Menu
 

Topic:

Alles op 1 hoop

Even Zo  schreef op: 10-09-2014 10:19:26
Hoe doen jullie dit?
Mijn man werkt ruim 40+ uur en zijn salaris gaat op zijn eigen betaalrekening.
Ik werk 16 uur en heb ook mijn eigen rekening.
Van mijn man zijn rekening gaan de hypotheekkosten,levensverz,belkosten en zijn eigen zorgverzekeraar.
Hij krijgt op zijn rekening de kinderbijslag gestort.
Op mijn rekening wordt het KOT gestort en daardoor gaat het bedrag voor de creche,bso,overblijf van mijn rekening.
Ook betaal ik mijn eigen zorgverzekering.
Steeds vaker om mij heen hoor ik mensen die alles op 1 hoop gooien.
Ik heb al eens voorgesteld om dit ook te doen maar dit wil hij niet want is dan bang dat ik alles opmaak.
Grote onzin natuurlijk.
Omdat mijn man veel in het buitenland zit en dus zijn betaalpas meeneemt zit ik soms gewoon zonder geld.Toevallig had ik afgelopen maand veel betalingen gedaan van mijn eigen rekening en ik had gewoon veel boodschappen nodig.Luiers,voeding,een nieuw paar schoenen voor de jongste want die ging raar lopen door te kleine schoenen.Dubbele overblijfkosten voor 2 kinderen en dan denk je dus aan 120 euro.Ik was vergeten te betalen voor de zomervakantie en dan betaal je die alsnog plus een nieuwe kaart.Geen probleem want ik doe het direct.De auto stond met een lege tank voor de deur dus ook weer een halve tank moeten volgooien.
Ik irriteer me ook mateloos aan het gegeven dat de kinderbijslag naar zijn rekening gaat.Op mijn aandringen stort die nu ieder geval de helft op mijn rekening want ik ben immers degene die onze 3 kinderen in de kleding steekt maar de rest houdt die op zijn eigen rekening.Die man heeft er geen benul van wat het kost om kinderen in de kleding te steken en dan nog maar te zwijgen wat ik tussendoor voor ze aan moet schaffen.Zoonlief had ook weer nieuwe zaalschoenen nodig voor de voetbal dus weer 40 euro,dochter een handbal voor het nieuwe seizoen dus weer 40 euro en ga zo maar door.Hij stort iedere week een bedrag huishoudgeld op mijn rekening maar dat is in wezen een lachertje want de rest moet ik zelf continue aanvullen.
Ik ren me 6 slagen in de rondte met 3 kinderen wanneer hij weer eens 2 weken in het buitenland zit maar loop op den duur wel met een lege portemonnee terwijl hij dan bakken met geld aan het verdienen is maar ik merk er niets van.Vind het gwoon enorm irritant worden op deze manier.
Ik verdien een bescheiden loon met mijn 2 dagen en kan daar mezelf prima van bedruipen maar je bent toch getrouwd en dan deel je toch ook kosten of zie ik het nu zo verkeerd?
 
Quote
Navigatie
RE: Alles op 1 hoop
Senna  schreef op: 10-09-2014 13:29:58
Sis, mijn man neemt gewoon eten mee ipv geld

On topic, hier alles op 1 hoop, heerlijk geen gedoe!
 
Quote
RE: Alles op 1 hoop
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 10-09-2014 13:37:02
Oh ja Senne smeer je zijn brood ook netjes
 
Quote
RE: Alles op 1 hoop
Onsjanneke  schreef op: 10-09-2014 13:37:33
Wij krijgen ook beide het loon op onze eigen rekening en hebben de lasten onderling verdeeld.

Volgens mij doet het helemaal niet terzake op hoeveel rekeningen het geld binnenkomt, en van hoeveel rekeningen het weer verdwijnt.

Het is een kwestie van goed overzicht hebben op de inkomsten en uitgaven. En zorgen dat je de uitgaven naar rato verdeeld. Zolang er dan meer geld binnenkomt dan er uit gaat is er geen probleem m.i.

Wij houden beide geld over aan het einde van de maand, en dat gaat naar de spaarrekeningen. Grote uitgaven betalen we daar van, en aan het einde van het jaar maken we de balans op.

We kijken ook regelmatig of de lasten anders verdeeld moeten worden.

Man is een slechte spaarder en heeft dus het liefst wat extra van de vaste kosten die van zijn rekening gaan. En ik ben een krent en neem voornamelijk de flexibele lasten op me zoals, boodschappen, kleding kado's etc.
 
Quote
RE: Alles op 1 hoop
Senna  schreef op: 10-09-2014 14:14:32
Hahaha dat smeren mag ie zelf doen. Kost zeker geen 5 euro hoor en hij eet gezellig met zn collega's
 
Quote
RE: Alles op 1 hoop
M&j  schreef op: 10-09-2014 14:26:15
Wij hebben 2x een gezamelijke rekening, de ene wordt beheerd door mijn man en daar wordt ook zijn salaris opgestord, de andere gebruik ik en daar komt mijn salaris op en de kinderbijslag.
Mijn man betaald alle vaste lasten behalve overblijf, die betaal ik. Ik betaal de boodschappen en kleding, benodigheden van de kinderen. Mocht het nodig zijn kunnen wij allebei van beide rekeningen pinnen. Wij zijn het gaan scheiden omdat het mij een paar keer is overkomen dat ik in een winkel wilde betalen en de rekening leeg was.
 
Quote
RE: Alles op 1 hoop
Angelique  schreef op: 10-09-2014 14:38:04
wij hebben zelfde situatie als bij TO alleen ikw erk niet 
maar goed als er ook maar iets is en ik geld ndoig heb dan heb ik dat direct of ik krijg zijn pas of hij stort of geeft me dat of hij betaald zelf die rekening enz 
ik vind het prettig zo ik bengewoon niet zo geod met geld en vind dit prima 
maar zoals TO zou ik ook niet tegen kunnen je draaid samen huishouden en je zult dus ook samen kosten delen 
 
Quote
RE: Alles op 1 hoop
Nellemv2  schreef op: 10-09-2014 14:43:02
Wij hebben allebei een eigen rekening en hebben de lasten zoveel mogelijk eerlijk verdeeld. We vinden het allebei ook prima zo.
 
Quote
RE: Alles op 1 hoop
Marli  schreef op: 10-09-2014 16:19:28
Hier ook 3 lopende rekeningen; 1 gezamelijke en allebei een eigen. Naar rato verdeeld.
Dus samen gekeken naar de kosten; hypotheek, verzekeringen, energie, tv, kinderopvang, belastingen, boodschappen etc. Eigen uitjes, spullen, kleding, tanken, etc. betalen we van onze eigen rekening. Ik heb geen idee wat hij op zijn rekening heeft staan en hij weet niet wat ik op mijn rekening heb staan. Het interesseert ons ook niet omdat de vaste lasten van de gezamelijke rekening gaan. Daar komen dus ook de KOT, kinderbijslag en de belastingteruggaves binnen. Zolang ik niet maandelijks geen piep hoor bij de pinautomaat in de supermarkt (of elders), hoor je mij niet klagen.

Hier werkt het; kan me voorstellen dat het ergens anders niet werkt.

Ik zou als ik jou was eens zo'n programmaatje loslaten op je rekening of in een kasboekje je uitgaven een maand bij houden (misschien wel meerdere maanden), dan heb jij (en vooral je man) een beter overzicht van de vaste lasten, maar ook de ad-hoc dingen. Laat je man eens kleding kopen. Stuur hem er op uit met de mededeling dat er een complete outfit aangeschaft moet worden; dus ondergoed, sokken, schoenen, broek/jurk/rok, shirt, jas... Laat hem van te voren een bedrag opschrijven en kijk waar hij mee thuis komt... (mmm, leuk testje om hier ook eens uit te proberen...).
Als hij echt zo lekker op zijn centen zit, dan lijkt me een gezamelijke rekening in jullie geval een goede oplossing.
 
Quote
RE: Alles op 1 hoop
Anne Mv 3  schreef op: 10-09-2014 17:04:56
Best riskant om de rekeningen gescheiden te houden terwijl je man regelmatig in het buitenland is.
Stel dat er wat met hem gebeurd daar, dan heb jij - naast een zieke man elders - ook een groot financieel probleem.

Als jij alles voor de kinderen koopt dan mag je toch ook alle kinderbijslag? of spaart hij de helft voor studie, later?

Maak eens een overzicht op basis van de uitgaven van het laatste half jaar.
Hoeveel betaal je gemiddeld aan boodschappen, hoeveel geef je gemiddeld uit aan kleding, sportartikelen, verjaardagen, tanken, enz. enz.
Op basis van een half jaar kun je een redelijke inschatting maken hoeveel je gemiddeld per maand nodig hebt.

Suc6 met onderhandelen ;-)
 
Quote
RE: Alles op 1 hoop
Bepje  schreef op: 10-09-2014 17:06:37
Of je nu neen of meer rekeningen hebt maakt niet uit. Feit is dat hij geen realistisch beeld heeft van de situatie tenzij jij een gat in je hand hebt. Misschien kunnen jullie een 3e gezamenlijke rekening openen waar hij en jij een deel op stort naar rato. Dan kan hij ook letterlijk zien waar het heengaat en wat het kost. Bovendien is het geen doen op deze manier. Stel dat hij onverwachts langer wegblijft (bijv. vulkaanuitbarsting op IJsland) dan kun je gaan lenen om rond te komen, helemaal van de gekke. Een goed gesprek is zeker wel op zijn plaats.
 
Quote
RE: Alles op 1 hoop
Truuske  schreef op: 10-09-2014 22:17:39
Wij hebben ook alles op een hoop, werken evenveel en verdienen hetzelfde. Geen punt van discussie. We overleggen altijd over extra aankopen, behalve over dingen die de kinderen nodig hebben  (schoenen, kleding etc) Dat regel ik allemaal (van onze gezamelijke hoop). Sparen doen we ook op een rekening. Ik spaar maandelijks een bedrag, de kinderbijslag, het vakantiegeld en de 13e maand. Van die rekening haal ik dan weer geld voor vakanties of andere grote uitgaven.

Ik doe alle financien. Mijn man weet precies wat erop staat want dat vertel ik altijd. Hij vertrouwd mij volledig daarin. Hij geeft zelf wat makkelijker geld uit dan ik, dus hij vindt dit een prima afspraak omdat we zo tenminste kunnen sparen.

De situatie is anders geweest. Ik was eerst kostwinnaar en heb lange tijd meer verdiend dan hij (hij heeft mij bijna ingehaald, haha). Nou toen betaalde ik alles en later het meest. Daar keek ik echt niet naar hoor. Hij zorgde voor ons kind (later kwamen er nog 2), dat scheelde opvangkosten en een schoonmaker, dus dan deel je het inkomen toch. Net als bij jullie nu. Reken hem maar eens voor wat het aan opvangkosten/schoonmaakkosten scheelt dat jij 2 dagen werkt en hij in staat wordt gesteld carriere te maken.
 
Quote
RE: Alles op 1 hoop
Suus  schreef op: 10-09-2014 22:23:40
Wij hebben een gezamenlijke rekening waar alles binnenkomt en afgaat. We hebben ook allebei eigen rekeningen voor geld wat zakelijk buiten ons huwelijk blijft. Daar kopen we wel dingen van voor gezamenlijk gebruik maar zijn wel van onszelf.
 
Quote
RE: Alles op 1 hoop
Mam Van Twee  schreef op: 10-09-2014 23:20:57
Hier altijd gewerkt met 1 gezamelijke en allebei een eigen rekening waarop ons eigen salaris binnenkomt.
Naar rato maken we geld naar de gezamelijk over en we doen daar vaste lasten, deel boodschappen, cadeau's etc van.
Ik doe meestal kleding en schoenen van de kids van mijn rekening, hij doet onderhoud aan de auto/boot etc.

Als er onverwachte of duurdere aankopen zijn overleggen we ff en vaak doen we dan 50/50.
Het maakt wel uit dat we eigenlijk altijd ongeveer zelfde salaris hebben gehad.
 
Quote
RE: Alles op 1 hoop
Innie  schreef op: 11-09-2014 08:22:22
Wij hebben elk een eigen rekening waar ons loon op wordt gestort. We hebben ook een gezamenlijke rekening waar we elk een bepaald percentage van onze inkomsten op storten. Die gezamenlijke rekening dient dan voor alle gezamenlijke kosten als hypotheek, boodschappen, alles wat met onze zoon te maken heeft, ...
Wat overblijft op de aparte rekeningen, daar heeft de ander in principe geen zaken mee. Gelukkig maar, want mijn man heeft een gat in zijn hand en enkele dure hobby's.

We hebben dan ook elk een eigen spaarrekening. Als we eens een grote uitgave hebben (we hebben nu bijvoorbeeld recent onze tuin laten opknappen), dan kijken we wie wat kan en wil bijdragen vanuit de eigen spaarrekening.

Voor ons werkt dat heel goed, omdat we eerst en vooral geen discussies hebben over persoonlijke 'luxe-uitgaven' (die gaan af van de persoonlijke rekeningen) en eerlijkgezegd ook omdat wij sowieso niet te erg op onze uitgaven moeten letten in het algemeen (gelukkig!).

Al vind ik soms stiekem wel dat mijn man heel erg veel geld kan uitgeven aan 'prullen'. in mijn ogen is dat geld dat hij evengoed op zijn spaarrekening had kunnen zetten, zodat we binnenkort een leuk huis zouden kunnen kopen. Maar zelfs dat leidt niet tot grote discussies, omdat wij open over onze financiën kunnen praten.
 
Quote
RE: Alles op 1 hoop
Mama Van Drie  schreef op: 11-09-2014 08:28:31
We hebben twee rekeningen waar we alle twee pasjes van hebben, alles komt binnen op 1 rekening en zelf sluizen we door naar die andere, automatisch gaat dawel de reiskosten van m'n maan heen.



Ik heb geen inkomsten dus nogal logisch dan dat alles op 1 hoop gaat

Maar mochten we uit elkaar gaan dan zal alles ook gedeeld worden, dus ook al het geld wat er is.
 
Quote
RE: Alles op 1 hoop
Janine  schreef op: 11-09-2014 08:42:47
Wij hebben alle 2 onze eigen rekening gehouden.
Het loon komt op onze eigen rekening.
Mijn man betaald alle vaste lasten, en ik de boodschappen en alle andere dingen zoals kleding ,uitjes of andere dingen.
 
Quote
RE: Alles op 1 hoop
Huismus  schreef op: 11-09-2014 10:09:12
Ik heb geen inkomen, dus tis sowieso alles op 1 hoop.
1 x in de 4 weken krijgt mijn man loon en de dag daarna gaat via automatisch incasso een bedrag naar de 2 spaarrekeningen, en een bedrag naar mijn boodschappenrekening. De rest blijft staan voor de vaste lasten en e.v. de extra dingen....

Mocht ik onverwachte uitgave hebben gehad of extra hebben moeten tanken, kan ik gewoon met mijn pasje via internetbankieren overboeken tussen de rekeningen, we overleggen het wel altijd. 
 
Quote
RE: Alles op 1 hoop
Moortje  schreef op: 11-09-2014 20:50:05
en meissie hoe is het gegaan vandaag? heb je boodschappen kunnen halen van zijn geplunderde rekening  
ik zou extra veel lekkers meenemen nee maar serieus dit kan toch niet? jeetje.
hoe gaat het dan als jullie b.v. samen op vakantie gaan,moet jij dat ook betalen?
 
Quote
Navigatie


Reageren op Alles op 1 hoop
Naam
Bericht