straat door de week.
 
Quote
RE: Veel verwaarloosde kinderen
Even Zo  schreef op: 03-05-2015 20:48:28
weet je, soms is het ook best lastig.
het ligt natuurlijk ook best gevoelig, is nog niet zo makkelijk om zoiets aan te kaarten.

klasgenoot/vriendinnetje van 1 van onze kinderen komt nu bijvoorbeeld al een week of 3 met blote voeten in (ik meen te grote) open sandalen naar school. Ons kind vond dat maar koud en vroeg haar of ze geen sokken aan wilde. Ik stond daar bij, heb zelf niks gezEgd. Het meisje zei dat ze haar sokken op haar kamer had wegeslingerd en niet meer kon vinden. nu had ze dus geen sokken meer en kreeg blijkbaar ook geen nieuwe?
Zou met liefde 10 paar sokken voor het meisje kopen, maar daar beledig ik vast die moeder mee.
Van de winter had het meisje blote voeten in van die H&M nep uggs laarsjes. als kinderen hier komen spelen moeten ze van mij altijd schoenen uit bij binnenkomst. toen natuurlijk snel een paar sokken gegeven en toen ik dat tegen moeder dat zei kreeg ik van de moeder al dat sokken slinger verhaal te horen En dat ze graag op blote voeten loopt.

maar van de week had het 7 graden gevroren 's nachts, dan stuur je je kind van 7/8 jaar toch niet met blote voeten naar school? Die kunnen wel zo veel willen...

het gezin heeft wel geld genoeg voor zover ik weet. Ouders werken allebei en weet dat zij een dure hobby heeft. 
 
Quote
RE: Veel verwaarloosde kinderen
Jo  schreef op: 03-05-2015 20:59:08
Vreselijk, ook wij hebben het soms enorm krap, gelukkig kunnen wij ons gezin voorzien van de basisbehoeften.
Nu deze maand komt de betaling van scoutingkamp in zicht, samen met kamp van school, is 140 euro totaal en dat is best even slikken.
Meestal hebben we geluk dat we in mei geld van de belasting terug krijgen, daar betalen we dit soort dingen van.
Hadden we geen teruggave hadden we best een probleem gehad, oke het zijn geen eerste levensbehoeften maar toch.
Bij onze dochter in de klas zit een gezin, kinderen zijn altijd enorm smerig, kleding vies en kapot, haren dagen niet gekamt, vind dat toch wel een soort van verwaarlozing. Met slecht weer komen de kinderen gerust met slippertjes op school of zomerjas als het winter is of winterjas als het warm is.
Ik zou met alle liefde goede (heel en niet vies) kleding af staan maar de ouders zijn nogal moeilijk toegankelijk zeg maar, dus zou ik nooit durven vragen of ze iets gebruiken kunnen. Stom eigenlijk maar het is zo.

 
Quote
RE: Veel verwaarloosde kinderen
Kees  schreef op: 03-05-2015 21:08:27
vreselijk om te lezen...maar ik denk dat we allemaal wel mensen kennen waarbij we hier aan denken toch?

vind het alleen altijd weer zo jammer dat er dan bij moet staan dat er meer in het gezin aan de hand is vaak 'scheiding, ggz problematiek'
want dat ligt zo lekker voor de hand ofzo.
hoezo in een hokje duwen?
ik werk in een hele dure wijk, meeste ouders zitten vol in hun carriere en dure huizen, maar ik heb nog nergens zullen armoedige en onverzorgde kinderen gezien die idd met een rijstwafel in de hand de creche binnen komen.


echte armoe geloof ik gewoon niet in.
er zijn zoveel mogelijkheden en oplossingen in Nederland, dat kleding, schone kinderen en voldoende te eten er altijd wel moeten zijn.

ook in de klas van mijn oudste zitten een paar schrijnende gevallen. zo'n kind heeft dan geen eten mee en wel honger. dan mag zo'n kind de klas rond om overal een broodje te vragen.
dus ik kan het oplossen door extra brood in de trommel van mn kind te doen, maar volgens mij hebben we betere resultaten dan gewoon mensen aanspreken
 
Quote
RE: Veel verwaarloosde kinderen
Saskiamv2boys  schreef op: 03-05-2015 21:10:41
Het valt mij ook op dan ouders veel gaan scheiden en daar dan allerlei ellende van komt. Huis niet verkocht en veel ruzie tussen papa en mama.. Bijna de helft van groep 3 is geschieden klas van 22 kids en daar is de helft van gescheiden ouders. Vond dat ook zoveel en hoor van de kids bij spelen vaak. Papa en mama hadden gister avond weer ruzie of als ik bij papa ben doet hij naar over mama enz.
Vind ik ook erg moeilijk om te horen zijn toch kleine kids
 
Quote
RE: Veel verwaarloosde kinderen
Marie8  schreef op: 03-05-2015 21:12:04
Wat mij irriteert is dat scholen vaak anoniem melden. Los van dat het schrijnend is en echt een probleem, zit indedraad vaak een deel in het verkeerd stellen van prioriteiten. Scholen zien dat en spreken ouders daar noiet rechtstreeks op aan en melden anoiniem. Dat werkt dus niet.
 
Quote
RE: Veel verwaarloosde kinderen
Saskiamv2boys  schreef op: 03-05-2015 21:15:17
vind het ook zo zielig voor de kinderen dat ze in de klas moeten vragen om een stukje fruit of broodje.
Dat zal het kind ook heel erg vinden om te doen denk ik..

Ik had laatst een vriendje van mijn oudste en die kwam binnen dat zijn moeder hem had geslagen.
Handen stonden op zijn wang, Nou stond even met mijn mond vol tanden en vond het heel erg om dat kind zo te zien huilen
Ook mijn kinderen hebben er last van gehad
 
Quote
RE: Veel verwaarloosde kinderen
Kees  schreef op: 03-05-2015 21:18:48
en wat heb je gedaan Saskia?
 
Quote
RE: Veel verwaarloosde kinderen
Proestie  schreef op: 03-05-2015 21:23:32
Ja hier helaas ook herkenning. Er zit bij mijn kinderen een jongetje op school dat ook zei dat hij werd geslagen. Hij vertelde dit op het schoolplein. Mijn middelste kwam dus aan mij vragen of hij bij ons mocht wonen. En omdat ik weet dat er heeel veel speelt in dit gezin, heb ik dit wel op school gemeld. Er is toen wel wat mee gedaan. Ik weet ook dat er veel instanties bij het gezin betrokken zijn. 
De reden dat ik erbij zet dat ik weet dat er een hoop speelt is, is omdat de situatie die het jongetje op school schetste, een situatie zou KUNNEN zijn die iedereen kan overkomen. Net zoiets als bijv de deur achter je dicht doen en je hebt niet in de gaten dat je kind achter je aan loopt. 
Maar wat een cijfers 

 Voor al deze kinderen.
 
Quote
RE: Veel verwaarloosde kinderen
Saskiamv2boys  schreef op: 03-05-2015 21:25:41
met het kind gepraat en zijn wang gecoold. En een melding gemaakt bij de huisarts. Weet namelijk dat het gezin al bekend is bij bureau jeugdzorg en dus ook in de picutere bij de huisarts. Wilde zelf geen melding van maken.
En het kind zit ook in therapie dus gezegd dat hij daar ook moet blijven praten erover.
Na een uurtje weer terug naar zijn mam gestuurd. Maar vond het heel erg moeilijk
 
Quote
RE: Veel verwaarloosde kinderen
Kees  schreef op: 03-05-2015 21:36:05
het is ook de maatschappij wel een beetje...we " bemoeien" ons liever niet met elkaar, dus mensen zelf aanspreken zal niet snel gebeuren...

toch zou dat wel beter zijn, dan hoor je ook meer van de achtergrond en zouden we sneller eventueel hulp kunnen aanbieden of juist meer begrijpen van elkaars situatie
 
Quote
RE: Veel verwaarloosde kinderen
Boterbloem  schreef op: 03-05-2015 21:44:01

Ik denk dat de samenleving ook eerst eens moet veranderen met zijn harde oordeel.
Je moet maar werken voor geld, waar een wil is is een weg, je bent een slechte moeder als... Je doet het fout wanneer...
Je besteed je geld verkeerd en ga zo maar door...


Als al die oordelen nou ineens ingeslikt worden kan er ook openheid komen om wat te vragen of zeggen over eigen situatie...

En niet dat het onze schuld is als samenleving, maar als we minder zouden oordelen is de kans op openheid veel groter.
En dan blijft er een grote groep die het niet zla uiten omdat ze verkeerd bezig zijn, maar ook een hele groep die het wel doet.

En ik denk dat een aantal nu denken: onzin wat de buitenwereld zegt, jij moet de verantwoordelijkheid zelf nemen voor jou gezin. 
Precies wat ik dus bedoel met het oordeel... Hoor dat soort dingen zo vaak...

Daarmee worden deuren al gesloten. 


Als we nou eens alle uitgesproken oordelen omzetten in hulp, zou het er al heel anders uitzien.

 
Quote
RE: Veel verwaarloosde kinderen
Proestie  schreef op: 03-05-2015 21:45:37

Quote kees:
het is ook de maatschappij wel een beetje...we " bemoeien" ons liever niet met elkaar, dus mensen zelf aanspreken zal niet snel gebeuren... toch zou dat wel beter zijn, dan hoor je ook meer van de achtergrond en zouden we sneller eventueel hulp kunnen aanbieden of juist meer begrijpen van elkaars situatie



Dit ben ik helemaal met je eens! Zo zijn er ook gezinnen hier in het dorp waarbij je op die manier echt het verschil kan maken. Begrip voor elkaar, het gevoel dat iemand echt naar je luistert, het kan iemand echt het gevoel geven er niet alleen voor te staan. Daardoor is hulp vragen ook ietsje makkelijker.
 
Quote
RE: Veel verwaarloosde kinderen
Worteltje  schreef op: 03-05-2015 21:54:10
Vreselijk om te lezen. Na mijn scheiding, ooit lang geleden, moest ik ook heel lang op geld wachten, veel rekeningen betalen, echt onder het minimum. Maar de kids, die toen op basisschool zaten, hebben er nooit wat van gemerkt. Niet om de zorgen over geld of wat dan ook. Ze gingen netjes en goed gevoed naar school. En nu is het nog anders . We hebben zoveel weggeef groepen hier, heb heel veel kleding van de kleine daarvandaan.
Ik snap eigenlijk niet goed hoe je kinderen niet gewassen, zonder haren te kammen en dat soort dingen naar school laat gaan. Je wilt toch ook niet dat het andere kinderen opvalt. Lijkt mij vreselijk. Layla is nog steeds een kwijler, heel snel vies daardoor. Eten en drinken worden daardoor op de shirtjes gekwijld. Dus vieze bovenkleding, ik weet niet hoe ik dat straks op school moet oplossen. Maar voor de rest lijkt mij wel dat je je kind s'morgens fris en fruitig naar school laat gaan
 
Quote
RE: Veel verwaarloosde kinderen
Belske  schreef op: 03-05-2015 21:57:04
Helaas ben ik ook bekend met het probleem.

Op school zien en horen wij echt schrijnende dingen. We zitten midden in de meest kwetsbare groep ook natuurlijk. Heel lage iq's, weinig weerbaar. Vaak zijn hun ouders niet veel slimmer, integendeel soms. Het moeilijkst vind ik de verhalen over misbruik, daar voel ik me héél machteloos bij, want vaak is de zaak al jaren lopende en worden er herstelgesprekken e.d. gepland. Soms is het ook heel moeilijk om te achterhalen of het verhaal van de jongere in kwestie klopt. Want door de jaren ervaring zijn het haast allemaal eersteklas leugenaars geworden. Liegen uit zelfbehoud.

Ik ontbijt op eigen kosten met jongeren die ik het eerste lesuur van de dag in mijn klas krijg. Dat stelt niet veel voor, een kop koffie, thee of melk en een plak ontbijtkoek. Volgens de voedingsleer faal ik natuurlijk enorm, maar ik heb in ieder geval een lege maag behoed voor knorren. Ik betaal dit zelf, ben ook geen miljonair. Gelukkig is dat maar 3 keer per week. Ik ben zelf voorstander van goedkoop brood invriezen in porties (diepvries is gewoon beschikbaar op school) en een grote pot van de goedkoopste jam, maar school wil deze investering (wat kost dat nou eigenlijk?!) niet doen omdat leerlingen (en hun ouders) er dan op gaan rekenen...
 
Quote
RE: Veel verwaarloosde kinderen
Marie8  schreef op: 03-05-2015 22:03:51
Belske ik weet niet hoe de instanties zijn bij jullie. Vermoedens van misbruik...is dat ergens te melden?

Voor de rest...als er instanties betrokken zijn...die weten ook niet alles en kunnen ook niet alles oplossen. Jezelf melden, liefst nog samen met het gezin zou ook super zijn voor hulpverleners. Vaak wordt er veel verwacht, terwijl zij niet betrokken worden bij informatie die er wel is.
Het feit dat hulpverlening er is, wil niet meteen zeggen dat signalen die jullie zien worden opgepakt.
 
Quote
RE: Veel verwaarloosde kinderen
Belske  schreef op: 03-05-2015 22:08:42

Quote marie8:
Belske ik weet niet hoe de instanties zijn bij jullie. Vermoedens van misbruik...is dat ergens te melden? Voor de rest...als er instanties betrokken zijn...die weten ook niet alles en kunnen ook niet alles oplossen.



De leerlingen waar wij het van weten, die zijn ook allemaal gekend bij instanties. Maar die instanties willen dan vaak nog dat er een omgangsregeling wordt getroffen voor mensen bij wie de jongeren zich niet veilig voelen. Daar staan wij als school dan weer machteloos.
 
Quote
RE: Veel verwaarloosde kinderen
Marie8  schreef op: 03-05-2015 22:15:21
Is die omgangsregeling dan wel onder toezicht?

Lastig punt. In NL ook een wetsvoorstel nu aan de orde om te zorgen dat kinderen een misbruikende ouder niet te zien als hij of zij dit niet wil.
Maar is sowieso lastig, in veel gevallen is het niet aan merken als feit.
Moeilijke wet dus.
Ken ook pubermeiden die hun (stief)vader beschuldigd hebben omdat ze hun zin niet kregen.
 
Quote
RE: Veel verwaarloosde kinderen
Kees  schreef op: 03-05-2015 22:18:17
Marie8: gewoon belangstelling: wat doe jij voor werk?
 
Quote
RE: Veel verwaarloosde kinderen
Belske  schreef op: 03-05-2015 22:26:26

Quote marie8:
Is die omgangsregeling dan wel onder toezicht? ( Ken ook pubermeiden die hun (stief)vader beschuldigd hebben omdat ze hun zin niet kregen.



In één geval wordt er sterk op aangedrongen dat meisje weer contact heeft met moeder, maar stiefvader ZOU dader zijn van het misbruik. Er is in dat geval geen toezicht. Meisje begint erover in de klas, begeleidende instantie zegt: opgepast: pathologische leugenaar!
 
Quote
RE: Veel verwaarloosde kinderen
Mv5  schreef op: 03-05-2015 23:12:22
Ik hoorde het ook. Verschrikkelijk zeg, dat je als ouder niet kan of wil voorzien in basisbehoeften. Ik vind dat echt heel erg, vooral voor de kinderen. Om eten moeten bedelen, dat lijkt me echt vreselijk. Derdewereldtoestanden.
 
Quote
RE: Veel verwaarloosde kinderen
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 04-05-2015 06:23:33
Er staan ook 2 punten tussen die ik echt niet als verwaarlozing zie...
Mijn kinderen hebben ook maar 1 paar schoenen.... Zij verdorie wel schoenen van 110 euro pure paar (kids hebben lastige voeten) 
En trakteren op school is hier ook afgeschaft... Niet alleen vanwege kosten voor de ouders maar vooral ook de competitie tussen b de moeders af te schaffen!!
Kinderen krijgen als ze jarig zijn de school snoeptrommel en gaan daarmee in de klas rond! Ieder kind deelt hetzelfde uit!
 
Quote
RE: Veel verwaarloosde kinderen
Debby1977  schreef op: 04-05-2015 08:52:51
Ik vind geen fruit meenemen naar school niet synoniem aan verwaarlozing of een slechte opvoeding, als Iris met zo'n opmerking zou komen dan kreeg ze van mij een standje. Hier op school is een gezin met stuk of 6 kinderen die er echt vreselijk bij lopen. Niet gewassen, vieze haren, vieze kleren en ze stinken een uur in de wind. Schijnt al iets van jeugdzorg te komen maar pa en ma houden de boot af.
 
Quote
RE: Veel verwaarloosde kinderen
Suus  schreef op: 04-05-2015 09:33:29
Voor liefhebbende ouders niet voor te stellen maar er zijn ouders die het gewoon niet boeit, heel sneu. 
 
Quote
RE: Veel verwaarloosde kinderen
Senna  schreef op: 04-05-2015 10:03:26
Marie8, waarom is anoniem melden een probleem?
 
Quote
RE: Veel verwaarloosde kinderen
Nelia  schreef op: 04-05-2015 12:31:45
Rouwrandjes onder de nagels is verwaarlozing? Sorry, maar dan verwaarloos ik mijn kids dus ook aangezien ze van mij mogen spelen en dus niet op ieder moment van de dag schoon zijn... Tja, val ook onder de probleemgezinnen qua thuissituatie, dus ik heb een excuus .
 
Quote
RE: Veel verwaarloosde kinderen
Nerise  schreef op: 04-05-2015 13:56:12
Ik neem aan dat het om het hele plaatje gaat.

Al vinden sommigen dat een gat in de broek al niet kan, verwaarlozing is het natuurlijk niet. En zo geldt het voor de meeste opgenoemde dingen als ze apart van elkaar voorkomen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Veel verwaarloosde kinderen
Naam
Bericht