Menu
 

Topic:

Dit vind ik nou zo eng...

Debbel79  schreef op: 28-01-2015 18:13:57
Dit is precies wat ik nu zo eng vind aan die strenge geloofs overtuigingen.
Waar ligt de grens van het gezinde verstand of de hersenspoeling.
Zal wel half ML over me heen krijgen. Ik heb al zo vaak gezegd dat ik dat uber strenge naar een sekte vind neigen.
Doodeng vind ik het. Vooral als ik dit dan weer lees... Brrr


WINTERSWIJK - De christelijke geloofsgemeenschap River of Glory heeft vorig jaar enige tijd een kind verborgen gehouden op een camping in Lauwersoog. Dat meldt RTV Noord. Het gaat om een meisje van drie, dat door een vrouw (36) uit Winterswijk onder haar hoede was genomen.
De rechter had bepaald dat het kind uit huis geplaatst moest worden. De politie kwam er al snel achter waar het meisje was. Op 13 oktober gingen vier agenten naar de camping om haar op te halen.
Agent gebeten
De vrouw uit Winterswijk weigerde mee te werken en verzette zich. Daarbij beet ze één van de agenten in de arm. De rechtbank in Groningen veroordeelde de vrouw hiervoor woensdag tot een taakstraf van veertig uur, waarvan de helft voorwaardelijk.
De agent was eerst bang voor infectiegevaar, maar het bleek uiteindelijk bij een blauwe plek te blijven. 'De verdachte vindt dat de soevereiniteit bij God ligt en dat zij zich daarom niet aan wetten hoeft te houden', aldus de rechter.
Omdat de vrouw al vaker was veroordeeld voor agressie tegen de politie, legde de rechter een taakstraf op. De officier van justitie had een geldboete geëist.
Hersenspoelen
Sjoukje Drenth Bruintjes behandelde als exitcounseler verschillende leden van River of Glory. Ze zegt dat de geloofsgemeenschap een sekte is. Volgens Drenth Bruintjes worden leden gehersenspoeld. Ook moeten leden het contact met de familie verbreken.
Reactie River of Glory
River of Glory herkent zich niet in het verhaal. Volgens een woordvoerder is het meisje niet bewust weggehouden bij de politie en was er op Lauwersoog een festival waar leden van River of Glory bij waren.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Mvl&d  schreef op: 04-02-2015 14:35:56

Het enge en gevaarlijke aan jou, Israel Immanuel, is dat je zo vol bent van je eigen geloof dat je totaal niet kan indenken dat andere mensen er misschien anders over denken. Gek genoeg wil je juist die mensen zoveel mogelijk overtuigen van jouw gelijk/jouw god. Gaat het soms om kwantiteit: hoe meer mensen in jouw god geloven; hoe echter die god is ?

Da's nou precies het grote probleem bij fanatieke gelovigen; dat overtuigd zijn van het eigen gelijk (onder de noemer 'god heeft het zo gezegd') en het superieur voelen tov ongelovigen/andersdenkenden. En dus moeten al die ongelovigen/andersdenkenden zoveel mogelijk overtuigd worden dat ze een vergissing begaan. Wat in veel landen tot oorlog en terreur leidt, daar zijn voorbeelden genoeg van.

Ik wil je adviseren zelf eens proberen na te denken; wat kun je doen om goed te zijn, goed te doen voor een ander. In het hier en nu. Wat volgens mij het principe is van elk geloof op deze wereld (van het christendom, islam, boeddhisme, hindoeisme t/m sinterklaas). En probeer te begrijpen dat ieder mens recht heeft om dat voor zichzelf uit te zoeken.



 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Banana  schreef op: 04-02-2015 14:42:18
mijn zoon krijgt the 7 habbits op school een daar van is pro actief zijn 

dus jij zelf moet dingen ondernemen om jous istuatie te veranderen (ff grof ) maar vind hem wel passen bij wat mvl zegt 
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Debbel79  schreef op: 04-02-2015 14:44:49
Het heeft echt geen zin om deze walgelijke,zelfingenomen, wandelende bijbel in te laten zien dat hij compleet de weg kwijt is hoor.

Deze man is compleet de weg kwijt, is de realiteit compleet uit het oog verloren en heeft echt dringend hulp nodig. hij is een gevaar voor de medemens. Hij is zo koekoek, dat ik hem tot van alles in staat zie.

Niemand kan tot zo iemand doordringen. Nog geen 500 kippetjes van ML.
Gedwongen opname is "zijn redding".

Als je dan toch wilt bidden Israël immanuel.... Bid dan maar dat er heel rap iemand komt die je met kop en kont een psychiatrische instelling inflikkerd.




 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Mvl&d  schreef op: 04-02-2015 14:57:39
Ik denk het ook niet Debbel. Maar het valt altijd te proberen. Al is het alleen maar voor z'n dochtertje. Arm kind.
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Mv E.l.s  schreef op: 04-02-2015 15:05:26


'River of Glory? Knetter- en knettergek'



Foto's
 
1
 
Reacties
 
4


WINTERSWIJK - De religieuze groepering River of Glory heeft het adres in Winterswijk zoals vermeld op internet allang verlaten. "Ze waren opeens verdwenen", zegt Frans Gerrits, de eigenaar van het pand. "Ik heb nog huur tegoed."


"Op een gegeven moment werd er niet meer betaald. Verder hebben ze voor minimaal 1.000 euro aan schade in het pand achtergelaten en heb ik 3 containers met af­val en hout afgevoerd. En een vrachtwagen met troep.”


Gerrits snapt niets van River of Glory. "Ze zijn knetter- en knettergek. Er viel niet mee te praten. In overleg met de deurwaarder heb ik de schuld kwijtgescholden, ben ik er vanaf."


Reactie
Israel, woordvoerder van River of Glory, reageert per mail: 'Het pand van Frans Gerrits is gebouwd op grond met onrechtmatig verkregen geld, het is vloekgrond. Hierop hebben wij hem aangesproken en hij weigerde deze vloek op te ruimen, zodat wij de huur hebben moeten opzeggen. Wij hebben enorm veel last van deze vloek gehad en konden deze niet 'opruimen', daar het pand van Frans is en dus de rechtmatige grond bij Frans, de eigenaar van het pand, zit. Frans zei ons zo spoedig mogelijk het pand te verlaten. De rest van de huur zou daarmee komen te vervallen.'


 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Mv E.l.s  schreef op: 04-02-2015 15:06:32
Kwam ik maandagochtend al tegen in de Gelderlander 
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Nina1  schreef op: 04-02-2015 15:07:11
make my day!! heerlijk zo op een woensdagmiddag!!

kan voor veel mensen respect op brengen. de meiden die hier geloven, geloven zuiven en zullen je nooit en te nimmer hun mening opdringen. zij zien sommige dingen misschien anders dan anderen maar zullen je nooit veroordelen.
wat jij doet is veroordelen en je geloof opdringen!

laat iedereen in zijn waarde. gelovig en ongelovig. ieder heeft een eigen mening, gevormd door dingen die in ieders leven gebeurd.
en of ik wel of niet geloof heeft hier niets maar dan ook niets mee te maken.

die borden langs de kant van de weg staan hier ook veel (achterhoek) maar ik stoor me er niet aan. net als jehova's. we komen u het licht brengen, alleen alsu goedkoper bent dan de nuon dan mag het.
debby: en nog mooie rozen gekocht.

krijg hier overigens een banner te zien: transcendente meditatie lost diepgewortelde spanningen op. misschien iets voor II
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Debbel79  schreef op: 04-02-2015 15:07:13
Ik geloof niet eens dat hij de vader is van dit kindje.
Deze vent is gewoon een gestoorde gek.

Het is bijna bananensplit waardig.
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Nina1  schreef op: 04-02-2015 15:09:09
whahahaha!! geweldig. dat is natuurlijk ook een rechtmatige manier om niets te betalen. de grond is vervloekt.... tja... dan maar geen huur meer betalen....
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Nina1  schreef op: 04-02-2015 15:14:01
bedoel dus een on rechtmatige manier van niet betalen en huurkwijtschelden...

ga het daar ook maar eens op gooien....

kijk je kunt van geloofsmening verschillen. maar je kunt wel samenleven. mijn oma woonde in een woongroep waaar ook een man zat die jehova was. in het begin had de vrouw van die man wel moeite met kerst versiering ed maar later, na een gesprek erover draaide ze bij. en andersom ook. hij vierde zijn verjaardag ed niet. of sint. maar met de sint kreeg hij van mij zo een cadeautje, niet ingepakt.
en toen mijn oma overleed, was zij een van de eerste die er wel stond om ons bij te staan. en niet op haar geloof terrug viel, zo mooi!
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Jo  schreef op: 04-02-2015 15:20:55
Oh oh arme Debbel, je bent niet meer te redden meid, het is vreselijk, tragisch meid.




 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Bettie  schreef op: 04-02-2015 15:22:51
Heb niet alles gelezen; kom eigenlijk zo maar binnenvallen in dit topic. Als gelovige wel te verstaan. Met verbazing heb ik de laatste 1,5 pagina gelezen.

Israël Immanuël..... Best wel een vreemde naam combinatie...

Israël - Strijder Gods d.w.z. de man (in de Bijbel - Jacob) die met God gestreden heeft 
Immanuël - God met ons  een naam die op Jezus Zelf van toepassing is. Een naam die de profeet Jesaja heeft gebruikt om aan te duiden dat uit een jonge vrouw een kind (Gods Zoon) geboren zou worden.

Dan nu even 'begrijpelijk' voor de mensen hier. Aan de ene kant zeg je I.I. dus dat je iemand bent die met God gestreden heeft en anderzijds dat je God (Jezus) zelf bent.

Voor mij een beetje een verwerpelijke gedachte én een bizarre tegenstelling.

(Figuurlijk) strijden tegen God; daar kan ik me diverse zaken bij voorstellen maar dat je Jezus Zelf bent??? Ik geloof dat de Bijbel ons toch echt iets anders leert, nl. dat Hij is opgestaan uit de doden en opgevaren is naar de Hemel om dat te zitten aan de rechterhand van God.


(sorry dames van ML voor deze theologische verhandeling; kort gezegd....Ik als gelovige kan met deze leer én persoon dus niet zo heel erg veel)
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Debbel79  schreef op: 04-02-2015 15:25:02

Quote Jo:
Oh oh arme Debbel, je bent niet meer te redden meid, het is vreselijk, tragisch meid.






Das geen nieuws toch
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Nina1  schreef op: 04-02-2015 15:27:33
troost je bettie, denk dat niemand hier op het forum er iets mee kan.! en ik ben niet eens gelovig..
)
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Nina1  schreef op: 04-02-2015 15:28:36
debbel je ziet nu toch alles heel scherp! oei!
ps nog witte rozen gekocht? moeten wel uit de kas komen want ze bloeien hier nu niet...
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Bettie  schreef op: 04-02-2015 15:42:15
Ben nog even aan het teruglezen geslagen en I.I. wat ik je graag wil meegeven; lees de COMPLETE Bijbel nog eens in zijn gehele verband door (schrift met schrift vergelijkend). Dat zorgt ervoor dat bepaalde Bijbelgedeelten niet uit zijn verband worden getrokken én naar eigen inzichten worden geïnterpreteerd.

Daarbij heeft God toch Zelf gezegd in Zijn Woord dat voor Gods volk het hier op aarde niet volmaakt is?! Laten we dan ook niet het allervolmaakste hier maken.

De wetgevende macht is hier om regels en wetten te makne die de samenleving leefbaar maken en houden. Niet dat ik het met alle wetten en regels eens ben. Maar ook hier geldt nog steeds...we leven in een democratie. Dan kunnen we wel kijken naar wat ons allemaal niet aanstaat, de hakken ertegen in het zand zetten. Het andere uitgangspunt is misschien wel dat we mét ons geloof nog kunnen kijken wat voor goeds we kunnen vasthouden óf ervoor kunnen zorgen dan zaken die tegen onze geloofsovertuiging ingaan niet verder uitgehold o.i.d. worden.

Door te roepen en te schreeuwen ben ik bang dat het doel waar je voor staat niet echt bereikt gaat worden.
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Jen9  schreef op: 04-02-2015 15:48:26
Dat velen het de moeite vinden om serieus op dit figuur te reageren.. dat komt toch niet aan...
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Bettie  schreef op: 04-02-2015 15:54:39
Jen9...ik vind het heel moeilijk dat er van het christelijk geloof door zo iemand een ongelooflijke karikatuur wordt gemaakt. En ja...dan moet ik wel sereneus reageren. 
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Smvn&d  schreef op: 04-02-2015 16:08:50
Hee Debbel, of je ff aan zijn vrucht wil zuigen 
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Jen9  schreef op: 04-02-2015 16:09:00
Dat snap ik... maar je dringt echt niet door. Mocht hij reageren komt er weer een archtig uit t hoofd gestampt (en ik denk ook gehersenspoeld) verhaal uit..

gewoon laten gaan.. verlies je niks aan.
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Bettie  schreef op: 04-02-2015 16:11:13
Ga ik nu ook doen; eigenlijk zonde van mijn kostbare tijd. Maar ja...soms....kan ik het gewoon niet laten om toch maar te reageren...
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Minou  schreef op: 04-02-2015 16:15:52
Soms lieve Bettie, hoezeer je ook je best doet, komt het niet binnen, man is overtuigd van zijn " weten" maar eigenlijk zijn het alleen maar aanvallen ipv mensen willen vertellen hoe " gelukkig??" hij is zogezegd.
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Smvn&d  schreef op: 04-02-2015 16:16:02
Waar is katrientje als je haar nodig heb...

II kom je vanavond terug? uurtje of 7??? ml tracteerd iedereen op popcorn.
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Debbel79  schreef op: 04-02-2015 16:16:13

Quote Smvn&d:
Hee Debbel, of je ff aan zijn vrucht wil zuigen 



OW my GOD!!!!

Ik geniet liever van de heerlijkheid van mijn eigen vruchtje.


 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Smvn&d  schreef op: 04-02-2015 16:17:03
Bettie ik zou me er niet druk om maken, iedere idioot snapt dat wat hij roept niet het geloof is dat gelovige hebben... dit is gewoon een gek die nog losloopt... niks geen uitleg nodig.
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Bettie  schreef op: 04-02-2015 16:18:40
Dat doe ik meestal ook niet Sis...maar vandaag....kan ik me over een pluisje al druk maken 
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Minou  schreef op: 04-02-2015 16:23:32
Oh jee..ongesteld?

grappie
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Boterbloem  schreef op: 04-02-2015 16:31:18

Quote Debbel79:
Ik denk dat ik redelijk op "niks" uitkom. (Denk ik hihi) Ik ben geen atheïst, want ik ben er niet van overtuigd dat als je dood bent er ook helemaal niks meer is. Dat kan in mijn ogen niemand weten, omdat wr nog niemand uit de dood is opgestaan. In mijn ogen ook geen Jezus of hoe het verhaal ook gaat. Dus ik kan er niet van overtuigd zijn dat er "niks" meer is als je lichaam er mee ophoudt. Ik vermoed dat het dan einde oefening is, maar zeker weet ik het niet. Ik ben er wel van overtuigd dat god een eeuwenoude grap is waar heel de wereld ingetuind is. Ik zie god dus hetzelfde als Hans en grietje, en Assepoester, Roodkapje etc. Daardoor vind ik het juist enorm fascinerend om te zien hoe mensen die wel geloven compleet opgaan in hun geloof. Weliswaar sta ik echt met open mond te kijken en denk ik serieus af en toe echt "koekoek". Maar dat moet ieder voor zich weten. Voor mij is de bijbel, bidden, leven volgens het geloof, etc hetzelfde als in een bis gaan zoeken naar Roodkapje en de boze wolf. De kans dat je grootmoeders huisje vind is nihil. Dus de kans dat "iemand als god" je zou horen is in mijn ogen ook nihil. Dat maakt het voor mij zo fascinerend. Ik vind het bizar dat iemand dat echt kan geloven. Dat vind ik ook van Allah, Boeddha, etc. Dus ik kom echt uit op "niks" En dat is niet saai hoor!! Integendeel! Heerlijk om vanuit "niks" naar een "soap" te kijken. Zo voelt het soms! In een soap gebeuren ook dingen die niet kunnen, maar waar het in dat leventje heel normaal lijkt. Maar nogmaals. Dit is vanuit mijn gezichtspunt. Ik begrijp dat een gelovige zich hier weer niet in kan vinden. En dat mag. Hihi



Nee dit is toch echt mega interessant wat je hier schrijft! Ik hou hier dus echt van he, gewoon andermans visie te lezen, leren begrijpen hoe ze denken.

Mag ik het andersom zetten, hoe ik het zie?

Ik begrijp niet, dat iemand die blind is een kind heeft wat het niet kan zien, maar het hoort het kind ,voelt het kind, ervaart het kind maar negeert het gewoon, simpelweg omdat die het kind niet ziet. Dat het kind niet bestaat omdat het enkel ervaart, hoort en voelt. De gevolgen krijg je allemaal mee, maar nee, kind wordt aan de kant geschoven, niet zien is niet bestaan.

Nu gaat de vergelijking niet helemaal op maar dit idee zou je er tegenover kunnen zetten.

Nu begrijp ik het wel, je moet eerst ervaren wil je het kunnen geloven en dat maakt het soms ook moeilijk. Maar tegelijkertijd maak ik nu net bij een (inmiddels) vriendin mee die God heeft leren kennen terwijl ze een echte atheist was. Maar ineens is God daar en BOEM! in love met God. Jaren terug hebben we altijd respectvol gepraat maar begreep zij er niets van.


Dat vind ik nou zo bijzonder. Maar ik begrijp het tegelijkertijd zo ontzettend dat het koekoek kan lijken voor buitenaf. En dan heb je ook nog eens al die soorten en sommigen die zo beroerd uit de hoek kunnen komen dat je er (ik tenminste wel) bijna bang van wordt.

Maar weet je, juist door meningen zoals de jouwe, die zo duidelijk verwoord zijn, heb ik mensen die niet geloven veel beter leren begrijpen. En dat is zo ontzettend waardevol wanneer je met iemand in gesprek bent. Veel mensen worden ook boos om andermans mening omdat die ander vind dat hij gelijk heeft bijvoorbeeld. Dan denk ik: luister nou gewoon! Meer hoeft niet.

 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
Bettie  schreef op: 04-02-2015 16:32:21

Quote Minou:
Oh jee..ongesteld?

grappie



hahahaha, nee joh...daar heb ik nu geen tijd voor én dus pillen tegen 
 
Quote
RE: Dit vind ik nou zo eng...
M&j  schreef op: 04-02-2015 16:32:58

Quote Israel Immanuel:

 


Ga rustig zitten, pak een Witte Roos en drink deze DIEP in, vraag je hardop af, waar deze Roos vandaan komt (denk verder dan bloemenveiling aalsmeer),





Dat is niet zo'n moeilijk te beantwoorden vraag. De roos werd in de oudheid al gecultiveerd in Azië en Egypte en behoord tot de familie van Rosaceae, samen met de aardbei, appels, stekelnootje en vrouwenmantel en nog een heleboel meer planten. Het is een zaaddragende plant behorende tot de Embryophyta waarvan de eerste voorouders zo'n 400 miljoen jaar geleden verschenen. Ik neem aan dat je weet dat een witte roos geen geur heeft?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende


Reageren op Dit vind ik nou zo eng...
Naam
Bericht