Menu
 

Topic:

Apart op vakantie

Annie  schreef op: 18-07-2013 09:33:52
Mijn man wil heel graag primitief kamperen in Frankrijk. Ik zie dat totaal niet zitten en na jaren deze vakantie discussie denken we erover om volgend jaar het gezin te splitsen. We willen dan 1 week in Nederland gezamenlijk in een huisje op een park en dan de 2e week wil hij met onze 2 oudsten (dan 7,5 en 5 ) kamperen. Ik blijf dan met de jongste (1) over en ik wil dan het liefste luxe op vakantie naar de zon (Griekenland/Egypte/Turkije). Wie heeft zo iets wel eens gedaan en is dat bevallen of juist niet? 
 
Quote
Navigatie
RE: Apart op vakantie
Onsjanneke  schreef op: 18-07-2013 09:41:24
Wij zijn ook absoluut geen kampeerders.

Na allerlei enthousiaste verhalen van vrienden en collega s over hoe leuk een camping is voor kleine kinderen hebben wij dit jaar de stoute schoenen aangetrokken.

Wij hebben een ingerichte tent gehuurd in italie, dus wel met een hele grote kans op mooi weer.

En dat is super goed bevallen. Gewone bedden, koelkast, vriesvak, 4 pits gasstel, en toch de losse makkelijke contacten en zwembaden en strand van de camping.

Is zoiets als tussenoplossing niet wat. Als je het niet ziet zitten zou ik apart gaan. Maar het lijkt me toch gezelliger om met zijn allen wat te ond er rnemen.
 
Quote
RE: Apart op vakantie
Bepje  schreef op: 18-07-2013 09:46:25
Waarom niet, als iedereen zich daar goed onder voelt moet je het gewoon doen. Wat andere gezinnen/personen daarvan vinden hoef je je niets van aan te trekken hoor. Ik wil dit jaar voor het eerst met de kinderen en ga dan alleen mijn  man kan niet mee helaas. Sommige mensen vinden dat vreemd maar dat is hun probleem en niet het mijne.
Als het niet zou bevallen dat weet je dat ook weer en dan doe je het het volgende jaar gewoon weer anders.
 
Quote
RE: Apart op vakantie
Annie  schreef op: 18-07-2013 09:49:17
Ik ben gewoon geen kampeerder, ik erger me aan het gebrek aan privacy, de groezelige kinderen die er rondlopen, het 'hallo-zeggen' tegen iedereen, de beestjes en dat ik niet mijn eigen sanitair heb. Glamping/stacaraven zou een oplossing kunnen zijn, maar is voor ons onbetaalbaar in het hoogseizoen. Mijn man wil het echt heel graag maar ik echt niet.
 
Quote
RE: Apart op vakantie
Annie  schreef op: 18-07-2013 09:51:49
Bepje ook maar het gaat mij ook niet om wat anderen ervan vinden. Maar ben benieuwd of andere daar ervaring mee hebben. Ik twijfel een beetje of ik een vriendin zal vragen samen met mij+jongste op vakantie te gaan maar aan de andere kant lijkt het me ook best lekker om echt alleen met hem te zijn en mijn eigen plan te trekken.
 
Quote
RE: Apart op vakantie
Senna  schreef op: 18-07-2013 09:54:25
Ik weet dat het niet je vraag is, maar heb je wel eens gekampeerd?

Ik wilde jarenlang niet kamperen, om ongeveer dezelfde redenen. Leek me vre-se-lijk!!!

Toen we een jaar niet op vakantie konden door omstandigheden, kregen we van iemand een weekje aangeboden caravan die al op een camping stond. En sindsdien ben ik om... Heerlijk!!
 
Quote
RE: Apart op vakantie
Caithy  schreef op: 18-07-2013 09:54:44
Hier ben ik ook van het kamperen en mijn man heeft het wat luxer, wij zoeken ook al een tijdje... tent (hmmm je ligt op de grond), vouwwagen (plank was te hard voor mij en rijden met een aanhanger), stacaravan (niet echt gezellig en je staat vaak hutje mutje) en app (prima maar niet gezellig)..

Dus ik zou zeggen succes man! en ik zou niet zover weg gaan met die kleine, maar dan zou ik naar frankrijk gaan, waar je man en kids je opkomen zoeken, zoiets?
Dan neem je een stacaravan of app met zwembad! Dan sluit je de vakantie samen af!
 
Quote
RE: Apart op vakantie
Cir  schreef op: 18-07-2013 09:55:20
Ja hoor, gewoon doen.

Wij zijn laatst ook gescheiden op vakantie geweest. Welliswaar om een andere reden. Wij wilden allebei een weekje doorslapen dus de ene week ging hij met 3 kids en in bleef thuis bij het nachtbrakertje en de andere week ben ik met de oudste twee gegaan.

Geloof wel dat kennissen erover gingen smoesen maar daar kanik alleen maar omlachen.
 
Quote
RE: Apart op vakantie
Annie  schreef op: 18-07-2013 10:04:23
Senna: Ik heb met vriendinnen en 1x met man wel eens gekampeerd in zowel ingerichte bungalowtenten als een zelf meegenomen tent. Ik vond het toen al niet echt leuk om te kamperen en nu met kinderen lijkt het mij helemaal horror. Ik zie al die handjes tegen de vieze toiletbril, zitten op de vieze douchevloer enz enz. Nee ik heb lichtelijk last van smetvrees en heb echt mijn privacy nodig dus primitief kamperen is denk ik echt niets voor mij. Tel daar de in mijn ogen enge beesten bij op...

Caithy: Samen afsluiten is ook een idee. Ga ik over nadenken!
 
Quote
RE: Apart op vakantie
Femke  schreef op: 18-07-2013 11:02:29
Ik zou het dan anders doen, man met oudste lekker weg sturen bijv in de meivakantie en de zomervakantie gewoon delen en luxer...Ik zou het naar mijn oudste kids niet kunnen maken om zelf met het vliegtuig weg te gaan (ook duur hoor, heb je wel 1 week een stacaravan voor...) en op het strand aan het zwembad te liggen...Hier gaat mijn man ook in voorseizoen met ze kamperen, met lekker weer ook nog wel eens een weekendje in het naseizoen. Ook ga ik met elk kind apart als ze 11 worden een weekendje londen of parijs doen, maar de zomervakantie doen we gezellig samen.... Maar met 1 kind op vliegvakantie dat zou hier hele verdrietige gezichten opleveren...
 
Quote
RE: Apart op vakantie
Ma Dalton  schreef op: 18-07-2013 12:50:12
Hier zou ik het net zo doen als Femke.
 
Quote
RE: Apart op vakantie
M&j  schreef op: 18-07-2013 13:03:51
Wij gaan hier ook wel eens los van elkaar op vakantie en dat is heerlijk. Mijn man is met mijn oudste wel eens een weekend gaan winterkamperen. We hebben ook wel eens een week opgedeeld, dus ergens gekampeerd met de kinderen waar eerst mijn man een paar dagen bij was en daarna ik.
Ik zelf wil heel graag een keer gaan fietskamperen maar daar krijg ik de handen ook niet voor op elkaar en dat ga ik dus ook alleen doen.
 
Quote
RE: Apart op vakantie
Annie  schreef op: 18-07-2013 13:05:10
De kinderen willen ook graag kamperen dus met die verdrietige gezichten zal het wel meevallen, daar ben ik niet zo bang voor. En de jongste vliegt gratis dus aan de oudste is het best uit te leggen dat het te duur is om met 5 te vliegen. Bovendien heeft de oudste al 3x gevlogen, de middelste 1x en de jongste dan nog nooit dus dan is het best eerlijk toch 
Voor 500 euro kan ik een week all-inn zitten samen met de jongste, dan boek ik een last-minute of juist heel vroeg. Maar daar heb ik in het hoogseizoen echt geen stacaravan voor op een uitgebreide camping. (Graag tips als ik helemaal verkeerd zit!!!)
Die meivakantie vind ik wel een goed idee! Dat ga ik voorstellen.
 
Quote
RE: Apart op vakantie
Corine86  schreef op: 18-07-2013 13:08:12
Wij gaan 2 weken kamperen met eigen sanitair voor €400.
Grote plek ca150m2!

Twas ff.zoeken maar mijn man wil.heel graag eigen douche en wc.dus dit kar gaan we voir het eerst "luxe" kamperen!!
 
Quote
RE: Apart op vakantie
Annie  schreef op: 18-07-2013 13:14:13
Corine waar gaan jullie heen dan? En is dat in het hoogseizoen?
 
Quote
RE: Apart op vakantie
Corine86  schreef op: 18-07-2013 13:15:33
We gaan naar hardenberg, de klimberg heet de camping.
Ja in het hoogseizoen. Je moet dan kijken bij arrangementen.
 
Quote
RE: Apart op vakantie
Annie  schreef op: 18-07-2013 13:18:44
Oke dat is niet duur zeg! Veel plezier alvast! Alleen het is in NL en mijn man wil perse naar Frankrijk....(we zijn niet moeilijk ;-))
 
Quote
RE: Apart op vakantie
Corine86  schreef op: 18-07-2013 13:34:00
Haha nee jullie hebben geen eisen, da scheeld
 
Quote
RE: Apart op vakantie
Truuske  schreef op: 18-07-2013 21:48:47
In frankrijk heb je veel campings met eigen sanitair, hebben wij ook veel gedaan.
 
Quote
RE: Apart op vakantie
Annie  schreef op: 18-07-2013 21:55:34
Ik zal nog eens zoeken. Blijft wel staan dat ik de campingmentaliteit die iedereen zo leuk vindt mij juist de kriebels geeft. Maar misschien moet ik daar dan maar even doorheen, zucht.
 
Quote
RE: Apart op vakantie
Pacific  schreef op: 19-07-2013 07:32:39
Waarom gaat je man in de meivakantie niet kamperen met de kinderen? en jij gewoon thuis en dan zomers samen op vakantie.

Of samen op 1 camping de een in een tent en de ander in een huisje. Zijn zatcampings met huisjes.

Of idd een plek met eigen sanitair. Maar ja dan heb je nog wel je andere 'camping problemen', het 'hallo-zeggen', smoezelige camping kinderen, privacy etc.

Je moet er gewoon van houden, net als dat andere er weer niet aan moeten denken om in een luxe hotel te zitten met de kids en liever gaan kamperen.

Ik zou denk ik voor de mei vakantie kamperen gaan of een middenweg zoeken.

Is toch ook leuk voor je kids om met mama op vakantie te zijn en ook voor jou lijkt me?

Ehhh waar vind je dat 500 voor een week all in naar griekenland /turkije of Egypte?

 
Quote
RE: Apart op vakantie
Boterbloem  schreef op: 19-07-2013 07:43:26
Is die campingmentaliteit ook in Frankrijk dan? Heb ook in Frankrijk gekampeerd jaaaaaaaaren geleden, in Pezenas (of zoiets, helemaal onderin) en daar was dat gegroet helemaal niet zo. De kinderen spelen dus schoon zul je ze niet om je heen hebben inderdaad haha.

Wel jammer dat je het niet leuk vind, maar idd wat hier boven staat. Ik moet niet denken aan een hotel terwijl een ander dat weer heerlijk vind en vind juist die campingmentaliteit zo leuk. De afwas doen en 3 keer onderweg stoppen bij mensen die vragen of je wat komt drinken, mensen die anderen om hulp vragen, even op andermans kinderen letten omdat ze een boodschapje moeten doen of juist andersom, zij op de onze. Hele dag luieren en verplicht buiten zijn. Heerlijk!

Hebben jullie geen moeite met apart gaan dan zou ik het doen. Is er een optie samen iets te doen dan zou ik daar voor gaan en dat je man apart met de kinderen nog gaat kamperen. Merk dat hier het gezinsgebeuren juist zo lekker is. Echt even samen zijn.
 
Quote
RE: Apart op vakantie
Alice  schreef op: 19-07-2013 08:20:00

Quote Annie:
Ik zal nog eens zoeken. Blijft wel staan dat ik de campingmentaliteit die iedereen zo leuk vindt mij juist de kriebels geeft. Maar misschien moet ik daar dan maar even doorheen, zucht.



Waarom? Als jij het niks vindt, dan is dat zo. Niet iedereen moet de camping leuk vinden. Ik moet er ook niet aan denken, vond er vroeger met mn ouders al geen zak aan. 
Ik huur ook liever een privehuisje. 

Een hotel met mn baby... hmm.. lijkt me vooral 's avonds een beetje karig. Het avondeten enzo. Een week lang, eigenlijk geen gesprek voeren. 
 
Quote
RE: Apart op vakantie
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 19-07-2013 08:25:20
Ik vind het ook niks hoor
Voor 1 a 2 nachtjes wil ik het af en toe wel doen hoor.
Maar dan is het ook echt klaar ,zeker als het in een tent is.
Daarnaast heb ik niks met het camping gebeuren,super leuk voor de kids.
Maar voor mezelf nee,zit het hele jaar al op de camping
Geef maar maar een leuk huisje of hotel,is een keer wat anders
 
Quote
Navigatie


Reageren op Apart op vakantie
Naam
Bericht