Menu
 

Topic:

Wat ik me afvraag... (leden)

Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 14-04-2015 16:45:58
Zo nu en dan zie ik een voorsteltopic van een nieuw lid voorbij komen. Maar ligt het nu aan mij of zijn we gewoon altijd met dezelfde kliek leden die er jaren terug ook al was en is het een komen en gaan van nieuwe leden? Wie is er de laatste 2 jaar bijgekomen en schrijft/leest echt actief mee?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | Volgende
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Son  schreef op: 18-04-2015 07:29:06
Ik begrijp dat wel over dat je als mod weet wie t is.
Ik vind dat ook prima,moet toch controle zijn voor als t uit de hand loopt.

Maar ook bij andere onderwerpen wordt er door modjes soms gereageerd op de manier dat ze weten om wie t gaat. Dan gaan ze heel persoonlijk praten " rustig maar mop, ik weet dat t goedkomt" (schud ik nu uit mn mouw) daarmee js t voor mij duidelijk dat t iemand is die ze goed kent, dus zal ik die ook wel kennen....
Beetje zo...

Ik vind t prima. En denk dat t juist fijn is dat leden het weten.
Want misshien wil ik wel ano een topic openen over wat voor stom mens Angelique is.....tsja...dat zal ik nu dus wel uit mn hoofd laten
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Wanouk  schreef op: 18-04-2015 07:30:22
Ik open te weinig topics om te kunnen zeggen dat er op mij anders gereageerd word dan op de meer 'bekende' MLgangers.
(Ik ben ook niet zo bekend hier, hoewel ik wel een trouwe ML-ganger ben   
Maar als dat zo zou zijn, is dat logisch. Het is begrijpelijk dat je meer optrekt met bekenden dan met onbekenden. 

Ook ik kijk niet naar de naam van de TO, ik kijk naar het onderwerp. En als ik achter de computer zit, reageer ik. Zit ik op mijn telefoon, dan lees ik alleen.

Het feit dat de moderators achter de schermen dingen kunnen zien, is logisch. Je moet een forum kunnen runnen, en dat vergt privileges.

Wel vind ik het persoonlijk storend dat er in een anoniem geopend topic mensen graag willen laten weten dat ze toch weten wie TO is, en dan heb ik het niet over de moderators, maar gewoon in het algemeen. Laat de TO in haar waarde en reageer gewoon zonder te zeggen dat je weet wie ze is. 

Ik show graag mijn kinderen, hoewel het nu alweer een poosje is geleden. Ik ben niet zo'n ster in het plaatsen van foto's, ik weet niet hoe ik dat precies moet doen. Ik heb een Apple, en daar schijnt het toch op een iets andere manier te gaan? 



 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 18-04-2015 08:36:43
Kopieren en plakken vanuit je Facebook Wanouk
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Smvn&d  schreef op: 18-04-2015 09:03:25
Wat ik zelf heel erg moeilijk vind, is dat als iemand een ano topic opent, met een verhaal waarvan ik weet dat het werkelijk zo anders is, om dan niks te zeggen, het is me ook wel eens gebeurt dat ik reageerde van nou laatst was het nog zo en zo. en nu weer blabla.
Vooral als mensen in de maling genomen worden is dat vreseslijk lastig, ik noem nooit namen in een topic, maar laat de TO wel duidelijk merken dat ze op moet passen.

Wat betreft het in een topic zeggen ik weet wie je bent, ja dat slaat ook eigenlijk nergens op, en dat gebeurt inderdaad heel vaak. Misschien moeten we gewoon de afspraak maken dat dat niet meer gebeurt, gebeurt het wel word de reactie verwijderd, en dan ook de gehele reactie dus niet alleen het stukje van ik weet wie je bent. Dan zijn mensen dat snel zat.

Son ik kan je verzekeren dat dat niet gebeurt. Ik heb zelf in een ano topic wel eens gezegd komt wel goed mop, maar dat was een ano topic slechts zonder naam erbij, TO was duidelijk herkenbaar en zei er ook bij dat ze alleen ivm google ano posten, het was voor iedereen direct duidelijk wie het was. Dus dat heeft niks met wel of geen mod zijn te maken.
Ook wij zijn gewoon leden die gewoon mee reageren. Wij hebben geen mod functies nodig als iemand zegt 'jullie weten wie ik ben, maar ik doe even zonder naar voor google'. En dat lijkt wel eens vergeten te worden. Wij zijn net als ieder ander lid, we hebben slechts een aantal andere functies, die we alleen gebruiken als dat echt nodig is en anders niet. En dat verschil moeten mensen ook eens gaan zien.
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Son  schreef op: 18-04-2015 09:11:05
Maakt mij niet uit hoor. Ik begrijp het wel. Er moet controle zijn
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
S@ssefr@s  schreef op: 18-04-2015 09:58:10
Ik kom ook van BB, had daar een andere naam. Ik lees veel mee en let daarbij niet op wie iets geschreven heeft. Bekend onbekende mamalifers, het zegt me niet zoveel. Ik zou wel vaker mee willen schrijven, maar dat gaat erg moeilijk met mijn tablet. Letters blijven hangen en als ik dan eindelijk klaar ben wordt het een spookbericht . Dan is lezen toch een stuk makkelijker.
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Jo  schreef op: 18-04-2015 10:01:35

Quote Smvn&d:
Wat ik zelf heel erg moeilijk vind, is dat als iemand een ano topic opent, met een verhaal waarvan ik weet dat het werkelijk zo anders is, om dan niks te zeggen, het is me ook wel eens gebeurt dat ik reageerde van nou laatst was het nog zo en zo. en nu weer blabla.
Vooral als mensen in de maling genomen worden is dat vreseslijk lastig, ik noem nooit namen in een topic, maar laat de TO wel duidelijk merken dat ze op moet passen.



Ik kan dat me heel goed voorstellen!!! Maar ik vraag me echt af waarom ze dat doen???
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Xxx  schreef op: 18-04-2015 10:01:46
Wat ik grappig vind is de mensen die zeggen ik ben hier niet zo bekend.
Ik weet niet eens of ik hier bekend ben , maar juist die mensen herken ik allemaal van naam. ....
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Jo  schreef op: 18-04-2015 10:02:08
Dat je dat moeilijk vind kan ik goed snappen bedoel ik.
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 18-04-2015 10:23:41
Een van de dingen waar ik me wel aan erger (en nee, het is echt geen jaloezie) zijn mensen die groot gaan doen over geld. Dus opscheppen dat ze zoveel verdienen, dat ze makkelijk geld kunnen missen etc. Ook bij topics als "hoeveel verdien jij?" Zie ik zoveel hoge bedragen voorbij komen dat het gewoon niet klopt. Als je het gemiddelde zou berekenen vedient de gemiddelde Mler 3 keer modaal ofzo.

En wat ik ook wel irritant vind is het opscheppen over je kinderen. Nu is dat onder deze leden gelukkig niet echt zo, maar in het verleden werden regelmatig topics geopend met "mijn kind kan dit en dat" (en dan duidelijk bovengemiddelde dingen) en dan vragen of dat normaal is, om zo naar complimenten te vissen hoe slim het kind wel niet is.
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Kees  schreef op: 18-04-2015 10:35:42
ik kijk juist wel naar wie wat schrijft, zo vorm ik een beeld van deze persoon en praat dat makkelijker ofzo.

bijv als ik het betrek op een eigen voorbeeld.
mijn oudste plast ineens in bed (is niet zo, een voorbeeld)
dan doe ik dat anoniem en is een reactie bijv. " kan gewoon maak je geen zorgen"
terwijl als je de achtergrond weet het wellicht een heel ander probleem zou kunnen zijn.
dat vergt dan een andere aanpak.

dat herken ik niet zo Nina, over het opscheppen. ik zie het meer als trotse moeders en niet als wedstrijd.
het opscheppen over geld herken ik dan weer wel, bij topics over salarissen verdienen we allemaal gruwelijk goed, maar als er geld wordt ingezameld hebben we ineens massaal niks
stoort me niet, maar vind ik wel opvallend grappig.
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Jolanda1974  schreef op: 18-04-2015 11:36:37
Mijn man verdient heel veel.... hij krijgt het alleen niet gestort aan het einde van de maand 
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Smvn&d  schreef op: 18-04-2015 13:31:19
Ik heb eigenlijk nooit het idee gehad dat de bedragen die mensen noemen niet waar zijn. 
En wat me juist weer opvalt is dat de mensen die echt heel erg veel verdienen en waar ik dat toevallig van weet, nooit bedragen noemen. Juist de mensen die het meeste geld hebben hier op ml, doen er juist heel makkelijk over en zie je eigenlijk nooit echt opscheppen, en als ze al reageren doen ze dat anoniem. 
Als ik het laatste topic herriner daar over, heb ik niet echt getwijfeld aan de waarheid daarvan.
wat mij dan weer wel op valt is dat juist de mensen die zeggen amper rond te komen vaak grote aankopen doen of de nieuwste telefoontjes hebben. En niet eens persee hier, ik heb op fb een low budget groep, en vooral daar valt het me op, 40 euro om boodschappen toen, maar wel het nieuwste telefoontje. en oja dan wel met abbo he, want dan is het gratis 
Maar ik denk dat dat ook internet is, hier ziet niemand hoe of wat. Zelf ben ik daar ook te makkelijk en open over eigenlijk, ik vind geld nooit zo spannend dus ik noem gerust bedragen, mij boeit dat nooit zo, maar ook dat kan als opscheppen gezien worden denk ik. Ik zei laatst in een topic, geloof die van Jolanda, dat geld uitgeven voor ieder persoonlijk is, en dat ik zo'n bedrag niet zou missen, maar dat het voor andere juist heel veel kan zijn. Er zullen ook vast wel mensen zijn die dat ook zien als dat je opschept over hoeveel geld je wel niet hebt, terwijl het voor mij gewoon slechts een bewustzijn is van dat wat voor mij normaal is voor andere niet normaal hoeft te zijn. Maar dat bekijkt iedereen natuurlijk ook anders schat ik.
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Jolanda1974  schreef op: 18-04-2015 16:21:14
Is ook zo hoor Sis... Wij moeten echt sparen voor een aankoop. Het heeft 3 jaar geduurd voordat ik een telefoon heb gekocht met whatsapp (prepaid). Maar ik vind het niet erg. Zo is het gewoon. En weet je.. we redden  het.. Natuurlijk hadden we graag meer te besteden gehad, natuurlijk wil ik ook best een keer winkelen zonder nadenken of ik / we iets nodig hebben maar gewoon een keertje kopen omdat je het leuk vindt Maar worden we daar gelukkiger van. Denk het niet. Het leven draait niet om het materialistische in mijn ogen. Maar iedereen leeft naar wat ie te besteden heeft..

 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Samira  schreef op: 18-04-2015 19:00:04

Ik weet wel zeker dat je er niet gelukkiger van wordt Jolanda. Het wordt wel makkelijker, dat wel. 
Ik heb het laatste jaar minder dan voorheen na de scheiding, maar we redden het, kunnen af en toe eens wat extra doen en ben zelfs trots op mezelf als ik wat heb gespaard tegenwoordig. 

Sis, dat is ook een goede bewustwording!

 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Boterbloem  schreef op: 18-04-2015 21:42:39
dat met die telefoonabbo snap ik ook niet,
ik heb van Jacquelien hier een mobiel gekocht waar whatsapp op kan, 
ben nu een tientje per half jaar kwijt denk ik?
Voorheen alleen smsen, toen een tientje per 2 maand. Dus het scheelt echt geld
Op zoveel plekken wifi, abbo is dan echt duur..
en waarvoor he? Je hoeft facebook niet te bekijken buiten...
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Debby1977  schreef op: 18-04-2015 22:13:47
Jij misschien niet Bloem. Maar er zijn mensen die dat wel graag willen
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Mrtj  schreef op: 18-04-2015 22:36:45
Okee, ik geef het op. Had dit topic een paar dagen geleden voorbij zien komen, en dacht 'he gaaf, daar moet ik op in haken als ik tijd heb'. Maarja, ondertussen moet ik 13 pagina's bijlezen   Ik ben afgehaakt bij 8. Heeft iemand een korte samenvatting voor mij
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Samira  schreef op: 19-04-2015 09:38:22
Ik heb juist wel een wat duurder abbo zodat ik onbeperkt kan bellen. Dat is uiteindelijk goedkoper dan de huistelefoon te gebruiken. Die heb ik dan ook alleen voor nood. Nu kan ik voor  €36,- onbeperkt bellen terwijl ik meer kwijt zou zijn als ik dat alles via de huistelefoon zou doen.
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Mrtj  schreef op: 19-04-2015 09:39:47
Samira, heb je eigenlijk nog wel een vaste telefoon nodig? (ik moet er zelf niet aan denken om geen vaste telefoon te hebben, maar er zijn zat mensen die 'm hebben opgegeven)
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Samira  schreef op: 19-04-2015 09:42:13
Mrtj nodig is een groot woord, maar ik ben alleen en mijn dochter heeft epilepsie. Dan wil ik ten alle tijden kunnen bellen, ook als mijn provider storing zou hebben of als ik mijn telefoon vergeten ben. Ben hem 1x vergeten bij mijn ouders en moest toen via de buren mijn ouders bellen. Dat wil ik nooit meer!
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Mrtj  schreef op: 19-04-2015 09:42:48
brr, nee dat kan ik me voorstellen
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Son  schreef op: 19-04-2015 09:44:19
Vaste telefion ? Was da ? Die heb ik echt al zooo lang niet meer. Wat moet he er mee ?

*we zijn wel lekker offtopic*

Ik heb ook lekker abbo..die paar tientjes pm doen geen zeer.... maar als ik moet sparen voor een telefoon dan weet ik dat t niet lukt. En ja..ik weet dat t duurder is en zo.... maar joh..ik bespaar weer op andere dingen...
Lekker ieder zn ding....roken is duurder....
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Mrtj  schreef op: 19-04-2015 09:44:39
maar ik heb voor 15 euro per maand (buiten de abo kosten) onbekerpt bellen op mijn vaste telefoon; als je dan een heel basic abonnementje op je gsm hebt.... zou dat dan niet goedkoper zijn?
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Samira  schreef op: 19-04-2015 09:45:29
maar het gaat mij vooral om de epilepsie hoor. Ik heb wel medicijnen in huis als ze een aanval heeft, maar het duurt erg lang voor ze 'eruit' komt en moet van de kinderarts daarom altijd een ambulance bellen omdat ik zelf geen auto heb en ze wel binnen een minuut of 20/30 in het ziekenhuis moet zijn.
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Son  schreef op: 19-04-2015 09:46:39
Maar mobiel is toch veel makkelijker dan....je zal maar in de winkel zijn....

Nog nooit storing gehad...en als je er echt afhankelijk van bent vergeet je hem heus niet.
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Samira  schreef op: 19-04-2015 09:46:52
Heel erg off topic 
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Samira  schreef op: 19-04-2015 09:48:16
Precies Son, of onderweg van school naar huis of andersom. Ben hem 1x vergeten het afgelopen jaar, maar verder vergeet ik hem echt nooit. Is standaard, net als je sleutels meenemen als je de deur uitgaat.
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 19-04-2015 10:51:09
Ik heb onbeperkt bellen op de vaste telefoon(weet niet meer hoe duur het is, iets van 10 euro per maand ofzo) en een prepaid mobiel daar ben ik misschien 10 euro per half jaar aan kwijt. Ik heb geen internet op mijn mobiel alleen de wifi als ik thuis ben. Bevalt me prima!
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Claudia  schreef op: 19-04-2015 17:11:58


niet alles gelezen hoor, ben blijven hangen bij pag.8 ofzo... maar ik herken het wel een beetje. Ik lees ook vooral veel mee...was ook op BB, en af en toe open ik een topic. Maar moet er dan ook wel soms opletten hoor dat ik weer ff terugkijk erna, want soms heb je het gewoon heel erg druk en kom je er niet aan toe (tenminste ik zit zelf niet elke dag op de  computer).

En soms hield mij ook wel tegen om iets volledig te beschrijven of toch iets te openen omdat er soms (niet altijd) heel naar gereageerd kan worden. En dan bedoel ik niet gewoon je mening geven, maar echt keihard en in sommige situaties kan je dat er ff niet bij hebben..dan zoek je een beetje steun en eerlijk alla, maar soms wat genuanceerder is welus prettig.

Voor de rest vind ik dit een topforum en ik denk ook dat als je echt bij het clubje wilt horen, je veel moet posten en het 1 en ander moet openen..logisch ook....ikzelf heb soms dat ik elke dag wel lees, maar dan weer een week dat ik er eigenlijk gewoon ff niet ben en op die manier kom je er natuurlijk ook niet tussen.

Ben nu niet ingelogd trouwens...normaal: -Claudia- en heb oa topics geopend ivm dochter die in te vroege pubertijd zat en laatst een kledingoverschot (hihihi)
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | Volgende


Reageren op Wat ik me afvraag... (leden)
Naam
Bericht