Menu
 

Topic:

Dit vind ik nou zo eng...

Debbel79  schreef op: 28-01-2015 18:13:57
Dit is precies wat ik nu zo eng vind aan die strenge geloofs overtuigingen.
Waar ligt de grens van het gezinde verstand of de hersenspoeling.
Zal wel half ML over me heen krijgen. Ik heb al zo vaak gezegd dat ik dat uber strenge naar een sekte vind neigen.
Doodeng vind ik het. Vooral als ik dit dan weer lees... Brrr


WINTERSWIJK - De christelijke geloofsgemeenschap River of Glory heeft vorig jaar enige tijd een kind verborgen gehouden op een camping in Lauwersoog. Dat meldt RTV Noord. Het gaat om een meisje van drie, dat door een vrouw (36) uit Winterswijk onder haar hoede was genomen.
De rechter had bepaald dat het kind uit huis geplaatst moest worden. De politie kwam er al snel achter waar het meisje was. Op 13 oktober gingen vier agenten naar de camping om haar op te halen.
Agent gebeten
De vrouw uit Winterswijk weigerde mee te werken en verzette zich. Daarbij beet ze één van de agenten in de arm. De rechtbank in Groningen veroordeelde de vrouw hiervoor woensdag tot een taakstraf van veertig uur, waarvan de helft voorwaardelijk.
De agent was eerst bang voor infectiegevaar, maar het bleek uiteindelijk bij een blauwe plek te blijven. 'De verdachte vindt dat de soevereiniteit bij God ligt en dat zij zich daarom niet aan wetten hoeft te houden', aldus de rechter.
Omdat de vrouw al vaker was veroordeeld voor agressie tegen de politie, legde de rechter een taakstraf op. De officier van justitie had een geldboete geëist.
Hersenspoelen
Sjoukje Drenth Bruintjes behandelde als exitcounseler verschillende leden van River of Glory. Ze zegt dat de geloofsgemeenschap een sekte is. Volgens Drenth Bruintjes worden leden gehersenspoeld. Ook moeten leden het contact met de familie verbreken.
Reactie River of Glory
River of Glory herkent zich niet in het verhaal. Volgens een woordvoerder is het meisje niet bewust weggehouden bij de politie en was er op Lauwersoog een festival waar leden van River of Glory bij waren.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Boterbloem  schreef op: 28-01-2015 18:18:06
Vind dit soort dingen ook doodeng hoor.
Hoe komen mensen erop dat ze dit zouden mogen doen!
Vind het tevens moeilijk dat hier enkel een taakstraf voor gegeven wordt...
Die heeft minimaal behandeling nodig.
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Boterbloem  schreef op: 28-01-2015 18:18:07
Vind dit soort dingen ook doodeng hoor.
Hoe komen mensen erop dat ze dit zouden mogen doen!
Vind het tevens moeilijk dat hier enkel een taakstraf voor gegeven wordt...
Die heeft minimaal behandeling nodig.
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Debbel79  schreef op: 28-01-2015 18:23:46
Dat denk ik ook bloem. Kippenvel krijg ik er van.

Maar wanneer is het bij hun misgegaan denk ik dan. Ik vind al snel dat mensen doorslaan in het geloof. Maar wanneer is dat zo? Waar ligt die grens? Wie bepaald die grens?

Lastig vind ik dat.
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
M&j  schreef op: 28-01-2015 18:39:48
Is ook eng hoor, als mensen denken de wet te mogen negeren uit naam van God, Allah of wie dan ook. Voor mij ligt daar de grens, iemand moet zich aan de wetten van een land houden.
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Blauwtje  schreef op: 28-01-2015 18:45:45
Ik ben niet geleuvig maar denk dat er duidelijk mensen zijn die het beste uit het geloof halen, en mensen die het slechtste eruit halen.
Deze persoon is dus overduidelijk gestoord.
Sektes zijn doodeng. Letterlijk..
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Onsjanneke  schreef op: 28-01-2015 19:43:32
Dit heeft niks met geloof te maken volgens mij.

Zo iemand is gewoon gestoord en gebruikt het geloof als dekmantel voor haar waanzin.
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Cir  schreef op: 28-01-2015 20:37:40
Het enge vind ik dat zo'n iemand niet door heeft hoe ziek zijn/haar eigen gedachten zijn.
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Boterbloem  schreef op: 28-01-2015 20:41:51
Waar ligt de grens inderdaad, want ik denk dat er ook mensen zullen zijn die vinden dat ik te ver ga met het geloof.

En de overheid gehoorzamen is ook een ingewikkeld punt, want stel je zou in China wonen, en je krijgt meerdere kinderen. Of je woont in een land die jou verplicht te geloven. De overheid kan hier ook wel zo veranderen dat het heel moeilijk wordt om je geloof te behouden. Kijk manar naar overtuigingen die niet meer mogen omdat de overheid vind dat bepaalde dingen wel moeten kunnen. 
Dan wordt het heel lastig hoor! Want dan moet je het geloof aanpassen, maar dat betekend dat je tegen God zegt dat Hij zich er ook maar even aan moet onderwerpen (stel je voor dat God echt bestaat, belachelijk idee dan eigenlijk).

Zelf zie ik voor Nederland geen reden om tegen de overheid in te gaan. Zou ik bij een christelijk iets werken en de overheid vind dat ik bepaalde dingen moet toelaten dan zou ik het christelijke ding (school, hulpverlening of wat dan ook) opdoeken zodat ik niet tegen God in zou gaan. Maar eerlijk is eerlijk: voor mij geldt wat God wil, niet wat de overheid wil. 
in de ogen van sommigen kan het heel normaal of zelfs eerlijk lijekn en dat begrijp ik helemaal (wat de overheid verwacht) maar dan kijk je ook amar met een bepaalde visie.
Tegelijkertijd zou ik ook niet ene verplichte christelijke samenleving willen waarbij zij bepalen wat anderen allemaal wel en niet zouden willen (zelfde idee) omdat ik geloof dat die keuzevrijheid zo belangrijk is.
(maar die keuzevrijheid zit hem voor mij dus ook in het onderwijs en dat je dat volgens mij eigen geloof mag vormgeven, of hulpverlening of wat dan ook)

Maar in de bijbel staat ook dat we de overheid hebben te gehoorzamen, hele contexten erbij natuurlijk maar ik geloof niet dat er momenteel ook maar iets in Nederland speelt wat ik bijbels zou kunnen onderbouwen waar je tegenin moet gaan of waarbij je de overheid moet negeren.
Wat zeker onbijbels is, is agressie tegen de politie of tegen wie dan ook. Heeft niets met het christelijk geloof te maken. Sterker nog, Jezus zegt: als iemand je op de wang slaat, keer hem dan ook de ander toe. Niet dat je je in elkaar hoeft te slaan, maar maakt zeker duidelijk dat je niet met agressie reageert.
Sterker nog, Jezus zegt: iedereen kan van zijn vrienden houden, maar ik zeg jullie: Heb je vijanden lief. Die heb je niet lief door ze te slaan ;-)

Ik geloof ook niet dat dit iets met het christelijk geloof te maken heeft, weer misbruik maken van. Maar vind het wel eng. Omdat ook hier een overtuiging wordt gepakt en er enge dingen gebeuren. Ken de 'sekte' niet (weet ook niet of het echt een sekte is of dat het in de volksmond zo heet). 
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Mvl&d  schreef op: 29-01-2015 09:39:44
Ik vind niet alleen dit soort op geloof gebaseerde sektes eng maar ook bijvoorbeeld Landmark. Wat een organisatie is waar 'je het beste uit jezelf haalt'. Maar waar je vooral heelveel geld betaalt voor seminars en je familie en vrienden moet overtuigen er ook bij te komen. Ik heb van dichtbij meegemaakt hoe een behoorlijk intelligente vriend van mij er in verstrikt raakte (vanwege zijn nieuwe vriendin) maar gelukkig op tijd eruit wist te stappen. (en de vriendin maakte het ook gelijk uit - ze vond hem zwak)

Alles waar 'te' voor staat is gewoon niet goed. En zo gauw je anderen moet overtuigen/overhalen zich ook aan te sluiten, moet breken met mensen die niet hetzelfde denken, fors geld moet betalen voor bijeenkomsten en dingen moet doen die zijn opgelegd door 'hogere machten' - dan moet er een enorme alarmbel in je hoofd af gaan! Maar ik denk dat dat wel iets is wat je bij je opvoeding moet mee krijgen.
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Mv5  schreef op: 29-01-2015 09:41:21
leven die nog in de middeleeuwen ofzo? volgens mij is toen al de scheiding tussen kerk en staat voltrokken.
de wet aan je laars lappen omdat god dat volgens jou anders wil? duidelijk rijp voor een enkeltje instelling zou ik zeggen.
een geloof hebben is niks mis mee, maar als je daar zo ver in doorslaat is het echt niet meer gezond.
voor mij ligt de grens van geloof belijden bij dat anderen er geen last van hebben. en dat is hier duidelijk wel het geval.
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Myself  schreef op: 29-01-2015 09:50:39
Ik denk dat het probleem er vooral inzit hoe mensen ermee omgaan, hoe ze het soms gebruiken voor iets.

Zo hadden wij laatst ook een situatie aan de hand.
Kennissen wilden verhuizen omwille van hun kinderen, die in de nieuwe woonplaats meer contacten zouden hebben via school en kerk.
Nou, op zich is dat toch een hele logische reden toch?
Niets op aan te merken eigenlijk.

Maar hoe ze daarmee om gingen, hoe alle troeven op de nieuwe woonplaats ingezet werden, hoe onbelangrijk de eerdere contacten ineens werden, dat vond ik dan weer eng.
Want wat gooiden ze ineens hun oude schoenen met een grote vaart weg, terwijl ze de nieuwe zelfs nog moeten passen.

En ik weet dat ik hun manier van omgaan moet dingen ook wel deels moet verklaren door het niveau wat in dit geval de man heeft, maar juist door het geloof wegen zijn beslissingen zwaarder dan die van haar.
Maar als ik dan zie hoe ze mensen keihard laten vallen, niet eens het fatsoen nemen om gedag te zeggen, tja dan noem ik dat eng. Voor hun is nu de nieuwe gemeente waar ze bij horen alles, daar draait alles om, alle contacten uit het oude opgebouwde leven lijken ze los te willen laten.
Een keuze van hun waar ze alle recht toe hebben, maar ik blijf het maar onbegrijpelijk en eng vinden .
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Nerise  schreef op: 29-01-2015 11:45:00
Ik vind het altijd apart dat gelovigen een god wel almachtig achten, maar het zich niet kunnen voorstellen dat hij de moderne maatschappij en de wetten aankan (of jouw persoonlijke reactie daarop). Als je gelooft dat er een god is, dan volgt daar toch ook uit dat hij een hand heeft gehad in de ontwikkelingen? Dat hij dynamisch is en niet statisch, en dat jij dus ook niet statisch hoeft te zijn?
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Ma Dalton  schreef op: 29-01-2015 11:52:10
Ik geloof dat god alles aankan.
maar juist omdat hij geen robotjes heeft geschapen en mensen wetten maken.. Zouden er situaties kunnen zijn waar je je niet aan mensen wetten hoeft te houden. En jij ook. De meeste mensen noemen dat zaken die ze niet met hun geweten kunnen laten overeenstemmen. Wetten van een bezetter bijvoorbeeld. of wetgeving die demokratisch tot stand gekomen is maar waar je toch niet achter kunt staan. Vervolging van homo's in sommige Afrikaanse staten bijv. Of het ongelooflijk laat aborteren van babies in een 1 kind beleid.

voor mij is het afwijzen van alle menselijke wetten gewoon absurd en ik denk dat in het geval van hierboven er bij die mensen ook een draadje los is.
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Boterbloem  schreef op: 29-01-2015 12:41:32

Quote :
leven die nog in de middeleeuwen ofzo? volgens mij is toen al de scheiding tussen kerk en staat voltrokken.
de wet aan je laars lappen omdat god dat volgens jou anders wil? duidelijk rijp voor een enkeltje instelling zou ik zeggen.
een geloof hebben is niks mis mee, maar als je daar zo ver in doorslaat is het echt niet meer gezond.
voor mij ligt de grens van geloof belijden bij dat anderen er geen last van hebben. en dat is hier duidelijk wel het geval.



Bekijk het eens vanuit de andere kant,

anderen moeten er geen last van hebben, maar heb je wel door hoevaak gelovigen last hebben van de mensen die niet geloven? Omdat die hun wil willen opleggen?

Tot nu toe maak ik vaker mee dat anderen mij hun wil willen opleggen via hogerhand dan andersom. Van mij mag je ongelovig zijn en leven zoals je wilt. Maar ik mag soms mijn mening niet hebben want mensen hebben er last van... Vind dat best egoistisch.

Daarbij is voor een gelovige het totaal anders. Dat kun je niet enkel vanuit je eigen overtuiging gaan kijke nen daaruit oordelen. Want voor mij bestaat er helemaal geen leven zonder God, dus kan ik Hem niet loskoppelen van wat ik doe en denk...
Dan zou ik moeten doen wat jij vindt dat goed is, maar leg jij mij weer wat op.

Geloven kun je anderen niet opleggen. Je partner niet, je kinderne niet, je buren niet. Is ook helemaal niet nodig. Net zo goed als dat het andersom niet nodig is, dat mensen mij hun overtuiging gaan opleggen en dat ik mij moet houden aan wat zij vinden dat juist is.
Je moet leven naar de overtuiging die JIJ hebt.


 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Boterbloem  schreef op: 29-01-2015 12:43:13

Quote Nerise:
Ik vind het altijd apart dat gelovigen een god wel almachtig achten, maar het zich niet kunnen voorstellen dat hij de moderne maatschappij en de wetten aankan (of jouw persoonlijke reactie daarop). Als je gelooft dat er een god is, dan volgt daar toch ook uit dat hij een hand heeft gehad in de ontwikkelingen? Dat hij dynamisch is en niet statisch, en dat jij dus ook niet statisch hoeft te zijn?



Dat volgt er zeker niet automatisch is, heel zeker niet
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Mrtj  schreef op: 29-01-2015 12:52:48
Ja, ik vind zoiets ook eng. Maar dit zijn (denk ik, hoop ik) enkelingen.

Ik vind eigenlijk onze hele saenleving steeds een beetje enger worden.
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Nerise  schreef op: 29-01-2015 12:59:56

Quote Boterbloem:
[...]

Bekijk het eens vanuit de andere kant,

anderen moeten er geen last van hebben, maar heb je wel door hoevaak gelovigen last hebben van de mensen die niet geloven? Omdat die hun wil willen opleggen?





Noem eens een concreet geval - en jouw ideale oplossing? En of die oplossing voor *iedereen*  goed is?

Ik kan me er niet zoveel bij voorstellen dat je heel erg vaak wordt beperkt in je geloof. Binnenshuis mag iederee geloven wat hij wil. Wat mag je nu niet meer buitenshuis dan? 


 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Mv5  schreef op: 29-01-2015 13:15:54

Quote Boterbloem:
[...]

Bekijk het eens vanuit de andere kant,

anderen moeten er geen last van hebben, maar heb je wel door hoevaak gelovigen last hebben van de mensen die niet geloven? Omdat die hun wil willen opleggen?

Tot nu toe maak ik vaker mee dat anderen mij hun wil willen opleggen via hogerhand dan andersom. Van mij mag je ongelovig zijn en leven zoals je wilt. Maar ik mag soms mijn mening niet hebben want mensen hebben er last van... Vind dat best egoistisch.

Daarbij is voor een gelovige het totaal anders. Dat kun je niet enkel vanuit je eigen overtuiging gaan kijke nen daaruit oordelen. Want voor mij bestaat er helemaal geen leven zonder God, dus kan ik Hem niet loskoppelen van wat ik doe en denk...
Dan zou ik moeten doen wat jij vindt dat goed is, maar leg jij mij weer wat op.

Geloven kun je anderen niet opleggen. Je partner niet, je kinderne niet, je buren niet. Is ook helemaal niet nodig. Net zo goed als dat het andersom niet nodig is, dat mensen mij hun overtuiging gaan opleggen en dat ik mij moet houden aan wat zij vinden dat juist is.
Je moet leven naar de overtuiging die JIJ hebt.




Nogmaals, ik heb niks tegen geloven en ik vind dat helemaal prima en ik vind ook niet dat ongelovigen hun wil op moeten leggen aan gelovigen of andersom, maar geloven kan in mijn ogen prima samen gaan met normaal gedrag.
Er zijn in Nederland nu eenmaal algemeen geldende wetten en regels opgesteld in het belang van iedereen en daar dient iedereen zich dus ook aan te houden. Op het moment dat je agressief gedrag vertoont naar hulpverleners toe omdat jij vindt dat alleen God het recht heeft in te grijpen, dan hebben anderen er last van dat je zo extreem gelovig bent. Dat bedoelde ik met last hebben van. Geloof mag nooit een reden zijn voor geweld of agressie.

 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Boterbloem  schreef op: 29-01-2015 13:44:03

Quote Nerise:
[...]

Noem eens een concreet geval - en jouw ideale oplossing? En of die oplossing voor *iedereen*  goed is?

Ik kan me er niet zoveel bij voorstellen dat je heel erg vaak wordt beperkt in je geloof. Binnenshuis mag iederee geloven wat hij wil. Wat mag je nu niet meer buitenshuis dan? 



Heel verhaal geschreven, maar weer weggehaald. Dan krijg je weer een eindeloze discussie over mensen die vinden dat ze neutraal zijn en hun mening daarom wel door mogen drukken en dat die van de ander slechter is.
Ik noem alleen het voorbeeld, maar ga er verder niet over discussieren:

Bijvoorbeeld PRAKTISERENDE homo's waarvan niet christenen vinden dat die op een christelijke school les moeten mogen geven waardoor ze verplichten dat die christenen schijnheilig te werk moeten gaan.
Of dat ze verplichten dat je praktiserende homo's ook moet trouwen als je er niet achter staat (voor mij hetzelfde idee als dat je iemand moet trouwen waarbij je weet dat het fout zit tussen die mensen, totaal tegen alles in waar jij voor staat) als ambtenaar van de burgelijke staan en je hier geen keuze meer in hebt,.

Ze noemen het neutraal en vinden dat het onder die noemer verplicht mag worden, maar feitelijk dring je je eigen 'neutrale' mening op.

Voor de christen is dit zeker niet goed, al vinden mensen die niet christelijk zijn het vaak wel voor iedereen goed, en beslissen ze dat het voor mij of anderen ook perse het goede zou zijn, zo overtuigd zijn ze vaak van wat zij vinden wat wel en niet goed vinden.

Ik vind het jammer als andermans mening daarmee ontnomen wordt.


 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Boterbloem  schreef op: 29-01-2015 13:46:37

Quote mv5:
[...]

Nogmaals, ik heb niks tegen geloven en ik vind dat helemaal prima en ik vind ook niet dat ongelovigen hun wil op moeten leggen aan gelovigen of andersom, maar geloven kan in mijn ogen prima samen gaan met normaal gedrag.
Er zijn in Nederland nu eenmaal algemeen geldende wetten en regels opgesteld in het belang van iedereen en daar dient iedereen zich dus ook aan te houden. Op het moment dat je agressief gedrag vertoont naar hulpverleners toe omdat jij vindt dat alleen God het recht heeft in te grijpen, dan hebben anderen er last van dat je zo extreem gelovig bent. Dat bedoelde ik met last hebben van. Geloof mag nooit een reden zijn voor geweld of agressie.


Daarin ben ik het met je eens hoor. Dit kun je bijbels gezien ook niet uitleggen wat zij hier deed. Dit gaat er tegenin. 
En ik vind dat je zeker naar een overheid moet luisteren (tenzij deze extreem tegen het geloof ingaan, dat dan weer wel, neem bijvoorbeeld dat de Islam aan de macht komt en ze verplichten mij dingen van hun geloof, dat zou ik echt weigeren, dan liever de gevangenis in en dat meen ik serieus).

Je kunt ook kiezen dingen niet meer te doen. Stoppen met een christelijke school bijvoorbeeld als de buitenwereld verwacht dat je dingen gaat laten zien die niet stroken met je overtuiging.
Of geen ambtenaar van de burgelijke stand meer zijn als het tegen je geloof ingaat.
Er zijn wel meer beroepen die ik om mijn geloof niet snel zou kiezen. Die keuze heb ik hier gewoon.

 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Jen9  schreef op: 29-01-2015 23:12:11
Als die mening ongevraagd is heb ik er idd soms wel moeite mee Boterbloem... dat bord Jezus redt.. of die borden tegen t vloeken... tsjongejonge.. dat bepaal ik zelf wel... En mijn schoonouders die lopen te mieren dat we ze na de dood niet meer tegen komen (een heel goede reden om niet te gelove whahaa).

Maar ik zal nooit uit mezelf mijn atheistische overtuiging proberen over te brengen.. waarom?

In een overheidsfunctie vind ik trouwens geloof niet passen, ik ben dan ook tegen christelijke scholen en ambtenaren die dit uitdragen... uberhaupt. Maar goed, ze vragen t mij niet ;-)

Ik vind trouwens dat een ambtenaar ook 2 mensen moet trouwen waarvan ze vindt dat ze niet bij elkaar passen.. gaat haar niks aan....
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Israel Immanuel  schreef op: 02-02-2015 18:47:54

Beste allemaal,


 


Mijn naam is Israel Immanuel ik ben de vader van het meisje waar het om gaat in dit krantenartikel. Ik was met mijn Dochter (3,5 jaar oud!!!) en haar oppas in de binnenspeeltuin in groningen, toen 8 politiemensen binnen kwamen stormen om mijn Kostbare Dochterje BRUUT uit de handen van haar oppas te rukken. Deze jonge vrouw is al onze oppas sinds de geboorte van mijn Dochtertje, we kennen haar door en door. Ze houdt onnoemelijk veel van ons Dochtertje en wist niet wat haar overkwam! Echt, dit meemaken is gruwelijk! En nee, het is niet goed wat ze gedaan heeft. En ook niet de Weg van Christus, alhoewel Hij ook in de Tempel de geldwisselaars er met zwepen uitjoeg! Hij komt namelijk op voor onschuld en Heiligheid! Onze oppas heeft het geweten, ze is daarna bruut door de agenten mishandelt, ze hebben haar onnodig verschillende knietjes tegen haar hoofd gegeven toen ze achteruit gebukt en geboeid de trap af werd 'geleid', bij elke trede kreeg ze een knietje tegen haar voorhoofd, tot aan een hersenschudding toe. Daarnaast hebben ze aanhoudend de handboeien over haar polsen gehaald. De huisarts die rapport opmaakte noemde het geweld van de politie 'zeer subtiel gedaan', dit is zelfs opgetekend in een rapport.


Op wat voor grond is mijn Dochter gekidnapt? OP GEEN Rechtvaardige grond!


Omdat de buurt waar wij tot voor kort verbleven samen met het zeer corrupte systeem in nederland een HETZE tegen ons heeft opgezet vanwege onze GeloofsOvertuigingen! Wij mogen van alles geloven, maar mogen er niet naar Handelen!


 


In nederland ben je namelijk als Christen helemaal niet vrij om exact te Leven volgens het Woord van God zoals we dat in de Bijbel vinden. Er zijn namelijk tal van wetten opgesteld, die hier rechtstreeks tegenin gaan! Zo mag je je ongeboren kind laten vermoorden, ZELFS TOT 6 MAANDEN, DUS LEVENSVATBAAR BUITEN DE BAARMOEDER!


Dit gebeurt dan ook volop in nederland, tot 40.000 MOORDEN per jaar!


Een ieder die zich VERPLICHT een ziektekostenverzerkering laat opleggen, betaald hier aan mee, ook een ieder die belasting aan deze door en door corrupte staat betaald! Geld wat voor moord en andere gruwelijkheden wordt gebruikt! Moeten we dan geen belasting meer betalen, jazeker, maar alleen als het geld Zuiver gebruikt wordt!


 


O ja, moet je vanuit het Woord van God, de overheid gehoorzamen?


Hoe moest dit dan ten tijde van het naziregime? Hier leven men in nederland nog steeds in, alleen nu is het achter de schermen en in jullie keukenkastjes: vergiftigd voedsel wat jullie aan je kinderen geven! Er worden namelijk geaborteerde babies gebruikt om de smaak- en geurstoffen te verbeteren: nestle, maggi, coca-cola, pepsi-cola, lays chips, lipton icetea, en zo veel en veel en veel meer! Mocht het je raken lees: de groten worden geOordeelt (klik link)


 


Alleen de door God aangestelde Overheid moet gehoorzaamt worden!


Deze cultuur is gebaseerd op BLOEDOFFERS!


In de vaccins zitten sinds 1992 cellen van geaborteerde embryo's,


er is wetenschappelijk aangetoond dat dit de direkte oorzaak is van hoge toename van autisme onder kinderen! En dit is nog maar een tipje van de sluier!


 


WORDT WAKKER MENSEN! HET IS WEL DUIDELIJK WAAR DIT LAND DOOR GELEID WORDT!


 


GA ZELF STAAN MENSEN IN PLAATS VAN GOEDKOPE KRITIEK TE SPUIEN!


 


De enige rede waarom mijn Kostbare Dochter van mij is gestolen is omdat wij als groep Christenen, de vinger op dit gruwelijke kwaad leggen! (gelukkig zijn we niet alleen en is er groot Ontwaken de laatste jaren in nederland en wereldwijd gaande! www.wijwordenwakker.org)


God Sprak tot ons: Ik Oordeel het land! Hij Gaf ons Psalm 9


 


 









8 Maar de HEERE zetelt voor eeuwig,


Hij heeft Zijn Troon gereedgemaakt voor het gericht.


9 Hij Zelf zal de wereld Oordelen in Gerechtigheid


en over de volken op billijke wijze Rechtspreken.


10 De HEERE is een Veilige Vesting voor de verdrukte,


een Veilige Vesting in tijden van benauwdheid.


11 Wie Uw Naam kennen, zullen op U vertrouwen,


omdat U, HEERE, niet hebt verlaten wie U zoeken.


12 Zing psalmen voor de HEERE, Die te Sion woont,


verkondig onder de volken Zijn Daden.


13 Want Hij eist vergelding voor vergoten bloed, Hij denkt daaraan,


Hij vergeet het hulpgeroep van de ellendigen niet.



 


 


God zei ons dat Zijn Hand op onze Dochter is.


Zij is Veilig. En hier wordt een gruwelijk systeem door Hem geOordeelt.


 


O ja, vermeende jeugdzorg in nederland levert ook jonge kinderen aan de pedofiele elite!


Geloof je het niet? Zie onderstaande website samengesteld door journalisten die wel de Waarheid durven spreken:


www.klokkenluideronline.is


Wie is hier nu een enge sekte????


Onze God Oordeelt dit NU, Zijn Toorn is Razende!

Hij Neemt het op voor het pure, onschuldige en Heilige!


 


Uit Liefde met Respect aan jullie gedeeld,


Israel Immanuel

 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Banana  schreef op: 02-02-2015 18:53:22
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Nina1  schreef op: 02-02-2015 19:08:05

GOEDEMORGEN DAN!!

ieder zijn mening.... ik deel die hierboven dus niet...

tja......
overigens mis ik punt 1 t.m 7....


 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Samira  schreef op: 02-02-2015 19:10:04
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Myself  schreef op: 02-02-2015 19:16:53
OMG   of mag ik dat nu eigenlijk niet zeggen
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Nina1  schreef op: 02-02-2015 19:19:47
whahaha myself...

ik wil een heleboel neerzetten maar ik laat het maar even...
ga weer op mijn handen zitten.......
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Myself  schreef op: 02-02-2015 19:23:00
Het enige wat ik verder nog weet uit te brengen is het herhalen van de topictitel

'dit vind ik nou zo eng'

 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Boterbloem  schreef op: 02-02-2015 19:32:54

Quote Jen9:
Als die mening ongevraagd is heb ik er idd soms wel moeite mee Boterbloem... dat bord Jezus redt.. of die borden tegen t vloeken... tsjongejonge.. dat bepaal ik zelf wel... En mijn schoonouders die lopen te mieren dat we ze na de dood niet meer tegen komen (een heel goede reden om niet te gelove whahaa).

Maar ik zal nooit uit mezelf mijn atheistische overtuiging proberen over te brengen.. waarom?

In een overheidsfunctie vind ik trouwens geloof niet passen, ik ben dan ook tegen christelijke scholen en ambtenaren die dit uitdragen... uberhaupt. Maar goed, ze vragen t mij niet ;-)

Ik vind trouwens dat een ambtenaar ook 2 mensen moet trouwen waarvan ze vindt dat ze niet bij elkaar passen.. gaat haar niks aan....



En toch wordt de ander dan ook een mening opgedrongen. Asl je beide moet trouwen, of als je wel reclame met sexy plaatjes mag doen maar niets over God. Werelds is oke, maar met God moet je voor je houden.

Mensen vinden dan neutraal, maar daar is ook niets neutraals aan. Voor mij is het Christendom neutraal.


Alleen vinden anderen dat onzin. En dat is het ingewikkelde. Want daardoor vinden ze dat de ander niets wordt opgedrongen, terwijl het, wat je ook doet, de ander altijd iets opgedrongen wordt. of juist afgepakt wordt.


 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Suus  schreef op: 02-02-2015 20:43:07
JZ is zo slecht nog niet
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende


Reageren op Dit vind ik nou zo eng...
Naam
Bericht