Menu
 

Topic:

Beetje laat, zorgverzekering.

S@ssefr@s  schreef op: 30-12-2013 23:00:23
Elk jaar zit ik weer te twijfelen, wel of niet? In principe zitten we goed, al jaren bij dezelfde, maar nu begon de tandarts laatst weer over een beugel voor de jongste. Om die te kunnen bekostigen moet ik de verzekering omhoog gooien. Dan kan hij over een jaar eventueel starten. Het probleem is alleen dat hij zo vreselijk bang is voor de tandarts (hij heeft ook ASS en adhd, dat werkt niet echt mee). Kijken gaat prima, maar fluor gaat al niet eens. Laat staan als hij gips moet happen, kiezen moet trekken, beugel plaatsen ed. Ik heb nog 1 dag. Morgen gaan we even naar het kantoor toe, maar ik twijfel zo. Kan het geld niet echt missen, maar als het moet dan moet het natuurlijk, geen twijfel mogelijk. Ik denk alleen dat het een drama gaat worden een beugel. Ga ik dus nu een tijd meer betalen voor iets wat mij onmogelijk lijkt? Iemand hier ervaring met angstige kinderen en een beugel?
 
Quote
Navigatie
RE: Beetje laat, zorgverzekering.
Mafkees  schreef op: 31-12-2013 08:16:27
Geen ervaring maar lastig!
Hoe noodzakelijk is de beugel? Kan je kind zonder?
De tandarts of ortho zal toch wel dit vaker
Meemaken lijkt me en een oplossing weten?

Als het echt moet zou ik verhogen, geen risico nemen

Moeilijk......
 
Quote
RE: Beetje laat, zorgverzekering.
Truuske  schreef op: 31-12-2013 08:18:44
hoe zien zijn tanden eruit en hoe oud is hij? Ik neem aan wel een leeftijd waarop je dit soort zaken redelijk kan bespreken. Misschien komend jaar gebruiken voor dat gesprek en dan volgend jaar (2015 bedoel ik dan) de verzekering omhoog doen. Kan je nu al vanaf volgende maand elke maand de extra inleg voor de premie apart leggen als potje voor de beugel?
 
Quote
RE: Beetje laat, zorgverzekering.
Stefke  schreef op: 31-12-2013 08:34:08
is de beugel puur voor 'de mooi' of heeft je zoon ook eet/kauw/ slikproblemen door de stand van zijn tanden/kiezen?
en als het voor de mooi is, hoe 'lelijk' staan zijn tanden nu?

mijn ervaring is dat er nogal snel geroepen wordt dat je een beugel moet (bij al mijn 3 kinderen stond voor ze 4 waren al vast dat ze tzt een beugel moeten. Nou, dat moet ik nog zien...). Bedenk eerst eens hoe noodzakelijk een beugel gaat zijn en praat er met je zoon over.

en de verzekering omhoog aanpassen, kan dat ook alleen voor 1 Jan? Zou me niet verbazen als dat ook gedurende het jaar nog kan (Niet overstappen maar aanvullend nemen).
 
Quote
RE: Beetje laat, zorgverzekering.
S@ssefr@s  schreef op: 31-12-2013 08:46:48
Hoe zijn tanden er uit zien? Hij is druk kiezen aan het wisselen dus is het nog gatenkaas. Dat was bij de oudste 2 ook tijdens het wisselen, maar toen alles door was stond het goed recht. Nu heeft hij nog wat ruimte tussen sommige tanden. Mijn dochter zou ook een beugel moeten zei de tandarts toen.Zij had keurig rechte tanden. Ik heb toen gevraagd om welke reden dat zou moeten, maar daar heb ik nooit antwoord op gekregen en nu zegt hij steeds dat ze zo'n mooi recht gebit heeft. Ik vertrouw dus ook niet helemaal op het oordeel van de tandarts.
Hij is nu 11. Als ik een jaar wacht met de verzekering is hij 12 en dan hebben we nog een jaar wachttijd voor we er gebruik van kunnen maken en is hij 13 als gestart wordt. Voor de rest......ik weet niet of een ortho hier mee  om kan gaan.Wij hebben een llieve geduldige tandarts, maar ook hem is het niet gelukt om hem aan de fluor te krijgen. Hoe zou een ortho dan zijn werk kunnen doen?En dan nog al die controles. Ik voorzie een drama. Er met hem over praten kan wel, maar eenmaal in de stoel slaat de paniek toe en kan je niets meer met hem. Als hij ooit iets heeft, hebben we echt een probleem.
 
Quote
RE: Beetje laat, zorgverzekering.
S@ssefr@s  schreef op: 31-12-2013 08:54:41
Stefke hij heeft geen pproblemen verder met eten of slikken. De tanden en kiezen komen ook recht door en hebben ook ruimte. Maar dat kunnen we pas echt goed zien als alles gewisseld is. 2 dagen terug viel er nog een kies uit en er zit er nu nog 1 los. Misschien anders toch nog een jaar wachten om te zien wat zijn gebit met het wisselen doet? Ik weet niet of 13 wat is om te starten? Misschien is hij dan ook beter te behandelen?
 
Quote
RE: Beetje laat, zorgverzekering.
S@ssefr@s  schreef op: 31-12-2013 08:55:40
Of het wat laat is om te sstarten bedoel ik.
 
Quote
RE: Beetje laat, zorgverzekering.
Mafkees  schreef op: 31-12-2013 08:59:52
Sas, ik zou een jaar wachten, hij is jong en nog
Aan het wisselen. Pure noodzaak is er dus niet.
Kinderen worden zo jong al in de beugels gezet,
Laat die tanden eerst zelf eens hun wegvinden

Ikzelf was 15 of 16 pas toen ik eraan moest

 
Quote
RE: Beetje laat, zorgverzekering.
S@ssefr@s  schreef op: 31-12-2013 09:27:30
Ik vind ze tegenwoordig ook vroeg met beugels, daar zal ook vast een reden voor zijn. Wat mij vooral tegenstaat is dat het bijna zo is dat wanneer een kind een bepaalde leeftijd heeft er het woord `beugel`valt. Wij zijn daar sowieso terughoudend in en rennen niet direct naar de ortho. De oudste 2 hebben prachtige gebitten en mensen vragen vaak of ze een beugel gehad hebben, maar niet dus. Zelfs de tandartsen (er zitten er hier 2 in de praktijk) geven er vaak complimentjes over, terwijl zij dezelfden waren die jaren geleden over die beugel begonnen. Ik snap het niet.

Op dit moment vind ik ook wel dat de tanden wat uit elkaar staan, niet naar voren maar met wat ruimte ertussen, maar er moeten nog een paar grote kiezen tussen, dus dat is ook niet vreemd. Dat hebben de oudste 2 ook gehad, maar is helemaal goed gekomen.

Ìk denk toch dat ik nog een jaar wacht. De tandarts heeft nog geen verwijzing gegeven. Even het wisselen afwachten en mocht het dan echt nodig zijn verhoog ik de verzekering volgend jaar en kan hij het jaar er op beginnen. Op dit moment gaat het sowieso niet lukken met hem. Andere optie is om toch te verhogen en dan een jaar af te wachten en dan eventueel weer zakken als het niet nodig blijkt te zijn. Hebben we alleen een jaar voor niets extra betaald. Al denk ik dat over 2 jaar vroeg zat is. Hij is ook nog vrij klein voor zijn leeftijd, dus er gaat ook nog wel wat veranderen als hij flink gaat groeien. Ook dat zal nog niet zo snel zijn. Wat een dilemma he?



 
Quote
RE: Beetje laat, zorgverzekering.
Bettie  schreef op: 31-12-2013 09:33:02
Ik was bijna 16 toen ik met een beugel startte en bijna 20 toen ik er vanaf was. 

Het nadeel hier was dat ik op het moment dat uitstellen van de beugel echt niet meer kon (ik had enorme kaakproblemen) er nog 6 kiezen en 2 hoektanden gewisseld moesten worden. Die werden dus direct in 1x getrokken en een week later bij de kaakchirurg zijn er 2 verstandskiezen weggesneden.

Dus ik denk dat je best nog wel even kunt wachten met die beugel.
 
Quote
RE: Beetje laat, zorgverzekering.
Meidenmama  schreef op: 31-12-2013 09:40:00
Myrthe begon met 10 en met 12 was ze klaar en Eva begon net voor haar tiende ( en is nu dus net begonnen) ze moet nog slechts 1 kies wisselen. Zij heeft ruimtegebrek en dan beginnen ze vaak vroeg voor je klaar bent met wisselen!
 
Quote
RE: Beetje laat, zorgverzekering.
S@ssefr@s  schreef op: 31-12-2013 09:41:12
Wow Bettie, dan was je erg laat met wisselen! Bij problemen is het wat anders natuurlijk. Ik kan nog zo tegen zijn, maar als het niet anders kan dan zij het zo. Een kind met pijn laten lopen is ook niks. Nee, ik ga nog een jaar wachten. We hebben nog 2 keer controle dit jaar en mocht de tandarts er weer over beginnen dan gaan we volgend jaar die verzekering toch verhogen. Dan is hij in elk geval uitgewisseld als hij gaat beginnen en kan ik er ook meer achter staan.
 
Quote
RE: Beetje laat, zorgverzekering.
S@ssefr@s  schreef op: 31-12-2013 09:48:17
Meidenmama, dat zal bij die van mij dan niet het geval zijn, want dan had de tandarts hem wel direct doorgestuurd. Tot nu toe blijft het bij wat gemompel in de trant van: `misschien toch eens kijken voor een beugel, tot over een half jaar`. Maar dat zei hij toen mijn zoon 5 was ook al. Kind moest nog beginnen met het wisselen van zijn tanden .
 
Quote
RE: Beetje laat, zorgverzekering.
Bettie  schreef op: 31-12-2013 09:56:29
En anders gewoon eens een consult afspreken bij een orthodontist. Degene die hier zit, is behoorlijk realistisch en adviseert echt per kind. (en echt niet alleen maar van 'dat moet een beugel worden')
 
Quote
RE: Beetje laat, zorgverzekering.
Ikke  schreef op: 31-12-2013 09:59:44
Mijn oudste is vandaag 10 geworden en heeft sinds een half jaar een beugel, zowel brackets als een buitenboord.
bij hem was t wel echt nodig aangezien e 1 tand heel erg gedraaid en naar binnen stond.
we zijn nu dus een half jaar verder en het is al zo verbeterd. 

Ze beginnen tegenwoordig idd erg vroeg met beugels, maar dat is ook omdat t gebit dan nog goed mee geeft en ze dus over t algemeen genomen snel klaar zijn met beugelen.
als jij uit ervaring weet dat je oudste 2 ook ruimte hadden en dat dat helemaal goed is gekomen zou ik nog even wachten idd.

 
Quote
RE: Beetje laat, zorgverzekering.
M&j  schreef op: 31-12-2013 10:14:01
Mijn dochter krijgt ook een beugel, haar tanden staan wel recht maar ze heeft een beetje een overbeet en een paar kiezen lijken niet helemaal recht door te komen waar ze problemen mee kan gaan krijgen met reinigen.
Mijn zoon moet zeer zeker een beugel want die heeft een gigantische open beet, hij kan z'n tong uitseken met z'n mond dicht.

Onze tandarts voorspelde dat al toen ze 2 jaar waren aan de hand van de stand van het melkgebit, door ervaring hebben ze daar best wel kijk op gekregen.
 
Quote
RE: Beetje laat, zorgverzekering.
S@ssefr@s  schreef op: 31-12-2013 13:10:29
Nou, na eem hoop gereken hebben we toch onze verzekering aangepast. Wij hebben 4 bril/lensdragers in huisnippers en met de aanvullende verzekering krijgen we daarmee elke 2 jaar 250 euro vergoed. Alleen dat levert al zoveel besparing op dat een hogere verzekering prima uit kan.We zijn gewoon bij dezelfde gebleven, maar  gaan nu naar de veteranenverzekering. Mijn man is en ex militair en is ook uitgezonden geweest. We hebben mijn man op 5 sterren en mij op 4 sterren gezet. Hierdoor worden beugel 100% en onbeperkt vergoed en wordt ook de tandarts voor mij voor 80% onbeperkt vergoed en voor mijn man   90%. Nu krijgen we voor brillen niets vergoed, dus al met al zijn we omgerekend iets goedkoper uit en kan onze zoon als het nodig is een beugel krijgen.
 
Quote
RE: Beetje laat, zorgverzekering.
S@ssefr@s  schreef op: 31-12-2013 13:12:09
Sorry ik typ op mijn tablet En dat gaat niet altijd goed.
 
Quote
RE: Beetje laat, zorgverzekering.
Mama-van-aimy  schreef op: 31-12-2013 19:15:30
Ik zou in ieder geval een gaan kijken of een angsttandarts of een gespecialiseerde kindertandarts iets voor je kind kan betekenen. Wat zo aan een beugel starten is voor je zoon geen doen. Dat werkt alleen maar meer angst in de hand.

Kijk ook eens voor EMDR therapie. Bij mijn zoon heeft dit superresultaat gehad!

Mijn zoon (in maart a.s 9 jaar) heeft PDD-NOS en ADHD. Hij is al angstig voor de tandarts sinds hij 2,5 jaar is (trauma door een val vol op zijn voortanden). Sinds hij 6 jaar is loopt hij bij een speciale kindertandarts. Eerst is zijn gebit onder narcose behandeld (gaatjes boren etc.) Daarna moesten wij iedere 3 maanden langs de tandarts. Durfde hij eerst niet in de stoel, nu stapt hij met gemak in de stoel. Hij is nog wel bang, maar hij ondergaat het wel allemaal!  

Sinds een week of 6 a 7 heeft hij een beugel. In zijn geval een blokbeugel (Activator).  Hij is er erg vroeg bij, maar hij heeft zo een verschrikkelijke overbite. Als hij valt, valt hij al zijn voortanden aan gort.

Het happen van het bovengedeelte was drama. Hij zat te kokhalsen en te huilen. Maar binnen 2 minuten was het klaar. (met veel aanmoedigen en ook pushen dat hij moest doorzetten). Hij mocht ook het hapgedeelte niet uit zijn mond halen zolang de pasta nog zacht was anders was dat lastig uit zijn mond te krijgen.

Met het happen van het ondergebit had hij nauwelijks moeite.

Maar ook het wennen aan zijn beugel heeft aardig wat bloed, zweet en tranen gekost. We hebben hem letterlijk moeten omkopen met een cadeautje. Droeg hij zijn beugel niet, dan pakte wij  het cadeau af (ja heel gemeen, maar er was geen andere uitweg met hem). We zijn gestart met 10 minuten en daarna opbouwen naar 1 uur, 2 uur 3 uur en daarna de hele nacht.

Na 5 weken terug naar de ortho. Ik was bang voor het resultaat. Maar de ortho was dik tevreden! Nu dus afgesproken dat hij hem alleen in de avonduren hoeft te dragen. Hij kan het namelijk niet mee praten en ook slikken vind hij lastig.


Heel verhaal. Maar conclusie: Werk eerst aan zijn angst en begin dan pas aan een beugel. Want als zelfs een fluorbitje in zijn mond doen al heel erg lastig is, dan is het werk van een beugel vele malen moeilijker voor hem.



 
Quote
RE: Beetje laat, zorgverzekering.
S@ssefr@s  schreef op: 31-12-2013 22:28:08
Heel erg, maar onze tandarts gebruikt geeneens een bitje, hij smeert de fluor met een kwastje op de tanden, maar ook dat lukt niet.
Het gevolg was dat hij zich helemaal niet meer liet controleren. Nu dus maar wel controle, maar geen fluor.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Beetje laat, zorgverzekering.
Naam
Bericht