Menu
 

Topic:

Wat ik me afvraag... (leden)

Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 14-04-2015 16:45:58
Zo nu en dan zie ik een voorsteltopic van een nieuw lid voorbij komen. Maar ligt het nu aan mij of zijn we gewoon altijd met dezelfde kliek leden die er jaren terug ook al was en is het een komen en gaan van nieuwe leden? Wie is er de laatste 2 jaar bijgekomen en schrijft/leest echt actief mee?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | Volgende
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Debby1977  schreef op: 15-04-2015 07:33:13

Quote TelmvBSB:
Ik lees hier ook al heel erg lang.
Zelf durf ik nooit zo goed te reageren omdat mijn spelling en grammatica zo knudde is dat ik mij er gewoon voor schaam.
punten komma's en dat soort dingen gooi ik altijd maar ergens neer waar ik ze mooi vind staan.
En aangezien sommige hier over kunnen vallen ga ik maar op safe en verwijder het maar weer.



Aangezien ik 1 van die "zeikerds" ben wil ik hier nog even op reageren. Ik heb nog nooit iemand afgevallen over spelling en grammatica waarvan ik weet dat ze er moeite mee hebben. Bijvoorbeeld Banana of Sis, bij hun valt het me niet eens op. En volgens mij is hier al heel lang niks meer gezegd over spelling. Laatst heb ik wel iets tegen iemand gezegd, maar die ergerde zich aan bepaalde spellingsfouten maar schreef het vervolgens zelf niet goed. Daar maakte ik dan wel een grapje over.

Jammer dat je om zoiets wegblijft
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Jen9  schreef op: 15-04-2015 07:37:32
Ik zit nu zo'n 12,5 jaar op het forum... uiteraard begonnen bij bb....
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Jen9  schreef op: 15-04-2015 07:38:55
Tel..zo knudde is je spelling niet hoor..., gewoon gezellig meedoen! 
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Sannie  schreef op: 15-04-2015 07:50:22
Ik zat ook altijd op bb. Maar toen werd ik daar verwijderd .dat hebik ik toen zo erg gevonden. Ik zat er altijd op en vroeg daar steun .weet niet meer of jullie weten .dat ik advies vroeg dat ik meer gedwongen werd om abortus tw plegen in 2009 .en daarna kwam ik hier lees Veel .Maar schrijf bijna niet meer
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Jomi  schreef op: 15-04-2015 09:00:53
Ik ben hier volgens mij al bijna vanaf het begin lid. Ik ben niet heel erg actief, maar lees iedere dag wel even.

Het forum heeft een best hoog 'ons kent ons gehalte'. Ik denk dat er daarom steeds minder topics worden geopend met algemene vragen door 'vreemden'.
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Bettie  schreef op: 15-04-2015 09:01:18
Tja....ook ik ben een voormalige BB-er. En ben blij zoveel lieve mensen hier te ontmoeten.

Besef nu dat ik waarschijnlijk onder een steen gelegen heb want ik had niet echt het idee dat er minder mensen kwamen. Natuurlijk het ene moment zijn er meer topics dan het andere moment. Dat is nu eenmaal zo.

Wel viel me vorige week in de ledenlijst op (ik zocht iemand) dat er zoveel mensen zijn die zich aanmelden en die je daarna nooit meer ziet. Wat mij betreft verwijderen de modjes die gewoon. Zo van....een jaar of langer niet geweest dan deleten. Klinkt onvriendelijk maar geeft naar mijn idee wel meer overzicht.

En dan de oproep voor alle mensen die wel willen maar niet durven schrijven....kom dat gerust (weer) doen. Probeer er boven te staan als je het gevoel hebt dat iemand 'kritiek' op je manier van schrijven of onderwerp waarover je schrijft hebt.
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Jolanda1974  schreef op: 15-04-2015 09:07:48

Ik kijk persoonlijk niet eens naar wie een topic opent, ik kijk of het onderwerp mijn aanspreekt. Er zijn ook veel plekken op het forum waar ik nog nooit geweest ben. Elke dag klik ik op nieuwe topics en ik lees in actieve topics. 

 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Cir  schreef op: 15-04-2015 09:15:44

Quote Smvn&d:
Eigenlijk is dat juist jammer, want daar draait een forum natuurlijk juist op, reacties. Geen enkele reactie is nutteloos. Iedereen heeft zijn eigen kijk, en soms kan het iemand juist helpen, hoe stom iets misschien ook lijkt. Dat is juist zo fijn aan forums, je treft mensen met ervaring, en mensen die dingen al eens gehad hebben, en zo heb je meer dingen om over na te denken en uit te proberen.

Of gewoon een mee levende reactie, is toch ook fijn voor als iemand het ff zat is ofzo.

En we zijn ook bewust wat strenger geworden op nare reacties, of dat iemand gelijk gedoe over zich heen krijgt, het is gewoon niet nodig. Natuurlijk mag een discussie wel, of het niet mer elkaar eens zijn, heb ik ook zo vaak, maar sommige dingen zijn gewoon niet nodig.
En dat geld net zo goed voor mij hoor, ik merkte dat ik soms ook nogal dom reageerde, wat nergens op sloeg. Soms ook gewoon onbewust, dat ik later terug las en dacht, naja dit is echt dom..

Ik hoop dat het weer wat aantrekt in de toekomst, maar ben bang dat het uiteindelijk einde ml zal zijn.



Op BB was ik voornamelijk een meelezer. Op ML schrijf ik wel iets meer (nog steeds niet super veel) juist omdat ik het met je eens ben, sis, dat een forum z'n bestaansrecht behoud door schrijvers. Ik vind het heerlijk om mee te lezen, hoef niet zo nodig overal een mening achter te laten maar als het aantal meelezers groot is en het aantal schrijvers maar heel klein dan hou je een forum over waarbij het steeds minder boeiend wordt om te lezen.
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Innie  schreef op: 15-04-2015 09:20:34

Lieve iedereen,

ik ben heel erg blij dat dit topic er is.
Ik zit namelijk al een tijdje met hetzelfde gevoel als enkele meelezers hier. Ik lees al sinds 2008 dagelijks bb en daarna ml. Sommige dames 'ken' ik dus wel al een tijdje, en ik volg hun verhaal toch wel al even. Ik heb meegeleefd met Naomi en Damien, ik heb gehuild om Esther, ik heb genoten van de eerste babyfoto's van Jobbe en Bouwe...

Maar ik heb nooit echt de stap naar een actief lidmaatschap gezet. Wel een paar pogingen ondernomen hoor, maar telkens afgehaakt.


Ik denk dat een groot stuk van de verklaring toch wel zit in een soort cultuurverschil. Ik ben Belgische, en de hele cultuur rond kinderen krijgen en kinderen opvoeden is toch wel heel anders in Nederland dan in België. Komt daar nog eens bij dat zowel ik als mijn partner voltijds werken, iets wat meer gangbaar is bij ons dan in Nederland.
En hoewel ik in mijn (weinige) reacties heel erg probeer rekening te houden met jullie realiteit en hoe jullie tegen die dingen aankijken, merk ik toch dat mijn reactie vaak de laatste in rij blijft, en dat er weinig nieuwe reacties op komen. Als dat zo'n paar keer gebeurt, dan ga je de volgende keer natuurlijk twee keer nadenken of je reactie er nou echt toe doet.


Verder heb je natuurlijk de enorm hechte ons-kent-ons-sfeer, waar het als nieuwkomer nou eenmaal helemaal niet makkelijk is om door te breken. Ik vind het heel fijn dat bijvoorbeeld Debbel nu zegt dat iedereen welkom is en dat ze iedereen aanmoedigt om meer te posten, maar eerlijkheidshalve moet ik ook toegeven dat het net vaak haar reacties zijn die me tegenhouden om in topics van trouwe ml'ers echt te zeggen wat ik denk (sorry Debbel ). Het is net alsof we voor trouwe leden allemaal automatisch extra lief zouden moeten zijn, en net die mensen liefst meteen gelijk zouden moeten geven, terwijl we voor minder bekende mensen best extra hard zouden zijn.


Ik besef heel erg dat dit een onbewust mechanisme is, en dat de meest bekende dames hier niet ff voor hun computer zitten te denken 'laten we ml vooral voor ons houden en de rest wegjagen', maar het is een feit dat het als nieuweling echt niet makkelijk is om met een goed gevoel hier echt je mening te geven. En het is natuurlijk ook wel een vicieuze cirkel: hoe minder mensen af en toe eens iets posten, hoe vlugger enkel de harde kern overblijft, en hoe meer nieuwe mensen 'opvallen'...

Ik kijk en post regelmatig eens op zappybaby, zo'n beetje de Belgische versie van ml. Daar heb ik veel minder problemen om af en toe eens iets te posten. Daar lijkt het minder een verschil te maken of je veel of weinig post, of je er al lang of pas sinds kort 'bij' bent. Eerlijkheidshalve moet ik ook toegeven dat het 'communitygevoel' daar heel wat minder is, maar discussies kunnen er hard zijn, maar worden nooit persoonlijk, en er wordt nooit op de man gespeeld. Plus ook, je zit daar niet met dat cultuurverschil waar ik het eerder over had.

Nu, geen zorgen, ik blijf ml bezoeken hoor, maar eerder om die mensen te kunnen blijven volgen die ik ondertussen al 7 jaar volg. Maar om te discussiëren, en voor tips en tricks vind ik ml nu eenmaal iets minder geschikt. Voor mij persoonlijk dan.


 


 

 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Jolanda1974  schreef op: 15-04-2015 09:33:29
Weet je hoe vaak ik bots met mensen hier qua. mening.. En vele van hun heb ik ook op facebook. Ik vind iets maar ga mijn mening niet bijstellen omdat ik de persoon "ken". Wat wel het geval is is dat ik makkelijker er over heen kan stappen, omdat je het gevoel hebt die persoon al langer te kennen en ook wel door de letters heen kunt lezen.
Maar als ik het niet met Debbel of wie dan ook eens bent zal ze dat ook weten. Net zoals Debby mij wijst op mijn schrijffouten met een dikke knipoog 

Maar ligt het ook niet aan de instelling van de nieuwkomers / meelezers? Zij doen blijkbaar dus ook geen moeite om het forum en hun gebruikers te leren kennen en te reageren op een topic.

En ja soms bloedt een topic dood maar als het voor andere niet interresant is waarom dat blijven reageren. Jammer dat je net de laatste bent. maar omdat ik in actieve topics lees verdwijnt een topic uit mijn lijst. 
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Mamsie  schreef op: 15-04-2015 09:33:48
ik lees ook meer dan ik reageer, zeker na vorig jaar kan ik niet meer geheel open zijn. Ik heb geen zin om neer gezet te worden als iemand die dingen verzint...
Vind het soms dus ook lastig om te reageren omdat ik niet weet wie die ano's zijn die kritiek leveren.
Dat geeft een enorme rem!
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Ladyb  schreef op: 15-04-2015 09:34:10
Ik kwam vanaf 2002 op BB, was daar iedere dag meerder malen en schreef met veel groepen mee. Nu zoveel jaar later heb ik 3 kinderen en een drukke baan en heb ik niet meer zoveel tijd om mee te schrijven. Ik reageer soms op dingen die mij echt aanspreken maar ook hier op ML kom ik meerdere keren per dag om lekker bij te lezen. 

En wat bij mij ook meespeelt is dat ik door schade en schande heb moet leren dat er veel op het internet en fora's ( niet specifiek deze !! ) lang niet alles echt is. Ik ben meerdere malen 'belazerd' zeg maar en daardoor voelt het niet meer 'echt'. Alsof ik soms niet meer kan geloven wat er allemaal geschreven word en ik trek me veel persoonlijk aan.
Ik heb echt al heel wat afgehuild achter de computer wat me soms echt teveel aangreep en dat het niet waar bleek te zijn. 
In 2002 werkte ik niet en bestond mijn leven bijna uit BB en dat is nu minder geworden, gelukkig maar. Ik heb echt moeten leren dat er een wereld buiten het internet bestaat. Eigenlijk was ik gewoon gruwelijk verslaafd...
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Jo  schreef op: 15-04-2015 09:35:17
Innie, kan me voor een groot deel vinden wat jij schrijft. 

 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Kate  schreef op: 15-04-2015 10:24:45
Wat ook wel meespeelt is dat ik zeer voorzichtig ben met mijn hele hebben en houwen op het web te gooien. Ik ben heel lang geleden een keer herkend toen ik iets persoonlijks schreef. Daar heb ik wel even wakker van gelegen en dat was voor mij een zeer wijze les. Ik zal altijd heel voorzichtig zijn met persoonlijke dingen terwijl dat nou juist de dingen zijn die een reactie interessant maken.

Alles wat mij herkenbaar maakt post ik dus niet. Ik zie hier soms foto's voorbijkomen van kinderen bijvoorbeeld, hartstikke leuk. Maar ik ben zo'n miep die zelfs geen foto's van de kinderen op fb zet omdat ik hun privacy erg belangrijk vind. En omdat ik niet al te persoonlijk  kan en wil worden, heb ik vaak ook het gevoel dat mijn reactie weinig toevoegt.
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Smvn&d  schreef op: 15-04-2015 12:34:24
Heb nog niet alles gelezen, maar reageer alvast omdat ik anders de helft vergeet haha.

Ik vind wel dat de mee lezers gelijk hebben! Ik merk dat ook, als ik bijv. een foto topic open, dan krijg ik veel meer reacties als dan wanneer bijv. maya er een zal openen (sorry gebruik je ff als voorbeeld maya haha)
En dat is wel echt jammer.

Ik kan zien hoe vaak een topic gelezen is, en door wie er gelezen is, niet dat ik daar heel erg op let, ik kan ook zien wie er bijv. op dit moment in een topic lezen, en ik zie toch vaak dat mensen een foto topic wel bekijken, maar niet reageren.
Eerlijk is eerlijk ik reageer ook niet altijd, maar probeer er wel op te letten om het wel te doen, soms vergeet ik het of word ik afgeleid.

Zelf vind ik het soms ook lastig, ik ben niet goed in mezelf handig uitdrukken op internet, gelukkig kent vrijwel iedereen mij wel en weten ze dus dat het niet zo rot bedoeld is, dat scheelt. Maar bij andere is dat niet.
Zoals jij debbel, je komt nu vind ik een beetje beschuldigend over naar de lezers, van ja door jullie... IK weet dat je dat niet zo bedoeld en juist probeerd te zeggen, kom op reageer lekker mee we maken het gezellig, maar je komt voor mensen die je niet kennen toch anders over.

Oh en wat spelfouten betreft, kom op we hebben angelique als mod... dat maakt hier echt geen reet uit, en ik hou ook helemaal niet van spel gezeik, dus zou zeggen typ lekker, mensen hebben als het goed is ook geleerd om begrijpend te lezen, dus die spelfouten maken echt niks uit. ikzelf ben ook niet de beste in nederlands hoor!!

Ik hoop gewoon dat het weer wat aantrekt, voor mij is ml wel belangrijk, een beetje het enige wat ik heb, kwa wat te doen hebben. Dus dit topic is ook wel leuk, en vind het ook fijn te lezen wat mensen tegen houd te reageren, misschien kunnen we er juist wat mee, en kunnen wij als beheer en mods misschien ook wat meer op die dingen letten en het eventueel wat bijsturen. Misschien ben ik ook te makkelijk, ik heb altijd zo iets van mensen lossen het zelf maar op, we zijn volwassen, maar er zijn dus ook veel mensen die dat moeilijk vinden en bang zijn voor verkeerd commentaar of verkeerd over te komen, en vooral dat laatste hoef je denk ik niet bang voor te zijn, het is nou eenmaal op schrift, en als mensen iets fout begrijpen dan kunnen ze dat ook vragen, ik krijg wel vaker een pbtje van joh bedoel je je berichtje nou echt zo rot als het er staat of niet.. En vaak ben ik me er niet eens van bewust dat het er rottig staat. Dus spreek elkaar ook gerust aan.
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Spatje  schreef op: 15-04-2015 13:26:34
Ik  schrijf veel minder omdat alles op dit moment via de telefoon gaat en dan duurt typen 4x zo lang

Ik lees wel veel
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Kaasje  schreef op: 15-04-2015 13:27:38
Alleen de laatste blz gelezen.

Innie vaak vind ik het juist heel mooi om te zien dat een belgische bepaalde opvoed zaken heel anders aanpakt...
De landjes liggen zo dichtbij en sommige dingen gaan toch zo anders....
De belgische dames kunnen op sommige dingen daardoor juist objectiever reageren.

Dat zet je dan even aan het nadenken....
Dus vooral doen hoor
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Leen Mv 4  schreef op: 15-04-2015 13:28:09
Ik ben ook 1 van die nieuwere leden, lees hier heel graag, reageer ook wel en open af en toe een topic. Net zoals bij veel andere nieuwe leden, houdt het kliekjesvormen me soms wat tegen. Ik weet dat het zo zeker niet bedoeld is maar soms in een heel actief topic zie je iedereen de post van een onbekende negeren om daarna een bijna zelfde reactie van een vast lid te zien voorbijkomen waar wel iedereen op ingaat. Op die manier lijkt het alsof de inbreng van een nieuweling niet belangrijk is... Om dan nu van trouwe leden te lezen dat ze dat jammer vinden, is een beetje dubbel... Mss moeten de vaste waarden wat meer hun best doen om de nieuwen een echt welkom te geven. De "oudjes" praten vaak in rondjes en dat is heel moeilijk om erbij te komen. Maar wel héél leuk forum hoor, zou jammer zijn als het ooit stopt!
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Son  schreef op: 15-04-2015 13:31:30
Ik denk dat je gelijk hebt Leen.... vaste leden moeten misschien even meer nadenken en meer hun best doen.
Ik ga er zeker op letten !!


Dusssss iedereen....kom uit die zon en open een topic !!

Nee hoor, geniet van t mooie weer zolang t duurt
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Soesjaa  schreef op: 15-04-2015 13:45:18
Ik was lid van bb toen ik voor het eerst zwanger wilde worden, dus dat was sinds 1999 
Toen die er mee stopte overgelopen naar hier, volgens mij niet echt 1 van de 'bekenden' ofzo maar wel redelijk aktief..

Ik let met reageren niet echt op wie er allemaal reageert of wie het topic geopend heeft maar als ik al een aantal reacties zie wat ik eigenlijk ook zou zeggen, dan doe ik het meestal niet.. Zie de meerwaarde er dan niet van in ofzo..

Ik zou graag meer nieuwe leden willen zien, lijkt me alleen maar gezelliger!
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Boterbloem  schreef op: 15-04-2015 14:11:26
Even de laatste paar reacties gelezen en eigenlijk zo waar...
Vaak ben ik te lui om te reageren, maar moet het gewoon doen!

Ben hier niet meer zoveel te vinden (of eigenlijk vooral zo intensief) als eerder, en dat komt ook gewoon omdat ikh et drukker heb. Heb het vaak wel aanstaan op de achtergrond. Maar als iedereen wat meer reageert dan is het klaar.

Merk dat sommige vragen mij soms wel tegenhouden omdat er een poos geleden af en toe werd gereageerd met: kun je ook met google vinden...
Als je zo redeneert is dit forum niet nodig, want alles kun je via google vinden ;-)

Soms is het ook gewoon leuk om onzin te kletsen. Ben echt een meelezer geworden terwijl ik het reageren juist zo heerlijk vond!

Kortom: ik ga mijn best doen meer te reageren, op iedereen. 
#enminouintehalenmethetaantalposts :-P
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Bepje  schreef op: 15-04-2015 14:24:11
 Toch "ken " ik je wel Innie, misschien door je plaatje. Dat ik overbodig reageer of dat een topic na mijn reactie doodslaat heb ik ook en dan vraag ik ook of dat aan mij ligt maar dat lijkt me toch onwaarschijnlijk. En ik vind het heel leuk dat er ook Belgische dames schrijven, dat geeft een kijkje in een ander land eventjes en het is goed om te zien dat sommige dingen in een ander land net even anders gaan soms maar de gemeenschappelijke factor is kinderen/opvoeden en dat is over de hele wereld hetzelfde.

Jammer dat het via de telefoon gaat Spat, ik heb hier wel eens in mijn eentje enorm om jou zitten lachen.
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Ma Dalton  schreef op: 15-04-2015 14:58:20
Volgens mij hebben we ook een paar leden "verloren" die echt veel postten en ook vaak wel iets postten waar iedereen een mening over dacht te hebben. Een Melissa die bijna nooit meer komt bijv. was volgens mij een grote trekker.

we hebben eigenlijk gewoon te weinig controversiele onderwerpen. Dus misschien moet Daan een beetje als trol tekeer gaan
Het valt me ook op dat er minder onderwerpen bij komen. Ik reageer zelf trouwens zeker niet bewust minder op een onbekende als een bekende. Misschien iets om op te letten.
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Smvn&d  schreef op: 15-04-2015 15:06:07

Quote bepje:
 Toch "ken " ik je wel Innie, misschien door je plaatje. Dat ik overbodig reageer of dat een topic na mijn reactie doodslaat heb ik ook en dan vraag ik ook of dat aan mij ligt maar dat lijkt me toch onwaarschijnlijk. En ik vind het heel leuk dat er ook Belgische dames schrijven, dat geeft een kijkje in een ander land eventjes en het is goed om te zien dat sommige dingen in een ander land net even anders gaan soms maar de gemeenschappelijke factor is kinderen/opvoeden en dat is over de hele wereld hetzelfde.

Jammer dat het via de telefoon gaat Spat, ik heb hier wel eens in mijn eentje enorm om jou zitten lachen.



Nee hoor dat gebeurt bij mij ook heel vaak, kijk maar eens bij de oude topics, heel veel laatste reacties zijn van mij 
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Smvn&d  schreef op: 15-04-2015 15:11:08
Melissa is er nog wel, maar snap wel dat die niet vaak meer schrijft, die werd eigenlijk in elk topic wel afgezeken. Was ook wel sneu.
Het leek wel of ze het aantrok ofzo.

Wat betreft reageren op onbekende leden, ik weet het niet, ik reageer zelf vaak alleen op een reactie waar ik op wil reageren, en kijk dan niet echt naar de naam. Bijv. iemand zegt iets wat ik raar vind, dan reageer ik alleen op die reactie.
En soms valt er ook niet heel veel te reageren.

En wat betreft iets dat ik al wilde zeggen is al gezegd dus dan voelt het nutteloos, ik vind juist van niet, want als ik bijv. vraag, mijn kind is ziek wat moet ik doen, en er zeggen 20 mensen bel de dokter, dan zou ik dat sneller doen dan wanneer 1 iemand dat zegt.
Soms heb je advies nodig gewoon voor het advies, en als 10 mensen dan hetzelfde zeggen, dan kun je er vrij zeker van zijn dat het helpt toch. Ik zou eerder iets proberen wat door 10 mensen word gezegd dan door 1 iemand. Gewoon omdat je dan meer zekerheid heb dat het werkt denk ik.
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Jo  schreef op: 15-04-2015 15:16:31
Inderdaad Melissa was wel vaak enorm de klos, maar ze hield gewoon vol dat vond ik wel erg knap, ik was allang afgeknapt.


 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Leen Mv 4  schreef op: 15-04-2015 15:18:04
Klopt wel sis, ik doelde meer op de gezelligheid onder vaste leden, in een topic gaan die vaak effe leuke onderonsjes houden, om daar dan als nieuweling tussen te komen voelt niet vaak fijn. Ik persoonlijk heb dan vaak het gevoel dat mijn reactie in de weg staat, is als nieuwe niet echt uitnodigend om te reageren dan, snap je?? Uiteraard is die gezelligheid wel heel mooi om te zien ook, het siert het forum
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 15-04-2015 15:37:28
Heb ik ook iets gemist waardoor Blauwtje er niet meer is?
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 15-04-2015 15:42:01
O en ik Schrijf al wel 10 jaar tussen deze mensen en ik heb nooit tot een kliek behoort (wil ik ook niet) en toch heb ik niet het gevoel dat ik buiten de boot val ofzo. Ik kom hier om te lezen, te reageren en advies te vragen verder niet. Maar toch leef ik ook met vaste leden mee, je hebt toch een beetje jet gevoel dat je iemand een beetje kent. En eigenlijk is dat ook zo, ik weet precies met wie ik in het echte leven zou kunnen opschieten en met wie niet
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Gaya  schreef op: 15-04-2015 15:44:30
Ik ben in 2004 op BB gekomen. Zwanger van de eerste en op zoek naar alle info die ik kon vinden .
Ik zat ook op babybox en daar zat ik in zo'n maandgroepje. We hebben nog contact met elkaar! Echt heel leuk!. Maar op BB was ik vooral een lezer. Veel te massaal en veel te veel gedoe...
Toen BB ermee stopte en veel doorgingen op een ander forum ben ik daar heel actief gaan schrijven.

Ik denk omdat het daar allemaal veel zichtbaarder was en ook minder massaal.

Hier op ML ben ik weer meer een meelezer geworden. Ik heb me behoorlijk rot gevoeld na het hele gebeuren met Annelotte (znder oude koeien uit de sloot te willen halen is dit wel een van de oorzaken van het minder schrijven).
Ik denk dat dat ook de (grootste) reden is dat ik me weer meer ben gaan terug trekken. Ik wil niet meer overal zo bij betrokken raken.

Naast het feit dat ik het heel erg herken dat dingen al gezegd zijn en het overbodig voelt om dat te herhalen. Of dat ik het pas lees als het topic al 10 pagina's verder is en het topic een hele andere wending heeft gekregen. Dan heeft het voor mijn gevoel ook niet altijd zin om te reageren op de originele post.

Maar toch zet zo'n topic als dit wel weer even aan het denken. Wat kan ik zelf bijdragen aan het forum waar ik wel heel graag kom en wat ik ook elke dag aan heb staan. Want zonder genoeg schrijvers en leven in de brouwerij zal het niet kunnen blijven bestaan op den duur.

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | Volgende


Reageren op Wat ik me afvraag... (leden)
Naam
Bericht