Menu
 

Topic:

pakkertje spelen mag niet

Corine  schreef op: 12-02-2014 09:42:58

School verbiedt pakkertje-spel





AMSTERDAM - 

 Scholieren van de Verhoeff-Rollmannschool in Bodegrave mogen op het schoolplein geen pakkertje meer spelen. Het spelletje, waarbij kinderen elkaar achtervolgen tot een van hen kan worden vastgegrepen, zou te ruw zijn en ruzie veroorzaken.






 

Foto: ANP

 



 Dat meldt het AD.


Volgens Bart Kuiper, directeur van de protestants-christelijke school, lieten de kinderen zelf weten dat ze er last van hadden. „Tikkertje mag wel, maar we merkten dat pakkertje - dat veel fysieker is - vaak leidde tot geduw en getrek, waardoor de pleinwacht telkens brandjes moest blussen.”


Het verbod is al een paar weken van kracht. Als een kind alsnog pakkertje speelt, wordt het op het schoolplein in de hoek gezet. Volgens Kuiper is het nog niet zover gekomen. „De kinderen vinden het prima zo.”


 


 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: pakkertje spelen mag niet
Fluit  schreef op: 12-02-2014 11:43:42
Ik ben het met je eens Mafkees. Ik vind verbieden ook te radicaal. Met name jongens kunnen tegenwoordig niet meer hun energie kwijt. Hebben jullie de documentaire 'De echte jongens film' gezien? Dat gaat voor een deel hierover...

Beter is wanneer we het (ruwe) spel begeleiden en waar nodig bijsturen. Dan leren kinderen hoe je op een leuke manier kunt stoeien en ja, dat vraagt energie van de volwassene (pleinwacht), maar dat is toch ook de taak van een volwassene?
 
Quote
RE: pakkertje spelen mag niet
Mafkees  schreef op: 12-02-2014 11:45:16
maar dan moeten ze dat stukje aanpakken, dat als er een aantal kinderen niet mee willen doen dat ze die dan ook met rust laten.
dat is toch niet zo moeilijk aan te leren?

onverwachts gepakt worden is idd niet leuk.

maar als er dus een groep het wel heel erg leuk vindt.
het lijkt zo " er zijn opstootjes en de pleinwacht moet brandjes blussen"
nou en?

 
Quote
RE: pakkertje spelen mag niet
M&j  schreef op: 12-02-2014 11:54:34
Er zijn genoeg leuke spellen voor jongens om hun energie in kwijt te kunnen zonder een ander vast te pakken. Ze spelen hier nu veel tikkertje, dan zijn ze echt wel hun enegie kwijt. Dat 'beuken' mag hier ook niet meer, dat ging ook van kwaad tot erger.
 
Quote
RE: pakkertje spelen mag niet
Suus  schreef op: 12-02-2014 11:56:48
Ik neem aan dat school geprobeerd heeft het te doen met begeleiding etc maar als dat niet werkt neem je 'zo'n maatregel.
 
Quote
RE: pakkertje spelen mag niet
Famke  schreef op: 12-02-2014 12:10:37
Hier ook van alles geprobeerd,waarschuwen,plek aanwijzen waar het wel mag,regels opstellen maar echt niks hielp.Er was altijd wel iemand verdrietig boos enz of er was weer iets kapot.Met name de jongens werden er erg agressief van.
Nu hebben ze een ander spelletje en een stuk waar ze mogen voetballen,veel beter zo want geen boze/verdietige kinderen meer en toch hun energie kwijt kunnen.
We heoeven er zeker geen mietjes van te maken maar als het te ver gaat of andere kinderen hebben er last van vind ik het goed om te verbieden.
 
Quote
RE: pakkertje spelen mag niet
Son  schreef op: 12-02-2014 12:26:03
Watje creëren ? Nu voel ik me toch beetje aangsproken. Ik heb hier een 3,5 jarig "watje" die zou t idd een verschrikkelijk spel vinden...
Heb ik nou van hem een watje gemaakt ?
 
Quote
RE: pakkertje spelen mag niet
Mafkees  schreef op: 12-02-2014 12:33:30
Nee son, ik denk dat je door wilde drukkere spelletjes
Verbieden en alleen maar voorzichtigheid bied er trutjes
Ontstaan,
Want kinderen mogen niet meer vallen etc

Als deze voorzichtigheid doorslaat moeten ze straks
Nog een helm op met rennen

Ik voel me ook aangesproken, het favo spel van mn
Kind staat op de schop
Vind 3 jr en 7 jr ook nogal een verschil......
 
Quote
RE: pakkertje spelen mag niet
Corine  schreef op: 12-02-2014 12:40:14
Dan kan je kind dat thuis toch spelen?
Hier op school worden gewelddadige spellen gewerd, net als vloeken is verboden. Als je kind dit toch wil doen doet het dat toch thuis met vriendjes uit de buurt?

Door rood rijden is bijv ook verboden, vind je het dan ook oneerlijk als je een boete krijgt als je dat toch doet?
Jij kijkt toch uit en tijd toch alleen door rood als het veilig is, kinderachtig als je dan toch een boete krijgt? Of toch niet want regels zijn regels of verboden is verboden?

Miss denk ik wel te simpel hoor, kan ook.
 
Quote
RE: pakkertje spelen mag niet
Son  schreef op: 12-02-2014 12:50:02
Ik denk alleen echt dat mijn kind wel echt ongelukkig kan worden van dat "rotspel" en de kinderen die t wel een leuk spel vinden wel weer gelukkig worden met een alternatief. En TE is nooit goed, dus kinderen moeten kunnen blijven rennen en zo natuurlijk
 
Quote
RE: pakkertje spelen mag niet
Alice  schreef op: 12-02-2014 12:52:55
Tikkertje kan net zo goed.. is evenveel rennen en druk doen. Alleen doe je er niemand pijn mee en maak je niks kapot. 

Het heeft niets te maken met tegenwoordig mag niks meer. Bij ons op school mocht dit vroeger ook niet. Kusjestikkertje ook niet. 
Kinderen zitten er echt niet mee als iets verboden wordt. Ouders daarentegen.... 
 
Quote
RE: pakkertje spelen mag niet
El64  schreef op: 12-02-2014 12:55:45
Ben het ook met mafkees eens natuurlijk moeten kinderen die niet mee willen doen niet daar toe gedwongen worden en moet daar door de pleinwacht aandacht aan geschonken worden. Vroeg aan mijn zoon of het op school mocht hij zei nee mag niet komt te veel ruzie van dus schijnt normaal te zijn dat het verboden wordt. 
 
Quote
RE: pakkertje spelen mag niet
Son  schreef op: 12-02-2014 12:59:57
Als er te veel ruzie van komt, dan is het toch een logische stap ?
 
Quote
RE: pakkertje spelen mag niet
Alice  schreef op: 12-02-2014 13:05:46
En dan gebeurt er iets met jouw kind omdat de pleinwacht bezig is op te letten op iets waar toch ruzie van komt, en dan gaan we daar weer boos over zitten zijn. 

Als je graag wilt dat je kind dit soort spelletjes doet, organiseer je dat toch lekker in je tuin en ga je zelf pleinwacht spelen. 

 
Quote
RE: pakkertje spelen mag niet
El64  schreef op: 12-02-2014 13:10:41
Nou nou niet zo aangebrand Alice  Ik vind het prima dat het niet mag hoor en nee ik ben geen moeder die gaat zeuren als er wat met mijn kind gebeurd een ongeluk zit in een klein hoekje. Waarom ik het met mafkees eens ben is dat er zo veel verboden wordt wat vroeger gewoon mocht en ik denk dat kinderen daardoor minder weerbaar worden. Maar misschien zie ik het wel verkeerd hoor.
 
Quote
RE: pakkertje spelen mag niet
Jen9  schreef op: 12-02-2014 13:14:46
Kijk dat t in de krant komt vind ik belachelijk.. Wel vind ik dat m.n. jongens steeds meer in een keurslijf komen te ziten. Juffen stellen nu eenmaal andere maatregelen dan meesters. dat is niet mijn mening, dat is zelfs bewezen dmv verschillende onderzoeken.
Maar hoe t precies op deze school ging weet ik niet en kan ik dus ook weinig over zeggen.
Wel weet ik dat t belangrijk is dat kinderen af en toe vallen etcetera.

Gelijk aan pesten? Nou, hier niet hoor!
 
Quote
RE: pakkertje spelen mag niet
Son  schreef op: 12-02-2014 13:15:12
Wat is er nog meer verboden dan ?
 
Quote
RE: pakkertje spelen mag niet
Jen9  schreef op: 12-02-2014 13:16:41
Apenkooien iig, trefbal ook op veel scholen....
 
Quote
RE: pakkertje spelen mag niet
Son  schreef op: 12-02-2014 13:18:21
apenkooien klopt idd, maar dat is echt al jaaaaaaaaren verboden, dus niks van deze tijd

 
Quote
RE: pakkertje spelen mag niet
Corine  schreef op: 12-02-2014 13:19:16
Ik vind de kinderen agressiever dan vroeger.
Wij speelde ook wel pakkertje, maar wilde iemand niet dan deed die niet mee en daar hield je je aan, simpel zat. Maar ik heb een tijdje overblijf gedaan. Wilde een kind niet mee doen dan werd het uitgejouwt of het moest toch mee doen omdat het anders kinderachtig was.

Er zijn genoeg alternatieven die wel mogen.
Overigens mag waveboarden/fietsen enz op  het schoolplein ook niet. Dat zijn gewoon regels hoor, geen verboden oid.

Ben wel benieuwd hoe dat bij jullie gaat Mafkees, zijn er geen ge- en verboden bij jullie dan?
Een kind mag alles doen? of toch ook niet?

Dit is heus geen besluit van de ene op de andere dag, hier is veel overna gedacht en met de kinderen aan gewerkt, maar dat werkte uiteindelijk toch niet. Tja, dan zit er niks anders op.
 
Quote
RE: pakkertje spelen mag niet
Corine  schreef op: 12-02-2014 13:21:05
Er staat toch niet dat kinderen niet mogen vallen?
Ze hoeven toch niet met een helm te spelen?
Ze hoeven toch niet op de bank te zitten?
En ze worden heus geen watje van regels.
Zelf bij judo (contactsport) heb je bepaalde regels waar je je aanmoet houden, doe je dat niet dan heeft ook dat consequenties.
 
Quote
RE: pakkertje spelen mag niet
L&  schreef op: 12-02-2014 13:22:56
By ons is op school sinds kort panna knock out verboden geworden. Werd vooral in de hogere klassen natuurlyk gedaan en ik was bly. Dan maar truttig! Pakkertje op t kleine plein is nog toegestaan, maar daar is idd altyd gejank! Van my mogen ze t ook afschaffen.... doe je dat soort dingen toch thuis? Dan is er weer n jas stuk, dan weer n bril....echt niet grappig!
 
Quote
RE: pakkertje spelen mag niet
Fluit  schreef op: 12-02-2014 13:24:13
Op de school van onze kinderen kan het wel. Uiteraard zijn er afspraken. Kinderen die niet willen, pak je niet. Wanneer iemand meedoet, maar niet meer wil, zegt hij/zij dit en dan moet hier door de andere kinderen naar geluisterd worden. Zo zijn er een aantal afspraken en dat gaat goed. Ik heb het vaker bekeken (ben zelf overblijfmoeder) en het gaat goed. Natuurlijk dreigt het vaker mis te gaan, maar kinderen lossen het bijna altijd zelf op, zonder dat ik er tussen moet komen. Goede leermomenten zijn dat in mijn ogen.

Oh ja, mijn kinderen zijn niet heel erg fysiek, maar ik zie dat er kinderen zijn die daar gewoon ook behoefte aan hebben. Stoeien jullie kinderen nooit met jullie op met de papa's? Dan heb je toch ook afspraken en stuur je bij waar nodig?

Ik geef jullie gelijk dat je met heel veel spelletjes je energie kwijt kunt, maar ik hoor en zie steeds vaker dat kinderen ook steeds meet betutteld worden... Dit kan op latere leeftijd problemen geven, denk ik. Kinderen moeten leren wanneer ze over een grens gaan, onder andere door spel.
 
Quote
RE: pakkertje spelen mag niet
Corine  schreef op: 12-02-2014 13:24:51
oh joh, apekooien wist ik niet, maar nu ik erover nadenk is het idd wel gevaarlijk alhoewel ik me niet kan herinneren dat er ooit iemand "gewond" is geraakt.

Ergens heb je wel gelijk Jen, dat jongens in een keurslijs worden gedwongen. Het blijven jongens, maar ook daar heb je verschil in zitten. Mijn zoontje is motorisch erg onhandig en kreeg daardoor vaak ruzie, want hij duwde te hard. Kreeg een knal terug en huppa ruzie..........
Hij thuis in tranen want hij bedoelde het niet zo, hij wilde gewoon meedoen, wat dus moeilijk voor hem was. Juf snapte dit wel maar voor andere kinderen is dat moelijk te begrijpen want waarom zou hij wel hard mogen duwen en andere niet. 

 
Quote
RE: pakkertje spelen mag niet
Jen9  schreef op: 12-02-2014 13:25:42
Ik denk dat kinderen van nu oa agressiever zijn omdat ze niet zoveel meer mogen.

Corine, mijn mening staat verder los van deze school, daar weet ik te weinig van, en kinderen lastig vallen met iets wat ze niet willen kan al helemaal niet meer de bedoeling zijn. Ik bedoel dat kinderen teveel in een vrouwenwereld opgroeien, het is te weinig beiden....  En er worden, en dan heb ik t over de hele maatschappij, steeds meer regels gemaakt waarin kinderen te veilig (naar mijn idee schijnveilig) opgroeien. Bomen klimmen mag niet meer, oom agent haalt je eruit..., voetballen, o nee pas op, er staan hier teveel auto's enzovoort enzovoort.. Ben zo blij dat wij bijna in de natuur wonen waar bomen klimmen en voetballen gewoon kan en mag.
 
Quote
RE: pakkertje spelen mag niet
Corine  schreef op: 12-02-2014 13:26:13
Ik zit ff wat bij te lezen bij het artikel bij de krant, waar ik me echt over verbaas.

Er zijn zelf mensen die dus vroeger doodtrappertje deden, iemand kreeg een blik tegen zich aan en de rest mag er dan op los schoppen, diegene bont en blauw. Nou das toch leuk en normaal???????????????????????????????????
 
Quote
RE: pakkertje spelen mag niet
Fluit  schreef op: 12-02-2014 13:26:32
De vraag is, waarom lijken ze agressiever? Misschien omdat we alles verbieden? Pakkertje spelen moet kunnen, maar MET regels! Juist die regels zorgen ervoor dat ze leren om gaan met elkaars grenzen.
 
Quote
RE: pakkertje spelen mag niet
Jen9  schreef op: 12-02-2014 13:26:57
Jas stuk, bril stuk.. dat hoort, mits niet expres gebeurd, toch gewoon bij de normale dingen? heb hier nooit wakker gelegen van zoiets, en ja, dat is echt wel gebeurd...
 
Quote
RE: pakkertje spelen mag niet
Jen9  schreef op: 12-02-2014 13:28:20
doodtrappertje ken ik gelukig niet.. daar ben ik blij om.

Ik denk idd dat kinderen agressier worden omdat er minder mag en kan.. Heel veel speelruimte is er in veel steden en dorpen niet.. Of het zijn fantasieloze speeltuinen en betonnen velden waar t al vast staat wat je kan doen..
 
Quote
RE: pakkertje spelen mag niet
Nina1  schreef op: 12-02-2014 13:28:31
apekooi is hier veranderd in 10 tellen in de rimboe... net zoiets maar iedereen moet zich dan verstoppen en 1 kind moet zoeken....

ik ben het deels met mafkees eens. waarom verbieden?? samen duidelijke regels maken met elkaar. deze bespreken, voorbespreken en kinderen erop aanspreken. begeleid ze in een ruwer spel. dat is de taak van de pleinwacht ipv rustig een kop koffie drinken zoals hier vaak gebeurd! vind ik veel gevaarliljker, of dat ze dan met een kop hete thee langs de kinderen lopen die aan het spelen zijn.....
juist door het te verbieden hebben kinderen zoiets van he spannend gaan we lekker toch doen.

mijn ene zoon houdt er niet van om aangeraakt te worden dus die zou dan ook niet meedoen.
de jongste wel. en ja met spelen gaat er soms wat mis, gescheurde jas....geschaafde knieën of bulten aan het hoofd. maar dat kan zo ook gebeuren,. hoort erbij...

bij de oudste op school (speciaal onderwijs) begeleiden ze het spelen veel meer als op de gewone basisschool van mijn jongste. de leerkrachten zijn veel actiever bij eht buitenspelen en begeleiden ze echt. gaan zelfs mountainbiken van hoge zand heuvels hier en schansen. en tja dan gaat er wel eens wat stuk, iemand valt oid... maar als je je kind zo ziet genieten dan geeft eht niets. ouders weten dit; wil je kind niet mee doen , ook goed, dan krijgt het kind iets anders aangeboden,.
ook pakkertje doen ze hier wel, maaar word veel begeleid, voor besproken hoe en wat de regels zijn. houd je je er niet aan dan mag je op een bankje toe kijken.
 
Quote
RE: pakkertje spelen mag niet
Nina1  schreef op: 12-02-2014 13:29:54
en ja brillen sneuvelen soms. zou het ook niet leuk vinden als dit gebeurd...maar ja het zijn kinderen.

jen9 ik ben het met jou eens.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op pakkertje spelen mag niet
Naam
Bericht