Menu
 

Topic:

Ongevalletjes

Innie  schreef op: 15-04-2015 13:53:34

Hallo!

Omdat ik het fijn vond om zo veel lieve reacties te lezen in het 'vaste leden vs. meelezers'-topic, wil ik graag eens proberen om mijn eigen topic te openen.

Ik vraag me namelijk af hoe vaak jullie kindjes vallen/struikelen/botsen... en wat de schade tot nu toe is?

Mijn zoon is nu 2,5 en is eigenlijk nogal lomp en onbezonnen. Naast de vele valpartijen zonder veel erg, heeft hij nu toch al een hechting in zijn oor moeten hebben, is zijn ene voortand voor de helft afgebroken, en de andere voortand is dood. Dit weekend heeft hij dan weer een tand door zijn lip gehad, wat is beginnen ontsteken... Zucht

En wat voor ouder zijn jullie dan? Ikzelf laat hem vaak met een bang hartje begaan. Ik besef dat vallen en opstaan bij de ontwikkeling hoort, en dat hij zich af en toe eens pijn 'hoort' te doen. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik hem met een gerust hart zijn vele fratsen zie uithalen. En ik moet eerlijk zeggen: als hij dan eens flink gevallen is, dan voel ik me wel een beetje schuldig, en vraag ik me af of ik hem niet vlugger had moeten tegenhouden.
Mijn man is helemaal anders: hij zou bij wijze van spreken de hele dag door 'pas op!' lopen roepen, of 'niet doen!'...


Alvast bedankt voor jullie antwoorden!

 
Quote
Navigatie
RE: Ongevalletjes
Mitch  schreef op: 15-04-2015 14:03:59

Mijn zoon was niet zo onbezonnen, die zag overal gevaar in.
Is alleen een keer achterover van een hoge glijbaan gevallen, maar niets aan over gehouden.

Mijn dochter daarintegen!
Die heeft het ooit eens gepresteerd om op een dag vol met haar gezicht op de tegels te vallen, iets onder de radiator willen pakken en denken dat je er met je gezicht doorheen kan! en daarna is ze op een beeld van hout dat hier staat geklommen en vond het gezellig om ermee over de grond te rollen.
Ze za eruit of ze door 4 volwassenen in elkaar was gebeukt!

Verder tanden door de lip, blauwe ogen, bulten overal, vingers tussen de deur, tijgerbalsem in het oog (en ja deze was opgeborgen en nee ze leerde er niets van want het is nog 2x gebeurd erna) uhhh er zal vast nog meer zijn maar die weet ik dan even niet meer.

Hoe ik ermee omga?
dingen die ik van 100 meter afstand al kan ruiken aankomen en inschat dat het wel eens HEEL fout kan gaan, daar waarschuw ik bij, verder laat ik ze zoveel mogelijk zelf ondervinden..


En laat ik mij regelmatig verrassen door hetgeen ze nu weer weet te flikken.

 
Quote
RE: Ongevalletjes
Son  schreef op: 15-04-2015 14:07:46
Goed zeg !

Mn dochter is 13 en is 1 x keihard achterover op de stoeprand gevallen. Bloeden op dr achterhoofd pfff.. moest dus ook gehecht worden (weet niet meer hoeveel) dat was wel echt naar. Ze moest een prik in dr hoofd en die deed zo veel pijn. Ze was 4 of 5


Mn zoon is 4 en die had een keer een driftbui. Hij ging dan altijd op de grond liggen en zn kop op de grond bonken. 1 x ging dat mis en ging hij met zn mond tegen de grond...stuk van zn tand afgebroken.
Ook is hij een keer tegen de tafel gevallen met zn oor... was ook zo sneu hele scheur. Je ziet nog steeds litteken van die scheur.
En nog een litteken boven zn oog...met vallen zn bril in zn hoofd gekregen.
En die kluns is gewoon motorisch niet zo handig, dus die valt wel vaak. Hou mn hart vast en merk ook wel na dat met zn tand en oor ik ook voorzichtiger ben "kijk uit, doe voorzichtig"

 
Quote
RE: Ongevalletjes
Ladyd  schreef op: 15-04-2015 14:09:13

Ach wat een brekebeen.Maar het valt soms gewoon ook niet te voorkomen.




Mijn dochter is nu 10 en heeft niet vaak ongelukjes. Het meest erge was toen iemand een bal trapte en zij daar over struikelde. In de eerste instantie leek het wel mee te vallen maar later werd haar knie roder en dikker. Toen hebben we een foto laten maken maar geen breuk gelukkig, maar ze moest toen wel een verband om en een paar weken rustig aan doen.


Ook een keer speelde ze bij een vriendinnetje en gingen ze met zn 4-en op de trampoline, toen kregen de kinderen een ongelukje waarbij ze met haar kin keihard bij iemand op de hoofd knalde. Gevolg: haar wiebeltand was er uit en de tand die heel iets loszat zat heel erg los


Mijn zoon is nu 5 en heel onhandig. Hij viel een keer met zijn hoofd tegen een tafel. Dat bloedde zo dat het geplakt moest worden. Je ziet nog steeds een littekentje op zijn voorhoofd.


Voor de rest heeft hij van die kleine dingen. Struikelen, schaven, hoofd stoten. Maar gelukkig nooit heel erg


 


Zelf heb ik een keer (nota bene in een indoor speeltuin) mijn hoofd zo hard gestoten dat het gehecht moest worden

 
Quote
RE: Ongevalletjes
Ladyd  schreef op: 15-04-2015 14:11:20
Son, wat sneu! Daarom kreeg ik geen verdoving toen ik gehecht moest worden. Ze zei, dat doet nog meer pijn dan het hechten.
 
Quote
RE: Ongevalletjes
Tiesmv3jongens  schreef op: 15-04-2015 14:12:52
De oudste is eens op het konijnenhok geklommen en daardoor een snee in zijn kuit want zakte  er doorheen. Buiten fietsen en keihard tegen een lantaarnpaal aan. Daardoor een hersenschudding en een hele grote zwelling op zijn voorhoofd. 

De andere 2 komen er nu nog steeds goed vanaf op blauwe plekken en schrammen na.
 
Quote
RE: Ongevalletjes
Banana  schreef op: 15-04-2015 14:13:29
hier hebben ze het vast geeerft van mama 
de oudste is voorzichtiger ziet wel meer gevaar en heeft langer geduurd voor hij dingen alelen durfde maar zijn motoriek liep wat achter en is nogal stijf 
een keer vreesden we voor ene gebroken been maar was enkel gekneusd en wat schaafwondjes neit noemens waardig 

mijn jongste daarintegen is lomer en onbehouden vanaf dat hij 1,5 was al net als zijn grote broer op de hoge glijbaan 
in een klim rek van 2 meter hoog was allemala geen prbleem 
heb er heel wat uurtjes angstvallig naast gestaan 
laat hem nu gaan maar nog steeds houd ik mijn hart vast hoor met hem 
zijn kin is al een keer gelijmd geweest en de pleisters zijn niet aan te slepen 
veel vallen en opstaan schaafwonden en tanden door lip en tong is geen uitzondeing 

de oudste zit wel altijd onder de blauwe plekken zijn benen zien er neit uit maar ja is een echte wildebras maar klaagt nooit 

maar goed ik ben echt ko stunt kampioen dan doen hun het nog netjes 
ik heb al verschillende hechtingen en bot breuken nog voor ik 10 was en daarna ging het verder 
mijn laatste breuk is zon 2,5 jaar geleden en dat was nummer 13 
en als je dan denkt zo wat doet diie dan ?
nou gewoon ikval van een trap pols gebroken 
lullig fiets uitglijdertje been op twee plekken gebroken 
van een wip vallen sleutel been gebroken 
brak mijn neus in een glijbaan in een zwembad en zo kan ik nog ff doorgaan 
allemalasimpele dingen met gevolgen 
ik lach er maar om als het om mezelf gaat 
voor mijn kinderen was ik in begin daarom extra angstig maar dat zwakt af 
al houd ik soms echt mijn hart vast 

schijnt erbij te horen he 
 
Quote
RE: Ongevalletjes
Boterbloem  schreef op: 15-04-2015 14:16:28
Mijn zoon is een kei in ongelukken
Vooral vroeger voor hij naar het CB moest, of wanneer hij benauwd is en naar de dokter moet ofzo. Pfff wat moeten ze soms wel niet denken?
Maar mijn zoon klimt gerust op het dak, in de hoogste boom, even kijken of je op de kop aan een tak kan hangen, als ik er niet ben kijken of je mee kan zwaaien met de deur of een keukenkastje. Wij hebben een schommel tussen de keuken en de bijkeuken (gebruiken we nu eigenlijk niet meer) maar toen hij jonger was heb ik hem wel eens an het aanrecht moeten pakken omdat hij wilde proberen of hij zo op de schommel kon springen *zucht*
Soms zit zijn kamerdeur vast want dan heeft hij van alles verbouwd en is hij vergeten dat de deur vrijgelaten moet worden en dan valt een kast helemaal om bijvoorbeeld. Schaatsen in de badkamer door de hele fles zeep erover uit te gieten en daarbij op je gezicht vallen, we hebben het allemaal meegemaakt.

het wordt wel steeds minder gelukkig! Maar wel elke week een paar blauwe plekken van het stunten.

Onze dochter weinig. Die is een keer op haar stuur gevallen van de fiets (2,5 jaar) waardoor haar voortand was teruggeslagen in haar tandvlees. Maar verder kan ik me weinig herinneren van ongelukjes. Enkel wat vallen met skeelers, maar dat hoort erbij ;-)
 
Quote
RE: Ongevalletjes
Leen Mv 4  schreef op: 15-04-2015 14:16:42
Hier 4 kinderen, ik laat ze van kleins af aan "stoten" uithalen, vallen hoort er bij! Tot nu toe, de oudste is bijna 10 is het met beperkte schade. 1 zoon heeft draadjes in voorhoofd gehad door een val toen hij net een jaar oud was, 1 dochter draadjes in achterhoofd na val van glijbaan en dan de andere zoon die heeft eens een gebroken neus gehad na schommel er vol op gekregen te hebben. Valt dus reuze mee maar ga er niet te blij om worden, kan zo veranderen! Als ze vallen of botsen vlieg ik er ook niet gelijk naartoe, ik roep ze, als ze nog mooi rechtop kunnen lopen, dan zal het wel meevallen denk ik altijd, haha!!
 
Quote
RE: Ongevalletjes
Veronikie  schreef op: 15-04-2015 14:19:34
Mijn zoontje is bijna 4 en is ook vreselijk onhandig en valt soms ook 100x op een dag en dat heeft hij ook echt van m'n moeder en mij. Wij zijn ook soms zo vreselijk onhandig. Waarschijnlijk komt dat bij hem omdat hij gewoon vaak niet genoeg oplet wat hij doet en te snel is afgeleid (volgens de fysio). Eigenlijk reageer ik hetzelfde als Mitch als ik bijna zeker weet dat het fout gaat dan waarschuw ik meteen en voor de rest moet hij het toch zelf leren. Al weet ik niet of hij het met zo'n moeder en oma die bij wijze van spreken al over stofje kunnen vallen het ooit gaat leren.
 
Quote
RE: Ongevalletjes
Son  schreef op: 15-04-2015 14:20:57

Quote LadyD:
Son, wat sneu! Daarom kreeg ik geen verdoving toen ik gehecht moest worden. Ze zei, dat doet nog meer pijn dan het hechten.

klopt idd, maar ze moest meerdere keren gehecht worden...dus dan is 1 prik beter... ja was echt heel sneu
 
Quote
RE: Ongevalletjes
Innie  schreef op: 15-04-2015 14:24:26

Fijn om zoveel reacties te lezen! Dankjewel allemaal!

Ja Leen, dat laatste herken ik. Mijn zoon is gelukkig nogal 'hard'. Als hij huilt, dan heeft hij zich echt wel serieus pijn gedaan. Anders gaat het zo:

E.: "oei, pijn gedaan"
Ik: "heb je je pijn gedaan jongen?"
E.: "ja"
Ik: "zoentje geven?"
E.: "ja"


En dan speelt hij rustig verder

Ooooooh Boterbloem, wat slecht voor je hart Mijn zoon heeft enkele dagen geleden ontdekt dat hij kan springen. En hij demonstreert dat graag op onze gladhouten trap... Waaaah

 
Quote
RE: Ongevalletjes
Boterbloem  schreef op: 15-04-2015 14:32:05

Oooh ja ook zo fijn, op zo'n trap.

Doet me denken aan dat hij met een houten plank van de trap wilde glijden, leek hem wel leuk (we hebben zo een die 2 keer een draai maakt hihi)
Hij heeft ook zijn hand wel eens door een ruit geslagen. Enkel glas in de bijkeuken en hij wilde zijn woorden kracht bijzetten en sloeg tegen het raam (we hadden ook nog maar 100 keer gezegd nooit tegen het raam te slaan of zo een deur open te duwen ;-)) alles onder het bloed...

Meerdere keren een gat in zijn hoofd (waveboard, skateboard, van dingen afvallen)

Dochter toch mee bedenk ik mij nu:
Ze heeft een toren op school gebouwd en is erop geklommen, viel op een houten blok die op een dakje lijkt, gat in haar hoofd (heeft ze nu ook echt een kale plek, maar met lang haar zie je daar niets van. Maar echt een kort kapsel zou heel erg opvallen).
In een speeltuin wilde ze een stuk glas wat bij een ronddraaiding vastzat eruit trekken omdat ze bang was dat andere kinderen zich pijn zouden doen, dikke vette snee in haar hand! Moesten we mee naar het ziekenhuis.

Zoon heeft zijn vinger een keer tussen de deur gehad bij de scharnieren... Vingertopje was voor de helft los (oooh dat vond ik wel zo erg!!!!)

Eerste stunt van mijn dochter was bijna van de bevallingstafel te schieten. Bij mij zitten dek inderen vast, dus persen heeft geen zin. Ze wilden haar lostrekken maar het lukte niet (en ik maar schreeuwen dat ik het gevoel had dat ze me binnenstebuiten trokken, volgens de Gyn onzin, maar toen bleek toch dat hij het op mij had vastgezet en niet op mijn dochter grrrrrrr, dikke bloeding nog geweest achteraf na een paar dagen) maar toen kregen ze haar wel te pakken, bewogen haar wat naar beneden ofzo, en bij de volgende perse schoot ze er echt uit zonder dat ik wat hoefde te doen, maar ze konden haar net op tijd tegenhouden (gyn en verpleegster beide handen naar voren en lichaam tegen het bed/ tafel aan).


Pffff hardverzakking hihi

 
Quote
RE: Ongevalletjes
Bettie  schreef op: 15-04-2015 14:32:52
Onze zoon heeft eigenlijk nooit wat; valt heus wel eens en soms een schaafwond maar daar blijft het vaak bij.

4-jarige dochter ziet altijd bont en blauw. Weet wat ze doet, ziet eigenlijk geen gevaar en gaat overal op af. Dus ja....dan val je wel eens. Dikke builen op het hoofd, soms schrammen. Altijd wel een pleister op arm of been.

Ik ben niet van het ruwe als moeder zijnde maar ook niet iemand die alle kastanjes voor haar kinderen uit het vuur wil halen. Soms laat ik ze zelfs wel eens bewust dingen ervaren zodat ze weten waarom zie iets beter wel/niet op die manier kunnen doen.


 
Quote
RE: Ongevalletjes
Bettie  schreef op: 15-04-2015 14:35:06
ik 'duik' nav dit soort topics altijd even in mijn fotoherinneringen. Merk dat ik dit hieronder nog veel vervelender vind als een buil of een schram....


 
Quote
RE: Ongevalletjes
Leen Mv 4  schreef op: 15-04-2015 15:08:57
En weet je wat hier opvalt?? Als ik mijn bende alleen buiten stuur, dan is er zelden iets aan de hand. Als ik me er gezellig bijzet in de tuin, dan staan ze om de paar minuten te janken met een bluts!! Precies of ze doen het er voor, haha!!
 
Quote
RE: Ongevalletjes
Smvn&d  schreef op: 15-04-2015 15:15:59
Hier ook 2 lompen kids, bij de oudste hebben ze zelfs een keer een hersenscan gemaakt omdat hij overal over heen struikelde.

Ik kijk vaak gewoon weg, soms zeg ik wel niet doen, maar ze doen het toch. Dus dan kijk ik maar gewoon de andere kant op, want anders zit ik daar met een halve hartaanval haha. 

Jongste is eens van de glijbaan gevallen precies op een punt van een tegel, die had boven haar lip een snee die geplakt moest worden. En ik liep als een dolle met haar te rennen haha.

Ik ben wel voorzichtig, maar laat ze ook wel los. Sommige dingen mogen gewoon echt niet, maar bij andere dingen heb ik zoiets van, je merkt het zelf wel, wie niet luisteren wil.....

En dat van als ze alleen zijn gaat het goed en als je er bij bent is het tig keer janken herken ik ook wel.
 
Quote
RE: Ongevalletjes
Heleenmv2  schreef op: 15-04-2015 15:17:00

Zal ik maar eerlijk toegeven dat ik enorm overbeschermend ben
Ik was echt zo'n moeder die overal gevaar in zag en veel te lang achter ze aan bleef lopen, omdat ik bijvoorbeeld bang was dat ze van het (echt wel lastige) trapje bij de glijbaan zouden donderen.
Nou was onze oudste (nu 11) motorisch zeer zwak en dus traag en onhandig en angstig met veel dingen. Heb wel geprobeerd hem aan te moedigen en mijn eigen angsten niet op hem over te brengen. Doordat hij zelf al erg voorzichtig was, is hem eigenlijk niet veel overkomen. Hij is niet zo'n waaghals.

De jongste (nu 8) was wat ondernemender en avontuurlijker, zij nam meer risico's. Met de nodige valpartijen en bulten vandien.
Ook nu nog zitten haar onderbenen altijd onder de blauwe plekken.
Eerste week peuterspeelzaal is ze zo achterover van de glijbaan (jawel! Daar was 'ie dan) gekukeld op de betontegels (snap nog steeds niet dat het mag op een speelzaal, geen rubbertegels ofzo er onder) Dat was wel even schrikken, maar geen blijvende schade gelukkig.
Eén voortand is iets verkleurd en staat wat scheef door een incidentje met het 'stuurtje'/handvat van de wipwap in een speeltuintje.
En op 1 knie een litteken na een valpartij toen ze net los kon fietsen op een schelpen/grindpad in het bos.

Verder hebben beide kinderen nare littekens overgehouden aan de waterpokken (dochter in het gezicht helaas, echt zo zonde) en van het aanstippen en nadien ontsteken van enkele waterwratjes. Spijtig.

Ben nu nog geen held in loslaten en ze de wijde wereld in laten trekken, maar ik doe mijn best. Zo houd ik nog altijd mijn hart vast bijvoorbeeld als ze in het zwembad te snel lopen (1/2 rennen) over die spekgladde vloeren daar...


 

 
Quote
RE: Ongevalletjes
Jo  schreef op: 15-04-2015 15:20:48
Ik zie alles voor me en voel ook alles als ik het lees, auwwwwwwwwwwwwwwww.
Onze dochter heeft x voeten net als ik en zie viel steeds over haar eigen voeten, knieen zijn 1 litteken.
Nu ze ouder wordt gaat het lopen beter
 
Quote
RE: Ongevalletjes
Smvn&d  schreef op: 15-04-2015 15:21:06
Innie hier ook, als zoon huilt dan is het echt mis en kan je beter gaan rennen, die huilt dus nooit! Dus als hij huilt is het serieus.

Bij dochter doe ik hetzelfde als leen, die gilt al als ze een mier ziet, dus die roep ik, pas als ze niet komt ga ik naar haar toe. 99 vd 100 keer is er niks aan de hand, maar gilt ze wel alsof ze vermoord word. Maar die gaat ook al gerust een uur krijssen van een inie minie puntje bloed.. Maar bijv. ook als ze buiten valt op haar knie, nou niks aan de hand, gaan we 2 uur later douche en doen we der broek uit en er zit een schaaf dan gaat ze gillen 
 
Quote
RE: Ongevalletjes
Smvn&d  schreef op: 15-04-2015 15:24:06
Ja dat loslaten vind ik ook wel moeilijk, mijn zoon is 6 sinds 2 dagen, maar hij is de enige uit de straat die nog niet verder mag als het pleintje hier achter, de rest mag al door de halve wijk, maar er zit overal water, ik wil het gewoon niet hebben.
En rennen in het zwembad roep ik ook altijd LOPEN!!!!

Hier dochter ook veel litekens van de waterpokken, maar gelukkig niet in haar gezicht, alleen op haar buik. Wel liteken in haar gezicht dus van dat plakken op haar bovenlip.
 
Quote
RE: Ongevalletjes
Tessa_mv2  schreef op: 15-04-2015 15:29:15

Ow wij hebben ook wel meerdere "ongeluktjes" gehad met de kids.
Nooit echt grote dingen maar toch wel aantal keren de dokterswacht mogen bezoeken. De deden dit soort dingen altijd 's avonds, in het weekend of op feestdagen.
Op een gegeven moment kwamen we er een paar weekenden achter elkaar.........heel fijn......

Mijn dochter is nu 12 en gaat prima op het moment.
Mijn zoon is bijna 10 en gaat nu ook wel aardig goed gelukkig.

Dochterlief was (en is) altijd heel voorzichtig maar wel onhandig.
Ze heeft eens haar rechter ringvinger tussen 2 stenen gekregen......hoe geen idee. En de nagel lag helemaal los. Deed ook flink pijn.
Zat nog maar een klein beetje vast, zou vanzelf los komen, vreselijk! Kwam idd los. Ik dacht tever vooruit en dacht.......dat arme kind. Om die vinger moet haar trouwring. Is helemaal goed gekomen.
Verder heeft ze haar pols gekeusd gehad want ze vielt nooit met skeeleren en kon echt wel zonder. Mocht niet van mij en dus deed ze dat gewoon stiekem.....tsja. Dat ging dus mis.
Ze is eens van de trap afgevallen en viel met haar hoofd tegen de muur aan. Flink gat erin. Zag het bot zitten. De huisarts zit tegenover ons dus ben gelijk heen gegaan. Ik was hoogzwanger toen en toen we daar werden voelde ik me ook even niet helemaal goed.
Struikelen over een klein steentje en vallen met de hoofd op de punt van een grote steen = gat in je hoofd
De schommel is ze ook wel vanaf gevallen. Tegen de stoeprand aanfietsen en omvallen.
Er waren meer dingen waarvoor we bij de HAP zijn geweest maar kan ze niet meer bedenken.

MIjn zoon is niet bang.....en ook veel minder onhandig, dat scheelt enorm. Ik heb flink wat doodsangsten uitgestaan met hem. Maar hem gebeurde minder dan mijn dochter. Ik liet hem dan vaak ook toch maar gewoon zijn gang gaan. Want het ging eigenlijk altijd goed. Bij mijn dochter greep ik sneller in. Omdat dat ook altijd fout ging.
Zo was hij een kussengevecht aan het doen met papa en was zo enthousiast en klapte zo voorover met zijn tanden op de vloer...tanden zaten nog vast maar waren wel door zijn lip gegaan. Flinke scheur erin, tsja......hij moet zich later scheren dus toch maar even naar de hap. Kon geplakt worden, gelukkig geen hechtingen. 
Met hem zijn we ook wel vaker geweest maar dat kan ik ook even niet bedenken.

Geen leuke dingen maar achteraf gezien viel het allemaal wel een klein beetje mee.

 
Quote
RE: Ongevalletjes
Minou  schreef op: 15-04-2015 15:30:36
Als er een lomp was, was dat Stella wel tot een jaar of 3. Plekken hier schaaf daar, en toen man in afghanistan zat, de ene week ene oog, andere week andere oog, tand door dr tong knie ellebogen enz.

leek wel of ze mishandeld werd maar ze was gewoon lomp, keek niet uit.

nu valt het mee, ze heeft nooit wat gebroken oid maar struikelde vroeger zo vaak
 
Quote
RE: Ongevalletjes
Tessa_mv2  schreef op: 15-04-2015 15:32:08
Bettie, mijn zoon heeft er ook zo uitgezien. Ook verschrikkelijk idd! Dat is zoooooooo sneu! En daar hebben ze ookveel meer last van vaak dan een valpartij.
 
Quote
RE: Ongevalletjes
Sandra  schreef op: 15-04-2015 15:32:34
ik heb met mijn jongens ook al wat doktersposten gezien...

de oudste had eenbotsing met de tafel,gat boven zijn oog,gehecht.stoeprandje wat lost stond ,omgekiept op zijn grote teen,gebroken,zes weken gips.ipad klapte tegen zijn voortand ,grote mensen voor tand gebroken..een hoop schrammen,blessures van voetbal.achteruit het zoldergat gevallen bij vriendje,ambulance erbij,helemaal gestabiliseerd,gelukkig alleen zware hersenschudding,geen gebroken wervels..
de middelste,vinger tussen de schuifpui,kootje gebroken,gespalkt.
hard gevallen ,tanden door tong heen,wat een bloed..
gevallen van stapelbed op vakantie,knie tegen zijn kin aan,grote snee,gehecht.
glas in zijn voet in zwembad,
voet zwaar gekneusd, ingezwachteld voor een week,
De jongstevalleen tanden door lip een x aantal keer..






 
Quote
RE: Ongevalletjes
Tessa_mv2  schreef op: 15-04-2015 15:35:58
Ow Minou.......tand door de tong, die hebben we hier ook al eens gehad! Weet alleen even niet meer welk kind
 
Quote
RE: Ongevalletjes
Kees  schreef op: 15-04-2015 15:50:35
mijn oudste zoon is van elastiek denk ik, beweegt zich zo zwierig en kan zich altijd opvangen bij rare duiken ofzo.

de jongste is mijn pechvogel, naast alle doktersbezoeken (ik vind bloedprikken de hel, hij vindt het alleen wat kriebelen...)
heeft hij gewoon altijd pech.
hij struikelt over een stukje lucht en hoe vaak ik al gebeld ben door PSZ juf eerst, dat er een glijbaan door zn lip zat, laatst weer door school, hij krijgt een plank op zn teen: nagel eraf en gebroken,
met een pingpongbal overgooien en bij hem kwam het op zijn tand: tand stuk afgebroken

met vallen en stoten ben ik enorm makkelijk, het hoort erbij. letterlijk en figuurlijk door vallen en opstaan wordt je groot.
piepen bij een kleine val hoeft van mij niet, doen ze gelukkig ook niet.

huilen doen ze zelden.
de oudste is wel theatraal, kan over de grond rollen zogenaamd van de pijn maar staat ook ineens weer op.

trouwens, 2 weken terug wel de oudste gevalletje pech.
hij gaat elke week met de klas werken op een boerderij....overal aan gedacht: nieuwe fiets, overall, veel eten, regenpak en laarzen....
wordt hij gestoken door " iets" blijkt hij allergisch en heel been ontstoken!
te suf zoiets ook.
hij was nog nooit door iets gestoken, zelfs geen mug dus we hebben geen idee wat het was.

in het verdere loslaten ben ik een grote muts, maar met vallen...tja.
als mijn zoon op de fiets hier in de buurt steeds achter zich kijkt, dan weet hij dat hij ook wel eens tegen een paal kan aanfietsen
ik denk beter zelf ervaren dan zo'n hysterische moeder op de achtergrond
 
Quote
RE: Ongevalletjes
Ma Dalton  schreef op: 15-04-2015 15:51:36
oudste bloedneus gestoten terwijl hij met school aan een soort draaimolen hing. Alleen bleef het gezellig een uurtje bloeden en had hij dagen lang een blauwe boksersneus. stukje tand verlopen op een soort van grote trapfiets..
tweede is inmiddels 4x op de eerste hulp geweest voor valpartijen. bruine tand. en eentje al een hele tijd uit zijn mond.. maar daar is nog geen nieuwe voor terug dus hoe dat gegaan is?
derde ben ik mee gevallen als baby. hersenschudding veder gelukkig intakt en zelf voorzichtig
4e stukje tand kwijt.. en hij is nog maar net 2

 
Quote
RE: Ongevalletjes
M&j  schreef op: 15-04-2015 15:52:52
Mijn dochter viel gelukkig mee, hoewel ze van boomklimmen e.d. hield, is dat gewoon goed gegaan. Ze heeft wel een paar ongelukjes gehad, één zelfs door mijn toedoen. Wij waren bij mijn schoonmoeder en ik zat op de eetkamerstoel, ik ging verzitten en verzetten daarbij de stoel. Keihard gekrijs naast mij, bleek mijn dochter haar grote teen onder de stoel te zitten en ze liep ok nog eens op blote voetjes. Wat zijn wij toen geschrokken en wat voelde ik mij schuldig, gelukkig was er verder niets aan de had. 

Ze heeft ook haar handje geklemd tussen de auto en de autodeur en met haar voet tussen de spaken gezeten.

Twee jaar terug is ze op het ijs onderuit gegaan en heeft toen een twijgbreuk in haar rechter onderarm opgelopen en moest dus in het gips, niet handig als je die week de eindcito hebt.

verder kan ik mij niet herinneren dat ze gevaarlijke dingen uithaalde, hooguit een keer een valpartij met geschaafd knieën.

 

Mijn zoon daarentegen, is een ander verhaal.

Vanaf een maand of zes vond hij het leuk om een driftbui op te wekken door met zijn hoofd op de grond te gaan bonken, bij voorkeur op beton. Tot zijn derde had hij dan ook meestal een blauw voorhoofd, tegenhouden had geen zin want dan werd het alleen maar erger.

 

Vlak voor zijn derde verjaardag moest mijn dochter afzwemmen voor haar A-diploma en daarna zijn met onze familie naar ons huis gegaan voor een bakkie. J. zat lekker bij oma op schoot en oma zat lekker te kletsen. Inene springt J. van oma's schoot, valt en komt klapt met zijn vorhoofd tegen het scherpe randje van de keukenradiator. Een giga snee in de lengte over zijn vorhoofd en bloed gutste er uit. 

Wij met J. naar de huisartsenpost want het pech verhaal houdt hier nog niet op. 

Binnen bij de HA werd besloten om niet te hechten maar te plakken, want dat zou mooier genezen. De arts ging plakken en de assistent moest de wond dichtdrukken. Helaas had de arts en half leeg tubetje waar de lijm maar met moeite uitkwam, dus dat was even tobben. Na een paar pogingen en een nieuwe tube was het eindelijk gebeurd maar toen wilde de assitent mijn zoon loslaten, en bleek haar handschoen aan de wond te zijn vast gelijmd en onmogelijk om nog los te krijgen. De handschoen moest dus weggeknipt worden en J. ging de weken daarna door het leven met nog een stukje vastgeplakte latexhandschoen op zijn voorhoofd. Hoevaak ik dit verhaal niet heb moeten uitleggen...........

 

Gelukkig bleef alles verder rustig tot na zijn vierde verjaardag. Ik had J en M opgehaald van de BSO en J. wilde nog even in het speeltuintje voorspelen. ik ben alvast naar binnen gegaan met de boodschappen. Even gauw de boodschappen op het aanrecht gezet en toen naar het voorraam gelopen om even te kijken of alles goed ging. Daar zie ik J. helemaal bovenin de spin zitten, een meter of 5/6 en op het moment dat het door mij heen schiet, áls dat maar goed gaat' zie ik hem naar beneden kukelen. Ik heb geloof ik nog nooit zo hard gerend in mijn leven maar gelukkig was alles goed, hij was alleen geschrokken. Een dikke vette klacht gedaan naar de gemeente vanwege gebrek aan onderhoud (de touwen waren spekglad) en gelukkig pakte zij dat goed op. Een paar weken later kreeg ik te horen dat ze het speeltuintje gingen opknappen en uitbreiden. Ze hebben toen een mooie vloer van kunstgras neergelegd met een verende ondergrond en er is een wip en schommelmand bijgekomen, heel fijn want de kinderen in de buurt beleven er nu veel meer pleier aan.

 

Zo ging er een jaar voorbij en J. zat nét in groep drie. Ik had J en M uit de BSO gehaald en J. wilde nog even voor spelen in het speeltuintje. Was goed, hij heeft zo zachtjes aan de leeftijd dat ik hem niet steeds meer in de gaten moet houden, dus ik ging naar binnen om te koken, mijn dochter was ook buiten.

Na een kwartiertje, het liep tegen vijven, klonk er buiten een ijselijke gil. Ik loop naar het vooraam en zie mijn zoon op de grondliggen, hij was uit de schommelmand gevallen. Ik naar buiten en zie mijn zoon overeind komen, toen keek hij naar zijn arm en riep 'mama, mijn arm is kapot, hij doet het niet meer!'

Zijn onderarm was idd overduidelijk gebroken, hij stond bijna haaks. In het ziekenhuis werd een dubbele botbreuk geconstateerd en dat moest onder narcose gezet worden. 'S avonds om acht uur mocht hij pas geopereerd worden, dus zijn wij samen een nachtje in het ziekenhuis gebleven. Mijn zoons arm ging in een spalk en hij zou die week erna in het gips gaan. 

Een week later in het ziekenhuis wilde de gips mevrouw hem nog niet uit de spalk halen, mijn argument dat de breuk kan schuiven als mijn zoon zou vallen schuifde ze aan de kant, het moest nog maar een week wachten. De eerste week was mijn mannetje nog wel voorzichtig geweest maar nu begon hij er aan te wennen en dus weer gewoon op zijn eigen impulsieve, overactieve manier te spelen, ook op school.

Eind van de week haalde ik J. uit school en de juf kwam al naar mij toe, J. had gerend en was gevallen en zijn arm had pijn gedaan. 

Maandag tijdens de foto bleek dat de botten weer scheef waren geschoten en dat hij opnieuw geopereerd moest worden. Gelukkig had ik nu een andere arts die het met mij eens was dat dit niet zo had moeten gebeuren. Zijn arm is operatief opnieuw gezet en is verstevigd met een draadje zodat het niet nog een keer fout kon gaan. 

 

Hierna is J. in wat rustiger vaarwater gekomen en is er niets meer gebeurd behalve een incidentele valpartij die alle kinderen hebben. Als herinnering aan al die pech heeft hij een litteken op zijn voorhoofd en een op zijn arm.

 

Het is geloof ik een beetje lang verhaal geworden   Mijn toetsenbord blijft af en toe hangen, dus er kan een letter ontbreken.

 
 
Quote
RE: Ongevalletjes
Boterbloem  schreef op: 15-04-2015 15:54:21

Oooh en bedenk me net nog iets ergs.


We gingen voor het eerst op vakantie, nog nooit gedaan (daarna ook jaren niet gedaan ;-))
Dochter is een paar maand, zegt zoon: papa kijken! E gek doen hahaha.
Dus mijn man kijkt, stikt onze dochter in haar speen!!!! was achter in haar mond terecht gekomen...

Pffff stel je toch voor dat hij dat niet had gezien! Zo'n speen met van die versmalde euhm... vleugeltjes zeg maar.
Sindsdien alleen nog maar grote spenen gehad. En de fabrikant een mail gestuurd.

 
Quote
RE: Ongevalletjes
Lieselot  schreef op: 15-04-2015 16:17:13
Ik moet toegeven dat ik redelijk overbezorgd ben. Zie snel gevaar in dingen die ze doen. Ik probeer me in te houden maar roep toch vaak : kijk uit, voorzichtig.

Misschien daarom wel wat voorzichtige meiden. En toch voorkom je sommige dingen niet. Oudste struikelt over skateboard en valt voorover tegen muur, stuk tand er af en gezicht geschaaft.
en toen ze nog maar 1,5 was van 4 treden van de trap gevallen (man zou opletten .....) twijgbreukje in pols en in het gips.

Jongste ging met papa fietsen en gingen onder een bruggetje door. Ik roep altijd remmen!! maar manlief roept dan hard doortrappen!! Met als gevolg dat ik een tijdje later mijn oudste aan de deur heeft die zegt: ze is gevallen met de fiets....
Ik dacht nog.....rustig blijven, het zal wel meevallen....maar och och och t arme kind was vol in haar arm en gezicht en knie gevallen. Onder haar neus zo erg dat je het vuil van de straat er niet eens uit kon wassen. Dat werd op den duur toch een dikke korst, net als haar hele onderarm. Je hebt het een hele tijd kunnen zien maar nu is het na een paar jaar toch mooi weggetrokken.


 
Quote
Navigatie


Reageren op Ongevalletjes
Naam
Bericht