Menu
 

Topic:

sinterklaas groot en klein

Anne  schreef op: 18-10-2014 09:50:33
Hoe doen gezinnen dat hier met grotere leeftijds verschillen tussen de kinderen?

Vier je sinterklaas gewoon met pakjes van de sint tot de jongste ook niet meer geloofd. Of vier je pakjes en surprise voor de oudste. Of vier je alleen surprise met de oudste?

Er zit 5 jaar verschil in leeftijd. Dit jaar geloven beiden nog, echter zal dat volgend jaar niet meer het geval zijn. Op school krijg de oudste dan van de sint een klein pakketje en hebben ze in de klas surprise.

 
Quote
Navigatie
RE: sinterklaas groot en klein
Son  schreef op: 18-10-2014 09:53:51
Gewoon beide ! Lootjes trekken, de jongste doet daar niet in mee, maar natuurlijk ook een surprise regelen voor de kleinste. En dan alles uit naam van sint en piet. Dus voor ieder 1 surprise en de rest gewoon kadootjes

Wij doen ook wel eens zonder surprises.
 
Quote
RE: sinterklaas groot en klein
S@ssefr@s  schreef op: 18-10-2014 09:55:25
Tussen de jongste en de oudste zit 7 jaar verschil. Wij hebben het gevierd tot de jongste niet meer geloofde en nog een paar jaar door. Hij is nu 12 en dit jaar doen we er voor het eerst niet meer aan.
 
Quote
RE: sinterklaas groot en klein
S@ssefr@s  schreef op: 18-10-2014 09:56:50
O en nooit surprises gedaan. Dat deden ze op school en clubs al, dat vond ik meer dan genoeg werk.
 
Quote
RE: sinterklaas groot en klein
Family  schreef op: 18-10-2014 10:05:03
hier gezin met grote leeftijdsverschillen de oudste is ruim 12 en de jongste is deze week 7 maanden geworden. daartussen heb ik nog een 3 jarige (volgende week 4) een 10 jarige (over 2 weken 11) en nog eentje van net 5 jaar. 

Wij doen voor de kleintjes cadeautjes kopen en bij oma vieren we altijd sint. De grote mogen zelf voor een x bedrag iets uitzoeken en of dat 1 of 10 cadeautjes voor dat bedrag zijn, dat is hun keuze. Deze gaan ook gewoon naar oma en dar krijgen ze ook nog cadeautjes waarvan zelfs ik niet weet wat het is  

Surprises heb ik niks mee en op school en clubjes doen ze dit al, dus hier gelukkig niet. We vieren het gewoon ouderwets gezellig hapje en drankje erbij, lekker eten en een heerlijk avondje bij oma! 


 
Quote
RE: sinterklaas groot en klein
K  schreef op: 18-10-2014 10:24:52
Mijn broertje en ik schelen 7 jaar. Thuis  - we vierden het feest samen met het gezin van mijn oom met vooral puber kinderen met knutselambities - hebben we suprises gedaan terwijl mijn broertje nog geloofde. Maar daarnaast ook kleine cadeautjes. Voor hem was er geen suprise. Mijn ouders vertelden gewoon dat sommige pieten gek op knutselen en foppen zijn. Hij heeft dat nooit doorgehad, sterker nog hij heeft het geloven heeeeel lang volgehouden. 

Mijn jongste is nu 8 en moet dit jaar een suprise maken, maar is nog steeds een believer. Gelukkig zijn er nog veel in zijn klas die geloven. Alle opmerkingen van kinderen in zijn klas over dat de sint niet bestaat wimpelt hij af..... 
 
Quote
RE: sinterklaas groot en klein
Annie  schreef op: 18-10-2014 10:28:04
Hier dit jaar 2 gelovigen en 1 die niet meer geloofd. We doen dus nog gewoon schoen zetten en pakjesavond. Ik denk dat ondaks dat de oudste niet meer geloofd, het evengoed spannend is wat je gaat krijgen enzo.
 
Quote
RE: sinterklaas groot en klein
Evelyne  schreef op: 18-10-2014 11:17:45
Mijn zoon en dochter schelen 4,5 jaar en de oudste gelooft niet meer in Sinterklaas maar hij speelt het spel gewoon leuk mee voor zijn zusje. Het enige nadeel is, dat hij regelmatig vraagt of ik al wat voor hem gekocht heb voor 5 december .

Juist omdat hij het weet en er voor hem dus minder spanning is,  is het voor zijn zusje eigenlijk leuker.

Op school doet hij surprises en dat vind ik prima zo.
 
Quote
RE: sinterklaas groot en klein
Xsara  schreef op: 18-10-2014 11:32:17
wij hebben niet zo'n leeftijdsverschil maar de een gelooft al nu voor het tweede jaar niet meer en de ander wel..

ik heb de oudste verboden het "grote mensen geheim"te vertellen en hij speelt het prachtig mee. ook voor hem blijft het spannend.. want tja, wat krijg ik??.. we maken geen verschil.

als ze ouder zijn gaan we lootjes trekken en geven een groot kado wat ze echt graag wllen hebben van ons als ouders extra aan de kinderen. 
 
Quote
RE: sinterklaas groot en klein
Mrtj  schreef op: 18-10-2014 13:29:02
Bij ons is het leeftijdsverschil nog groter (7 en 10 jaar verschil). Onze pubers doen braaf mee met pakjesavond en schoenzetten   Ze doen mee voor hun broertje (en om zelf een cadeautje te scoren). Onze middelste (niet-gelovende puber) is meestal zenuwachtiger voor pakjesavond dan de jongste die nog wel gelooft.
Surprises doen we niet.
 
Quote
RE: sinterklaas groot en klein
M&j  schreef op: 18-10-2014 13:38:58
Ik heb geen gelovigen meer maar wij vieren gewoon sinterklaas. We trekken lootjes en de kinderen krijgen nog wat extra.
 
Quote
RE: sinterklaas groot en klein
Bepje  schreef op: 18-10-2014 16:47:27
Allebei. Hoe lelijker het gedicht voor de groten, hoe beter. De kinderen vinden dat ook heel gewoon hebben er nooit naar gevraagd waarom grote neef wel zoiets krijgt en zij niet.
 
Quote
RE: sinterklaas groot en klein
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 18-10-2014 17:46:27
wij hebben onlangs de 2 jongens verteld dat die oude man een legende is mede inv vorig jaar wat ik dus absoluut niet kan evenaren.
joris was en is nog te klein om het echt te beseffen dus wil het dit jaar bij een klein cadeautje houden en gezelligheid met pepernoten en warme chocolademelk en een leuke film 
 
Quote
RE: sinterklaas groot en klein
Kees  schreef op: 18-10-2014 17:54:51
Ik heb in de zomer mijn oudste ingelicht over de Sint.
Het zou niet in me opkomen om het nu anders te doen.
Hij doet nu mee in het geheim, gaat mee cadeautjes halen
en verstoppen, lijjt me enig!

Dus hier gewoon pakjes op pakjesavond!
Met een visschotel (traditie,zijn we allemaal gek op)
en lekkere vreterij.
Gezellig!
 
Quote
RE: sinterklaas groot en klein
Proestie  schreef op: 18-10-2014 18:03:32
Bij ons gelooft alleen de jongste nog. De oudste twee spelen het vol overgave mee. Wel handig dat zij niet niet meer geloven, dan kan ik ze betrekken in een complot  . De jongste heeft ws ook met Sinterklaas zwemles tot kwart voor 6. Dan zijn we rond kwart over zes thuis. Wat ik vier jaar geleden heb gedaan, ga ik nu denk ik ook weer doen mbv de oudsten; de cadeautjes verstoppen in huis. Kan mooi tijdens zwemles. We doen dan net of de rest ook weg is geweest, we komen gelijktijdig thuis en de achterdeur is open met een brief erop geplakt. 
Toen had ik in de brief steeds gezet waar iemand mocht gaan zoeken. Was een groot succes. 
 
Quote
RE: sinterklaas groot en klein
Ik  schreef op: 18-10-2014 18:04:45
Wij hebben 4 kinderen, jongste 6 en oudste (dan)16 jaar. Wij doen niet aan lootjes trekken maar gewoon voor iedereen kadootjes plus een gedicht.  We blijven dit voorlopig zo doen, gewoon een gezellige pakjesavond , lekker eten, spelletjes doen etc..
De jongste gelooft sinds kort overigens ook niet eens meer maar we blijven het dus gewoon zo vieren. Ik denk dat als de jongste een paar jaar ouder is dat we volledig overstappen op kerstvieren. (doen we nu ook al maar dan geef ik ze alleen nog met kerst een kado)
Ook de schoenen vullen we regelmatig, ook voor de oudste 2 dat vinden ze wel grappig hoor.. 
 
Quote
RE: sinterklaas groot en klein
-claudia-  schreef op: 18-10-2014 19:24:17
hier dit jaar ook laatste echte sinterklaas.Ze weet nu dat het niet echt is, vroeg ze in de zomervakantie ineens met 34graden.ene kant jammer (ze word groot), andere kant ook wel fijn want je loopt altijd tegen dingen aan met verschillen etc en ze weet nu hoe het zit (niet nodig zulke grote cadeaus, andere kopen dit en dat..dus niet dat sinterklaas de ene leuker vind dan de ander, want het zijn de ouders die het doen)

Dit jaar ook nog de schoen paar keer zetten, zak met cadeautjes (we doen dit jaar iets meer dan afgelopen jaar..als grote afsluiting..maar dan nog niet tientallen euro;s meer hoor..denk 10-15euro meer)..volgend jaar doen we gewoon lekker chocomelk met wat lekkers, chocoletter en samen film kijken. Met kerst krijgt ze cadeautje onder de boom, maar dat zal niet kwa prijs zo zijn als wat sinterklaas totaal was eerder.
 
Quote
RE: sinterklaas groot en klein
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 19-10-2014 10:01:03
Mijn oudste gelooft nog, maar ook als hij niet meer gelooft doen we het gewoon hetzelfde. Dus kado's voor iedereen in een grote zak en gewoon een ouderwets gezellige pakjesavond. De jongste is 5 maanden dus voorlopig vieren wij nog wel sinterklaas..
 
Quote
RE: sinterklaas groot en klein
Minou  schreef op: 19-10-2014 10:03:45
Hier nog 2 heilig gelovenden, als zal het voor amber de laatste keer zijn dat ze gelooft.

Volgend jaar doen we gewoon hetzelfde, surprises heb ik de pest aan vond ik als kind al erg om die te moeten maken bahbah
 
Quote
RE: sinterklaas groot en klein
Truuske  schreef op: 19-10-2014 20:32:52
ff offtopic: hoe oud zijn jullie ongelovige kinderen op het moment dat ze van hun geloof vielen? De oudste is hier 7 en gelooft nog, maar ik vraag het mij af of het lukt tot 5 december. Hij zit in groep 4, zouden er al veel niet meer geloven?
 
Quote
RE: sinterklaas groot en klein
Vera  schreef op: 19-10-2014 20:37:31
Wij hebben toevallig vanavond aan onze oudste van het stel verteld dat sinterklaas niet bestond. Kind had te veel vragen met de media van tegenwoordig en hij zit elke jaar ook vol spanning. Hij pakte het heel leuk op en heeft gezworen het spelletje verder mee te spelen voor broer en zus

 
Quote
RE: sinterklaas groot en klein
Truuske  schreef op: 19-10-2014 20:38:34
hoe oud is hij Vera?
 
Quote
RE: sinterklaas groot en klein
Vera  schreef op: 19-10-2014 20:53:44
hij is 8, zijn zusje is 7 en de jongste is 3.
Wij hebben er besloten geen issue meer van de maken. Onze dochter maakt het geen fluit uit van wie ze de cadeaus krijgt We willen het voor de kleinste nog zo leuk mogelijk houden maar door de mediaaandacht is het vrijwel onmogelijk om sinterklaas gewoon sinterklaas te laten zijn. Er wordt te veel over gepraat, onbewust vangen ze (te) veel op. We blijven het gewoon lekker vieren want ze genieten zich suf.
 
Quote
RE: sinterklaas groot en klein
Kees  schreef op: 19-10-2014 20:57:10

Quote Truuske:
ff offtopic: hoe oud zijn jullie ongelovige kinderen op het moment dat ze van hun geloof vielen? De oudste is hier 7 en gelooft nog, maar ik vraag het mij af of het lukt tot 5 december. Hij zit in groep 4, zouden er al veel niet meer geloven?



oudste is in maart 8 geworden en vd zomer heb ik het hem verteld (groep 5)

groep 4 is volgens mij 50/50 (wij kregen een mail vorig jaar dat de ongelovige echt hun mond moesten houden!)
 
Quote
RE: sinterklaas groot en klein
Truuske  schreef op: 19-10-2014 20:58:59
ik hoop ook op nog een jaartje 3 gelovige kindjes te hebben . Ik ga wel even aan de juf vragen wat haar inschatting is.
 
Quote
RE: sinterklaas groot en klein
K  schreef op: 19-10-2014 20:59:55
@ Truuske: onze jongste is 8 en zit in groep 5. Hij gelooft nog heilig en wij hebben besloten om hem er zelf achter te laten komen.... 
 
Quote
RE: sinterklaas groot en klein
Truuske  schreef op: 19-10-2014 21:06:49
ik ben bang dat die van mij het verklapt aan zus en broer van bijna 4 en 5, daarom wil ik het wel vertellen als hij bepaalde vragen gaat stellen.
 
Quote
RE: sinterklaas groot en klein
Kees  schreef op: 19-10-2014 21:19:40

Quote Truuske:
ik ben bang dat die van mij het verklapt aan zus en broer van bijna 4 en 5, daarom wil ik het wel vertellen als hij bepaalde vragen gaat stellen.



dat had ik vorig jaar dus ook. toen had hij dit niet voor zich kunnen houden.
een jaar doet veel, vandaar nog jaar gewacht en hij vindt het bere interessant
 
Quote
RE: sinterklaas groot en klein
Jen9  schreef op: 19-10-2014 21:25:37
Joehoe. .ze geloven hier allebei niet meer..wat een heerlijkheid.  Toen er nog 1 geloofde lieten we de ander helpen. . Hoe de zak met cadeaus aankwam. .kopen. .schoenen vullen. .etcetera.  Ik wil t eigenlijk helemaal niet meer vieren.  Ik vind t een stom feest. .als kind vons ik t al erg raar en racistisch. . Snap de ophef ook wel een beetje. .. Maar goed. ..ik verlies de discussie. .dus we gaan t met surprises doe. .zucht. .
 
Quote
RE: sinterklaas groot en klein
Jem9  schreef op: 19-10-2014 21:28:23
Ik heb zelf trouwens npoit geloofd in Sinterklaas. .tot verdriet van mijn ouders. . Mijn oudste was 7..hoewel ik m er al langer van verdacht. 
Hoorde m wel eens fluisteren ..die is slecht geschminkt. .de jongste was 6.. 
 
Quote
RE: sinterklaas groot en klein
-claudia-  schreef op: 20-10-2014 07:50:26
mijn dochter is 8, in de zomer kwam ineens de vraag (best maf dat ze daaraan denkt als het zo heet is haha)
Owja ze zit in groep 5...volgens mij geloven de meeste niet meer in groep 5
 
Quote
Navigatie


Reageren op sinterklaas groot en klein
Naam
Bericht