Menu
 

Topic:

Wat ik me afvraag... (leden)

Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 14-04-2015 16:45:58
Zo nu en dan zie ik een voorsteltopic van een nieuw lid voorbij komen. Maar ligt het nu aan mij of zijn we gewoon altijd met dezelfde kliek leden die er jaren terug ook al was en is het een komen en gaan van nieuwe leden? Wie is er de laatste 2 jaar bijgekomen en schrijft/leest echt actief mee?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | Volgende
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Kaatje  schreef op: 15-04-2015 21:44:58
Debbel wil nu toch wel graag reageren, ik vind het namelijk heel vervelend dat je je nu zo voelt.
ik heb dat namelijk helemaal niet bij jou. je geeft je mening en stoor me er niet aan. 
ik vind ook wel dat je dat meestal goed doet. Daarnaast heb je laten zien dat je hart op de goede plek zit met je oog adviezen en je kortingsbonnen. 
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Jo  schreef op: 15-04-2015 21:45:31
Ik heb altijd geleerd van mijn vader: de grootste schreeuwerds zijn eigenlijk zelf heel onzeker, met hun "grote mond" overbluffen ze mensen en valt hun eigen onzekerheid niet op (dat slaat overigens op niemand persoonlijk hoor!)

Debbel, jij had bij mij een tijdje geleden ook gereageerd dat ik dacht van HUH? Maar na ik dat had aangegeven had je uitgelegd hoe je het bedoelde en voelde het weer prima.
Je bent gewoon direct en wind er geen doekjes om, mijn manier is het niet, maar jou manier wel, dat is voor mij prima.
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Minou  schreef op: 15-04-2015 21:50:22
Ik heb dat gevoel helemaal niet bij debbel zo'n schat en lief, spreek uit ervaring


soms zou ik willen dat ik wat directer was, ben een softie op dat gebied

net als debby, kan ook zo heerlijk direct zijn  



 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Jolanda1974  schreef op: 15-04-2015 21:54:09
We hebben allemaal onze eigen stijl qua. schrijven en reageren. Waarom voelen sommige zich dan "aangevallen". Ik snap dat werkelijk echt niet. De 1 drukt zich nu eenmaal sxpliciter uit dan een ander. Persoonlijk hou ik meer van recht voor zijn raap dan er omheen blijven draaien. Het blijft altijd geschreven tekst en de lezer bepaald de toon van de tekst. Dus in mijn ogen ligt het 9 van de 10x aan de lezer dan aan de schrijver hoe de tekst gelezen wordt. Buiten de persoonlijke aanvallen natuurlijk.

Waar ik mij dan wel weer aan erger is dat et nu topics geopend worden naar aanleiding van dit topic en dit ook benoemd wordt in het topic. Dat ze het anders niet gedurft zoouden hebben. Dat is voor mij juist een reden om niet te reageren.
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 15-04-2015 21:54:26
Haha, jullie willen iets aan elkaar overbrengen maar jullie maken je het meest druk om hoe dit op jezelf overkomt. Komop dames!
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Samira  schreef op: 15-04-2015 21:55:35
Ik heb bij Debbel ook wel eens dat ik denk van ho, dat kan wel wat minder. Maar bedreigend? Nee.
Soms wat meer rekening houden met de gevoelens van een ander en misschien dan ook wat minder direct reageren kan nooit kwaad natuurlijk. Maar om nou te zeggen dat andere forummers reden zijn dat ik minder reageer de laatste tijd is absoluut niet zo. Het zijn gewoon de omstandigheden in mijn leven op dit moment waarbij je even erg veel aan je hoofd hebt.

Debby kan dat inderdaad ook erg goed Minou
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Belske  schreef op: 15-04-2015 21:57:15
Debbel is niet de reden dat ik zo weinig post, het heeft bij mij meer te maken met het feit dat mijn kinderen nu allebei in de puberteit zitten. Ik vind nog weinig aansluiting hier. Bovendien heb ik mezelf in het verleden al meer dan eens de topic killer gevoeld. Na mijn post leek het dan alsof alleen de wind nog maar over de vlakte raasde, er kwamen geen reacties meer. En dat is meer dan eens gebeurd. Het kan natuurlijk ook aan mijn perceptie van de zaken liggen, dat acht ik zeer goed mogelijk.

Bij mensen die heel overtuigend voor hun mening uitkomen, voel ik me sneller bezwaard om te reageren. Sommigen (en daar reken ik Debbel bij) zijn zo goed met het verwoorden van hun standpunt en volharden zo in het verdedigen daarvan dat dit voor mij PERSOONLIJK ontmoedigend werkt. Misschien heeft dit ook te maken met het verschil tussen Vlamingen en Nederlanders. Nederland heeft een uitgesproken discussiecultuur, Vlaanderen kent dit veel minder. Hoewel ik het product ben van een moeder met een Nederlandse achtergrond en een Vlaamse vader, vrees ik dat die Vlaamse aard het meest doorkomt bij mij.

Ik ervaar ook het bestaan van een echte in-crowd hier, in sommige topics wordt er vaak wat over en weer gedold, inside jokes worden uitgewisseld. Dat mag, want het is natuurlijk heel fijn om samen lol te maken. Maar als buitenstaander val je dan stil. Tja, no biggie, maar als dat vaker gebeurt, dan ga je vanzelf minder posten.

In het verleden heb ik zelfs wel eens een topic geopend, waar ik dan de info waar ik naar vroeg snel en vlot kreeg. Ook toen ik een keer worstelde met een vervelend privé-probleem, heb ik anoniem een topic geopend. Daar heb ik toen stof tot nadenken gekregen en ben ik tot een aantal inzichten gekomen. Geweldig, dat zoiets op deze manier kan. Ik weet allang niet meer wie er toen allemaal reageerde, maar ik was er echt mee geholpen.

Voor mij hoeft niemand zijn mond te houden of weg te blijven, maar het is voor ieder van ons goed om ons eens af te vragen of we nu echt perse dat laatste woord moeten hebben.
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Jolanda1974  schreef op: 15-04-2015 21:58:06
Hoe bedoel je Sis?? Je wilde meer leven op ML, dat is er nu is het weer niet goed.. Wat wil je nu?
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Minou  schreef op: 15-04-2015 22:07:16
Een vette rel ofzo
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Mv5  schreef op: 15-04-2015 22:10:19
Ik denk persoonlijk niet dat het nodig is om je aangevallen te voelen. Ik heb zelf het idee dat iedereen hier met de beste bedoelingen post, zonder de intentie mensen te kwetsen. En ja, als je mensen om hun mening vraagt, dan kan het ook zijn dat je het daar niet mee eens bent. Als je dat niet wilt horen, dan moet je daar ook niet om vragen. En ja, sommige mensen reageren heel direct, soms een beetje fel, maar dat is hun stijl en ik vind niet dat daar wat mis mee is. Je kunt je wel aangevallen voelen door iedereen die een mening geeft waar je het niet mee eens bent, maar is dat in real life dan ook zo? Ik kan me niet voorstellen dat je kring in het dagelijks leven allemaal mensen zijn die het altijd met je eens zijn. Je hoeft het ook niet met iedereen eens te zijn, maar je kunt wel ieders mening en schrijfstijl respecteren. Je hoeft ook niet met alle meningen iets te doen. Soms lijkt iets in eerste instantie best fel, maar geeft het wel te denken en ben ik achteraf blij met die reactie.
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Smvn&d  schreef op: 15-04-2015 22:11:43
nou dat het weer gelijk allemaal zo persoonlijk gemaakt moet worden, eigenlijk komt het er op neer dat vrijwel iedereen alles eigenlijk best persoonlijk op pakt.. Dat is wel jammer. 
Al snap ik sommige dingen nu wel wat meer denk ik.

En debbel, sorry mop, maar jij voelt je ook heel snel aangevallen en kan dan behoorlijk door draven.
Maar bedreigend? Nee absoluut niet, ik denk ook eigenlijk niet dat Innie bedreigend bedoeld in de context dat wij bedreigend zien.. 
De eerste die hier iemand bedreigt krijgt vliegles.
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Minou  schreef op: 15-04-2015 22:13:04
Heb altijd al eens willen zweefvliegen
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Debby1977  schreef op: 15-04-2015 22:14:50
Ik kan er ook weleens iets uitflappen waarvan ik achteraf vind dat ik dat best anders had mogen zeggen. Ik reageer altijd erg instinctief en bedenk me dan pas achteraf hoe dat bij de ander over komt. Ik probeer er tegenwoordig wat meer op te letten maar soms val ik weer terug. 😁😁😁
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Smvn&d  schreef op: 15-04-2015 22:15:51
oh en innie komt uit belgie toch... daar gebruiken ze wel meer woorden waarvan wij denken huh????? 
dus ik denk dat ze wat anders bedoeld 
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Minou  schreef op: 15-04-2015 22:16:44
Ik vind dat een lief taaltje veel zachter.


 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Smvn&d  schreef op: 15-04-2015 22:17:43
dat heb ik ook deb, soms ben ik gewoon onwijs lomp, soms typ ik iets haastig en denk ik dus helemaal niet na over hoe ik het schrijf, en soms ben ik gewoon super sago door veel teveel pijn en reageer ik gewoon achterlijk..

Ben nu ook sago en zit me alweer te irriteren  Dus dan probeer ik maar gewoon niks te zeggen haha
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Deborah Mv..  schreef op: 15-04-2015 22:19:43
Ik weet wel wat rel onderwerpen?!

 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Samira  schreef op: 15-04-2015 22:21:02

Quote Smvn&d:
Ben nu ook sago en zit me alweer te irriteren  Dus dan probeer ik maar gewoon niks te zeggen haha



Doe dat dan ook niet!
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 15-04-2015 22:22:28
Als je zelf duidelijk en bondig je mening kan geven moet je ook kunnen incasseren dat iemand eens zijn mening over jou geeft, en dan iets doen met die opmerking. iplv. de nadruk erop te leggen wat een opmerking met JOU doet, kan je je ook inleven in een ander. En tja, als beiden het dan over zichzelf hebben dan gaat het langs elkaar heen. Het is van beide kanten goed bedoeld, alleen verkeerd opgevat.
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Belske  schreef op: 15-04-2015 22:22:32

Quote Minou:
Ik vind dat een lief taaltje veel zachter.


Bij mij komt een opmerking over de Vlaamse taal altijd over als niet serieus genomen worden.
Ik ben niet perse zachter of liever omdat ik Vlaams spreek.

Maar Sis heeft een punt waar ze zegt dat dat "bedreigend" anders bedoeld werd.
Ik denk dat Innie ook eerder geïntimideerd bedoelt dan bedreigd in de zin van "ik weet waar je huis woont"
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Jolanda1974  schreef op: 15-04-2015 22:22:53
Misschien is een cursus Belgisch dan iets voor Debbel :lol

Nee even zonder dollen. Ik begrijp Debbel heel goed in deze. Ze wordt met naam en toenaam genoemd in dit topic als voorbeeld en er wordt bij gezegd dat er mensen zijn die daarom niet of nauwelijks reageren.

Debby haalde bijv. een stukje aan over schrijffouten en zonder mijn naam te noemen wist ik dat ze mij bedoelde

 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Smvn&d  schreef op: 15-04-2015 22:23:37
Doe ik ook niet

Probeer te begrijpen hoe een topic waarin iedereen heel positief is ineens kan omslaan in iets negatiefs
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 15-04-2015 22:24:04
Maar goed, dit topic neigt er ook naar dat de vaste leden het topic overnemen en de anderen niet meer reageren
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Debby1977  schreef op: 15-04-2015 22:25:06
Ja klopt Jolanda
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Smvn&d  schreef op: 15-04-2015 22:26:58
Maar als je geen naam noemt krijg je weer de afdeling je bedoeld mij zeker

Tis toch juist positief dat mensen iets uitspreken. Kan er alleen maar leuker op worden. Ik word ook een paar keer genoemd. Debby ook.
En er word niks ergs gezegd. Gewoon hoe andere iets zien en voelen.
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Debbel79  schreef op: 15-04-2015 22:27:46

Quote Smvn&d:
nou dat het weer gelijk allemaal zo persoonlijk gemaakt moet worden, eigenlijk komt het er op neer dat vrijwel iedereen alles eigenlijk best persoonlijk op pakt.. Dat is wel jammer. 
Al snap ik sommige dingen nu wel wat meer denk ik.

En debbel, sorry mop, maar jij voelt je ook heel snel aangevallen en kan dan behoorlijk door draven.
Maar bedreigend? Nee absoluut niet, ik denk ook eigenlijk niet dat Innie bedreigend bedoeld in de context dat wij bedreigend zien.. 
De eerste die hier iemand bedreigt krijgt vliegles.



normaal gesproken ben ik heel goed in staat om in alles het positieve te zien. dat is mijn instelling en zelfs mijn levensmotto.
ik zie in alles en iedereen wel wat positiefs, of ik probeer iets naar het positieve om te buigen.iets kan nog zo somber eruit zien, maar ik probeer in alles een levensles te zien, en probeer uit de meest baggere shit nog wat positiefs te halen.
daar sta ik om bekend in real live. ik heb zat dingen meegemaakt waarvan veel mensen in een hoekje gaan zitten kniezen, maar dat zul je mij nooit zien doen.

je kan het ook omdraaien.. er zijn helaas ook mensen die in alles juist wel wat negatiefs zien.hoe goed bedoeld iemand dan ook iets post, er kan altijd wel een negatieve draai aangegeven worden.  en dat vind ik gewoon jammer.

en sorry... in het stukje van innie kan ik niks anders naar voren halen dat dan ze mij ervan beschuldigd dat ik bedreigend over zou komen. en dan ook echt in de "bedreigend" zoals die genoemd wordt. ik heb het nog een paar keer gelezen maar ik kan er niks anders van maken.
maar.... ook daar ga ik dan weer proberen het positieve uit te halen.
dus als blijkt dat er veel meer mensen mij bedriegend over vinden komen, dan hoor ik dat graag.
en ook graag waarom en wat ik precies gezegd heb waarmee ik dreig. dan weet ik waar ik op moet letten.
want nogmaals... ik ben in shock dat dit gezegd wordt. (en ja, dat trek ik me dan persoonlijk aan, maar volgens mij is dat in deze in mijn ogen best ernstige beschuldiging niet zo heel raar?)






 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Debby1977  schreef op: 15-04-2015 22:29:25
Ik heb wel wat positiefs.....heb een onwijs leuke Batavus fiets voor Iris gescoord op mp voor maar 50 euro! Ding ziet er nog hartstikke mooi uit. Ben helemaal blij
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Debbel79  schreef op: 15-04-2015 22:32:32
 tegelijk gepost met de laatste posts,
bedreigend kan idd ook nog intimiderend betekenen.. maar ook dat is mijn intensie zeker niet met mijn topics/reacties/

ennuh vlaamse les voor debbel??
hou op!! ik heb net en cursus oogmeting in het chinees gehad!! ben er klaar mee whahahah!!!



 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 15-04-2015 22:33:08
En nu doe je het weer, jij kan gewoon geen antwoord geven waarin je jezelf niet naar voren haalt. Als je gewoon had gezegd goh, vervelend voor je Innie, dat is niet mijn  bedoeling dan was het kaar geweest....
 
Quote
RE: Wat ik me afvraag... (leden)
Samira  schreef op: 15-04-2015 22:33:30

Quote Debby1977:
Ik heb wel wat positiefs.....heb een onwijs leuke Batavus fiets voor Iris gescoord op mp voor maar 50 euro! Ding ziet er nog hartstikke mooi uit. Ben helemaal blij




Fijn! Maarre is Iris er ook blij mee? 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | Volgende


Reageren op Wat ik me afvraag... (leden)
Naam
Bericht