Menu
 

Topic:

Verloskundige voor het leven geschorst

Inky69  schreef op: 16-07-2013 19:45:14

Zwangere vrouwen die thuis willen bevallen, botsen met het Nederlandse systeem. Dat systeem dwingt ze om naar het ziekenhuis te gaan.


Dat zegt Laura van Deth, een van de verloskundigen die wordt vervolgd voor onzorgvuldig handelen tijdens een thuisbevalling, tegen RTL Nieuws-verslaggever Hans Schutte. Vandaag doet de tuchtrechter uitspraak tegen haar en twee andere verloskundigen.


Die zijn aangeklaagd door de Inspectie voor de volksgezondheid omdat ze niet hebben ingegrepen toen er complicaties optraden tijdens thuisbevallingen.


Bij een van de bevallingen overleed een baby.


Onveilig
“Ik ben geconfronteerd met vrouwen die zeiden: ik wil dit doen. Ik vraag je om er als vroedvrouw bij te zijn, maar ik bots met het systeem. Het systeem wil mij in het ziekenhuis hebben, maar ik wil in het ziekenhuis niet baren. Ik voel me er niet veilig", aldus Van Deth.


Verloskundige Van Deth ziet zichzelf als onderdeel van een groter verhaal. "Het gaat niet om mij, ik ben een schakel in het geheel. Er is een golf in beweging gekomen, een golf van terug naar eigen kracht en daar ben ik een onderdeel van. Die golf is niet meer te stoppen."


Drie verloskundigen worden vervolgd omdat zij niet op tijd ingrepen toen er complicaties optraden tijdens thuisbevallingen waarbij ze betrokken waren. Bij een van de bevallingen overleed de baby.


De tuchtrechter doet vandaag uitspraak tegen de verloskundigen.


De verloskundigen begeleidden drie vrouwen die koste wat kost thuis wilden bevallen. Zij weigerden naar het ziekenhuis te gaan, ook toen er complicaties optraden.


Een van de moeders beviel van een tweeling die in een stuit lag. Pas nadat een buurtbewoner de Kinderbescherming had gebeld, werd de vrouw naar het ziekenhuis gebracht. Daar kreeg ze met behulp van een keizersnee een gezonde tweeling.


Baby overleden
Bij een andere zwangerschap overleed de baby omdat de moeder beslist thuis wilde bevallen.


Volgens de inspectie hadden de betrokken verloskundigen meer moeten aandringen op de noodzaak van een bevalling in het ziekenhuis.


De overheid stelt steeds meer richtlijnen op om het relatief hoge babysterftecijfer in Nederland te bestrijden.

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Mamavonn  schreef op: 16-07-2013 21:02:41
Op het moment dat het kind in gevaar is vind ik dat je als moeder maar ook als vk de plicht hebt naar het ziekenhuis te gaan. Doe je dat niet dan is het in mijn ogen kindermishandeling.
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 16-07-2013 21:39:49
Ik vind dat je als moeder relistisch moet zijn en de medici het laatste woord moet geven. Als je thuis wilt bevallen en er wordt je gezegd dat dit om bepaalde gegronde redenen niet kan dan moet een zwangere vrouw zich daarnaar voegen. Wat is er nou belangrijker dan de gezondheid van je kind? Ik zou bij een evt 3e kindje heel graag thuis willen bevallen maar mochten ze mij dit afraden om bepaalde complicaties te voorkomen dan zou ik ervoor kiezen om in het ziekenhuis te bevallen. Ook een thuisbevalling kan een hel zijn, net zo goed als een ziekenhuisbevalling.
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Jen9  schreef op: 16-07-2013 21:48:20
Ik wilde bij de tweede thuis bevallen, kon toen ook nog gewoon (hij is 7,5), gelukkig maar.. t kind kwam zo snel dat t niet anders had gekund....
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 16-07-2013 21:59:08
Even een tweelingzwangere aan het woord... Zodra de vk zag dat het er 2 waren trok ze de handen van ons af: gefeliciteerd, maae mij zieie pas weer na de geboorte... Ik mag jullie niet meer begele iden.....
Dus vindt het raar dat die tweelingmoeder thuis MAG bevallen...

Ten 2de las ik hier ergens over wat moeder denkt wat goed is...... Jarno is in,het zh geboren. 10 uur puffen en sweeen ophouden omdat meneer het bochtje niet kon maken. Uiteindelijk zakte zijn hartslag en werd hij met spoed met de vacuum gehaald. Hij woog 3850 gram... Toen ik zwanger was van ilse moest ik tussendoor naar het zh omdat ik haar niet voelde, gyn vroeg of er een suikertest was gedaan, kindjr was wel heeeeel groot. Ik dat aangegeven bij de vk. Onzin, dit werd een meisje en zou net de 7 pond halen... Ik wilde graag thuis bevallen, maar kteeg nu mijn twijfels... Heb zelfs de vk nog gebeld. Krijg ik haar er zelf uit... Ja hoor kan best thuis, kunnen sj nog naar zh... Ilse is geboren met een schouderdystocie, moest meteen beademd worden en had door de zware bevalling een temp van 34 graden... Achteraf zei vk, zij had nooit thuis geboren mogen worden.
Ilse,woog trouwens 4380gram!
De gyn laat de keus aan mij, keizersnede of natuurlijk.... Ik wil geen last minute paniek meer. Kindjes liggen nu al iets voor op groei en krijg volgende week suikertest.... Voor mij nooit meer een vk!
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 16-07-2013 22:01:40
Helft weg, klut telefoon.. Bij jarno 2 uur persweeen op moeten houden
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Alice  schreef op: 16-07-2013 22:06:22

Quote willmamavanbijna4:
mijn mening,

ik vind het raar dat mensen op eigen houtje gaan bevallen je hebt niet voor niets verloskundigen en ziekenhuizen.....

Daarbij vind ik het ook nog gevaarlijk, jij weet zelf nooit zo veel als een verloskundige of gyn....

maar dat terzijde, ik vind wel dat de verloskundige had moeten inzien dat het zo niet kon, maar ik vind ook dat het niet helemaal haar schult is ik vind de ouders van het kindje hierin ook schuldig.....

maar goed dat is mijn mening....



Op zich vind ik dat helemaal niet raar. Het is denk ik een oerdrang. 
En het is ieder voor zich. De een heeft graag de hele familie erbij, de ander doet het liever alleen. Daar is niets mis mee. 

Maar als er risico's zijn voor je kind, dan moet je die niet nemen. 

Ik snap het heel erg goed als iemand niet in het ziekenhuis wil bevallen, ik wilde dat zelf ook pertinent niet. Maar toen ik met 37 weken de keus kreeg en er risico was voor mijn oudste, was mijn keuze voor het ziekenhuis toch snel gemaakt. De kans was klein, maar hij was er en die ging ik niet nemen. 

Gelukkig had ik bij de tweede gekozen voor een thuisbevalling, want het ziekenhuis had ik niet gehaald. Hij is 3 kwartier na de eerste wee geboren. Ik was inderdaad alleen, geen vk aanwezig, die was nog onderweg

 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Willmamavanbijna4  schreef op: 16-07-2013 22:09:57
toch snap ik het gewoon niet....alleen bevallen.....maar je hebt gelijk iedereen mag het zelf weten!

mischien komt het bij ons doordat wij ons eerste kindje zijn verloren en dat ik daardoor in het ziekenhuis moest bevallen, vind het gewoon eng stel je voor er gebeurt wat, je weet gewoon nooit zoveel als een gyn of verloskundige
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Anon  schreef op: 16-07-2013 22:26:17
Ik denk dat je niet in andermans schoenen kan staan. Ons eerste kindje zou mogelijk niet levensvatbaar zijn. De kans erop was klein maar als we wilden kregen we een medische indicatie. Wij hebben er toen bewust voor gekozen om thuis te bevallen mits er geen complicaties zouden optreden zoals wegvallende hartslag en andere ellende. Mocht het kindje idd de afwijking hebben dan wilden wij het thuis laten overlijden ( de afwijking zou niet met het leven verenigbaar zijn dus ook in het ziekenhuis zou het komen te overlijden). We hebben het goed door besproken met de vk en zij begreep ons standpunt. (niet ingrijpen bij afwijking wel bij alle andere complicaties). Gelukkig is ons kindje geheel gezond geboren en is hij nu nog steeds kerngezond. Het klinkt voor een buitenstaander raar maar ik sta nog steeds achter die beslissing.
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Mamsie  schreef op: 16-07-2013 23:23:39
Ik snap het ook wel eigenlijk...
Ik baal nog steeds dat onze meiden niet wilde blijven zitten tot het thuis mocht...nee die moesten zo nodig eerder komen hahaha
Maar echt daar baal ik echt van.
Als kraamverzorgster bij zoveel bevallingen geweest, en de thuisbevallingen waren zo sereen, zo rustig.

Een vrouw moet bevallen op een plek waar zij zich het veiligst voelt dat is namelijk de veiligste plek. En natuurlijk kunnen er dingen fout gaan, maar als je een moeder verplicht thuis laat bevallen terwijl ze eigenlijk in het ziekenhuis wil en andersom is dat vragen om complicaties.
Nu vind ik een tweeling niet perse een indicatie voor een ziekenhuis, maar een tweeling in stuit zou ik meer moeite mee hebben...
Ik snap ook deze verloskundige wel als zij niet zou helpen, zouden ze geen hulp hebben, en dat is helemaal gevaarlijk!
En vind het ook onterecht dat ze vervolgd worden.


 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Truuske  schreef op: 16-07-2013 23:46:17
is nu op nl 1
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Melissa  schreef op: 17-07-2013 00:57:57

Quote :
Op het moment dat het kind in gevaar is vind ik dat je als moeder maar ook als vk de plicht hebt naar het ziekenhuis te gaan. Doe je dat niet dan is het in mijn ogen kindermishandeling.

ik heb de verhalen gelezen waar het over ging. De tweeling in stuit was geen ruimte voor onderhandeling, de gyn zei alleen een keizersnee te doen en wilde in geen geval een vaginale bevalling doen. Dat vond de moeder erg onveilig, zei kon in het zh niet de juiste begeleiding vinden en voelde zich,genoodzaakt om dan thuis te bevallen om te voorkomen dat ze dus zonder toestemming open werd gesneden. Helaas heeft de huisarts het amk en de politie ingeschakeld en is ze onder politie begeleiding naar het ziekenhuis gebracht en hebben ze haar gedwongen tot een keizersnee ....
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 17-07-2013 05:47:09

Quote :
[...]ik heb de verhalen gelezen waar het over ging. De tweeling in stuit was geen ruimte voor onderhandeling, de gyn zei alleen een keizersnee te doen en wilde in geen geval een vaginale bevalling doen. Dat vond de moeder erg onveilig, zei kon in het zh niet de juiste begeleiding vinden en voelde zich,genoodzaakt om dan thuis te bevallen om te voorkomen dat ze dus zonder toestemming open werd gesneden. Helaas heeft de huisarts het amk en de politie ingeschakeld en is ze onder politie begeleiding naar het ziekenhuis gebracht en hebben ze haar gedwongen tot een keizersnee ....


Dan nog had je een second opinion in een ander zh vragen dit is geen plank voor je kop hebben maar een ijzeren plaat!
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Sapperdeflap  schreef op: 17-07-2013 05:47:43
Melissa, ik vind het eigenlijk wel logisch dat die tweelingmoeder gedwongen is tot een keizersnee. Tweelingzwangerschappen zijn doorgaans (dus niet altijd) zwaarder dan eenlingzwangerschappen. De kans op complicaties is vele malen groter en een vaginale stuitbevalling van een tweeling is ronduit gevaarlijk. Die moeder heeft totaal niet in het belang van haar kinderen willen handelen en ik vind het een goede zaak dat er door de huisarts is ingegrepen. Hoe "oer" je gevoel ook is als moeder, van medische zaken hebben de meesten van ons toch echt te weinig kaas gegeten en je zal dan moeten vertrouwen op het oordeel van een professioneel iemand. (verloskundige die niet holistisch is, gynaecoloog en dergelijke)

Ik, zei de tweelingmoeder, moest ook een keizersnee ondergaan. Natuurlijk had ik mijn tweeling liever zelf op de wereld gezet, maar het was onverantwoord en er werd me geen keuze gelaten. Maar goed ook! Een keizersnee is niet leuk, maar je krijgt hem niet voor niets.

Persoonlijk vind ik het een goede zaak dat die verloskundige veroordeeld is. Een van haar taken moet toch zijn dat ze de moeder zo goed mogelijk naar een goede bevallig begeleid. Het met zo min mogelijk complicaties geboren worden van een baby moet het uitgangspunt zijn en daar heeft ze in het geval van de tweelingmoeder niet naar gehandeld. Ze is boven de medische wetenschap gaan staan en mijns inziens getuigt dat van pure arrogantie. Iemand die zo omgaat met jarenlang medisch onderzoek en op eigen houtje handelt is geen verloskundige, maar een kwakzalver.

Ik zou nooit zo iemand aan mijn bed willen hebben.



 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Sapperdeflap  schreef op: 17-07-2013 05:49:47

Quote Sapperdeflap:
Melissa, ik vind het eigenlijk wel logisch dat die tweelingmoeder gedwongen is tot een keizersnee. Tweelingzwangerschappen zijn doorgaans (dus niet altijd) zwaarder dan eenlingzwangerschappen. De kans op complicaties is vele malen groter en een vaginale stuitbevalling van een tweeling is ronduit gevaarlijk. Die moeder heeft totaal niet in het belang van haar kinderen willen handelen en ik vind het een goede zaak dat er door de huisarts is ingegrepen. Hoe "oer" je gevoel ook is als moeder, van medische zaken hebben de meesten van ons toch echt te weinig kaas gegeten en je zal dan moeten vertrouwen op het oordeel van een professioneel iemand. (verloskundige die niet holistisch is, gynaecoloog en dergelijke)

Ik, zei de tweelingmoeder, moest ook een keizersnee ondergaan. Natuurlijk had ik mijn tweeling liever zelf op de wereld gezet, maar het was onverantwoord en er werd me geen keuze gelaten. Maar goed ook! Een keizersnee is niet leuk, maar je krijgt hem niet voor niets.

Persoonlijk vind ik het een goede zaak dat die verloskundige veroordeeld is. Een van haar taken moet toch zijn dat ze de moeder zo goed mogelijk naar een goede bevallig begeleidt. Het met zo min mogelijk complicaties geboren worden van een baby moet het uitgangspunt zijn en daar heeft ze in het geval van de tweelingmoeder niet naar gehandeld. Ze is boven de medische wetenschap gaan staan en mijns inziens getuigt dat van pure arrogantie. Iemand die zo omgaat met jarenlang medisch onderzoek en op eigen houtje handelt is geen verloskundige, maar een kwakzalver.

Ik zou nooit zo iemand aan mijn bed willen hebben.



 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Sapperdeflap  schreef op: 17-07-2013 05:51:24
Heb mezelf even gequoot, aangezien er  een knoert van een spelfout in zat! (begeleid in plaats van begeleidt.)
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Else  schreef op: 17-07-2013 16:53:36
Even over de tweelingzwangerschap: Mijn tweeling lag ook in een stuit, ik heb een keer geoppert bij de gynacoloog of ik toch normaal kon bevallen. De gynacoloog heeft mij toen haarfijn uitgelegd wat er allemaal precies fout kon gaan en hoe groot de kans was dat dat zal gebeuren. Dat was allemaal zo luguber dat ik geen moment er aan heb getwijfeld dat ik een keizersnee wilde. Heb trouwens heel wat gynacologen in die zwangerschap gezien en geen van hen heeft ook maar gewijfeld of een keizersnee noodzakelijk was. Als de eerste van de tweeling in een stuit ligt en de andere normaal dan kunnen de kinnetjes heel gemakkelijk klem in elkaar komen te zitten, met alle gevolgen van dien. Kortom ik snap er niks van dat je uberhaupt thuis wil bevallen met deze indicatie en dat er verloskundigen zijn die daar bij willen helpen.
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Inky69  schreef op: 17-07-2013 17:00:48

Quote Melissa:
[...]ik heb de verhalen gelezen waar het over ging. De tweeling in stuit was geen ruimte voor onderhandeling, de gyn zei alleen een keizersnee te doen en wilde in geen geval een vaginale bevalling doen. Dat vond de moeder erg onveilig, zei kon in het zh niet de juiste begeleiding vinden en voelde zich,genoodzaakt om dan thuis te bevallen om te voorkomen dat ze dus zonder toestemming open werd gesneden. Helaas heeft de huisarts het amk en de politie ingeschakeld en is ze onder politie begeleiding naar het ziekenhuis gebracht en hebben ze haar gedwongen tot een keizersnee ....




Vind je dat echt helaas Melissa? Zou jij in dezelfde situatie ook voor een thuis bevalling gaan ondanks de risico's?
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Belske  schreef op: 17-07-2013 17:08:27

Quote inky69:
[...]


Vind je dat echt helaas Melissa? Zou jij in dezelfde situatie ook voor een thuis bevalling gaan ondanks de risico's?



Natuurlijk wel! Als moeder "voel" je toch àlles feilloos aan?...
Nou nee echt niet !!! Ik vind het ook zo'n aanmatigende bewering, dat een moeder alles zomaar aanvoelt...
Ik voelde niks aan! Niet vooraf het geslacht van mijn ongeborgen kind, niet zijn verborgen reflux...
Ook niet dat één van mijn twee ongeboren dochtertjes gestorven was in mijn schoot...
Bel de kinderbescherming, "deze vrouw is een ongeschikte moeder"  !!!!!!!!

Sorry, maar ik word echt zo boos van die (ahum) "natuurlijke moeders". Dat ze niet snappen dat zij het geluk hebben gehad dat alles goed ging bij hen, dat ze blijkbaar alles vooraf feilloos aanvoelden, dat ze risico's hebben genomen die - gelukkig!!! - goed zijn uitgepakt... geeft hem geen recht om zich verheven te voelen boven anderen.

Zo, dit is weer van de lever af, waar is die fles witten wijn hier? ;-)

 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Alice  schreef op: 17-07-2013 17:11:25
Ja, Belske.. ook nog witte wijn in de namiddag, nu bel ik zeker de kinderbescherming

 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Belske  schreef op: 17-07-2013 17:14:03

Quote Alice:
Ja, Belske.. ook nog witte wijn in de namiddag, nu bel ik zeker de kinderbescherming



Doennnn !
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Mamsie  schreef op: 17-07-2013 18:24:53
Sorry hoor Melske, ik ben niet zo'n natuurmoeder, maar ik ken er wel een heleboel, en die hebben geen complicaties, die voelen hun lichaam dus wel degelijk goed aan.
Dat jij dat niet kan dat is prima, maar dat betekend niet dat deze vrouwen er niet zijn.
En zelf ben ik er stiekum erg jaloers op.

Ik vind het dus wel kwalijk dat een vrouw verplicht een keizersnee heeft ondergaan.

Ookal zou ik met een tweeling in stuit ook anders kiezen, vind ik het nog niet juist om dit op deze manier te doen.

Alles kan, rokende moeders kunnen we niet aanpakken, moeders die alcohol drinken, drugs gebruiken, valt allemaal niets aan te doen, maar als een vrouw haar intuitie volgt moeten we maar ingrijpen.

Overigens hebben we in Nederland helemaal niet zo'n mega hoog sterftecijfer en dan ook nog vaak in het ziekenhuis, das ook logisch omdat je als het niet goed gaat daarheen moet. Het gaat mis als je niet kunt bevallen op een plek die jezelf wilt, maar verplicht wordt in een ziekenhuis te bevallen als je thuis wilt, en andersom omdat het te veel geld kost om in het ziekenhuis te bevallen, het dan toch thuis gaan proberen.
Alleen als je aangeeft het thuis te gaan proberen, ben je niet zeker genoeg om thuis te bevallen
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Sapperdeflap  schreef op: 17-07-2013 18:26:42
Belske, ik ben het met je eens.

Zelf ben ik drie keer zwanger geweest en heb vier kinderen. (yep, een tweeling!) Van alle vier heb ik maar een keer het geslacht goed gehad (bij zoon nummer drie)!

Bij de eerste keer voelde ik wel dat er iets niet ging zoals het moest gaan, maar ik had geen idee wat het zou kunnen zijn. Uiteindelijk bleek ik HELLP en pre-eclapsie te hebben en zijn de oudste twee twee maanden te vroeg geboren. Ik wist dat ik me niet zo lekker voelde, maar had geen idee dat het zo ernstig was. (was kantjeboord met me) Tijdens de tweede zwangerschap voelde ik me super, maar ik bleek zwangerschapsdiabetes te hebben. Ik was wel wat moe en kwam erg veel aan, maar ik was toch zwanger? Ja, zwanger was ik. De laatste zwangerschap ging ook niet helemaal zoals het moest, maar nu voelde ik beter wat er aan de hand was. Ik wist dat ik weer zwangerschapsdiabetes had (veel heftiger dan de eerste keer) en met 37 weken voelde ik dat ik pre-eclapsie had. Dat bleek ook zo te zijn, maar het juiste gevoel kwam alleen maar door ervaringen uit het verleden.

Tel naast alle complicaties nog een fijne totaal ruptuur en een dikke knip op! Ik was maar wat blij dat ik bij alle zwangerschappen een medisch geval was en sowieso in het ziekenhuis moest bevallen. Natuurlijk had ik graag de ervaring van een thuisbevalling gehad, maar ik weet dat dat te grote risico's voor de baby's had gehad. In het ziekenhuis voelde ik me ook prima op mijn gemak, aangezien ik door de weeen toch van de wereld was. Ze hadden met een fanfare naast mijn bed kunnen staan en ik had het niet eens door gehad!



 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Suus  schreef op: 17-07-2013 18:27:50
Bij weigerende ouders waar gevaar bestaat moet de VK dit melden vind ik
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Sapperdeflap  schreef op: 17-07-2013 18:31:28
Ik zeg het maar nog een keer: die Laura heeft veel te grote risico's genomen tijdens de tweelingzwangerschap en heeft zeer onverantwoord gehandeld. Geen enkele verloskundige mag een tweelingzwangerschap begeleiden en het getuigt mijns inziens van pure arrogantie en maling aan de medische wetenschap dat ze dit wel heeft gedaan. Zo'n "verloskundige" is een belediging voor haar vak en het is niet meer dan terecht dat ze haar vak niet meer mag uitoefenen.

Daarnaast wordt een aanstaande moeder niet voor niets onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis vervoerd om een keizersnee te ondergaan. De politie komt echt niet als ze het niet noodzakelijk achten.
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Mamsie  schreef op: 17-07-2013 18:45:21
hihi melske is Belske
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Mafkees  schreef op: 17-07-2013 19:10:22
ik geloof wel degelijk is " natuur" moeders.

mensen die anders denken en uitvoeren dan anderen. die meegaan met de natuur ipv de mensenmassa
ik kan er wel bewondering voor opbrengen.

als het dan mis gaat, dan is het ook de verantwoordelijkheid van deze ouders.
VK doet wat in haar macht ligt, maar als de natuur moeder het zo wil....dan draagt zij ook de (vreselijke) consequenties met zich mee en dan niet ineens afschuiven op de VK


ik ben dus thuis bevallen en een keer in z'huis.
medisch gezien geen reden waarom iets moest.
ik wilde thuis, maar de 1e kwam maar niet, uiteindelijk overgeleverd aan z'huis.

ik vind dat sommige hier nogal een hoge pet op hebben van een z'huis, dat heb ik dan standaard niet.
ik zou, in een normale situatie, niet inzien waarom thuis bevallen slechter zou zijn....

en dat is een gevoel.
dat gevoel kan gewoon niet fout zijn. daar kies je als moeder voor

(hier ook hoor Sis, niemand wilde dat ik thuis zou bevallen, behalve ik)
ik had geen risico in het vooruitzicht, dat had deze 2lingmoeder wel degelijk en dat vind ik 100 % eigen verantwoordelijkheid
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 17-07-2013 20:28:10
Sis de horror bevallingen einigen vaak in het ziekenhuis. Niet voor niks eindigen veel eerste bevallingen ook in het ziekenhuis.

Mijn eerste was thuis ook overleden. Hartje zakte zo weg. Als ik dan nog 20 min had moeten reizen. Daarnaast veel bloedverlies.

Ik heb zeker niet ervaren dat in het ziekenhuis snel werd ingegrepen.
Tegenwoordig mag je steeds meer je wensen kenbaar maken. Zo wilde ik in de beugels en zo min mogelijk inwendig onderzoek. Ik kan zelf prima merken als het zover is.

Ik vind de keuze vrijheid belangrijk. In mijn beleving was thuis zeker niet beter of fijner geweest. Ik vind de controle en pijnbestrijding zeer belangrijk. Juist daarom zijn mijn twee laatste bevallingen super gegaan. Ik was vrij en niet gestrest.
Ik vind dat de voorlichting voor pijnbestrijding ook veel beter zo moeten. Daar word nog te geheimzinnig over gedaan.
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Mamsie  schreef op: 17-07-2013 20:41:31
dat vind ik dus zo'n onzin als men zegt de eerste was thuis overleden...dat weet je niet, want je hebt een totaal andere bevalling!
Waarschijnlijk heb je gelijk omdat je totaal niet thuis wilt bevallen en je dus daar ook niet veilig zou voelen.
Maar het is niet zo zwart wit.
Complicaties die in het ziekenhuis ontstaan ontstaan vaak in de rust thuis niet.

Afgelopen week is een vriendin van mij thuis bevallen (overigens eindigen niet heel veel bevallingen in het ziekenhuis, en daarvan is het dan nog dat het best thuis had gekunt, maar men geen risico wilden nemen) het kindje lag niet goed en de verloskundige wilde naar het ziekenhuis, maar mijn vriendin voelde dat ze dit zelf kon, dat ze hem eruit kon krijgen.
En het is gelukt, zonder knip endergelijke.
In het ziekenhuis hadden ze direct geknipt, omdat het er zo bij lag.
Maar terug gekeerd in zich zelf voelde ze dat het kon, en gynaecologen luisteren daar niet zoveel naar.

Maar ben het totaal met je eens dat er een 100% keuzevrijheid moet zijn, en dat is nu niet, omdat een ziekenhuisbevalling geld kost.
 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Worteltje  schreef op: 17-07-2013 20:56:56
Mamsie, ik heb gister deze discussie op fb ook al gehad maar ben nieuwsgierig naar jouw antwoord.
Als ik een natuurmoeder was geweest bij de 1e dan had ik waarschijnlijk tot 50 weken doorgelopen en waren ze echt wel doodgegaan! 
Er was niet bekend dat het een tweeling was en ze lagen er allebei voor, konden niet indalen, allebei met koppie naar beneden. Wat dan als ik geweigerd had om naar zhs te gaan? Was verloskundige niet gelukt hoor. Dan waren ze er iniet uit gekomen. Moest geholpen worden met tang want ondanks weeen en persweeen kwam kind er niet uit. Nee, achteraf wisten we waardoor.

Neemt niet weg dat ik het echt heel erg vind dat ik nooit thuis heb kunnen bevallen.
Maar bij de 1e was ik achteraf blij dat ik in zhs was, zou thuis bevallen maar liep langer dan 24 uur met gebroken vliezen (ik heb ook altijd nog het gevoel dat 'iets' mij heeft geholpen bij deze bevalling, heb zoveel geluk gehad) en bij de 2e wilde ik gewoon dat er direct kinderarts beschikbaar was en ging ik ook ervanuit dat ze aan de sonde zou moeten. Heb wel bij verloskundige gelopen in het zhs en door mijn hoge bloeddruk mocht ik daar blijven en daar op medische indicatie bevallen, want hoe krom ook, voor de kleine in zhs bevallen dat zou niet worden vergoed door verzekering. Zou ik thuis moeten bevallen en daarna direct naar zhs moeten maar dat durfde ik niet aan.

 
Quote
RE: Verloskundige voor het leven geschorst
Ma Dalton  schreef op: 17-07-2013 21:17:56
Nou Mamsie 49% van de vrouwen die bevallen van hun eerste wordt alsnog doorverzonden naar het ziekenhuis terwijl ze thuis zouden bevallen. Ik vind dat aantal idioot hoog.daar zijn dan alle risico zwangerschappen al eerder tussenuit gehaald. Dus ondanks die ontspannen start thuis is dat dan toch niet voldoende. Bij een tweede kindje is dat nog maar 17% is meer acceptabel. Maar de helft moet bij een eerste kind nog halsoverkop naar het ziekenhuis.. En geen wonder dat het dan ook als erg naar wordt ervaren.

ik ken horrorverhalen van thuisbevallen. Ik ken horrorverhaken van het ziekenhuis. Bevallen gaat bij sommige vrouwen makkelijk en natuurlik( ik kan nog in een vrachtwagen bevallen) en anderen hebben gewoon hulp nodig.

ik denk dat toekomstige ouders een verantwoordelijkheid hebben. Masr hier heeft de verloskundige dat ook..ze oefent een beroep uit in de zorg. En je zou op haar inschatting moeten kunnen vertrouwen. Als die inschatting verkleurd is door druk van toekomstige ouders of een bijna religieus holistische insteek.. Dan wordt dat gevaarlijk.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op Verloskundige voor het leven geschorst
Naam
Bericht